Toornstra snapt niks van uitspraak Van Gaal: ‘Vind ik iets te dramatisch’

Dinsdag, 24 mei 2022 om 10:13Jordi Tomasowa • Laatste update: 15:59

Jens Toornstra is van mening dat er soms te minachtend over de Conference League wordt gesproken. Bondscoach Louis van Gaal liet zich meermaals denigrerend uit over het derde Europese toernooi van de UEFA, dat hij omschreef als een ‘Jut en Jul-competitie’. “Ik vind dat nogal dramatisch omschreven”, aldus Toornstra.

"We wisten niet zo goed wat we ervan moesten verwachten. Het deelnemersveld was opgevuld met clubs die we eigenlijk niet eerder hebben gezien, dus dat was wel even wennen. Maar als je ziet welke clubs wij tegen zijn gekomen en hebben moeten verslaan om hier te komen.. “, zegt Toornstra tegenover Feyenoord TV. Van Gaal gebruikte tijdens een persconferentie van Oranje in maart de term ‘Jut en Jul-competitie' om de Conference League te omschrijven, maar Toornstra kan zich hier niet in vinden. "Natuurlijk zijn er onbekende tegenstanders, Ik vind ‘Jut en Jul’ alleen iets te dramatisch omschreven. Het zijn de beste clubs uit een bepaald land. We hebben ons er goed doorheen geslagen en staan terecht in de finale.”

Van de achttien gespeelde Conference League-wedstrijden verloor Feyenoord er dit seizoen slechts één, uit bij Elfsborg (3-1), na een eerdere 5-0 zege in het heenduel in De Kuip. Toornstra beaamt dat er een gevoel van onoverwinnelijkheid in de ploeg geslopen is. “Teams hebben niet snel het gevoel dat er echt wat te halen valt tegen ons”, stelt de middenvelder. “Dat hebben we echt zelf bewerkstelligd door de intensiteit en de energie waarmee we wedstrijden spelen. Een tegenstander kan eigenlijk echt nooit tot voetballen komen. Dat is een kracht van ons en daaruit is het onoverwinnelijke wel een beetje ontstaan.”

Toch ziet ook Toornstra in dat Feyenoord door de memorabele Europese campagne in de Eredivisie niet optimaal kon presteren. “We zijn derde geworden. Als je naar de begroting kijkt, is dat prima, maar ik heb wel het gevoel dat we er meer uit konden halen in bepaalde wedstrijden. Aan de andere kant hebben we een mooie succesvolle Europese campagne achter de rug, die we hopelijk goed kunnen afsluiten. Lukt dat, dan is het alsnog een onvergetelijk seizoen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

169 reacties (laatste reactie door sirius)

Vind de Conference League een heerlijke toevoeging. Kleinere clubs die de kans krijgen om Europees te presteren maar ook sterke en grote clubs als Marseille en Roma. Dit is echt wel een prijs die meetelt. De Conference League finale is kwa kwaliteit van teams niet minder als de Europa League finale.

24 mei 2022 om 10:28

Hij heeft mij positief verrast, maar het is ook niet heel raar. Tot 2000 was dit toernooi altijd aanwezig maar door het samenvoegen van de Europacup II en III is hij toen komen te vervallen. Mensen in Nederland die roeptoeteren dat het niks voorstelt wil ik er graag op wijzen dat het de zwaarste Europese tegenstanders heeft opgeleverd van de 6 Nederlandse clubs. Het zou mij niet verbazen als de prestatie van Feyenoord pas over enkele jaren op waarde wordt geschat.

24 mei 2022 om 10:37

Ach joh, het enige indrukwekkende was tot nu toe Marseille verslaan. Alle andere ploegen waren van hetzelfde niveau of aanzienlijk minder. Drita, Elfsborg, Luzern, Maccabi, Partizan Belgrado, Sparta Praag. Over Union Berlin kun je misschien nog met wat gegoochel zeggen dat ze sterker zijn, maar dat is geen uitgemaakte zaak.

Het is vooral indrukwekkend dat ze het knockoutformat hebben volgehouden. Maar Roma of Leicester zijn ze niet tegengekomen, en dat waren de enige ploegen waarvan je concreet kan zeggen dat die meer kwaliteit op het veld hebben lopen. Dus doe vooral maar alsof dit toernooi nodeloos wordt gebagetelliseerd- feit is is dat als PAOK Saloniki op een bepaald punt een serieuze uitdager leek je de boel niet zo nauw hoeft te nemen.

24 mei 2022 om 10:47

Slavia Praag heeft in de laatste 4 jaar 3 keer een Europese kwartfinale gehaald en Marseille haalde in 2018 nog de finale van de Europa league. Union Berlin heeft het toch een stuk beter gedaan dan Schalke of Frankfurt dit jaar en Marseille is een straat lengte voor Lyon geëindigd. Dan kan je moeilijk zeggen dat de UEFA cup zoveel hoger ingeschaald kan worden dan de conference league.

24 mei 2022 om 10:50

Dat klopt dat ze minder zijn, want Feyenoord heeft ze allemaal verslagen. Ik vind dat er over Sparta en Union wat minachtend wordt gedaan. Met name Sparta Praag zou het iedere ploeg in Europa buiten de top 16 bijzonder lastig maken. Het is ook niet voor niks dat Feyenoord zei dat ze hen liever niet nog een keer zouden treffen. Daarnaast zijn Union en Marseille gewoon (sub)top teams in top 5 competities. Dus in het hoofdtoernooi waren alleen Maccabi en Partizan echt makkelijke tegenstanders.

24 mei 2022 om 10:57

Als je er zo naar kijkt vind je clubs die kampioen worden dus ook niet echt een prestatie tenzij het een keer een Leicester word. De kampioenen spelen 9 van de 10x tegen een mindere tegenstander. Dan blijft er echt weinig over van wat echt een prestatie is.

24 mei 2022 om 11:07

Met jou eens over het gegeven dat de waarde over het behalen van de finale pas over een aantal jaar zal worden gegeven..
Ben het er alleen niet mee eens dat je de tegenstanders van ajax en psv declacificeerd. Benfica, leicester en Dortmund zijn nog altijd gelijkwaardig of beter als Union Berlin, Marseille en Roma

24 mei 2022 om 11:22

En dat geweldige marseille ging niet door in de europa league oa door galatasaray, de nummer 10 van turkije geloof ik momenteel.

24 mei 2022 om 11:25

Vakkie D zeer mee oneens. De UEFA Cup wordt zeker wel hoger ingeschaald. Kijk 1 keer de teams die de EL gehad heeft dit seizoen. Met FC Barcelona, Borussia Dortmund, Bayer Leverkussen, Olympique Lyon, Napoli, Lazio Roma, FC Porto, Sevilla, Zenit, Atalanta, RB Leipzig, West Ham United en AS Monaco was het wel degelijk een veel sterkere competitie dan de Conference League dit seizoen. Op papier waren Rangers en Frankfurt misschien wel de 2 meest onwaarschijnlijke clubs medio januari om de finale te halen. Olympique Marseille en Leicester City kwamen de EL poule niet door en zaten bij de laatste 4 van de Conference League en die werden als 2 van de 3 sterkste teams gezien met Roma door ons. Het is dat een aantal EL teams het deelnemersveld in de ConfL nog kleur heeft gegeven, want het was in de poulefase toch vrij treurig. Toen had je alleen Tottenham Hotspur die er echt boven uit sprong en die kwamen gewoon niet opdagen de laatste wedstrijd omdat ze het toernooi niet serieus namen en met een reglementaire 3-0 werden uitgeschakeld. Misschien lijken de finales vrij gelijkwaardig, maar de EL was overall wel echt veel sterker dit seizoen.

24 mei 2022 om 12:11

Maar Slavia Praag schakelde Fenerbahce de nr 2 van Turkije uit dus zo kun je altijd wel iets vinden

24 mei 2022 om 12:18

Zwaarste tegenstanders? Je bedoelt dat Marseille en Roma sterker zijn dan Dortmund en Benfica?

24 mei 2022 om 12:24

Tot 2000 was dit toernooi helemaal niet aanwezig. Je had een extra toernooinvoor de beker winnaars.

24 mei 2022 om 12:48

Ik denk dat de beste ploegen er al vroegtijdig uit zijn gegaan. Ook de Trabzonspor, kampioen van Turkije, is in de voorrondes door Roma uitgeschakeld. Naast Leicester hebben ze nou ook niet bepaald sterke tegenstanders gehad. Zelfs bij Feyenoord heb ik mijn bedenkingen (als roma fan). Verwacht een dode pot zoals tegen Leicester, goaltje voor rust en verder alleen maar verdedigen.

24 mei 2022 om 12:48

@Speedy Niet per se sterker, wel gelijkwaardig. De middenmoot/bodem van de CL stijgt echt niet bijster ver boven top van EL uit en de top van EL en top van Conference idem dito.

24 mei 2022 om 14:13

@tisjeboymax0 je maakt het weer mooier dan dat het is. Geen idee of jij de wedstrijden heb gezien tegen Salvia, maar die kunnen er ook vrijweinig van. Piekte tegen Fenerbahce. Maar het niveau is niet best, oefen een beetje druk uit ook op Salvia en het is binnen, die kunnen niet aanvallen, verdedigen of over passen. Enige echte tegenstander qua niveau was Marseille (union kan je over discusseren), voor de rest is echt drama. Het mooi dat dit toernooi nu bestaat, maar dit geen toernooi voor de subtopvoor. Maar voor de afvallers of de ploegen die elke jaar zich niet kwalificeerde voor de EL.

24 mei 2022 om 14:20

De kampioen van Tsjechië en de nummer 5 van de Bundesliga kunnen er dus volgens 'de kenners' hier geen kut van? Applaus voor het bagatelliseren van deze puike prestatie. Waar voorheen de Nederlandse clubs de boot in gingen tegen clubjes uit Kroatie en Luxemburg. Wat een forum...

24 mei 2022 om 14:41

Deze reacties laten zien dat Feyenoord als een rode lap op de leden werkt, en alles wat Feyenoord gerelateerd is vogelvrij wordt verklaard. Wat een onzin wordt hier door veel mensen neergekwakt. We zitten een dag voor de finale en er kan geen positieve post vanaf, chapeaux vz, als iemand nog een normaal forum heeft ik hou mij aanbevolen.

24 mei 2022 om 15:01

Het zit diep blijkbaar

24 mei 2022 om 16:36

Vakkie D: Jij zegt toch zelf dat de Conference League gelijkwaardig is aan de Europa League. Kijk 1 keer het lijstje clubs dat ik hierboven opnoem. Dat is toch niet te vergelijken met Roma, Leicester, 4 Nederlandse clubs, Slavia Praag, Bodo/Glimdt, Rapid Wien, enzovoorts in de conference league (waarvan de mooiste namen 3de werden in de EL). De finale an sich is op papier niet veel minder doordat de EL 2 verrassingen in de finale had, maar jij zegt dat het vergelijkbare toernooien waren, maar dan kijk je echt alleen naar de finale. De Europa League was overall veel sterker dit seizoen. Dat heeft niks met "vogelvrij" te maken. Gewoon een knappe prestatie van feyenoord, maar net doen of het net zo sterk was als de EL ben ik het niet mee eens.

24 mei 2022 om 17:23

Nou ik denk dat de tegenstand in de CL dit jaar toch wel wat sterker was.

Destijds met de Europa Cup II en III (die blijkbaar nooit officieel zo geheten hebben, heb ik recent geleerd) deden er totaal veel minder ploegen mee. Dus het niveau was in die toernooien gemiddeld wel hoger dan nu de conference league.

Maar wat maakt het uit, het is een Europees toernooi, mooie wedstrijden en tegenstanders, en direct een finale. Is gewoon hartstikke mooi.

24 mei 2022 om 20:10

@zytto hoewel ik je mening niet volledig deel doelde ik ook niet op jou. Je onderbouwd het goed en natuurlijk chargeren we beide een beetje. Lyon is 10e geworden, Marseille was beter in vorm dit jaar en gekeken naar de uefa ranking is er 1 ploeg in de lijst die je plaatst die hoger staat dan Roma. Dat laat wel zien dat het niveau van de ECL hoger ligt dan een 3e rangs jut en Jul competitie imo. Natuurlijk is het we zo dat je het liever laat zien op een hoger niveau maar realistisch gezien was Feyenoord daar de afgelopen jaren niet aan toe. Verder denk ik wel dat het jammer is dat het hier niet gepromoot wordt, het is uniek voor het Nederlands voetbal en daar mag best wat meer sfeer voor gemaakt worden op een onafhankelijke voetbal site

24 mei 2022 om 20:17

@ Vernon, gekeken naar de uefa ranking en de standen van dit jaar zijn er enkele ploegen die verassend in de ECL spelen. Slavia en Marseille doen niet eens heel veel onder voor bijvoorbeeld Benfica.

Het klopt inderdaad dat er minder ploegen mee deden en er minder zwakkere ploegen ploegen mee, maar de top 10 komt wel overeen.

Verder ben ik het helemaal met je eens dat het gewoon leuk is om de finale te halen

24 mei 2022 om 10:32

Dat laatste is niet waar. In de EL komen de subtopploegen uit de grote landen. De poulefase is veel zwaarder. Tuurlijk heb je in de Conf.L ook wel een aantal ploegen die niet zouden misstaan in de EL en een enkele loting met een poule des doods. Maar een poule zoals AZ had, zul je in de EL nooit treffen.

Na de poulefase stromen in de EL de nummers 3 uit de CL in. In de Conf.L de nummers 3 uit de EL zoals PSV en Ol.M.

Uiteindelijk zullen de sterkste overblijven en pas dan kan je zeggen dat de teams van vergelijkbare kwaliteit zijn.

24 mei 2022 om 10:36

Welk deel is niet waar dan? Heb het ook puur over de finale van beide toernooien. Natuurlijk is de Europa League in de breedte beter.

24 mei 2022 om 11:15

Dat geldt vooral voor dit jaar. Voorgaande jaren was de finale van de EL wel echt van een hoger niveau qua clubs

24 mei 2022 om 12:06

Dan heb ik jou verkeerd begrepen, staat er idd. Dacht dat je het totale toernooi bedoelde :-)

24 mei 2022 om 13:19

Ah kan gebeuren. Wat betreft het totale toernooi ben ik het zeker met je eens

24 mei 2022 om 11:20

Ja 100% een toevoeging. Ik vind dat de mensen die er denigrerend over spreken te weinig kennis hebben van dit toernooi. Allereerst doen er 'maar' 16 teams extra mee aan de groepsfases in Europa. De Europa League is namelijk verkleind van 48 teams naar 32 teams. Daarnaast is gebleken dat het ook juist voor teams uit de grote landen de kans op een Europese prijs vergroot. Van de vier halve finalisten heeft alleen Feyenoord een uitgebreide Europese prijzenkast. Marseille heeft ooit één keer de CL gewonnen en AS Roma en Leicester zelfs nog nooit. Tot slot is het voor de Nederlandse clubs een absolute meerwaarde gebleken. Feyenoord in de finale, PSV in de kwartfinale en AZ en Vitesse in de achtste finale.

24 mei 2022 om 11:37

Dat wilt men het liefst niet zien. EC2 werd des tijds samengevoegd met EC3 daar je voor EC2 nationale beker moest winnen. EC3 niet serieus genomen werd door de grotere clubs. Europa League werd ook niet heel serieus genomen door de grotere clubs, pas bij kwart/halve finale. Uefa heeft dit toernooi aantrekkelijker gemaakt door de winnaar directe plaatsing CL te geven.

24 mei 2022 om 11:57

Absoluut, heerlijk toch. Kijk naar de campagnes van een Slavia en Bodo. Kampioenen van kleinere landen die nu tot half april mogen dromen. En Marseille en Feyenoord komen ook niet bepaald uit landen waar het Europese prijzen regent. Fantastisch!

Van Gaal heeft gelijk. De Conference League is een jut en jul competitie. Net als de eredivisie. AS Roma is de eerste echte tegenstand voor Feyenoord...

24 mei 2022 om 10:23

Haha je bent aan het trollen neem ik aan?

24 mei 2022 om 10:24

net als hoe amsterdam in 2017 in de finale pas tegenstand kreeg?

24 mei 2022 om 10:27

Rikreinders, wat heeft ajax hier mee te maken? Kleine obsessie kerel?

24 mei 2022 om 10:28

Die tegenstanders waren echt wel wat beter dan wat Feyenoord tot nu toe is tegengekomen. Ook als je de groep meeneemt.

24 mei 2022 om 10:32

Lees ik hier ergens verder iets over Amsterdam?

24 mei 2022 om 10:34

Vind dat heel erg meevallen met Celta, Standard, Panathinaikos, Legia, Kopenhagen, Schalke en Lyon. Niet slecht hoor maar als je ziet dat Schalke en Lyon respectievelijk 10e en 4e zijn geëindigd in hun competities dat seizoen dan doen Union Berlin en Marseille het beter. Het ontloopt elkaar niet zoveel ook als je weet dat Slavia de afgelopen 3 jaar 2x de kwartfinale haalde van de Europa League.

24 mei 2022 om 10:38

ajax EL 2016/17
Poule: Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos
Legia Warschau, FC Kopenhagen,
Schalke 04, Olympique Lyon en Manchester United

Feyenoord Conference league
Poule: Slavia Praag, Union Berlin, Maccabi Haifa
FK Partizan, Slavia Praag, Olympique Marseille en AS Roma

Denk dat de clubs niet voor elkaar onderdoen

24 mei 2022 om 10:40

In de vCL werd Ajax uitgeschakeld door FC Rostov. Groepsfase EL met St.Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos. Daarna Schalke, Legia Warschau, Kopenhagen en Ol. Lyon.

Valt best mee.

24 mei 2022 om 11:12

Vooral Kopenhagen was dat seizoen heel erg goed.

24 mei 2022 om 11:15

Haal dan 2019 erbij grote jongen. Een poule met Bayern, Benfica en AEK athene, Real Madrid en Juventus uitschakelen.

Ik zeg nergens dat het niet knap is van Feyenoord. Maar we moeten niet doen alsof ze het heel zwaar hebben gehad. Een Marseille dat het einde van het seizoen met horten en stoten hebben overleefd (in eigen competitie) is de zwaarste tegenstander.
Vergelijkbaar met Ajax in 2017 een Schalke en Lyon tegen kwam.

24 mei 2022 om 11:35

Als je wilt vergelijken dan neem je toch ook 2017, het jaar waarin een ander Nederlands team een Europese finale haalde? 2019 is niet echt een eerlijke vergelijking.

24 mei 2022 om 11:36

Geen Ajax kunnen zeggen, dat is zwak.

24 mei 2022 om 14:38

Haha uiteraard waren de tegenstanders sterker.............. laat me niet lachen

24 mei 2022 om 14:41

Wat een stelletje kleuters hier joh. Ff vergelijken met 2019 of '20 of '21.
Lekker boeiend allemaal wat ajax allemaal wel of niet heeft gepresteerd in Europa met een budget en selectie waar in Rotterdam alleen maar van gedroomd kan worden.

Iedere vergelijking trekt hoe dan ook scheef.
Gewoon kijken naar de situatie waarin Feyenoord zich begeeft en hoe ze zich het afgelopen seizoen hebben gepresenteerd. Top prestatie van Slot en zijn spelers.
Nu zorgen dat je jezelf beloond met een prijs.

24 mei 2022 om 14:44

bizzlad zegt precies hoe het is. Op dit moment is Europa League/conference League het niveau van Feyenoord en als je dan de finale haalt is dat een wereldprestatie.

Dat vergelijken word je sowieso helemaal gestoord van

24 mei 2022 om 17:51

@bizzlad

Helemaal mee eens. Die continue kift telkens, echt vermoeiend. Telkens maar vergelijken. Is nergens goed voor.

Feyenoord doet het gewoon goed, wint keurig van de kleinere tegenstanders en ook van de categorie Marseille. Gewoon uitstekend. Slot heeft het mooi op de rit.

24 mei 2022 om 10:26

Slavia Praag heeft in de laatste 4 jaar 3x een Europese kwartfinale gehaald wat gewoon een sterke/stugge ploeg is. Marseille haalde in 2018 nog de finale van de Europa league en is gewoon een grootte club in Frankrijk en als je nu ook nog Roma verslaat heb je het gewoon top gedaan want dit zijn gewoon allemaal clubs waar wij als Nederlandse clubs van verloren. Misschien ligt de lat voor mensen zoals jij wel iets te hoog want we hebben het wel over de nummer 3 van Nederland.

24 mei 2022 om 11:33

Achja en als je ziet dat onze nummer 1 door het oppermachtige Benfica (best of the rest in Portugal) eenvoudig wordt uitgeschakeld, is het zo slecht nog niet

24 mei 2022 om 10:26

@Chari, fijn dat je Feyenoord zo hoog inschat. Ik begrijp volledig dat je onder de indruk bent dit seizoen.

24 mei 2022 om 10:29Er zijn clubs die anders toch flink in de buidel moeten tasten om überhaupt in een jut en Jul finale te geraken, of om een jut en Jul competitie te winnen. Feijenoord doet het heel goed naar hun mogelijkheden dus.

24 mei 2022 om 10:30

Tuurlijk, want Olympique Marseille stelt helemaal niets voor. Ook Slavia Praag heeft alleen maar koekenbakkers in het elftal rondlopen.
PSV heeft met Leicester en Kopenhagen ook alleen maar niets zeggende clubjes tegenover zich gehad.
Om maar te zwijgen over ploegen als Fenerbahce en Tottenham Hotspur.

Nee, vooraf moet ik eerlijk zeggen dat ik hetzelfde dacht als Van Gaal. Maar achteraf is het toernooi eigenlijk veel leuker gebleken dan ik had verwacht. Daarnaast is het voor het Nederlands voetbal erg goed geweest, want met alleen Europa League en Chanmpions Leaghue hadden we nooit zoveel punten bij elkaar gespeeld als we nu gedaan hebben. Dit toernooi kan wel eens een zegen zijn voor het Nederlandse voetbal. Maar blijf er als uithangbord van het Nederlandse voetbal, want dat is V. Gaal, lekker denigrerend over doen.

24 mei 2022 om 10:43

Van Gaal heeft Jut en Jul naast zich zitten. Met Davids en Reuser.

Ik vind dit hele onverstandige teksten van de bondscoach van het land dat toch redelijk afhankelijk lijkt te gaan worden van deze competitie. Nederland scoort dit seizoen dik en dat komt omdat het gros van de teams niet meer in de Europa League spelen maar in de 'jut-en-jul-competitie'..

Bovendien is het voor Nederlandse teams helemaal geen gek idee om eens langer mee te mogen doen in een Europees toernooi en zich te kunnen meten met de Marseille's, Leicester's en Tottenham's van deze wereld. Ik vind het sowieso iets positiefs voor het Nederlandse voetbal als er een aantal keren per decennium eens een keer een Europese prijs gewonnen wordt, de Conference League leent zich daar perfect voor! Laat spelers maar wennen aan het winnen van Europese prijzen, misschien kweken we daar ook een beetje mentaliteit mee die doorsijpelt naar het Nationale elftal!

Conference league waardeloos toen het van start ging.
Wat moeten wij daar nou met die kleine clubs?
Maar onze, onze grote clubs zijn er uit gesodemieterd. Al heeft Vitesse wel pech gehad.
Als Feyenoord niet zover was gekomen had ik het niet boeiend gevonden, zou ik niet naar de finale kijken.
Hey, nu vind ik de conference league wel leuk. Morgen kan Slot zijn eerste titel halen en Feyenoord als eerste de Conference league winnen
Toch leuk deze League

Louis doelt meer op z'n jut en Juul selectie..
Die het moeilijk zal krijgen in z'n jut en Juul poule..
Kan tie niet ff terug naar Manchester gaan om Memphis te halen IPV lewangoalski...
Louis heeft t alweer verspeeld joh... Duitsland speelde met een B team en niet serieus en NL had heel veel moeite..
Succes tegen België met je jut en Juul team

24 mei 2022 om 10:38

Jut en Jul selectie,
Jut en Jul poule en
Jut en Jul team..

De denigrerende opmerkingen over het nieuwe 3de Europese club toernooi vind ik vreemd.
Ook de opmerking van v Gaal dat dit toernooi extra belasting voor de spelers mee brengt. Deze belasting hebben spelers die CL of EL spelen niet?

24 mei 2022 om 10:38

Precies, het werkt juist andersom in mijn ogen. Door deze competitie speel je sneller Europese groepsfase en kun je als Feyenoord/az/vitesse wellicht net wel een speler overtuigen om te tekenen, wat het team en de Eredivisie weer wat sterker maakt.

24 mei 2022 om 11:43

Ben van mening dat zowel ajax, az, PSV en Feyenoord moeten kunnen overwinteren in EL.
Ook is het goed dat spelers het 3x in de week ritme gewend gaan raken.

24 mei 2022 om 12:12

In de EL ben je gewoon afhankelijk van de loting. In de conf.league is een zware poule eerder uitzondering dan regelmaat.

24 mei 2022 om 15:14

Beide toernooien word de poule fase geloot door middel van potten. Bij beide ben je afhankelijk van de loting.

24 mei 2022 om 12:30

De extra belasting kan ik mijnalleen voorstellen als je er vanuit gaat dat de teams in de EL en CL grotere selecties hebben. Indien dit niet het gevalnis, dan is er inderdaad totaal geen verschil.

24 mei 2022 om 12:40

Qua belasting was het inderdaad een drogreden. Potentiele internationals spelen doorgaans sowieso al in de CL of Europa League. Je zou kunnen stellen dat jonge talenten van bijvoorbeeld Feyenoord dit seizoen al hebben kunnen wennen aan de extra belasting.

Verder was Van Gaal inderdaad denigrerend. Hij heeft met de strekking wel enigszins een punt, maar je hoeft het geen 'jut-en-jul-competitie' te noemen. Zo noemt hij de Eredivisie ook niet. Ik denk dat hij inmiddels ook wel wat in zou binden als het hem weer gevraagd word. Zonder dat toernooi was de kans namelijk groot geweest dat we niet eens enigszins zoveel punten zouden binnenhalen als voetballand.

24 mei 2022 om 12:45

hmmm van Gaal heeft wel gelijk over de belasting. Hij vergeet alleen te zeggen dat hij ook vindt dat het hele internationale programma te vol zit. Dus nu nog meer spelers die kans lopen overbelast te worden. Het is alleen wel zo dat door de conf league de EL kleiner is geworden en daar de spelers minder belast worden als men ver komt in de EL. Hij ziet liever een kleiner internationaal programma of een inkrimping van de landelijke competities.

24 mei 2022 om 15:04

Enkel groepswinnaars spelen geen tussen ronde en stromen in bij 1/8 finale.

Jut en Jul is Janssen willen toevoegen bij de selectie van het Nederlands elftal.

24 mei 2022 om 12:41

Net als Wijnaldum thuislaten en Clasie selecteren.

24 mei 2022 om 12:42

Goed argument. Man man wat een niveau weer.

Ah joh. Zo dachten ze waarschijnlijk ook over de Uefa cup en de Europa league.. Over 10 jaar is het gewoon geaccepteerd als normale Europese competitie.

De komst van de conference league is een hele mooie toevoeging. Mindere clubs kunnen extra geld verdienen en mooie Europese reisjes maken.

Jens jongen je kan het dramatisch vinden maar er is maar 1 team in de knockoutfase die jullie tegen zijn gekomen die je ook in de Europa League op dat punt had kunnen tegenkomen en dat was Marseille. Het daar uit het vuur slepen was knap. Sparta Praag is niet meer wat het vorige jaren is geweest (en dat was al niet zo veel).

Het is qua niveau gewoon een moelijk toernooi om te verdedigen. Leuk dat je je kwalificeert door de nummer drie van Montenegro onder meer te verslaan, maar waar gaat het over? Jut en jul is natuurlijk een beetje te respectloos, maar dit is gewoon een toernooitje voor de UEFA om nog wat extra geld uit Europese middenmoters te trekken en vooral om de Europa League er wat elitairder uit te laten zien, want die hebben nu het stokje van excuuscompetitie kunnen doorgeven.

24 mei 2022 om 10:40

Ik zal maar weer eens happen: Sparta Praag speelde niet in de ECL en Feyenoord is geen team tegen gekomen uit Montenegro. Ik gok dat je comeback iets is in de trant van "oh ja het is allemaal zo betekenisloos dat ik het vergeten ben". Gelukkig iets beter aas deze keer, je hebt je vorm terug gevonden

24 mei 2022 om 10:44

Dit is geen aas. Prima, Slavia Praag en Drita komt uit Kosovo. Waarom zou iemand dat niet oprecht kunnen vergeten? Maar goed, twee details. Ik zie dat je er verder niet op wil ingaan, is ook wel vervelend natuurlijk.

24 mei 2022 om 11:01

Dat kun je inderdaad vergeten. Daarbij vraag ik me wel af hoe jij zo goed weet dat Slavia Praag niet meer is wat het de vorige jaren is geweest, als je al 'vergeten' bent dat het om Slavia gaat in plaats van Sparta Praag.

Overigens is Union Berlin gewoon 5e geëindigd in Duitsland, zes plekken boven de Europa League winnaar.

24 mei 2022 om 11:06

Het is bij jou gewoon heel duidelijk waarom je zegt wat je zegt. Heeft weinig met de competitie zelf te maken.

24 mei 2022 om 11:00

Slavia Praag zou inderdaad nooit in de kwartfinale van de Europa League kunnen komen, vooral in 2018/19 en 2020/21 niet. Het is ook echt een wonder dat de nummer 5 van Duitsland zo ver (maar liefst groepsfase) is gekomen in de Conference League. Iedereen weet dat Duitsland een competitie van niks is, die zouden nooit in de Europa League kunnen spelen.

24 mei 2022 om 11:17

Weetje wat ik gek vind. Dat iedereen er ineens op hamert dat dat slavia de kwartfinale een paar keer heeft bereikt en dat neerzet als wereldprestatie. Toen ajax vorig jaar de kwartfinale haalde en eruit ging tegen as roma was dat voor vele een wanprestatie...

24 mei 2022 om 11:41

Nou, heel gek inderdaad Kees.slavia en Ajax ziijn namelijk heel vergelijkbare clubs, met vergelijkbare elftallen en vergelijkbare ambities.

24 mei 2022 om 12:18

Feyenoord verliest toch ook 7 van de 10 keer van Ajax. De andere 3 zijn op een enkele uitzondering na een gelijkspel, mits Feyenoord thuis speelt.

Daarnaast is Ajax de laatste jaren CL waardig. Een Slavia Praag en AS Roma zijn EL waardig. Daarom wordt daarop gehamerd en daarom was het een wanprestatie van Ajax. Of vindt jij Roma wel CL waardig.

24 mei 2022 om 12:55

Vergeet vooral dat Slavia twee maal de kwartfinale heeft gehaald van de EL in de voorgaande 3 Europese seizoenen.

Het is een leuke toevoeging maar veel stelt het inderdaad niet echt heel veel voor. Uiteindelijk is dat ook niet erg natuurlijk want het is leuk voor “kleinere” clubs.

Al moet je dat ook wel relativeren. De top 2 van Nederland/België zou eigenlijk niet in de conference league terecht mogen komen, terwijl dat net de teams zijn die echt een reële kans zouden maken om zich te winnen. De teams daaronder kunnen het wel, maar dan is het toch eerder een verrassing.

24 mei 2022 om 10:42

Hoe bedoel je top 2? De nummer 1 in België en Nederland kwalificeert zich direct voor de CL en kan dan geen conference league meer spelen. Nouja, vanaf volgend jaar zomer gaat dat voor België niet meer op vanwege de slechte coëfficiënten.

24 mei 2022 om 10:49

Eerder over de beste twee clubs van België en Nederland. In België is Brugge duidelijk de beste en in Nederland Ajax en PSV.

Dat zijn nu drie teams die ik als echte kanshebbers zou zien voor de conference league. Maar die teams moeten echt al een belachelijk slecht seizoen draaien voordat ze rechtstreeks in de conference league terecht komen of een matig seizoen op Europees vlak als ze na de winter in de conference league spelen.

24 mei 2022 om 12:31

Een Brugge en Ajax zouden toch ook de EL moeten kunnen winnen. Echter zijn dan clubs als Gestafe en Roma toch lastig.

Een PSV heeft conf.league gespeeld, ze werden 3e in de poule met Monaco, Real Sociedad en Sturm Graz.

1 ronde overleeft en vervolgens uitgeschakeld. Had een Brugge wel van Leicester gewonnen? Zou Psv wel van Slavia, Union en/of Marseille hebben gewonnen? Weten beide ploegen van Roma te winnen (hiermee wil ik niet beweren dat Feyenoord morgen wint)?

24 mei 2022 om 10:43

Naja met alle respect voor Glasgow Rangers en Eintracht Frankfurt maar als deze twee ploegen de finale kunnen halen van de Europa League dan is dit uiteraard ook mogelijk voor clubs als Ajax, PSV (in mindere mate Feyenoord) en Club Brugge waarbij Ajax het al heeft bewezen in 2017. Je relativeert het indd goed, de conference league is in de oorsprong een stapje te laag voor onze top.

24 mei 2022 om 10:50

Het kan zeker inderdaad. Maar dan is het toch à la rangers een verrassing te noemen. Terwijl dat in de conference league veel minder het geval gaat zijn.

Maar bijvoorbeeld een Ajax of Brugge moeten echt een waanzinnig slecht seizoen hebben voordat ze conference league spelen.

24 mei 2022 om 10:54

Prestatie van Frankfurt is wel ontzettend knap geweest. Achter elkaar, Real Betis, Barca en West Ham uitgeschakeld en dan ook nog de finale winnen.

24 mei 2022 om 10:59

Klopt indd, al zou ik het niet echt een verrassing hebben gevonden als Ajax met het team wat ze dit seizoen hadden (zonder blessures) de Europa League finale zouden halen. Dat deed niets onder voor welke ploeg dan ook bij de laatste 8. Los van wat individuele klasse bij sommige teams (pedri bij Barca, Nkunku bij Leipzig)

24 mei 2022 om 11:34

Ja Ajax moet inderdaad wel apart genoemd worden.

Kan me wel in de woorden van Toornstra vinden. Zeker als je nagaat hoe lovend Louis is over een betekenisloos toernooitje als de Nations League. Over onnodige belasting van spelers gesproken... Maar ja, daar kan hij de Van Gaal show opzetten. Als hij dat in de ECL kon was het een geweldig toernooi geweest.

Uiteindelijk heeft Slavia Praag de afgelopen jaren regelmatig de kwartfinale behaald in de EL. Marseille is de nummer 2 van Frankrijk met directe plaatsing voor de CL. AS Roma heeft vorig jaar nog Ajax uit de EL geknikkerd. Partizan is enkel vergane glorie. Union een redelijke middenmotor als nummer 5 van de Bundesliga.

Je kan er denigrerend over doen zoveel je wil, maar we zijn dan ook een jut en jul competitie. Het is in Nederland een wereldprestatie om de groepsfase van de Champions League te overleven, en dat wordt door de media als het hoogst haalbare gezien. Dat zegt ook wel wat over de verliezers mentaliteit die heerst in ons land. Bij een echt grote club wordt de trainer eruit geknikkerd met zulke prestaties.

Dit toernooi is de weg omhoog voor Feyenoord. En hopelijk voor de Eredivisie als geheel. Meer prijzen op het palmares, zelfs in een kleiner toernooi, is goed voor het aanzien van de competitie. Oh, en voor de coëfficiënten polonaise natuurlijk.

24 mei 2022 om 17:54

Als de 6e competitie van Europa een jut en jul competitie is heb je t niet helemaal begrepen

24 mei 2022 om 19:49

Als je de rest van de alinea had gelezen snapte je dat ik het cynisch bedoelde

Nu nog de UEFA die het als volwaardige competitie ziet en tijdens alle wedstrijden ook de VAR inzet, niet alleen de laatste 2 rondes.

24 mei 2022 om 11:27

Denk dat het niet voor alle clubs haalbaar is om te voldoen aan de eisen van uefa voor var. Vb. In Nederland bij de kleinere ploegen zijn er veel minder camera’s.
Enige wat uefa wel moet doen in het prijzengeld voor EL en Conference League verhogen

De Conference League was vanaf de halve finales pas echt het kijken waard. Als je kijkt wat voor wedstrijden daarvoor plaatsvonden en wat voor tegenstanders Feyenoord had, waren maar een handjevol wedstrijden het kijken waard. Het is een mooi podium voor clubs uit kleinere competities, maar tot de kwart/halve finales stelt het weinig voor.

24 mei 2022 om 10:47

Het was inderdaad pas vanaf de kwartfinales beter. Toch is deze competitie een zegen voor het Nederlands voetbal dit jaar. Hierdoor hebben we alsnog veel punten kunnen scoren. Ik vond het overigens ook wel leuk om een vitesse tegen tottenham te zien.

24 mei 2022 om 15:35

Dat is waar, dat geef ik ook eerlijk toe. Voor Nederlandse clubs/het Nederlandse voetbal is dit perfect, maar daarnaast stellen de affiches weinig voor.

24 mei 2022 om 11:00

Welk toernooi is tegenwoordig nog wel leuk buiten Ek/wk om? Zelfs de champions league word pas spannend vanaf de kwartfinales. Als je eigen club erin zit is het altijd leuk maar voor de neutrale toeschouwer vallen de meeste toernooien tegen.

24 mei 2022 om 12:35

Dat is inderdaad waar. Die toernooien boeien me sowieso enkel als Nederlandse ploegen erin zitten. Af en toe pik ik eens een wedstrijdje mee waar ik voor ga zitten. Liverpool of laatst PSG tegen City, maar doorgaans zet ik de Europese toernooien alleen op voor de Nederlandse ploegen. Wat dat betreft heb ik met de poule van Ajax en de campagne van Feyenoord toch leuke wedstrijden gezien.

24 mei 2022 om 12:51

Jazeker. Al vond ik het voor de europa league ook eindelijk eens een leuke finale op papier, wedstrijd zelf viel tegen helaas, met twee mooie ploegen die normaal geen kans maken. Vaak zit er nog een Man United of Chelsea bij die eigenlijk bij de laatste 16 van de CL horen normaal gesproken maar nu eindelijk twee clubs die het toernooi wel echt waarderen. Net zoals ik een bekerfinale tussen twee middenmoters ook mooier vind dan een bekerfinale tussen de topclubs.

24 mei 2022 om 14:37

Wat een onzin. In de poulefase tegen Union en Praag waren gewoon prima potten om te kijken

Ik vind het een prachtige competitie, het mooie aan voetbal is als iedereen kan meedoen voor de winst.
De CL is misschien het mooiste voetbal maar het is zo voorspelbaar als maar zijn kan, doe mij dan maar de kleinere clubs in de EL en nu de conference league.
Ik heb genoten van Feyenoord, AZ en Vitesse, vond het jammer dat PSV in de CoL terecht kwam. Heerlijke competitie met nieuwe namen en interessante wedstrijden, niet perse hoog niveau maar wel leuk om echt mee te doen!

Nederlandse clubs kunnen het niveau Champions league niet aan. En poulefase EL overleven dat is ook al een hele opgave als het hoofdtoernooi überhaupt al wordt gehaald. Dus de conference league is voor de Nederlandse clubs de ideale competitie om veel punten binnen te halen dat is dit seizoen gebleken. Kijk naar Vitesse, PSV en natuurlijk zeker Feyenoord.

24 mei 2022 om 11:08

Ik zal maar happen. De afgelopen 6 jaar heeft ajax gestaan in de:

- Finale Europa League
- Halve Finale Champions League
- Achtste finale Europa League
- Kwartfinale Europa League
- Achtste finale Champions league waarbij in de poulefase 6 wedstrijden werden gewonnen.

Tel daarbij de pech op die ze hebben gehad (en ja dat roep je ook over jezelf af). Met de fout van Scherpen, Goal tegen tottenham laatste minuut. Gemiste kansen tegen Benfica. Dan kan je moeilijk zeggen dat Nederlandse clubs niet in de CL/EL thuishoren🤣

24 mei 2022 om 11:22

Wat dacht je van de rode kaarten tegen chelsea

24 mei 2022 om 21:11

Zie er niets tussen staan dat ze gewonnen hebben. Of telt meedoen ook ?

25 mei 2022 om 20:48

Ben jij niet zo slim? Of doe je net alsof je niet zo slim bent? De comment waar ik op reageer zegt letterlijk dat Nederlandse clubs CL niet aankunnen en het doorkomen van de EL poule al moeilijk zat is. Dus ik geef voorbeelden waar Ajax presteerde jn de CL en EL afgelopen 6 jaar. Nergens heeft wie dan ook het woord winnen in de mond genomen. Dus mijn gok is dat je gewoon niet zo slim bent

24 mei 2022 om 11:34

Niet geheel eens met wat je nu voor onzin roept. Dat Nederlandse clubs de CL niet aan kunnen is onzin, wat heeft Ajax dan de laatste jaren laten zien? PSV hoort ook gewoon in de CL, maar is net iets minder dan Ajax. Maar het is inderdaad alleszeggend dat wij zoveel punten binnen hebben gehaald in de Conference League.

Het pakt voor ons goed uit, maar het is eigenlijk belachelijk dat de Champions League, Europa League en Conference League hetzelfde aantal Europese punten waard zijn. Zonder de Conference League hadden we er nu echt niet zo goed voorgestaan, ondanks alle goede resultaten van Ajax in de laatste jaren.

24 mei 2022 om 15:35

Hoger aantal behaalde punten is niet alleen voor NL van toepassing, ook voor Frankrijk, Oostenrijk Griekenland, Servië bijv.
En er is wel verschil in te behalen punten tussen de Europese competities. En dat is de bonus punten.

Vond de opmerking van Van Gaal ook iets te makkelijk, had het idee dat hij tijdens die persco weer even zijn eigen showtje wilde opvoeren en daarom met die term 'jut-en-jul-competitie' kwam aanzetten. Niemand beweert dat de Conference League van topniveau is, maar het is in mijn ogen wel een leuke toevoeging aan het Europese toneel. Een derde toernooi, zoals we dat tot 1999 gewend waren. En ik vind het geweldig dat Feyenoord de finale heeft bereikt. Jammer dat ik her en der wat afgunst proef, laten we blij zijn dat een Nederlandse club dit bewerkstelligd heeft.

Het voetballen tussen de grootmachten wordt overschat. Passie blijft uiteindelijk het belangrijkst, dat vind je terug op elk niveau. Veel kwaliteit is niet per definitie goed voetbal.

Ik wist ook niet wat ik van de conference league moest denken, maar als je dan Roma en Feyenoord in de finale ziet, is niet veel mis mee hoor.

Naast passie heb je ook gewoon clubvoorkeur, misschien wel een grotere factor als het gaat om het genieten van een wedstrijd. Ik ga wel eens voetbal kijken van me neefje en daar geniet ik optimaal van, maar zet een random Serie A wedstrijd voor me op tv en ik doe het uit.

Ik snap Toornstra niet waarom hij tegen PSV 150 procent geeft en tegen de zogenaamde grote rivaal zie je m werkelijk nooit. Verder eens inhoudelijk met Jens.

24 mei 2022 om 11:42

Toornstra heeft ook regelmatig goals en assists tegen Ajax gehad de afgelopen jaren hoor?

24 mei 2022 om 12:07

Hoe kinderachtig moet je wel niet zijn on zoiets uit je vingers te krijgen.

24 mei 2022 om 12:40

Een constatering. Veel mensen weten dat Jens in Prime Zidane veranderd zodra hij tegen PSV moet. Saltootje uit bed,schuim op de mond. Ze hebben in Rotterdam altijd de mond vol over 020,maar presteren tegen Ajax wil niet echt lukken. Tegen de concurrent van Ajax lukt 9vd10x bijna alles gek genoeg. Al jaren. Idd best kinderachtig ja. Geen woorden maar daden lijkt 2x per jaar niet te gelden. Baal ik van.
Ben t inhoudelijk met m eens verder wat zijn uitspraken betreft.

24 mei 2022 om 14:28

Goh. Zou het ermee te maken kunnen hebben dat Ajax gewoon veel beter is dan PSV?

24 mei 2022 om 17:56

Wat zeg je nou allemaal. Jens speelt prima tegen Ajax.

25 mei 2022 om 06:04

Ik vind m tegen PSV altijd opvallend sterk aanwezig. Jens prima tegen Ajax? Nooit doorslaggevend iig.

De Conference league is voor een club als Feyenoord ideaal om aan goodwill en bekendheid te winnen in Europa. En vooral; spelers in de etalage. Ik droom al dagen van Sinisterra die 3x scoort morgen en dan komen de clubs vanzelf

Het is niet crème de la crème maar mag je ook niet verwachten.
Het is geen CL en EL.

24 mei 2022 om 11:14

De winnaar van de Europa League is in eigen land 6 plaatsen en 15 punten lager geëindigd dan de ploeg die Feyenoord in de poulefase 2 keer verslagen heeft. Mensen staren zich blind op de naam van het toernooi.

24 mei 2022 om 11:31

En jij staart je blind op dat ene statistiek. Jezus..

24 mei 2022 om 11:47

Is toch gewoon een eerlijke vergelijking op dit moment Rutger? Ik vind zelf niet dat het in de Conference League een even knappe prestatie is om de finale te halen, maar qua halve finalisten ontloopt het elkaar toch niet veel?

24 mei 2022 om 12:30

Nee hoor, mensen maken het ook veel mooier dan het is. Het algemene niveau in de Europa League is gewoon een stuk hoger. Het is als de Eredivisie en de Bundesliga. De beste zoveel komen er wellicht mee, maar de Bundesliga heeft veel meer ploegen die boven een bepaalde grens spelen qua niveau. Zo is dat ook bij de Europa League in vergelijking met de Conference League. Ploegen als Leicester en Marseille kwamen bijvoorbeeld uit de Europa League instromen. Nu ben je gewoon 1 willekeurige statistiek aan het optrommelen die met jouw gedachtegoed strookt. Zo kan ik het ook. We gaan toch niet serieus ontkennen dat de Europa League van een hoger niveau is als de Conference League?

24 mei 2022 om 21:13

Die wint Ajax ook al meer dan 26 jaar niet. Dus dat zegt niet zo veel.

Het niveau van deze derde competitie is natuurlijk minder dan de Europa League, maar dit is wel de competitie waar het echte voetbal beleefd wordt. Dit toernooi vind ik veel meer sfeer hebben dan de Europa League en vind dit echt een waardevolle toevoeging.
Wat niveau betreft zijn er in de beginfase natuurlijk echt Jut en Jul clubs te vinden, maar ik vind dit juist de charme van het voetbal. Ik kijk de wedstrijd van gisteren, HSV - Hertha, bijvoorbeeld ook heel graag. Dit is de plek waar voetbal met passie wordt beleefd, in tegenstelling tot het bioscooppubliek in andere grote stadions.
Het sentiment rondom de Conference League wordt nu onvermijdelijk steeds sterker en we moeten dit ook niet het ideaalbeeld maken, maar met Feyenoord in de finale hebben we wel echt een toernooi waar we als Nederlanders echt naar uit kunnen kijken, Louis incluis!

De winnaar van de EL is in eigen land 6 plaatsen en 15 punten lager geëindigd dan de ploeg die door Feyenoord in de poulefase 2 keer verslagen is. Waar gaat dit nog over?

Het is toch ook logisch? Het is dat Feyenoord nu in de finale staat dat vooral de Feyenoord supporters er zo positief over doen. Ja, het is een Europese prijs maar laten we alsjeblieft niet doen alsof het allemaal zo geweldig is. Ik zie het als een prijs voor de mindere clubs in Europa. Dat je dan de beste bent van die clubs is prima, maar het blijft gewoon een troostprijs. We lachen allemaal om de Eredivisie en noemen het een Mickey Mouse competitie. Nou, dit is de Europese Mickey Mouse competitie.

Dat gezegd hebbende is het wel een spannende competitie en een knappe prestatie van Feyenoord om Marseille te verslaan. Het was pas de eerste echte tegenstander van naam en het was ook net aan, maar knap over de streep getrokken!

Toen bekend werd gemaakt dat dit toernooi er kwam werd er lacherig over gedaan, maar riepen we allemaal dat het voor de kleine clubs een mooi podium was. Toen dit toernooi begon stonden we er hetzelfde in. Nu staat Feyenoord in de finale en is doen we allemaal alsof dit de Champions League finale is.

En wat Toornstra betreft.. Beetje logisch dat hij, nu in de finale, het niet eens is met de woorden van Van Gaal. Maar het is eigenlijk nog steeds een schande dat Feyenoord niet verder is gegaan in de Europa League.

Tot slot; ik wens Feyenoord heel veel succes in de finale. Het kan mij geen reet schelen wie er wint en ik weet ook niet of ik ga kijken, het nodigt me niet uit. Hou het netjes in Niemandsland en zorg er een keer voor dat je positief in het nieuws komt, als supportersgroep in het buitenland. Bepaalde leden van de verder trouwe normale supporters, krijgen het toch elke keer voor elkaar om steeds negatiever in het nieuws te komen (overigens is dat bij mijn club ook). Suc6.

24 mei 2022 om 11:36

Voor iets wat je totaal niet boeit is het nog een erg lang bericht geworden met de ene steek na de andere richting Feyenoord.

24 mei 2022 om 11:44

Gezien vrijwel al zijn reacties over Feyenoord doet Rutger het in zijn broek bij de gedachte dat Feyenoord de cup wellicht wint.

24 mei 2022 om 12:24

Hij heeft toch op zich wel een punt op bepaalde vlakken? De Conference League is voor de Eredivisie een leuke toevoeging gezien de kans op prestaties, maar zo geweldig is het niveau ook weer niet. Zeker niet als je ook nog een beetje boft met de loting. Ik bedoel; na Marseille was Slavia de beste tegenstander die ze hadden. Men hoeft het natuurlijk niet helemaal af te branden, maar we moeten ook weer niet doen alsof Feyenoord geweldige ploegen tegen is gekomen. Het gros was van het gemiddelde Eredivisie niveau. Alleen Marseille, Slavia en nu Roma overstijgen dat niveau. Dan vond ik Slavia misschien niet eens zo onderscheidend.

24 mei 2022 om 12:43

Oh ja het niveau kan je best wat van vinden. Als mensen vooral daarop de nadruk willen leggen toch prima. Maar een heel bericht typen om overal steken uit te delen en dan afsluiten dat je niet weet of je gaat kijken omdat het je niet boeit. Waarom besteed je dan wel aandacht om zo'n bericht te typen.

24 mei 2022 om 21:55

Ja, oke. Daar moet ik je gelijk in geven. Overigens vind ik de Conference League best boeiend. Dat kan weleens de redding van het Nederlandse voetbal zijn, want dat Nederlandse clubs meer punten gaan pakken dan in voorgaande jaren, dat kunnen we wel stellen. Bovendien spelen clubs zich zo toch weer in de kijker. Het ging me ook niet zozeer om het toernooi an sich, maar om het feit dat sommigen het nu bewust mooier proberen te maken dan het is. Dat doet namelijk uiteraard niets af aan de prestatie van Feyenoord. De kans dat ik morgen met zenuwen op de bank zit, is namelijk gewoon groot.

24 mei 2022 om 11:50

Feyenoord heett niet in de Europa League gespeeld dit jaar, dus van een schande kun je niet echt spreken lijkt me. Verder inderdaad een heel lang bericht over iets waarvan je zegt dat het je niet boeit. Er is ook vaak genoeg geroepen door supporters van bepaalde clubs clubs hun neus ophalen voor de Europa League. Totdat ze een keer ver komen.

24 mei 2022 om 14:35

Het boeit je weinig maar het is meer dan dat je op je werk tikt denk ik zo op een dag

"het boeit me weinig wie er wint en ik weet nog niet of ik ga kijken"

Weet je Rutger.. Dat interesseert ons helemaal geen bal wat jij doet morgenavond

24 mei 2022 om 15:51

@RUTGERRR
Hoe had Feyenoord verder in EL moeten komen? Als winnaar van de playoff van Nederlandse competitie kreeg Feyenoord ticket voor Conference League 2de voorronde.
Nederland kreeg maar 1 ticket voorronde EL.

24 mei 2022 om 18:00

Kerel. Je weet niet eens dat Feyenoord geen EL heeft gespeeld. Het is duidelijk dat het je niks boeit, maar wat dan wel grappig is, is dat je je loze mening hier deelt. En dan is het nog een flink epistel ook.

Kijk vooral lekker niet naar dit prachtige toernooi waar de jaren 90 vibe in de stadions hangt. En staar je vooral blind op Feyenoord supporters. Is de boete voor ons gesloopte en ondergezeken stadion al betaald door jouw club?

24 mei 2022 om 18:03

Kerel. Je weet niet eens dat Feyenoord geen EL heeft gespeeld. Het is duidelijk dat het je niks boeit, maar wat dan wel grappig is, is dat je je loze mening hier deelt. En dan is het nog een flink epistel ook.

Kijk vooral lekker niet naar dit prachtige toernooi waar de jaren 90 vibe in de stadions hangt. En staar je vooral blind op Feyenoord supporters. Is de boete voor ons gesloopte en ondergezeken stadion al betaald door jouw club?

"maar als je ziet welke clubs wij tegen zijn gekomen en hebben moeten verslaan om hier te komen.. “ - Nou ja, alleen Marseille sprak enigszins tot de verbeelding. Daarna was Slavia de beste tegenstander. Het is natuurlijk een goede prestatie van Feyenoord, dat absoluut. Echter hoeven we ook niet te doen alsof ze topploegen uitgeschakeld hebben. Overigens is de Conference League een leukere toevoeging dan ik had gedacht.

Echter moet je er natuurlijk niet raar van staan te kijken als coaches als Van Gaal het allemaal niet zo bijzonder vinden. Je speelt in de meeste wedstrijden qua niveau eigenlijk Eredivisie-wedstrijden. Pas aan het einde krijg je Europese subtoppers. In het geval van Feyenoord betrof dat de halve finale, PSV had wat meer pech en trof direct Leicester.

24 mei 2022 om 14:34

Praag Union Marseille Roma zijn gewoon ploegen die je ook in de Europa League kan tegenkomen dus dat is prima niveau

24 mei 2022 om 21:14

Ajax heeft Europees ook al meer dan een kwart eeuw iets gewonnen. Blijkbaar is de EL ook te hoog voor ze gegrepen.

Vitesse tegen Anderlecht, Spurs, Lille , Roma. Feijenoord tegen Marseille, Roma, Patrizan, Slavia.
De Conference League is mij alles meegevallen. Echt een leuke competitie. Waarbij de Nederlandse clubs het goed hebben gedaan.

Ik vind het nog niet zo bijzonder. Net als de rest van Nederland trouwens aan het begin van het seizoen. Nu 'we' in de finale staan is het ineens een belangrijke, grote prijs die wel degelijk meetelt. Tuurlijk is het knap als je hem wint, want dan heb je Marseille en Roma verslagen. Maar noem nog eens een club die aanspreekt en onderweg verslagen is?

24 mei 2022 om 14:33

Union en Praag zijn gewoon 2 hele goede ploegen

24 mei 2022 om 14:49

Ok, dat mag jij vinden. Ik vind van niet. Zeker tegen Praag speelde feyenoord ondermaats en nog steeds met gemak door. Ook Union was niet veel soeps. Niet beter dan een twente.

24 mei 2022 om 15:04

Misschien is Feyenoord wel beter dan jij denkt. Ik denk dat dat het is

24 mei 2022 om 15:18

Haha, nee, dat is het zeker niet. Ik bedoel, ik vind een Union en een Praag niet beter dan een twente. Maar wel leuk bedacht👍

24 mei 2022 om 15:25

Als jij denkt dat ze niet beter zijn dan Twente dan snapt u er geen ene hol van. Fijne dag

24 mei 2022 om 15:26

Misschien dat Twente dat volgend jaar kan laten zien dan tegen Union Berlin of Slavia Praag in een of andere jut en jul competitie.

In de Conference League mogen de grote landen slechts 1 ploeg afvaardigen. Deze ploeg was te slecht in het seizoen ervoor om normaal Europees te halen. Spanje had zelfs geen enkele ploeg in de ECL.

Blijven uit de topcompetities slecht 4 ploegen over Tottenham, Union Berlin, AS Roma en Stade Rennes. Dit zijn ploegen die in de oude situatie geen Europees voetbal gehaald zouden hebben.

Deze ploegen worden aangevuld met ploegen uit de subtop en mickey mouse competities die normaal geen Europees voetbal gehaald zouden hebben. Hiervan zijn de grootste namen ploegen als Anderlecht, Feyenoord en PAOK Saloniki.

Deze worden aangevuld met verliezers uit de voorrondes van de CL en EL. Dit zijn in het begin natuurlijk hele slechte ploegen maar worden uiteindelijk ook ploegen uit de tussenronde EL. Hier zaten buiten PSV ook nog ploegen bij als Leicester en Marseille.

Met recht dus een jut en jul competitie waarin slecht presterende ploegen een 2de kans krijgen. De kwart finale had
Leicester City nummer 5 van Engeland, uitgeschakeld in de El
PSV nummer 2 van Nederland, uitgeschakeld in de playoffs CL, daarna uitgeschakeld in de tussenronde El
Bodo Glimt kampioen van Noorwegen, uitgeschakeld in de 1ste voorronde Cl
AS Roma nummer 7 van Italië, normaal niet genoeg voor Europees voetbal
Feyenoord nummer 5 van Nederland, normaal niet genoeg voor Europees voetbal
Slavia Praag, nummer 1 van Tsjechie, uitgeschakeld in de 3de voorronde CL, Uitgeschakeld in de playoffs El
Marseille, nummer 5 van Frankrijk, uitgeschakeld groepfase El
PAOK Saloniki, nummer 2 van Griekenland, de nummer 2 van griekenland moet ECL omdat griekenland inmiddels niet meer een top 15 land was Europees. Volgend seizoen weer wel overigens.

Van de 8 kwartfinalisten zijn er 5 eerder uitgeschakeld in de CL en/of El
De nummer 7 van Italië, Nummer 5 van Nederland en nummer 2 van Griekenland zijn de enige 3 ploegen die niet eerder zijn uitgeschakeld voor een meer serieuze prijs.

Roma - Feyenoord is een mooi affiche, en wanneer je deze Europese prijs pakt is het natuurlijk fantastisch. Ook zijn het wedstrijden die ergens om draaien en je hebt echt wel een knappe prestatie moeten leveren om dit toernooi te winnen. Iedere ploeg die erin staat zal zijn best doen om hem te winnen. Maar het is wel een jut en jul competitie. De nummer 7 van Italië tegen de nummer 5 van Nederland in de finale toont dit ook aan.

24 mei 2022 om 13:22

Hoe zie jij dan als een club hier kampioen word? De kampioen hier word ook 'maar' kampioen van de eredivisie. Het is geen premier league.

Heeft Dick advocaat z’n geld al gekregen dan? Bij Feyenoord vonden ze dit toch geen Europees voetbal??

24 mei 2022 om 13:15

Jawel maar daar moest Slot nog wel wat voor doen.

24 mei 2022 om 15:12

Oh ja goed punt MaartenMoeliker! Dat was ik alweer helemaal vergeten 🤣

24 mei 2022 om 15:59

Strikt genomen had zowel Feyenoord als Advocaat gelijk.
Feyenoord moest voorrondes spelen om zich te kwalificeren voor het toernooi. Voorronde CL word bijv. De hymne niet ten gehore gebracht.
Aan de andere kant voor UCL zijn er geen geplaatste ploegen en is enkel te halen via voorrondes

24 mei 2022 om 21:16

Advocaat moet dat geld aan supporters geven om oogdruppels te kopen. He voetbal wat hij op de mat liet leggen diet nog steeds pijn aan mijn ogen.

Conference League kan je vergelijken met de KKD , kleine prijzenpot, finale in een stadion die normaal nooit een grote wedstrijd tussen 2 grote clubs zou krijgen. Als je in de Conference League speelt ben je niet goed genoeg om met de beste mee te doen. Weet niet waarom deze reactie werd verwijderd, is mijn mening en ik heb toch gelijk. En ik beledig er ook niemand mee. Zie reacties voorbij komen die erger zijn.

24 mei 2022 om 15:24

Je bent gewoon een deugniet.

Prachtig dit. Het stelt allemaal niks voor bla bla.. Win eerst zelf maar is een keer een wedstrijdje in Europa voordat je over anderen kan gaan zeiken

Wat zit Toornstra nu te lullen... Als je ziet welke clubs Feyenoord tegen is gekomen en heeft moeten verslaan om hier te komen, dan is het toch inderdaad een Jut & Jul competitie. Desalniettemin hoop ik van harte dat Feyenoord die Conference League wint!

24 mei 2022 om 18:05

Een paar kampioenen, de nr 2 van Frankrijk, Roma, Sparta dat regelmatig kwartfinale Europa haalt en Union berlin dat prima presteert in de Bundesliga.

Beetje meelullen maar het slaat nergens op

24 mei 2022 om 23:19

Het is en blijft een Europese hoofdprijs en Feyenoord en heel Nederland mag terecht trots zijn dat Feyenoord de finale heeft gehaald. Maar je moet wel realistisch blijven. De Conference League is kwalitatief het minste Europese toernooi. Het is echt onzin om te stellen, zoals sommigen op dit forum, dat het gelijkwaardig is aan de Europa League of zelfs de Champions League. Feyenoord is het hele toernooi maar één club tegengekomen die gelijkwaardig was (Olympique Marseille) en speelt nu in de finale pas voor het eerst tegen club die (vooral op papier) beter is (AS Roma). Voor de rest waren het allemaal derde- en vierderangs clubs. Het is een beetje hetzelfde als de de Nations League met een WK vergelijken.We moeten wel precies zijn: volgens van Gaal waren de eerste ronden waren jut en jul, maar werd het later in het toernooi een stuk beter. Ja en zo zijn de WK kwalificatie en de eerste poulefase op het WK voor oranje ook gewoon jut en jul.
En Louis zit gewoon op de tribune in Tirana hoor morgen.

Van Gaal is niet de enige. Feyenoord zelf zag ook niets in deze competitie toen de plannen besproken werden. Feyenoord zag destijds 0 toegevoegde waarde. Nu werkt het marketingteam van Feyenoord overuren om deze “europese hoofdprijs” te benadrukken. Gek hoe snel de zaken veranderen.

24 mei 2022 om 15:29

Snel? 18 wedstrijden sinds eind juli 2021.

24 mei 2022 om 15:34

De Jonge zei dat Feyenoord voorstander was mits het toernooi serieus werd genomen qua gelden en media aandacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller20
A. JahanbakhshAanvaller20
J. BijlowKeeper20
DaniloAanvaller22
O. MarcianoKeeper00
L. GeertruidaVerdediger21
Q. HartmanVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

123 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren