Mazraoui keert definitief terug bij selectie Marokko; Ziyech ontbreekt

Woensdag, 25 mei 2022 om 13:23Jordi Tomasowa • Laatste update: 21:13

Noussair Mazraoui maakt definitief zijn rentree bij de selectie van Marokko. Bondscoach Vahid Halilhodzic heeft de 24-jarige rechtsback opgeroepen voor de komende interlands. Hakim Ziyech ontbreekt echter nog altijd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door sonnydo)

Ziyech blijf lekker weg. Zijn diva-gedrag is niet nodig in de selectie.

25 mei 2022 om 13:30

Ziyech is van een andere planeet en een van de beste spelers ter wereld

25 mei 2022 om 13:33

Als je die ‘beste spelers van de wereld’ heel ruim neemt, is hij dat misschien.

25 mei 2022 om 13:33

Behalve op planeet Chelsea. Daar overtuigt ie nog niet.

25 mei 2022 om 13:34

Sinds wanneer zit een van de beste spelers ter wereld vaker op de bank dan dat diegene speelt?

Kom niet met onzin aanzitten zoals: 'de trainer mag hem niet'.

Elke trainer stelt zijn beste spelers op zeker als ze bij 'een van de besten' horen.

Kortom.. ziyech is een leuke voetballer maar komt niet in de buurt van de top 10 beste spelers ter wereld. Zelfs top 20 is te hoog.

25 mei 2022 om 13:42

Lierse

Haha eens

In principe klopt het wel. Als betaalde voetballer behoor je tot de beste spelers ter wereld. Er lopen heel veel meer amateurs rond. Dus zijn statement kan heel ruim genomen wel kloppen :P

25 mei 2022 om 13:53

Bij de top 25 beste spelers ter wereld hoort Ziyech wel in het rijtje. Aangezien er ongeveer 34.200 profvoetballers in de wereld zijn , kan je zeker zeggen dat Ziyech bij de beste profvoetballers ter wereld behoord.

Mbappe, Haaland, Cristiano Ronaldo, Messi, Veratti, Kante, Van Dijk, Pedri, Lewandowski, Benzema, De Bruyne, Cancelo, Salah, Mane, Thiago, Kimmich, Goretzka, Kroos, Modric, Son, Kane, Ziyech, Leao, Vinicius, Bruno Fernandes, Mahrez, Phill Foden, Davies. Dit rijtje hoort Ziyech bij

Leuk feitje: Van bovenstaande 28 spelers zijn er 15 niet van Arische/europese afkomst (53,6 percent dus de meerderheid). Dit terwijl de trainers ongeveer 99,91 percent van Europees/arische afkomst zijn

25 mei 2022 om 14:02

Ziyech hoort absoluut niet bij de 25 beste spelers ter wereld. Kan niet eens tippen aan de stats van een nicolas Pépé in de PL en die is zwaar mislukt.

25 mei 2022 om 14:04

In dit geval is het Marokko, wat hem zeer goed kan gebruiken.

25 mei 2022 om 14:10

Hij zit waarschijnlijk niet eens bij de beste 25 spelers van de PL.

25 mei 2022 om 14:14

Gek dat er geen keeper tussen staat. Maar goed, zelfs dan missen er toch wel heel veel namen in deze lijst die beter zijn dan Ziyech. Al zijn verschillende posities natuurlijk heel moeilijk te vergelijken

25 mei 2022 om 14:17

@bundy_sr - Even buiten het gegeven dat jouw lijstje puur selectief is: Wat is dan precies jouw punt? Dat Europese trainers niet racistisch zijn?

25 mei 2022 om 14:17

Een keeper met een veldspeler vergelijken vindt ik heel erg lastig. Keepers vindt ik een aparte groep binnen de voetballerij. Ze hadden met hun vaardigheden bijvoorbeeld ook op handbal kunnen gaan en kunnen vaak een bal niet 50x hoog houden.

25 mei 2022 om 14:18

Nee dat het trainersgilde geen juiste afspiegeling is van de top van de voetballerij

25 mei 2022 om 14:44

Dan nog is dit een hele subjectieve lijst, waarbij je heel veel meer voetballers zou kunnen bedenken die minimaal net zo goed, maar vele ook beter zijn dan Ziyech... Daarnaast is vind ik zonder t, maar dat terzijde

25 mei 2022 om 14:49

Arische afkomst? Leef jij nog in 1935 of iets dergelijks? Dat wordt echt nergens gebruikt als etnische achtergrond, omwille van vrij begrijpelijke redenen natuurlijk.

Trouwens ook wel grappig want de Ariërs waren gewoon een volk uit het midden-oosten als we Herodotos mogen geloven.

25 mei 2022 om 14:51

Elke keeper op hoog niveau kan natuurlijk wel 50x hoog houden. En wat betreft Ziyech. die staat tussen de top 50 a 100.

25 mei 2022 om 14:57

@Bundy-sr: Ziyech een van de beste spelers van de wereld? Op basis van wat in hemelsnaam??
Ik neem toch aan dat je aan het trollen bent?

25 mei 2022 om 16:21

Chelsea speelt in een systeem waar Ziyech weinig kan toevoegen. Heeft gewoon de pech gehad dat er een andere coach met een andere speelwijze is gekomen.

25 mei 2022 om 18:05

Goede aanvulling Lierse1997, ik wou ook al in de digitale pen klimmen want ik kreeg er rillingen van. 100% eens met je epistel.
On topic; Zyiech hoort basis te staan in het Marokkaanse elftal. Als bondscoach je eigen ego even parkeren en het gesprek aangaan.

26 mei 2022 om 00:22

Gewoon zonde; Ziyech in normale doen is DUIDELIJK de beste aanvallende speler bij Chelsea. In de poule waar Marokko in zit kunnen ze alle kwaliteiten gebruiken willen ze überhaupt een kans maken om alleen al de poule fase te overleven. Wordt een fiasco het WK zo. En dan heb je het achteraf allemaal te danken aan zo’n koppige bondscoach die niet eens uit het land zelf komt. Zonde!

26 mei 2022 om 17:11

Hahahahahaha 1 van beste bankzitters. Wat 1 van beste spelers lol.

25 mei 2022 om 13:53

Is het diva gedrag of is het principieel zijn? Denk zelf eerder het tweede. Hij komt wat onverschillig over, maar een diva is hij zeker niet

25 mei 2022 om 13:58

Yes geen Ziyech aub word hij nooit meer opgeroepen 🎉😍

25 mei 2022 om 14:15

Waarom zijn zoveel van onze Marokkaanse broeders zo tegen Ziyech? Vroeg het onder een eerder artikel ook al maar geen notificaties op deze app, heb het antwoord niet gelezen. Heb ik iets gemist? Wat voor diva-gedrag? Ik ken hem vooral als nogal... nukkig. Maar wel met een goed hart.Oh en met broeders bedoel ik de Nederlanders want volgens mij is Ziyech in Marokko nog steeds prima populair.

25 mei 2022 om 14:37

Het gedrag van Ziyech bij Marokko doet me een beetje denken aan Berghuis bij Feyenoord. Dan gaat het vooral om het sjokken over het veld, alles opeisen, gebaartjes maken etc. Hij loopt rond alsof Marokko hem dankbaar moet zijn dat de grote Ziyech voor hun wil spelen ipv dat hij er zelf trots op lijkt om het shirt van Marokko te dragen. Ik heb dan liever een speler die voetbaltechnisch iets minder is, maar die wel alles geeft en trots is om voor Marokko te spelen.

25 mei 2022 om 14:48

Klopt, Ziyech kan een voorbeeld nemen aan Hakimi die elke wedstrijd met Marokko speelt alsof het zijn eerste is, Ziyech komt aan als een soort prins die onaantastbaar is, alles moet voor hem geregeld worden alles moet om hem draaien en er hoef maar iets kleins te gebeuren en hij dreigt al met ik bedank anders als het niet loopt hoe ik het wil , ben zulke gasten liever kwijt dan rijk en heeft ook laten zien op de vorige AFCON dat hij Marokko niet kan dragen als de 'zogenaamde grote man' wat hij sws niet is want Hakimi en Bono laten het in grote competities zien dan meneer Hakim die alleen in de Eredivisie op lange termijn kon laten zien.

25 mei 2022 om 16:25

@marocberkane, dus geen Hakim, maar een type speler zoals Daniël de Wit dus hmmm... duidelijk.

Gewoon lekker ontspannen ongeacht uitslag voetballen en na de wedstrijd heerlijk in de hotel verblijven. Tv'tje aan en naar de volgende match kijken of lekker zwemmen met je teamgenoten. De ochtend daarop lekker trainen..... leuk voetbalreisje daar in Qatar.

Lijkt me super frustrerend voor spelers die op hoog niveau spelen bij hun club met veel mindere speler samen moeten werken

De beste spelers moeten geselecteerd worden ook Hakim wil je je tegenstanders moeilijk maken. Misschien zit er wel een een verassing in de poulefase.

25 mei 2022 om 17:49

Hakim zorgt juist voor dat je enorm voorspelbaar bent, Ziyech wil dat er een team om hem heen gebouwt wordt en denkje dat Kroatië of België dat niet door heeft , die zetten gewoon dubbele dekking erop en je plan kan in de prullenbak, zonder Ziyech ben je veel gevaarlijker en onvoorspelbaar dan met Hakim.

25 mei 2022 om 18:22

Hoe wou je het gaan doen bij balbezit met spelers uit de Marokkaanse competitie of uit de Franse tweede divisie? Hakim zorgt juist voor creativiteit en met eé'n pass iemand voor de goal legt.

Ga maar lekker met een type speler zoals de Wit spelen. Lekker hard werken achter tegenstander aanlopen.

Goed om te zien. Harit ook terug. Hopelijk kunnen we nu goed voorbereiden voor de wk. Ziyach waarschijnlijk wel gevraagd maar nog steeds niet opgelost. Dit was de kans voor hem om te shinen.

Met Ziyech erbij heeft Marokko natuurlijk een ijzersterke rechterkant met eventueel Hakimi of Mazraoui als opkomende back.

Ze kunnen toch wel als volwassen mensen eruit komen. Ik heb ook zovaak bonje gehad met collega’s of vrienden. De vraag hoe is hoe ver beide partijen willen gaan in het sluiten van compromis.

25 mei 2022 om 13:37

@alexthetank. Maar heb je ook wel eens bonje gehad met je baas? En ook je vorige baas?
Ziyech namelijk wel, met Vahid en de vorige bondscoach Renard.

25 mei 2022 om 13:43

Raiss

Maar hij heeft ook geen bonje gehad met aantal andere trainers zoals Schreuder en Erik te Hag en Lampard. En tot nu ook geen Tuchel - ondanks dat hij weinig kansen krijgt -.

25 mei 2022 om 13:56

Mr.krillin, Dan heeft ie nog steeds bonje gehad met twee bondscoaches. Blind volgens mij ook toch? Toch vraag ik mij af wat de reden is dat hij weinig speelt bij Chelsea, aan zijn kwaliteiten ligt het niet, want de andere vleugels zijn ongeveer van hetzelfde kwaliteit.
Persoonlijk denk ik dat het aan de trainingen ligt. De bondscoaches willen dat je goed traint en denk dat Tuchel daar ook tegenaan loopt. Ziyech is geen trainingsbeest, die wilt alleen wedstrijden spelen. Dat is ook de reden waarom hij de laatste wedstrijden niet mocht starten.

25 mei 2022 om 14:21

@Raiss.
Renard heeft zelf de hand in eigen boezem gestoken. Zegt ook dat Ziyech zich nooit schuldig heeft gemaakt aan onbehoorlijk gedrag. En zich juist voorbeeldig opstelde bij de nationale ploeg.

Toen blind bondscoach was met v Basten als assistent is hij nooit opgeroepen. Waarbij v Basten enkele sneren uitdeelde richting Ziyech om Blind zijn keuzes te verdedigen.

25 mei 2022 om 14:21

@mrkrillin - Maar wel met supporters van Heerenveen, FC Twente en Ajax. Pas in het CL succesjaar van Ajax veranderde het, vooral door het succes. Toen namen de Ajacieden dat verongelijkte voor lief. Aan de professionaliteit van Ziyech hoeven we niet te twijfelen, maar Ziyech kan soms erg vervelend zijn.

Maar goed, zo onverwacht is dit nieuws niet. Volgens mij hebben we Ziyech vaak genoeg meegemaakt hier in Nederland om te weten dat hij niet makkelijk om te praten is. Die staat vaak achter z'n mening en blijft daar meestal bij. Ik vraag me af of het wel goedkomt tussen Ziyech en de Marokkaanse ploeg. Hij was namelijk ook niet te spreken over mensen binnen die bond.

25 mei 2022 om 13:47

Ziyech heeft zich een aantal keer uitgesproken tegen de trainer, wat tegen hem werkt. Ik denk dat als hij zich volledig op presteren wilt richten, dat hij deze heisa er gewoon niet bij wilt. Mentaal kost het allemaal ook een hoop energie en stress, wat je wilt voorkomen als je wilt presteren. Daarnaast is er een bepaald verwachtingspatroon, waar hij mee te dealen heeft.

25 mei 2022 om 14:26

@VitesseASR
Die uitspraken kwamen nadat de trainer het 3tal valselijk beschuldigden.
Ik meen dat de bondscoach mocht aanblijven als hij het 3tal weer zou selecteren.
Als het nog niet tot een gesprek is gekomen had hem alsnog uitgenodigd. Kon je daar alles uitpraten.

Heerlijk nieuws geen Hakim Ziyech aub keert hij nooit meer terug, ik kijk sinds dat hij weg is met zoveel plezier naar Marokkaanse elftal , geen wegwerpgebaren of boze blikken, nu eindelijk een elftal dat mekaar veel gunt en positiviteit uitstraalt 🎉👏👑

25 mei 2022 om 14:18

Watt, meet veel plezier naar slecht voetbal? Wat is Marokko slecht zeg. Ze spelen straks tegen twee wereld teams.

25 mei 2022 om 14:27

Voor mij telt resultaat hoef geen mooi voetbal te zien, ik zie nu strijd, focus, grinta en winnaarsmentaliteit , die mooi weer voetballer Ziyech brengt niks extra's en alleen maar negatieve energie voor het team met zich mee. We spelen nu eindelijk resultaatvoetbal in een 532 met Hakim moet je weer het hele systeem omgooien want die kan zoals je bij Chelsea ziet alleen in een 433 of 442 renderen en om nou een heel systeem om te gooien voor Ziyech lijkt me iets teveel van het goede buiten dat presteert hij nooit met Marokko.

25 mei 2022 om 14:30

haha, echt he. Sinds deze BC er is heb ik geen een keer met plezier naar Marokko gekeken.

Verder is dit de meest sterke selectie (zonder Ziyech). Alleen Boufal nog erbij als die weer fit is.

25 mei 2022 om 14:51

Jou mening! Deze BC heeft in 3 jaar tijd 2x verloren waarvan 1 een vriendschappelijk potje, ik kijk liever naar een winndend Marokko dat defensief speelt zoals nu dan een Marokko zoals aantal jaar terug dat 433 speelt de betere is en verliest met een domme counter, onder deze coach heb ik geen wedstrijd met stress gekeken , achterin staat het , de focus is er en er wordt alles gedaan om een wedstrijd winnend af te sluiten 👏

25 mei 2022 om 14:56

On-topic:
Mazraoui erg goede back en kan een bijdrage leveren. Ziyech heb je niks aan als ploeg, leuke voetballer maar teveel maniertjes in het veld en straalt daarnaast ook een hoop negativiteit uit. Zonde, want volgens mij is het echt wel een aardige gozer.

Off-topic:
@moroccogoal9: Ik zal wel heel ouderwets zijn o.i.d. maar wat is in hemelsnaam de betekenis van "grinta"? Ik zie dit nu al een paar keer voorbijkomen op dit forum namelijk.

25 mei 2022 om 17:45

@sven,

"grinta"

Dat hoor /lees ik laatste tijd ook vaak in de voetbalkringen. Ook nieuw voor mij.
Ik denk dat ze ermee bedoelen over strijdbaarheid, doorzettingsvermogen, wil(skracht) om te winnen.

25 mei 2022 om 17:54

@Sven , Grinta is een Zuid-Amerikaans begrip voor alles geven met een soort gif om zelfs je tegenstander op te eten voor de winst. Het is gif , passie en winnaarsmentaliteit gecombineerd en wat bijvoorbeeld Uruguay goed beheerst. Hakim heeft dit bijvoorbeeld niet bij Marokko hij had het wel bij Ajax want Ajax speelde hij met veel liefde voor maar bij Marokko verdedigt hij niet mee met dezelfde gif als bij zen clubs en heeft hij niet de zelfde winnaarsmentaliteit en lijkt het hem allemaal niet echt te boeien. Ziyech kan bijvoorbeeld veel leren van Romain Saiss die dat wel beheerst en letterlijk het gras opeet zodat Marokko de winst behaalt.

Blijft toch jammer, Marokko op volle sterkte zou echt een prachtige outsider kunnen zijn op een toernooi.

Vast en zeker een goed overwogen keuze van Hakim. Hakim is een gevoelige jongen, het gaat hem niet om de fame of het geld, het gaat om principes. Als de bondscoach geen sorry zegt, speelt hij niet onder deze coach. Tuurlijk willen velen hem zien spelen, maar ik kan het alleen maar waarderen dat je bij je principes blijft.

25 mei 2022 om 15:33

Daar kan ik mij helemaal bij aansluiten. Vahid neemt de spelers alleen maar terug, doordat er druk van bovenaf op hem werd gezet. Niet omdat hij het graag uit zichzelf wilde.. Daarnaast is Ziyech publiekelijk kapot gemaakt door deze trainer. Ik snap zijn keuze wel, het gaat in dit geval puur om principes

Had toch liever een paar talenten erbij zoals Maleh van Fiorentina en Adil van Bayer Leverkusen maarja deze coach kan geen spelers overtuigen.

Wie wil uiteindelijk niet voor zijn land voetballen.

Weet wel zeker dat ziyech dat ook wel wil. Tijd zal het leren.

25 mei 2022 om 20:01

Kan makkelijk zijn laatste kans zijn op een WK dan moet hij nu water bij de wijn gaan doen.

Die gast moet je niet eens meer in je nationaal elftal willen !! Eerst voor Oranje kiezen en dan op zijn pik getrapt zijn bij de eerste de beste keer dat iets hem niet bevalt . Vervolgens het zelfde bij Marokko . Totaal geen eer gevoel . Het moet een enorme eer zijn om voor je land uit te mogen komen .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 34
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. BounouKeeper
A. ZnitiKeeper
N. AguerdVerdediger
S. AlakouchVerdediger
S. ChaklaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.

8 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 25 5 2 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
Laatste voetbalnieuws

Witte rook: Haller levert Ajax miljoenenbedrag op met overstap naar Dortmund

Sébastien Haller maakt officieel de overstap van Ajax naar Borussia Dortmund. De Ivoriaanse spits levert Ajax een bedrag op van 31 miljoen euro plus 3,5 miljoen aan bonussen die de Amsterdammers...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 6 juli
Manchester United is de onderhandelingen met Paulo Dybala gestart over zijn mogelijke transfervrije komst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren