John de Jong legt transferplannen uit en ziet ‘reële kans’ op drietal bij PSV

Maandag, 23 mei 2022 om 19:33Jeroen van Poppel

John de Jong legt maandag in een zeldzaam gesprek met de pers uit wat zijn plannen zijn voor de komende transferzomer. De technisch manager van PSV heeft zijn handen komende tijd vol aan een drietal namen. Allereerst moeten de felbegeerde Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo behouden worden voor de selectie van de club, om daar in het ideale scenario Luuk de Jong aan toe te voegen. "Er is een reële kans dat Ibrahim en Cody blijven, en Luuk heeft in ieder geval geen 'nee' gezegd", aldus John de Jong.

Waar PSV vorige zomer de deur wagenwijd openzette voor het vertrek van sterspelers Denzel Dumfries en Donyell Malen, zo klein probeert De Jong die opening nu te houden bij Sangaré en Gakpo. De steunpilaren van het Eindhovense elftal worden nadrukkelijk in verband gebracht met respectievelijk Liverpool en Arsenal. "Zowel Cody als Ibrahim is cruciaal voor ons", zegt De Jong. "We hebben dat al in meerdere gesprekken aan hen meegegeven en het is nu afwachten wat er gebeurt als er geïnteresseerde clubs komen. Natuurlijk willen wij op een gegeven moment duidelijkheid, omdat we voor een heel belangrijke periode staan en per se de Champions League willen bereiken."

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder al dat Sangaré voor 37 miljoen euro alsnog mag vertrekken, maar De Jong wil niet op dat bedrag ingaan. De technisch manager hoopt de middenvelder net als Gakpo bereid te vinden een jaar langer door te gaan in het Philips Stadion. "Beide spelers waren bereid om te luisteren naar ons verhaal. Een langer verblijf kan op allerlei manieren tot stand komen, maar wij gaan ervoor." Sangaré en Gakpo hebben contracten tot respectievelijk medio 2025 en 2026, waardoor PSV geen noodzaak voelt om te verkopen. "We hebben geen verkoop nodig om de cijfers te redden en we hebben ook nog geen enkele concrete aanbieding van een club gehad."

Prioriteit wat betreft het aankoopbeleid ligt duidelijk bij een nieuwe spits, nu Eran Zahavi gaat vertrekken. John de Jong bevestigt dat zijn naamgenoot Luuk de Jong de topkandidaat daarvoor is. "Ik ga niet op allerlei namen of geruchten in, maar bij de naam van Luuk heb ik een uitzondering gemaakt. Wij staan voortdurend in contact met Luuk en het zal vooral van hem afhangen of hij terugkomt naar Eindhoven. Het moge duidelijk zijn dat voor Luuk de deur altijd open staat en dat wij geloven in zijn capaciteiten." PSV moet in onderhandeling met Sevilla over de afkoopsom voor De Jong, die nog één jaar vastligt.

NIeuwe contracten
John de Jong bevestigt verder dat Jordan Teze een nieuw contract heeft ondertekend tot medio 2025, een verlenging van één seizoen. De centrumverdediger kende een ijzersterke tweede seizoenshelft, nadat hij in de eerste helft veelal reserve was. Ook Érick Gutiérrez heeft een aanbieding op zak van PSV om te verlengen. De Mexicaanse middenvelder ligt nog slechts tot medio 2023 vast en kan twee jaar bijtekenen. "We willen hem er heel graag bijhouden", aldus De Jong. "Inzetten op het behoud van de selectie en het halen van enkele nieuwe spelers heeft voor ons prioriteit." De manager bevestigt ook druk op zoek te zijn naar een nieuwe doelman, nu alleen Joël Drommel overblijft. Jasper Cillessen is nadrukkelijk in beeld, al bevestigt De Jong dat niet.Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door desteek77)
23 mei 2022 om 22:17

Tsja, met de Jong als td kan het ook zo maar anders uitpakken. Ik denk dat gakpo nog wel voor een extra jaar, of half jaar, te overtuigen is. Bij sangare zal dat moeilijker zijn denk ik. Luuk de Jong halen zou wel erg belangrijk zijn.
Verbaasde me aan het begin van het jaar dat zahavi hoger werd ingeschat en dat Luuk maar als wissel moest komen. Nu hoor ik daar niemand meer over ....en terecht

23 mei 2022 om 22:35

Ik heb toch regelmatig met wat afstandsbedieningen gegooid wanneer de Jong weer eens een wedstrijd over de streep trok in blessure tijd. Een ware doorn in het oog voor menig Ajax supporter. Fysiek heer en meester in onder Eredivisie en zoals je schetst een paar klasse hoger dan Zahavi.

Als het lukt idd fantastisch.

Ik wil geen pretverpester zijn maar dit nieuws is onderhand door PSV al 3x recycled haha. 2 weken geleden wilde PSV exact dit ook al. Zowel Sangare als Gakpo houden lijkt me niet realistisch, maar zou echt fantastisch zijn. Luuk is uiteraard ook altijd welkom, maar ik hoop dat we dan wel een fatsoenlijke concurrent voor hem halen waar we voetballend ook wat aan hebben. Romero is qua type spits de ideale kandidaat daarvoor maar moet A, dan eerst verlengen met een 1 jarig contract en B is nog fragieler dan een ballon in een punaisewinkel. Fofana verhuren aan een Eredivisieclub hopelijk en dan met Luuk/Romero/aankoop heb je het goed bezet in de punt.

23 mei 2022 om 19:55

Héle mooie vergelijking betreffende de fragiliteit van Romero, chapeau

23 mei 2022 om 20:01

Ik hoor volgens mij al zeker vier jaar wat voor ideaal type spits Romero eigenlijk is maar die jongen heeft, zoals je zelf al aangeeft, volgens mij nooit meer dan drie wedstrijden basis gestaan achter elkaar en schiet de boel nooit kort en klein ofzo...

23 mei 2022 om 20:04

@bongiorno haha heb je gelijk in hoor. Deels ook wel beetje hoop. T is meer dat je bij hem aan alles wel ziet dat het een goede voetballer is, ook in zijn wedstrijden bij Jong PSV. Heeft snelheid, scoort daar echt makkelijk, kan koppen, sterk in duels. Geen garantie dat m dat allemaal bij het eerste ook lukt maar het zit er wel ergens in. Maarja, zijn fitheid...

23 mei 2022 om 20:23

Dat men nog steeds zoveel vertrouwen heeft in die Romero en zijn talent tja ik snap het niet zo vanaf de dag dat hij binnen kwam geblesseerd bij elke scheet die hij laat en eerlijk gezegd nog nooit iets van grote klasse heeft laten zien aan je na supporters dus daar reken ik niet op.

Luuk de jong kom op zal het heus wel aardig doen in de ere divisie maar dan houd het ook wel op is gewoon heel beperkt en komt snelheid te kort.

Ga gewoon doorselecteren met bakayoko en Madueke Gakpo gewoon lekker laten gaan voor een mega bod ipv van weer met weinig genoegen nemen. Plus als je hem nog een jaar wil houden gaat ie helemaal alles alleen doen nee verkoop hem maar.

Sangare vind ik een ander verhaal die maakt het middenveld door zijn fantastische instelling en balveroveringen en zet daar Veerman en Gotze omheen ook prima.

Drommel lekker in jong PSV zetten en Cillissen binnenhalen.

Ramalho is een prima CV alleen wat traag teze kan gewoon rechtsback dus enige wat je mist is een linksback maar je kan Willems gratis ophalen plus je kunt ook ihatarren voor paar centen terug halen en hopen dat die gaat schitteren ipv bij je grote concurrent

23 mei 2022 om 21:06

@greusneus Teze, is bij lange na niet goed genoeg op de back. Ik vind hem tactisch ook niet heel sterk. Verkeerde momenten instappen. Op de verkeerde momenten buitenspel opheffen. Daarentegen heeft hij wel een geweldige inspeel pass. En ik denk dat je met Veerman en Gotze overlopen word op het middenveld. Zeker in de Europese wedstrijden.

23 mei 2022 om 20:11

@fossen: inderdaad staat hier niet zoveel nieuws. Zeker niet als aangekondigd wordt dat 'de transferplannen worden uitgelegd.' Gewoon Luuk de Jong willen halen en sterkhouders behouden.

Tenzij PSV stiekem de transferwinst van vorig zomer gewoon achter de hand heeft liggen voor transfers en het een groot deel van de €30M uit de talentpool gaat aanwenden, sta ik niet bepaald achter de strategie om nu je sterkhouders angstvallig te behouden. Behalve het vullen van de gaten die sowieso vallen in de selectie, lijkt me - nu ook Ajax aan het renoveren slaat - hét moment om in de volle breedte in te zetten op kwaliteitsverbetering. Er is teveel onder- en middelmaat in de selectie van Psv; beter zet de club nu in op verkoop van in ieder geval een of twee van het genoemde trio en wendt het zeker €50M aan om jonge spelers met toekomstperspectief én directe sportieve bijdrage aan te trekken. Als behoud van Sangare betekent dat je wel spelers als Doan en Mwene moet blijven tolereren schiet je daar niets mee op op termijn.

Overigens wordt Sangaré wel erg gehyped momenteel. Het is een bijzondere speler en zonder meer belangrijk, maar zie ik die Vinicius Souza passen, duelleren en onderscheppen, dan lijkt me dat in potentie nog een betere middenvelder dan Sangaré. Technisch lijkt hij me sowieso al beter, volgens een statistisch vergelijk is hij in verdedigend opzicht nagenoeg even goed, maar heeft hij alleen in het aanvallende element nog wat te verbeteren ten opzichte van de Ivoriaan. Sangaré laten gaan voor €40M en deze jongen voor €7M: ik zou er lachend voor tekenen.

23 mei 2022 om 20:20

Ik neem aan, en hoop tegelijk, dat het behouden van Sangare en Gakpo niet betekent dat de rest van de selectie niet tot nauwelijks kan worden versterkt. Kan ook niet lijkt me, er zijn gewoon een aantal posities waar 1 op 1 spelers moeten worden vervangen. Dus wat dat betreft met je eens, maar ik ga er dus vanuit dat PSV wel een potje heeft, ook omdat we vorig seizoen vrij weinig hebben uitgegeven en de salariskosten van Zahavi en waarschijnlijk Bruma en Götze verdwijnen. Plus de te verwachten verkoop van spelers als Doan, Max, Bruma en misschien nog een aantal anderen. Alles bij elkaar kan dat eventueel genoeg zijn om de selectie te versterken in de breedte en toch 2 topspelers te behouden.

23 mei 2022 om 20:21

@gomes1psv, Vind dat je wel heel makkelijk praat over het verliezen/opvangen van Sangaré. Een speler die het in België goed doet, maar ook al 12 gele kaarten heeft gepakt dit seizoen, en op een veel lager niveau speelt dan wat PSV haar niveau is, dan vind ik 7 miljoen geen koopje. Voor PSV denk ik inderdaad wel handig om minimaal 1 van de 2 te verkopen. Nieuwe keeper, nieuwe backs, extra cv, opvolger Sangaré/Gakpo en een spits. Zeker niet onmogelijk allemaal maar je hebt er al wel snel een miljoen of 30 voor nodig. Wel leuk om allemaal te volgen, valt ook geen pijl op te trekken bij PSV vind ik. Al zet De Jong nog zo’n goeie selectie neer, met Van Nistelrooy is er echt 0,0 zekerheid haha. Lastig te voorspellen voor komend seizoen waar er bij de hele top 3 veel gaat veranderen, denk ik

23 mei 2022 om 20:28

@Fossen Gakpo voor 50miljoen verkopen daar kun je dan best wel iets voor terug halen bv Bergwijn want die wil terug naar Nederland Sangare brengt volgend jaar ook nog 40 op bij goed seizoen maar zou graag wat nieuwe namen horen ipv Luuk de jong

23 mei 2022 om 20:47

@grensneus30. Ben je eerst een club nodig die 50 Miljoen wil betalen. gaat niet lukken ben ik bang

23 mei 2022 om 20:48

Ik ben net als jij waarschijnlijk niet iemand die voor zijn lol een jaarverslag gaat zitten uitpluizen, dus ook voor mij blijft het gissen, maar waar jij denkt dat we wel wat over hebben omdat we vorig jaar niet veel hebben uitgegeven vraag ik me juist af óf we nog wel wat over hebben omdat er vorig jaar ook maar zuinig is ingekocht.

Vorig jaar werd er voor €53M verkocht. Het is bekend dat PSV in de Malen-transfer veel geld aan speler en zaakwaarnemer heeft moeten afstaan, maar dan nog is het bedrag dat voor nieuwe spelers is besteed met €14M erg laag. Het kan toch niet anders dat PSV dit heeft aangewend om organisatorisch de gaten te vullen? Waarom zou je op dat geld blijven zitten en intussen genoegen nemen met transfervrije middelmaat als Mwene en Zahavi of in het verlengde van die laatste jezelf niet op een nieuwe (maar fittere) Romero trakteren, in plaats van jezelf pijnigen met de huur van een Braziliaanse voetbalnomade die speelt alsof iet klompen aanheeft. Je trekt die ellende toch niet allemaal aan als je nog miljoenen te besteden hebt?

23 mei 2022 om 21:00

@gomes Ja ik heb geen idee eerlijk gezegd. Dat is ook het lastige hieraan als supporter: het is moeilijk inschatten wat er mogelijk is. We kunnen veel willen maar als er niet meer is dan houdt het op, bij wijze van. Ik kan me echter niet voorstellen dat PSV Gakpo en Sangare echt wil behouden als ze nauwelijks een transferpotje zouden hebben. Denk dat we aan het eind van de transferzomer pas zullen weten wat deze woorden van John waard geweest zijn.

23 mei 2022 om 21:00

@gomes. De meesten hier vergeten ook de grote corona verliezen die alle clubs geleden hebben. PSV 27 Miljoen toch? ook afgelopen seizoen weer vele wedstrijden zonder publiek

23 mei 2022 om 21:23

@messibazoer: het kan ook zijn dat jij het te somber in ziet. Ten eerste vind ik de JPL helemaal niet zo'n bedenkelijk niveau. Enkele jaren geleden vonden we Belgen zelfs nog een paar plekken boven ons op de coefficientenranglijst, maar zelfs nu de verhoudingen weer in ons voordeel liggen kunnen we gerust stellen overstappen naar de ED zo spannend niet is voor spelers uit de JPL. Met Cyriel Dessers als meest recente voorbeeld.

Daarnaast is KV Mechelen ook niet per definitie een no go om te shoppen. Met de zevende plaats in de JPL is het de Belgische equivalent van Vitesse en FC Utrecht. Niemand zou er gek van opkijken als PSV Bazoer of Timber aantrekt komende zomer en van het lager geklasseerde Heerenveen trok het Veerman en eerder Dumfries al succesvol. Waarom zou de club zo'n scenario met Vinicius Souza niet kunnen overkomen.

Ten derde vind ik je argument over die gele kaarten wat overdreven, zeker in vergelijking met Sangaré. Die pakte in zijn eerste seizoen bij PSV 12 kaarten in 41 wedstrijden en komt nu uit op 6 in 49. Waarom zou Souza, met 11 gele kaarten in 35 potjes, niet eenzelfde ontwikkeling kunnen doormaken? Dat hij met een aantal van 284 en 74 respectievelijk de meer duels en tackles won dan welke andere speler dan ook in de JPL stelt me redelijk gerust dat deze jongen tot de profielen behoort die, binnen het kader van haalbaarheid waar PSV aan gebonden is, het best in aanmerking komen om Sangaré op te volgen.

Bovendien als je Sangaré verkoopt en met de opbrengst Souza, Swedberg en Gnonto haalt is dat toch uitstekend?

23 mei 2022 om 21:29

Klopt en dat is ook wat ik bedoel met organisatorische gaten vullen. Dat is wel begrijpelijk, maar zou in mijn ogen weer haaks staan op De Jongs bewering dat men niet hoeft te verkopen. Tenzij hij weer bedoelt dat PSV de selectie wel weer rondkrijgt met huurlingen, grabbelbakkoopjes of breedteaankopen met een obscuur cv. Maar dat noem ik ook geen investeren en daar ga je het ook zeker niet meer redden wanneer Ajax wel weer drie a vier aankopen uit de categorie 10-20M gaat doen om hun parels te vervangen.

24 mei 2022 om 10:00

@gomes
Ik denk dat je in eerste instantie moet investeren in de verdediging. 42 tegendoelpunten kan en mag een club als PSV niet incasseren vind ik.
Een nieuwe doelman, centrale verdediging en een linksback zou ik als fan eerste wensen.

23 mei 2022 om 20:48

Fossen

Nu Weghorst transfervrij is, is dat niet een betere optie dan Luuk? Volgens mij moet Luuk ook iets van 6 tot 9 miljoen kosten, las ik eens.

Luuk is ook stuk ouder.

23 mei 2022 om 20:57

Liever geen Weghorst. Vind het een aansteller, vervelende gozer en niet beter dan de Jong eerlijk gezegd.

24 mei 2022 om 08:46

Ja is weghorst transfervrij nu burnley gedegradeerd is? Denk eigenlijk wel dat Wout het liever bij een andere PL team wilt gaan proberen komend seizoen, dan nu alweer een stap richting de eredivisie te zetten.

23 mei 2022 om 20:49

Ik hecht ook nooit zoveel waarde aan dit soort praatjes. Een TD zal altijd zeggen dat hij zijn spelers wilt behouden om de prijs op te drijven, los van of het nou waar of niet waar is.

23 mei 2022 om 21:06

Slap interview en niks nieuws. Ik hoop echt dat PSV een talentvolle spits weet te strikken. Backs zijn hard nodig en een goede buitenspeler en 2 middenvelders. Zitten er in de jeugd nog veel talentvolle spelers die de stap naar het 1ste kunnen maken?

24 mei 2022 om 14:08

Ik moet zeggen dat ik niet zo heel veel weet van de spelers in Jong PSV. Buiten Bakayoko natuurlijk, dat is een hele goede buitenspeler die volgend jaar zeker het 1e gaat halen.

Uit dit stuk komt niets nieuws naar voren. Niet dat ik dat ook verwacht had van De Jong, ook prima dat hij de kaarten vooral tegen de borst houdt (en niet de prijs opdrijft van aankopen). Maar ik hoop wel op scoutingwerk, en niet enkel het zoeken naar oude "bekenden". Niet alles kan raak zijn, maar een Sangaré kende voorheen ook niet veel mensen en gaat nu voor een veelvoud van de aankoop (waarschijnlijk) weg. Dat zie ik liever dan semi uitgerangeerde vedettes met een dik salaris en die hun carrière hier beëindigen. Cocu en Mark van Bommel waren prima uitzonderingen, die ik graag maak voor Luukinho, maar daarmee is het ook voldoende.

23 mei 2022 om 19:44

Nouja ik lees eigenlijk genoeg geruchten over spelers die geen oude bekenden zijn hoor. Souza van Lokeren, Gnonto van Zürich, keeper uit Oostenrijk (naam even kwijt), Swedberg van Hammarby, Savio etc.

23 mei 2022 om 19:54

Souza is van Lommel en met die keeper uit Oostenrijk bedoel je denk ik Lawrence Ati Zigi, de Ghanese doelman van het Zwitserse St. Gallen?

23 mei 2022 om 19:59

Lommel, Lokeren, potàto, potáto, tomàto, tomáto 😉 Zigi bedoel ik inderdaad ja, Zwitserland en Oostenrijk is het Lommel en Lokeren van Europa zeggen ze!

23 mei 2022 om 20:03

Ati Zigi? Wel meteen een van de mooiere namen van de Eredivisie.Al is 'Drommel' ook wel echt GEWELDIG voor de keeper die hij is.

Op elke linie mogen er wel meerdere spelers komen. Fatsoenlijke keeper zou ook wel handig zijn.

Pfoe, als je volgend jaar met Gakpo - De Jong - Madueke start en daarachter Swedberg (mits hij komt) - Sangaré - Veerman heb je toch op papier een heel sterke en gevaarlijke voorhoede. Sangaré heeft mij na het eerste seizoen echt verbaasd en vooral als je in het stadion zit valt het pas op hoe voetbalslim hij is en hoe hij zijn enorme lichaam en lange benen gebruikt om ballen af te pakken. Echt van ongekende klasse.

Hoop ik verder trouwens wel dat er ook nog wat verdedigers gehaald worden (een extra CV, rechtsback en linksback lijkt me sowieso wel een must).

23 mei 2022 om 19:52

Een heel sterke en gebalanceerde voorhoede zelfs! Als er dan inderdaad nog een goede doelman, of in ieder geval een die geen punten kost, toegevoegd kan worden staat er een hele goede basis. Zijn er dan nog versterkingen in de achterhoede, dan lijkt PSV klaar voor de voorronde CL.

23 mei 2022 om 19:58

Denk dat je in de CV's opzich wel prima zit met Ramalho, Teze, Boscagli en Obispi, paar backs erbij inderdaad brood nodig

23 mei 2022 om 20:52

@dunzeldemfries: toch kun je 42 goals niet alleen toeschrijven aan Drommel en blessures. Hoewel ze zeker kwaliteiten hebben vind ik Obispo, Boscagli en ook Ramalho ook regelmatig erg kwetsbaar. Boscagli en Ramalho zijn sowieso niet complementair aan elkaar; ik zou die Ahmedhodzic halen om naast een van hen of Teze te zetten.

23 mei 2022 om 20:08

Waarom kreeg Psv zoveel goals tegen? Denk dat ze eerst achterin moeten kijken.

23 mei 2022 om 22:52

Ook het middenveld in het verdedigende blok is niet zo stabiel geweest dit seizoen, wat minstens zo belangrijk is. Sangare heeft met Van Ginkel, Propper, Guttierez en Veerman daar moeten spelen. Dan vergeet ik er misschien nog wel een. Als dat niet in balans is heb je ook een groot probleem.

Laten we eerlijk wezen. De kans dat Cody Gakpo en Sangaré beiden blijven, is nagenoeg 0. En als er werkelijk bedragen geboden wordt waarover gesproken wordt (rond de 40 miljoen) dan moet je dat ook niet willen. Dat zijn prijzen waarbij je wel moet. Luuk de Jong is echt ambitieloos, en ik vind het jammer dat we daar voor willen settelen. Eredivisie zal je wel weer veel kunnen scoren. Maar Europees heeft iedere CL ploeg twee slopers achterin staan. Dan is je spel met Luuk nagenoeg wel zo’n beetje klaar.

23 mei 2022 om 19:55

Als er iets is waar Luuk juist ijzersterk tegen is dan zijn het wel twee statitische, fysieke centrale verdedigers 😅 De man heeft inmiddels toch wel laten zien dat hij op elk niveau verdedigers in de lucht de baas is? Niet dat ik beweer dat de Jong een Europese topspits is hoor maar als ik me ergens niet druk om maak is het wel om hem tegenover een grote verdediger te zetten haha.

23 mei 2022 om 20:03

Nee, ik denk niet dat hij dat heeft bewezen om heel eerlijk te zijn. Luuk is buiten de Eredivisie nergens echt geslaagd. In Duitsland niet, bij Sevilla niet ( op die Europa league finale wedstrijd na) en bij Barca is hij nu een soort cultheld maar natuurlijk niet eerste spits in de Champions League. Hetgeen waar wij hem dus kennelijk voor willen aantrekken. Luuk is een prima spits voor de Eredivisie vind ik en boven dat niveau is het eigenlijk te hoog gegrepen. In Europees verband was hij voor ons ook niet die echte killer die hij was in de Eredivisie.

23 mei 2022 om 20:26

In het seizoen dat psv door atletico werd verslagen in de cl was Luuk degene die de meeste kopduels won in de hele cl. Dat is zelfs inclusief verdedigers. Ga me dan niet vertellen dat hij zich bewezen heeft. Daarnaast ook bij Sevilla en bij Barcelona belangrijk geweest.

23 mei 2022 om 21:00

Nou ja, Luuk de Jong heeft in z'n gehele carriere slechts 9 CL doelpunten gescoord. Natuurlijk is De Jong op bepaalde vlakken een zekerheid en als ze 'm kunnen halen, moeten ze dat ook doen. Echter heb je ook een spits nodig met de potentie om beslissend te zijn in de CL. Dat heb je met Luuk de Jong natuurlijk niet. Goede spitsen zijn altijd wel ergens te vinden. Het grote probleem is dat John de Jong schijnbaar niet over de kennis beschikt om die spelers te vinden.

23 mei 2022 om 20:02

Luuk de Jong ambitieloos? Je kan veel van die jongen zeggen, maar ambitieloos? Hij is volgens mij bij elke mogelijkheid om zijn carriere te liften op de trein gestapt.

23 mei 2022 om 20:04

Het halen van Luuk de Jong is ambitieloos volgens de meneer waar je op reageert. Rustig lezen! Ciao!

Leuk interview. Benieuwd waar Teze komend jaar gaat spelen. Vind hem centraal nog steeds beter dan als rechtsback. Heeft PSV echt een goed budget om de selectie te gaan versterken als ze Gakpo en Sangaré niet verkopen voor de jackpot? Met die lening etc zal er een miljoen of 25/35 zijn denk ik? Overigens zie ik Gakpo nog wel blijven, Sangaré gaat echt weg denk ik.

23 mei 2022 om 19:50

Die lening/investering is niet bedoeld (sterker mag niet gebruikt worden) voor directe aanwinsten voor het eerste elftal. Deel van het geld wordt in het stadion/jeugdcomplex gestoken en een gedeelte gaat naar het investeren in jonge talenten naar PSV halen, zoals we met Malen en Madueke bijvoorbeeld deden.

23 mei 2022 om 19:52

Ohh oké, had ik dan verkeerd begrepen. Wat is dan het budget van PSV, enig idee?

23 mei 2022 om 19:57

Ik heb geen flauw idee haha. Ik vraag me eerlijk gezegd af of PSV intern echt keihard als doel heeft gesteld om beide spelers te behouden, of dat het een verkooppraatje is. Zou niet weten waarmee PSV in een seizoen opeens genoeg geld heeft verdiend waardoor er geen transferklapper gemaakt hoeft te worden. Of ze weten intern al van een uitgaande transfer van Madueke, Doan, Götze en Max bijvoorbeeld. Daar kun je bij elkaar zo 35-40 miljoen voor krijgen, dan ben je er ook.

23 mei 2022 om 21:07

Ik vraag me af wat er met de opbrengsten van Rosario Dumfries Malen is gebeurd. Echt grof geïnvesteerd is er niet laatste jaar/jaren, veelal koopjes en transfervrij. Uiteraard lopen de spelers er natuurlijk ook niet voor een knaak en een bos uien. Die financiële injectie/lening zou oa voor betere faciliteiten zijn bedoeld,maar kan me vaag herinneren ook om niet persé hoeven te verkopen van de sterkere spelers en juist hun contracten te verbeteren. Heel nieuwsgierig wat er gaat gebeuren. Om kampioen te worden moet je ook weer niet teveel spelers uitzwaaien. Zahavi, Gotze gaan sowieso weg. Das nog wel op te vangen denk ik. Veerman op 10. Vertrekken naast Götze Zahavi ook Gakpo en Sangare ,wordt t al een stuk lastiger. Vervanging van deze 2 gaan t nooit beter doen vermoed ik.

Dit houd dus in dat madueke wel verkocht kan worden. Vind ik wel interessant. Houden we hopelijk een mooi bedrag aan over. Luuk de jong zou geweldig zijn. Schiet er zeker 20 in en is echt een leider met ervaring.

23 mei 2022 om 20:05

Is geen zekerheid he. Heeft ook bij psv een minder seizoen gehad, waarbij er maar aan hem werd vast gehouden en nog geen 10 goals maakte.

23 mei 2022 om 22:58

Niemand is een zekerheidje, dat zijn alleen de allerbeste. Die spelen niet in de Eredivisie. Hij is in ieder geval wel een absolute doelpuntenmaker. Dat heeft hij zeker bewezen en daarom is die keuze voor de Jong helemaal niet vreemd.

Per se de champions league willen halen en Luuk de Jong als gewenste spits zien gaat wat mij betreft niet samen. Ik had gehoopt dat Brands wat invloed op de John de Jong zou uitoefenen, maar je ziet nu voornamelijk L de Jong en Cillessen genoemd worden en dat is echt om te huilen. Dit wordt weer een teleurstellende transferzomer.

23 mei 2022 om 20:00

Luuk de Jong is nog wel te begrijpen, wanneer je hem goed gebruikt is dat een garantie voor goals in de Eredivisie. Cillessen daarentegen lijkt me geen aanwinst. Niet bijzonder goed, veel geblesseerd en zal ook niet voor een appel en een ei komen spelen.

23 mei 2022 om 21:19

Luuk scoort toch echt goals op t hoogste niveau. Gebruik je zn kwaliteiten goed ,kan ie nog wel ff mee. Is fit als een hoentje. Ik heb ook liever een van Nistelrooy, Romario, Ronaldo, maar die komen niet meer. Hlozek is onbetaalbaar. Brands, Ruud zelf zullen hier toch achter staan.

23 mei 2022 om 21:48

Luuk heeft al meermaals bewezen erg weinig op het hoogste niveau te scoren. Dit is geen niveau dat je moet nastreven als je de CL in wilt gaan. Hooguit als backup.

24 mei 2022 om 06:34

Tis idd een ideale pinchitter. Vorige seizoenen toch wel belangrijke goals gemaakt voor Sevilla, tegen Atletico, Real ,Barcelona. Halve finale, finale EL. Zijn toch wel grote wedstrijden. Daarbij zijn t vaak ook goede goals. Denk dat ie de eredivisie nog wel aan kan. Waar dacht jij aan dan als vervanger van Zahavi?

Sangaré + Gakpo behouden en zorgen voor een betrouwbare keeper en scorende spits. Dan kom je al een heel eind. Ben erg benieuwd naar komend seizoen en hoe Ruud het gaat doen

Tegen het financiele geweld van Engeland kan PSV niet op dus er zal een plan moeten komen waar die jongens enthousiast van worden. Ik zou de ambitie hoog leggen; zeker kampioen worden. Ga niet voor Luuk de Jong maar geef Memphis en Wijnaldum een contract voor vijf jaar. Bouw een team om hun heen, te beginnen met Gakpo en Sangare voor een seizoen te behouden. Beetje meer ambitie zou best mogen in Eindhoven,

23 mei 2022 om 20:01

Klopt een beetje meer ambitie mag maar het moet ook realistisch zijn. Iets wat ik van de opties die je aangeeft niet vind..

23 mei 2022 om 20:02

@nuanceman. Dus jij verwacht dat Wijnaldum em Memphis wel even 70% tot 80% van hun salaris gaan inleveren ? in dat geval zie ik Wijnaldum nog eerder naar zijn jeugdliefde Feyenoord gaan

23 mei 2022 om 20:54

Ik denk niet dat spelers als Sangare en Gakpo zich gek laten maken door zoiets als ambities. PSV zal ze een flink contract moeten voorschotelen met daaraan verbonden wellicht afspraken over een toekomstige transfer.

Daarnaast vind ik Memphis en Wijnaldum nogal ambitieus. Die jongens verdienen flinke salarissen en ik denk niet dat PSV dat kan betalen. Ik betwijfel zelfs of Luuk de Jong haalbaar is. Die spelers hebben ongetwijfeld nog genoeg clubs die hun situatie in de gaten houdt.

Ambitie is goed, maar ze moeten het ook ergens mee kunnen staven. Je kunt niet lukraak miljoenen uitgeven terwijl je het misschien niet eens echt kan missen. PSV is op financieel vlak geen Ajax en zal echt niet zomaar miljoenen tegelijkertijd uit kunnen geven. De lockdown heeft ongetwijfeld voor tekorten gezorgd en als je de sterkhouders wilt houden, zal er niet heel erg veel budget zijn. John de Jong zal dus creatief moeten zijn en het is al gebleken dat hij daar niet goed in is.

23 mei 2022 om 22:22

@sirius je moet als PSV mee in de begroting van Ajax anders werp je op voorhand de handdoek. Je kunt af en toe een seizoen dichtbij zitten - zoals dit jaar maar twee punten - maar in principe leg je je neer met een bijrol. Althans, dat is mijn mening.

Je wilt ze verleiden tot nog een jaar terwijl ze nog contracten voor jaren hebben. Gakpo heeft potverdikke net bijgetekend. Wat een slappe hap deze TD. Zeg gewoon voor minder dan 60 (of wat dan ook) gaan ze niet weg. Behaal je CL dan heb je al 40 miljoen binnen en wordt hun marktwaarde nirmaal gesproken nog hoger. En de Jong heeft nog geen nee gezegd, wat is dat nou weer. Meldt als je iets te melden hebt en ga niet voeden.

23 mei 2022 om 20:05

@mossing. CL levert PSV niet 40 Miljoen op maar zal rond de 30-32 Miljoen zijn vanwege de lage ranking

23 mei 2022 om 21:22

Als je de ticketverkoop etc erbij rekent komen ze al snel tegen de 40

Ik snap niet waarom PSV Gakpo en Sangaré per se wil behouden. Wat mij betreft gewoon verkopen als je er 35 a 40 miljoen per stuk voor kunt krijgen. Volgend seizoen moet er een grote schoonmaak plaatsvinden in Eindhoven en die kan alleen gerealiseerd worden als de grote vissen worden verkocht. Ik was geen fan van de aanstelling van Van Nistelrooij, maar nu we deze weg zijn ingeslagen moet hij ook een selectie krijgen waar enige toekomst inzit. Met de enorme hoeveelheid middelmaat die er nu rondloopt (Drommel, Mwene, Max, Ramalho, Guti, Van Ginkel, Doan, Bruma, Luckassen, Baumgartl Zahavi, Thomas enz.) Valt niet te werken. Verlies nemen en doorgaan

23 mei 2022 om 20:16

Je moet ook niet overdrijven. Natuurlijk zijn er een paar nieuwe spelers nodig maar het is ook weer niet zo dat er perse 10 nieuwe spelers bij moeten om kampioen te worden en dat je iedereen maar de deur uitstuurt. In principe denk ik dat het huidige PSV met een rechtsback, spits en een goede keeper al stukken meer zou kunnen laten zien of er zoveel budget is vraag ik me af, maar het lijkt mij niet onrealistisch dat PSV nog wel wat heeft om uit te geven.

Het lijstje middelmaat vind ik ook vrij overdreven. Ik ben van mening dat je Drommel, Mwene, Max en Doan zeker als wissel moet kunnen gebruiken. Guti en Ramlho hebben beide hun waarde laten zien dit seizoen en zijn dus ook echt wel spelers die je regelmatig in kan zetten. Baumgartl, Luckassen en Thomas speelde geen enkele rol dit seizoen, dus je hoeft daar echt geen vervangers voor aan te trekken. Maar laten we hopen dat we van ze afkomen

Buiten dat hebben Gakpo en Sangare wel kwaliteiten die je niet snel terug zal kopen. Ik heb het liefst dat er minimaal 1 van de 2 blijft, dat geeft PSV ook meer kansen zeker als de concurrentie zwakker wordt.

23 mei 2022 om 20:34

Ik vind niet dat ik overdrijf. Mensen realiseren zich niet hoe matig de huidige selectie van PSV is. Met Gakpo, Sangaré en Götze telt de A-selectie drie topspelers en met Teze, Mauro, Veerman en Madueke zijn er vier aardige talenten. Maar de overige +- 15 spelers die vast bij de selectie zitten classificeer ik gewoon als middelmaat. Niet goed voor de basis en ook niet voor de bank.

Het niveau van de algehele selectie móét gewoon omhoog als PSV ambities heeft. Dat betekent alle middelmaat lozen en minimaal acht a negen nieuwe spelers halen die echt iets toevoegen. Met de verkoop van Sangaré en Gakpo valt dit te financieren. Hoezeer ik ook fan ben van de twee en hoezeer ik je ook gelijk moet geven dat je de kwaliteiten van hen niet 1 op 1 terug gaat kopen. Maar ik denk dat dit voor de PSV-selectie als geheel uiteindelijk het beste is

23 mei 2022 om 20:46

Met die huidige selectie heeft PSV wel gewoon 81 punten gehaald hoor. Ook is PSV niet overklast door Sociedad, Monaco, Benfica en Leicester. Wel alles verloren wat uiteindelijk wel frustrerend is geweest natuurlijk, maar die teams waren niet significant beter.

Ik zie het liefst ook zo goed mogelijke spelers in de selectie, maar je moet je afvragen of dit perse nodig is om succesvol te zijn. Uiteindelijk moet je een beetje geluk hebben dat er zoveel mogelijk spelers fit blijven. Ik denk persoonlijk dat de nummer 16-25 niet heel veel impact zal hebben, als het een beetje meezit.

Ik denk dat het niet realistisch is om zoveel spelers te lozen en allemaal te vervangen. Uiteindelijk zullen ook deels sommige jeugdspelers ervoor moeten zorgen dat onbruikbare spelers van nu vervangen worden. Het is verre van ideaal maar PSV is nou eenmaal geen Ajax, die bijna alle posities redelijk dubbel bezet had dit seizoen.

23 mei 2022 om 21:23

Ik ben het helemaal met je eens. Dit is PSV. We kunnen niet aan komen kakken met spelers die net de Eredivisie aankunnen. Immers, wat is sinds 2019 de ambitie van PSV? Bij de top 32 van Europa horen en jaarlijks tot de Groepsfase Champions League komen. Als dat met kampioenschappen gepaard kan gaan is dat mooi, maar die internationale inhaalslag wordt als cruciaal bestempeld. Als je de huidige selectie naar die maatstaven afgaat blijft er inderdaad maar heel weinig over dat voldoet.

GK: x

RV: x
RCV: Ramalho, Teze
LCV: Boscagli, Obispo
LV: Mauro Jr

RCM: Sangaré
LCM: Guti

CAM: Götze, Veerman

RB: Gakpo
LB: Madueke

ST: x

Deze spelers kunnen wat mij betreft nog wat toevoegen in het halen van de ambitiedoelstellingen (op de lange termijn dan, he). Kortom, er is gewoon te weinig kwaliteit. Dus, of we moeten de ambities bijstellen, of er moet een gigantische schoonmaak gehouden worden, en tegelijkertijd enorm geïnvesteerd worden in de basis én de breedte.

Als ik naar dat snelle overzichtje kijk, dan hebben we slechts drie posities adequaat dubbel bezet. En we hebben maar liefst drie posities waarbij de eerste keuze niet voldoet. Dat kan, en mag niet. Zeker niet als je beseft hoe lang De Jong al aan het bouwen is aan dit team. Alles wat ie tot nu toe heeft is een gammel geraamte. Je kunt onderhand ook een elftal, plus een paar backups aan miskopen opstellen.

Ik vind het noemen van die ambitie cruciaal, want die is intern vastgelegd, en daar wordt de coach op afgerekend. En ik ben het ook met die doelstellingen eens, want die losermentaliteit / Olympische Gedachte moet er echt uit. PSV onderpresteert qua selectiesamenstellingen zo hard de laatste jaren. Zeker als je naar de financiële mogelijkheden kijkt.

23 mei 2022 om 21:36

LB en RB zijn natuurlijk omgedraaid, maar durf dit bericht niet te wijzigen want volgens mij ben ik dan mijn witregels kwijt 😅

Las dat januzaj transfervrij is goede opvolger van gakpo ?

23 mei 2022 om 20:47

Dat is wel een gokje. Z'n rendement is verre van goed en komt al jaren niet verder dan hooguit 4 goals en 4 assists. Is dat het niveau wat je na zou moeten streven als PSV zijnde? Hij is ongetwijfeld duur qua salaris. Dan kun je beter verder zoeken, want er lopen genoeg goede aanvallers rond.

Het zou goed zijn als Gakpo nog een jaar blijft met het oog op het WK. Daarna zou een club als Arsenal een goede stap zijn. Daar zou hij basisspeler kunnen worden. Bij Liverpool komt hij niet aan voetballen toe. Wij spelen nog een niveautje hoger en ik denk dat hij ook de intensiviteit niet aankan

John de Jong heeft al een serie van matige transferperiodes achter de rug. Het wordt nu echt tijd om te leveren. De derde voorronde CL is al 2 of 3 augustus, dus er is weinig tijd te verliezen. Vorig transferperiode is er al zwaar gegokt op Luuk. Die kwam niet en vervolgens zaten we met Vinicius opgescheept. Dus Luuk is goed om te halen, maar dan wel een snel antwoord. Van Cilessen wordt ik ook niet enthousiast. Weer een blessuregevoelige speler erbij. Alsof die er al niet genoeg rondlopen. Ga dan voor Cleiton of Ortega. Die pakken 5 punten per jaar. Stuk beter dan Drommel die er 8 per jaar kost. Ook Swedberg en Vinicius Souza binnenhalen en dan zijn de eerste klappen een daalder waard.

Lijkt wel een kopie van een Overmars interview 👀

De vraag zal vooral zijn of John de Jong in staat is om een redelijke transferzomer te bewerkstelligen. Contracten verlengen kan elke technisch directeur en zeker bij een club die de financiele mogelijkheden ervoor heeft. Echter presteert John de Jong vooralsnog ronduit slecht en ik vraag me eigenlijk af of hij ook maar enigszins capabel is. Nog een slechte transferzomer en PSV heeft serieuze problemen en nu heeft hij geen Schmidt met connecties. Verder vraag ik me af hoe haalbaar Luuk de Jong is. Ten eerste heeft hij ongetwijfeld een flink salaris, z'n contract loopt nog een jaar door en door z'n doelpunten voor Barcelona zijn er ongetwijfeld nog andere kapers op de kust uit grotere competities.

Bij PSV wordt het ook interessant. Gotze gaat weg? Zahavi, Thomas en Mvogo ook. Vinicius terug naar Benfica. Ik vind die Max ook helemaal niks. Bruma en van Ginkel mogen van mij ook weg. Deze spelers die (gaan) vertrekken mis je helemaal niet zoveel aan. Luuk de Jong lijkt me een uitstekende spits. Heeft het altijd goed gedaan bij PSV en gaan ze direct op vooruit. Naar mijn mening moet er dan nog een goede linksback, keeper en nr10 komen. Centraal achterin vind ik het ook niet heel sterk. Al deed Teze het best goed de laatste tijd, maar Obispo vind ik ook echt niet goed genoeg. En het is heel belangrijk dat Gakpo en Sangare blijven als je volgend seizoen wil presteren. Dan is het ook belangrijk dat Madueke fit blijft. Dat is toch echt wel een hele goede speler.

Dat zouden dan nu al de beste 'aankopen' van de gehele eredivisie zijn. Als je die kunt behouden, behoudt je anderen ook makkelijker. En hoef je geen nieuwe te halen waarvan je maar moet afwachten hoe goed ze het gaan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. BoscagliVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren