‘PSV strijdt met Braga en Sampdoria om zesvoudig international Zuid-Korea’

Dinsdag, 24 mei 2022 om 17:17Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:17

PSV gaat zich mogelijk versterken met een zesvoudig international van Zuid-Korea. De Eindhovenaren hebben belangstelling voor Kang-in Lee, weet Matteo Moretto. De 21-jarige aanvallende middenvelder van Real Mallorca beschikt over een contract tot medio 2025, maar wordt door meerdere clubs begeerd. Behalve PSV zouden ook SC Braga en Sampdoria in de race zijn voor Lee. De Portugezen maakten hun interesse gedurende het seizoen al kenbaar.

Lee kwam in augustus 2021 transfervrij over van Valencia. Hij had 44 wedstrijden in LaLiga gespeeld voor Valencia, maar had geen toekomst bij de club. Real Mallorca legde Lee voor vier seizoenen vast. Dit seizoen kwam hij tot 30 wedstrijden in LaLiga, waarvan 15 als invaller. Lee speelde als aanvallende middenvelder, linksbuiten en rechtsbuiten. Hij is niet onomstreden in de ploeg, maar maakte wel een goede indruk op meerdere buitenlandse clubs.

Moretto weet dat naast PSV ook Sampdoria en SC Braga de Zuid-Koreaan graag zien komen. Lee wist zich met Real Mallorca knap te handhaven in LaLiga en hoopt zich in de kijker te spelen bij de bondscoach van Zuid-Korea met het oog op het WK in Qatar. Hij kwam tot dusver zesmaal in actie voor de nationale ploeg en ziet Real Mallorca als een goede basis om in beeld te blijven bij de nationale ploeg. De laatste keer dat de middenvelder in actie kwam namens het Aziatische land was in november 2019 tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Libanon.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Lee in verband wordt gebracht met een Nederlandse club. In april maakte Marca melding van interesse van Feyenoord. Het dagblad schreef dat technisch directeur Frank Arnesen 'zeer gecharmeerd' was van Lee. Het is niet bekend in hoeverre de Rotterdammers nog steeds in de markt zijn. "Als de club op het hoogste niveau blijft spelen, blijft hij op het eiland, tenzij een onweerstaanbaar bod binnenkomt", aldus Marca in april over de situatie van Lee.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door sirius)

Een beetje tegenstrijdig, hij is jong en onbekend waar de meeste supporters op zitten te wachten. Maar als ik de tekst zo lees lijkt het ook niet om een of ander super talent te gaan.

24 mei 2022 om 17:32

Supertalenten komen ook niet naar NL en al helemaal niet als ze al in de La Liga spelen. Dus dan zal je het een niveau lager moeten zoeken. Al weet ik niet of deze Lee daadwerkelijk wat kan toevoegen aan PSV of dat het een Doan 2.0 word

24 mei 2022 om 19:27

Mooie speler. Fantastische dribbel en een geweldige pass in de been samen Kubo een fantastische duo bij zijn club.

Ken de beste man alleen van naam, en het hoeft natuurlijk niet veel te zeggen, maar hij heeft in 95 wedstrijden op het hoogste niveau 4 goals gemaakt. Dat is aan de karige kant. Edit: kanttekening daarbij dat hij omgerekend naar 90 minuten slechts 45 wedstrijden heeft gespeeld. Maar ook dan houdt het niet over natuurlijk. Maar goed, we hebben vaker gezien dat jongens die in het buitenland geen deuk in pak boter schoppen, helemaal opleven in de Eredivisie. Benieuwd hoe serieus de interesse is. Zal toch tussen de 6-9 miljoen moeten kosten denk ik.

24 mei 2022 om 17:25

Zuid koreanen worden al snel aan psv gelinkt. Denk niet dat dit serieus is.

24 mei 2022 om 18:03

Aan de andere kant heeft hij op zijn 21e al bijna honderd wedstrijden in La Liga / Copa del Rey gespeeld. Als niet Spanjaard zegt dat denk ik ook wel het een en ander. Als je hem voor een goede prijs kan oppikken kan het wel eens de moeite waard zijn.

24 mei 2022 om 18:15

Ik lees zowel van Spaanse als Nederlandse volgers dat dit een soort Bakkali 2.0 is, dus hopelijk laten we hem lopen haha. Speler die zichzelf heel goed schijnt te vinden, zonder mentaliteit en veel te veel kaarten uit frustratie pakt. En z'n zaakwaarnemer schijnt hem niet bepaald te remmen zeg maar.

24 mei 2022 om 18:26

Het kan zeker een Bakkali 2.0 worden, maar deze jongen heeft al meer gepresteerd dan Bakkali, pas aan zijn 2e club bezig op zijn 21e dus wat dat betreft niet zo vergelijkbaar. Heeft waarschijnlijk wat Spaans temperament opgepikt in zijn vele jaren daar, maar vind ik zelf nog wel meevallen

24 mei 2022 om 19:27

Deze jongen is echt enorm talentvol en hoorde bij de grootste talenten van de wereld. Zou echt een sensatie kunnen zijn als hij zich op zijn plek voelt en zijn hoofd erbij kan houden. Heeft zich de laatste jaren alleen niet heel erg doorontwikkeld. Kan wel een buitenkansje zijn als hij niet te duur is. Nog steeds enorm jong natuurlijk.

24 mei 2022 om 20:04

Het grote dingetje is: Het zou zo'n typische John de Jong-aankoop zijn. Verder heb je gelijk betreft dat laatste, maar doorgaans hebben de topclubs dat geluk toch wat minder. Dan hebben we het wel echt over uitzonderingen en dan kom ik niet verder dan spelers die zich al bewezen hadden in de Eredivisie (of een vergelijkbaar niveau) en een hele incidentele Pelle.

Geen idee of dit wat is? Iemand die mij kan vertellen of het een versterking is?

Dat zou nou mooi zijn !!! Weer een Zuid-Koreaanse tijger na Lee en Park!! 대한민국

24 mei 2022 om 17:31

Een 21-jarige wisselspeler van Real Mallorca met vier profgoals in zijn hele carrière, toe maar!

24 mei 2022 om 17:45

Laat mij lekker blij zijn / hoop te hebben om een Koreaan te PSV te zien. Verder denk ik dat deze jongen best nog een behoorlijk groeipotentieel heeft.

24 mei 2022 om 17:57

Als je hier wat langer zit weetje dat Bongiorno naar mijn mening een zuur persoon is, als het om teams gaat buiten Ajax om. maar daar kom jezelf nog wel achter.

24 mei 2022 om 18:01

Oh dat weet ik wel hoor :-) Ben al zeer lang hier mee aan t kijken (4+ jaar) Zo lang t zo goed is onderbouwd als nu vind ik t prima

24 mei 2022 om 20:06

@lampen - Hij heeft toch wel een punt? Je wordt hier toch niet enthousiast van. Hij is nog wel jong, maar z'n cijfers zijn niet echt hoopgevend. Ik denk dat je hoger moet mikken als PSV zijnde. Vooral als deze jongen ook nog eens miljoenen moet gaan kosten.

24 mei 2022 om 20:32

Ja hoor Lampen, dit is echt een zure comment. Het is sarcasme, niet zuur. Iemand mag enthousiast zijn maar als ik het daar niet mee eens ben dan kan ik dat afwijzen en dat onderbouw ik ook nog eens.

24 mei 2022 om 18:04

Deze kerel is precies het tegenovergestelde van Lee en Park. Staat met name bekend om zijn slechte mentaliteit

24 mei 2022 om 18:22

Heb jij daar voorbeelden van? In de 10 jaar bij Valencia vonden veel mensen hem de beste speler (na Isco) die zij gehad hebben en zeer boos om hem transfervrij te laten gaan..

Feyenoord heeft/had pas geleden ook interesse getoond in deze speler.

Lijkt me een sterk gerucht. Ten eerste vraag ik me af waarom Mallorca hem na een jaar van de hand doen? En ten tweede vraag ik me af of hij het niveau is. Kijk je de beelden dan zie je een speler met een heel ‘rommelige’ actie en nog stijver links dan Van Bommel rechts was. Kan me niet voorstellen dat ze deze jongen boven Swedberg of Gnonto prefereren.

24 mei 2022 om 17:35

Matteo Moretto is denk ik wel de meest betrouwbate journalist als het om Spaans voetbal gaat, dus als hij iets meldt is het vaak wel meer dan een gerucht. Hij werd bij Valencia echt als grote naam binnengehaald omdat hij als beste speler werd uitgeroepen op het WK onder 19 als ik me niet vergis, maar bij zowel Valencia als Mallorca is het er niet uitgekomen. Ik zie hem inderdaag nu weinig toevoegen bij PSV, maar hij is jong, dus wie weet is hij wel interessant voor de toekomst.

24 mei 2022 om 17:58

Ze willen hem alleen weg doen als ze degraderen of bij een heel hoog bod...Gnonto speelt op een iets andere positie, maar Swedberg lijkt het grotere talent inderdaad

24 mei 2022 om 23:55

Klopt, Gnonto noemde ik ook omdat zowel hij als Lee ook weleens van de flank spelen. Mocht dat de positie zijn waar ze hem voor willen halen, want Van Nistelrooij gaat waarschijnlijk niet met een 10 spelen.

Ken hem niet maar als ie net zo goed is als de vorige Lee die bij ons speelde is hij welkom.

24 mei 2022 om 18:03

Niet te vergelijken natuurlijk, maar bv. toen Park kwam werd hij massaal uitgefloten door ons publiek om te vertrekken en terug te keren als een held. Dat zie ik zelf bij deze jongeman ook nog wel gebeuren.

Als psv zijnde kun je toch veel beter voor swedberg gaan. Iemand die heeft laten zien wel goals te kunnen maken en gok een beetje hetzelfde prijskaartje

Hij past wel in het aankoop profiel van John de Jong, die een voorkeur lijkt te hebben voor bankzitters of half geblesseerden en ze dan buitenkansjes noemt.

-Dit seizoen kwam hij tot 30 wedstrijden in LaLiga, waarvan 15 als invaller-

Ik heb net even wat filmpjes gekeken, want ik ken hem niet. Het lijkt er in ieder geval op dat hij pit heeft. Dat hebben de meeste Zuid-Koreanen, dus dat bevalt me wel. Stijf links, snel, een mooie trap en een goed schot. Nu kun je van elke speler zo'n filmpje maken, maar die drive kun je niet faken. Dat zie ik liever dan flegmatieke spelers zoals voorheen Perreiro, of een Ihattaren of Max die afwachten en terug hobbelen na een aanval.

24 mei 2022 om 18:22

Leuk die filmpjes maar heeft een mentaliteit van lik me reet...

24 mei 2022 om 18:30

Waar komt dat toch vandaan? Dat hij geen mentaliteit heeft? Kan je een aantal voorbeelden geven?

24 mei 2022 om 18:32

Ik ben er ook wel benieuwd naar eerlijk gezegd. Niet dat ik hem echt op de voet volg, maar ik heb daar ook nog niks van voorbij horen komen.

24 mei 2022 om 18:49

Ik lees dat ook veel hoor, ook van veel Spaanse voetbalvolgers op social media. Wordt echt massaal over hem gezegd haha. Die zijn toch niet allemaal gek?

24 mei 2022 om 19:00

Maar wat word er dan gezegd en wanneer en door wie? Om een voorbeeld te pakken: Ihattaren werd altijd opgehemeld, toen in een mindere periode licht neergesabeld en na zijn transfer naar Ajax weer een complete draai in hoe diverse supporters erover praten. En iets zeggen is heel makkelijk, maar dan moet je ook met voorbeelden komen. Zover ik weet is hij bijvoorbeeld nooit teruggezet naar een lager elftal

24 mei 2022 om 19:14

Het verhaal gaat dat Lee op huurbasis weg wilde om speeltijd te krijgen, de eigenaar dit weigerde en 100% bevestiging gaf dat hij ging spelen. Dat gebeurde niet, half jaar later hetzelfde verhaal en de eigenaar verzocht Mendes om clubs voor hem te vinden (binnen het netwerk van Mendes en de eigenaar) omdat Lee geen vertrouwen meer had in de eigenaar heeft hij geprobeerd een andere club te vinden op huurbasis.

Toen heeft Valencia een andere niet EU speler aangetrokken en (door LaLiga regels?) moest er een niet eu speler vertrekken en dat is Lee geworden. Dus door onenigheid en problemen met het niet nakomen van afspraken is hij vertrokken. Kan ikzelf prima begrijpen en niet tekenend voor slechte mentaliteit

Laat Sampdoria of Braga dan maar lekker met deze jongen aan de haal gaan. Zijn cijfers zijn ronduit beroerd.

24 mei 2022 om 18:08

Cijfers zijn natuurlijk niet alles.. deze jongen heeft echt wel potentieel

24 mei 2022 om 18:35

Park kwam ook op 21 jarige leeftijd en had 11 goals in 79 wedstrijden (2e divisie?) Japan. Weten allemaal hoe dat is gelopen toch? Half jaar bar slecht, daarna wereldtop

Het is dat Pröpper en vGinkel er al spelen, anders waren die namen voor het 10e seizoen op rij wel weer gevallen
Dit zou tijden van Park en Lee moeten doen herleven? Het zal me benieuwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren