Mbappé onthult gesprekken met derde topclub: 'Vanwege mijn moeder’

Dinsdag, 24 mei 2022 om 16:59Jordi Tomasowa • Laatste update: 16:58

Na een ellenlange transfersoap tekende Kylian Mbappé afgelopen zondag een nieuw driejarig contract bij Paris Saint-Germain. De 23-jarige aanvaller wees een lucratief voorstel van Real Madrid van de hand. Mbappé voerde echter ook gesprekken met Liverpool voordat hij besloot om deze zomer bij de Franse grootmacht te blijven.

Mbappé schermde lange tijd met interesse van Real Madrid en had zelfs een mondeling akkoord met de Koninklijke, maar gaf na lang wikken en wegen toch de voorkeur aan een langer verblijf bij PSG. De Fransman onthult echter ook gesproken te hebben met het Liverpool van Jürgen Klopp. "We hebben wat gepraat, maar niet te veel”, bevestigt Mbappé voorzichtig in een uitgebreid interview met de Daily Telegraph, voordat hij toevoegt dat Liverpool eigenlijk een grotere kans had om hem te contracteren toen hij AS Monaco in 2017 verliet voor PSG.

Mbappé toonde al eens eerder zijn bewondering voor Liverpool en het voetbal van Klopp. “Ik heb met Liverpool gesproken omdat het de favoriete club van mijn moeder is, mijn moeder houdt van Liverpool. Ik weet niet waarom, dat moet je haar vragen!", zegt de sterspeler van PSG lachend. “Ik sprak vijf jaar geleden ook met ze toen ik bij AS Monaco zat. Het is een grote club. Uiteindelijk ging het nu tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain."

Afgelopen zomer werd Mbappé ook al hevig gelinkt aan een overstap naar de Spaanse hoofdstad. De aanvaller erkent dat hij destijds zijn zinnen had gezet op een transfer naar Real. “Ik denk dat het een goede keuze was om vorig jaar te vertrekken. Maar nu is het anders omdat ik transfervrij was. Het was belangrijk om iets terug te geven aan mijn land. Als ik was weggegaan, zou ik zijn vertrokken als een geweldige speler, maar er is een sentimenteel deel. Ik denk niet dat mijn hoofdstuk is afgesloten. Dingen waren niet voorbij voor mij bij PSG.”

Na het ondertekenen van zijn contract gingen er ook wilde verhalen de ronde dat Mbappé een stem zou krijgen in het transferbeleid van de club en dat hij de aanvoerdersband bij les Parisiens heeft opgeëist, hetgeen door de aanvaller pertinent wordt ontkend. “Ik ben in de eerste plaats een voetballer. Ik maak deel uit van een selectie", zegt hij. "We hebben allemaal een andere status, maar ik ben een voetballer en zal me niet met die positie (technisch directeur, red.) bemoeien.. Ik ben een voetballer, dat is het... wat betreft het aanvoerderschap, we hebben al een aanvoerder (Marquinhos, red), een belangrijke speler en ik hoef geen aanvoerder te zijn om mijn mening te geven.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

184 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Hoe fantastisch ik hem ook vind, ik hoop dat zn missie met PSG mislukt

24 mei 2022 om 07:33

Liverpool had ik wel geweldig gevonden. Wat een team heb je dan. Bij PSG of Real is mij lood om oud ijzer. De kans dat ik hem dan veel aan het werk ga zien is klein. Ik snap zijn keuze wel, maar voor mij persoonlijk erg jammer!

24 mei 2022 om 08:26

Lood om oud ijzer?? Zeg me dat je geen voetbal kijkt zonder te zeggen dat je geen voetbal kijkt

24 mei 2022 om 08:56

Vangaal

Begin is met gewoon lezen. Er staan maar een paar woorden. Hij zegt dat het voor hem (!) lood om oud ijzer is. En dat de kans klein is dat hij (!) hem veel zal zien. En dat het voor hem (!) jammer is. Wat is daar onduidelijk aan? Hij kijkt blijkbaar wel liverpool maar niet die andere clubs.

24 mei 2022 om 08:58

Ik kijk niet graag naar deze clubs. Of naar City, Chelsea, Leipzig of wat dan ook. Ik kijk ook veel liever naar de Conference League dan de Champions League. Voetbal is zoveel meer dan alleen maar mooie combinaties en de beste spelers. Daar geniet ik niet per definitie meer van. Ik geniet van strijd. Passie. Emotie. Zowel in het publiek als op het veld. Dat zie je gemiddeld genomen minder bij de echte topclubs. Hoewel Inter, Liverpool en Bayern ook wel favorietjes zijn van mij. Maar alle olieclubjes of Real (bijzonder nare reacties altijd online van onze Madrista's) heb ik om die redenen niets mee. Integendeel. Respect, emotie, strijd. Dan word ik blij. Voetbal op zijn puurst

24 mei 2022 om 09:38

De comeback van Real tegen City is de definitie van strijd.

24 mei 2022 om 09:38

Precies, die wedstrijden kijk ik niet eens. City in het weekend was een absoluut voorbeeld. Gezang in de eerste 20 minuten en daarna stil, niet meer gehoord tot ze de 3-2 scoorden. Toen was er ineens weer de "trouwe fan" steun. Zeik clubs. Kijk liever naar europees wedstrijdje van Kobenhavn of Malmo, Ajax of de tweede bundesliga met Schalke, Werder etc dan van die flits wedstrijden waar je nog de krekels kunt horen buiten het stadion.

On topic. Leuk voor mbappe dat hij blijft. Real of PSG, who cares. We zullen het goed gaan horen dat hij liefde heeft voor dit en dat. Plan A vs B - jammer dat hij niet gewoon toegeeft dat hij het voor het geld deed. Iedereen weet het, wij, hij, zij (real & psg) dus just say it.

24 mei 2022 om 09:40

@Benzema: Dat kan je vinden natuurlijk. Daar was ongetwijfeld strijd. Maar mij doet dat dus weinig. Ik was dan ook vrij duidelijk dat het precies tussen twee clubs is die mij niets doen. En een partij kijken waarvan je hoopt dat ze er allebei uitvliegen lijkt mij ook niet heel chill

24 mei 2022 om 10:20

De comeback van real tegen city is zeker strijd, de comeback van mbappe die zou gaan naar real en toch blijft bij paris is ook zeker strijd.

24 mei 2022 om 15:34Om Ajax in dit rijtje moet ik dan wel lachen. Ajax is namelijk hét voorbeeld van een club met veel zogenaamde supporters die fluiten, met zakdoekjes gaan zwaaien en gewoon niet meer komen als het even tegen zit. Om over het gebrek aan sfeer in het stadion nog maar te zwijgen.

City daarentegen heeft een trouwe schare fans en een rijke geschiedenis als echte volksclub. De successupporters zaten altijd in Old Trafford, de gewone man uit Manchester ging naar City. Nu hebben ze geld en opeens praat iedereen elkaar na. Wel eens naar het Etihad geweest zelf?

24 mei 2022 om 17:11

Zelfs in de slechte tijd zit de arena vol (behalve de kant waar het zakenleven zit (dugoutkant). Dus wie praat niu wie na...

24 mei 2022 om 17:28

@Konijn: Wat betreft Ajax kan ik jou volgen. Staat redelijk gelijk ook met Real Madrid. Ik kijk er liever ook niet naar en laat het dan ook vaak links liggen

24 mei 2022 om 23:48

@konijn Haha wat een onzin de arena zit altijd vol is elke wedstrijd uitverkocht. Geen onzin verkondigen hou je beter bezig met je olie clubje zonder historie

24 mei 2022 om 07:34

Wat sneu! Hoezo dat dan?

24 mei 2022 om 07:36

Helemaal mee eens, ik denk dat hij bij veel mensen flink heeft afgedaan met zijn beslissing om bij PSG te blijven. Ook als je ziet hoeveel geld ermee gemoeit is, en dat je leest dat zijn zaakwaarnemer eigenlijk tegen Real heeft gezegd; jullie wilden vorig jaar 200 miljoen betalen om het contract met PSG af te kopen, dus nu willen we dat als tekengeld.
Wat mij betreft komt Mbappe nooit in een rijtje met Messi en Ronaldo terecht, in hoeverre daar uberhaupt al sprake van was. Als je tot je 26e/27e in een matige competitie als de Ligue 1 blijft spelen, verdien je dat gewoon niet. Zelfs niet als hij naast zijn WK medaille bijv nog 3x de CL wint.

24 mei 2022 om 07:54

Leuk dat jij dat vindt, maar als hij naast het WK ook nog 3x de CL wint komt die natuurlijk wel in heel speciaal rijtje 😂

24 mei 2022 om 08:03

Ja, in het rijtje van Bale, Benzema, Kroos, Modric, Ramos etc. Maar toch echt niet in het rijtje Messi Ronaldo. Die speelden niet tot hun 25e in een waardeloze Farmers League met een team van 1 miljard om zich heen. Statpadden tegen FC Metz en FC Frommage met nietszeggende hattricks etc.

24 mei 2022 om 08:04

@hotsince95, dat klopt maar dus wel onder Messi en Ronaldo, ondanks dat zij geen WK titel hebben. Als je elke week tegen de lamme en de blinde speelt hou je natuurlijk ook energie te over voor het WK en de CL
Ik ben geen Real fan, maar vind het wel ontzettend zonde dat hij zich niet gaat meten met de beste door naar een Real/city/liverpool te gaan. Want puur naar het voetbal kijkend is deze jongen natuurlijk bizar goed.

24 mei 2022 om 08:22

Jouw redenatie is ook treffend. Hij heeft zo belachelijk veel geld geboden gekregen dat ‘ie niet kon weigeren. Dus nu zal hij nooit in het rijtje van beste voetballers komen…

24 mei 2022 om 08:30

@lucas dan lees je toch niet goed. Dat hij niet in het rijtje met Messi en Ronaldo komt wijs ik toe aan het feit dat hij tot zijn 27e straks in de Ligue 1 speelt. Dat stukje over het geld is een andere reden waarom hij bij veel mensen heeft afgedaan in mijn ogen.

24 mei 2022 om 08:32

Messi en Ronaldo spelen ook altijd met de beste spelers en beste teams om hun heen. En in deze farmer competitie zoals jij het noemt bakt Messi er wel veel van. Is gewoon een geweldige spelers die de beste van de wereld kan gaan worden

24 mei 2022 om 08:36

@jeffrey: oh, zijn het in La Liga dan wel allemaal stuk voor stuk topclubs? Want ik dacht dat je daar ook tegen ploegen als Levante, Cadiz, Getafe, Elche, Rayo Vallecano, Granada, ... speelt. Kortom, om jou vergelijking te gebruiken, ook daar speel je soms tegen FC Paella met teams van 1 miljard euro;-)

Uiteraard is La Liga algemeen van een hoger niveau (de top is breder) maar doen alsof Ligue 1 een soort van amateurcompetitie is, dat is natuurlijk ook complete onzin.

Los daarvan grappig dat je Bale in hetzelfde rijtje als Modric, Ramos, Kroos en Benzema zet. Zegt eigenlijk voldoende

24 mei 2022 om 08:41

Wat hij hier zegt is natuurlijk onzin. Vorig jaar was een overstap goed maar nu hij transfervrij is wil hij iets terug geven aan zijn land….sorry, zeg dan gewoon dat het totaalpakket dat PSG hem nu aanbiedt beter is. En wat zijn status betreft, hoe vaak wordt niet geroepen dat een speler van een nl club niet van absoluut top niveau is omdat die maar enkele CL wedstrijden heeft en dat er dus nogal een verschil is om het meerdere keren per week te moeten laten zien…. Dat is nu dus ook voor hem van toepassing. Hij kan de komende jaren zijn piekmomenten namelijk kiezen… een luxe die De Bruine, Benzema, Van Dijk, Shala, Messi en Ronaldo niet hadden en Haarland niet zal hebben.

24 mei 2022 om 08:43

Onzin. Zonder de coëfficiënten van miljarden gedrocht PSG zou zelfs de Portugese competitie deze Farmers League hebben ingehaald. Zegt genoeg. Feitelijk gezien niet eens een top 5 League en vergeleken met de Prem en La Liga een absolute grap. Zelfs onze Eredivisie heeft staat op jet punt deze Mickey mouse """competitie""" in te halen.

24 mei 2022 om 08:49

De Spaanse competitie is na de Pl de beste competitie de ligue 1 misschien de 5e of 6e competitie...

Verder kon Real hem als club betalen. 2 jaar niks gehaald geen schulden buiten het stadion om omzetten van rond de 1 miljard

Psg haalt hem met oliegeld. Hij krijgt 400 miljoen het eerste jaar, psg zet misschien 500 a 600 miljoen om.. Fpp is dus sowieso een fail, naar allerlei clubs die wel hun straffen op de kin nemen zoals barca, Chelsea e. D.

Dat die jongen voor 600 miljoen I n3 jaar live fifa wil gaan spelen bij ze club in de stad waar gij vandaan komt prima, ik denk alleen dat hij bedrogen uit gaat komen. En dat serieuze prijzen als CL'S ballon dors uitgesloten zijn.

24 mei 2022 om 08:51

@THenry_228 als je de koop club PSG in de Portuguese of Nederlandse competitie zet zakt de Ligue 1 minimaal 2 plaatsen en komt onder zowel Portugal als onze Mickey Mouse competitie…. Wat een top Ligue….

24 mei 2022 om 09:07

@tipptopp: als je "koop"club Ajax in de Ligue 1 zet dan zakt de NL competitie 3 plaatsen. Idem als Porto of Benfica in Ligue 1 zou zetten... wat een kulargument zeg.

24 mei 2022 om 09:07

Was een verrassing zeg. Als je de punten van het beste team uit een land weghaalt dan doet het land het een stuk minder…

24 mei 2022 om 09:08

Fc frommage voor de rest ook met je eens trouwens!

24 mei 2022 om 09:28

THenry, je zegt: "Los daarvan grappig dat je Bale in hetzelfde rijtje als Modric, Ramos, Kroos en Benzema zet. Zegt eigenlijk voldoende".
Hij heeft het natuurlijk over Real spelers die winnaars zijn van meerdere Champions Leagues. Heel goede spelers, veel CL titels, maar nooit de beste speler vd wereld. En dat is voor de meeste spelers prima alleen voor Mbappe niet genoeg met de potentie die hij heeft. Hij kan de beste ter wereld worden. Maar dan moet ie echt naar een grotere competitie. Dat is wat Jeffrey zegt.

24 mei 2022 om 09:48

La Liga is toch ook een geen top competitie op dit moment? Barcelona heeft nog jaren nodig om weer serieus genomen te worden, Madrid mist sterren en Atletico heeft ook moeten inleveren.

24 mei 2022 om 09:56

@Rkc82 en jij hebt een glazen bol? Jij weet al dat het zo zal zijn? Dus het bedrijf waar jij werkt, betaald u een bepaald bedrag. Een ander bedrijf zou u graag hebben en bied u een beter voorstel. Maar voor je echt de knoop doorhakt komt je huidige wergever waar je gelukkig bent met 3x zoveel loon als het andere bedrijf dan ga je dat laten schieten? Daar geloof ik geen bal van. Messi iedereen bijna is er gek van maar koos toch voor psg niet omdat hij het zo graag wou volgens vele, maar puur voor het geld. Dus dan moet nu ook iedereen messi uitkotsen. Mbappe zal zich niks aantrekken van de haters. Want als hij binnen x aantal jaren naar real of liverpool of zo gaat en hij wint daar alles wat te winnen valt dan, zijn al die haters bijna toch terug fan.

24 mei 2022 om 10:00

De bedragen worden met de dag extremer. Op basis van Franse inkomstenbelasting is er bruto overeengekomen ~150m tekengeld en ~75m salaris per jaar.

Omzet Real is lange na geen 1miljard. Is rond de 650m. En tijdens verbouwing zal deze lager uitvallen.

PSG heeft Shirtsponsor ALL (€65 miljoen tot 2022) en tenuefabrikant Nike (€ 80 miljoen tot 2032) deze zijn de topsponsors van de club.

24 mei 2022 om 08:34

Want? Omdat ze hem een torenhoge salaris aanbieden en hij het niet keurig afwijst zoals jij dat zou willen?

Ik heb ook niets met PSG, maar persoonlijk misgunnen is wel heel sneu.

24 mei 2022 om 08:38

Bizar toch hoe klein de vele Real supporters zich gedragen richting Mbappe... Hier en daar lees je eens een volwassen reactie maar de meesten reageren als een kleuter wiens snoepje werd afgenomen.

24 mei 2022 om 08:47

Ik ben alles behalve een Real supporter sterker nog, karma is a bitch. 😉 Maar toch misgun ik het hem maar vooral PSG volledig. Als je zo’n scheve boekhouding hanteert gun ik die club en dus ook de speler die daar voor kiest, niet het gehoopte succes. Ik hou er niet van als een rijke stinkerd probeert iets te kopen zonder er echt moeite voor te doen.

24 mei 2022 om 08:47

Onwetendheid is dat. Meeste van die gasten hebben nooit een serieuze baan gehad en weten niet hoe het is om te onderhandelen in salaris.

Hoor teveel sprookjes en cinema mbt loyaliteit.

24 mei 2022 om 08:50

Mbappe was voor real niet nodig hij speelt op een positie waar ze prima spelers hebben.. Vind het vooral voor die jongen jammer dat hij liever live fifa gaat spelen met olie geld dan naar een topclub gaat om zich te bewijzen.

24 mei 2022 om 08:50

Tipptop, dus Mbappe kan er iets aan doet dat PSG zo een boekhouding hanteert en hem dat soort bedragen aanbied?

Dus omdat een speler kiest voor de beste financiele aanbieding mag hij geen succes hebben?

Zou wat zijn als je van baan wisselt of een nieuw contract krijgt en de menigte gunt je niets meer, simpelweg omdat je meer verdiend.

Ik heb ook niets met PSG, helemaal niets. Maar dat PSG hem van alles aanbied en hij dat accepteert, pff, ik geef hem het grootste gelijk.

Ik weet niet hoe oud je bent en of je uberhaupt een beetje verdiept hebt in de financiele wereld, wat Mbappe krijgt is uiteindelijk nog maar een zandkorrel van wat daadwerkelijk achter gesloten deuren afspeelt.

24 mei 2022 om 08:54

@ Thenry: Bizar hoe jij weer de hoeveelheden zit te verdraaien.

24 mei 2022 om 08:59

@CocoAfc, een van mijn levens lessen is bv dat iemand mag kiezen wat hij wil, maar dat dit niet automatisch hoeft te betekenen dat ik hem zijn succes gun. Een andere is dat als er nog ergere dingen zijn dat nog niet wil zeggen dat dit oké is…En wat mijn leeftijd betreft, ik ben er best trots op, er zijn er genoeg die deze leeftijd niet halen 😉

24 mei 2022 om 09:02@sebastiaandoes Oowja wat voor spelers dan?..daarom wou Real zeker hem ook zo graag omdat ze al zoveel prima spelers hebben op die positie en ze hem niet nodig hadden?..alsof Mbappe zich nog moet bewijzen..als je dat nou zei over Vinicius dan was ik dat wel met je eens maar Mbappe die zich nog moet bewijzen..laat me en ons niet lachen..dat zeg je over 1 van de beste spelers ter wereld.

24 mei 2022 om 09:04

Tipptopp, je hoeft het niet perse te gunnen, maar misgunnen is toch ook niet nodig? En al helemaal niets als iemand kiest voor de beste aanbieding.

Zoals ik al zei je bent of heel jong (blijkbaar niet) of het is niet helemaal helder dat dit soort bedragen voor Mbappe nog eigenlijk helemaal niets is. Je denkt toch niet dat PSG hem zoveel aanbied en zij zelf in de problemen komen?

Ok misschien via de regelementen, maar die worden ook alleen toegepast wanneer het de grote clubs uitkomt.

24 mei 2022 om 09:16

@rm1335: ik heb sinds de mededeling van Mbappe minstens 15 verschillende Real fans op VZ weten schrijven dat ze Mbappe niet meer bij Real hoeven te zien en dat het een geldwolf is.

Wederom, als er pakweg 100 Real fans zijn die regelmatig reageren, dan spreken we over 15% van de fans die zo reageren. Ik vind dat best veel...

24 mei 2022 om 11:07

En die '15' zijn klein omdat ze een andere mening hebben dan jij. Als je over Aqua praat geef ik je gelijk, maar jij wil het liefst zoveel mogelijk op 1 hoop schoffelen. En ik zeg: je overdrijft. Maar daarmee zal ik ook wel op die hoop worden gegooid.

24 mei 2022 om 11:23

Nee, ik gooi jou niet op die hoop. Ik refereer naar fans die nu Mbappe uitkotsen, terwijl ze maanden lang, bij hoog en laag, beweerden dat het een 'done deal' was.

En nu kosten ze hem uit, terwijl hem tot voor 2 dagen adoreerden als een God.

Dat vind ik best klein, ja. En niet omdat ze een andere mening hebben want jij hebt ook een andere mening dan mij maar jij reageert op een volwassen manier op het besluit van Mbappé.

En daar zit de nuance.

24 mei 2022 om 09:46

Zelfs zonder mbappe hoop ik al jaren dat alles bij PSG mislukt. Waar ik bij man City nog wel respect op kan brengen kan ik van PSG wel iets anders boven de pot doen.

24 mei 2022 om 10:13

Ik snap je punt over PSG maar waarom City wel? Die zijn net zo erg hoor.. geven ook miljarden uit en kunnen nog de CL niet winnen.

24 mei 2022 om 11:02

Waarschijnlijk omdat dat wel een goed team is. Het spel is gericht op het collectief spelen van verzorgd aanvallend voetbal, waar bij PSG vooral veel leunt op individuele spelers die het verschil maken. En laten we eerlijk zijn. Voetballend gezien zijn er weinig betere clubs. Er zijn clubs die bijna evenveel hebben uitgegeven en bijna de conference league in zijn gegaan of een half jaar geleden nog in de middenmoot van Spanje stond

24 mei 2022 om 17:45

Je noemt nu enkel de clubs die wanbeleid voeren. Je kan ook een Liverpool of Bayern noemen de die de CL wonnen met mooi voetbal en die veel minder uitgaven dan City. Voor de komst van Messi speelde PSG ook vaak mooi voetbal. Dat was een vedette teveel. Daarom zie ik nul verschil tussen PSG en City. Beiden clubs die het succes bij elkaar kopen met disvutabele inkomsten

24 mei 2022 om 11:00

Ik hoop ook dat PSG de CL nooit wint, maar ben bang dat het onvermijdelijk is. Als ze een trainer met eem duidelijk plan krijgen en niet op naam gaan kopen maar op wat ze nodig hebben, dan is het onvermijdelijk. Mbappe zelf vind ik een verstandige man, die ook op gevoel en met zijn familie keuzes maakt. Prima gast.

24 mei 2022 om 17:05

Stap 1 is al mislukt. Drong bij zijn contractonderhandelingen aan op het aanstellen van Zidane maar Franse en Spaanse media berichtten gisteren al dat die nee heeft gezegd. Benieuwd wie ze wel gaan aanstellen. Galtier is een favoriet en vind ik fantastisch maar die zie ik falen zolang Messi en Neymar en consorten bij de club zitten. Ik zie ze zomaar Deschamps aanstellen als die na het wk niet verder gaat/mag bij Frankrijk aangezien Mbappe een goede band met hem lijkt te hebben maar dat lijkt me al helemaal een flop te worden.

24 mei 2022 om 17:42

Ik heb ook niks met een City en PSG maar die gaan vroeg of laat die CL wel winnen met dat geld. Newcastle waarschijnlijk ook wel in de toekomst als je het vermogen van die geldschieter ziet

24 mei 2022 om 18:51

City lijkt mij eerder, ondanks het spenden, zit er wel een idee achter. Draaien volgens mij geen verlies en genereren via verschillende stromen geld.

Als de voorzitter weggaat, stort het niet in.


PSG draait volledig zowat op de staat. Kunnen doodleuk 200 mil weigeren vorig jaar en trekken voor bizar veel geld Messi aan en contract upgrade voor Neymar.

Dit seizoen ff leuk 100 mil netto tekengeld, 50 mil netto salaris en alle potretrechten (waar clubs ook mee verdienen) weg gegeven.

Waarschijnlijk ontslag TD en weer trainer voor veel geld weg. Weer opnieuw beginnen.

24 mei 2022 om 22:03

Tuurlijk wel. Als die voorzitter vertrekt zie je plots alle artificieel opgepompte transfergelden opdrogen. Enige verschil i dat vlak met psg is dat laatste er gewoon schijt aan heeft en het niet eens probeert legaal te doen lijken. Verder is natuurlijk het grote verschil dat het bestuur bij city weet wat het doet op de transfermarkt en handelt vanuit ratio ipv ego

Ik ben erg blij dat Mbappe niet naar Liverpool is gegaan. Met al zijn eisen zou het echt de status van een club als Liverpool verpesten. Immers denk ik ook dat iedereen nu tegen hem aankijkt als een geldwolf, omdat hij gewoon de twee clubs tegen elkaar heeft uitgespeeld. Het is een fantastische voetballer, maar op sportief vlak zou ik hem niet meer scharen tussen de grote voetballers.

24 mei 2022 om 07:49

Op sportief vlak toch juist? Het is niet dat ie de skills heeft van Harry bij fc Balophetdak, als mens heb je misschien een minder hoge dunk van hem, maar op sportief vlak is het zeker een top 5 voetballer.

24 mei 2022 om 08:11

Hij is zelfs een top 3 voetballer dat is het niet, hij speelt alleen wel tegen clubs van het niveau fc balophetdak.

24 mei 2022 om 08:27

Dat downplayen uit verbittering van de Ligue 1 is ook maar triest hoor. Gewoon een lastige competitie. Want diezelfde Messi die vorig jaar La Liga een half jaar domineerde die had het veel moeilijker dit seizoen.

Valt dus wel mee dat niveau.

24 mei 2022 om 08:37

Op het WK en de CL, waarin hij sinds zijn 16e a 17e al fantastisch presteert, spelen zeker ook amateurs.

24 mei 2022 om 08:44

@lierse Messi heeft het helemaal niet zo moeilijk als je naar de wedstrijden kijkt. Hij heeft gewoon een andere rol waar hij meer een spelverdeler is.

24 mei 2022 om 08:51

Een 34 jarige Messi die na 15 jaar Barca systeem niet uit de verf komt in een ander team met volstrekt andere speelwijze, bewijst natuurlijk dat de Uber 1 League (lol) stiekem wel een heel erg hoog niveau is, ofzoiets. Lachwekkende redenatie. Dan zou de Amerikaanse schijt competitie ook een hoog niveau moeten zijn want een oud topspeler uit Europa haalde matige cijfers.

24 mei 2022 om 08:52

Ligue 1 is gewoon matig Messi had buiten barca om nergens veel gescoord dit jaar.

24 mei 2022 om 09:21

@jeffrey: of je kan naar de realiteit kijken en vaststellen dat Messi bij PSG in een andere rol speelt, lager op het veld en meer als spelverdeler.

Maar daarvoor moet je natuurlijk wel eens naar PSG kijken... Daarnaast is er niemand die ontkent dat La Liga als competitie van een hoger niveau is. Maar doen alsof Ligue 1 nauwelijks beter is dan de Eredivisie is ook wel sterk overdreven.

24 mei 2022 om 09:26

Oké: landskampioen Eredivisie Ajax sloopte landskampioen Lille, en nr.3 Feyenoord won van nr.2 Marseille. Zegt in mijn optiek toch behoorlijk veel

24 mei 2022 om 09:27

Tevens, als je PSG weghaalt, heeft de Eredivisie afgelopen jaren toch beduidend meer coëfficiënten gepakt vergeleken met League 1, correct me if I'm wrong.

24 mei 2022 om 09:38

Jeffrey: en Lyon, toen nr 7 van Ligue 1, schakelde 2 jaar geleden Man City en Juventus uit en haalde de halve finale van de CL. Et alors? Was de Ligue 1 daardoor van hoger niveau dan de Pl/serie A?

24 mei 2022 om 09:39

@jeffrey: tja en als je Ajax weghaalt , heeft de Ligue 1 beduidend meer punten gepakt vergeleken met de Eredivisie... what's your point?

24 mei 2022 om 09:47

Ja, PSG heeft een selectie van bijna 1 miljard, dat is dus bijna 3x zo duur als Ajax, lekkere vergelijking dus. My point: dat UberEats 1 League een relatief matige competitie is, zoals het merendeel hierboven en miljoenen voetbalfans ook aangeven, en tevens feiten die dit aantonen aangezien zowel Portugal als Eredivisie meer coëfficiënten pakken. Waarom jij je in alle bochten wringt om deze Farmers League te verdedigen ontgaat me dan ook volledig.

24 mei 2022 om 09:56

@jeffrey: ik schrijf in diverse reacties onder dit topic letterlijk dat bv La Liga een betere competitie is dan de Ligue 1 (de top in Spanje in breder) maar ik ben het gewoon niet eens met het 'downplayen' van de Ligue 1 alsof het een amateurcompetitie is. Het is de 5de competitie van Europa, zowel op dit moment als historisch gezien.

Ik wring me dus helemaal niet in bochten om de Ligue 1 te verdedigen.

En ja, dit jaar doen competities als de Portugese en de Nederlandse het beter dan de Franse. Net zoals er jaren zijn dat de Franse het beter doet dan de Portugese en de Nederlandse. Dat wisselt nog wel eens af.

24 mei 2022 om 10:05

Je kan wel zeggen haal psg weg en dan tada, maar haal ajax weg en tada allebei noppes waard.

24 mei 2022 om 10:34

Fe afgelopen jareEN halen de Eredivisie en Portugal simpelweg meer coëfficiënten binnen dan Uber 1 League. Oftewel ze presteren beter in Europa vergeleken met Uber 1 League. (de vele PSG coëfficiënten verbloemen dit)

Iemand die de Ligue 1 Farmers League met welgeteld 1 UCL "historisch top 5" noemt terwijl zowel Eredivisie en Portugal 4 tot 6x zoveel UCL hebben gewonnen, is moeilijk serieus te nemen in deze. Daarom waren dit mijn laatste woorden die ik vuilmaak aan deze van oudsher Mickey Mouse competitie.

24 mei 2022 om 10:44

Je weet toch dat het coefficient door meer factoren bepaald wordt dan het aantal Europese Bekers die gewonnen werden?

Je verwijst in je argumentatie zelf naar het coefficient... Ik stel alleen vast dat Frankrijk sinds 2002 steevast op de 5de plaats staat van deze rangschikking (met enkele jaren een 4de plaats, boven Duitsland).

In die zin zijn ze historisch toch gewoon top 5? Of ken je een andere paremeter dan de coefficientenlijst, naar dewelke je zelf zo graag verwijst, om dit te bepalen?

24 mei 2022 om 11:04

"fe afgelopen jareen halen de Eredivisie en Portugal simpelweg meer coëfficiënten binnen dan Uber 1 League. Oftewel ze presteren beter in Europa vergeleken met Uber 1 League"

Oh ja, en ook die stelling klopt niet want in de afgelopen 5 seizoenen pakte de Franse competitie zowel in het seizoen 2017/2018 als het seizoen 2019/2020 meer punten dan zowel Portugal als Nederland.

Afgelopen seizoen (2021/2022) pakte Frankrijk ook meer punten dan Portugal.

Daarbovenop komt nog eens dat NL een uitzonderlijk goed Europees seizoen kende met 19.400 punten, daar waar het de afgelopen 5 jaar gemiddeld iets van een 7.000/8.000 punt behaalde (waar Frankrijk gemiddeld rond de 10.000 haalt)

24 mei 2022 om 11:09

Geef Ajax dezelfde miljarden als psg en ze vermorzelen de hele ligue Un, Deux en Trois, tada.

24 mei 2022 om 17:16

Dat zouden ze dan ook in de PL, PD, serie A ect ect doen. Maar dit zou feyenoord en elke andere club ook doen.

24 mei 2022 om 18:53

Lierse

Het stelt niets voor. Messi heeft er gewoon geen zin in. Die geeft geen 100%. Vuur is weg, en hij zit puur voor het geld. Hij had zelfs in zijn contract laten zetten, dat hij competitie mag laten schieten voor (oefen)interlands. Daar ligt zijn volledige focus.

24 mei 2022 om 08:36

Dus omdat hij financieel het beste voor zichzelf voorheeft mag hij zich niet (ooit) scharen tussen de grote voetballers?

Absurd hoe idioot mensen hierop reageren. Door Messi zijn salaris is Barcelona zowat neergegaan, nooit de beste voetballer geweest zeker?

24 mei 2022 om 08:56

Het verschil tussen 300 miljoen of 500 miljoen in 3 jaar.. Tegen het verschil bij een topclub voetballen of bij een net niet club voetballen..

Ik vind het vooral voor hem jammer, dat hij liever 3 jaar live fifa met olie geld gaat spelen dan serieus groot wil worden. Al die blabla van dat kan ook bij psg...onzin psg levert historisch gezien geen spannende dingen op.. Waar als hij naar Real of liverpool blijkbaar was gegaan hij zich onsterfelijk had kunnen maken als voetballer.

24 mei 2022 om 09:00

Ja leuk, die onsterfelijkheid als voetballer doet niets voor de generaties na je. Weet je dat Mbappe met dit geld generaties lang kan voorzien van een goed leven? Ik ken zijn achtergrond niet, maar buiten dat, iedereen heeft het recht om financieel het beste te doen voor zichzelf.

De economie is kapot, helemaal kapot, maar juist dan moet je financieel het onderste uit de kan halen.

24 mei 2022 om 09:05

@coco

Dat kan hij met 300 miljoen ook. Natuurlijk heeft hij het recht om deze keuze te maken, daar is geen twijfel over. Maar het is het recht van de fans om daar hun mening over te hebben.

24 mei 2022 om 09:13

Vernon, ik kom vandaag helemaal niets te kort, maar als mijn werkgever veel meer salaris aabied ga ik dat niet weigeren?

24 mei 2022 om 12:11

Naar mijn mening zou ik hem niet scharen tussen de absolute topvoetballers op sportief vlak. Dat wil niet zeggen dat ik Mbappe vanwege zijn kwaliteiten niet tussen de topvoetballers zou scharen. Wanneer iemand er voor kiest om in een competitie te blijven waarin er totaal geen concurrentie is. Als je als club akkoord gaat met zulke contractvoorwaarden, waardoor een speler inspraak heeft op de trainer en directie, verlies ik mijn sympathie voor de club. Messi is wel een ander verhaal dan Mbappe naar mijn mening.

24 mei 2022 om 10:03

@liverpool dat doen vele spelers bij een contractverlenging schermen met een andere club. Ramos deed het vaak. Salah is het nu ook aan het doen om meer geld te krijgen. Is gewoon poging tot slagen.

Na lang wikken en wegen???
Mondeling accoord gegeven aan Madrid,PSG komt vervolgens met nog meer geld over de brug en blijft vervolgens bij PSG...
Lang wikken en wegen klopt hier totaal niet.

24 mei 2022 om 08:08

@Greatest was je er de gehele tijd bij? Je kunt toch je mening/standpunt herzien deden meer mensen dat maar. Je doet alsof je al zijn omstandigheden kent wat niet zo is.

24 mei 2022 om 08:09

Hoe weet jij dat hij mondeling akkoord heeft gegeven? Was je erbij? Of ben je zo goedgelovig dat je alles in de media gelooft wat je uitkomt?

24 mei 2022 om 08:13

Zijn moeder heeft letterlijk gezegd dat ze een akkoord hadden met beide clubs en dat de keuze toen was aan Mbappe. Lees je gewoon in. Als er niks speelt met Real Madrid waarom zou Mbappe Perez persoonlijk mededelen dat hij toch bij PSG blijft

25 mei 2022 om 12:01

Dus jij hebt nooit ergens anders gesolliciteerd om bij je huidige baas nog meer eruit te halen? Stom van je

Een echte mensenmens deze Mbappe. Eerlijk in zijn onderhandelingen, duidelijk in afspraken en erg duidelijk in communicatie...
Wel even klaar met deze Mbappe.

24 mei 2022 om 07:41

Ik zie het probleem niet echt? Hij mag toch gewoon beslissen waar hij tekent? Iedereen valt nu over geld enz, maar een 1-jarig contract afkopen voor 200 miljoen, ja dat is inderdaad kinderspel.... Zowel Real als PSG zijn financiële monsters binnen de voetbalwereld. Jij had het wel normaal gevonden als hij vorig seizoen was gekomen en dat 'arme' real Madrid er 200 miljoen voor had betaald?

24 mei 2022 om 07:49

Het gaat erom dat hij Real Madrid aan het lijntje heeft gehouden om meer geld bij PSG eruit te slepen. Beetje zoals Ramos ooit deed bij Manchester United. Terwijl zij wisten dat zij toch niet weg zouden gaan. Dat is ondanks dat hij vrij is in zijn keuze behoorlijk respectloos. Net zoals Messi dat vroeger deed bij FC Barcelona

24 mei 2022 om 07:58

Aan het lijntje gehouden of liepen er flink wat fans voor de muziek uit en wordt er daarom gezegd dat hij Real aan het lijntje heeft gehouden? Uiteindelijk is het een keiharde zakenwereld en heeft onder andere Real dit klimaat gecreëerd. Soms win je en soms verlies je en dit keer heeft Real verloren. En wilt Kylian over 2 jaar naar Real Madrid dan wordt hij door de fans echt wel met open armen ontvangen. Nu reageren veel fans gewoon uit de emotie omdat hun beloofde speeltje toch niet komt.

24 mei 2022 om 08:05

Messi heeft letterlijk maar 2 keer gevraagd om vertrek, was in 2014 en in 2020.

24 mei 2022 om 08:38

@duck

Het gaat niet om het feit dat hij Real heeft afgewezen. Genoeg spelers hebben Real vriendelijk bedankt. Het is de manier hoe het tot stand is gekomen. En als je die hele soap hebt gevolgd (duurde langer dan een jaar), snap je wat de voetbalfans voetballen. Nee niet, Real fans, maar voetbal fans. De meerderheid van de voetbalfans vinden dit belachelijk. Zelfs coaches en excoaches van hem zoals Emery vindt dit niet okay. Nogmaals, het gaat niet om het afwijzen van Real. Het gaat om zijn manier van doen en laten als je snapt wat ik bedoel.

24 mei 2022 om 08:38

Zinedin. Zo gaat het in het werkleven. Geld speelt een grote rol. Als je bij de AH werkt en Jumbo bied je het dubbele aan...

24 mei 2022 om 08:58

Real heeft geen schulden zet ongeveer 1 miljard om per jaar.

Psg heeft 750 miljoen schild en zet ongeveer 550 miljoen per jaar om..

Psg komt niet eens in de buurt van Real qua vergelijking.

Real heeft overigens 2 jaar nauwelijks iets gehaald en laat behoorlijk wat spelers gaan, dus die zouden hem 'normaal' financieren

24 mei 2022 om 09:09

Haha, geen speld aan vast te knopen, is die bewust? Anders is ie wel ironisch.

24 mei 2022 om 09:26

Tuurlijk mag hij beslissen waar hij tekent, maar op de manier zoals ik hierboven schrijf is duidelijk wat op aan te merken. Voor Real was het een stuk normaler geweest om 200 miljoen te betalen gezien het salarishuis het aan kan en ze het geld hebben. PSG daarentegen niet, maar volgens mij ging mijn opmerking daar niet over. Die ging over het feit dat Mbappe zich niet populair heeft gemaakt om het op deze manier te spelen.

24 mei 2022 om 09:32

@blink, Mbappe wilde vorig jaar heel graag vertrekken. Dat stond PSG toen niet toe. Vervolgens heeft hij en zijn team een nieuwe deal bedacht met Real en een nieuwe deal met PSG gesloten waarna hij de keuze gemaakt heeft. Dit is toch niet gek? Het lijkt mij niet meer dan logisch dat je een keuze wilt maken op basis van alle informatie, dat je het onderste uit de kan haalt en dat je je niet laat overhaasten. Situaties kunnen veranderen, zo simpel is het toch? Ik vind het best onzin om te melden wat de coach van Villareal vindt van deze non-transfer, zijn mening is net zo belangrijk als de jouwe of de mijne aangezien we allemaal maar van een afstand toekijken.

Het is lastig om te bepalen wat de meerderheid van de voetbalfans vindt, kijk maar naar hier op VZ. Daar zijn de mensen die tegen alles wat met Mbappe te maken heeft aantrappen in de minderheid. De meeste mensen vinden het veel geld, maar er zijn minstens zoveel mensen het helemaal niet zo erg vinden dat dat arrogante gebral van sommige Real supporters afgestraft is. In mijn "bubbel" zie ik totaal niet voorbij komen dat mensen het belachelijk vinden van Mbappe. Als ze dat woord al gebruiken dan is het vooral gericht op PSG, niet op hem persoonlijk. Er zit een enorm verschil tussen Mbappe bashen en PSG bashen, zij bieden hem dat geld immers.

24 mei 2022 om 09:38

@ducktaildo, Het gaat niet om het afwijzen want dat doen meerdere spelers maar om de soap eromheen en het gebruiken van Real om zijn mega contract bij PSG te krijgen. Hij zat de hele tijd te flirten met Real en wou vorig jaar ook al weg. En zou zelfs volgens bronnen 'ja' hebben gezegd. En dan toch verlengen. Ik vind de manier hoe Haaland het heeft gedaan dan veel beter. Die was gewoon duidelijk en heeft zijn keuze duidelijk vertelt zonder al dit soort dingen te doen.

24 mei 2022 om 10:44

Maar veel mensen gaan er voor het gemakshalve vanuit dat het 1 groot masterplan was van mbappe om een dik contract eruit te krijgen? Kunnen toch meerdere factoren meespelen dat hij uiteindelijk voor PSG heeft gekozen? Bij Real ging hij natuurlijk ook niet voor een paar consumptiebonnen spelen. Toch niks mooiers om met een Franse club, als Franse jongen te proberen om een CL te winnen? Dicht bij je familie te blijven? En slechts 23, dus heeft echt geen haast met Real, en wellicht kwam hij ook tot deze conclusie? Blijf er bij dat er een paar real Madrid fans zichzelf rijk rekende en gek gemaakt zijn door Perez. Ik vind het allemaal maar kleinzerig overkomen, alsof er iets is afgepakt van de Real Madrid fans en Mbappe nu mag wegrotten, terwijl hij Real Madrid niks verschuldigd is. De tijden dat Real Madrid alles kon krijgen wat zij wilde, zijn al een tijdje voorbij. En met de manier hoe Real Madrid vroeger (geleend) geld over de balk smeet voor spelers is de club zelf medeverantwoordelijk voor dit klimaat. even 200 miljoen willen afkopen voor 1-jarig contract is natuurlijk heel gezond?

24 mei 2022 om 11:04

Hoezo is het niet belangrijk wat andere coaches vinden, met name Emery. Jij vindt Emery, Mbappe zn ex coach zijn mening even belangrijk als die van jou (en van mij).. ik niet.
Zaakwaarnemers als Pedro Bravo (ex zaakwaarnemer van Ramos) bijv zijn ook niet heel erg positief gesteld. Dit zijn mannen met meer dan 40 jaar in de voetbal wereld met heel veel insides, dus ja die neem deze heren wel serieus.


Nee het is niet zo simpel, als jij het doet vermoeden. Dat de hele wereld erover praat is al een teken dat dit niet zo simpel is. Je vergeet hele belangrijke details te vermelden in jouw eerste alinea. Kijk maar naar zn persconferentie van 23 mei 2022 en vergelijkt het met wat Pedrerol, Fabrizio Romano etc al een tijdje roepen.

Verder ga ik er niet op in. Als je geen Madridista ben dan ga ik er ook niet van uit dat je het zal begrijpen. Ik zal na 20:00 uur nogis op je reageren als ik klaar ben met werk.

24 mei 2022 om 09:05

Dat mensen van een club (zie andere fans hier) zo salty kunnen reageren, omdat een speler uiteindelijk niet voor hun club kiest. Mocht je nog deel hebben genomen aan de onderhandelingen met Mbappe hoogstpersoonlijk kan ik frustratie begrijpen.

24 mei 2022 om 09:11

Onside, ik ben geen Real fan, maar vind het als neutrale supporter wel sneu dat het externe oliegeld van PSG het gewonnen heeft. Real geeft ook bizar veel uit, maar doet dat tenminste met geld dat echt door de club is verdiend.

24 mei 2022 om 09:22

De kwaliteiten van Mbappe staan buiten kijf maar ik ben eerlijk gezegd blij dat Real het niet is gelukt als je kijkt wat PSG ervoor heeft moeten betalen...

Gefrustreerd? Nee, waarom? Real staat in de CL finale en is kampioen geworden. Zonder Mbappe moet dat ook volgend seizoen haalbaar zijn. Voor het bedrag dat Real over had voor hem kunnen ze naar mijn mening 2 andere spelers met uitzonderlijke kwaiteiten halen. Niet de kwaliteiten van Mbappe maar wel op 2 posities waardoor je nog sterker bent.

24 mei 2022 om 11:20

Hou je zelf voor de gek SergioRamosHM, jij wilde ook niks liever dan Mbappe bij Real te zien, ook jij kon niet wachten op zijn komst, Mbappe keert de rug naar Madrid en nu kom je met “we staan in de finale en zijn kampioen zonder hem” de weg naar de finale is ingeleid door Donarumma, door persoonlijke fouten is PSG er uit gegaan terwijl Mbappe de madrid defensie kapot speelde, ook tegen city aardig wat geluk dat de bal getoucheerd word en op magische wijze perfect op het hoofd van Rodrygo beland, verliest Madrid de finale mag je het wel een veloren seizoen noemen, La Liga was het zelfde als Ligue 1 dit seizoen, geen serieuze tegenstand voor het kampioenschap, zowel Barca als Atletico was een zooitje dus zo een grote prestatie is het niet.

24 mei 2022 om 13:10

Over bagataliseren gesproken, wat een enorm sneue reactie zeg. Real heeft het in elke wedstrijd volledig zelf afgedwongen. ´´door persoonlijke fouten´´, zowel PSG als City missen het karakter om 90 minuten lang vol te gaan, dat heeft Real wel. Als je dat niet ziet ben je of een Real hater of heb je er weinig kaas van gegeten.

24 mei 2022 om 13:53

Ja Shevan, we weten het intussen wel. Bij Real weten ze niet te voetballen, ze kopen alles en iedereen om. De club kan niks en doet niks goed, het is een corrupt zooitje daar. Dag Shevan. Zzzzzzzzzzzz

24 mei 2022 om 13:24

Ja het is zijn keus maar ze hebben hem echt gebrainwashed, vooral Macron en Sarkozy ben ik bang. Pure politici die inspelen op de gedachtes. Die kunnen hem zo bepaalde gedachtes meegeven, het nacist zijn nog meer voeden. Kijk maar naar z'n reactie. I said YES to France. Like really? Haha in Marseille kotsen ze je uit hoor. En je speelt toch met Frankrijk gewoon, op het Wk straks enzo. Wat een aparte figuur. Zoveel vreemde zaken in dit hele gebeuren. Jammer dat ie er voor is ingetrapt. Straks zal ie spijt hebben, voel het al aankomen.

Ik snap echt niet waarom hij niet de stap naar Real heeft gemaakt of misschien wel City.
Vooral de eerste is toch wel een club die altijd voor de prijzen speelt, de landstitel, de beker en de CL.
In Frankrijk speelt hij elk jaar voor de landstitel, wat in december al bekend is

De buitenlandse grootmachten hadden toen hij bij as Monaco speelde vol moeten inzetten. Was toen al duidelijk wat een megatalent hij is. Nu bij PSG gaat hij niet het uiterste van zichzelf vragen. Er is zelfs een kans dat andere spelers in de selectie ook nog wel wat meer willen verdienen.

24 mei 2022 om 07:41

Hij kostte toen 180.000.000€ Wat absurd veel was voor een pas 18 jarige voetballer.

En zijn salaris zou rond de 20.00.000€ per jaar moesten zijn, hij zou toen evenveel verdiend hebben als Sergio Ramos. Toen haakte Real Madrid af.

Dus ook bij Monaco was het absurd.

24 mei 2022 om 08:11

Even ter correctie. Volgens mij verdiende Ramos ‘maar’ 10 miljoen per jaar. Florentino zette enkel vol in op de aanvallers (Bale en CR7). Ik denk dat de rest van de selectie best ondergewaardeerd werd qua salaris. Maar ja, als je dan ziet hoe dat bij Barca helemaal uit de hand was gelopen, dan kan je concluderen dat Perez het geniaal heeft aangepakt.

24 mei 2022 om 08:12

Ja of nee, Real moet niks he. Ik kan ook naar de Bijenkorf gaan en me bij de kassa beklagen over de hoge prijzen. Tsja, het aankopen is Mbappe geen verplichting he noch voor Kylie zelf om ergens te tekenen. Niks moet ... Leef en laat leven!

24 mei 2022 om 15:59

@CMG helemaal met je eens dat dat ook al absurd was. Echter zou je toen nog steeds vele malen goedkoper uit geweest. In dit perspectief is Camavinga helemaal een schot in de roos geweest! Ben wel benieuwd waar en of Real nog de focus verlegd naar een andere aanvaller!

Heeft natuurlijk fantastische statistieken. Maar wel straks bij 1 club in 1 competitie die simpelweg de 5de competitie van Europa is. Je krijgt dan een beetje het Messi verhaal. Je blijft je afvragen of hij het in een andere competitie net zo goed doet. En dan vooral in Engeland. Iets wat je bijvoorbeeld van Ronaldo en Zlatan nooit afvraagd. Voor mij is hij de sterspeler van nu en de toekomst. Alleen zie je hem weinig voetballen omdat de competitie waarin hij speelt gewoon nauwelijks te volgen is..en niet interessant voor velen. Had hem heel graag bij een ander club gezien. Vind hem overigens ook geen leider.

24 mei 2022 om 07:49

Een beetje het Messi verhaal? Ik vind voetballen bij alleen Barcelona of alleen bij PSG wel een wereld van verschil. Toen Messi bij Barcelona voetbalde, was La Liga gewoon de sterkste competitie van Europa. Spaanse clubs hebben jarenlang gedomineerd in Europa. Dus Messi hoefde het ook nooit ergens anders te laten zien, ondanks wat veel Ronaldo fans schreeuwden.
Als Mbappe de CL niet wint in de komende jaren bij PSG, heeft hij werkelijk niks om te laten zien. Want een titel met PSG in Frankrijk is alles behalve een knappe prestatie.

24 mei 2022 om 07:54

Mbappe zal nooit een Messi verhaal zijn hoor bij PSG.

1. komt niet uit de jeugd(dus dat kan niet)
2. Deze jongen is einde contract 25 die gaat echt nog wel ergens anders heen.

24 mei 2022 om 19:02

3. Vraag is of hij wel ergens anders heen gaat, want kans bestaat dat geen enkele club meer dan 50 mil netto salaris gaat betalen, meer dan 100 mil netto tekengeld en 100% potretrechten weggeeft.

Het is erg moeilijk te overtreffen en PSG (zolang de staat achterstaat) zal enige club zijn die dit kan betalen. Helemaal omdat Messi en Neymar er niet meer zijn.

Belachelijk joh.

Ook zijn interview was werkelijk belachelijk. Hij hield nog de optie ‘Real Madrid’ open over 3 jaar hahaha… wat probeert hij nu? Om over 3 jaar PSG weer helemaal blut te maken? En Real Madrid als ‘tool’ te gebruiken?

Schei toch uit.

Echt nu even wel klaar met Kylian, heerlijk voetballer dat wel.

24 mei 2022 om 11:24

Haha en dan gaat hij naar Barca om vervolgens La Liga kapot te schieten en Barca terug op de picture te zetten, stel je eens voor 😆

24 mei 2022 om 13:25

Ja het is zijn keus maar ze hebben hem echt gebrainwashed, vooral Macron en Sarkozy ben ik bang. Pure politici die inspelen op de gedachtes. Die kunnen hem zo bepaalde gedachtes meegeven, het nacist zijn nog meer voeden. Kijk maar naar z'n reactie. I said YES to France. Like really? Haha in Marseille kotsen ze je uit hoor. En je speelt toch met Frankrijk gewoon, op het Wk straks enzo. Wat een aparte figuur. Zoveel vreemde zaken in dit hele gebeuren. Jammer dat ie er voor is ingetrapt. Straks zal ie spijt hebben, voel het al aankomen.

Khelaifi en Macron hebben deze jongen wijsgemaakt dat hij de nieuwe Charles de Gaulle of Jean D'Arc omdat hij een paar jaar extra in Frankrijk blijft... niet te geloven. Het enige wat hij aan Frankrijk bijdraagt zijn extra belastingcenten. Ligue 1 zal niet serieus groeien door zijn aanwezigheid en zijn eigen merk ook niet doordat zijn fanbase die voornamelijk bestond uit madridistas gehalveerd is. Gezien zijn (totaal genante) damage control statements denkt hij nog steeds dat hij op elk willekeurig moment naar Real kan gaan zou het hem uitkomen. Real heeft nu 4 fvcking jaar op hem gewacht en allemaal andere transfers laten glippen om hem te halen. Ik kan mij niet herinneren dat er ooit zo een obsessie is geweest met een speler bij madridistas. En dan na 4 jaar geflirt, signalen, interviews en zelfs een eigen stripboek waar zijn eigen figuur bij Real eindigt... om na 4 jaar dan uit het niets een week voordat zijn contract te zeggen 'nee sorry jongens ik blijf nog ff zie jullie later wel'. Ongelooflijk. Deze schade valt niet te repareren valt onder madridistas, daar komt hij nog wel achter.

24 mei 2022 om 07:59

Waarom denken Madristas dat de hele wereld om hun draait? De fanbase van Kylian bestaat voor een groot deel uit Fransen en voor de rest uit voetbal liefhebbers die nog steeds van hem gaan genieten als die hetzelfde blijft presteren op EK’s, WK’s en de CL. Ligue1 kan best wel wat groeien door zijn aanwezigheid, kijk alleen al hoeveel meer mensen Juventus volgde voor een Ronaldo. Daarnaast zit zijn eigen merk ontzettend in de lift, hij is immens populair en dat zal die ook blijven. Stop met het zielige gedoe, we snappen nu wel dat je het jammer vindt. Grow some balls and get over it.

24 mei 2022 om 08:08

Ach ga weg man met je Real obsessie. Wij Madridistas hebben deze man 4 jaar lang verdedigt tegenover alles en iedereen. Ik kan het weten omdat ik er een van was. De halve voetbalwereld kon hem al niet hebben door zijn constante geflirt met Real, zie maar hier op dit forum. En de fanbase van PSG in Frankrijk is niet indrukwekkend vergeleken met OM of OL dus daar hoeft Mbappe het ook niet van te hebben

24 mei 2022 om 08:41

Had je hem maar niet moeten verdedigen, hij speelt niet voor Madrid XD

24 mei 2022 om 08:48

@sosuhsz: aldus een gefrustreerde Real Madrid fan...

24 mei 2022 om 11:20

Real obsessie? Ik heb alles behalve een Real obsessie. Ben gewoon een voetbalfan en heb met geen 1 buitenlandse club echt een band. Waarvoor moest je deze man verdedigen? Want ik ken geen 1 supporter die wat tegen hem had (behalve fans van de tegenstanders die die op dat moment kapotmaakte). Als je beetje gaat Googlen kom je er overigens achter dat PSG de meeste fans heeft en daar bovenop komt: Frankrijk ligt aan zijn voeten sinds die het WK voor ze heeft gewonnen Lekker blijven huilen Sosuh, jij komt er wel jochie

24 mei 2022 om 11:27

Hou toch op SosuhSZ, neem je verlies als een man en stop met dat gehuil over hem, Ligue 1 is net als La Liga, Barca en Atletico zitten in een dip dus als Real zijnde kampioen worden daar is net zo makkelijk, je bent al dagen aan het janken en zeuren hier laat het lekker achter je, stiekem geniet ik er wel van omdat ook jij altijd beweerde dat Mbappe en Haaland 100% zouden komen hehehehe.

24 mei 2022 om 10:14

@sosuhsz, en wiens schuld is het dat jullie als een stelletje geobsedeerde tieners al kwijlend achter dat mannetje aangelopen hebben en "hem verdedigd hebben" (voor wie? Want hij heeft wat nare maniertjes maar zo naar is de rest van dit forum niet over hem).. De gedachten alleen al dat je spelers gaat "beschermen" omdat ze misschien over vier jaar een keer eventueel voor Real gaan komen te spelen, dast vind ik al echt idioot gedrag.

24 mei 2022 om 10:46

Voor fans als jij en nog wat hier op vz vind ik het wel heerlijk dat Mbappe niet naar Real gaat. Non-stop doen alsof hij uitgeleend was aan PSG en nu hem bij elke mogelijkheid zwart gaan maken omdat hij je speentje afgepakt heeft. Cry me a river.

24 mei 2022 om 11:09

Ik ben blij voor je daar zo een vreugde uit kan halen. Geniet er maar van zo lang het nog kan. Die vreugde duurt namelijk maar tot zaterdag 22:45.

24 mei 2022 om 11:17

Waarom denk je dat iedereen tegen Real is Sosuhsz? Ik vind Real een super mooie club en wat mij part winnen ze de CL. Het probleem is idd zoals Samcro zegt een paar infantiele supporters die zich zeer entitled voelde met de komende transfer van Mbappe. Daarnaast zegt Samcro ook niet dat hij er vreugde uithaalt, hij vindt het alleen heerlijk en ik kan daar tot op zekere hoogte ook wel inkomen, alleen al lettende op de gefrustreerde reacties van kindjes als jij

24 mei 2022 om 11:30

Want na 22:45 tekend Mbappe opeens voor Madrid ofzo? Jullie kinderen leren het nog niet he, constant grootspraak om vervolgens telkens op je bek te gaan, wint Liverpool wel de CL finale ga je dit uiteraard ook een tijdje horen net als het Mbappe, Haaland verhaal.

24 mei 2022 om 13:28

Precies dat! Alee het is zijn keus maar ze hebben hem echt gebrainwashed, vooral Macron en Sarkozy ben ik bang. Pure politici die inspelen op de gedachtes. Die kunnen hem zo bepaalde gedachtes meegeven, het nacist zijn nog meer voeden. Kijk maar naar z'n reactie. I said YES to France. Like really? Haha in Marseille kotsen ze je uit hoor. En je speelt toch met Frankrijk gewoon, op het Wk straks enzo. Wat een aparte figuur. Zoveel vreemde zaken in dit hele gebeuren. Jammer dat ie er voor is ingetrapt. Straks zal ie spijt hebben, voel het al aankomen.

Favoriete club van mn moeder mn anus. Fd rechtlullen wat krom is. Terwijl ik dacht dat hij ambitie had koos hij voor beste dukaten. Begrijpelijk, maar wees dan niet zi achterbaks. Ook gewoon even bij liverpool kijken wat hun bod was. Je gaat mij niet wijsmaken dat liverpool de favoriete club is van een willekeurige franse vrouw

Ik heb eerder nooit artikels aangeklikt van Mbappé met betrekking tot zijn contractverlenging. Twee totaal niet boeiende clubs, geen boeiende speler en het misselijkmakende geldbedragen, ik vond het wel best. Zit nu toch even door dit artikel en de reacties te glijden en wat een sneue figuren reageren hier over de Ligue 1. Die statistieken zijn zogenaamd niks waard, maar dan wel stellen dat statistieken van Messi / Ronaldo in de La Liga iets waard zijn. Sorry hoor, daar was het niveauverschil even goed gigantisch tussen de topclubs en de middenmoot / onderkant La Liga. Wat een idioterie.

24 mei 2022 om 08:36

Tja nu noem je de onderkant van La Liga. De Premier League is nu de sterkste competitie ter wereld, maar daar heb je ook teams als Norwich en Leeds die dit jaar beide heel vaak verloren hebben met 4+ goals verschil. Dus zulk soort teams heb je in elke competitie, wat een redenatie.
Als je het verschil echt niet begrijpt tussen de La Liga van de Ronaldo/messi periode, of de Ligue 1 van nu, vrees ik dat je beter een andere sport kunt gaan volgen..

24 mei 2022 om 08:43

Het meest sneue is dat mensen hem op 'persoonlijk' vlak niks vinden.

Als zo een salaris je wordt aangeboden dan accepteer je dat, punt. Geen weldenkend mens weigert het om een beetje de moraalridder uit te hangen.

PSG is bereid hem dat te betalen, dan heeft hij alle recht om het te accepteren.

24 mei 2022 om 08:48

Maar laten we niet doen alsof hij bij Real voor een appel en een ei ging spelen?
Ik ben absoluut geen Real fan, ben een Barca man, maar vind het wel gewoon sneu dat je je ja woord geeft aan een club waar je al de absolute grootverdiener gaat worden met een tekenpremie waar je bang van wordt. Om dan vervolgens alsnog overstag te gaan bij PSG omdat je daar net wat meer betaald krijgt. Wat is het verschil tussen 200 en 250 miljoen? Je krijgt het beide niet meer op hoor, en dat is natuurlijk enkel zijn salaris + premie, daar bovenop komen nog allerlei bonussen en sponsor contracten.

24 mei 2022 om 08:56

Al bood Real hem 100 miljoen, als PSG 200 miljoen bied weet ik het ook wel. De ene partij bied meer dan de andere, thats it.

Madrid fans hebben dit vollop lopen romantiseren, doen alsof Mbappe tot over zijn oren verliefd is op Real. Feit is, als PSG bereid is om veel meer te betalen dan moet hij kiezen voor de beste financiele optie.

En voor zover ik weet, houd een mondeling akkoord geen stand. Maat als jij vandaag op gesprek gaat bij Microsoft en ze bieden je een salaris van 6000 pm, om vervolgens een verbeterd salaris te krijgen bij Sony (waar je al werkt) en ze bieden ze een salaris van 12000 pm.. Ga jij dan maar lekker moraalridder op het witte paard spelen en zeggen dat je voor 6000 pm kiest.

So what ALS Mbappe zijn ja woord heeft gegeven, dan was de aanbieding van PSG blijkbaar nog niet op tafel.

24 mei 2022 om 09:04

Je voorbeeld slaat natuurlijk als een tang op een varken, want voor de normale werkende man gaan die vergelijkingen niet op. Mijn leven zou compleet veranderen als ik ergens 2x zoveel ga verdienen, maar het verschil voor Mbappe tussen 300 en 350 miljoen is er gewoon niet. Daar gaan hooguit zijn achterklein kinderen wat beter van leven.

Daarnaast heb je in de voetbalwereld natuurlijk ook nog iets als prestige. Ik kan geen prijzen winnen met mijn werk, en ontvang ook geen erkenning van miljoenen mensen wereldwijd. Mbappe gaat nu puur voor het hoogste salaris en de makkelijkste weg, en dat kan. Maar een echte sportman gaat altijd voor het hoogst haalbare, en dat is Kylian dus absoluut niet.

24 mei 2022 om 09:11

Hoe weet jij dat het verschil tussen 300 en 350 miljoen niets is? Leuk als je het zo uittypt, maar weet je wel daadwerkelijk over wat voor een verschil je het hebt? Of denk je dat het je niet zou jeuken als je 50 miljoen kwijt zou raken of wat dan ook?

Prestige... Landstitels, het WK en vele individuele prijzen. Om maar te spreken van het hoogst haalbare, waarschijnlijk het WK als we spreken van prestige. Of hij de CL zal winnen, wie weet, maar ik heb nog nooit iemand horen klagen over de prestige van R9 of Zlatan.

Of heb jij het vandaag nog steeds over Juanfran, Carlos Alberto, Adil Rami, Gignac, Affelay, Jordi Cruijff, Origi, Finnan or Traore?

24 mei 2022 om 09:40

Ja ik zie je nu in 20 berichten in dit topic proberen te doen alsof Mbappe de enige juiste keuze heeft gemaakt, puur omdat hij meer kan verdienen. Nogmaals, voor mij is 50 miljoen levensveranderend. Dat is voor Mbappe gewoon niet, hoe vaak je dat ook probeert duidelijk te maken. En hij raakt het ook niet 'kwijt' als hij bij Real zou tekenen.

Simpel gezegd kan Mbappe zich door bij een Real/city/liverpool te tekenen zich echt meten met de allergrootste. En dat gaat bij PSG niet gebeuren. En voor zulke topspelers speelt dat op een bepaald moment echt veel meer dan het hebben van wat miljoentjes meer. Kijk alleen maar naar Ronaldo, die had ook in de zandbak of China nóg meer kunnen verdienen, maar die keek puur naar prestige. Een echte sportman. Messi was minder actief op zoek naar een andere uitdaging, maar speelde dan ook al in de beste competitie.

24 mei 2022 om 10:05

Ik zeg niet dat hij de enige juiste keuze heeft gemaakt, maar om het af te serveren op basis van die keuze is sneu. Al helemaal als je hoofdreden het financiële plaatje is. Ik vind het gewoon triest als je iemand met de grond gelijk maakt, omdat hij kiest voor een betere aanbieding.

Keyword is aanbieding, het is hem aangeboden en hij accepteert het. Het is niet zo dat hij zelf een onderneming start ten koste van mensen en zo geld gaat verdienen. Hij voetbalt, hij presteert, PSG bied hem wat zij denken dat hij waard is en hij accepteert het vanwege het hoge bedrag. Ow wat is hij zo slecht.

Je kan wel stellig zeggen dat het geld niets doet voor Mbappe, maar hoe weet jij dat met zekerheid. Denk je dat Mbappe hetzelfde uitgeeft als jij? Alles is relatief. En natuurlijk, Mbappe zal heus geen boterham missen, maar ik ga hem in geen enkele situatie een extra boterham misgunnen.

Leuk dat meten met de allergrootste, vooral een sentiment dat speelt onder de voetbalfans en in dit geval de Real fans die zo zuur zijn. Je mag doen alsof hij Mbappe niets heeft gedaan buiten Frankrijk, maar een WK is niet niks. In de CL presteert hij zo goed als hij kan en individueel valt niks op hem aan te merken.

Vind jij Sterling, Mahrez, Vinicius, Grealish, Mane, Salah of Jota beter dan Mbappe dan? Zij spelen allemaal bij de clubs die je noemt. Als we kijken naar puur kwaliteit is hij nog steeds een stap boven al die gasten. Mane en Salah hebben ook al de CL gewonnen en een landstitel, maar durf jij met droge ogen te zeggen dat ze als grotere/betere sportmannen worden gezien als Mbappe? Ze hoeven ook niet perse minder te zijn, maar je gaat mij niet wijsmaken dat je 1 van de genoemde liever hebt dan een Mbappe, of hij nou speelt in Frankrijk of niet. Dus wat is nou precies die prestige waar je het over hebt?

24 mei 2022 om 10:31

Tja als ik nu nog steeds niet tot je doordring wat betreft prestige, dan geef ik het op. Natuurlijk zijn Grealish en Mahrez niet groter dan Mbappe omdat ze in de PL spelen. Maar het ging dan ook vooral om de buitencategorie, want dat is Mbappe ook. En zoals eerder gezegd, mocht hij in 1 adem genoemd willen worden met Messi en Ronaldo, is dat wat mij betreft (en met mij vele anderen) nu voorbij, want iemand die 10 jaar lang in de Ligue 1 speelt verdient dat niet.

En er wordt ook wel overdreven over het in de grond boren zeg. Ik heb enkel gezegd dat ik het met iemand eens was hierboven dat ik hoop dat hij de CL niet gaat winnen met PSG. Ik wens hem geen enge ziekte toe ofzo.

Jij baseert alles en enkel alleen op het salaris. Dus in jouw ogen zouden alle voetballers meteen naar de zandbak moeten vertrekken zodra zij daar meer kunnen verdienen. Dat is letterlijk wat je zegt.

24 mei 2022 om 10:47

Knap dat je nu al ziet dat zijn weg naar een legendarische status hier stopt, alleen omdat jij vind dat hij het niet verdiend. Als de Ligue 1 zo simpel te bespelen is, waarom doet Messi dan niet hetzelfde als bij Barca. Niet beginnen over positiewisseling, want een Messi in de voorhoede die zo presteerde als bij Barca zou je nooit een andere rol geven.

Voor mij doet dat trouwens niets af aan de legendarische status van Messi, voor mij nog steeds de beste ooit. Alleen moet je niet de 'zwakte' van zo een league uitlichten enkel wanneer het je uitkomt.

Is PSG een zandbak?

24 mei 2022 om 11:15

Misschien omdat Messi inmiddels bijna 35 jaar oud is? En in zijn laatste jaar bij Barcelona bijv ook al niet meer zo denderend was als voorheen?

En precies ja, wat mij betreft stopt Mbappe z'n weg naar een legendarische status, want een veel gehoorde, én ook terechte opmerking is dat je het moet laten zien in de beste competitites. Dat sommige mensen Ronaldo dan nog boven Messi zetten, daar kan ik helemaal inkomen. Maar niet Mbappe die 10 jaar lang in de 5e competitie van Europa speelt nee.. Messi speelde in zijn prime juist in de beste competitie, laten we die 2 alsjeblieft niet met elkaar vergelijken zeg. Clubs als Sevilla die nooit mee deden om de titel, maar wel doodleuk 4x de Europa League wonnen, Real en Barca die de CL in die periode 7x wonnen. Atletico die ook nog een titel pakte, en 3x de Europa League won. Wat stelt het grote ligue 1 daar tegenover?

PSG is geen zandbak, maar ik heb je ook nog geen enkele keer over het sportieve aspect gehoord. Jij komt enkel met het salaris argument over de brug.

Al die topvoetballers laten uiteindelijk zien dat het ook maar mensen zijn en 9 van de 10 niet hele slimme. Of beter gezegd hele basale. Geld verdienen daar draait het uiteindelijk bij de meesten om. De supporter die geen keus heeft, geboren en getogen als hij is met 1 club, begrijpt er niks van maar spelers, zie Messi, zie Mbappé, voetballen voor de pegels en niets anders. Roem en prijzen zegt ze niks maar een nulletje op de bankrekening alles. Want geld is mooie spulletjes en macht over anderen en dat wil uiteindelijk iedereen. Dat is de enige treurige conclusie. Maar Real Madrid is hier heel slecht uitgekomen. Eerste grote smet op het voorzitterschap van Florentino. Hij, en met hem de club, is gewoon voor lul gezet door een 23-jarige allemansvriend. Ik kan me niet anders voorstellen dat deze klap nog wel even nadreunt.

24 mei 2022 om 08:57

Mbappe heeft geen prijzen? Messi heeft geen prijzen?

Volgens mij wel en bij prijzen hoor presteren. Wat is het gevolg van buitengewoon presteren?

Wat als ik zeg dat Kylian nog een WK met Frankrijk wint..Dat is een voorspelling die ik maak..

Ach ja. PSG en Real Madrid het is eigenlijk hetzelfde. Ze kopen allebei spelers die ze eigenlijk helemaal niet kunnen kopen. Een jaar of 10, 12 geleden had Real nog vele miljoenen schuld en wat deed Perez hij Kocht Ronaldo, James Rodriguez en Bale omdat de CL gewonnen moest worden. Bij Real kan het allemaal als je in de schulden zit. Maar als je 200 miljoen schuld hebt moet je gewoon failliet worden verklaard net zoals Barcelona nu.

LeBron James is een vriend van Mbappé en heeft via FSG een belang in Liverpool. Samen hebben ze een shoeline bij Nike. Er waren nu en dan geruchten dat Nike een deel van het salaris zou betalen als hij voor Liverpool (Nike) zou tekenen. Nike zou een gigantische merchandise campagne opzetten rond Mbappé maar Liverpool zou hier huiverig voor zijn geweest mbt de onrust onder de andere spelers. Liverpool kan niet mee met de salarissen die sommige clubs ophoesten.
Dat verhaal van zn moeder heb ik nooit eerder gehoord. Ik denk dat Nike hem liever bij PSG dan bij Real en adidas ziet.
Wij praten als fans, maar hier zitten grote zakelijke bedrijven achter. Nike wil hun paradijsvogel niet op TV met adidas op zn borst, zo simpel is het.

24 mei 2022 om 10:48

Ramos heeft Utd twee zomers gebruikt om een beter contract bij Real te krijgen. Toen was iedereen dolblij omdat El Capitan bleef, maar nu het niet bij Real is is de wereld te klein. Funny.

24 mei 2022 om 13:06

Die saga was natuurlijk minder groot en lang, beetje scheve vergelijking.

24 mei 2022 om 13:24

In de kern is het een speler die een andere club gebruikt om een betere deal te krijgen bij zijn eigen club. Ramos heeft dit bij twee verlengingen gedaan, Mbappe bij 1, dus misschien nog wel erger...

24 mei 2022 om 18:56

In de kern ja, Ramos was niet de toekomstige beste voetballer ter wereld (mbappe mits bij psg ook niet hoor). Ramos is niet zo populair als Mbappe en Ramos heeft destijds niet met beide clubs een akkoord gehad. Vandaar, scheef.

Kreeg bij Liverpool toch niet genoeg geld, dan maar PSG.

24 mei 2022 om 12:13

Mbappé geeft tekst en uitleg: 'iedereen weet dat ik wilde vertrekken' Wat een leugenaar dat merken we Real Madrid gebruiken om er een slaatje uit te slaan zo dat is die slang gelukt.

Clubs zoals PSG maken het voetbal kapot. Zulke bedragen betalen aan een persoon is gewoon misdadig. Ik hoop dat FIFA gaat ingrijpen tegen clubs zoals City en PSG.

Real Madrid is mijn droomclub blijkt al die tijd een grote leugen te zijn. Het is een ambitieloze geldwolf.....

24 mei 2022 om 13:32

Echt een sneaky smerige streek. Het is zijn keus maar ze hebben hem echt gebrainwashed, vooral Macron en Sarkozy ben ik bang. Pure politici die inspelen op de gedachtes. Die kunnen hem zo bepaalde gedachtes meegeven, het nacist zijn nog meer voeden. Kijk maar naar z'n reactie. I said YES to France. Like really? Haha in Marseille kotsen ze je uit hoor. En je speelt toch met Frankrijk gewoon, op het Wk straks enzo. Wat een aparte figuur. Zoveel vreemde zaken in dit hele gebeuren. Jammer dat ie er voor is ingetrapt. Straks zal ie spijt hebben, voel het al aankomen.

24 mei 2022 om 14:31

Laat zien dat hij persoonlijkheid mist die Ronaldo wel heeft en die hem ver heeft gebracht. het is geen kind dat hij zelf geen beslissingen kan maken koos puur voor het geld. Hij is gewoon laf...

Liverpool zou wel een gruwelijke aanval hebben met Mane-Mbappe- Salah pff. Daarnaast zou het leuk zijn om de strijd te hebben tussen Haaland en Mbappe

Ik blijf denken aan zijn (en de voorzitters) woorden over de sportieve ambities. Je kunt naar elke club in de wereld, naar competities die zoveel hoger aangeschreven staan en waar de kans op individuele en teamprijzen op een hoger niveau groter en mooier zijn maar je kiest voor het sportieve project in Frankrijk wat internationaal al jaren niets oplevert in een competitie die weinig voorstelt en zomaar over 2 jaar de nummer 7 competitie in Europa kan zijn.

Goed verhaal voor de bühne meneer Mbappe..

Hij is ook fan van een vierde club, wisten jullie dat? AC Milan. Omdat die een Italiaanse oppasser had, en bracht veel tijd door met de familie die allemaal voor AC Milan waren. Wie zou de vijfde zijn? Barcelona vanwege hun positiespel?

Ben wel beetje klaar met deze gast.

24 mei 2022 om 17:35

Liegen bedriegen heeft Perez zwaar gemanipuleerd en liegen de boel saboteren puur voor eigen ego en aandacht zo grote narcist dat bij dit voor alle Fransen heeft gedaan. Ik en meeste en perez zijn er zwaar ingetrapt dat neem ik mij zelf kwalijk. Deze slang is zo smerig te werk gegaan... Real Madrid misbruikt om er beteren contract uit slepen. Real Madrid zijn droomclub je doei. Dat geflirt met Real Madrid was een al nep..

24 mei 2022 om 19:55

Aqua

dan is het toch meer zelf de fout van Perez. Die heeft zich laten gebruiken laatste half jaar.

Die had maanden geleden moeten zeggen, dit is ons aanbod en voor die datum willen we go/no go horen. Zo niet dan trekken wij ons terug.

RM is grootste club en zo hoor je ook te gedragen. Graag of niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
J. KloppUnknown
AlissonKeeper
H. DaviesKeeper
L. HughesKeeper
AdriánKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

106 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren