Sam Lammers terug bij af na desastreus halfjaar in Duitsland

Dinsdag, 24 mei 2022 om 16:12Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:43

Sam Lammers keert deze zomer terug bij Atalanta. De aanvaller werd afgelopen seizoen verhuurd aan Eintracht Frankfurt, maar wist bij de kersverse Europa League-winnaar weinig indruk te maken. De kans is groot dat Atalanta Lammers definitief van de hand gaat doen. De aanvaller komt niet voor in de plannen van Gian Piero Gasperini. Het contract van de aanvalsleider loopt nog door tot medio 2025.

In zijn eerste seizoen in Bergamo kon Lammers lang niet altijd rekenen op een vaste plaats in de voorhoede. Lammers sloot de jaargang 2020/21 af met slechts twee doelpunten in negentien wedstrijden. PSV verkocht de aanvaller in 2020 voor tien miljoen euro aan Atalanta. Eintracht besloot de spits vorig jaar uit zijn uitzichtloze situatie te bevrijden, maar heel succesvol werd de samenwerking niet. Lammers kwam bij de Europa League-winnaar vijftien keer in actie in de Bundesliga, waarvan slechts vijf keer als basisspeler. Daarin wist hij één keer te scoren.

Het is niet bekend wat Gasperini van plan is met Lammers. Mogelijk wordt hij volgend seizoen opnieuw elders gestald, daar Atalanta wel potentie ziet in de aanvaller. Vorig jaar wenste Gasperini de Nederlander onder te brengen in de Serie A om hem te laten wennen aan de Italiaanse speelstijl. Genoa leek lange tijd in de markt voor Lammers, maar besloot op het laatste moment toch af te zien van zijn komst. Ook Cagliari zag Lammers graag komen. Uiteindelijk trok Eintracht aan het langste eind, maar heel gelukkig werd dat huwelijk dus niet. Een andere mogelijkheid is dat Atalanta Lammers definitief gaat verkopen. Clubs moeten dan wel een transfersom over de brug komen, daar hij nog drie jaar vastligt in Bergamo.

Feyenoord Transfermarkt onthulde zaterdag dat Lammers zichzelf heeft aangeboden bij Feyenoord. De Rotterdammers kampten afgelopen seizoen met een spitsenprobleem, dat uiteindelijk werd opgelost door Cyriel Dessers. Volgend seizoen heeft Arne Slot de beschikking over Danilo. De Braziliaan komt transfervrij over van Ajax en heeft een contract getekend tot medio 2026. Wat er met Dessers gaat gebeuren is nog altijd niet bekend. Feyenoord heeft een optie voor vier miljoen euro, maar ging nog niet met de spits in gesprek. Bryan Linssen vertrekt zeer waarschijnlijk naar Japan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door zinedane)Heeft zich aangeboden bij Feyenoord stond van de week op fr12, maar Feyenoord moet voor Botheim of Dessers gaan. Lammers kan beter naar PSV gaan als nieuwe spits.

24 mei 2022 om 16:30

Naar PSV? Hij had lange tijd de intentie om bij te tekenen en toen er een vleugje interesse was van Atalanta wilde hij alleen maar vertrekken en was PSV noodgedwongen hem voor een vriendelijk prijsje te verkopen. In Brabant zeggen ze dan houdoe en bedankt maar deze jongen staat al 2 jaar stil in zijn ontwikkeling en heeft geen deuk in een pakje boter geschoten. Ik hoop dus zeker niet dat dit de nieuwe spits van PSV gaat worden.

24 mei 2022 om 17:21

10 mln voor een speler die bijna een heel seizoen geblesseerd is geweest na één leuk seizoen bij Heerenveen is tegenwoordig een vriendelijk prijsje?

24 mei 2022 om 18:34

Als je ziet voor welke bedragen PSV zijn talentvolle aanvallers verkoopt de afgelopen jaren (Lozano 45mil, Memphis 34mil, Bergwijn 30) dan vind ik 10 miljoen nog een vriendelijk prijsje. Als die jongen had bijgetekend en zich verder had ontwikkeld bij PSV als de verwachting was dan had je hem een jaar erna makkelijk voor het dubbele kunnen verkopen. Lammers had/heeft talent maar heeft gewoon op een cruciaal moment (hij kon eerste spits bij PSV worden) voor een exotisch avontuur in Italië gekozen. Dat hij zichzelf nu al moet gaan aanbieden bij clubs zegt mij al voldoende. Als hij zichzelf bij Feyenoord heeft aangeboden dan kan je er eigenlijk wel vergif op innemen dat hij zich ook wel met hangende pootjes heeft aangeboden in Eindhoven. Gezien er geen geruchten spelen en PSV vol lijkt te gaan voor Luuk is hij bij PSV dus ook vriendelijk de deur gewezen.

24 mei 2022 om 19:09

Rombomcu

Bij jullie tenminste 10 mil opgeleverd.
Bij ons liep Brobbey weg, dit seizoen gehuurd (huursom) en nu plannen hem te kopen

Je kan ook gewoon kijken of hij iets toevoegt en PSV verder helpt (aan kampioenschap of CL).

24 mei 2022 om 22:53

Tien miljoen een vriendelijk prijsje? Je zegt 'als' hij zich verder had ontwikkeld, maar waarop baseer je dat hij dat gedaan zou hebben? Niet voor niets slaagt hij niet bij Frankfurt. En Atalanta is toch niet een exotisch avontuur, dat is voor veel spelers al een geweldige stap gebleken. De Roon, Hateboer, Gosens. Niet per se een onverstandige beslissing

24 mei 2022 om 16:35

Wellicht een interessante voor AZ ook? Feyenoord heeft toch ook Danilo?

24 mei 2022 om 17:00

Denk dat Atalanta een heel eind van die 10 mln terug zal willen hebben. En AZ moet dan echt fors door hun eigen transferrecord voor een spits die nog niet veel heeft laten zien.

24 mei 2022 om 17:00

Voor PSV kwam hij 2 jaar geleden niet in aanmerking voor de positie van 1e spits. Momenteel heeft het team na het vertrek van Zahavi en het waarschijnlijke vertrek van Vinicius 3 mogelijke spitsen in Romero, Vertessen en Fofana die in het eerste team spelen komend seizoen en die Ruud Van Nistelrooij lijkt te willen behouden. Dan heb je aan een lichtgewicht als Lammers echt nog te weinig. Voor deze drie jongens moet 1 consistente spits staan. Het liefst ook eentje met wat ervaring... Ik vind Lammers nog steeds een mooie, interessante spits en had hem graag als 2e spits de afgelopen jaren bij PSV gehad. Maar hij had het niveau 2 jaar geleden niet en is sindsdien alleen maar minder geworden. Dus liever niet!

24 mei 2022 om 17:21

Hij kwam juist wel in aanmerking voor de spits positie als nummer 1. Alleen hij koos toen totaal onverwacht voor atalanta toen hun interesse toonden. Hij wilde toen met alle geweld weg. Als hij bij psv was gebleven had hij een heel seizoen als spits gespeeld. Te vroeg gegaan helaas. Te ongeduldig geweest.

24 mei 2022 om 17:33

Exact. PSV haalde destijds juist Zahavi omdat Lammers zijn woord brak. Als Lammers was gebleven had PSV Zahavi nooit gehaald.

25 mei 2022 om 15:15

Nou dat klopt niet helemaal. Zahavi is op 20 september door PSV aangetrokken en de geruchten liepen toen eigenlijk al sinds Schmidt zijn aantreden.

Lammers is 22 september bij PSv vertrokken. Dus pas nadat zahavi al gepresenteerd was. Er zal vast samenhang in hebben gezeten. Maar PSV en of Schmidt was (wat mij betreft ook terecht) niet overtuigd van Lammers als volledige eerste spits optie.

PSV kan liever voor hem gaan dan voor Luuk, Sam is echt een geweldige voetballer en kan ook z'n eigen kansen creëren, voor een goed bod laat Atalanta hem wel gaan.

24 mei 2022 om 16:27

Ik vond deze gast dus ook enorm veelbelovend. Wel wat flegmatiek, wat slapjes. Maar een bijzonder goede techniek voor een spits, iemand die daadwerkelijk 1-op-1 mensen uit kan spelen. Of me ik me er aan zou wagen weet ik niet... toch bijzonder matig voor een aantal jaar

24 mei 2022 om 16:29

Gezien de manier waarop hij PSV verlaten heeft denk ik niet dat Lammers nog welkom is in Eindhoven. Nog los van de vraag of een bankzitter van Frankfurt en Atalanta uberhaupt een versterking is voor PSV

24 mei 2022 om 16:36

Waarom is een speler die kansloos heeft gefaald bij Frankfurt en Atalanta een goede optie voor een club als PSV? Ik vond hem bij Heerenveen niet eens bijzonder.

24 mei 2022 om 16:43

Tja goed, momenteel loopt er bij ons een spits die de Conference League aan flarden schiet en was 'gefaald' (sowieso een waardeloos woord) bij Genk.. Voorbeelden genoeg van spelers die op andere plekken opleven. Concurrentie genoeg ook bij beide clubs. Sterker nog: Frankfurt stond in de finale EL.

24 mei 2022 om 17:20

Gefaald klinkt indd wel erg negatief maar ja, echt succesvol kunnen we hem ook niet noemen toch? Over Dessers, die vind ik ook te kort komen voor een club als Feyenoord. Leuk zo'n goed Europees seizoen maar als je ziet wat voor een kansen die man mist.. dat wordt er niet beter op als je straks geen Sinisterra meer hebt om hem te bedienen.

24 mei 2022 om 17:50

@consy: bij Heerenveen niet bijzonder? Die gozer legde er 16 in de competitie en 4 in drie bekerwedstrijden in. Bij Heerenveen. Niet bijzonder. Haha.

24 mei 2022 om 16:43

Echt waar?

Ik lees dat psv Ajax wil gaan aanvallen maar ik lees alleen maar namen die aan psv gelinkt worden waar ook Feyenoord geen nacht wakker van zal liggen…

Bazoer, Q. Timber, Zerrouki, Strand Larsen en nu Lammers.

Begrijp me niet verkeerd de eerste 3 vind ik prima voetballers, maar hier moet je alle zijlen mee bij zetten om az van je af te houden.

24 mei 2022 om 17:02

Helemaal mee eens. Ik mis echt die gekke Brands tijd als TD waarin veel meer buitenlandse pareltjes werden aangetrokken. Q. Timber geloof ik overigens wel in. Als hij naast Veerman komt te spelen met een fysiek sterke 6 erachter lijkt me dat nog wel mooi. Maar de rest vind ik allemaal net niks

24 mei 2022 om 17:03

Door wie worden deze spelers aan psv gelinkt? Door fans en media. Niet door psv mensen. Lammers wilde ondanks een mondeling akkoord toch weg bij psv. Die hoeft dus ook niet terug te komen op hangende pootjes.

24 mei 2022 om 17:19

Waar rook is is vuur zeggen ze toch?

Streuer (Twente) heeft het over zerrouki gezegd. Voor timber en bazoer hoef je niet ver te googelen om meerdere nieuwberichten te vinden.

Strand Larsen stond laatst hier op vz en dit is niet het eerste bericht mbt Lammers en dan zie je psv altijd terugkomen. (Dus die laatste is indd misschien meer door fans-maar dat zijn dan fans die Ajax niet willen aanvallen?)

24 mei 2022 om 17:36

Als je echt conclusies gaat trekken over spelersbeleid op basis van geruchten ben je wel vrij naief haha. Als er een wereld is waar het gezegde 'waar rook is, is vuur' niet opgaat dan is het wel de voetbalwereld. Vertelde Gerbrands aantal jaar geleden nog bij toenmalig FOX sports, ze hadden onderzoek gedaan naar geruchten van spelers rondom PSV. Uitkomst: van alle geruchten klopte nog geen 10% en van die 10% kwam ongeveer 10% daadwerkelijk tot een deal. Kun je nagaan. Buiten dat kijk je ook wel vrij selectief naar de geruchten rondom PSV natuurlijk. Want naast de genoemde bekende namen is er ook een hele waslijst aan 'onbekende' spelers die met PSV in verband worden gebracht.

24 mei 2022 om 17:15

Helemaal niet.lammers heeft zich nog nergens bewezen.leuke techniek maar wat een slappe hap voor zon grote jongen heb je helemaal niks aan.psv heeft met Romero fofana al genoeg jonge aanvallers ze moeten een topper erbij halen

24 mei 2022 om 19:38

Met Madueke, Bakayoko, mogelijk nog Gakpo; Veerman, stikt het van de creatieve spelers. Graag een Luuk, of type Luuk als pure afmaker. Eigenlijk een nieuwe Vennegoor als het kan ;-)

Leuke optie voor Feyenoord als Dessers niet haalbaar is. Kan dan samen met Danilo uitvechten wie 1e keus word. Ik denk dat kopen niet haalbaar is maar een jaar huren zal toch mogelijk moeten zijn.

leuke spits voor een az of twente wanneer pavlidis en/of van wolfswinkel weggaan.
voor top3 nederland komt hij tekort, en tot heden in het buitenland ook geen knikker geraakt.
hij is nog maar 25, dus opzich nog genoeg tijd om goede keuzes te gaan maken qua speeltijd. Als hij zichzelf rijk wil voetballen vooral in het buitenland blijven natuurlijk.

Toch te vroeg naar het buitenland gegaan?.
Ik had wel wat verwacht van Lammers. De paar keren dat ik hem zag spelen, leek het toch een spits met een aardig techniek nog en die makkelijk kon scoren. Dat hij het niet red bij Atalanta en daarna ook nog Eintracht verbaast me toch wel klein beetje. Of misschien gunde ik hem het meer dat het me daarom verbaast.
Misschien lekker terug naar Nederland komen bij een team als AZ ofso. Die kunnen nog wel een koelbloedige spits gebruiken. Pavlidis op '10' dan, meen me te herinneren dat hij daar prima uit de voeten kon bij Willem II, en dan de Wit verkopen.
Of naar Vitesse, mochten die in staat zijn hem te betalen. Die zullen ook wel een spits nodig hebben volgend jaar.

Speler die het goed deed in de jeugd en bij Herrenveen ook flink scoorde maar toch echt tekort komt voor de top eredivisie. Utrecht zou een goede keus zijn.

Sam Lammers is toch een hartstikke leuke spits voor veel Eredivisie ploegen. Vindt hem als basisspits net iets tekort komen voor de top3. Die moeten naar mijn idee hoger mikken in het segment Luuk de Jong, Haller, Brobbey etc. Maar voor alle ploegen daar buiten (FC Utrecht, AZ, Vitesse) zou het een prima spits zijn.

Zonde, bij Heerenveen vond ik hem echt ijzersterk en dacht ik dat de volgende Van Nistelrooy zich aandiende. Goeie dribbel, aanspeelpunt, doelgericht en tweebenig. Hield zowel Blind als De Ligt de heel wedstrijd bezig in 2018. Lijkt na een blessure nooit meer op niveau te komen. Toch jammer. Als je helemaal nooit speelt bij Atalanta of Frankfurt vraag ik me af wat voor niveau die dan nog aankan.

Hier wordt natuurlijk gelijk een terugkeer naar PSV genoemd, maar ik vraag me af hoe goed hij (nog) is. Het was destijds ook geen sterspeler van PSV, en voor nu mislukt in het buitenland. Ik zou hem eerder wat vinden voor FC Utrecht, die kunnen hem goed gebruiken. En als hij daar 15+ doelpunten scoort kan hij ook wel weer wat clubs geïnteresseerd krijgen lijkt me.

Ideale 12e man voor PSV, kan me een wereldpot van hem tegen Ajax namens Heerenveen herinneren.

Prima stand-in voor Brobbey ervan uitgaande dat Haller verkocht wordt. Prima 2 benige Spurs, die in Amsterdam weer vertrouwen kan tanken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atalanta

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.AS Roma6316
8.Atalanta5917
10.Torino505
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. PašalićMiddenvelder3713
M. PessinaMiddenvelder271
L. MurielAanvaller279
D. ZapataAanvaller2410
A. MiranchukAanvaller192
J. MussoKeeper330
V. MihăilăAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Atalanta.

3 fans
Aanvaller, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren