Definitief groen licht voor overname Chelsea na licentie van overheid

Woensdag, 25 mei 2022 om 08:24Tim Cozijnsen • Laatste update: 08:52

De Premier League heeft officieel groen licht gegeven voor de overname van Chelsea door de investeringsgroep van Todd Boehly. Het consortium van de Amerikaanse zakenman betaalt bijna vijf miljard euro voor de Londense club. Om de overname definitief te maken was tevens nog een speciale verkooplicentie van de overheid nodig: ook die is nu vergeven, zo meldt deze in een officieel statement.

Hoewel er al sinds 7 mei een akkoord is bereikt met de investeringsgroep die geleid wordt door Todd Boehly, Clearlake Capital, bleef de uitspraak van de Premier League tot dinsdag uit. "Het bestuur van de Premier League heeft vandaag de voorgestelde overname van voetbalclub Chelsea door het consortium van Todd Boehly en Clearlake Capital goedgekeurd”, zo luidt het eerste deel van het statement van de Premier League.

“Voor de overname is nog een speciale verkooplicentie van de overheid nodig en een bevredigende afhandeling van de laatste onderdelen van de transactie”, laat de Premier League verder weten. “Het bestuur heeft de ’Premier League eigenaren en bestuursleden-test (OADT)’ toegepast op alle toekomstige bestuurders.” Het laatste deel van het statement vertelt de laatste stap die wordt genomen. “Chelsea gaat nu met de benodigde partijen om tafel zitten om de benodigde licenties te verkrijgen om de overname definitief te maken.”

De betreffende licenties zijn nu vergeven, zo meldt de Britse overheid in een officieel statement. "Afgelopen nacht heeft de Britse overheid een positie bereikt waarin we een licentie konden verstrekken die de verkoop van Chelsea toestaat. Na extensief werk zijn we nu overtuigd dat de voltallige opbrengsten van de verkoop noch Roman Abramovich noch een ander bestraft individu ten goede zal komen. We beginnen nu aan het proces dat verzekert dat de verkoopopbrengsten worden gebruikt voor humanitaire doeleinden in Oekraïne, om oorlogsslachtoffers te helpen."

Van de totale investering in Chelsea - waarmee in totaal een kleine vijf miljard euro is gemoeid - zou een slordige drie miljard euro worden gebruikt om de aandelen over te nemen van Abramovich. Overige opbrengsten zouden worden gestort op een bevroren Britse bankrekening, wat uiteindelijk ten goede komt aan goede doelen, zo bevestigde de oligarch. De nieuwe eigenaren hebben toegezegd ruim twee miljard euro te zullen investeren ten behoeve van de club.

Zonder een overname had Chelsea uitgesloten kunnen worden van competitievoetbal of in het ergste geval failliet kunnen gaan. Abramovich werd in maart door de Britse regering op de sanctielijst geplaatst. In de motivatie werd hij een ‘pro-Kremlin oligarch’ genoemd en gesteld dat hij jarenlang een nauwe band had met de Russische president Vladimir Poetin. Dit zou de eigenaar van Chelsea ‘financieel of ander materieel voordeel’ hebben opgeleverd. De Britse tegoeden van Abramovich werden bevroren en zijn mogelijkheid om zaken te doen in Engeland verdween. The Blues kregen wel een voorlopige vergunning van de Britse overheid om het voortbestaan tijdelijk te garanderen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door heinazijn)

"het consortium van de Amerikaanse zakenman betaalt bijna vijf miljoen euro voor de Londense club"

Ik heb er wel 6 miljoen voor over. Dm me maar @chelsea!

24 mei 2022 om 21:54

Ben bang dat Glazer-achtige invloeden de club weinig goeds zullen doen
Of dit moet een complot zijn om de concurrentie van United in te perken. Denk dat de moderators je snel in de gaten hebben hoor!

24 mei 2022 om 22:07

Geld boven clubliefde. Hier kan ik goede winst op maken.

Volkomen normaal natuurlijk dat de premier league deze deal niet dwars gaat zitten. Alleen de Britse overheid is natuurlijk de grootste horde. Ik hoop ook dat de Britse overheid snel inziet dat ze verkeerd bezig zijn. Het is voor het Engelse voetbal zeer belangrijk dat Chelsea blijft bestaan. Het zal een schandaal zijn dat Chelsea uitgesloten wordt in competitie verband, omdat de overheid een overname niet goedkeur. Ik vraag mij sowieso af of wat de Britse overheid wel mag. Je mag toch niet zomaar alles van iemand afpakken, alleen op basis van verdenkingen? Daarnaast zit de Britse overheid ook Roman Abromovich in alle opzichten dwars. Dit moet snel stoppen naar mijn mening.

In elk geval mooi nieuws dat de Premier League de overname terecht goedkeurt. Nu nog de Britse overheid. En dan kunnen we een nieuwe tijdperk in jongens! Het Chelsea onder Todd Boehly, ik kijk er naar uit!

24 mei 2022 om 21:58

Heinazijn

Waarom zeer belangrijk voor het Engelse voetbal?

24 mei 2022 om 22:03

Omdat Chelsea het Engelse voetbal Europees vertegenwoordigd. Ze zijn op dit moment de huidig Champions League winnaar , de huidige houder van de UEFA Super Cup en Chelsea is op dit moment wereldkampioen.

Daarnaast zal het ook een schande zijn als een club zomaar uitgesloten wordt zonder duidelijke reden (alleen op verdenkingen). Dat kan je toch niet voorstellen? Dan kan je de competitie toch niet serieus meer nemen?

24 mei 2022 om 22:07

Wellicht doelt Heijnazijn op het aantal coefficienten die Chelsea de afgelopen jaren heeft binnengehaald. Dat zullen er een hele hoop zijn natuuurlijk. Los daarvan zijn de Chelsea wedstrijden een belangrijke reden waarom er zoveel geld omgaat in de Premier League, wat ook geldt voor City, United, Liverpool, Arsenal, Spurs etc. (tv-rechten)

25 mei 2022 om 13:07

Heinazijn - Maar als zo'n club van het toneel verdwijnt, is er gewoon weer een andere Engelse ploeg die de betreffende plaats inneemt. Dergelijke statements zijn vooral gebaseerd op sentiment. In de praktijk zijn zelfs de grootste clubs ter wereld moeiteloos te vervangen.

24 mei 2022 om 22:08

Ambramovich en of Chelsea zijn nooit gedwarsboomd net als city en mansour.. net als al die vastgoed investeringen vanuit Rusland en het midden oosten (lees; bijna heel Londen valt in buitenlandse handen) . Het is terecht dat na de Russische invasie ook abramovich niet buiten schot blijft, wel hoop ik dat Chelsea daar buiten het einde van dit seizoen weinig last van ondervind en de overname snel plaats vind

24 mei 2022 om 22:22

Dag Breedjeda,

Ik hoop natuurlijk ook niet dat Chelsea geen last heeft van de omstandigheden in Oekraiene. Natuurlijk vind ik de situatie in Oekraine veel belangrijker dan het belang van een voetbalclub, maar ik hoop niet dat er onschuldige mensen worden gedupeerd.

Waarom is het volgens jou terecht dat Abramovich niet buiten schot blijft? Roman Abramovich onderhandeld namens Oekraine in de vredesbesprekingen en doneert heel veel geld aan de slachtoffers in Oekraine. Niet alle Russen zijn slecht, we moeten niet alle Russen over een kamp scheren. Er zijn ook goede Russen zoals Abramovich . We moeten er dus voor zorgen dat Russen zoals Abramovich afstand kunnen doen van Putin en elders gewoon veilig door moeten kunnen leven.

24 mei 2022 om 22:27

Abrahamovic een "goede Rus" noemen is beyond parody. Alsof je Goldman Sachs een ethische bank noemt

24 mei 2022 om 23:07

@jeffrey_

En uit welke harde feiten en concrete onderbouwingen blijkt dat Abramovich een ''slechte'' Rus is? Ik zeg niet dat ie de nobelprijs voor de vrede verdiend, maar je praat anderen hier gewoon na. Al zijn bezit in UK is bevroren op basis van verdenkingen en enkele algemeen bekende feiten die eigenlijk niet relevant zijn om een persoon financieel te dwarsbomen. Alsof het een buitengewone gebeurtenis is dat een uiterst succesvolle zakenman banden/connecties heeft met het bestuur van het land waar hij uit afkomstig is. Dit is vaak het geval bij prominente figuren. Meneer Putin die even in zijn eentje besluit een buurland binnen te dringen en de mensheid keert zijn rug naar Abramovich toe, alsof die de oorlog is begonnen. Ook nog in de wetenschap dat er honderden Engelse burgers hun brood bij Chelsea verdienen en helemaal niets met al deze ongein te maken hebben. Lekker hypocriet bezig weer.

24 mei 2022 om 23:17

Je typt een heel nietszeggend verhaal maar zwijgt doodleuk over op wat voor immorele wijze deze parasiet ten koste van het Russische volk zijn geld heeft verdiend. Miljoenen in armoede dankzij hem en zijn roversbende. Tevens is hij medeplichtig aan kolonialisme oftewel landjepik. (illegale nederzettingen in een illegaal bezet land) Graag aanwijzen wie dit hierboven ook heeft gezegd aangezien ik volgens jou "mensen napraat". Wat een lachwekkend onzin verhaaltje zeg.

24 mei 2022 om 23:39

Dit zijn allemaal dingen die de Britse overheid geen probleem vond toen hij in 2003 de club kocht. Toen was ook bekend dat hij zijn miljarden niet met toto’tjes zetten verdiend heeft. Toen hij illegale nederzettingen in Palestina financierde, was dit oke omdat “onze bondgenoot” de Israelis dit deden.. Hij is puur en alleen gepakt op zijn “rol” rondom de Russische inval van Oekraine waar hij part noch deel aan heeft..

24 mei 2022 om 22:22

Dat Abramovic zijn rijkdom vergaard heeft onder bewind van Jeltsin en niet Poetin schijnen vele niet te weten. De macht die de oliechargen in de tijd van Jeltsin hadden werd door Poetin de kop in gedrukt.
Abramovic heeft des tijds Israëlisch nationaliteit aangenomen om evt sancties vanuit Poetin te ontlopen.
UK heeft elke zaak tegen Abramovic verloren.
Het was voor UK niet voldoende dat hij dagelijkse zaken overgedragen had aan de stichting en zelf tijdelijk een stap terug zou doen.

25 mei 2022 om 11:15

"alleen de Britse overheid is natuurlijk de grootste horde. Ik hoop ook dat de Britse overheid snel inziet dat ze verkeerd bezig zijn"

Verkeerd bezig zijn? Ik denk dat ze met het bevriezen van miljarden inmiddels een belangrijke financieringsbron van de oorlog in Oekraïne hebben afgesneden. En dat ze van hun schreden om Rusland de oorlog in Oekraïne moeilijk te maken niet terug gaan komen om een voetbalcub te redden die allang gered is.

"ik vraag mij sowieso af of wat de Britse overheid wel mag. Je mag toch niet zomaar alles van iemand afpakken, alleen op basis van verdenkingen?"

Zomaar? Nee klopt. De sancties en het bevriezen van de tegoeden van de (mogelijke) geldschieters van die walgelijke oorlog zijn vanzelfsprekend niet 'zomaar' opgelegd. Beetje rare opmerking ook. Er is een oorlog en dat het logisch is dat dan het land dat die oorlog begon (onder de voorwendselen dat een land compleet uit nazi's bestaat terwijl daarvan nog geen enkel bewijs is geleverd) dan met sancties te maken krijgt is dat als je eenvuodig nadenkt natuurlijk ook. Want oorlog voeren kost heel veel geld. Als je zorgt dat het geld oprakt, stopt de oorlog vanzelf. Want als je geen wapens en minutie kunt kopen, is het snel voorbij. Dat snap jij toch ook wel?

En dat er alleen maar een verdenking is en dat die arme Abramovic helemaal geen banden heeft met het Kremlin is vergelijkbaar met de stelling dat Sinterklaas echt bestaat. Iedereen weet hoe het zit met Abramovic en het Kremlin. Je veinst naïviteit.

Overigens, als het jurdisch allemaal niet zou kloppen, dan gaan ongwtwijfeld rechtszaken volgen. Dat die niet al gevoerd zijn, zegt wat dat betreft ook veel. Die olichargen kunnen de beste advocatenkantoren in het VK inhuren. Wat dat betreft ook iets om over na te denken. Die olichargen kunnen gewoon de rechtsstatelijke instituties van een democratisch lan als het VK adresseren. Probeer dat omgekeerd dan maar eens als dissident of olicharg in Rusland zelf! Daar worden mensen zelfs zonder enige verdenking jarenlang vastgehouden. Maar over de Russische overheid hoor ik jou nu niet. Waarom niet?

Als ik zou meedoen met die laffe napraat meute zou ik nu iets moeten zeggen over hoe hypocriet jij dan wel niet bent, omdat jij wel de regering van het VK aanvalt maar niet die van Rusland. Dat is zo'n beetje het discours van 2022 namelijk. Maar ik doe daar niet aan mee. Dus dat zeg ik niet tegen jou!

Maar je slaa de plank over die sancties en Abramovic behoorlijk mis.

25 mei 2022 om 13:39

Bedankt voor je bijdrage Constant Kante. Alleen is je bijdrage wel heel erg gebaseerd op aannames. En ik heb niet het idee dat je helemaal op de hoogte bent van de actuele stand van zaken omtrent dit topic.

Dat er op dit moment een verschrikkelijke oorlog bezig is staat vast. Alleen dat is iets tussen Rusland en Oekraine. Roman Abramovich heeft werkelijk niks met deze oorlog te maken. Althans daar is tot dusver geen bewijs voor. In tegendeel Roman Abramovich steunt juist de Oekrainers. Hij wilt zelfs het geld dat Chelsea opbrengt doneren aan de slachtoffers. Dat laat weer zien dat deze man een hart van goud heeft en totaal niet uit is op oorlog.

Dat de Britse regering geld van Abramovich wilt bevriezen om er voor te zorgen dat Rusland het moeilijke krijgt in de oorlog snijd dus geen hout. In tegendeel, wanneer de Britse regering het geld van Abramovich bevriest worden er minderen miljoenen of miljarden gedoneert aan de slachtoffers in Oekraine. Dat zal dus voor Rusland juist de oorlog gemakkelijker maken. Met de steun van Abramovich aan Oekraine zal juist Rusland het moeilijker krijgen.

Dat de Britse regering zonder enig bewijs het geld van Roman Abramovich wilde afpakken kan naar mijn mening niet door de beugel. En ik denk ook dat er rechtszaken in gang waren gezet mocht de Britse regering vervelende gedrag doorzetten. Daarom denk ik dat de Britse regering nu ook uiteindelijk instemt met de overname van Chelsea. Anders waren er waarschijnlijk rechtszaken gestart.

De wijze waarop Abramovich is niet bekend, er is in elk geval geen bewijs van. En alsnog is dat geen reden om hem daarom nu aan te pakken. Als Abramovich zijn geld op een dusdanig oneerlijke manier heeft verkregen dan was hij al eerder opgepakt / land uit gezet / niet Chelsea kunnen kopen of moeten verkopen. Dat heeft helemaal niks met deze oorlog te maken .

Bedankt dat je niks zegt over hoe hypocriet je me wel niet vindt. Daar ben ik erg blij mee.

Nou ben ik geen econoom. Maar die 5 miljard euro is dus puur voor de overname en niet het totale bedrag wat de nieuwe eigenaar van plan is om in de club te pompen. Als Chelsea conform de Financial Fair Play regels wil functioneren en daarnaast ook nog transfers wil realiseren zal er dus meer dan 5 miljard euro in de club gestopt moeten worden. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar inziet dat hij een club van gigantische statuur heeft overgenomen en niet eentje die slechts als een ''speeltje'' gezien zal worden zoals bij Manchester United het geval is met de familie Glazer. Over Abramovich kun je zeggen wat je wil, maar die meneer was in ieder geval niet bang om te investeren in de club.

24 mei 2022 om 22:07

De glazers zien united juist totaal niet als een speeltje. Dam zouden ze sportieve ambities hebben. Was dat maar zo. Die zien united als een cashcow.

24 mei 2022 om 22:12

Misschien heb jij dan een andere opvatting bij de term ''speeltje''. Dat zou kunnen. Maar ik vind juist dat wanneer er sprake is van 't realiseren van financieel rendement en voor de rest geen enkele binding hebben met de club, de United-gemeenschap en haar supporters, je zou kunnen zeggen dat de familie Glazer Manchester United slechts ziet als een leuk speeltje om goed geld mee te kunnen verdienen.

Het kan nu snel gaan. Er zijn bronnen binnen Chelsea en de Britse overheid die melden dat vanavond/vannacht afgerond kan worden en dan moeten we alleen nog goedkeuring krijgen van de Portugese overheid, alhoewel die in principe de papieren van de Britse overheid alleen maar goed hoeven te keuren.

De berichten zijn dat Boehly de volgende zaken snel wil afhandelen:
- Nieuwe contracten voor James, Mount en Mendy.
- Kounde als eerste grote aankoop presenteren.
- Gvardiol of Koulibaly aantrekken.
- Spelers verkopen (ziyech, Pulisic, Werner zijn veel genoemde namen) om Raheem Sterling over te nemen van City.
- Beginnen met het plannen van het â€ëœnieuwe Stamford Bridgeã¢â‚¬â„¢.

Edit: EIN-DE-LIJK! Het gedoe is eindelijk achter de rug en we kunnen ons nu eindelijk richten op het volgende seizoen. De eerste prioriteit moet zijn dat we de vertrekkende CV's gaan vervangen. Tuchel heeft een budget van ruim 200 miljoen plus alles wat er aan de verkoop van overbodige spelers binnen geharkt kan worden. Het is nu aan hem om te laten zien dat hij ons op het niveau van Liverpool en Manchester City kan krijgen. Hij heeft het fantastisch gedaan tot nu toe, nu hij (tijdelijk) degene is die de technische leiding heeft bij de club verwacht ik een zomer vol vuurwerk!

25 mei 2022 om 01:42

Klopt inderdaad ja, had het artikel van Matt Law ook gelezen. Ik ben benieuwd het verkopen van deadwood staat voor mij bovenaan het lijstje van prioriteiten. Hopen dat we eindelijk eens een keer goed kunnen doorselecteren. Jongens als Batshuayi, Bakayoko etc zitten wat mij betreft veel en veel te lang bij de club.

Hoop ook dat we onze transferstrategie op de schop gaan gooien. Voor mijn gevoel dateert onze laatste succesvolle transferzomer uit het jaar 2015.

25 mei 2022 om 07:08

Een jaar eerder zelfs, de zomer van 2015 was net zo’n ramp als de zomer van 2017.. Wat mij betreft wordt iedereen binnen het scouting apparaat vervangen. Blijkbaar raden onze scouts ons alleen maar de verkeerde spelers aan, de grote goede aankopen komen uit de kokers van Cech (Mendy) of uit die van de managers (waar je dan maar van moet hopen dat ze binnen gehaald worden)

25 mei 2022 om 08:48

Erg goed nieuws voor Chelsea, er staat nu echt een spannende transferzomer voor de deur!

Ik verwacht dat Kounde inderdaad snel rond zal komen. Wat zou Gvardiol moeten kosten? Speelt pas 1 jaar bij Leipzig, dus die zullen het onderste uit de kan willen halen.

Stel dat die twee echt komen, wie wordt dan de derde CB? Toch nog een jaartje Thiago Silva?

25 mei 2022 om 08:56

Hij zal inderdaad geen goedkope speler worden, ik zou het ook erg jammer vinden als we bijvoorbeeld Colwill laten vertrekken of te weinig speeltijd zouden geven voor een jonge verdediger waar je ook nog eens heel veel moet betalen. Ik heb niet het idee dat hij zoveel minder is namelijk.

We moeten ook intern snel doorschakelen en nieuwe contracten aan de spelers waar wij toekomst in zien. De geruchten zijn dat James, Mount en Mendy snel nieuwe contracten mogen verwachten. Leg ze maar vast voor die 5+ jaar! Dat hebben we nodig! We hebben visie, structuur en een duidelijke lijn nodig!

25 mei 2022 om 10:25

Heeft Colwill het zo goed gedaan dit jaar bij Huddersfield? Wel een interessante speler.. Engels, linksbenig, 1,87 en nog maar 19 jaar.

Zou mooi zijn als hij in de voorbereiding kan overtuigen! Anders dit jaar proberen te stallen bij een club in de PL zodat hij de volgende stap in zijn ontwikkeling kan zetten. Kan hij op termijn de achterhoede vormen samen met Koundé en Chalobah.

25 mei 2022 om 10:42

Hij heeft het fantastisch gedaan! Wat mij betreft sluit hij zo aan. In mijn ogen zitten we met Kounde, Silva, Colwill, Chalobah aardig goed in de verdediging. Als we er nog eentje bij halen, dan kunnen we Azpiliqueta laten vertrekken. Dat heeft hij echt verdiend!

25 mei 2022 om 10:41

Sterling?
Dit meen je niet.

25 mei 2022 om 10:43

Ik kan ook wel janken, maar dat is wat ik net even te vaak voorbij zie komen.. Hij schijnt een serieuze target te zijn.

25 mei 2022 om 11:57

Ja dit zou me echt verbazen is nu echt geen speler die ik bij Chelsea wil zien.
Hoop stiekem op Rice, Koulibaly, die Gvardiol ken ik zo niet.
Wie ik ook wel erg interessant vind is bowen van west ham.

25 mei 2022 om 12:45

@ Yoericfc, mag ik vragen waar je dit allemaal kan lezen?
Want heb zelf niets van social media.

25 mei 2022 om 15:35

Twitter, naja als je de juiste mensen volgt! Kan je wel een paar namen doorsturen die je kan volgen. Heb een top 3 namen die echt betrouwbaar zijn omtrent Chelsea.

25 mei 2022 om 21:29

Bedankt OutlawTurk, ja probleem is dat ik geen social media heb zoals Twitter,….

Wel weer lekker frappant dat een Rus het moet afstaan aan een goedheilig Amerikaan. Die hebben natuurlijk nooit iets met een oorlog te maken gehad.....

25 mei 2022 om 09:28

zit toch wel een verschil tussen iemand die een vriendje van de baas is/was en een amerikaan die gewoon zijn geld "zelf" heeft verdiend en niks met overheid te maken heeft.

Tot nu toe maak Boehly een prima indruk hoor. Heeft in veel interviews aangegeven de fans centraal te zetten en dat hij zich de clubcultuur eigen wilt maken. Uit verschillende foto’s en gedeelde verhalen van fans, schijnt hij echt een topgozer te zijn, die tijd maakt voor een praatje. Ik weet niet of het allemaal een poppenkast is, maar voor de verandering wel fijn om de eigenaar van Chelsea zo te zien.

Hij heeft ook heuse plannen met het stadium en wilt Chelsea echt op de kaart zetten, hence waarom hij ook totaal geen moeite had om de “anti-glazer” clausule zonder blikken of blozen te ondertekenen.

Tot dusver zeer positieve geluiden!

25 mei 2022 om 08:16

Ik blijf op mijn hoede voor de beste man. De eerste signalen zijn inderdaad goed, maar laten we niet vergeten dat hij een Amerikaanse zakenman is en valser, geslepener en doortrapter dan dat worden ze niet gemaakt. Ik hoop dat hij inderdaad zijn beloftes waar maakt en ik ben heel benieuwd of ideeën zoals het 'golden share' van de fans ook echt toegekend gaan worden. Terwijl ik dit type wordt bekend dat de Britse overheid de verkoop goedgekeurd heeft, het is eindelijk over! Vandaag komt het eindelijk rond!

Lood om oud ijzer. De ene oligarch voor de andere. De grootste Oligarch is Blackrock. Die kunnen alles overnemen met geld waar ze geen rente voor betalen. Daarom is de rente ook zo laag.
Gelukkig heb ik meer verstand van voetbal.

De britse overheid gaat het deel wat Abramovich toebehoort beheren op een rekening die bevroren is voor hem. Er is gewoon een middenweg gevonden. Zolang hij op een zwarte lijst staat van sanctie-personen kan die niet bij zijn geld en zodra hij van de lijst verdwijnt kan wordt het beheer vd rekening overgenomen. Zo heeft niemand gezichtsverlies.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. MichelsUnknown
T. TuchelUnknown
KepaKeeper
N. BaxterKeeper
É. MendyKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren