Mourinho gefileerd: 'Hij is een narcist die altijd bezig is met theater maken’

Dinsdag, 24 mei 2022 om 09:00Shane Jebbink • Laatste update: 15:44

Woensdagavond speelt Feyenoord de finale in de Conference League. In Tirana treden de Rotterdammers in de eindstrijd aan tegen AS Roma. Bij de Romeinen staat José Mourinho aan het roer, geen onbekende tegenstander voor Nederlandse trainers in Europese finales. Zo stond Louis van Gaal met Bayern München in 2010 tegenover het Internazionale van de Portugees in de Champions League-finale, terwijl in 2017 de eindstrijd van de Europa League een onderonsje was tussen het Manchester United van Mourinho en Ajax van Peter Bosz. Beide trainers kijken in het Algemeen Dagblad terug op hun ervaringen met de oefenmeester van Roma.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie gaat de Conference League winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Je kan van alles zeggen. Het voetbal van Mourinho ziet er niet uit maar de prijzenkast is toch wat flinker gevuld dan de prijzenkast van kamikazetrainer Bosz.

24 mei 2022 om 09:25

Jeetje wat een open deur, lekker makkelijk om daarnaar te wijzen. Wat LvG en Bosz hier zeggen klopt natuurlijk helemaal. Mourinho is een enorme etter, en al helemaal als hij verliest. Het zal nooit eens aan hem zelf liggen. Ik vind het echt enorm spannend, heb er veel zin in maar toch ook weer niet…

24 mei 2022 om 10:31

Het is een toptrainer en dat is nu precies het verschil met Bosz. Komt over als een professor, maar wint precies niks. Hij is in Stockholm ook gewoon tactisch afgetroefd. En wat betreft het verdedigende van Mourinho, hij werd kampioen met Real met een recordaantal doelpunten op dat moment. Zo verdedigend speelden ze…

24 mei 2022 om 10:45

Mensen haten het, maar mensen vergeten dat voetbal niet alleen fysiek wordt gespeeld. Pirlo zei ooit ook een keer, voetbal speel je met je hoofd, de voeten zijn alleen de tools. Als je een wedstrijd in gaat, bepaalt je mentaliteit al een hoop. Als jouw kwaliteiten nooit in twijfel worden genomen, straalt dat vertrouwen uit en kun je het beste uit je jezelf halen.

24 mei 2022 om 11:04

Je kan het open deuren of je kan het feiten noemen.
Die Bosz heeft amper wat gepresteerd in zijn loopbaan. Het zilverwerk is niet binnengehaald.

Mourinho daarentegen bewijst het toch maar wel.... boeiend dat die een etter is... Je wilt allemaal ideale schoonzonen als trainers? Die man geeft juist kleur aan het voetbal. Net zoals een Simeone en een Klopp etc.

24 mei 2022 om 11:34

Zie ik toch liever het kamikaze-voetbal van Bosz dan het betonvoetbal van Mourinho. Prijzen boeien me niet tot nauwelijks. Ik kijk voetbal voor het mooie voetbal.

24 mei 2022 om 12:29

Maar helaas worden trainers en spelers beoordeeld op hun prijzen.

Hah, daar zit nog wat oud zeer bij Bosz. Ik ben wel benieuwd waar hij op doelt met de zin dat Ajax toen niet verloor vanwege hun manier van spelen of de manier van spelen van Man U.

24 mei 2022 om 09:32

Als Ajax fan zijnde kan ik overtuigd zeggen dat United toen volledig terecht verdiend heeft gewonnen tegen Ajax. Toen werden de pijnpunten van het eenzijdige aanvalsspel van Ajax duidelijk. Lange ballen van achteruit op Fellaini die alles in de lucht won en focussen op de tweede bal. Bosz werd tactisch gewoon overklast.

24 mei 2022 om 11:28

Wel triest dat je 'tactisch' overklast wordt door lange ballen en de tweede bal winnen. Dat kennen ze in de plaatselijke vijfde klasse nog.

24 mei 2022 om 12:01

Niks triest aan. Gewoon uiterst effectief.

24 mei 2022 om 09:33

Waarschijnlijk omdat die 2 goals niks te maken hadden met de tactiek van mourinho.
Een mislukte ingooi en een mazzel schot, daar train je niet op.

Als t aan de tactiek van José lag en t spel van ajax was t strafschoppen geworden.

Niet handig van bosz om zulke dingen te zeggen over een collega maar hij heeft natuurlijk gelijk.

Met alleen maar joses had er niemand meer voetbal gekeken

24 mei 2022 om 09:54

Tactisch overklassen is meer dan alleen goals. Ajax was nergens die wedstrijd, ik kan me niet eens een schot tussen de palen herinneren.

24 mei 2022 om 10:30

Ik gunde Ajax zeker de titel was een mooie strijd twee prachtige wedstrijden schalke en Lyon. Maar tegen Man u had Ajax helemaal niets te vertellen. Het was een zeer eenzijdige wedstrijd. Het was niet eens zo extreem verdedigend. Niemand bij Ajax had antwoord op Felliani.

24 mei 2022 om 09:35

Hij vind het, volgens mij, gewoon moeilijk om toe te geven dat hij tactisch is overklast in die wedstrijd.

24 mei 2022 om 18:00

Bosz verkondigde overal dat hij geen plan B had en zich nergens aan zou passen. Dat hebben we gemerkt. Dramatische wedstrijd en simpel beslist. Je mag je best wel ff verdiepen id tegenstander en t wat slimmer spelen

Ik vind de reactie van Bosz erg zielig.
Mourinho trainde niet, liet ons maar trainen en bekeek de boel. "trainen jullie maar, jullie (wij dus) , hebben het nodig.
Hiermee stond het 1 - 0 voor Mourionho.
Ik ben geen fan van hem, hij is geen Guardioala, maar presteert uitstekend. Natuurlijk is het nu wat minder, dat is bij iedereen het geval, maar wat hij bereikt heeft is indrukwekkend. Vergeleken met hem is Bosz een ballenjongen.
De finale heeft hij Ajax laten ballen en ballen, terwijl zij gewoon scoorden.
Bosz had totaal geen antwoord, terwijl die er wel was, maar teveel verstrikt geraakt in zijn visie
En tot overmaat van ramp zei Bosz dat hij het weer precies zo zou doen...... dus weer precies zo verliezen.

Uiteraard heeft men hier een punt. Het is naar buiten toe een galbak eerste klas die idd alles doet om te winnen. Sommigen noemen het winnaars mentaliteit, ik zelf hou er helemaal niet van. Zijn gewoon heel vervelende trekjes. Van een trainer die zijn ploeg iig nog leuk wil laten voetballen kan je dat misschien nog net hebben, maar dat is bij hem ook niet het geval.
Mourinho staat garant voor vreselijk lelijk saai voetbal. Tuurlijk is verdedigen ook knap, is alleen geen hol aan om naar te kijken. En ik ben dan wrs zo'n typische nederlander die idd niet alleen naar resultaat kijkt maar ook gewoon een vermakelijke wedstrijd wil.
Helaas heeft Mourinho al erg veel prijzen gepakt met zijn verschrikkelijke visie op het spelletje. Hopelijk kan Arne Slot met Feyenoord daar deze week een einde aan maken en de aller eerste ECL ooit mee nemen naar Rotterdam.

Come on boys!!!!

24 mei 2022 om 10:33

Er zijn toch echt genoeg wedstrijden waar Mourinho gewoon aanvallend voetbal speelt. Dit seizoen had AS Roma bv meer schoten op goal dan de kampioen AC Milan, en evenveel als het super-aanvallend spelende Atalanta.

Maar als hij in een finale 1-0 voor komt, dan is het inderdaad steevast hetzelfde verhaal: de boel dichtzetten en counteren.

24 mei 2022 om 10:38

Ik moet eerlijk bekennen dat ik AS Roma niet op de voet volg. Maar puur op basis van een statistiekje als schoten op goal durf ik absoluut niet te constateren dat ze aanvallend voetbal spelen. Kansloze doelpogingen van 30 meter afstand tellen ook mee in die statistieken.

Ik ga het morgen wel zien. Hoop dat AS Roma gewoon lekker probeert te voetballen en niet puur op de counter gaat spelen.

Love him or hate him, het voetbal is vaak niet om aan te zien maar hij haalt toch heel vaak de finale op een toernooi. Zijn arrogantie vind ik wel storender dan bij bijv. een Ibrahimovic. Mourinho komt minder sympathiek over maar dat is persoonlijk

pfoe wat een gehuil om niks van Bosz. Heb absoluut niks met Mourinho, maar wat voor zin heeft het om dit soort dingen nu te roepen?

Wat heeft dit te maken met de finale tegen Feyenoord? Beetje typisch, iets met schreeuwen naar de maan ofzo.

En dan straks weer heel gepikeerd reageren met z'n allen als Mourinho een flinke sneer terug geeft? Bosz zou er goed aan doen om eens met een professional te gaan praten over het pijnlijke, pijnlijke verlies dat hij geleden heeft in 2017, want het zit hem allemaal duidelijk nog enorm hoog dat hij maar keer op keer elke kans grijpt om te sneren naar Mourinho..

Bosz is tactisch overklast, voor lul gezet in een Europese finale door een man die oneindig veel succesvoller geweest is dan die hele zielige Peter Bosz. De dromer verloor van de realist. Zijn kamikaze voetbal werkt niet en heeft hem helemaal niets opgeleverd. Sterker nog, in een jaar dat hij met afstand de allerbeste selectie van Nederland mocht trainen werd de grootste concurrent (voor de eerste in 20 jaar) kampioen, werd hij voor joker gezet in de beker en verloor hij een Europese finale nadat hij met alle geluk van de wereld door het toernooi heen gerold is.

24 mei 2022 om 09:50

Hier doe je Bosz toch echt te kort. Kijk eens met wat voor selectie Bosz de finale haalde met Ajax, die is stukken minder dan die Ten Hag had. Het was een geweldige prestatie van Bosz en Ajax door zover te komen in de EL. Jammer dat Ajkax geen kampioen werd dat jaar, maar wat heb ik als ajacied dat jaar genoten van de europese campagne, fantastisch gewoon! Dat hij verliest van het Masn UTD van Mourinho dat kan. Mourinho is gewoon 1 van de beste trainers ter wereld.

Ajax ging onder Peter Bosz weer een rol van betekenis spelen in Europa, dat vergeten mensen nog wel eens.

24 mei 2022 om 09:57

@arends, In welk opzicht is het minder dan wat Ten Hag had? Het niveau was ook even anders dan in de CL een paar jaar later. Ze hebben onderweg naar de finale heel erg veel geluk gehad dat ze uit bij Schalke doorgekomen zijn en ook tegen Lyon is het kielekiele geworden. De grote mannen onder Bosz speelden niet meer bij Ajax of geen rol van betekenis meer toen Ten Hag zijn grote succes behaalde. Younes, Traore en Dolberg waren in de Europa League grotere spelers dan Tadic en Blind in de Champions League waren. Ik denk dat we vooral niet moeten overschatten hoe belangrijk dat seizoen geweest is. Er kwam een talentvolle lichting aan, dat was wel duidelijk, maar het is niet meer dan een valse start geworden.

24 mei 2022 om 10:18

Je hebt altijd geluk nodig - kijk naar de huidige CL finale, hoeveel hachelijke ontsnappingen hebben die clubs al niet overleefd op weg naar de finale?

24 mei 2022 om 10:37

@hangover96, je hebt geluk en je hebt "geluk". Real Madrid dit jaar (hoe vervelend ook) dwingt dat geluk af door de ongelofelijke kwaliteit en ervaring die ze hebben. Liverpool idem, die zijn zo goed dat ze 2-0 achter komen en dat maakt uiteindelijk niet uit want ze winnen hem toch! Tegen Inter zijn ze 2 wedstrijden voetballend afgetroefd, maar winnen ze door hun enorme kwaliteit!

Dan heb je nog "geluk" zoals Tottenham dat had in 2019, met een discutabel moment waardoor de goal van Manchester City afgekeurd wordt, de wedstrijd tegen Ajax waar enorm veel extra tijd ze uiteindelijk de das om doet. Datzelfde geluk had Ajax in 2017. Werkelijk alles zat daar mee.

24 mei 2022 om 10:55

Ik weet niet in hoeverre Real het met hun ongelofelijke kwaliteit afdwingt dat Donnarumma vanuit het niets een comfortabele wedstrijd weggeeft - ik bedoel, cadeautjes zijn er om uitgepakt te worden maar het blijven cadeautjes die min of meer toevallig uit de lucht vallen of niet.

Er zit gewoon een grote factor toeval in topvoetbal, dat maakt het ook leuk - de beste ploeg heeft iets meer kans om te winnen, maar uiteindelijk er is niks "rechtvaardigs" aan voetbal, niet zoals je dat veel duidelijker hebt bij basketbal of tennis.

24 mei 2022 om 10:29

Haha i vind het ook mooi hoe hij random begint over dat ze kwamen kijken in t stadion en er niet gingen trainen. Alsof daaraan heeft gelegen dat zijn geweldige aanvalsplan helemaal lam gelegd werd in de finale 😂😂.

Peter Bosz moet eens bij zichzelf te rade gaan wrm hij nooit wat wint.

24 mei 2022 om 10:39

Peter Bosz: "als Mourinho verliest ligt dat aan iedereen behalve hijzelf en zal de UEFA wel corrupt zijn.."

Ook Peter Bosz: "mourinho wilde niet in het stadion trainen en de UEFA doet er niets aan, dat we hebben verloren ligt niet aan mij of aan mijn speelstijl."

24 mei 2022 om 10:38

@youri - in die EL-finale trof Ajax in Manchester United een team dat net een maatje te groot was, dat wil niet zeggen dat Bosz (of Ajax) voor lul is gezet. Ik snap niet waarom je zo'n krachtterm nodig denkt te hebben om je punt te maken. Ook hoef je Bosz daarna 'heel zielig' te noemen. Tja, inderdaad heeft Mourinho veel meer succes gehad dan Bosz. Maar vanwege zijn gedrag zou ik eerder Mourinho 'zielig' noemen. Dat doe ik trouwens niet, want ik vind 'm niet zielig maar wel zeer onsympathiek. En dat punt snijdt Bosz terecht aan: voor de houding van Mourinho kunnen velen geen sympathie opbrengen. Het is onsportief gedrag. Dat mag 'm dan succes brengen, maar ik heb desondanks maar weinig respect voor de beste man.

24 mei 2022 om 10:46

@tilburgajax, omdat Bosz tactisch geen schijn van kans heeft gemaakt tegen United. Ajax had nog uren door kunnen voetballen en ik betwijfel of dat een schot op doel had opgeleverd, laat staan een goal. Ik denk dat "zijn gedrag" in heel veel gevallen gezien wordt als iets negatiefs terwijl er van alles voorgevallen is wat we voor het gemak even niet e zien krijgen. Bosz is non-stop aan het jammeren over Mourinho sinds die finale, maar als Mourinho straks weer reageert dan is hij de grote boze boeman. Zo is het jaren gegaan en dat heeft echt te maken met de media.

- Wenger noemt Mourinho 'bang om te falen', want alle coaches die zeggen dat ze niet in de titelrace zitten zijn daar bang voor. Mourinho reageert en is de gebeten hond.
- Conte noemt Mourinho een zielig mannetje, Mourinho reageert met een opmerking die refereert naar Conte's verleden en is de gebeten hond.
- Mourinho wordt uigefloten door een stukje Stamford Bridge en krijgt 90 minuten lang de term 'judas' naar zijn hoofd, maar mag daar dan niet achteraf op reageren?

Dit zijn even wat voorbeelden, maar zo zijn er tig te bedenken waar de reactie van Mourinho hier op voetbalzone enorm uitvergroot in beeld gebracht is maar de oorspronkelijke sneer nergens te bekennen is..

24 mei 2022 om 14:00

Wij hanteren andere definities van "voor lul zetten" denk ik. Als je met 7-0 op je kloten had gekregen in zo'n finale, dan word je enigszins voor lul gezet. Die keer dat Witschge tegen Feyenoord de bal 9x hoog hield, dat was voor lul zetten.

Maar goed, het punt is dat Mourinho zich regelmatig zodanig gedraagt dat hij zeer onsympathiek wordt gevonden en dat "de media" daar geen enkele rol in hebben. Mag ik je herinneren aan de vinger in het oog van Tito Vilanova?

24 mei 2022 om 17:16

Ik zeg niet dat hij zelf niet af en toe ver gaat he, ik zeg ook niet dat hij zelf onschuldig is. In het geval van die vinger staan er twee banken vol met kemphanen tegenover elkaar en wordt hij net even te emotioneel. Wat ik wel zeg is dat er hier in Nederland heel veel negatieve berichten over de man te vinden zijn en dat men er niet van weg deinst om een halve waarheid te vertellen als het gaat om Mourinho.. Na zijn reactie op rare sneren van Cruijff is hij in dit land vogelvrij verklaard.

Zou Mourinho zelf hier in een interview nog op terug sneren? Ik gok van wel.

Hij staat weer voor de zoveelste keer in een finale, zijn voetbal is misschien niet meest aantrekkelijk maar hij boekt wel resultaten!

24 mei 2022 om 10:22

Ik zat net eens te kijken, inderdaad 19 finales waarvan 4 verloren. Maar: wel de laatste twee verloren: de FA cup en UEFA Super cup met United. Dus Feyenoord is zeker niet kansloos!

Mourinho is toch 1 van de beste trainers ter wereld. Je kan zeggen van zijn spel wat je wilt, maar hij wint wel prijzen en daar gaat het om.

Ach jongens morgen gaat Arend Martijn laten zien hoe wij Rotterdammers dit aanpakken. Mourinho is een klasbak maar Arne heeft alles van a tot z al door zitten berekenen en bekijken. Heb er volledig vertrouwen in.

24 mei 2022 om 10:29

Ik ben benieuwd. Ik verwacht eerlijk gezegd gewoon een sterk defensief Roma, dat een goaltje maakt en het niet meer weggeeft.

24 mei 2022 om 10:47

We moeten niet te snel achter komen, als dat gebeurd komen we er niet meer doorheen. Gewoon ons eigen spel spelen, ligt wel ruimte achter de verdediging met de lange bal. Als we met dezelfde intensiteit spelen als in de kuip tegen Marseille, heb ik er vertrouwen in.

Winnen is belangrijker dan meedoen 😂

24 mei 2022 om 11:33

Maar als je niet meedoet, kan je toch niet winnen? ;-)

24 mei 2022 om 11:47

Je hebt meedoen en meedoen

Verplicht trainen? Waarom dat dan?

Nou misschien moet Peter bosz dan ook theater maken. Dan wint hij nog wat. Hij is gewoon nog boos dat Mourinho hem gewoon tactisch heeft geslacht in de finale.

Man U won tegen Ajax dankzij hun athlétisme.
Niemand kon Marouane Fellaini aan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

43 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Bayer Leverkusen
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
Laatste voetbalnieuws

‘Ten Hag durfde Malacia tijdens periode als Ajax-trainer niet te halen’

Erik ten Hag heeft met Tyrell Malacia zeer waarschijnlijk zijn eerste aanwinst binnen als manager van Manchester United. Feyenoord bereikte maandag een akkoord met de Engelse topclub over een transfersom van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren