‘Veranderde status van Mbappé betekent slecht nieuws voor Neymar’

Woensdag, 25 mei 2022 om 09:51Shane Jebbink • Laatste update: 20:38

Paris Saint-Germain staat volgens L’Équipe niet onwelwillend tegenover de verkoop van Neymar. De Braziliaan is ondanks zijn productiviteit gedaald in de pikorde bij de Parijzenaars, die bij een ‘bevredigend’ bod bereid zijn afscheid te nemen van de aanvaller. Neymar lijkt daarmee te zijn gepasseerd door Kylian Mbappé, die zich dit seizoen liet zien als de meest productieve speler van de club. Tevens kost het nieuwe contract van de 23-jarige Fransman PSG enorm veel geld, waardoor een inkomend transferbedrag niet slecht uit zou komen in verband met Financial Fair Play.

Bij de aankondiging van de contractverlenging van Mbappé sprak de spits over een ‘nieuwe koers’ die werd ingezet bij PSG. De beslissing om Neymar te laten vertrekken zou daar het eerste teken van zijn. Voorzitter en eigenaar Nasser Al-Khelaïfi ziet volgens L’Équipe in dat Mbappé de toekomst van de club is en alles in het werk moet worden gesteld om hem tevreden te houden. Daarmee lijkt Neymar, die door de Qatarees bij zijn komst nog ‘de beste speler van de wereld’ werd genoemd, voorbij te zijn gestreefd.

De vleugelaanvaller zou zelf overigens helemaal niet willen vertrekken, wat de situatie nog lastiger maakt voor de Fransen. Neymar verdient bij PSG 35 miljoen euro per annum tot medio 2025, waar hij niet op zou willen inleveren. Anderhalf jaar geleden werden deze voorwaarden nog afgesproken bij een contractverlenging van de aanvaller, maar voor PSG zou dit nu een blok aan het been zijn. Bij een transfer is het zeer onwaarschijnlijk dat hij een soortgelijk contract in de wacht kan slepen.

Neymar kwam in 2017 voor de recordsom van 222 miljoen euro over van Barcelona, na een langslepende transfersaga. Het transferbedrag is tot op de dag van vandaag het hoogste dat ooit betaald is om het contract van een voetballer af te kopen. Neymar kwam tot nu toe in 144 officiële duels in actie voor PSG, waarin hij 100 keer doel trof en 60 assists gaf. Dit seizoen viel de productie van Neymar mede door een zware enkelblessure enigszins tegen, met 13 doelpunten en 8 assists in 28 duels. Ter vergelijking: zijn kompaan in de aanval Mbappé scoorde dit seizoen 39 keer en was 26 maal de aangever in 46 officiële optredens voor PSG.


Poll

Zou Paris Saint-Germain er goed aan doen om Neymar te verkopen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door forza milan)

MMN moeten nog een seizoen samen spelen. Ben heilig overtuigt dat die 3 zullen vlammen in de champions league mits er een geschikte trainer wordt aangestelt.

25 mei 2022 om 10:05

Nee man, die twee uitgebluste vedettes gaan niets meer klaar spelen. Zo snel mogelijk verkopen, lekker naar de VS, de zandbak of China en daar op 30% gaan spelen.

25 mei 2022 om 10:19

Die blijven lekker in parijs cashen! En gelijk hebben ze.

25 mei 2022 om 10:22

Echt hoor, het sportieve kan ze toch niet schelen. Zolang de gouden munten maar rollen. Ze gaan in ieder geval zeker niet vlammen met z'n drieën volgend seizoen.

25 mei 2022 om 10:44

Af en toe vlammen in de ligue 1 he

25 mei 2022 om 10:52

Ssblue Zanetti: naar het einde van het seizoen ontstond er toch een goeie connectie tussen Mbappe en Messi? Daar kan PSG volgend seizoen wel van profiteren.

Neymar, die is inderdaad beetje uitgeblust maar kan nog steeds van waarde zijn. Ze gaan hem toch niet meer kunnen verkopen dus kunnen ze hem maar beter gebruiken toch?

25 mei 2022 om 11:13

Naja een "minder slechte connectie dan ze hadden" zou ik het dan eerder noemen. Mbappe en Messi zullen echt wel hier en daar een assistje op elkaar geven maar Messi zijn vuurtje is gewoon gedoofd dus ik verwacht zeker niet ineens vuurwerk van die twee. En Neymar, tsja wat je zegt, verkopen gaat in ieder geval niet lukken. Hij kan vast nog wel wat kekke trucjes voor op de feesten en partijen.

25 mei 2022 om 10:08

Waarom ben je overtuigd dat die 3 gaan vlammen in de CL? Dat hebben ze dit jaar toch ook niet gedaan? Daarnaast worden Messi en Neymar alleen maar ouder. Die zijn de 30 al gepasseerd. Speel je met de voltallige MNM, dan sta je bij balverlies gewoon met 8 man. PSG heeft wat dat betreft helemaal geen slim elftal.

25 mei 2022 om 10:16

Komt door pochettino dat ze ontzettend hebben gefaalt in de CL dit jaar, deze 3 hebben een goede peoples manager nodig, voetballen hoef je ze niet te leren.

25 mei 2022 om 10:19

Eens en met jongens als Ramos, Verratti en Marquinhos meegerekent. Een trainer als Ancelotti of Mourinho zie ik echt wel torenhoge ogen gooien met dit elftal.

25 mei 2022 om 10:25

Mourinho krijgt het met minimaal 2 van de genoemde namen heel hard aan de stok (waarschijnlijk dan met Messi die geen meter teveel loopt) en Ancelotti lijkt me niet haalbaar eigenlijk, verwacht dat Real in ieder geval nog wel één seizoen met hem door wil.

Ik denk dat de meest realistische naam Conte is, maar hoewel ik dat een fantastische trainer vind is zijn grote mankement juist toernooivoetbal, daar faalt hij nagenoeg altijd en bij PSG is dat het enige waarvoor je voetbalt. Een andere, niet eens zo'n gekke naam die ik hier wel eens door een PSG-fan genoemd zag worden is Emery. Die heeft een verleden bij de club (liet PSG toen prima voetballen) en is bij uitstek natuurlijk een toernooicoach. Dat hij in één van de gekste CL-wedstrijden van de afgelopen eeuw eruit gekegeld werd door Barcelona zie ik hem niet nog eens gebeuren.

25 mei 2022 om 12:28

Vergeet niet wat voor blessures Neymar heeft gehad. Die zijn echt gigantisch van invloed op het verloop van zijn carrière.

Kijktipje is de documentaire van Neymar op Netflix.

25 mei 2022 om 15:02

Nou volgens mij speelt Romario nog steeds hoor . Voor elk positief voorbeeld bestaat bijna wel een tegenhanger. Heb je bij Nederlandse spelers ook.

25 mei 2022 om 11:27

Ik zie heel eerlijk gezegd Manchester United Neymar wel halen. Martial mag weg, Cavani is weg en Greenwood kan nog wel even duren. Heb je Neymar vanaf links, Rondaldo centraal en Sancho vanaf zijn favoriete rechterkant in plaat van links.

25 mei 2022 om 13:17

Neymar in de Engelse competitie, ben bang dat hij daar omver wordt geblazen door die houthakkers...

Neymar is verleden tijd. Die gaat niet meer belangrijk zijn op Europees topniveau. Lekker naar de MLS gaan en bij een Los Angeles FC of Inter Miami lekker langs de kust in een dikke villa nog 3/4 jaartjes op je gemakkie voetballen. Op de achtergrond lekker investeren in vastgoed en Luna 2.0. Neymar heeft al vaker aangegeven dat hij niet ala Zlatan en Ronaldo tot zijn 38e-40e ofzo doorgaat met voetballen.

25 mei 2022 om 10:10

Gaat me wat ver om hem nu verleden tijd te noemen terwijl hij pas net 30 jaar is. Maargoed, bedankt voor het delen van de beelden uit je glazen bol.

25 mei 2022 om 10:31

Mwah, voor beetje normaal salaris mag hij met alle liefde naar AC Milan van mij. Gok dat hij nog steeds belangrijk kan zijn

25 mei 2022 om 10:34

Jullie gaan, helaas, net de goede kant op. Zou dat niet verbrassen met een over het paard getilde Neymar die de selectie in onbalans komt brengen.

25 mei 2022 om 11:23

Laten we dan even niet doen alsof Neymar een volgevreten vedette is die alleen nog in de MLS van waarde kan zijn. Hij mag dan wel veel geblesseerd zijn, Neymar op 10 bij Milan zou Milan wat mij betreft meteen weer titelfavoriet maken

25 mei 2022 om 11:42

Ben je er niet bang voor dat het een Rivaldo verhaal kan worden bij Milan?

25 mei 2022 om 12:10

@SSBlue

Over het paard getild? NeymarV ik begrijp dat vanaf moment een dat Neymar als 17-jarige over mensen liep hoog te houden in Brazilië mensen al hoopten dat hij zou falen, maar oprecht twijfelen aan de kwaliteiten van Neymar, dan ben ik er zeker van dat je zelf op erbarmelijk laag niveau gevoetbald hebt.

25 mei 2022 om 12:34

Neymar over het paard getild is weliswaar wat overdreven, maar een 30-plusser die gigantische salariseisen heeft en regelmatig geblesseerd is, gaat Milan niet verder helpen ben ik bang.

25 mei 2022 om 14:36

Neymar was 12 jaar geleden mijn lievelings talent dus waar jij de link slaat tussen mijn comment en hopen dat hij faalt sinds zijn 17e is mij een raadsel.
Op het moment dat een voetballer zo veel talent heeft, daarop teert en niet alles op alles zet om het beste uit zichzelf te halen noem ik dat inderdaad over het paard getild. Te hoog in zijn bol.
Je hoeft trouwens niet te doen alsof je door jouw hele scherpe leesvaardigheid door hebt gehad dat ik op erbarmelijk niveau heb gevoetbald, dat geldt voor 99,5% van de mensen hier.

Zonder een echte goede trainer gaat PSG alleen de ligue 1 winnen. Neymar kan absoluut met Messi en MBappe de sterren van de hemelen spelen ik zou zeggen geef ze een kans

25 mei 2022 om 10:12

Landskampioen kan je nog wel 'kopen', maar de Champions League winnen kost jaren. Daarin moet de winnaarsmentaliteit ook zitten in de complete organisatie. Als je kijkt naar de afgelopen 20 jaar zie je eigenlijk nooit een verrassing in de kampioenen. Zelfs een club als Chelsea heeft jaren gedaan om dat fundament op te bouwen. City is ook al heel lang bezig met opbouwen. Die komen (europees) een beetje van de grond, maar het allerlaatste finalezetje missen ze ook steeds. En die zijn organisatorisch echt al veel verder dan PSG

Eigen schuld dikke bult om het maar zo te zeggen. Door Mbappe letterlijk de sleutel van PSG te geven en dat hij zich van alles kan permiteren daar en alles kan en mag beslissen moeten ze natuurlijk afscheid nemen van andere sterren.
Sorry maar vindt PSG na de overname echt een vreselijke en verschrikkelijke club geworden zeg. Geen beleid geen visie en alles maar los en vast kopenm wat er te halen valt. Ik hoop dat ze nooit de Champions League winnen en in de competitie ook vaak eraf zullen gaan en zal dat een lastig verhaal worden. Vroeger was PSG nog wel een sympathieke club met mooie shirt en spelers als Pauleta.

25 mei 2022 om 10:15

Voor de overname was je fan van PSG en hun visie en beleid? Ik kwam overigens voor de overname graag bij PSG als ik in Parijs was. In die tijd was dat zeker een keer of 6-8 per jaar. Er waren altijd kaartjes beschikbaar, het spel was vaak niet om aan te gluren en de rivaliserende supportersclub waren nog vaak het leukst om te kijken (los van de agressie). Na de overname ben ik er eigenlijk nooit meer geweest.

25 mei 2022 om 13:45

@rochus, ik was totaal geen fan PSG dat ben ik nooit geweest. Maar kan me altijd wel toendertijd die mooie shirts herinerren en spelers als Pauleta wat echte nostalgie was. En die rivaliserende supportersclubs van PSG waren inderdaad vaak leuk om naar te kijken.

25 mei 2022 om 10:19

Dat is dus wat PSG heeft gedaan met Mbappé. Gewoon hun ziel verkopen. Is gewoon zo raar dat een speler zoveel macht heeft intern binnen een club. Tuurlijk kon geen club aan die eisen voldoen want het is ook belachelijk. Zit je als trainer met een speler die meer macht heeft dan jij...

25 mei 2022 om 10:41

Als ze volgend jaar een trainer als Conte halen is het gewoon hij eruit of Mbappé eruit denk ik. Die gaat echt niet naar Mbappé luisteren, al krijgt hij PSG vast aan het voetballen

25 mei 2022 om 10:44

Maar waarom doen mensen alsof Mbappe de sportief directeur is. Alsof hij alles bepaalt binnen de club. Er wordt vanaf nu gewoon gevraagd naar zijn mening over bepaalde zaken zoals een eventuele nieuwe coach of inbrengen van spelers. Het is niet zo dat hij de eindbeslissing heeft. Trouwens hij en Ney schieten goed op met elkaar en Neymar valt goed binnen de selectie bij PSG.

25 mei 2022 om 11:31

@nkunku_10 amen. Wat ben jij altijd goed geinformeerd zeg.

25 mei 2022 om 12:23

Jij gelooft echt alles wat je leest he

25 mei 2022 om 19:07

Deze vieze club heeft zich inmiddels boven het voetbal verheven. Kijk zelfs hoe die Ceferin spreekt erover, walgelijk. Verdedigd ze gewoon. Maar ondertussen wel roepen dat ze er zijn voor het voetbal, eerlijkheid en de fans enzo. Terwijl die club alles compleet laat exploderen. En nu de salarissen, schiet door het plafond heen inmiddels maar daar geen slecht woord over. Walgelijk. En Mbappay dit toe laten en nu gewoon een steek geven in Neymars rug bah. Dacht dat neymar een diva was maar die gast brengt het inmiddels wel naar een next level. Past daar heel goed inmiddels!

Pfff Neymar, wie zit daar op te wachten? Premier League is niks voor hem, Bundesliga gaat hem niet betalen. Barca kan hem niet betalen, wie houden we dan nog over? Amerika, China of de zandbak?

25 mei 2022 om 10:07

Real en dan Vini Jr op rechts doen ze bij Brazilië ook vaak.

25 mei 2022 om 10:12

Vaak.. Vini heeft pas sinds niet al te lang zijn transfersom waar gemaakt. Eindelijk constant over een iets langere periode, daarvoor was het 3x niks.

25 mei 2022 om 10:17

Vini op rechts? Dat is dus waar je hem echt gewoon misbruikt. Real heeft Neymar helemaal niet nodig. Een rechtsbuiten is een prioriteit met Tchouameni.

25 mei 2022 om 10:26Bijna. Vini op links, Neymar als valse spits en dan Raphinha/richarlison/antony vanaf rechts komend. Dan heb je nog Martinelli, Rodrygo, Gabriel Jesus en Firmino. Benieuwd wie er definitief mee gaan naar het Wk.
Ik zou gaan voor: Neymar, Vini JR, Raphinha, Richarlison, Antony, Martinelli en dan toch liever een extra echte nummer 9. Maar Rodrygo en Antony zullen vechten om een plek vermoed ik. Richarlison en Raphinha lijken meer zekerheidjes. Gabriel Jesus momenteel wel boven Firmino.

25 mei 2022 om 13:03

Maar Real Madrid loopt dan ernstig het risico dat ze een tweede Hazard binnenhalen. Neymar is nou ook niet bepaald heel vaak fit (dit jaar 135 dagen geblesseerd, vorig jaar 95 dagen, het jaar daarvoor 77 dagen). Bovendien is hij toch alweer 30 jaar. Die combinatie belooft niet veel goeds. Daar wil je toch niet honderden miljoenen voor betalen?

25 mei 2022 om 10:13

Ik zie Juventus hem nog wel oppikken als PSG er graag vanaf wilt (en dus weinig geld vraagt)

25 mei 2022 om 10:18

Juventus is idd een van de enige club die in Europa op (sub)top niveau actief is die zo gek is om Neymar op te halen.

25 mei 2022 om 10:14

Premier leauge gaat hem ook niet betalen. Kortom hij gaat z'n contract uitzitten. Zelfde geldt voor mpabbe zodra zijn contract afloopt. Geen club ter wereld gaat hem kunnen betalen. Ik neem aan dat na alle ophef om hèt salaris van mpbappe de regels over 2 jaar al strenger zijn geworden anders maakt de fifa zich belachelijk en daarnaast maakt die het voetbal kapot.

25 mei 2022 om 10:31

Ik ben het met je eens, maar volgens onze Afrikaanse -, Aziatische - en Amerikaanse medefans moet Neymar de eerste grote aankoop van het Boehly regime worden.. Ze geloven er helemaal in! Ik zie het zelf totaal niet zitten, ik heb echt helemaal niets met Neymar. Daar komt nog bij dat hij 30 jaar is, niet is in staat is om een seizoen fit te blijven en een ego heeft waar ze een apart vliegtuig voor in moeten huren als we een uitwedstrijd hebben in de Champions Leauge.

25 mei 2022 om 10:45

Hahaha je laatste zin is wel mooi.

OT: Neymar is wel echt een geweldige speler hoor, en Tuchel kent hem natuurlijk. Bij PSG kreeg hij hem ook prima aan het voetballen. Zijn grootste punt vind ik echt wel zijn blessuregevoeligheid. Enige ding is dat ik nog niet echt zie op welke positie hij moet voetballen bij Chelsea. Een echte 10 heeft Chelsea niet en voor de twee posities naast/achter Havertz/lukaku moet je gewoon retehard werken

25 mei 2022 om 11:10

Ik heb inderdaad gelezen dat hij onder Tuchel zijn beste tijd bij PSG gehad heeft, maar ik kan gewoon niet voorbij die blessuregevoeligheid kijken. Als hij in Frankrijk al niet fit kan blijven, laat staan dat hij de rechtsback van Leeds even poort. Wat denk je dat er dan met zijn enkels gebeurd? Aanslagen zoals die van Daniel James op Kovacic komen met enige regelmaat voor.

25 mei 2022 om 12:13

@Yoeri

Geef me 3 voorbeelden van Neymar zijn ego die onvergelijkbaar is met mensen en collega's in zijn sport.

Ik weet dat mensen het echt heerlijk vinden om te doen alsof ze maar enig besef hebben van persoonlijkheden en mensen die ze enkel in momentopnames zien en al zeker om er negatief over te zijn, maar geef is voorbeelden?

25 mei 2022 om 13:51

Ik weet de minuten niet, maar in de wedstrijd (uit) tegen Real Madrid waren er tal van momenten waar betere voetballers, voetballers met een minder groot ego hun koppie omhoog houden en de bal afspelen. Neymar is bezig met 1 ding en dat is Neymar.. Mbappe, Messi en Di Maria hebben dat overzicht wel. Dat is puur uit 1 wedstrijd, er zijn zo vreselijk veel meer voorbeelden te vinden waar onzinnige trucs of niet gegeven passes hem de das om doen.

25 mei 2022 om 10:45

china heeft geen knaken meer om uit te geven aan dit soort spelers, dat tijdperk is voor nu gesloten. daar gaan geen dure spelers meer heen de komende periode.

25 mei 2022 om 11:44

Viel me ook al op dat daar een leegloop gaande was. Waarom hebben ze de geldkraan dichtgedraaid?

25 mei 2022 om 13:16

Komt door de Chinese regering die willen dat het geld bij hen blijft. De rijke Chinezen mogen zelfs geen huis kopen in het buitenland.

25 mei 2022 om 10:52

De topsalarissen in China zijn al een tijdje verleden tijd door regels van de overheid.

Ik denk dat PSG beter af is zonder Neymar en Messi. Mbappe heeft ondersteunende spelers nodig en die ploeg is niet in balans zo. Als je die 2 van de loonlijst kunt halen, scheelt zowat 100 miljoen aan salaris per jaar. Ze leveren niet, en ze worden ook niet meer beter. Vraag me af of clubs nog wel eens voor Neymar en Messi in de rij staan. Ze hebben spelers nodig als Haaland, Bernardo Silva etc. Niet deze volgevreten vedettes. Neymar is wel te vergelijken met R9 en Ronaldinho, die houdt ook teveel van de glamour. Dat breekt hem op. Hij wordt structureel minder en mist steeds meer wedstrijden terwijl hij net 30 is. Messi kun je niet veel kwalijk nemen, die is al bijna 35 en heeft alles bereikt. Dat is nooit een aanjager geweest, die hoort zich thuis te voelen en het centrale punt in een ploeg te zijn die zijn tekortkomingen verbergt zoals Barcelona deed.

Ik zou ze zo snel mogelijk van de hand proberen te doen.

Ja succes met deze gasten kwijtraken. Over verkoop hoef je niet eens na te denken. Denk dat het uitdaging genoeg is deze gasten transfervrij weg te geven met die salarissen.

nou dat krijg je ervan als je een speler zo’n bizar contract aanbied. nu wil je van spelers af die veel kosten, maar ik denk niet dat er een club is die neymar gaat kopen of kan betalen. en wat hoop ik dat neymar zijn contract daar lekker uitdient.

Nou dat is een goed begin

Het was al geen team en het word er alleen maar erger op en Neymar blijft natuurlijk gewoon zitten en ik geef hem groot gelijk

Hoe verziek je een club met al het geld van de wereld

Welke club wil deze Neymar en kan in de buurt komen van zijn salaris een paar jaar terug had ik hem graag bij Real gehad, maar dat moet Madrid niet willen. Als hij gaat zie ik hem denk ik naar Chelsea gaan. Alleen laat hem lekker zitten bij PSG laat ze het lekker uitzoeken daar, want hun gaan met dit beleid never nooit een champions league winnen.

En do Maria nam afscheid in mijn ogen heb je meer aan di Maria dan aan Messi en Neymar zeker als je ziet wat ze afgelopen seizoen hebben laten zien. Het was Mbappe en daar hield het op dan kan je beter di Maria hebben dan Messi, want di Maria is wel een teamspeler.

Alleen na dit Mbappe contract gaan anderen echt niet ineens harder lopen integendeel zelfs die worden alleen maar lastiger

Hoe eerder naar de afgrond hoe beter hopelijk maakt Gini nog een transfer en Ramos misschien nog een jaartje of twee mits fit bij Sevilla afsluiten of iets dergelijks. Als hij fit is kan hij nog makkelijk mee in de top.

Die heeft toch net een half jaar geleden een verlenging gekregen? En nu willen ze hem alweer kwijt? Wat is er gebeurd dan?

25 mei 2022 om 10:38

Rm1335

"wat is er gebeurd dan?"

Denk dat een journalist iets te veel fanta gedronken had en kon zo dit verzinnen.
PSG heeft Neymar net bij laten tekenen. Bijna geen enkele club kan dit betalen of wilt betalen. Hij is commercieel nog steeds aantrekkelijk voor PSG. Die kicken op grote namen.

Die gaan gewoon volgend seizoen weer voor Neymar Messi en Mbappe als voorhoede. Op papier klinkt het erg goed de namen.

PSG draaide 700 mil verlies. Het interesseert ze geen bal en omdat de voorzitter trouw is aan Uefa, doen die ook oogjes dicht.

Neymar gaat naar Real en wint de CL daarmee.
Is nog steeds een van de allerbesten, en wordt direct Galactico

26 mei 2022 om 01:56

Denk dat real voorlopig geen zaken doet met psg .. verder heeft real met vini , hazard en Rodrigo 3 spelers die op links kunnen spelen .. mocht hazard vertrekken dan zou het kunnen maar vorige week werd er overal geschreven dat hazard ook volgend seizoen bij Madrid zit

Neymar verkopen en Dembele gratis binnenhalen.

Een nadeel; niemand kan en wil Neymar betalen

Dit is ook geen verrassing. Als je Neymar dit seizoen hebt zien spelen, vooral tegen de grotere teams in de CL, kan je niet anders dan tot de conclusie komen dat Neymar gewoon aan het aftakkelen is. En zeer snel ook. Hij loopt over het veld als een oude man.
Neymar zal waarschijnlijk wel gewoon blijven, maar snap best dat PSG een goed bod zou accepteren op Neymar. Mbappe wilde ze koste wat kost behouden, dat zullen ze niet doen met Neymar. Die gaat je niet verder meer helpen in de topwedstrijden. Mits hij meer aan zijn fysieke gesteldheid gaat doen. Nu is het echt dramatisch voor tegen de topploegen.

25 mei 2022 om 12:18

@XXXI

Onzin. Als Mbappé en Messi hun kansen gewoon afmaken tegen Real die door Neymar kant en klaar werden neergeld had PSG het na een wedstrijd al afgemaakt en zo niet na de eerste helft van de tweede wedstrijd nadat Neymar Messi en Mbappe in een helft 4 keer vrij voor doel had gezet. Ik snap echt niet hoe mensen compleet andere wedstrijden bekijken blijkbaar.

Daarbij kwam hij net terug van een blessure wat altijd al Neymar zijn probleem is geweest.

25 mei 2022 om 14:03

Ja als als als als Robben de bal had gemaakt tegen iker was oranje in 2010 wereldkampioen geworden. als telt niet.

Ik zie het van mijlenver aankomen.. Neymar weet dat Mbappe hem niet graag bij wilt hebben (wat ik snap want Neymar doet al 3 seizoenen wat hij wilt). Als Neymar blijft dan komt er een kleedkamer oorlog.
PSG zit vol Zuid Amerikanen en die staan achter Neymar. Neymar en Messi kunnen gewoon de bal naar elkaar passen en Mbappe negeren. Mbappe mag zgm technisch directeur zijn (ja niet letterlijk) maar op het veld wordt er een andere taal gesproken (als je snapt wat k bedoel).

Neymar en Messi zitten daar puur voor het geld. Vooral de eerste gaat echt niet elders voetballen als dat hem geld gaat kosten. En gelijk heeft die, toen die weg wilde moest hij behouden blijven tegen hoge kosten en nu mag hij wel weg en zou hij bereid moeten zijn elders minder te verdienen? Nee, PSG is een melkkoe voor spelers en koeien melk je nu eenmaal volledig uit.

Lekker laten gaan, als er überhaupt een club is die hem wilt hebben en kan betalen. Zal vast niet voor een spotprijsje op te halen zijn en zijn salaris is ook absurd. Daarnaast kan je niet eens een heel seizoen op hem rekenen. Sinds hij bij PSG speelt heeft hij in 5 seizoenen maar 92 (competitie) wedstrijden gespeeld. Dat is echt bizar weinig, vooral als je kijkt naar wat er voor hem betaald is en wat er aan salaris nog steeds betaald wordt. Ik zou mijn vingers er niet aan branden in ieder geval.

Neymar gaat sowieso moeten vertrekken omwille van de FFP....kan haast niet anders....
De vraag is waar gaat hij een club vinden die dat salaris wil/kan betalen en daardoor ontstaat voorvPSG nog een groter probleem , hoe geraakt de salarislast van de PSG boekhouding, verlost ? Neymar gaat niet inleveren gezien zijn nog lopende riant contract.....Door het nieuwe gigantische contract van Mbappé is er totaal geen beweging ruimte meer om binnen de FFP regels te blijven! Interessant hoe ze dit gaan regelen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

1290 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 22 13 10 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
Laatste voetbalnieuws

‘Meedogenloos Paris Saint-Germain hoeft Neymar niet terug te zien’

Paris Saint-Germain wil niet verder met Neymar. Volgens verschillende media heeft de Braziliaan te horen gekregen dat hij deze zomer mag vertrekken. Neymar ligt bij de Franse grootmacht al langer onder...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren