Feyenoord maakt selectie voor finale Conference League bekend

Maandag, 23 mei 2022 om 17:56Tim Cozijnsen • Laatste update: 18:11

Feyenoord heeft de definitieve selectie voor de finale in de Conference League bekendgemaakt. Justin Bijlow reist ook mee naar Tirana, waar AS Roma woensdagavond om 21:00 uur de tegenstander is. De doelman heeft sinds begin maart geen wedstrijd meer gespeeld bij Feyenoord, maar heeft de groepstraining iets minder dan een week geleden hervat en hoopt de finale te halen. Tyrell Malacia, Gernot Trauner en Reiss Nelson, allen nog afwezig in de laatste competitiewedstrijd, maken eveneens deel uit van de selectie, die verder geen grote verrassingen kent.

Cole Bassett en Tein Troost reizen ook mee met de Rotterdammers, maar behoren niet tot de wedstrijdselectie. Bassett is niet speelgerechtigd en Troost moet als vijfde doelman achter Justin Bijlow, Ofir Marciano, Valentin Cojocari en Thijs Jansen plaatsnemen op de tribune. Ramon Hendriks trainde afgelopen donderdag nog apart van de groep. De verdediger lijkt echter tijdig hersteld voor de finale. Tot slot staat er nog een klein vraagteken achter Philippe Sandler. Hij raakte in de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles geblesseerd, maar hij behoort ook tot de 23 namen van trainer Arne Slot.

Dennis van Eersel, Feyenoord-watcher van RTV Rijnmond, meldt maandag dat iedereen fit is, maar dat het voor Bijlow een race tegen de klok wordt om woensdagavond aan de aftrap te kunnen verschijnen. De doelman gaf donderdag nog een enorm hoopvol teken door de volledige groepstraining mee te maken en bovendien onderdeel uit te maken van de basisploeg bij de afsluitende partij. Feyenoord vertrekt dinsdag naar Albanië en zal om 19:30 uur een laatste keer trainen in Arena Kombëtare, normaal gesproken de thuishaven van het nationale team van Albanië. De finale tussen Feyenoord en AS Roma vangt komende woensdag 25 mei om 21:00 uur.


Volledige selectie Feyenoord:

Doel: Justin Bijlow, Ofir Marciano, Valentin Cojocaru en Thijs Jansen

Verdediging: Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi, Tyrell Malacia, Philippe Sandler, Gernot Trauner, Ramon Hendriks en Denzel Hall

Middenveld: Guus Til, Jens Toornstra, Jorrit Hendrix, Orkun Kökcü, Fredrik Aursnes en Patrik Wålemark

Aanval: Luis Sinisterra, Cyriel Dessers, Alireza Jahanbakhsh, Bryan Linssen en Reiss Nelson



Poll

Moet Feyenoord het risico nemen om woensdagavond met Justin Bijlow te beginnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door expert1962)

Wat een opluchting is dit zeg. Geef ons nu veel meer kans dan met Marciano

23 mei 2022 om 18:49

Ik weet het niet, keeper zonder wedstrijdritme..

23 mei 2022 om 19:00

Ik twijfel ook. Bijlow was vlak na blessures vaak niet sterk. Marciano heeft het zeker niet foutloos gedaan, maar de laatste wedstrijden in Europa was het prima.
Overigens vreemd dat ze Basset, die niet speelgerechtigd is, hebben meegenomen en niet bij jong Feyenoord tegen Almere mee hebben laten doen.

23 mei 2022 om 19:05

Het schijnt dat Basset niet meer speelgerechtigd is voor de O21 omdat hij teveel wedstrijden in de Eredivisie heeft gespeeld. Of dit klopt durf ik niet te zeggen, aangezien er dan andere regels gelden tussen de ED en KKD.

23 mei 2022 om 19:36

Niet zeker hoor, maar het zou kunnen dat hij niet mocht omdat hij die zondag nog tegen Twente mee deed. Heb wel eens gehoord dat je niet in de zelfde week voor het eerste en het jong team mag uitkomen.

23 mei 2022 om 19:47

Weet ook niet hoe die regels zijn eerlijk gezegd

23 mei 2022 om 23:02

Kom op man , Bijlow met 1 arm is zelfs beter dan Marciano.
Dit zou een no brainer moeten zijn.

Malacia is geen vraagteken meer? Dat zou een opluchting zijn.

23 mei 2022 om 22:21

Vier keepers op de lijst. Dan lijkt het mij dat ze er rekening mee houden dat Bijlow niet kan spelen...

23 mei 2022 om 23:05

Inderdaad gewoon opstellen, wedstrijdritme of niet. Is een veel betere keeper dan Marciano, die met wedstrijdritme ook genoeg fouten heeft gemaakt of niet goed stond. Gewoon durven, dit is voor vele waarschijnlijk hun laatste Europese finale. Niet vergeten hoe bijzonder dit is.

Je zou door al dat nieuws over Feyenoord haast vergeten dat Feyenoord over 2 dagen een Europese finale speelt.

23 mei 2022 om 18:19

Hahahaha was niet anders toen die mensne daar uit 020 de halve finale bereikt hadden

23 mei 2022 om 18:24

Wat is het toch een frappante samenleving waar mensen Amsterdam of Ajax niet in de mond durven te nemen. Hoe werkt het in een brein dat je weigert een team/plaats uit te spreken. Ik begrijp het niet. Kan je mij je gedachtengang uitleggen?

OT: Als ik Feyenoord zou zijn (lees 010 voor sommige onder ons). Dan zou ik 100% Bijlow laten spelen. Bijlow op 25% is al beter dan Grabbelciano. Die man keept alsof je je eigen keeper verkeerd zet op fifa. Veel zin in de finale! Eindelijk weer een NL team in een finale.

23 mei 2022 om 18:30

Wat maakt het uit. Waar mensen tegenwoordig al een punt van maken.

23 mei 2022 om 18:37

Het maakt vrij weinig uit. Maar ben vooral geïnteresseerd in de beweegreden van iemand om bewust benamingen te omzeilen.

23 mei 2022 om 18:56

Een simpel leven WWnation.

23 mei 2022 om 19:54

En sommige Ajacieden zeggen geen Feyenoord maar Feyenoord of 010. Conclusie: Je hebt bij elke club mensen zitten die hooligantje spelen, en die bepaalde namen niet willen uitspreken. Dat simpele hoort ook wel een beetje bij de voetbalcultuur.

Spanned man! Nog paar dagen en misschien geschiedenis.

Nog een keer vlammen en dan kan hij lekker rusten, zou mooi zijn als Bijlow het haalt.
Ik heb er als niet-Feyenoorder veel zin in, maar ga er niet van uit dat Feyenoord wint. Niet omdat ik het ze niet gun of omdat ik niet vind dat ze de klasse daar voor hebben, maar je speelt tegen Mourinho een finale, juist voor zo'n alles of niet pot zullen ze lastig te verslaan zijn, moet je ook nog meetellen dat ze gewoon een beter team hebben. Als Feyenoord niet vroeg een goal weg geeft komen die kansen zeker.

23 mei 2022 om 18:53

Justin gaat spelen. Heb vanmorgen vernomen van betrouwbare bronnen binnen de club dat die fit is. Wel baart het mij zorgen dat hij keept zonder enig ritme

23 mei 2022 om 18:56

Misschien zetten ze een metronoom achter het goal.

23 mei 2022 om 21:24

Nou ben ik toch benieuwd waar zo'n uitspraak als "ze hebben een beter team" vandaan komt. Iedereen roept dat maar, maar volgens zijn er maar heel weinig op dit forum die ze regelmatig zien spelen. Alles wat je van analisten hoort is dat het juist een heel matig team is en de 6e plek in de serie A is nou ook niet heel geweldig. Dus waarom is het een beter team?

23 mei 2022 om 23:31

Waarde selectie volgens transfermarkt: 369 miljoen. 17 internationals.
Waarde selectie Feyenoord volgens dezelfde bron: 135 miljoen, 15 internationals.

Zitten echt wel een aantal toppers daar met Ibanez, G. Mancini, Spinazzola, Cristante, Pellegrini, Zaniolo en Abraham = allemaal spelers met een transferwaarde boven de 25 mijoen.

Ibanez vs Senesi
Trauner vs Mancini
Spinazzola vs Malacia
Christante vs Aursner
Pellegrini vs Kökcü
Zaniolo vs Til of Sinisterra
Abraham vs Dessers

Als Feyenoord 25 miljoen per hierboven benoemde speler kunnen vangen, knijpen we de handjes dicht.

Maar met geld koop je geen titels en daarom is Feyenoord natuurlijk niet kansloos.

24 mei 2022 om 13:23

Ik heb ze vaak genoeg zien spelen over de laatste 2 jaar.
Tammy Abraham is 5 klasses beter dan Dessers bijvoorbeeld.
Zo'n Pellegrini is toch een prachtige voetballer, Guus Til komt niet dichtbij.
Spinazzola is een van de betere wingbacks op de aardbol en dan heb je ook Zaniolo.
Om het over de 6de plek in de serie A te hebben is wel heel kort door de bocht, dat zijn geen Utrecht of Twente die er boven staat, maar Juve, Milan, Inter, Napoli en Lazio

24 mei 2022 om 04:39

Beter team valt nog te bezien. Ze hebben vooral betere spelers.

Ik denk dat Feyenoord dit jaar heeft laten zien dat ze als team ijzersterk zijn, ondanks wellicht de tekortkoming van bepaalde kwaliteiten bij individuen.

Bijv. Ook de 2e wedstr tegen Ajax zag je dat Feyenoord als team eigenlijk beter was dan Ajax, maar dat Ajax meer individuele klasse heeft, dat zal bij Roma ook zo zijn.

Dit zag je ook tegen Marseille heel goed

Desalniettemin ontzettend veel zin in de finale.

Had liever marciano gehad. Zo'n zin in deze pot. Hoop dat Roma hem pakt maar als Feyenoord hem pakt verlicht de pijn toch iets meer als pak en beet Leicester city of Marseille hem mee naar huis neemt.

Ik hoop dat Bijlow het haalt ik denk dat hij gaat spelen.Ik denk dat Van Gaal hem daarna ook bij de definitieve selectie haalt. Niet om hem te laten spelen maar om hem nog 1.5 week door te laten trainen op hoog niveau om fitter te worden. En Bijlow is wel zeker van het WK en van Gaal wil die WK selectie al zoveel mogelijk bij elkaar hebben en dus ook Bijlow

23 mei 2022 om 19:08

Wat mij betreft mag Van Gaal het lekker met Cillisen en Flekken doen bij die nutteloze Nations League. Daar hoeft Bijlow geen terugval voor te riskeren. Kan beter zichzelf rustig weer klaarstomen tijdens de zomerstop. Dan kan hij het WK ook weer meepakken. In vorm zal hij toch onbetwist zijn, en dan weet je zeker dat hij in de tussentijd goed hersteld.

23 mei 2022 om 21:13

Bijlow is redelijk vaak geblesseerd dus zekerheid heb je sowieso niet bij hem. Bijlow heeft eigenlijk geluk dat de keepers in Nederland gewoon verschrikkelijk slecht zijn, en we hebben ook geen aanstormend talent dus daarmee heeft die vooralsnog geluk mocht die fit zijn maar het is dus niet ideaal.

De kriebels beginnen nu wel echt te komen. Woensdagavond kan er eentje met eeuwigheidswaarde worden. Hoe dan ook zal de trots overheersen.

Neem de beker mee naar huis mannen! Wordt een lastige pot, maar er liggen zeker kansen tegen Roma. Persoonlijk schat ik Marseille hoger in dan Roma, maarja Mourinho...

Ik hoop dat alireza zijn naam alleen maar voor er vorm op papier staat. Heeft toch echt aangetoond dat zelfs de laatste 10 minuten niet aan hem besteed zijn. Als je de wedstrijd alleen maar uit hoeft te voetballen of zelfs op slot kan gooien is elke andere speler beter.

Ik zou graag ff ingevroren worden tot woensdagavond. Nog 2 dagen... Ik heb er een hard hoofd in tegen Mourinho, maar dat had ik ook tegen Marseille en uit tegen Slavia na die 3-3 thuis. Kom op jongens, doe het.

Och, wat ben ik gespannen zeg. Wat zou dit een geweldige prestatie zijn door deze Europese prijs te pakken en dit roma is ook gewoon te pakken.. Als Feyenoord wint dan zal het wel weer gebagatelliseerd worden omdat dit Europese toernooi zogenaamd niets voorstelt, maar daar zullen we in Rotterdam maling aan hebben. De eerste club die deze prijs wint zou echt geweldig zijn!

Goed nieuws voor Feyenoord richting de finale! Bijlow is uiteraard een veel betere keeper dan Marciano, straalt rust en zekerheid uit, tevens coacht die zijn verdediging, die staat uiteraard in de basis woensdag, geen twijfel mogelijk. Bij Roma is het enige twijfel geval Mckhitaryan, ga er vanuit dat tegen Feyenoord dezelfde tactiek als een ronde eerder tegen Leicester City gehanteerd wordt. Maar als verrassing kan Mourinho ook zoals tegen Lazio beginnen en dat zou betekenen met Zaniolo op de bank en Mckhitaryan op de plek van Zaniolo, mits fit uiteraard en Oliveira op de centrale plek op het middenveld. Dat laatste hoop ik echter niet, Oliveira is een speler die het hele spel van Roma vertraagd, ga er niet vanuit dat Roma de optie tot koop ligt van de zomer, brengt toch veels te weinig, geen schim van de veel scorende middenvelder van Porto het seizoen ervoor.

Moxht Mourinho deze pot winnen dan heeft hij de CL, EL, ConL gewonnen. Hij schrijft daarmee historie.

Ik hoop dat Feyenoord zich goed heeft laten informeren door Letsch en de beelden van de wedstrijden van Vitesse tegen Roma nog eens goed heeft bekeken.
Benut Feyenoord de kansen beter dan Vitesse toentertijd tegen Roma deed dan is er voor mij geen twijfel mogelijk dat Feyenoord die cup gaat pakken. Roma viel me toen vies tegen en Vitesse heeft het zelf laten liggen want waren zeker niet de mindere van Roma.
Dus gewoon goed afjagen en afmaken!
Hup Feyenoord!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ToornstraMiddenvelder313
L. SinisterraAanvaller3012
A. JahanbakhshAanvaller274
J. BijlowKeeper220
P. WålemarkMiddenvelder121
O. MarcianoKeeper120
S. ValkMiddenvelder00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

14 fans
Keeper, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren