Ibrahimovic steekt de draak op kampioensfeest: ‘Stuur een berichtje naar hem’

Dinsdag, 24 mei 2022 om 13:36Shane Jebbink • Laatste update: 13:42

Zlatan Ibrahimovic heeft tijdens de kampioensviering van AC Milan het vuurtje opgestookt richting Hakan Calhanoglu. De Turk maakte afgelopen zomer de overstap van i Rossoneri naar eeuwige rivaal Internazionale, met wie hij dit jaar door toedoen van zijn oude club naast de titel greep. Ibrahimovic kon het tijdens de kampioensparade niet laten om de draak te steken met Calhanoglu. “Stuur een bericht naar Hakan!”

“Ik hoor het niet! Stuur een bericht naar Hakan”, herhaalde de Zweed nog maar eens. Daarmee sneerde Ibrahimovic met de AC Milan-fans richting de toch al niet zo populaire middenvelder. Calhanoglu zag Inter vorig jaar de Scudetto pakken, waarna hij besloot de overstap te maken naar het blauw-zwarte gedeelte van Milaan. Dit seizoen was het echter ironisch genoeg AC Milan dat Inter aftroefde in de strijd om de Italiaanse landstitel, wat Ibrahimovic ertoe aanspoorde om zout in de wonden van de middenvelder te strooien.

Eerder haalde de markante spits al het nieuws met zijn speech in de kleedkamer na de kampioenswedstrijd tegen Sassuolo van zondag (0-3 winst). “Vanaf de eerste dag dat ik hier kwam, en na mij nog anderen, geloofden weinig mensen in ons”, greep Ibrahimovic de aandacht. “Maar toen we begrepen dat we offers moesten brengen, moesten lijden, geloof moesten hebben en hard moesten werken, werden we een team. En als je een team bent kan je de dingen bereiken die wij nu hebben bereikt.”

Volgens Ibrahimovic is het geen gemakkelijke strijd geweest. Milan eindigde uiteindelijk met een voorsprong van twee punten op Inter als nummer één in de Serie A. "Maar we zijn een echt team geweest dit seizoen. Aan het begin van het seizoen geloofde niemand in ons, maar door het besef van die principes zijn we sterker geworden. Ik ben heel erg trots op jullie. Doe me nu een plezier en vier het als kampioenen, want niet alleen Milaan is van AC Milan, maar heel Italië is nu van AC Milan", waarna hij hard een tafel omver smeet.

Ibrahimovic heeft met 8 doelpunten en 3 assists in 27 officiële wedstrijden dit seizoen een aardige bijdrage geleverd aan het veroveren van de titel. De voormalig speler van Ajax werd eerder in zijn carrière al kampioen in Nederland met Ajax, in Italië met Internazionale, in Spanje met Barcelona en in Frankrijk met Paris Saint-Germain. Met zijn huidige club wist de Zweed in het seizoen 2010/11 ook al kampioen van Italië te worden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door zanetti44)

Hakan heeft gewoon de juiste keuze gemaakt en draaide dan ook waarschijnlijk zijn beste seizoen in zijn Serie A carrière.

Verder vind ik nog altijd dat Inter de beste selectie van Italië heeft en Milan gaat gekke dingen moeten doen deze zomer om dat te veranderen.

24 mei 2022 om 13:53

Inter heeft helemaal niet de beste selectie. 4x tegen Milan gespeeld, slechts 1x gewonnen. Dan ben je gewoon niet beter. Inter heeft wel een betere aanval. Maar Milan betere keeper, Betere CV’s, betere linksback, betere linksbuiten, en de rest is dan voor inter dus 50/50Voor Calhanoglu wel de betere keus. Er is meer ruimte bij inter. Uiteindelijk voor beide partijen het beste geweest.

24 mei 2022 om 13:57

Alsof onderlinge resultaten iets zeggen over intrinsieke kwaliteit. Verder waren die uitslagen ook niet altijd even veelzeggend als het op veldspel aankwam.

Inter heeft trouwens een stuk beter elftal vind ik zelf. Maignan en Leao zijn de spelers die er bij Inter zouden instaan. Tomori-De Vrij is vrij gelijk en op rechts is het bij beide teams niet indrukwekkend, dus je kan op maximaal 4 van de 11 komen. Maar bijvoorbeeld het hele middenveld zou van Inter zijn.

24 mei 2022 om 13:59

Tonali/Hakan is trouwens nog discutabel maar dan lijkt het me het best daar een meer aanvallendere speler te zetten aangezien Brozovic en Barella toch iets defensiever zijn.

24 mei 2022 om 14:04

Ik ben het regelmatig met je eens Mauro maar in mijn optiek is de verdediging van Inter met Skriniar en de Vrij wel een klasse hoger dan die van Milan. Maignan vind ik ook niet veel beter dan Handanovic. Theo is mijns inziens wel een topper op linksback. Linksbuiten bij Milan is met Leao ook beter. Ik zie het middenveld van Milan ook veel liever dan die van Inter, op Barella na, dat is een geweldenaar. Van Brozovic en Hakan Calhanoglu ben ik echt geen fan. Zo zie je maar dat iedereen een andere interpretatie heeft, ook ten opzichte van Lierse die net ook heeft gereageerd.

24 mei 2022 om 14:14

@WazzaEn toch hebben Maignan, 18 cleansheet, en Tomori/Kalulu gewoon beter gepresteerd dan dat drietal achterin bij inter. De Vrij was redelijk uitviel en zelfde geld voor Handanovic

@Lierse zie reactie bovenin. Dus alles wat je opnoemt komt uiteindelijk neer op 50/50 a60/40 voor inter, dus is inter dan echt beter? Mwah.

24 mei 2022 om 14:17

Als 6 van de 11 basisspelers (maak er voor mij maar gewoon 8 van liever Dumfries op de rechterwingback en Hakan op het middenveld) wel ja.

24 mei 2022 om 14:19

Theo zou bij bijna elk team er in staan? een van de beste linksbacks als je het mij vraagt. dat inter een andere opstelling speelt zegt niets over de kwaliteiten van milan. Ik denk nog altijd dat juventus de potentiele beste selectie heeft mits een paar aankopen gedaan worden. Tenminste de enige die echt zou kunnen meedoen in cl. bij Milan en inter is meer sleutel werk nodig maar is de huidige selectie wel wat stabieler alround. En dat ondanks ik milan al uitgebalanceerd vind als je de selectie bekijkt en vergelijkt met hun aanval (rechtvoor, 10 en spits dan)

24 mei 2022 om 14:21

3 van de 11 natuurlijk want Theo staat er ook echt wel in. Vreemd dat ik hem over het hoofd gezien heb.

24 mei 2022 om 14:33

Brozovic is veruit de beste middenvelder van Italië, wat zeg je. Brozovic heeft dit jaar 1 maand gemist door blessure en Inter heeft toen zijn slechtste periode gehad, zegt genoeg.

24 mei 2022 om 16:08

Brozovic is indd geweldig, zou de perfecte aankoop zijn voor een Man United als ze met een zakje geld komen. Tomori is daarbij de beste verdediger geweest van de Serie A, wat mij betreft zelfs een favoriet voor de titel speler van het jaar.

24 mei 2022 om 17:52

Op papier zou de gemiddelde voetbalfan inter als beter classificeren maar Milan heeft laatste weken als team wel beter gepresteerd dan Inter. Skriniar vind ik overigens nog wel beter dan Tomori en Kalulu maar gezien hun leeftijd kan dat nog veranderen natuurlijk. Kalulu overigens wel verrassend gezien het feit dat het eigenlijk een rechtsback is van oorsprong. Maar Skriniar hield zich wel tegen sterkere teams beter staande dan deze twee jonge spelers. Vooral in de CL zag je het verschil nog wel. In het geheel denk ik inderdaad dat 60/40 in Inter zijn voordeel wel een juiste afspiegeling is van de potentie van de twee teams. Echter, het gaat natuurlijk om het collectieve puntenaantal aan het einde en tja die was voor Milan helaas. Nog gefeliciteerd trouwens.

24 mei 2022 om 13:59

Iedereen zegt steeds dat Inter en Juve een betere selectie hebben, maar dan vraag ik me af op basis van wat? Ik vind dat Milan de beste keeper, de beste verdediging en het beste middenveld heeft. De aanval is minder, maar daar heeft Milan wel een geweldenaar met Leao.

24 mei 2022 om 14:00

Inter heeft intrinsiek de beste defensie en zeker het beste middenveld. De twee beste middenvelders uit de Serie A spelen bij Inter.

24 mei 2022 om 14:03

Intrinsiek? Kan je me uitleggen wat dit inhoudt op voetbalgebied? Middenveld ben ik dan gewoon niet met je eens, want ik vind Tonali, Kessie en Bennacer echt hele goede voetballers.

24 mei 2022 om 14:05

Brozovic is verkozen tot beste middenvelder van de Serie A en Barella is ook gewoon beter dan die drie.

Intrinsiek is qua pure kwaliteit. Daar komen dan factoren als geluk, tactische aanpak, manier waarop een team samenspeelt en de werkelijke vorm van spelers bij kijken. Daarom wint het team met het meeste intrinsieke kwaliteit ook niet altijd de kampioen.

24 mei 2022 om 14:14

Vind Tomori iemand met heel veel intrinsieke kwaliteit dan. Die beheerst alle aspecten van een verdediger. Kalulu speelt ook geweldig. Daarbij komen die factoren die jij noemt toch altijd bij het voetbal kijken? Die zijn verweven in het voetbal.

24 mei 2022 om 14:18

@lierse en Maignan uitgeroepen tot de beste keeper, tel daarbij op dat Tomori en Kalulu de toekomst hebben en nog veel hoger kunnen terwijl En veel jonger zijn dan Skriniar en De Vrij maar wel net zo goed tot beter gepresteerd. Dan heeft Milan gewoon de beste defensie. Daar kun je niet omheen Lierse. 18 cleansheet spreekt voorzich. Leao is de beste vd serie A(uitgeroepen) en Theo beste linksback. De rest is voor inter. 50/50 of 60/40 voor inter. Zeg dus nergens dat Milan beter is, maar inter beter noemen terwijl Milan met een veel jonger team het beter doet? Dat gaat er niet in.

24 mei 2022 om 14:18

Zeg ik ergens iets anders dan? Nee ik heb het over intrinsieke kwaliteit.

En ja Tomori heeft dat zeker. Maar de vrij ook absoluut.

24 mei 2022 om 14:20

Ik zet Kalulu er nooit van mijn leven in hoor. Maar dat zijn dus eigen keuzes. Verder vind ik Bremer en Bastoni ook gewoon beter dan Tomori. Maar dat is ook persoonlijk.

24 mei 2022 om 18:09

Vind het maar een raar perspectief dat ‘intrinsieke kwaliteit’. Je bent als speler zo goed als je vorm en het team waarin je speelt, bepaalt dat voor een groot deel.

Heel goed! Stuur dan ook gelijk berichtje naar Vidal dat na het verlies tegen Milan in de derby, de huidige ranglijst postte, waar inter 1e stond. Laat hem maar ff zien wie er nu 1e staat

Ibra heeft na Lukaku een nieuwe aartsrivaal nodig, blijkbaar Calhanoglu

Hij draait veel beter bij Inter en voor lange termijn zal blijken dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.

24 mei 2022 om 14:04

Wat draait beter? De zon?

Zegt degene die bij AC, Inter en Juventus heeft gespeeld.

24 mei 2022 om 14:44

Zeker, en bij alle 3 is hij kampioen geworden haha..

24 mei 2022 om 15:38

Hij is naar Barca gegaan en toen heeft Inter de treble gehaald. We zijn hem eeuwig dankbaar dat wij Eto'o zo hebben gekregen.

24 mei 2022 om 17:22

Echter was Diego Milito de grote man dat seizoen.

24 mei 2022 om 19:07

Voor zover ik weet heeft Ibra nooit de fans van een van die clubs uitgedaagd door bijv. heel smerig zijn handen achter zijn oren te houden jegens de curva.

24 mei 2022 om 20:36

ik heb het zelfs van dichtbij gezien in het stadion in 2020. Toen hij scoorde richtte hij zich meteen naar de Curva Nord van Inter.

Sorry maar de beslissing van hakan is gwn dood normaal, toen hij vertrok was inter gwn veel beter en misschien nog steeds de betere van de 2. Het is te begrijpen dat die is vertrokken, want ac milan was echt slecht waardoor hij zelf ook slecht presteerde. Nu hij bij inter speelt is hij wel een van de beste. Ik zie inter nog wel kampioen worden komende jaren.

24 mei 2022 om 14:05

Milan werd tweede, dus zo slecht presteerde ze niet. Je hebt dus geen idee waar je over praat.

25 mei 2022 om 00:42

Dan nog was milan gwn veel slechter dan inter

25 mei 2022 om 11:23

Veel slechter nog wel. Dan beweer je dus eigenlijk dat Inter ook heel slecht was.

24 mei 2022 om 14:31

Knap dat ze dan wel 2e werden

Met minimale inbreng zowat alle aandacht naar je toe trekken tijdens het kampioensfeest. En we zullen er nog vele malen aan herinnerd worden dat Zlatan AC Milan kampioen heeft gemaakt. Wat een droevige gast is het ook. Zelden iemand gezien die zo lijdt aan grootheidswaanzin. Doe gewoon normaal Zlatan. Dit kampioenschap staat veel meer op het conto van Maignan, Tomori, Inzaghi, Giroud, Lao, Theo Hernandez, Maldini, Tonali en anderen.

24 mei 2022 om 14:01

Waar zegt die dat Milan dankzij hem kampioen is geworden? Hij bedankte zelfs nog een deel van de staff, en heeft het de hele tijd over ‘ons’

24 mei 2022 om 14:48

Hij heeft ze mentaal geholpen maar dat wist je niet he? De afgelopen wedstrijden zat ie bij de selectie en speelde niet maar ze wouden hem erbij hebben voor in de kleedkamer

Er zijn daar sws een paar kleuters tijdens die huldiging.Rebic en Maignan met een spandoek stop die copa maar in je reet, Hernández die iets beledigends over Inter ging zingen en Zlatan ja die heeft helemaal geen recht van spreken want die heeft voor de hele top 3 in serie a gespeeld.Maar ja ik zie het als een compliment, ze tonen aan dat we gewoon goed bezig zijn.Zlatan is gewoon een zielig mannetje eerst Lukaku en zoek je weer iemand van Inter.

24 mei 2022 om 14:07

Hakan heeft voor zichzelf misschien wel een betere keuze gemaakt qua speelstijl omdat die op de 10 positie niet rendeert (terwijl hij daar zelf om vroeg) maar als je zelf de hele tijd probeert te sneren, provocerend gaat juichen en je als Inter dan dit toejuicht heb je niet het recht om dit te veroordelen vind ik.

Daarbij gezegd, een leuke en grappige sneer naar je rivaal moet kunnen en als het hierbij blijft is het prima, maar we moeten wel opletten dat onze kampioensfeest geen anti Inter feest wordt.

Ach ja Zlatan. Moet je de man nog serieus nemen. Zowiezo gedroeg de selectie van Milan zich tijdens de huldiging als een stelletje kleuters. Ze hebben ook weer eens een keer iets gewonnen hoor en meteen respectloos over andere praten.

Beetje kinderachtig dit van de grote Zlatan, ik snap dat het kampioenschap iets groots is om te vieren. Ik vind het onnodig om te sneren naar oud ploeggenoten.

24 mei 2022 om 14:26

@kieftenbeld
Toen Zlatan Inter verruilde voor Barcelona werd hij daar een grote flop en won Inter met ruilmateriaal Eto’o de Champions League dus wat dat betreft zit er nogal wat frustratie denk ik. Nu heeft hij van de gelegenheid gebruik gemaakt z’n gram te halen via Calhanoglu.

24 mei 2022 om 14:33

Hahaha als jij lekker slaapt met die gedachte in je hoofd zal ik niks zeggen.

24 mei 2022 om 14:50

Nadat inter Barca bestolen heeft maar dat mag je niet zeggen? Want Barca is de dieven club he? Net als die wedstrijd tegen Chelsea een onterechte rode kaart voor abidal en barca had ook 2/3 penalties moeten krijgen maar barca is de dieven club...

24 mei 2022 om 14:52

@RamonDiaz

En de grap is toen hij vertrok van Barca om naar Milan te gaan, won Barca de CL
Blijft toch een grote kleuter Ibra

24 mei 2022 om 14:53

@khalid
Inter barca bestolen heeft???? Ga eens even toneelles volgen met Busquets, misschien dat je dan wat geloofwaardiger overkomt

24 mei 2022 om 15:10

@acm4life
Zeg maar wat je wil, ik slaap er geen nacht minder om.

24 mei 2022 om 15:17

@interm
Ben zelf geen Zlatan fan maar natuurlijk wel een geweldige voetballer, maar inderdaad blijft een grote kleuter. Denk ook niet dat Calhanoglu hier heel erg mee zit, gewoon een prima seizoen gespeeld en volgend jaar pakken wij die titel gewoon weer.

Iedereen bij Milan is echt ongelooflijk kinderachtig. Zelfs de spelers kunnen het niet laten. Ik kan mij echt weinig herinneren van Inter spelers die zich afgelopen jaar bij het kampioensfeest zich zo hebben gedragen. Kan je alleen maar zien wie de grotere is.

Gefeliciteerd Milan, volgend jaar zal het een ander verhaal worden denk ik. Het was voor Inter echt te veel gevraagd om in 1 seizoen zoveel sleutelspelers te vervangen + Conte. Maar aankomend seizoen waarschijnlijk zonder verkoop van sleutelspelers en met de waarschijnlijke komst van Dybala verwacht ik een tweede ster bij Inter.

Geniet ervan nu het nog kan Milan fans!

24 mei 2022 om 15:24

Gaat wel echt wennen worden als die tweede ster er komt. Al zal het al bij al wel meevallen door het nieuwe logo.

24 mei 2022 om 18:03

Ach man. Als Feyenoord dit jaar kampioen was geworden hadden ze toch precies hetzelfde gedaan naar Berghuis. Als je hier al wakker van ligt…

24 mei 2022 om 21:08

Gaat niet alleen om Hakan. Meerdere incidenten, Theo die in de microfoon Inter en haar spelers uitscheld. Krunic met een bord waarop staat ' jullie mogen de coppa in jullie ..... stoppen', plaatjes an Inzaghi op de spelersbus. Dit is echt laag gedrag en hoort niet bij een professioneel team. Zoals ik hier ergens las, het is meer een anti-Inter feestje dan een Milan feestje.

24 mei 2022 om 23:36

Daarom is er nu ook een onderzoek door de bond ingesteld want die konden er ook zeker niet om lachen, er hangt ze sws en straf.

24 mei 2022 om 23:45

Hakan provoceerde het Milan publiek. Dus dit mag. Milan is de club van Milan. 7 UCL’S

Walgelijke vent denkt altijd dat hij de beste in alles is. Hier sneert hij naar Hakan maar zelf heeft hij bijna overal gespeeld ook in italie dus jah.

Dat Milan zich zo bezighoudt met Inter zeg. Geniet gewoon van je kampioenschap en toon wel een beetje respect naar je rivaal. Vorig jaar heeft Inter zich ook niet als een stel debielen gedragen. Denk dat het voor Hakan overigens nog wel een goede overstap is geweest. Hij past beter in dit Inter team dan bij het huidige Milan of dat van vorig seizoen.

24 mei 2022 om 18:04

Als je niet begrijpt dat het voor spelers heerlijk is om Hakan te sarren omdat die de club heeft verlaten voor de rivaal sta je ver van de realiteit. Verder eens dat het voor hem de juiste overstap is geweest. Was blij vlagen goed bij Milan, maar kon het nooit een paar weken volhouden.

24 mei 2022 om 18:42

Ibra is na zijn vertrek bij Inter ook veelal negatief geweest over ons maar wij delen ook geen sneer uit naar hem. Bovendien is het in hun geval verder vreemd, want in het verleden hebben zij genoeg Interspelers gekocht.

24 mei 2022 om 19:11

Milan is totaal niet bezig met Inter. Het was gewoon zeer respectloos hoe Hakan zich verhield tegen de club die zijn carrière toch echt wel een boost heeft gegeven. Dan kun je echt niet verwachten dat men dat maar gewoon laat varen.

24 mei 2022 om 21:10

Milan is alleen maar bezig met Inter. Het gaat echt niet alleen maar om Hakan hoor. Volg maar eens ff alles wat er is gebeurd bij de 'huldiging' met de spelersbus.

24 mei 2022 om 23:44

Ach je weet zelf dat het een anti Inter feest was, ik heb alle video’s door gekregen en grotendeels waren ze bezig Inter aan het provoceren dus tuurlijk zijn die kleuters bezig met ons.

24 mei 2022 om 23:47

Inter dacht tot aan de derby dat ze kampioen waren. Die Turkse slang provoceerde het Milan publiek. En Zlatan zet hem op z’n plek. Hij is 100x meer

Beste club van Italië 19 keer kampioen 7 keer de champions League. Dan ben je wel de beste ❤️🖤❤️

Dit gaat niet om de overstap van Hakan maar meer omdat hij maar bleef provoceren. Verder is dit ook met een knipoog aangezien Hakan en Zlatan dik bevriend zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1690 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
G. MurelliUnknown
S. PioliUnknown
L. NavaKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

2244 fans
Aanvaller, 40 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AC Milan 23 8 2 0
2020/2021 AC Milan 19 15 2 1
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren