Al-Khelaïfi: ‘Hij is bang dat de Ligue 1 sterker wordt dan LaLiga’

Maandag, 23 mei 2022 om 17:29Jordi Tomasowa • Laatste update: 17:37

Nasser Al-Khelaïfi heeft gereageerd op de recente uitspraken van Javier Tebas. De voorzitter van LaLiga had zaterdag geen goed woord over voor de handelwijze van Paris Saint-Germain bij de contractverlenging van Kylian Mbappé. Tebas sprak op Twitter schande van het bedrag waarmee de steraanvaller overgehaald werd in Parijs te blijven, gegeven de miljoenenverliezen van PSG de afgelopen jaren. Met name voorzitter Nasser Al Khelaïfi moest het ontgelden in zijn relaas.

Mbappé ging maandag tijdens een persconferentie dieper in op zijn keuze om een nieuw contract bij Paris Saint-Germain te tekenen. De Franse steraanvaller werd bij het persmoment vergezeld door Al-Khelaïfi, die inging op de harde uitspraken van Tebas. “Misschien is Tebas bang dat de Ligue 1 sterker wordt dan LaLiga, die niet meer hetzelfde is als drie of vier jaar geleden", zei de voorzitter van PSG.

“We hebben Mbappé, hij blijft bij ons en de rest maakt me eerlijk gezegd niet uit”, vervolgde Al-Khelaïfi, die weersprak dat de 23-jarige aanvaller voor de Franse grootmacht heeft gekozen vanwege het geld. “Geld is niet het belangrijkste voor Kylian. Er is een club in Spanje die hem veel meer kan betalen dan wij… Kylian heeft gekozen voor het sportieve project.”

Tebas was van de zotte door de contractaanbieding van Parijs, die volgens hem helemaal niet gedaan had mogen worden. "Wat PSG doet door Mbappé's contract te verlengen met grote hoeveelheden geld (wat we weten door waarvandaan en hoe PSG hem betaalt), na het verliezen van zevenhonderd miljoen euro de afgelopen jaren en het betalen van zeshonderd miljoen aan loonkosten, is een BELEDIGING voor het voetbal, schrijft de bestuurder zaterdag op Twitter. "Al-Khelaïfi is zo gevaarlijk als de Super League."

De woede van de LaLiga-president bleek tevens uit het officiële statement van het hoogste Spaanse voetballichaam dat zaterdag naar buiten kwam. Hierin gaf LaLiga aan PSG aan te klagen bij de administratieve en belastingautoriteiten van zowel de UEFA, de Franse en Europese autoriteiten. "Dit is een schandaal", luidde het oordeel van Tebas en consorten. Overigens was ook de tekenpremie die Real Madrid bereid was te betalen niet mals, wist Marca: Mbappé zou tweehonderd miljoen euro verlangd hebben.Gerelateerd

Meer sportnieuws

160 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Hahaha om La Liga in te halen heb je meer goede teams nodig. Het enige team iets voorstel in Frankrijk is PSG, maar voor de rest is de Franse competitie echt heel erg zwak.

23 mei 2022 om 17:37

Vandaar dat Messi het zoveel beter in de Ligue 1 doet dan de La Liga.... Not. De Ligue 1 is de meest onderschatte competitie ter wereld, ik blijf het zeggen. Iedereen noemt het een Farmers League maar ondertussen is het fysiek op de Premier League na de zwaarste competitie op aarde. De aanstellers uit de La Liga kunnen hier in ieder geval niet aan tippen.

23 mei 2022 om 17:42

Een 34 jarige Messi die aan het afbouwen is in Parijs ja. Messi in zijn prime zou de Ligue 1 absoluut aan flarden schieten. Maakte er 50 in een La Liga seizoen wat destijds de beste competitie in Europa was.

23 mei 2022 om 17:50

City laat met spelers als Foden, Mahrez, Gundogan, Sterling en Bernardo Silva zien dat je met techniek heel ver kunt komen.

23 mei 2022 om 17:50

El_Guaje7, Ik waag dus te betwijfelen of Messi de Ligue 1 wel even aan flarden zou schieten, zelfs in zijn prime. Vorig jaar scoorde hij er nogsteeds op los in de La Liga. Het verschil kan nooit zo groot zijn in 1 jaar puur door leeftijd.

23 mei 2022 om 17:52

ViscaCatalunya, Gundogan en Sterling zijn helemaal niet zo technisch hoor. Mahrez, Foden en Silva wel, dat klopt. Maar het is ook weer niet zo dat hun statestieken in de PL voor zich spreken, toch?

23 mei 2022 om 17:52

Realiseer je je wel wat voor belachelijke reactie je net hebt geplaatst? Er is niks zwaar aan de lique 1. Feyenoord heeft onlangs nog Marseille verslagen die geen indruk maken. Kijk jij überhaupt wel wedstrijden in de lique 1?

23 mei 2022 om 18:00

Sterling is redelijk technisch. Gundogan kan echt wel heel goed voetballen.

23 mei 2022 om 18:05

Ik heb helemaal geen belachelijke reactie geplaatst. Dus door een momentopname van Marseile, stelt de Ligue 1 niks voor? Dus toen Lyon de nummer 7 uit de Ligue 1 was en nummer 2 Man City uit de PL versloeg, was de Ligue 1 beter dan de PL?

23 mei 2022 om 18:05

Allez Paris. Soms denk ik echt, kijk je wel voetbal?🤣 Gundogan is een van de beste voetballers van City. Daarnaast, op PSG na 0 goede ploegen. Marseille is de nummer 2 van de Ligue 1 en komt in de halve finale conference league en wordt vervolgens verslagen door Feyenoord, kom op zeg. Ligue 1 slaat vaak een modderfiguur in Europa en heeft al sinds 93 geen CL-winnaar meer gehad. Ligue 1 is een mooie en onderschatte competitie, maar blijft de 5e league van Europa.

23 mei 2022 om 18:06

Sterling moet het meer van zijn snelheid en diepgang hebben. Gundogan is ook een jongen met veel diepgang. Kijk de goals gisteren er maar op terug. Dat waren geen technisch hoogstandjes maar goals die hij maakt door op de goeie plek te staan.

23 mei 2022 om 18:09

R.madrista, lees mijn reactie hierboven. Gundogan is toch veel meer een speler met diepgang die op de juiste plek staat, dan een speler die met een splijtende bal iemand diep stuurt a la De Bruyne? Zoals ik al zei, mensen blijven maar naar de wedstrijden tussen Marseille en Feyenoord wijzen. Is de Ligue 1 dan ook sterker als nummer 7 Lyon nummer 2 Man City uitschakelt?

23 mei 2022 om 18:12

Een Messi die vorig jaar heel la Liga aan flarden trapte. Dat leeftijd-argument kan dus ook wel de prullenmand in.

23 mei 2022 om 18:13

De Ligue1 wordt er niet beter op doordat PSG elk jaar een paar sterren koopt. Die eerste paar wedstrijden kijken misschien wat meer mensen naar hun wedstrijden om te zien hoe die sterren het doen, maar nadien kijkt er niemand meer naar PSG-Metz met alle respect. Als we al klagen over Bayern dat eentonig wordt in de Bundesliga, laat dan staan van PSG in de Ligue1. Zelf de eigen spelers en supporters wachten daar op de CL wedstrijden, wat er welgeteld 13 op een seizoen kunnen zijn. Maar goed, Al Khelaifi heeft het format ook al laten aanpassen, zodat ze na Barcelona en Real niet nogmaals een remontada/afgang van jewelste meemaken. Misschien kan hij geld pompen in de overige teams, en dan wil ik het wel geloven dat die Ligue1 sterker wordt.

23 mei 2022 om 18:15

Rmadrista// je snapt zijn agenda niet.. messi speelt in de ligue 1 dus is dat nu de beste competitie ter wereld. Speelt messi volgend jaar bij ajax dan is de eredivisie de beste competitie ter wereld.

23 mei 2022 om 18:17

Niet zozeer leeftijd wat mij betreft dan wel comfortzone en vooral ook zin en drive. Heeft in La Liga overigens ook 5 maanden voor zijn doen geen deuk in een pakje boter geschopt tot januari vorig seizoen.

23 mei 2022 om 18:20

Knabbel lekker voor joh, allemachtig. De Eredivisie maakt al vele clubs daar kapot! Los van psg, ruineert Ajax alle andere clubs. Feyenoord wint zelfs van nr 2 marseille hahahaha. Even calma grote vriend. En psg? Well well well uit de CL in de 16e finales al. Maar heuyyyy sterk gesproken man.

23 mei 2022 om 18:20

ConchaEspina, De afgelopen 10 jaar heeft de Ligue 1 3 verschillende kampioenen gekend, PSG, Lille en Monaco. De Bundesliga maar 1 kampioen, Bayern. Ik durf wel te stellen dat de Ligue 1 spannender is dan de Bundesliga.

23 mei 2022 om 18:21

@Lierse1997 Misschien kunnen de argumenten van nieuwe omgeving, ander team en motivatie ook daarmee de prullenbak in? Over motivatie gesproken, kijk maar even hoe Messi in de CL voetbalt en hoe in de Ligue 1.. Misschien dat Brest-uit toch niet het beste haalt uit een voetballer die toch bijna alles heeft bereikt wat je kan bereiken

23 mei 2022 om 18:23

En Lyon wint van nummer 2 City. De Ligue 1 maar sterker noemen dan de Premier League? Drita schakelt bijna Feyenoord uit. Kosovaarse competitie gelijkwaardig aan die van Nederland? Iets met momentopnames.

23 mei 2022 om 18:51

Dat PSG die Ligue niet kapotspeelt toont enkel aan wat een zootje ongeregeld het is, niet hoe sterk de concurrentie is. Maar hopelijk halen ze deze zomer nog Pogba en Dembele.

23 mei 2022 om 18:58

ConchaEspina, Oke. Maar dan nog is de Ligue 1 meer competitief dan de Bundesliga, zooitje ongeregeld of niet.

23 mei 2022 om 19:01

Allez

Kom op man, stelt toch niet zo veel voor. Frankrijk voelt de hete adem van NL op de ranglijst.
Door PSG haalt de competitie net iets meer punten dan Portugal en Nederland.

Rest stelt niets voor hoor.

23 mei 2022 om 19:01

Er zijn waarschijnlijk super competitieve liga's waar praktisch de helft kan kampioen worden, maar dat maakt ze niet sterker. Je kan 20 even zwakke teams hebben, dat maakt niet de sterkste/interessantste competitie.

23 mei 2022 om 19:05

Het gaat niet om of hij wel of niet voor parijs is.

Ik vind zelf Tebas een hypocriet gast. Schande voor la Liga.
Hoe kan je een baas hebben voor la liga die pro Real Madrid is.

Als Real Madrid hetzelfde had gedaan dan hoorde je hem niet. Nu het is niet gelukt...gaat meneer hypocriet Tebas anders piepen.

Wie is ooit begonnen met kapot maken van voetbal markt. Was het niet Real Madrid?
Voor hoeveel is Figo, Zidane, Ronaldo en Bale gehaald?
Toen nog een speler niet eens 20 miljoen koste.

Hypocriet ten toppe. Ik denk eerder dat nieuws zwaar hard is aangekomen daar in Madrid. Iedereen ging het al vieren
Toen kreeg Real en de fans en meneer Tebas deksel op de neus.

Ik snap wel dat de haat erg hoog zit tegen eigenaren van City, Chelsea en PSG. Haat puur omdat ze rijk zijn.

23 mei 2022 om 19:19

Barcelona was de eerste die boven de miljoen betaalde voor een speler, als je dan toch zo begint. Om nog maar te zwijgen over transfers van griezmann, dembele en coutinho. Hypocrisie ten top.

23 mei 2022 om 19:20

@allez ja alles word weerlegd door in jou ogen logica.

kan je komen met ligue 1 is spannender, nee gewoon schandalig dat niet kan domineren met het geld wat ze er tegenaangooien.
zoveel uigeven en daan keep op keer europees falen.
valt je namelijk dat de keren dat psg redelijk ver komt in de CL de competitie niet kunnen winnen?


daarna blijf je lyon aanhalen, maar blijft wel vreemd dan dat afgelopen 20 jaar geen enkele club europees iets presteert.
dat terwijl russische, portugese, oekariense en zelfs nederlandse club dat wel gelukt is.

weerleg jij die feiten anders even haha

23 mei 2022 om 19:23

Sterker nog, Nlse competitie is van gelijk niveau of zelfs sterker dan Lique 1. Franse teams presteren slecht in alle 3 Eu competities.
Wat MrKrillin al aangaf: het komt enkel door PSG dat Lique 1 meer punten scoort.

23 mei 2022 om 19:44

@allez paris,

waarom is de eredivisie de Ligue 1 dan zo dicht genaderd op de ranglijst? Als de ligue 1 zo fysiek sterk is, en fysiek het enige is waarom voetbal draait, dan zou de ligue 1 dus per definitie veel hoger moeten staan op de Europese ranking. De werkelijkheid is helaas anders.

23 mei 2022 om 19:48

Fysiek zeker de nummer twee. Voetballend is het ontzettend slecht. Dus leuk, nummer 2 fysiek, voetballend nauwelijks top 10. Echt waar, waar al die Franse teams hun miljoenen in stoppen is mij niet duidelijk. Het is eigenlijk een schande dat Portugal en Nederland zo dicht kunnen komen. Een ontzettend lelijke league in mijn optiek. Dit staat volledig los van deze hele hetze die nergens op slaat. Waar bemoeit de Tebas zich mee?

23 mei 2022 om 20:04

Tebas klaagt omdat Laliga over de jaren heen enkel sterren is kwijtgeraakt, en dat Barcelona en Real er niet in slagen om de nieuwe topspelers aan te trekken. Wat dus betekent dat het een minder interessant product is om te verkopen. Maar blijf vooral bij het idee dat het is omdat het over Real gaat. En dat het door de transfer is van Zidane naar Real dat Barcelona 160 miljoen betaalde voor Coutinho of bijna hetzelfde voor Dembele. Verder is de haat voor die genoemde clubs niet omdat ze rijk zijn, maar ik gok dat een uitleg daar aan koppelen redelijk nutteloos is voor jou om te begrijpen.

23 mei 2022 om 20:09

Feyenoord verslaat de nummer 2 van Frankrijk he.

23 mei 2022 om 20:43

Allez Paris, ik noemde Marseille als voorbeeld. Zaak is dat Frankrijk geen CL winnaar heeft geleverd sinds 1993. En dat daarbij de laatste 2 finalisten uit 2020 en 2004 komen. Daarnaast, Gundogan heeft diepgang maar dat betekent niet dat hij niet technisch is. Kom op, probeer je ons nu echt wijs proberen te maken dat de Ligue 1 in de top 3 zit qua competities? Want het is duidelijk de 5e competitie.

23 mei 2022 om 20:44

Haha La Liga aan flarden geschoten. Hij werd nota bene 3e in La Liga, wist de topscorer titel te bemachtigen door alleen tegen kleinere ploegen te scoren (ik bedoel vorig seizoen) en tevens had hij een andere rol bij Barca. Daar was ie de ster, nu maakt Mbappe de goals. Lierse, ik verwacht echt beter van je. Wat nuance zou je comment goed doen.

23 mei 2022 om 21:19

Wat jij zegt is niet waar. Voordat Figo voor €60 miljoen naar Real ging, ging Crespo voor €57 naar Lazio. Dat waren toen gewoon ook al de prijzen.

De haat is niet puur omdat ze rijk zijn, maar omdat er maar pertinent geld in wordt gepompt door buitenlandse eigenaren. Omzetten zijn kunstmatig omhoog gebracht, het zijn gewoon ordinaire speeltjes.

23 mei 2022 om 23:04

Gundogan niet zo technisch? Oei oei oei, dan heb je wel een hele vreemde kijk op voetbal. Maar dat blijkt ook uit je uitleg van zaken hier.

24 mei 2022 om 19:14

Heb je kortgeheugen hersens?
Wanneer ging Figo, Zidane en Ronaldo naar Real en wanneer ging Griezman, dembele etc naar Barca.

23 mei 2022 om 17:39

Marseille?

23 mei 2022 om 17:51

Hij bedoelt dat clubs uit La Liga zich aan financiële regels moeten houden! Kijk naar Barcelona, iets wat PSG totaal niet doet( meer dan 700 miljoen verlies). Hoop dat ze uitgesloten gaan worden van de champions league!

23 mei 2022 om 17:54

League 1 stelt niks voor, alleen maar Paris die voor spek en bonen speelt je zag al dat ze titel niets vierden omdat ze daar 0 tegenstand kennen.

23 mei 2022 om 18:52

Klopt maar die potentie heeft Ligue 1 wel. Zeker gezien het talent wat daar vandaan komt.

haha sterker dan la liga daarom staat er spaans team in CL finale waar staat psg 🤡🤡🤡🤫🤫🤫

23 mei 2022 om 17:37

Lezen is kennelijk erg moeilijk. Er staat: ‘Hij is bang dat de Ligue 1 sterker wordt dan Laliga’.

Dat gaat dus niet over nu maar over de toekomst.

23 mei 2022 om 17:59

Kinderachtige emojis gebruiken om te laten zien hoe slim je bent, en het punt van zijn verhaal missen…

23 mei 2022 om 18:11niks kinderachtig aan emojis laat geen emojis om te laten zien dat ik slim ben. doe ik gewoon omdat ik Al-Khelaïfi kinderachtig vind Al-Khelaïfi is zelf kinder achtig met zijn uitspraken . psg stelt niks voor waar zijn die CL bekers ze kunnen even kijken bij hun grote rivaal bij Olympique Marsaille de lique 1 zal nooit sterke compentitie worden aangezien er een top club is er de rest toch voor spek en bonen mee doen psg kan fianancieel alles met hun olie geld kunnen ongelimiteerd kopen terwijl de rest dat niet kan

23 mei 2022 om 18:29

Vorig seizoen is Lille nog kampioen geworden. Voor de rest is Al-Khelaifi kinderachtig maar reageer jij met clown emojis om dat uit te drukken.

23 mei 2022 om 19:32ja nou nou toevallig was lille kampioen geworden hoe vaak zal dat nog gebeuren waar staat lille nu is gewoon middenmoter dit seizoen en normaal gesproken word gewoon psg tussen 15 en 20 punten verschil kampioen maak zelf uit of ik clown emojis wil gebruiken je kan wel sneertjes uit delen omdat ik emoijs gebruik maar ik heb gewoon gelijk

24 mei 2022 om 13:09

Je hebt helemaal geen gelijk vriend. Is de Bundesliga dan ook geen sterke competitie omdat Bayern altijd kampioen wordt? In de Premier League zijn er ook maar twee serieuze titelkandidaten, wat een zwakke competitie moet dat zijn, zeg.

23 mei 2022 om 19:07

Je weet dat het meer geluk dan wijsheid is he, dat Real überhaupt in de finale staat.

23 mei 2022 om 21:49

Nou ja, het is eigenlijk een klein wonder dat die Spaanse ploeg in de finale staat. Niets tegen Real Madrid natuurlijk, maar zo'n geweldige ploeg hebben die ook niet. Wel een uitstekende spits in absolute topvorm overigens. Verder is begrijpend lezen wel handig.

Sterker zegt hij ook, hij zal het nog meenemen ook 😂😂

24 mei 2022 om 08:45

Zou toch kunnen? Hij zegt toch niet nu al maar in de toekomst. Weet jij veel straks worden er nog drie clubs in Frankrijk overgenomen door rijke gasten en worden die net als PSG dan zijn ze zomaar ineens sterker. En we moeten ook niet net doen alsof Spanje zo geweldig is want buiten die paar top teams valt het daarna ook wel snel vies tegen.

Tebas heeft zichzelf ook wel een beetje belachelijk gemaakt eerlijk gezegd. Het was niet aan hem om beklag te doen al zou la liga aantrekkelijker worden met de komst van mbappe. Hij kent de reden niet van de verlenging van mbappe want als jongen uit de banlieue van parijs kan het een droom zijn om een legende te worden bij de club in je eigen stad.

23 mei 2022 om 17:42

Ja was niet nodig om zo te reageren ook sommige Real fans. Het is niet gelukt die jongen heeft zijn eigen redenen om bij PSG te blijven en dat moeten wij respecteren. Maakt niet uit als geld een grote rol heeft gespeeld denk wel dat 99% van de mensen zo’n voorstel ook hadden geaccepteerd.

23 mei 2022 om 17:46

Ramos// indd. Real madrid heeft ook een enorme financiële aanbod gedaan waarmee het verschil niet eens zo groot was. Ik denk dat mbappe gewoon echt liever in parijs blijft. Al die madristas hier hadden zichzelf voor de gek gehouden door te denken dat mbappe een “madrista” is en dat hij vanuit ze hart zou kiezen voor madrid. Die zijn van een koude kermis thuisgekomen.

23 mei 2022 om 19:55

Dat de hele discussie nog voortduurt zeg! Blad omslaan en verder, ik wil liever weten wat we mogen verwachten bij Madrid, gaan we spelers halen of gaan we met deze huidige groep nog een jaar proberen aan te haken? Ik zit uit te kijken naar een eventuele Tchouameni, Gnabry en een rechtsback. Mbappe is een gepasseerd station. Jammer voor ons, maar we moeten door.

23 mei 2022 om 17:44

Dat klopt. Jaar in jaar uit is er in Spanje niet op FFP gehandhaafd. We weten allemaal wat er afgelopen zomer bij Barcelona aan de hand was, maar dan wordt er nieuw geld geleend en men gaat gewoon verder of er niets aan de hand is.

Uiteraard speelt Barcelona gewoon weer CL komend jaar. Vind Tebas geen enkel probleem.

23 mei 2022 om 17:47

Klopt niet wat je zegt, maar geloof vooral wat jij wilt geloven.

23 mei 2022 om 17:48

Leg maar uit wat er niet klopt. Ik geef een motivatie. Jij roept alleen maar wat zonder onderbouwing.

23 mei 2022 om 17:50

Spanje heeft juist de strengste regels omtrent FFP in tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk

23 mei 2022 om 17:51

FFP is van de Uefa. Barcelona doet gewoon weer mee in Europa. Is nimmer geschorst wegens overtredingen.

Het is leuk om te roepen dat men in Spanje erg streng is maar als men niet handhaaft, dan stelt het niets voor. Doet denken aan die miljarden schuld van de Spaanse club aan de fiscus die simpelweg gewoon niet inde.

23 mei 2022 om 18:08

SpeedyAFC, je bent echt niet goed op de hoogte. Ik heb niks met Barcelona, zoals je aan mijn username kon zien. Maar FFP werd de afgelopen jaren vanwege het coronavirus niet gehandhaafd. Het is dus tijdelijk afgeschaft. Barca moest Messi verkopen vanwege de strenge Liga regels in Spanje. Get your facts straight man..

23 mei 2022 om 18:12

Ondanks dat Paris nooit winst maken mogen ze onbeperkt uitgegeven zonder harde straffen, ongelooflijk dat zulke staatsclubs hun gang mogen gaan.. Gaat meer uit dan ze binnen krijgen..

23 mei 2022 om 18:32

@r.madridista
Hele grote woorden weer. Alleen jammer dat Barcelona Messi helemaal nooit verkocht heeft... ze weigerde zelfs een bod van 100 miljoen euro.

Barcelona kon Depay niet inschrijven want er was geen geld. Toen gingen spelers akkoord met het doorschuiven van salaris betalingen naar de toekomst. Barcelona bouwde dus extra schuld op.

Maar vier maanden later kwam de kerstman langs. Men kon ineens de trainer ontslaan en zo even 10 miljoen euro aftikken. Een hele rits spelers huren, alsof het niks kost. En als klap op de vuurpijl eventjes Torres kopen voor 55 miljoen euro.

Allemaal geen enkel probleem in Laliga.

23 mei 2022 om 18:34

@aqua
Het punt is juist dat er bij Barcelona ook altijd veel meer geld in gaat dan er uit gaat. Het is de club met de hoogste schulden last van allemaal. Ze konden bij de banken al geen geld meer lenen. Dus werd er een investeringsmaatschappij gevonden om maar eventjes flink wat kapitaal aan te vullen.

Maar dat is allemaal geen enkel probleem. Barcelona speelt ook volgend jaar weer in laliga en ook in de CL.

23 mei 2022 om 18:14

Daarvoor hoefde hij niet tot de week ervoor te wachten. Ook vorig jaar was hij een Fransman uit Parijs. Maar goed, slecht voor de PR om te zeggen dat er op de laatste minuut een giga zak geld bijgegooid is en dat hij mee bepaalt hoe PSG gerund wordt. Dat laatste is ook wel het juiste recept voor succes moet ik zeggen...

23 mei 2022 om 18:39

Beide clubs bleven zakken met geld bijgooien en niet alleen psg. Had real een ultimatum gesteld dan had mbappe niet zolang gewacht. Real speelde zelf het spel mee en heeft verloren. Hij had geen enkele “verplichting” om niet zolang te wachten.

23 mei 2022 om 18:49

Maar waarom uberhaupt een akkoord willen bereiken met Real als financieel bijzaak is zoals hij het schetst? Als je prioriteit Frankrijk nog niet verlaten is, maar de Ligue1 en PSG op de kaart zetten is, is er geen enkele reden voor heel deze soap. Maar volledig eens dat Madrid een deadline had moeten stellen, en daarmee meegewerkt heeft aan deze show. Al had ik meer transparantie verwacht van Mbappe richting Real achter de schermen, en meer respect zoals Florentino dat ook naar hem heeft getoond.

23 mei 2022 om 18:59

Hij kan dat ten doel hebben, maar daarnaast ook financieel het meeste eruit halen en daarvoor was een tweestrijd tussen psg en real madrid nodig. En waarom verwacht jij meer transparantie van mbappe? Hij is gewoon aan het onderhandelen en hoeft alleen te denken aan zijn eigen belang. Waarom verwacht jij dan dat hij ook aan het belang van real madrid denkt? Omdat perez zich zo opstelde hoeft mbappe dat niet te doen. Mbappe heeft daar juist gretig ge(mis)bruik van gemaakt.

Begrijp me niet verkeerd want ik noemde hem al een geldwolf toen het erop leek dat hij naar madrid ging. De eisen die hij stelde maakten het duidelijk waar het hem om te doen was. Alleen had hij nu van beide clubs een uitzonderlijk financiã£â«le aanbod dat ik nu wel zijn woorden geloof dat hij als fransman nog in frankrijk wilt blijven.

23 mei 2022 om 19:13

Omdat het zogezegd zijn droomclub is waar hij ooit voor wilt spelen? Daar ga je toch niet 'vuil' mee spelen? Dan is het toch ook logisch dat Real de deur nu sluit? Dat is zoals ik tegen twee vrouwen zeg dat ik wil trouwen, en aan het altaar krijgt 1 van de twee het ja-woord. Verwacht jij dan dat die andere vrouw ooit nog interesse zou hebben? Zoals je zegt heeft hij misbruik gemaakt van Real.

23 mei 2022 om 21:53

Tebas zit er natuurlijk wel voor het Spaanse voetbal. Dat de man verre van objectief is, is allang gebleken. Echter denk ik dat objectiviteit hem ook niet echt verder helpt in zo'n functie. Overigens ben ik wel nieuwsgierig waar Real Madrid nu hun aandacht naar gaat verschuiven. Geld is er genoeg, dus die zullen vast alternatieven op de korrel hebben. De ploeg kan namelijk nog wel wat kwaliteitsimpulsen gebruiken.

Kylian heeft gekozen voor het sportieve project.. er is een club in spanje die meer zou betalen dan wij 🤡

23 mei 2022 om 18:17

Hahah moest hier ook wel om lachen.

23 mei 2022 om 20:06

Ik vraag me dan af of zo'n vent, die toch wel een stel hersens moet hebben, zichzelf geloofd terwijl hij het zegt.

Die Spanjaarden laten zich wel kennen hoor. Mbappe mag toch zelf bepalen waar hij tekent? En dat Psg alles uit de kast haalt is toch ook hun goed recht? Sowieso hoort de voorzitter van de bond/competitie zich niet bezig te houden met transfers van individuele clubs. Moet je voorstellen dat de Knvb of eredivisie iedere keer hun mening zou geven bij iedere transfer van Ajax of Psv. Daar zit niemand op te wachten.

23 mei 2022 om 17:50

De KNVB is in functie niet te vergelijken met La Liga, dus die vergelijking gaat mank.
Tevens zegt Tebas dit, niet iedere Spanjaard. En ja, PSG staat volledig in z’n recht te bieden wat ze willen, Tebas had dit beter kunnen aankaarten bij de bevoegde instanties ipv roeptoeteren in de media, maar goed, ook dat hoort bij het spelletje ;-)

23 mei 2022 om 18:04

Je snapt ik bedoel. Het zou toch belachelijk zijn als iemand van de Knvb/eredivisie Tottenham publiekelijk een rotclub gaat noemen omdat ze Bergwijn niet aan Ajax willen verkopen.

23 mei 2022 om 21:58

Nogmaals, appels en peren vergelijken. Je punt is zonder de manke vergelijking ook gewoon te snappen hoor..

23 mei 2022 om 18:18

Rick

Gaat wel om wat eerlijkere concurrentie he.

Real heeft aan strenge regels gehouden, clubs aan strenge regels en RM aan het saneren geweest.

PSG draaide 700 miljoen verlies en biedt een mega contract wat niet te verantwoorden is binnen huishouding.
Dat kan alleen omdat er een heel staat achter staat.

23 mei 2022 om 21:59

Maar als het illegaal was, dan waren ze er natuurlijk niet mee weggekomen. Schijnbaar keurt de UEFA het goed. Dat wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijk eerlijk gaat allemaal, maar daar hebben clubs als Real Madrid ook een verleden mee. In dat opzicht is het de pot die de ketel verwijt. Dus ja, wat is nou eerlijke concurrentie?

Uiteindelijk heeft Real Madrid geen invloed op PSG en vooralsnog is Perez slim genoeg om zich er niet te veel over uit te laten. Er is geld, dus Real Madrid is ongetwijfeld bezig om een grote naam naar de club te halen. Ik ben wel nieuwsgierig hoe de transferzomer eruit gaat zien.

Haaland naar premier leaugue. De toppers zijn oud aan t worden en gaan langzaam richting pension. Talenten en beste spelers op het moment gaan niet naar La Liga. Gaan goede vooruitzichten voor La Liga. Is al minder leuk om te kijken. Real staat wel in de finale, maar het voetbal is nou ook niet denderend. Meer geluk dan wijsheid in de finale terecht gekomen, maar ze staan wel in de finale.

Om een grote competitie te hebben heb je vooral grote historische clubs nodig met een grote aanhang. Niet alleen Real Madrid of FC Barcelona maken la Liga groot maar juist historische clubs als Atletico Madrid, Valencia, Real Betis, Sevilla, Athletic Bilbao, Real Sociedad, Espanyol, Osasuna. Allemaal met steeds mooiere en grotere stadions.

23 mei 2022 om 17:53

Heel mooi verhaal. Ik denk dat iedere speler die naar Real of Barca wilt, idd de prachtige historie van Osasuna in zn overweging meeneemt.

23 mei 2022 om 17:58

Je wilt als speler in een competitie spelen tegen historische clubs in de mooiste stadions. Dat is wat de EPL en la Liga zo mooi maakt. Natuurlijk heb je ook een Burnley of een Getafe maar een groot deel van de wedstrijden speel je in de mooiste stadions.

23 mei 2022 om 18:00Historie en succes kan je niet kopen, zie Paris die niet van Paris houden maar van het geld, dat is verschil met de klassieke clubs als Real Madrid die houden echt van de club ..

En gaan door het vuur voor ons Real Madrid. Bloed zweet en tranen, Real Madrid heeft leiders zei Benzema..

Benzema zei ook al hebben we minder kwaliteit Real Madrid voel je ook al hebben ook al hebben we minder kwaliteit dan schaatsclubs als City Paris, dat geeft d doorslag ziel en zaligheid

23 mei 2022 om 18:58

Real Madrid is een club die bewijst dat je traditie kan kopen. Die hadden vroeger veel geld (nu nog) en daardoor hebben ze veel geld. Wacht nog 30 jaar en PSG heeft ook traditie.

23 mei 2022 om 19:02

Dat kan je niet kopen hoeveel miljarden ze ook smijten. Ook historie geschiedenis van de club kan je niet kopen. Paris blijft in mijn ogen een plastic club. Real Madrid is een klassieke echte club...

23 mei 2022 om 19:04

Lierse9
Vraag natuurlijk of PSG over 30 jaar nog rijke voorzitter heeft.
Straks trekt hij zich terug na het WK en dan dondert het in.

Welke rijk persoon gaat PSG kopen om vervolgens belachelijk veel geld in te pompen.

Dit is niet vol te houden.

Ik verwacht niet, dat PSG over 30 jaar nog bij de top hoort

23 mei 2022 om 19:06

@Lierse Of gewoon al een eeuw goed beleid en daardoor veel geld?

23 mei 2022 om 22:05

Kun je succes niet kopen? Hoe is Real Madrid zo groot geworden dan? Die hebben hun historie ook gewoon gekocht. Je spreekt jezelf tegen en bent verre van objectief. Het is echt schrijnend hoe eenzijdig je discussieert.

En om in te haken op jouw laatste alinea: De reden dat Real Madrid de finale speelt, is een portie geluk in combinatie met de ervaring van spelers/personeel als Benzema, Kroos, Modric, Ancelotti e.d. Natuurlijk een knappe prestatie overigens. Daar wil ik verder ook niets aan afdoen.

23 mei 2022 om 22:39

En daarom wordt Chelsea door het gros van de voetbalfans, jonger dan 25 jaar, gezien als een Europese topclub en hoor je (los van de oorlog) niemand nog janken over Abramovic.

23 mei 2022 om 18:16

Alsof Frankrijk zulke clubs niet heeft. Ze hebben weliswaar geen clubs zo groot als Real en Barca, maar genoeg historisch grote en mooie clubs. Clubs als Saint Ettiene, Bordeaux, Marseille, Reims, Nantes, Lens, Nice stuk voor stuk clubs met een prachtige geschiedenis.

23 mei 2022 om 22:02

Om een grote competitie te hebben, heb je enkel veel geld nodig. Natuurlijk is Laliga een top competitie, maar mensen doen soms ook wel erg denigrerend over de Ligue 1. Dat is echt geen pannenkoeken-competitie en de hoeveelheid aan talent daar is best wel duizelingwekkend. Ik denk niet dat buitenstaanders zich interesseren in de geschiedenis van niet zulke relevante clubs.

Clown wees blij dat je ongestoord met miljoenen mag smijten. Wat een circus is voetbal toch geworden. Binnenkort even een WK spelen dat op de lijken van honderden gastarbeiders is gebouwd.

Real moet gewoon Neymar kopen, dan zijn direct zowel PSG als Barcelona pissig.

23 mei 2022 om 17:51

Real begint eindelijk eens te lijken op een echt team, moet je vooral die solo artiest halen

23 mei 2022 om 18:04

Ik hoef Neymar echt niet die is wel over de hill, is echt weinig van hem overgebleven, traag oogt dikkig en is snelheid wel kwijt... En speler met Barca verleden zie ik liever naar bij Real Madrid.

23 mei 2022 om 19:21

Ik denk niet dat Barca nog echt wakker ligt van Neymar. Die presteert niet, mist veel wedstrijden. Is over de hill. Is een speler die met zijn leefwijze niet tot ver in zijn 30e jaren op topniveau actief blijft, dat is zeker.

23 mei 2022 om 20:18

Lol, ze gaan luisteren naar offers rond de 90 miljoen voor Neymar. Ik denk dat ze clubs 90 miljoen mogen betalen om Neymar van hen af te nemen. Die heeft steeds meer moeite om het allemaal op te brengen. Je mag je afvragen hoe gemotiveerd hij nog is. Vooral aangezien die CL nog lang gaat uitblijven en hij maar ouder wordt. De Ligue1 vijftien keer achtereen winnen is leuk, maar volgens mij gaat dat hem ook vervelen op een gegeven moment.

Mbappe werkt wel snel: hij heeft binnen enkele uren Pochettino en Leonardo weggestuurd en nu Neymar in de etalage gezet. Zal de Braziliaan leuk vinden, nadat hij zo vol lof en liefde sprak over het bijtekenen van zijn maatje. Het kan verkeren.

23 mei 2022 om 22:51

We hoeven neymar niet we hebben al een vergelijkbare speler en dat is Vinicius Junior... ik zou zeggen laten we mbappe vergeten. En geef Rodrygo de kans. Haal nog 1 rechtsbuiten een spits cvm en Ra. En we zitten voor de komende 10 jaar goed.

Met een PSG is Ligue 1 zeker een concurrent voor een La Liga zonder Messi en Ronaldo. In de lijn van laatste 3 jaar (finale, halve finale, dit jaar ongelukkig eruit tegen Real) is PSG volgend jaar gewoon weer een favoriet om samen met City, Liverpool, Real de halve finale CL te halen en is het een serieuze kanshebber om hem te winnen. Zeker onder leiding van Mbappe, die dure Braziliaan en de Argentijnse goat waar ik na een jaar wennen een beter seizoen van verwacht.

23 mei 2022 om 19:06

Fikret

PSG is geen favoriet. Die worden weg gecounterd door sterkere teams. Neymar en Messi verdedigen nooit mee en zijn weer jaar verder (en weer jaar minder gemotiveerd).
Verwacht hun focus ligt volledig bij het WK
Die zijn na het WK op.

Daarnaast nog aantal zwakke plekken

Die Tebas heeft zichzelf compleet belachelijk gemaakt. Ik bedoel, Mbappe speelt liever voor PSG dan Real Madrid... het is wat het is. Klaar.

23 mei 2022 om 20:20

Daar heb je helemaal gelijk in, Tebas is een idioot

Clubs als PSG en City zijn de anti-helden die we nodig hebben. Grappig hoe we overal zo woke voor zijn, maar in het voetbal blijkbaar alleen select groepje clubs aan de top willen hebben en de rest mag daar niet aan komen.

Lie er een club die zixhzelf financieert, dan clubs die inkomrn genereren door banken onder druk te zetten met hun fanbase en schimmige deals waarbij ze stukje waardeloos grond ineens voor irreele bedragen verkopen.farmerleague zal nooit in de buurt komen van het niveau van Laliga, lachwekkend en Mbappe en maar lachen en blij doen en die sjeik zeggen dat Mbappe het niet voor het geld doet...

ik hoef hem nooit in het maagdelijk koninklijke wit te zien, kiest puur voor geld dan voor sportieve ambities. Ook Benzema heeft afstand genomen en noemde hem een verrader, en terecht dit is een dolk in de rug steken van Real Madrid.. Ik zal het hem nooit vergeven Real voorliegen bedriegen kan gewoon niet.... Mbappe heeft geen trots...

23 mei 2022 om 17:55

Jij moet echt opzoek naar professionele hulp.

23 mei 2022 om 18:16

Dat mag jij ook wel hoor, misschien kan Abramo nog voor de kosten opdraaien.

23 mei 2022 om 18:22

Kan dat zelf ook wel betalen hoor.

23 mei 2022 om 17:57

Zulke reacties vind ik pure entertainment haha 😂😂
Laat eens zien waar Benz Mbappe een verrader noemt.
Ome Flo heeft naast Haaland en Mbappe gegrepen. Maar ach, tenminste heeft ome Flo Hazard en Bale weten te behouden😁

23 mei 2022 om 18:03

Haaland is nooit een optie geweest. Niet uit je nek kletsen .. Haaland werd door Raiola overal aangeboden waaronder bij barca maar ook Madrid. Madrid heeft juist 1x gezegd dat ze heel blij zijn met benzema en dat Haaland geen optie was. Verder is er nooit een bericht geweest mbt Haaland. 3 spelers zijn er continue genoemd
Mbappe , rudiger en die jongen van Monaco

23 mei 2022 om 17:59

@Aqua1

Man man het zit je wel diep Hey. Pak je verlies en ga gewoon verder met je leven

23 mei 2022 om 18:17

Hahaha benzema en mbappe zijn gewoon vrienden. Die neemt het niet zo serieus. Die hebben gewoon een leven buiten het voetbal. Benzema noemt mbappe helemaal geen verrader. Life goes on

23 mei 2022 om 18:22

Heeft Real bedrogen de verstandhouding zal echt nooit meer het zelfde zijn, en terecht zo actie van Mbappe is respectloos en onacceptabel. Vrienden je vrienden zo voorliegen? Niet meer zijn dit wel vrienden die glashard in je gezicht liegen geld kiezen boven Real Madrid. Wel degelijk vind Benzema hem een verrader.

23 mei 2022 om 18:31

Ze vrienden bedrogen? Haha alsof benzema nu slechter slaapt. Hij heeft jou misschien bedrogen denk niet dat benzema daarmee zit. Binnekort zie je ze weer lekker samen lachen bij het nationaal elftal. Denk dat de fans zich meer bedrogen voelen dan big benz

23 mei 2022 om 18:37

Benzema komt van milieu waar ere code wordt gehanteerd. geloof mij dat Benzema in zijn trots is gekrenkt... Die gaat het hem nooit vergeven..

23 mei 2022 om 18:54

Hahah droom verder. Benzema kan het geen fluit interesseren. Die rijdt op het moment weer met z’n Lamborghini naar zijn villa in Madrid toe. Bij het Franse elftal is hij gewoon weer grote vrienden met Mbappe. Clubliefde bestaat niet/nauwelijks meer, alleen maar bij fans is dat een ding.

23 mei 2022 om 22:15

@aqua1 - Je bent willekeurig in de meest idiote geruchten aan het shoppen totdat het aansluit op jouw gedachtegoed. Benzema post een foto van Tupac (wat hij schijnbaar vaak doet omdat hij iets met z'n muziek heeft), een journalist verzint er een verhaal bij en jij slikt het als zoete koek, omdat je het wilt geloven. Is het nou zo moeilijk om even objectief te zijn? Je vat dit wel heel erg persoonlijk op allemaal.

23 mei 2022 om 22:55

Menneke, dit is niet gezond hoor. Zelfs als je aan het trollen zou zijn, dan zou dit nog zeer ongezond gedrag zijn. Laat internet maar even een paar maandjes met rust en ga lekker in de bossen wandelen. Even afsluiten.

23 mei 2022 om 19:55

Heb jij niet letterlijk onder elk Mbappe-artikel neergeplempt voor bijna een jaar, tot irritatie van bijna iedereen hier, dat Mbappe naar Real ging en moest komen? En nu wil je hem niet in 'dat maagdelijk wit' zien? Ik wil graag voorstellen ID, voor leeftijd, en een IQ-test toe te voegen aan registreren op deze site. Niet om mensen te weren, helemaal niet. Maar god wat zou het een verklarende waarde hebben.

23 mei 2022 om 20:17

Het is graag of niet ik wil hem niet meer.. Heeft Real Madrid misbruikt voor een topdeal te realiseren.. Kennelijk is Real niet zijn droomclub alles blijkt fake te zijn, niks echt aan dat ventje..

Als je de club met de olie-centen niet mee rekend is de eredivisie op dit moment nog sterker als de Franse competitie. Ajax wint eenvoudig van de toen huidige kampioen Lille, en Feyenoord laat Marseille met lege handen achter.

23 mei 2022 om 18:09

Franse competitie stelt weinig voor, speler met wat ambitie zou ten alle tijden naar topcompetitie gaat.. Franse League is gelijkwaardig aan de eredivisie. Zelfs beter als je Paris niet meerekent.

23 mei 2022 om 22:17

Het grote probleem met die analyse is dat daarachter ook nog heel wat komt. In Frankrijk is meer geld en buiten PSG ligt het niveau veel dichter bij elkaar. In de Eredivisie houdt het na de top 6-7 wel een beetje op met de kwaliteit. Geen schande natuurlijk, maar de Ligue 1 is natuurlijk sterker dan de Eredivisie.

Hahaah dat die zichzelf nog serieus kan noemen.. De Ligue 1 is max 5e of 6e competitie. En als je de concurrent in acht neemt dan zou ik zelfs durven zeggen dat de Portugezen niet onder doen.. PSG staat geen straat maar een heel dorp voor op gebied van kwaliteit, kwantiteit, geld en dergelijke.. Dat hij dan ook nog durft zeggen dat Mbappé niet voor het geld kiest moet hij weten. Ik kan er hard mee lachen.

Ik denk dat veel mensen de ernst van deze situatie nog niet inzien. Wat PSG heeft gedaan is het begin van het einde. Een club waarin onbeperkt geld ingepompt kan worden zonder consequenties is killing voor het voetbal. City ramt er elke paar jaar ook een miljard doorheen. De tijd zal het leren. Echter wat wel zeker is, is dat mbappe elke dat onder een groot vergrootglas staat. Wanneer het slecht gaat gaat het artikel over mbappe die niet blij is en de trainer wilt vervangen. Of Messi met wie hij niet goed overweg kan om die naar de bank te sturen.

De Ligue 1 zal lang zal ze leven nooit maar dan ook nooit sterker zijn dan La Liga. Hoeft niemand bang voor te zijn, haha grapjas. Ligue 1 is alleen irrelevant vanwege PSG, waar onbeperkt geld ingepompt kan worden. Zegt al genoeg dat grote clubs als Bordeaux gedagradeerd is, en Saint-Etienne playoffs moeten spelen om in de Ligue 1 te blijven. Kan niet wachten tot het allemaal voorbij is daar. De PSG fans komen er vanzelf wel achter in de toekomst. Geniet er nog van.

23 mei 2022 om 18:14

Dit is echt een hebzuchtige eersteklas clown. Ze mogen beter uitkijken dat de Eredivisie ze niet inhaalt. Waar hebben ze deze man vandaan gehaald zeg!

Ja misschien als meneer Nasser en de Emir ook even de andere clubs gaan sponsoren. Moet dan wel lukken toch. Haha clown, ligue moet uitkijken dat de Eredivisie ze niet inhaalt en deze man praat over laliga? Wat een joker.

En dan roepen dat Madrid meer betaalt? Wie houdt hij voor de gek dan? Misschien op papier ja, zogenaamd 100 mil bonus tegenover 120 mil uit Madrid (die dat overigens in jaren hebben opgespaard met verkopen van spelers!). Maar vertel even meneer Nasser, een dubbele salaris? En vertel even, hoeveel krijgt hij via een omweg? Even marketing dingetjes uitvoeren voor het Wk en viola hier hebt u nog eens 100 mil hoor. Zie alleen hoe ze Neymars transfer bekostigden en psg zelf niks op papier had. Creapy club, zo verrot als wat.

Yeah right sportieve project haha, wat een hoeploze club, onbegrijpelijk!

23 mei 2022 om 18:23

Wat een transfer allemaal teweeg brengt. Het lijkt wel of de wereld vergaat. Als ik die comments hier lees hebben mensen het er echt moeilijk mee. Gelukkig kijk ik voetbal zonder fan te zijn van een club. Minder frustratie hahah

Geld is niet het belangrijkste voor Kylian. Er is een club in Spanje die hem veel meer kan betalen dan wij… Kylian heeft gekozen voor het sportieve project.”

Proest

23 mei 2022 om 18:31

Toen hij naar real madrid leek te gaan en ik hem een geldwolf noemde zat je hem te verdedigen en nu moet je zogenaamd lachen om de claim dat hij niet voor het geld kiest? Zure verliezer ben je.

23 mei 2022 om 18:54

Ik kan me dat helemaal niet herinneren. Lijkt me ook sterk dat het met mij was want ik zou het me volgens mij wel herinneren. Is namelijk volstrekt idioot om iemand een geldwolf te noemen omdat ie voor een lager financieel aanbod kiest dan hij in Parijs kreeg voorgeschoteld...

Hoe dan ook heb ik het daar niet op maar op maar op deze knuppel die beweert dat Madrid meer kan betalen dan PSG. Zuur ventje ben je. Slechte verliezer is sowieso niet iets waar jij het over moet hebben. Iedereen waar je ooit een discussie van hebt verloren ga je met zulke aanvallende reacties zoeken zoals hierboven.

23 mei 2022 om 19:03

Ik en chi7 noemde beiden mbappe een geldwolf en jij verdedigde mbappe.

Maar welke discussie heb ik van je verloren? Daar ben ik namelijk heel benieuwd naar.

HIJ IS BANG?????? WAHAHAHAHAHAHAHAHHA. Het is überhaupt schande dat deze man Laliga vergelijkt met Ligue 1 zegt alles over zijn kennis! Real Madrid heeft met paar oudjes jou stèren elftal uitgeschakeld in 20 minuten tijd, dat heeft alles met mentaliteit van Real Madrid te maken, iedereen speelt bij Real Madrid met Hart en ziel en dan voor het geld. Bij jou stèren elftaal speelt iedereen voor het geld geld en nog een keer geld en jah ook zeker Mbappé. En Let maar op over 3 jaar heeft Mbappé een miljard op zijn 26ste en ook hij gaat daarna zeker weg bij uw PSG. Dag dag met je Sportieve projectVan oliegeld Hahahahahah.

Hilarisch hoe hard ze hun best doen om de nadruk te leggen 'op het sportieve'. Zoals al die spelers die naar China gingen voor de eervolle taak om het sportief project daar op de kaart te zetten. Kijk, ik heb geen enkel probleem dat je toegeeft aan dit gigantisch contract. Meldde al eerder dat het eigenlijk niet te weigeren is. Ik vind het echter wel heel fout hoe alles gecommuniceerd is, en hoe er gebruik gemaakt is van Real om deze voorwaarden te verkrijgen. Dat maakt dat ik Mbappe nooit bij Real hoef te zien. Je moet bepaalde principes hebben en respectvol zijn (al zeker als het je zogezegde droomclub is), en die zijn ver te zoeken in dit verhaal. Ik win nog liever geen prijzen, dan je nogmaals zo te verlagen om Mbappe aan te trekken. Moest die voor een 'normaal' salaris komen omdat hij bijna op zijn knieeen zou gaan, is het nog te overwegen. Maar Real moet er echt nog 0 moeite insteken. Het gebrek aan sportief project los je volgens mij ook niet op door Mbappe aan het hoofd te zetten. Dat toont weer aan hoe amateuristisch PSG geleid wordt. Tal van wereldspelers hebben niet bij Real gespeeld, en steeds zijn ze prijzen blijven winnen. Het is zeker enorm jammer hoe alles verlopen is, maar genoeg spelers die wel alles bereid zijn om naar Real te komen.

Ik ben geen fan van het beleid van PSG en ik zal het nooit gaan worden ook. Maar wat is die Javier Tebas hypocriet zeg. Ongeveer 10 jaar geleden maakte het Spaanse ministerie van sport bekend dat de totale schuldenlast in het Spaanse voetbal ongeveer 3 Miljard was. Waarvan 1 Miljard door Atletico en Real die de finale van de CL gingen spelen tegen elkaar. Ondanks die absurde schulden kon meneer Perez gewoon een elftal kopen wat een paar keer de CL heeft gewonnen. Ronaldo, Bale, James Rodriguez, Di Maria hebben een paar centen gekost aan transfersom en salarissen. Hoe kon Perez dat betalen in die tijd met zo veel schulden? Toch vrij bijzonder. Dus Tebas is niet in de positie om te klagen. Er zijn genoeg clubs failliet gegaan met 40.000 euro schuld in Nederland. Maar in Spanje kan het allemaal als je Miljoenen schuld hebt. Waarom is Barcelona nog niet failliet verklaard? Financial Fair Play toch. Heel veel clubs hadden allang failliet moeten zijn omdat steeds minder clubs financieel gezond zijn.

Wat een grap. De 4e competitie van Europa, en dan vooral dankzij het geld van Psg. De rest van de competitie is niets beter dan de Portugese of Nederlandse. En zoals het de afgelopen jaren gaat is er meer kans dat de franse competitie verder afzakt dan andersom. Met of zonder mbappe.

Als we allemaal gewoon eerlijk zijn is de enige echte topcompetitie tegenwoordig alleen de Premier League; daar heb je met meerdere grote clubs elk jaar spanning. Ook de kleine clubs hebben dergelijke budgetten dat ze gewoon grote namen kunnen contracteren.

La liga was het vorige decenium natuurlijk ongevenaard door de bizarre teams van Madrid en Barca, maar dat tijdperk is voorbij. Real domineert nu, en dat zal denk ik voorlopig zo blijven. In Frankrijk heb je PSG, in Duitsland heb je Bayern. Het is allemaal niet heel spannend. Al weken is de kampioen bekend. Zoals de ontknoping van de titelstrijd in de Premier League, dat zie je in de andere landen gewoon niet. Dichtste bij komt misschien de Serie A, waar de kwaliteit in het algemeen lager ligt, maar wel meer grote teams die bovenin meedoen. De Premier League zal voorlopig echter domineren.

23 mei 2022 om 18:59

Liverpool en City staan los bovenaan met 20 punten verschil. Je kan moeilijk spreken dat daar 5-6 teams meedoen. Liverpool en City zijn steengoed, en doet denken aan toen Real en Barcelona beiden zo een hoog punten aantal haalde. Maar vind dat men overdrijft hoe bijvoorbeeld een United of Arsenal meedoen, terwijl dat meer op naam is. Los daarvan wordt de Premier League beter verkocht, en wordt Laliga de laatste jaren gedevalueerd. Maar Villarreal en Real hebben dit jaar aangetoond niet mijlenver achter te lopen qua niveau met o.a de Engelse top.

23 mei 2022 om 19:24

Ik snap wat je zegt, maar als je heel eerlijk bent is Real puur zo ver gekomen op individuele klasse van Benzema. Eerst tegen PSG, later tegen City in een wedstrijd waar City ze helemaal zoek tikte. Het is niet dat Real nou zo goed voetbalt. Het is absoluut niet de club van 10 jaar geleden met prime Ronaldo, Ramos, Casillas etc. Als Real die status nog had was Mbappe zonder twijfel die kant op gegaan. Ik vind Real een mooie club, en La Liga trekt mij veel meer dan de Ligue 1 ooit zal doen.. maar de Premier League staat gewoon mijlenver voor nu. Met de budgetten van United, maar ook Chelsea (na dit hele Abramovic verhaal) en Arsenal zullen altijd bovenin meedoen en die kun je echt niet vergelijken met de subtoppers in Spanje, Frankrijk of Duitsland. Die clubs zouden in andere landen gewoon meedoen voor de titel, echter in Engeland is het elke wedstrijd 100% ipv op halve kracht zoals Real tegen de kleintjes kan doen.

23 mei 2022 om 20:00

Veel kleine ploegen in Spanje spelen echt wel goed, en kan je niet zomaar op halve kracht winnen. Uiteraard gaan er grotere budgetten rond in Engeland, maar die worden niet zozeer beter uitgegeven. Net doordaar er zoveel geld in omgaat kijkt men niet op een miljoen of 10. Je ziet inderdaad ploegen onderaan die 30-40 miljoen neertellen voor een redelijk normale speler. In Spanje zou dat niet gebeuren, net doordat er minder geld is. Maar daarom is die ploeg niet zozeer sterker dan die in Spanje. Ik zie Arsenal bv. een Celta ook niet zomaar oprollen met 4/5-0. Over Real heb je wel gelijk dat ze een redelijk uniek parcours afleggen in de CL, en boven hun 'kunnen' presteren. Maar het is niet zo dat deze mindere periode een Mbappe afschrikt, althans dat zou niet mogen. Toen Ronaldo kwam, was Real ook onbelangrijk in de CL. Met een paar transfers hebben die echt een fantastische ploeg. Voeg daar een top rechtsbuiten en rechtsachter aan toe en dat is nog steeds wereldklasse.uiteraard moet er op termijn een nieuwe spits en creatieve middenvelder zijn, maar die 2 oude rotten tonen nog steeds een geschift niveau aan te kunnen.

Hij heeft niet eens ongelijk. Ligue 1 heeft echt wel potentie om een hele sterke competitie te worden. Frankrijk is misschien wel het land met de meest talentvolle spelers en wordt steeds aantrekkelijker voor buitelandse spelers.

'Er is een club in Spanje die meer kan betalen' haha die voorzitter is hier keihard aan het liegen. Real kon dat contract van PSG echt niet ophoesten hoor. Zeker niet voor 1 speler alsjeblieft zeg! En dan denken dat La Liga bang is voor Ligue 1. Alleen PSG stelt iets voor in de Ligue 1. De rest is niet eens relevant. Zegt genoeg dat de nummer 2 verliest van Feyenoord in de Conference League...

Hahaha. Weet je hoeveel er dan moet gebeurden wil t zo ver komen.

De Ligue 1 sterker dan La Liga? Hoe dan? Gaan hij en zn olie-maatjes alle andere Ligue 1 clubs dan ook opkopen ofzo?

Misschien eerst maar een Europese prijs pakken met al dat geld wat in PSG zit voor de praatjes beginnen.

Bijzonder dat de geruchten belangrijker zijn dan de uitgesproken woorden van betrokkenen.
Er is helemaal geen duidelijkheid over wie hoeveel geld geboden heeft en hoeveel de Fransman uiteindelijk gaat verdienen.
Alle commentaren zijn gebaseerd op onderbuikgevoelens en op club voorkeur.

Dan zullen ze er eerst voor moeten zorgen dat nummer 2 niet verliest van de nummer 3 van Nederland 😉

Nooit, maar laten we eerlijk zijn de Premier League heeft een flink gat geslagen met La Liga, een gat die de komende jaren waarschijnlijk alleen maar groter gaat worden nu met Newcastle die de aanval gaat zetten op de subtop en wie weet de top van Engeland.

De Serie A daarin tegen zie ik opschuiven richting La Liga, nu AC Milan zich weer heeft gemeld bij de top kan het zomaar zijn dat de Italianen de strijd aangaan met Engeland. Hoe dan ook, La Liga heeft een groot probleem.

Mbappé ging inderdaad voor het project ja Zou ie het zelf geloven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

105 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 35 28 10 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 31 27 5 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren