BBC diep door het stof na blunder stagiair: ‘Man United are rubbish'

Dinsdag, 24 mei 2022 om 23:04Tim Cozijnsen • Laatste update: 23:41

De BBC heeft dinsdag excuses gemaakt voor de pijnlijke fout die de zender eerder op de dag maakte. Tijdens een uitzending van een tenniswedstrijd op Roland Garros verscheen de tekst ‘Manchester United are rubbish’ in de nieuwsbalk onderaan in beeld, wat vrij vertaald ‘Manchester United is rotzooi’ betekent. De Engelse omroep verontschuldigt zich dinsdagavond voor de blunder.

Tijdens televisieuitzendingen van de BBC verschijnt er onderaan een balk in beeld waarop afwisselende nieuwsberichten te zien zijn: de ticker. Televisiekijkers keken raar op toen er plotseling een ‘nieuwsbericht’ verscheen met daarin de tekst ‘Manchester United are rubbish’. De tekst verdween na een paar seconden uit beeld en werd vervangen door ‘weer, overal regen’.

BBC-presentatrice Annita McVeigh bood later op de dag excuses aan voor de gemaakte blunder en richtte zich in het bijzonder tot de fans van Manchester United. "Iets eerder vandaag hebben sommige van jullie waarschijnlijk een nogal ongebruikelijke tekst over Manchester United op de ticker voorbij zien komen, en ik hoop dat de fans van Manchester United niet beledigd waren door de tekst. Laat me uitleggen wat er gebeurde. Achter de schermen was er een stagiair aan het trainen om de ticker te leren gebruiken en die schreef lukraak dingen op. Dus excuses als je dat hebt gezien en je erdoor beledigd was. Het was absoluut een fout en het had niet in beeld moeten verschijnen."

Overigens kon Gary Lineker de blunder wel waarderen. De voormalig voetballer is tegenwoordig werkzaam als presentator bij de zender en reageerde op Twitter op het verhaal. De Engelse presentator deelde het nieuwsbericht met excuses en kon het niet laten op het bericht in te gaan. “Waarom excuses?”, vroeg Lineker zich af, om vervolgens met twee lachende emoji's af te sluiten.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door rob81)
24 mei 2022 om 23:50

Ontslag is uiteraard terecht, maar ik kan moeilijk geloven dat ze hier diep door het stof voor moeten. Dit kan je toch nooit aan zien komen van zo'n jong studentje?

24 mei 2022 om 23:59

Waarom is ontslag dan terecht? Hij was aan het oefenen en kennelijk ging het per ongeluk live.

25 mei 2022 om 00:05

Klinkt naar mijn mening eerder alsof ze hem gewoon niet goed hebben uitgelegd wat hij moest doen.

25 mei 2022 om 00:23

Vind ontslag ook terecht. Dat United shit is is dan ook al lang geen nieuws meer 😉

25 mei 2022 om 08:44

Hoezo begin jij over ontslag? Er is niemand 'uiteraard' ontslagen want het was een onschuldig foutje.

25 mei 2022 om 01:03

De stagiair in kwestie is vast de jonge supporter van Manchester United die een paar jaar geleden geïnterviewd werd. Ik moet telkens weer lachen om dat fragment wanneer ik het zie.

‘And who is your favourite player?’
‘None of them, they’re all rubbish.’

Lijkt me niet heel ver van de waarheid af zitten? Ik heb wel ergere dingen voorbij zien komen en dat stond dan op spandoeken in hun eigen stadion

Als je je tegenwoordig al moet verontschuldigen voor de waarheid.. tja.

25 mei 2022 om 08:03

Omdat jan en alleman zich tegenwoordig al persoonlijk voelt aangevallen en als reactie de boel kort en klein slaat, begint te bedreigen of heel de BBC probeert te cancellen . Zelfs een klein foutje of 'slip of the tongue' is tegenwoordig al genoeg om iets of iemand helemaal met de grond gelijk te maken.

Maar moet zeggen dat de reactie me wel meevallen. Diep van binnen boeit het niemand natuurlijk een fluit.

Als zelfs een tennisomgeving aangeeft dat Manchester rotzooi is... Dan ben je wel erg diep gezonken de afgelopen seizoen.

Denk dat de verdediging van Manu eerder een ace slaat dan goed verdedigt.

25 mei 2022 om 21:06

Tennis is voor mij sport nummer 1. Net genoten van Ramos-Vinolas-Alcaraz weer. Dus jouw eerste opmerking snap ik niet. Tennis is echt hard werken. En gelukkig nog veel respect. Maar wellicht bedoel je dit ook wel niet natuurlijk en is het geen denigrerende opmerking

Ik snap wel dat mensen boos zijn, dat is toch helemaal geen nieuws?

25 mei 2022 om 00:06

Tja, het is in principe een geintje.. of je je daar nu boos door moet laten maken.. zo verschrikkelijk is het nou ook weer niet toch?

25 mei 2022 om 01:28

Voetbalzone is ook geen journalistieke website

Volgens mij is dit gewoon de waarheid hoor haha. Zelfs United fans zullen dit zeggen bij hun huidige team. Want ze zijn gewoon 'rubbish'.

Hahaha dit is wel heel goed hoor.

Haha prachtig! En helaas nog waar ook.

Je kan lachen wat je wilt. Maar als je vervolgens vraagt wie de meeste landstitels heeft, staan mensen opeens met de mond vol tanden..

25 mei 2022 om 01:41

Nee, want het heden is niet het verleden. Je kunt moeilijk met droge ogen beweren dat United de laatste jaren zo geweldig bezig is en dat komt voornamelijk door slecht beleid en dus is de conclusie van de stagiair juist op dit moment.

Los van het feit dat je reactie nogal kinderlijk is.

25 mei 2022 om 06:35

Idd,schermen met de meeste landstitels slaat een discussie vaak dood.

25 mei 2022 om 08:05

Met die redenatie is Sparta ook een topclub. Misschien moet je een factor toepassen. Aantal behaalde landstitels gedeeld door het aantal jaar dat ze momenteel droog staan?

25 mei 2022 om 09:17

Ik vind het bijzonder dat je hier probeert te flexen terwijl je 9 jaar lang geen landstitel hebt binnen gehaald en meer het lachertje van de competitie aan het worden bent waar voornamelijk trainers en spelers sneuvelen. Wie hou je voor de gek? Alle andere topclubs halen internationale prijzen of meerdere landstitels binnen en dan kom jij aan met statistieken die naast de oude koeien in de sloot liggen haha.

25 mei 2022 om 11:57

Mensen lachen nog steeds, want die leven in het hier en nu. Oude kameraad

Altijd als er een fout (?) gemaakt wordt in het nieuws, is het de schuld van een stagiair.. Beetje makkelijk. Lijkt mij dat er bij BBC iemand is die even grappig wilde doen. Buiten het feit dat het op dit moment wel de pijnlijke waarheid is, is dit niet netjes van zo'n grote zender.
Hoop dat Ten Hag laat zien dat Man U helemaal niet zo slecht is, als dat nu wordt voorgedaan door alles en iedereen (incl. de selectie). Valt natuurlijk veel meer uit deze selectie te halen dan dat er afgelopen seizoen is laten zien.

Sorry hoor . Maar excuses omdat mogelijk mensen hierdoor gekwetst worden?
Dan heb je geen excuus nodig maar iemand om mee te praten.Wat een vreemde reacties hier over Manchester United, vergane glorie etc. Ja, ze hebben al 9 jaar geen titel behaald. Liverpool heeft volgens mij langer geen titel gehaald. Chelsea en City komen niet eens in de buurt bij het aantal dat United heeft.
United zit in een fase dat het niet lekker gaat, er is nieuw elan nodig om de gloriedagen weer te laten herleven. Hopelijk lukt ETH het om dit voor elkaar te krijgen.

Helaas is het op dit moment, en de laatste jaren, nouja, rubbish :-)

Dit is momenteel toch waarheid en de fans vinden dat ook?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

61 jaar
2 fans

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren