Ibrahimovic sluit indrukwekkende speech na titel op kenmerkende wijze af

Maandag, 23 mei 2022 om 18:36Tim Cozijnsen • Laatste update: 18:44

Zlatan Ibrahimovic heeft zich na het veroveren van de titel in Italië met een kampioensspeech tot zijn ploeggenoten gericht. De Zweedse aanvaller van AC Milan keerde in 2019 terug bij de club waar hij al twee seizoenen eerder actief was en hield met zijn ploeg naaste belager Internazionale dankzij een overwinning op de laatste speeldag bij Sassuola (0-3 winst) achter zich. Na afloop liet de veertigjarige aanvaller in de kleedkamer weten wat die prestatie met hem deed. “Niemand geloofde in ons", aldus Zlatan.

Ibrahimovic nam bij terugkomst in de kleedkamer het woord. “Haal iedereen hierheen. Jongens, rustig maar, ik ga niet vertrekken”, zo begon de Zweed zijn speech met een grap. “Vanaf de eerste dag dat ik hier kwam, en na mij nog anderen, geloofden weinig mensen in ons. Maar toen we begrepen dat we offers moesten brengen, moesten lijden, geloof moesten hebben en hard moesten werken, werden we een team. En als je een team bent kan je de dingen bereiken die wij nu hebben bereikt”, zo maakte Ibrahimovic duidelijk wat in zijn ogen het geheim is geweest achter het succes van AC Milan.

“Nu zijn wij de kampioen van Italië.” De Zweed sprak vervolgens zijn dankwoord uit naar zowel de spelers als naar het bestuur. “Als eerste wil ik alle spelers bedanken. Ik spreek nu namens het hele team. We willen verder Paolo Maldini, Ricky Massara en Ivan Gazidis bedanken.” Ibrahimovic sloot zijn speech af door zich weer tot zijn medespelers te richten. “Het is niet gemakkelijk geweest, maar we zijn een echt team geweest dit seizoen. Aan het begin van het seizoen geloofde niemand in ons, maar door het besef van die principes zijn we sterker geworden. Ik ben heel erg trots op jullie. Doe me nu een plezier en vier het als kampioenen, want niet alleen Milaan is van AC Milan, maar heel Italië is nu van AC Milan", waarna hij hard een tafel omver smeet.

Ibrahimovic heeft met 8 doelpunten en 3 assists in 27 officiële wedstrijden dit seizoen een aardige bijdrage geleverd aan het veroveren van de titel. De voormalig speler van Ajax werd eerder in zijn carrière al kampioen in Nederland met Ajax, in Italië met Internazionale, in Spanje met Barcelona en in Frankrijk met Paris Saint-Germain. Met zijn huidige club wist de Zweed in het seizoen 2010/11 ook al kampioen van Italië te worden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door vernon)

Mooie toespraak, van een groot kampioen van het grote milaan.

23 mei 2022 om 19:33

Alleen jammer dat hij de tafel omflikkert. Volslagen idioot.

23 mei 2022 om 19:48

Tegenwoordig hoef je er maar weinig voor te doen om een volslagen idioot te zijn.

23 mei 2022 om 19:56

Als jij of ik zich zo gedraagt op het werk als Zlatan dan worden we gelijk ontslagen, en terecht.

23 mei 2022 om 19:58

Wij worden dan ook geen Landskampioen na 11 matige jaren op ons werk.

23 mei 2022 om 20:19

Ja en dat is ook lekker vergelijkbaar. Kom op, dit is sport en dan ook nog eens voetbal. Ze zijn jaren geen kampioen geworden en nu komt het allemaal gewoon er lekker uit. Ik vind dit juist mooi.

23 mei 2022 om 20:21

Om dan toch een nuance aan te brengen, het ligt er wel heel erg aan wat voor werk je doet. Als ik op met een pak aan en een stropdas op kantoor een tafel om gooi, ja dan wordt er op zijn minst een stevig gesprek met me gevoerd. Maar als je werk bestaat uit topsport, fysiek uitdelen en incasseren, een wereld van geld en testosteron, van enorme druk en media-aandacht, dan is het toch een stuk anders.

Wat een baas, maar dit is de attitude wat Milan speler moeten krijgen; voor niemand bang zijn, niemand vrezen, de grond zal weer moeten beven als zij het gras betreden, we moeten weer angst in boezemen zoals Poalo Maldini met zijn toenmalige AC Milan generatie ook deden, want WIJ.ZIJN.A.C.MILAN!Wel jammer dat hij het niet grotere uitpakte met De wereld behoort aan AC Milan ipv alleen Italië, dan was de een perfecte speech,maar goed, misschien volgend jaar na een sterk CL seizoen, wie weet Forza Ibra Forza Milan 🔴⚫️

23 mei 2022 om 18:58

Een van de vetste titels ooit. Zeker niet de beste spelers individueel gezien, maar wel een hecht team van leeuwen die voor elkaar door het vuur gingen. Mooi dat Ibra de vechtmentaliteit over kon brengen, hopen dat hij nog een jaar doorgaat. Daarna afsluiten bij Ajax mag altijd ;-)

23 mei 2022 om 19:08

Misschien omdat de wereld (nog) niet tot Milan behoort? Die hebben de afgelopen jaren Europees weinig potten weten te breken dus misschien komend seizoen weer het oude Milan terug op het hoogste podium van Europa en eventueel de wereld. Ik juich de terugkeer van Klassieke topclubs in ieder geval toe.

23 mei 2022 om 19:45

Ibra zou het gewoon kunnen zeggen. Niets mis mee. Milan behoorde tot de wereld en zal het altijd blijven. Ongeacht de sportieve prestaties. Maar goed, misschien volgend seizoen.

23 mei 2022 om 20:57

Hoe doet Gazidis het bij jullie en wat vinden de fans van hem? Hij ging van de ene club in crisis (Arsenal) naar de volgende maar ik zie dat hij goed werk verricht bij Milan. Het is een beetje jammer hoe hij bij Arsenal was vertrokken, Wenger besliste destijds alles en was coach, sporting director, technical director etc. De huidige structuur die we nu hebben was door Gazidis samengesteld maar de mensen die hij aanstelde na Wengers vertrek zijn er sindsdien ook allemaal uit getrapt met Emery en we zijn er ook niet veel beter op geworden..

Haha typisch Zlatan eindbaas

En als heel Italie van AC Milan is dan AC Milan van Zlatan natuurlijk

Hele goede toespraak. Je ziet ook het respect dat hij geniet van iedereen daar aanwezig. Hij ziet eruit als een natuurlijke leider. Als ik hem zo zie, dan denk ik dat hij straks een toptrainer zal worden.

Iedereen wil een Zlatan zijn!!!!!!!!!!

BTW, hiermee toont hij toch wel aan dat spelers langer door kunnen ballen dan voorheen.
Natuurlijk niet zo lang als Zlatan en op dit niveau maar toch wel een jaar of drie.zeker
Dus ook Lewandowski??

23 mei 2022 om 20:16

Ik denk dat het algemene fitness niveau zeker omhoog gegaan is, maar de eisen op het veld ook. Dus de echte oude spelers zijn en blijven denk ik in de minderheid. Blessures, cardiovasculair vermogen, etc etc. Je moet mee blijven kunnen met die jonge gasten van 20 jaar oud.

24 mei 2022 om 09:41

En een stukje geluk qua genen/blessuregevoeligheid en hij heeft het nooit van zijn acceleratie of pure snelheid moeten hebben.
En hij zorgt als een echte professional goed voor zijn lichaam natuurlijk.

Dat staat bij het voetbal toch nog steeds redelijk in de kinderschoenen.

24 mei 2022 om 12:00

Ja denk je dat dat nog in de kinderschoenen staat? Ik heb juist de indruk dat alle trainingsfaciliteiten, voedingsdeskundigen etc steeds beter en prominenter aanwezig zijn. En ook het taboe op mentale begeleiding is steeds kleiner.

24 mei 2022 om 13:22

Ja eigenlijk wel, er zijn al grote stappen gezet en het gaat hard de laatste jaren.
Maar vergeleken met een gemiddelde wielrenner/schaatser/atletiek en vrijwel iedere andere sport waar ook nog eens veel minder wordt verdiend is het heel mager nog hoor.

Blijft bijzonder dat een Ronaldo door collega’s wordt geroemd vanwege zijn professionalisme mbt zijn lichaam, dit hoort tot op zekere hoogte de norm te zijn imo bij topsport, waar je lichaam je instrument is en je veel geld kan verdienen en veel van waarde kan betekenen voor je club.

Je ziet nog steeds vaak spelers na hun vakantie zich te zwaar en/of niet fit melden bij hun club.
Voetballers met een klein buikje, niet helemaal afgetraind.
Messi die tijdens zijn carriere terwijl die al jaren in het eerste speelde blijkbaar heel veel cola dronk en troep at met blessures/minder herstel tot gevolg.

Je kan met inzicht en talent heel ver komen, maar als de evolutie zich voort gaat zetten in het voetbal, want nu pas relatief kort geleden is begonnen in het voetbal, dan valt er nog zo super veel te winnen en gaat het niveau nog heel erg veel omhoog in de toekomst.

Kijk voor de gein het verschil in de lichamen van de spelers van nu en de jaren 90 en het tempo en daarom ook het niveauverschil.

24 mei 2022 om 14:48

Ja dat verschil is groot, ik ben benieuwd hoe ver ze nog komen. Ik volg het wielrennen vrij goed en daar zijn ze echt bizar bezig. Alle calorieen worden afgewogen etc. Lijkt me vreselijk om zo te leven. Maar je raakt er wel topfit door.

24 mei 2022 om 16:06

Als mijn werknemer voor een miljoen op de loonlijst zou staan, laat staan meer.
En hij moet fit zijn om te presteren, dan zou ik eisen dat iedere maaltijd perfect is samengesteld voor hem.
Vind het bizar dat dit niet het geval is.
Ik heb tot vorig jaar gewerkt op de zuidas, en ik hou af en toe wel van wat ongezond eten, maar hoe vaak ik gewoon rond etenstijd daar Frenkie de Jong zag bestellen en eten was echt schrikbarend.

24 mei 2022 om 16:29

Haha dat is wel een mooie anekdote

Een van de redenen dat je niet elke maaltijd perfect samenstelt, is dat mensen ook af en toe even moeten kunnen zondigen. Veel sporters kunnen het gewoon niet opbrengen om elke dag, elke maaltijd, elke stap in dienst van je sport af te leggen. Dat is gewoon menselijk. Een Ronaldo lijkt dat wel te kunnen, in het wielrennen is volgens mij Steven Kruijswijk zo'n jongen die dat ook heel monomaan kan, maar Tom Dumoulin bijvoorbeeld weer niet. Ik begrijp dat wel. Maar in de voetballerij zijn het er vermoedelijk wel teveel ja.

Wel een baas hoor, en hij is niet altijd even serieus met zijn grootspraak. Ik zat al te wachten op een typische actie van hem, toch zag ik het niet aankomen.

Mooi al die jonge spelers. Je ziet dat ze naar hem opkijken. Nog steeds de échte baas in de kleedkamer en eigenlijk ook gewoon de capitano.

tja, de italiaanse league is niet meer wat het geweest is, nu op hetzelfde nivo als de L1.
Hij mist alleen een echte europeese prijs....

23 mei 2022 om 19:18

Europa league met ManU 2017 is een aardige toch ?

Pierre won hem in 2002 en word nog steeds als God gezien vanwege dat..

23 mei 2022 om 19:57

Wel aardig, maar geen basis in halve finales en finale

23 mei 2022 om 20:48

Hij was toen inderdaad geblesseerd. Maar eerlijk is eerlijk. Je ziet nu ook alweer wat voor invloed zijn aanwezigheid in het team al brengt. Dat zal destijds niet minder geweest zijn. En ook in die campagne had die een grote aandeel in de aanloop naar die finales.
Zou beetje krom zijn als die deze titel niet bij zou mogen schijven.

Zelfde als dat Gravenberch en/of antony zichzelf geen landskampioen mogen noemen omdat ze de laatste wedstrijden geblesseerd waren

Natuurlijk knap dat Milan kampioen is geworden, en het is echt vooral te danken aan het sterke collectief. Als je kijkt wie allemaal gescoord heeft, dan kan je enkel concluderen dat iedereen een bijdrage aan het kampioensschap heeft gedragen. Wel moet ik zeggen dat ik niet echt onder de indruk ben van het niveau van de competitie. Inter verliest met Lukaku en Hakimi twee absolute sterspelers, maar kan alsnog tot aan het einde meedoen aan het kampioensschap? Napoli choked zoals altijd weer en ook Atalanta was dit seizoen dramatisch. Over Juventus zal ik het niet eens hebben. Nogmaals heel knap van Milan, maar zouden de Seriea volgers zich niet zorgen moeten maken over het niveau van de competitie?

Hij moet echt nog lang doorgaan! Zou het geweldig vinden om hem tot zijn 45ste ofzo te zien spelen.

Ik ben trouw VZ lid sinds 2008. Sindsdien heb ik het verval van Milan meegemaakt (op een kleine opleving in 2011 na). Ik heb gezien hoe Inter en vervolgens Juventus jaar na jaar de Scudetto hebben gewonnen. Ik heb gezien hoe het Milan na het tijdperk Maldini, Inzaghi, Gatusso, Seedorf, Nesta en co telkens het onderspit delfde. Hoe vaak er onnodige aankopen werden gedaan. Legendes als trainer voor de leeuwen gegooid die het niet waar hebben kunnen maken. De financiële crisis van de afgelopen jaren, laat staan het ontbreken van deze mooie club in de Champions League. Hoogtepunten gekend maar ook vele dalen gezien. Wat ben ik nu blij als Rossonero!!! Hopen dat het de komende jaren in Italie goed gaat en de lijn wordt doorgezet. En ik krijg nu al kippenvel als ik me de spelers in dit tenue voorstel tijdens de CL hymne!

24 mei 2022 om 00:03

Het is je gegunt! Ga er lekker van genieten

Meer belangerijk in de kleedkamer dan op het veld, toch wel een legende aan het worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1690 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
G. MurelliUnknown
S. PioliUnknown
L. NavaKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

2244 fans
Aanvaller, 40 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AC Milan 23 8 2 0
2020/2021 AC Milan 19 15 2 1
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren