Mark van Bommel officieel gepresenteerd als nieuwe trainer Royal Antwerp

Donderdag, 26 mei 2022 om 15:31Tim Cozijnsen • Laatste update: 20:19

Mark van Bommel is de nieuwe trainer van Royal Antwerp, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De ex-trainer van PSV tekent een tweejarig contract bij de Belgische club en wordt daarmee de opvolger van Brian Priske. Marc Overmars, technische directeur bij Royal Antwerp, had zijn landgenoot al langer in het vizier, maar heeft nu definitief beet. Van Bommel neemt drie landgenoten mee naar België, die allen als assistent van de oud-middenvelder van Barcelona aan de slag zullen gaan.

Antwerp plukt voor het eerst zichtbaar de vruchten van de aanstelling van Overmars als technisch directeur, omdat Van Bommel zonder zijn aanwezigheid vermoedelijk niet voor Antwerp zou kiezen. De oefenmeester hecht na zijn mislukte avonturen bij PSV en VfL Wolfsburg zeer aan steun vanuit de directie en weet dat die met Overmars enorm zal zijn. Zijn voorganger bij Antwerp, Priske, kreeg eerder vandaag (maandag, red.) te horen dat hij de club moet verlaten. Van Bommel gaat bij Antwerp samenwerken met assistent-trainer Andries Ulderink, die afgelopen week zijn contract inleverde bij FC Twente. Jürgen Dirkx en John Stegeman worden de overige assistenten van Van Bommel, zo meldde de Gazet van Antwerpen onlangs.

Van Bommel wordt aangesteld in de wetenschap dat Antwerp onder leiding van de Deen Priske vierde is geëindigd in de play-offs voor kampioenen. Antwerp begint daardoor volgend seizoen in de tweede voorronde van de Conference League. De ambities van de club reiken veel verder dan dat, want de steenrijke eigenaar Paul Gheysens, een van de meest gefortuneerde Belgen, zet vol in op de Belgische landstitel, nadat in 2020 de nationale beker al werd gewonnen. Om die reden ging Antwerp begin dit jaar ook ver voor Overmars, die flink budget heeft gekregen voor het aankoopbeleid.

Er zal Van Bommel alles aan gelegen zijn om zijn derde klus als hoofdcoach tot een succes te maken. De oud-middenvelder begon in 2018 voortvarend bij PSV en greep in een sterk seizoen net naast de landstitel, maar werd in zijn tweede seizoen na een dramatische reeks ontslagen. Ook bij Wolfsburg, dat Van Bommel aanstelde als vervanger van Oliver Glasner, kende de Nederlander dit seizoen een sterke start, waarin zelfs even de eerste plek van de Bundesliga aan werd getikt. In Duitsland ging het echter nog veel sneller mis dan bij PSV en na een periode van acht wedstrijden zonder overwinning werd Van Bommel eind oktober al de laan uitgestuurd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door sterkejerke)

Mooie club voor hem. In de luwte aan een ambitieus project werken waarin hij de steun krijgt van een capabele technisch directeur. Ik gun Van Bommel alle succes. Ik hoop daarom dat ze daar echt wat neerzetten bij Antwerpen en zal het met veel interesse volgen.

26 mei 2022 om 15:53

In de luwte? Er moet daar gewoon gepresteerd worden volgend seizoen, daar wordt dan ook vol op ingezet. Als je ziet wat daar geïnvesteerd wordt en wat er nog mogelijk is dan moet Antwerp volgend seizoen mee kunnen spelen om de titel. Of van Bommel daar de juiste man voor is vraag ik me af, totaal geen vertrouwen in.

26 mei 2022 om 16:28

In de luwte? Je bent duidelijk niet op de hoogte van de ambities van Antwerp. Die gaan echt meestrijden om de prijzen volgend jaar.

Zonder Overmars niet voor Atwerpen gekozen? Dan is van Bommel wel heel vol van zichzelf. Eerste twee klussen ontslagen en als dan een Belgische subtopper langs komt moet ie echt blij zijn.

26 mei 2022 om 15:40

misschien denkt hii dat clubs als Bayern, Milaan of Barca op hem wachten. Het kan

26 mei 2022 om 18:40

Voor het tweede elftal wellicht, maar iedereen die een beetje objectief kan kijken ziet toch direct dat Van Bommel op basis van zijn CV tot nu toe hartstikke blij mag zijn dat zo'n vermogende subtopper uit België het in hem ziet zitten

26 mei 2022 om 15:46

Misschien moet je het nog eens lezen. Er staat niet dat hij zich te min voelt voor niveautje Antwerp, maar dat hij een directeur krijgt die hem dubbel en dwars steunt.

26 mei 2022 om 16:10

Elke directeur die een trainer binnen haalt steunt de trainer. Alsof een andere hem haalt en daarna zijn best doet om hem dwars te liggen.

Wens hem veel success toe, maar ben bang dat hij het niet gaat waarmaken. Voor beide heren kan het wel eens erop of eronder worden

Ik benieuwd of hij de geschikte man gaat zijn voor de laatste stap van Antwerp. Veel potentieel is er, maar de concurrentie is ook niet min. En in tegenstelling tot Brugge, Genk en Anderlecht is de jeugd toch nog niet van een heel hoog niveau.

26 mei 2022 om 15:42

De portemonnee is wel heel erg gevuld, als ik het goed heb begrepen. Dat kan op korte termijn ook een groot succes zijn.

26 mei 2022 om 15:52

Lierse, zijn spelers als Alderweireld, Jetro Willems, Lukebakio en Boyata haalbaar voor Antwerp?

26 mei 2022 om 15:57

Alderweireld en Willems zouden mogelijk moeten zijn als ze zelf willen. Maar of dat Boyata en Lukebakio (die ook echt wel te veel moet kosten denk ik dan, zou echt een stunt zijn) de Bundesliga in willen ruilen voor Antwerp lijkt me sterk.

26 mei 2022 om 16:07

Ik denk zelf dat Overmars zich gaat melden bij Ajax voor wat spelers, zoals Schuurs, Taylor en Unuvar.

26 mei 2022 om 16:13

Zijn gewoon allemaal haalbare spelers. Lukebakio of Boyata zijn zelfs geen spelers waar je nu heel blij van moet worden. Zullen wel stevig salaris meebrengen.

26 mei 2022 om 16:14

Mijn fout. Ik dacht dat Hertha gedegradeerd was. Dan was er misschien iets mogelijk geweest maar nu niet nee

26 mei 2022 om 16:16

Lukebakio kost minstens 10 miljoen, wat een heel hoog bedrag zou zijn.

Hertha is trouwens in de BuLi gebleven na een overwinning op Hamburg in de degradatie/promotie-play off.

26 mei 2022 om 16:17

Hertha is niet gedegradeerd, wonnen de play offs van HSV.

26 mei 2022 om 17:50

klopt.
En is ook niet helemaal zeker of een Lukebakio zeker is van een basisplaats.
Antwerp heeft heus een sterke selectie.
Er is veel mogelijk daar, als een Feyenoord een europese finale kan halen dan ook Antwerp.
Ik schat de selectie van Antwerp hoger in dan die van Feyenoord.

De steun van Overmars de voorzitter en de supporters zal hij krijgen vanaf het eerste moment.Nu ff met de grove borstel door de kern heen en een paar gerichte aankopen doen die meteen renderen.

Succes !! Overmars zal weloverwogen deze beslissing hebben genomen en zal hem hoogstwaarschijnlijk de tijd geven. Stegeman zie ik alleen niet als toegevoegde waarde. Blonk nou niet echt uit in zijn voetbalcoach bij Eagles en PEC. Hij heeft het bij die clubs niet slecht gedaan maar een hand van Stegeman was niet echt te ontdekken.

26 mei 2022 om 18:25

Niet slecht gedaan? Hij heeft het waardeloos gedaan in Zwolle.

Nou ik ben heel benieuwd. Ik hoop voor hem dat hij er wat van kan maken bij Royal Antwerp samen met Overmars. Veel succes!

Veel sterkte gewenst aan Royal Antwerp. Mark is enorm eigenwijs en veroorzaakt intern ruzies en kampen. Dat deed hij al als speler en ook als trainer. Bij PSV kon hij in het begin gebruik maken van de basis van Philip Cocu, maar daarna zakte alles in als een kaartenhuis. In het Duitse Wolfsburg werd hem ook al snel de deur gewezen. Ik hoop dat Mark een goede ontslagvergoeding heeft opgenomen in zijn contract bij Antwerp. Groeten van Klaas.

26 mei 2022 om 17:26

Helemaal mee eens. Heeft tot nu toe alleen maar aangetoond niet geschikt te zijn als trainer. Frank de Boer, Cocu en Gio presteerde tenminste nog iets bij hun clubs in Nederland. Zij lieten zien iets neer te kunnen zetten. Van Bommel is nu 2x keihard gefaald en heeft echt nog niks klaargespeeld.

Als hij daar niet slaagt is het wel over met zijn trainerscarriere op topniveau. Met veel Nederlanders om zich heen en een club die kan investeren heeft die iig wat wind in de rug.

Overmars die Van Bommel aanstelt... Had deze combi niet aan zien komen. Van Bommel is toch als trainer een drama tot nu toe. Hij heeft zijn clubs alleen nog maar minder goed laten spelen en presteren dan voor zijn komst. Gewoon een verschrikkelijk slechte trainer tot nu toe. Had eerder verwacht dat hij voor een trainer als Letsch zou kiezen.

26 mei 2022 om 17:55

Over nietspresterende slechte trainers gesproken: Letsch. Heeft leuke dingen in Europa laten zien, maar faalde in de competitie dan weer keer op keer. Als Openda er niet was geweest, had ik Vitesse makkelijk de play offs zien mislopen. Niet om aan te gluren dat spel van hem

26 mei 2022 om 18:14

Met Vitesse maakt hij gewoon nog kans om Europees te spelen en zoals je zegt deed hij het geweldig in Europa. Dan kan je mij niet wijsmaken dat je een slechte prestatie hebt geleverd.... In afgelopen seizoen heeft hij alleen al meer overtuigd/laten zien dan Van Bommel tot nu toe kan weerleggen als trainer..

26 mei 2022 om 21:03

Maar de manier waarop viel me echt tegen, dan had het spel van Van Bommel toch meer flair bij PSV. Maar we gaan het zien.

26 mei 2022 om 18:19

Deze kan hij het toch niet veel minder doen dan voor zijn aankomst, het voetbal onder Priske was om te janken.

26 mei 2022 om 18:56

Priske heeft een konijnepoot gehad afgelopen seizoen die ons meermaals van geluk heeft voorzien. Zonder Butez en Frey eindig je rond plek 6 tot 10.
Als trainer een ideaal people manager maar tactisch heel ondermaats

26 mei 2022 om 20:16

@magicreds
Van Bommel zal geen haar beter zijn gezien zijn verleden bij PSV en Wolfsburg.

Als het gaat zoals ik verwacht worden het een paar hele goede eerste maanden en na de eerste dip gaat Van Bommel raar doen, verliest het vertrouwen van de groep en haalt volgend seizoen niet eens. Maar wie weet verrast hij me!

Dit is een gigantisch risico gezien het verleden bij PSV en Wolfsburg. In een slechte fase verliest zo iemand makkelijk grip op de selectie. Ik denk dat KV Mechelen de betere Nederlandse trainer in huis gaat halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FreyAanvaller3924
B. ManuelAanvaller345
J. ButezKeeper400
K. MiyoshiAanvaller251
V. FischerAanvaller183
B. NsimbaAanvaller10
J. BatailleVerdediger300
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

272 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2022- Antwerp FC
2021-2021 VfL Wolfsburg
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
Laatste voetbalnieuws

Overmars pakt door: Antwerp dicht bij komst van 'de nieuwe Havertz’

Royal Antwerp is dicht bij de komst van Christopher Scott, zo meldt onder meer Het Laatste Nieuws. De twintigjarige middenvelder beschikt nog over een éénjarig contract bij Bayern München en tekent...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren