Vijf genomineerde trainers voor Rinus Michels Award zijn bekend

Maandag, 23 mei 2022 om 11:59Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:10

De trainersvakbond Coaches Betaald Voetbal (CBV) heeft de vijf genomineerden bekendgemaakt die kans maken op de Rinus Michels Award. Arne Slot, Erik ten Hag, Ron Jans, Kees van Wonderen en Joseph Oosting mogen hopen op de individuele prijs. In de Keuken Kampioen Divisie zijn Dick Lukkien (FC Emmen), Wim Jonk (FC Volendam), Marinus Dijkhuizen (Excelsior) en Rob Penders (FC Eindhoven) genomineerd voor de prijs van Trainer van het Jaar.

Ten Hag won dit seizoen met Ajax de landstitel en reikte tot de finale van de TOTO KNVB Beker. Slot staat woensdagavond met Feyenoord in de finale van de Conference League tegenover AS Roma en eindigde in de Eredivisie als derde achter Ajax en PSV. Ook de prestaties van Jans (voor het eerst in acht jaar Europees voetbal met FC Twente), Van Wonderen (dertiende met Go Ahead Eagles) en Oosting (tiende met RKC Waalwijk) zijn niet onopgemerkt gebleven. Roger Schmidt, die deze zomer vertrekt bij PSV voor een avontuur bij Benfica, is niet genomineerd.

In de Keuken Kampioen Divisie gaat de prijs naar Lukkien, Jonk, Dijkhuizen of Penders. Lukkien en Jonk promoveerden rechtstreeks naar de Eredivisie met respectievelijk FC Emmen en FC Volendam. Dijkhuizen strijdt met Excelsior nog altijd voor promotie naar het hoogste niveau. De Rotterdammers nemen het deze week in een tweeluik in de finale van de play-offs op tegen ADO Den Haag. Penders eindigde met Eindhoven knap als derde in de reguliere competitie en werd in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld door ADO.

Op zondag 26 juni wordt bekend welke trainers er met de eretitel vandoor gaan. In Garderen vindt dan de officiële huldiging plaats. Alle hoofdtrainers in het betaalde voetbal mogen hun stem uitbrengen. Afgelopen seizoen ging de prijs in de Eredivisie naar Ten Hag en werd Henk de Jong verkozen tot beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie. Voor Ten Hag was het zijn derde Rinus Michels Award, nadat hij de prijs eerder in 2019 (met Ajax) en 2016 (met FC Utrecht) won. Ook Dick Advocaat viel vorig jaar in de prijzen. De 74-jarige oefenmeester nam de oeuvreprijs in ontvangst.


Poll

Wie verdient de Rinus Michels Award het meest?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

166 reacties (laatste reactie door constant kante)

Vrij bijzondere lijst als je het mij vraagt. Dit gaat volgens mij alleen over de Nederlandse competities toch? Slot heeft dan voor Feyenoord begrippen veel punten gehaald, maar is 'gewoon' 3e geworden, op flinke afstand van PSV, vlak voor Twente en werd ook nog vroeg uit de beker gekegeld. Geweldige Europese prestaties maar die tellen niet mee in dit klassement meen ik. Ook ten Hag in de lijst is apart, voor Ajax begrippen weinig punten gehaald, 2 puntjes los met een veel betere selectie dan de rest. Bovendien de JC Schaal en bekerfinale verloren. Kampioen worden met Ajax is niet echt een kunst lijkt me. Ron Jans zou voor mij nummer 1 zijn, geweldige prestatie met Twente. Gevolgd door Rogier Meijer op 2, waanzinnig gepresteerd met een promovendus. Op 3 Kees van Wonderen. Ook top gepresteerd met matig materiaal, top 3 aardig moeilijk gemaakt en in de beker een mooie prestatie neergezet.

23 mei 2022 om 12:07

ten hag gewoon kampioen geworden. johan cruijff schaal telt niet mee en de beker ook niet toch? anders kunnen ze net zo goed ook bij slot de europese campagne mee laten tellen. voor mij is jans ook de nummer 1 daarna oosting en daarna meijer

23 mei 2022 om 12:12

Ten Hag gewoon kampioen geworden, maar dat is in principe niet een hele bijzondere prestatie. Wil het bijzonder zijn, dan had Ajax kampioen moeten worden met minimale tegengoals en/ of een absolute walkover. Dan is het prestatie. Nu is het 'gewoon'

23 mei 2022 om 12:29

19 tegendoelpunten noem je niet minimale tegengoals?

23 mei 2022 om 12:37

Ja hoor Westend, +79 doelsaldo en 19 tegengoals in totaal. Krap de honderd goals niet aangetikt. Maar goed, niks bijzonders natuurlijk. Ajax wordt immers elk jaar van de Eredivisie met zulke cijfers kampioen. Maar niet heus.

23 mei 2022 om 12:43

Ajax heeft zich in de winterstop nog "moeten" versterken om het kampioenschap binnen te halen. Nu kun je je afvragen verdient de trainer een prijs of misschien wel de TD. Waarbij je ook kunt zeggen dat de selectie aan het begin van het seizoen toch niet goed genoeg was.

23 mei 2022 om 12:46

Bongi

Mooi voorbeeld van hoe statistieken, als je ze sec neemt zonder verder context, eigenlijk totaal niets zeggen over het echte beeld.
Want als jij niet hebt gezien dat Ajax strompelend, struikelend en leunend op gunstige beslissingen van de scheidsrechter én VAR uiteindelijk maar net met de hakjes over de sloot de titel pakt (terwijl je gezien de grote hoeveelheid geld die Ajax uitgeeft elk seizoen gewoon met een straatlengte kampioen moet worden) dan heb je nooit wedstrijden gezien en alleen elke week op Teletekst de uitslag bekeken.

En tja, zij die gaan stemmen hierover kijken niet alleen maar naar het aantal goals voor en tegen. Die kijken ook naar het spel, het feit dat Ajax in de tweede seioenshelft ongeveer bijna geïmplodeerd is en echt vooral met fortuin de titel haalde. En dan zullen zij dat gegeven koppelen aan de beoordeling van de trainer die daarvoor verantwoordelijk was en die er dus niet in geslaagd is om conform de verwachtingen Ajax ruim de titel te laten winnen. Hij presteerde dus, want kampioen worden met Ajax is geen kunst, beneden verwachtingen. En anders dan jij kennelijk normaal vind is deze prijs niet bedoeld voor trainers die beneden verwachting presteerden. maar voor trainers die boven verwachting presteerden.

23 mei 2022 om 12:57

Uiteindelijk maar met 2 punten meer kampioen geworden. Dat is gewoon knap hoor maar niet uitzonderlijk. Ajax was namelijk al dik titel favoriet. Twente 4de is een hele mooie prestatie, Schmidt met een beker + Johan Cruijf schaal en uitdagen van Ajax ook prima gepresteerd. Als Europees meetelt dan sowieso Slot..

23 mei 2022 om 12:57

Ten hag hoort niet in dit rijtje te staan. Eigenlijk heeft ajax gewoon een matig seizoen gedraaid. Is maar op het nippertje kampioen geworden. Europees was het na de winterstop ook niet best. Geen beker of jc schaal. Slot heeft alleen Europees goed gepresteerd. In Nederland staan ze gewoon op goede plaats waar je ze Eigenlijk wel verwacht. Jans verdiend hem natuurlijk in dit rijtje. Ik had dan toch ook wel henk de Jong verwacht. 9e worden met cambuur is echt een goede prestatie. Ook al moest hij halve wegen stoppen. Anders had ik ze wel hoger zien komen.

23 mei 2022 om 13:12

Fijn dat hier wel bij Ten Hag de eerste seizoenshelft wordt genegeerd alsof hij niet meetelt? Alle punten in de CL groepsfase en voor dit klassement, heel lang maar 2 doelpunten tegen gehad. Tweede seizoenshelft was beduidend minder al hebben ze de grote wedstrijden, los van de bekerfinale, gewoon winnend afgesloten. Ajax een matig seizoen gedraaid? Kampioen worden en de poulefase overleven is echt wel goed te noemen.

Dat men het van nu van Ajax gewend is maakt het niet perse minder knap.

23 mei 2022 om 13:21

Dat komt omdat kampioen worden met Ajax niet echt een bijzondere prestatie te noemen is. Heeft met surplus aan kwaliteit te maken tot van de selecties van de tegenstanders.

De prestaties in de poulefase CL zouden mijn inziens wel een goede reden zijn om de prijs aan Ten Hag uit te reiken.

Echter mocht Feyenoord de conference league weten te winnen, dan kan maar 1 trainer de prijs krijgen.

23 mei 2022 om 13:45

@constant, dat je de scheidsrechters en de VAR noemt als redenen waarom Ajax kampioen is geworden is natuurlijk grote onzin. PSV heeft genoeg onnodige punten laten liggen gedurende het seizoen en daarnaast heeft Ajax ook genoeg VAR/scheidsrechter beslissingen tegen gehad. Daarnaast is je verhaal over geld en straatlengtes ook onzin. Want als je zo zou redeneren, zou PSV ook straatlengtes voor moeten staan op de rest en op 6 punten van Ajax moeten eindigen. Nou hangt voetbal natuurlijk niet alleen van geld af, waardoor een seizoen als dit een normale afspiegeling is van hoe het ook kan gaan...

23 mei 2022 om 14:03

@bongiorno de laatste 7 kampioenschappen had de kampioen 6x meer of even veel punten dan ajax dit jaar. Die ene keer niet was feyenoord en had maar 1 punt minder dan ajax dit jaar. Qua doelsaldo is het overigens ook niet bijzonder vergeleken met de laatste jaren, van de laatste 2 kampioenschappen hadden ze 1 jaar beter en het andere jaar hetzelfde, dus eigenlijk worden ze de laatste jaren dus wel steeds kampioen met zulke cijfers. En qua punten is het dus zelfs minder dan normaal. Als dit genoeg is voor de prijs van beste trainer, dan kan je hem in mijn ogen beter gewoon elk jaar gelijk aan de trainer van de kampioen geven. In mijn ogen gewoon een knap resultaat, maar niet heel bijzonder voor dit ajax.

23 mei 2022 om 14:08

@constant, je noemt terecht context maar die vergeet je helemaal. Wat jij doet is geen context toevoegen door de scheidsrechter en de VAR te benoemen. Dan zal ik ook even wat context benoemen. Ajax heeft een bijzonder sterke 1e seizoenshelft gehad waarbij ze niet alleen de eredivisie aan gort schoot maar ook bijna geen goal tegen kreeg, dit gecombineerd met de intensieve CL poule waarbij ze dit ook nog eens even dunnetjes over hebben gedaan en dus erg veel energie kost.

2e seizoenshelft was echt een stuk minder maar als je dan kijkt hoeveel problemen er waren binnen de club, Overmars, spelers die in problemen kwamen zoals Onana en de algehele media die Ajax elke week probeerde te struikelen en dan toch nog aan het langste eind trekken is een erg goede prestatie.

Dan heb je nog wat vergeten context erbij.

Verder mag van mij elke trainer hem wel winnen want deze hele award is voor mij niet veel waard. Maar dat roep ik elk jaar. Misschien hoop ik een beetje dat iig TH het niet wordt dan hoeven we de discussie dat met Ajax kampioen worden geen prestatie is niet te voeren.

23 mei 2022 om 16:06

Nou ja in de tijd dat PSV dominant was hebben ze hem een keer gewonnen door een record aantal keer achter elkaar de 0 vast te houden. Ajax heeft hem een keer 20 wedstrijden op rij gewonnen. Dat was dan nog wel indrukwekkend. Dat is (volgens je niveauverschil) verplicht kampioen worden, met wat extra's. Dit seizoen was Ajax gewoon niet zo indrukwekkend wat die cijfers betreft. Ze wonnen er een paar met 5-0, om vervolgens gelijk te spelen. Overal is de prestatie van Ajax dit seizoen in de eredivise niet zo indrukwekkend, maar 'wat je zou verwachten'. Stel nou dat PSV uiteindelijk kampioen was geworden (dan hadden ze 3 prijzen gehad) wat best had gekund gezien het puntenverschil. Was Schmidt ook niet ineens een topcoach.

23 mei 2022 om 16:22

"@constant, dat je de scheidsrechters en de VAR noemt als redenen waarom Ajax kampioen is geworden is natuurlijk grote onzin"

Dat vind ik niet, ik vind het steekhoudend, relevant en als ik naar de reacties kijk op die bepalende beslissingen, naast die van jou, dan zijn velen (zelfs diehard Ajaxfans) dat met mij eens.

"daarnaast is je verhaal over geld en straatlengtes ook onzin."
prima dat jij dat vind maar mijn visie op dat vlak wordt ondersteund door onderzoeken die de relatie tussen het meeste geld en sportief succes rechtstreeks aangetoond hebben. Daarnaast, kijk even in andere landen naar welke clubs daar de titels en prijzen halen. En zie de link met het geld.
En wat is jouw onderbouwing dan van jouw stelling dat wat ik zeg 'onzin' is? Want wat jij vaststelt, dat PSV structureel tweede moet worden, dat klopt namelijk als een bus. Verder trof ik in jouw bijdrage geen argument of onderbouwing. Dus ik vind dan jouw visie onzin en wat ik zeg juist waar.

En nee, voetbal is niet geld alleen, maar dat is ontegenzegglijk en bewezen een hele belangrijke én bepalende factor. En dat jij als Ajaxfan hier probeert het tegendeel te stellen is best apart en merkwaardig, zachtst gezegd.

23 mei 2022 om 16:24

Thamike

Uiteraard geef jij de context die jou goed uitkomt in deze discussie. Ik kan exact hetzelfde ook doen. Maar wat ik me afvraag, wat is je punt met jouw 'context' en mijn stelling aangaande geld en dat het logisch is dat Ajax kampioen wordt en nog heel ruim ook? Ik zie daar niets over verder.

23 mei 2022 om 17:46

@Constant, precies mijn punt. Jij begon er zelfs mee door alleen maar dan ook alleen de VAR en de arbitrage mee te nemen als context 😂. Dus mijn extra context zou je toch moeten waarderen. Daarnaast komt mij niets uit want deze hele verkiezing zegt mij vrij weinig. De titel smaakt er niet minder om.

24 mei 2022 om 15:28

"@constant, precies mijn punt. Jij begon er zelfs mee door alleen maar dan ook alleen de VAR en de arbitrage mee te nemen als contex"
Wat, als je rustig nadenkt, logisch is. Een goal tegen in de slotseconden is wat anders dan een goal tegen in de eerste minuut, dat snap jij toch ook wel? het is gewoon nutteloos om vol te houden dat elke fout er een is en dat ze allemaal tesamen bekeken moeten worden. Een cruciaal moment in de slotseconden telt veel zwaarder dan cruciale dingen die recht gezet kunnen worden.

Dus dat ik de context daarop beperk is niet raar of opmerkelijk, maar logisch. In die zin was je opmerking dat ik de 'context verder helemaal vergeet' iets dat de plank behoorlijk mis slaat. Ik vergat niks, haalde louter aan wat relevant is en was.

23 mei 2022 om 12:07

Ik zou de reacties is lezen voor het seizoen. Toen werd er flink gedacht dat Slot het heel moeilijk zou hebben en dat het lang zou duren voordat hij zijn spel erin kon slepen. Echter vind ik de prestatie van Jans idd het beste om met Twente 4de te worden. Ten Hag vond ik dit seizoen ook tegenvallen. Maar 2 punten verschil kampioen geworden terwijl ze vele malen beter hoorden te zijn.

23 mei 2022 om 12:24

Inderdaad, denk dat dit het meest meetelt in de nominatie van slot. Hij heeft het best goed gedaan, vergeleken met wat er verwacht werd. Hierin wordt je toch onbewust ook beinvloed door de europese campagne terwijl dat eigenlijk niet meetelt.

Wat je zegt over ten hag ben ik ook mee eens, heeft betere seizoenen gekend. Maar toch denk ik dat hij het zal winnen. Vanwege kampioenschap en dat hij naar united gaat. Blijft toch deels een populariteit prijs.

23 mei 2022 om 12:47

Het is een beetje lastig natuurlijk. Kijk je puur naar waar een team eindigt en met hoeveel punten, of kijk je ook naar hoe de resultaten behaald zijn. Als het laatste mee telt zou ik absoluut zeggen Slot 1 en Van Wonderen 2. Van Slot is het natuurlijk bizar knap hoe snel hij Feyenoord naar zijn hand heeft gezet en een ploeg die vorig jaar nog puur op de verdediging speelde nu aanvallend voetbal met hoge druk laat spelen.
Van Wonderen heeft het meer dan fantastisch gedaan door met een hele middel matige ploeg ook gewoon leuk te voetballen bij tijd en wijlen en zich heel netjes te handhaven in de eredivisie.

Puur op resultaat heeft denk ik Ron Jans inderdaad de grootste prestatie geleverd.in 1 jaar tijd van plek 10 naar plek 4 is een hele mooie prestatie. Al was het niet altijd even leuk om naar te kijken.

Nu ik zo zit te typen vind ik eigenlijk dat Kees van Wonderen hem gewoon verdient. Bijzonder knappe prestatie.

23 mei 2022 om 12:08

Helemaal met je eens. Ron Jans is de enige die de prijs echt verdient. Superknap wat hij met Twente heeft weten te presteren.

23 mei 2022 om 12:08

Hoezo zouden die Europese prestaties niet meetellen? Die stralen alleen maar positief af op de rest van het Nederlandse voetbal. Gaat er om welke trainer er het beste heeft gepresteerd over het hele seizoen met een Nederlandse ploeg. Dan verdient Slot gewoon die prijs.

23 mei 2022 om 12:10

Slot, Slot en Slot! De enige die in mijn ogen echt aanspraak maakt op deze titel. Heeft uitstekend gepresteerd met Feyenoord zeker als je ziet hoe men begin dit seizoen dacht over Feyenoord na het vertrek van Berghuis naar Ajax.
Slot gewoon die prijs geven, heeft hem verdiend.

23 mei 2022 om 12:12

Dat zeg ik niet maar staat toch in de regels?

23 mei 2022 om 12:15

Ik kan die regels nergens terug vinden Fossen.

23 mei 2022 om 12:16

@constant Kante, zeker zou dat terecht zijn maar wat mij betreft maakt Ron Jans ook wel aanspraak mocht Slot het toch niet worden. Heeft ook een topprestatie geleverd met Twente.

23 mei 2022 om 12:27

Website van de prijs staat dat het over de Nederlandse competitie gaat. Dit stond er in het artikel over vorig jaar: De prijs is een erkenning door vakgenoten. Alle hoofdtrainers uit het Betaald Voetbal kiezen namelijk zelf wie de beste Trainer van het jaar Eredivisie 2020/2021 wordt.

23 mei 2022 om 12:30

De prestaties van Jans zeker niet te na gesproken inderdaad. Maar, mensen vergeten zó vaak dat Twente gewoon geen klein clubje is. Ze zijn recentelijk nog gedegradeerd, maar je moet er wel rekening mee houden dat Twente nog steeds gewoon een begroting heeft die nagenoeg op het niveau van Vitesse en AZ ligt. Dus een plek 4, 5 en 6 is gewoon normaal voor die club. En niet zo bijzonder als menigeen nu beweert in mijn ogen.

En tuurlijk, nog steeds moet je maar zover zien te komen natuurlijk maar dat Jans een onmogelijke prestatie leverde vind ik wat overdreven. Heeft goed gepresteerd, zeker. Maar ik vind wat Slot heeft gedaan gewoon indrukwekkender.

23 mei 2022 om 12:45

"website van de prijs staat dat het over de Nederlandse competitie gaat."

Ik zie dat het categorie coaches van het jaar eredivisie is. Ik denkd at dat betekent dat de coach werkzaam moet zijn in de eredivisie. Niet dat er alleen naar eredivisie prestaties gekeken mag worden. Maar ik heb geen uitgebreide uitleg of criteria gezien, dus geen idee. Maar zo komt het op mij over. En lijkt me ook het enige logische.

23 mei 2022 om 14:47

@constant kante - De vraag is of Europese prestaties meetellen. Zo niet, is het natuurlijk wel zo dat Jans vierde wordt met een ploeg die qua spelersbudget ergens rond plaats 10 hoort te eindigen. Maar ja, elke trainer heeft verschillende omstandigheden. Ten Hag wordt kampioen met Ajax, Slot zorgt voor een frisse wind bij Feyenoord maar presteerde in de competitie niet echt indrukwekkend, Van Wonderen wordt 13de met Go Ahead wat toch best wel meevalt en Oosting wordt 10de met RKC, wat overigens wel erg knap is. Het zal uiteindelijk gaan om Ten Hag en Slot met daarachter Jans, denk ik. Met name omdat die trainers om de knikkers speelden.

23 mei 2022 om 15:46

Constant, ik ben er nog even in gedoken. De begroting van Twente is gaat niet volledig naar spelers toe maar juist naar de schulden, waardoor ze maar een klein bedrag daadwerkelijk in de selectie kunnen steken. Dat maakt juist de prestatie veel knapper.

23 mei 2022 om 16:28

Jk

Daarvoor moet je ook de begrotingen van Vitesse, AZ en Utrecht erbij doorploegen dan. Hoeveel spelersbudget hebben zij dan in hun begrotingen? En hoeveel moeten die andere clubs dan aflossen??
Je hebt een punt dat de info niet volledig is. Maar dat is ie ook pas als je ook die andere begrotingen doorspit imo.

Puint is wel dat Twente ook met die schulden een veel hogere begroting heeft dan de meerderheid van de andere clubs. Dus dat ze 14e moesten worden dat vind ik echt geen realistisch gegeven.

23 mei 2022 om 12:10

Peter Bosz won hem in het jaar dat Feyenoord kampioen werd. De Europese campagne wordt dus wel degelijk meegenomen. Naar mijn mening zou het dan ook Slot moeten zijn die hem wint. Doen ze dit niet dan zouden ze hem natuurlijk aan Jans moeten geven.

23 mei 2022 om 12:14

Ja, dan is de logische keuze Jans. Die heeft echt boven verwachting gepresteerd met Twente.

23 mei 2022 om 12:53

Begin van het seizoen werd er door iedereen geroepen, van analisten op tv tot aan leden op dit forum, dat Feyenoord maar een matig ploegje is van het niveau Heerenveen, Groningen, Twente. Het zou al een hele knappe prestatie zijn als ze de plat-offs zouden halen.

Nu Feyenoord 3e is geworden en finale conference league haalt is het de normaalste zaak van de wereld en heeft Feyenoord zelfs volgens velen matig gepresteerd.

Het ontbreekt aan alle logica. Bosz kreeg de prijs toen hij finale EL haalde, terwijl Gio na 18 jaar kampioen wist te worden. Er kan dus maar 1 trainer winnen en databus Slot, ongeacht de uitslag woensdag. Slot is boven Twente geëindigd.

Wat heeft Jans dan beter gepresteerd? Beiden ploegen beschikte toch over matig vergelijkbaar materiaal?

23 mei 2022 om 14:42

Wat heeft Jans beter gepresteerd dan Slot?
Wat dacht je van de onderlinge wedstrijden:
TWE-FEY gelijk
TWE-FEY beker: Twente gaat door
FEY-TWE Twente wint

23 mei 2022 om 14:54

4fredondo - Los van het feit dat Ten Hag, Slot en Jans 'm alle drie kunnen winnen, heeft Jans natuurlijk wel uitstekend gepresteerd. Die wordt even vierde met een spelersbudget van nog geen 7 miljoen euro. AZ en Feyenoord hebben meer dan het dubbele.

Overigens mag het wat mij betreft gaan tussen Ten Hag en Slot. Ten Hag wordt kampioen met Ajax en heeft de CL-poule gedomineerd. De uitschakeling tegen Benfica is natuurlijk een smetje, maar het is nog steeds erg knap om de poule zo weg te spelen.

Slot presteert natuurlijk ook goed, maar wel met de nuance dat het natuurlijk niet de Champions League is. Tot Marseille was Slavia de beste tegenstander. Dat zegt natuurlijk wel iets over het niveau. Echter heeft Slot de hele beeldvorming en het technisch beleid bij Feyenoord veranderd en gevormd in nog geen jaar tijd. Dat is wel degelijk ontzettend knap.

De maatstaf voor zo'n award is toch tastbaar in de vorm van een prijs, dus dan zijn Ten Hag en Slot (als Feyenoord de Conference League wint) wel logische kandidaten. Het zijn ook niet de makkelijkste clubs. Eigenlijk verdienen Ten Hag, Slot, Jans en Oosting alle vier wel wat. Ze hebben op hun eigen manier geweldig gepresteerd. De prestatie van Van Wonderen vind ik niet heel indrukwekkend, al heeft hij natuurlijk goed werk geleverd.

23 mei 2022 om 12:21

Waarom alleen over de Nederlandse competities? Europees heeft een effect op de competitie. Denk jij dat Ajax zoveel punten had misgelopen als ze geen Europees hadden gespeeld? Denk je dat Feyenoord met zo'n krappe selectie niet meer punten had binnengehaald zonder Europees?

Het één heeft met het ander te maken en als je dan het complete plaatje kijkt dan is Slot denk ik degene dat door het halen van de finale toch wel een potentionele winnaar betiteld kan worden. Niet alleen kijkend naar de punten maar ook naar het spel.

Is wellicht je clubvoorkeur de reden waarom je Slot zo naar beneden haalt?

23 mei 2022 om 12:38

Omdat dat op de website staat, dat het over de Eredivisie gaat. Niet Europees. Dat verzin ik niet. Ik zou niet weten waarom mijn clubvoorkeur hierin relevant is, anders kan ik nooit meer een mening hebben over een andere club.

23 mei 2022 om 13:22

@fossen: op welke website vind je die criteria? Als ik een stuk teruglees op voetbaltrainer.nl waarin de cbv de kandidatuur van mario been in 2008 uitlegt zie ik dat europees wel wordt meegewogen:
Kalenderjaar 2008: het jaar van Mario Been
Volgens kenners is het vooral de omgang met mensen waardoor Been nu één van de meest begeerde trainers in Nederland is. De moderne coach heeft verstand van voetbal en hij moet geweldig met mensen kunnen omgaan. Het voetbaljaar 2008 was voor NEC van ongekende kwaliteit, het bracht de club van lantaarndrager in de eredivisie naar achtste plek en Europees voetbal. Met name de successen en het overwinteren Europees bekrachtigen de kandidatuur.

23 mei 2022 om 13:24

Het ligt eraan hoe JIJ het leest en overbrengt nu.

Het gaat om trainers van eredivisie en geen domme onnozel criteria hoe jij het aangeeft.

Sergio geeft het al aan, denk je dat andere toernooien geen invloed hebben op de eredivisie. Zet je bril af en wees reel.

23 mei 2022 om 13:36

Waar staat dat dan? Ik kan mij niet anders herinneren dat dat je een winnaar hebt per categorie. En de Rinus Michel Award gaat over de beste trainer afkomstig uit de Eredivisie, niet dat het alleen om de prestaties uit de Eredivisie komt.

Voor de 1e divisie heb je weer een andere prijs, idem voor amateurs.
Als een 1e divisie club 3e eindigt maar wel in de halve finale van de beker, denk je dn niet dat ze het ene met het andere laten meetellen?

Ik stel de vraag of clubvoorkeur je reden is om Slot naar beneden te halen omdat nergens staat geschreven dat Europees presteren niet mee telt.

23 mei 2022 om 13:48

Europese prestaties mee laten tellen zou vreemd zijn aangezien trainers van andere clubs achter de top 5 daarin niks kunnen laten zien. Buiten dat heeft ten Hag het met Ajax in de groepsfase heel goed gedaan maar vervolgens toch ook niets bijzonders? Met alle respect. Als Europese prestaties meetellen moet Slot hem met afstand winnen, maar nogmaals, dat lijkt me vrij oneerlijk ten opzichte van andere trainers op de lijst. Een Ron Jans speelde geen Europees maar is waanzinnig knap 4e geworden. Of Rogier Meijer, met een promovendus bijna play offs Europees voetbal gehaald. Dat zijn grotere prestaties dan 1e met Ajax worden of 3e met Feyenoord. Daarnaast blijft je opmerking over clubvoorkeur nogal kinderachtig en kleinzerig eerlijk gezegd.

23 mei 2022 om 14:34

Waarom worden mensen hier zo extreem geirriteerd als ik simpelweg aangeeft dat ik enkele nominaties niet helemaal terecht vindt en een paar namen mis? Zo op de teentjes getrapt. Clubvoorkeur wordt erbij gehaald zelfs. Terwijl ik volgens mij helemaal niks raars zeg, zelfs al zouden Europese prestaties wel meegerekend worden. Maar nee, direct allemaal als door een wesp gestoken reageren. Mijn hemel.

23 mei 2022 om 14:40

Die hebben toch meer kans omdat de verwachtingspatroon lager is en plek 4 zoals Twente als een kampioenschap telt? Dit terwijl vele wedstrijden niet om aan te zien was en de keeper vaak de beste man was?
Wanneer dat bij Ajax, PSV of Feyenoord zou zijn dan waren we met zijn allen kritisch en de media ernaast.
Feyenoord staat in de finale van de Conference League en heeft enkele sterke tegenstanders verslagen, dat is naar mijn mening lastiger dan wat Ron Jans en Twente heeft laten zien.

Noem het kinderachtig en kleinzerig, ik stel alleen de vraag of het zo is. Maar een vraag stellen of een andere mening hebben lijkt hier op VZ soms een taboe.

23 mei 2022 om 14:43

Vooral voor de grote clubs lijken me de Europese prestaties toch wel enorm belangrijk. Dat trainers van een Ajax, Feyenoord en PSV van NEC en PEC winnen is nou niet echt bijzonder te noemen

23 mei 2022 om 14:51

@sergioramos ehhh ja dat verwachtingspatroon is lager omdat ze een mindere selectie hebben he... dat is een beetje het principe van een verwachtingspatroon: het is gerelateerd aan kwaliteit. En zoals ik hieronder ook aangeef: als Europese prestaties meetellen lijkt me Slot een verdiende winnaar, maar tegelijk zou ik dat oneerlijk vinden aangezien andere trainers dus minder podia hebben om zich te onderscheiden. In de competitie heeft Jans het veel beter gedaan dan Slot, net als in de beker. En wat betreft jouw 'vraag': kom op, hou jezelf nou niet voor de gek. Dit was niet zomaar een vraag maar gewoon een kinderachtig sneertje. Eerlijk zijn.

23 mei 2022 om 15:00

@fossen - Het is wel net vanuit welke invalshoek je kijkt. De zwakste tegenstander van Ajax is minstens zo sterk als de sterkere tegenstander van Feyenoord in Europa. Dat is wel een nuance waar velen nu aan voorbij gaan. Nu wil ik natuurlijk niets afdoen aan de finaleplaats en het is wel degelijk knap, maar buiten Marseille waren de tegenstanders nou niet bepaald indrukwekkend. Eigenlijk zou ik enkel verbaasd zijn als Van Wonderen 'm zou winnen, al lijkt me dat heel sterk. Die heeft niet zo vreselijk goed gepresteerd. Die andere vier hebben op hun eigen manier ver boven verwachting gepresteerd, daar waar met name Ten Hag, Slot en Jans dat ook nog eens onder druk deden. Het zal uiteindelijk denk ik gaan tussen Ten Hag en Slot.

23 mei 2022 om 15:13

@Sirius, maar Ajax heeft dan weer een veel sterkere en bredere selectie dus dat heft elkaar weer op. Feyenoord heeft het Europees gewoon heel goed gedaan met een redelijke, maar geen bijzondere, selectie. Die credits mogen naar Slot. Maar nationaal was het een 'gewoon' seizoen met een 3e plek en maar 3 puntjes voorsprong op Twente, plus door datzelfde Twente uitgeschakeld in de beker. Ik was wellicht wat te voorbarig met mijn conclusie dat dit alleen over de nationale competities ging, maar helemaal eerlijk is europese prestaties meetellen ook weer niet. Laat ik het zo stellen: nationaal heeft Jans het meest uit zijn selectie gehaald, op de voet gevolgd door Oosting, van Wonderen en Meijer. Europees gezien heeft Slot veruit het beste gepresteerd. Dan gaat het wat mij betreft tussen die 2. Aangezien ten Hag met Ajax zowel nationaal als internationaal niet uitzonderlijk gepresteerd heeft (hooguit heel knap in de CL poule) vind ik het vreemd dat hij in het rijtje staat. Meijer en zelfs Schreuder hebben het beter gedaan gezien materiaal/verwachting.

23 mei 2022 om 15:28

@fossen: Het is niet helemaal eerlijk Slot zn werk in de Eredivisie weg te zetten als 'normaal' 3e. Begin van het seizoen vertrok de sterspeler en was er een zeer negatieve stemming. Slot haalt 12 punten meer dan Advocaat die afbreukvoetbal speelde ondanks een shitload aan Europese wedstrijden. Slot ontwikkelt talenten tot toppers en hij presenteert zichzelf prima en is een goed uithangbord voor de club.
Schmidt kreeg bij psv in zn eerste jaar ook veel kritiek. In mijn ogen kwam vaak het terechte tegengeluid dat hij de rommel van van Bommel (mooie benaming eigenlijk) moest opruimen. Slot kreeg dezelfde rommel van Advocaat.

23 mei 2022 om 16:06

@Ijsmuts, nouja het klinkt wat negatief, maar zo bedoel ik het niet. 3e worden met Feyenoord met deze selectie is natuurlijk wel het minste wat je mag verwachten. Uiteindelijk bleek het vertrek van Berghuis bij Feyenoord juist een zegen. Dat heeft Slot prima opgepakt en Feyenoord voetbalt leuk om naar te kijken, maar er is weinig uitzonderlijks aan 3e worden met Feyenoord, op 10 punten van PSV en 3 punten op Twente. Dat wil niet zeggen dat ie het dus niet goed gedaan heeft, maar de vraag is in dit geval of het uitzonderlijk goed is. Dat is het natuurlijk niet. Zeker als je de beker erbij neemt. Wat dat betreft heeft hij het nationaal vergelijkbaar met Schmidt gedaan, qua prestaties. Beide op een plek waar je ze zou verwachten, niet meer en niet minder. Waar Schmidt natuurlijk nog wel de beker wint. Europees gezien heeft Slot wel uitzonderlijk gepresteerd, ook ten opzichte van Schmidt.

25 mei 2022 om 09:52

omdat het op de website staat hahaha

25 mei 2022 om 09:54

feyenoord heeft 55 wedstrijden gespeeld dit seizoen en staan nu met volledige fitte selectie in tirana. denk dat dit iets zegt over hoe trainer, staff en management het hebben gedaan

23 mei 2022 om 12:32

Jij vergeet Schmidt. In mijn optiek een top seizoen. 2 prijzen, kantje boord geen kampioen (door toedoen knvb/scheids) en hij heeft echt vee spelers beter gemaakt. Niet gek toch?

23 mei 2022 om 12:34

jij vergeet ook nog te vermelden dat PSV voor het eerst sinds jaren ook weer heel leuk en aantrekkelijk voetbal gespeeld heeft Prem! Moet je er ook bij zeggen natuurlijk!

23 mei 2022 om 12:40

Twee prijzen, kansloze Europese campagne, grootste deel van het seizoen tweede met de op één na sterkste ploeg.

23 mei 2022 om 12:40

@constant Cante, ik heb daar persoonlijk niet echt op gelet.
Maar als jij zegt dat ze aantrekkelijk voetbal hebben gespeeld dan is dat inderdaad wel een klein extratje.
In mijn optiek is voetbal geen jurysport maar draait het om de restultaten.
Ik heb zelf ook op redelijk niveau gevoetbald en mij draaide het echt om de punten, haha.

23 mei 2022 om 12:47

Hij heeft 1 prijs gewonnen en ook nog doordat de regels van buitenspel niet werden toegepast. Kampioenschap heeft hij verloren, omdat ze gewoonweg niet goed genoeg waren. Of telt het alleen in het voordeel van psv.....

23 mei 2022 om 12:48

Klopt, is ook geen jurysport. Punten tellen. Maar dat is niet mijn punt. Mijn punt is dat PSV onder Schmidt leuker heeft gespeeld dan PSV in jaren heeft gedaan. Ik vind dat een verdienste van Schmidt. Dat het om depunten gaat staat daar los van verder. Want idd, Schmidt hoort afgerekend te worden op prijzen.

23 mei 2022 om 12:53"hij heeft 1 prijs gewonnen en ook nog doordat de regels van buitenspel niet werden toegepast."
Schmidt won twee prijzen. En de regels van buitenspel zijn gewoon toegepast. Dat jij de richtlijnen en criteria van de KNVB niet kent (en dus de spelregels niet kent, dat is wat anders).
Als de regels van hands waren toegepast, dan had PSV gewoon met 1-2 van Feyenoord gewonnen. En dan had PSV de titel gewonnen. Want daar waren ze dit seizoen duidelijk goed genoeg voor, dat zag iedereen. De VAR heeft hét verschil gemaakt. Heeft echt niets te maken met het feit dat PSV 'niet goed genoeg' zou zijn. PSV was ondanks al die financiã«le verschillen even goed. Ik zou daar maar eens over nadenken als ik jou was.23 mei 2022 om 13:15

Wel grappig dat je de arbitrale dwaling in de beker wel meetelt maar die in de Eredivisie tegen Feyenoord er buiten laat.

23 mei 2022 om 13:16

De VAR heeft zeker verschil gemaakt, maar niet hét verschil. Ik neem aan dat je alle verliespunten telt tot en met speelronde 33?
Zo kreeg Feyenoord die penalty tegen PSV, kostte PSV 2 punten.
Zo kreeg Ajax geen penalty tegen in de Klassieker, leverde Ajax 3 extra punten op.
Zo kreeg Ajax geen stafschop mee in Deventer, kostte Ajax 3 punten.
Zo kreeg Ajax geen strafschop tegen Heracles, kostte Ajax 2 punten.

En de 1-2 in Eindhoven was niet de schuld van de VAR, maar dat hoef ik jou naar ik aanneem niet uit te leggen.

Ik vind dat PSV defensief tekort is geschoten. De gehele achterste linie (muv van Mauro) inclusief keeper is PSV-onwaardig. 42 tegendoelpunten doet je de das om en niets anders. PSV heeft in het eerste deel van de competitie ook vaak genoeg geluk gehad en speelde toen zeer matig. De tweede seizoenshelft waren ze beter dan Ajax, maar zo gaat het in het voetbal. Ajax speelde de tegenstanders van het veld, maar hadden toch maar liefst 12 verliespunten. In de tweede seizoenshelft was het stroperig en moeizaam, maar verloren ze tot speelronde 33 maar 5 punten.

23 mei 2022 om 13:21

"Als de regels van hands waren toegepast, dan had PSV met 1-2 van Feyenoord gewonnen en dan had PSV de titel gewonnen" hoe weet je dat? Dan zouden Ajax en PSV op dat moment in punten aantal gelijk staan, met een beter doelsaldo voor Ajax. Dan waren er nog 2 wedstrijden te spelen waarin het beslist zou worden. Of neem je voor het gemak het laatste gelijkspel van Ajax (tegen Vitesse) even mee waarbij niets meer op het spel stond en Ajax met een aantal jeugdspelers, speelde?

23 mei 2022 om 13:29

@constante kante
Eindelijk komt de aap uit de mouw. Wat laat je je kennen zeg. PSV was helemaal niet net zo goed. Ajax heeft namelijk meer punten en is kampioen. Dat je 1 moment er bij moet halen in een heel seizoen. Je bent boven de 50 maar qua verlies nemen nog duidelijk een kleuter. Ik zou daar maar eens over nadenken als ik jou was.

23 mei 2022 om 13:42

Hoe kom je erbij dat PSV dan kampioen was geworden? Ze hadden dan in punten gelijk gestaan en Ajax een beter doelsaldo. Ook had Ajax de laatste wedstrijd gewoon moeten gaan tegen Vitesse en dan had ook dat gewoon een hele andere wedstrijd geworden.

23 mei 2022 om 14:22

@constant, zo wat kun jij selectief kijken zeg. PSV goed genoeg voor de titel? Waar het bij de Boer kampioenschappen van de armoede was heeft PSV bij een dramatische 2e seizoenshelft van Ajax nog steeds geen schaal in hun handen. Geen energie hoeven verspillen in Europa. 4 goals aan de broek tegen Feyenoord in Eindhoven en in Rotterdam gelijk en 5-0 verloren tegen Ajax en thuis 1-2 verloren van Ajax. Ja dat klinkt als het jaar dat PSV de betere was.

Je kunt zeggen dat Schmidt het uiteindelijk beter gedaan heeft dan menig PSV supporter dacht na alle wissels en vage handelingen. Maar niets in Europa laten zien en 1 punt tegen de directe concurrenten en een beker gepakt is niet om naar huis te schrijven. Context toch?

23 mei 2022 om 16:37

"de VAR heeft zeker verschil gemaakt, maar niet hét verschil. Ik neem aan dat je alle verliespunten telt tot en met speelronde 33?"

Ajax had in Almelo helemaal geen terechte pingel claim. En zo kan k me ook herinneren dat PSV nog een keer een strafschop was onthouden wat ook twee punten heeft gekost.

Maar, nu wordt de discussie nog lastiger dan die al was. Mijn punt was gewoon heel specifiek en dat ging over twee specifieke bijzonder opvallende beslissingen. En je weet precies welke ik bedoel. Die uitbal van Blind en de pingel van Guzubuyuk. En in de fase waarin die voorkwamen én hoe ze uitvielen hadden ze gewoon directe invloed op de titel. Dat is toch niet zo raar? Jij weet toch ook als oud doelman dat een goal of pingel twee minuten voor tijd een andere impact heeft dan die goal tegen in de eerste minuut (dan nog 89 minuten om recht te zetten)?

En inderdaad, PSV is natuurlijk nog lang geen kampioen als we die twee dingen rechtzetten. Maar kun jij je inbeelden wat er in Amsterdam was gebeurd als PSV had gewonnen van Feyenoord?? Met die druk opeens nog twee keer winnen zou dan echt een heidens karwei worden voor Ajax. Want na de tweede seizoenshelft waarin Ajax vooral veel gelukkig won maar vooral bijzonder slecht voetbalde had dat nog dik billenknijpen geworden voor Ajax. De Graafschap uit en zo, .... Hoeveel had jij er dan nog in alle eerljikheid voor gegeven?
precies! En dat bedoel ik. Niet dat PSV op zeker kampioen was geworden. Dat weet niemand.
Maar die invloed van deze twee beslissingen is daarin gewoon cruciaal. Dat weet jij toch ook?

23 mei 2022 om 16:42

@constantkante, jij hebt ook gewoon gelijk en jouw verhaal is duidelijk en sterk beargumenteerd.
Ik ben voor AZ, heb verder geen voorkeur voor PSV of Ajax, maar ik heb dit vaker al gezegd dat PSV echt is benadeeld in directe duels en dat het voor Ajax allemaal wel heel toevallig goed uipakte met scheidsrechters en VAR beslissingen.

Maar heel vaak werd ik bijna uitgescholden of mensen reageerden boos. Dit is helaas de nieuwe tijd waarin we leefden.

Laten we zeggen volgende jaar weer nieuwe kansen.

23 mei 2022 om 16:43

Thamike

"@constant, zo wat kun jij selectief kijken zeg. PSV goed genoeg voor de titel? "

Ik kijk selectief ja? Zeg maar, zoals jij dat ook doet gezien jouw reacties en geselecteerde bijdragen? Natuurljik kijk jij ook selectief. Jij bent niet objectief hoor.

Overigens, dit gaat niet over Schmidt. Die is niet genomineerd namelijk. Dit gaat over EtH en mijn mening dat die het zeker niet heeft verdiend dit seizoen deze prijs te winnen. Ik vind zijn prestatie namelijk bijzonder matig dit seizoen. En hoe zich dat verhoudt tot Schmidt, of niet, dat doet er niet toe. Ten Hag heeft niets bijzonders gespresteerd dit seizoen, eerder wel, dus dit seizoen geen prijs voor hem als coach. Dát is mijn punt. En vind jij dat EtH die prijs dus wel zou moeten krijgen? Boven Slot en Jans?

"ja dat klinkt als het jaar dat PSV de betere was."
oh, de competitie bestond uit vier duels? of 34?? Maar als ik jou begrijp kun je dus in de competitie winnen van de concurrent, als je daarna dan bv geen titel pakt dan ben je alsnog 'beter'?? Sorry, maar dat is niet de redenering die ik volg. Het staat jou vrij om selectief in je eigen straatje te redeneren trouwens, zoals je ook doet nu.

23 mei 2022 om 16:46

Klene

"ook had Ajax de laatste wedstrijd gewoon moeten gaan tegen Vitesse en dan had ook dat gewoon een hele andere wedstrijd geworden."

Exact dat! na een slopend seizoen waarin Europees teleurstellend is gepresteerd (want weer niet verder gekomen in het toernooi) en waarin de ploeg maar net niet in een vrije val is geraakt (door paar late goals) terwijl men zichzelf in de winsterstop al bijna kampioen waande was de stress in de beentjes geschoten natuurlijk. En in dat gesternte hadden vanzelfsprekend en evident de beentjes bij Ajax lekker gaan kietelen, dat weet iedereen. Dat zegt niets over de uiteindelijke uitkomst, maar wat ik zeg is niet gek. Dat snap jji toch ook wel?

23 mei 2022 om 17:53

@constant, jij geeft aan dat dit niet over Schmidt gaat maar jij hebt hem erbij gehaald in je berichten evenals dat je PSV erbij betrekt dus is het zeker relevant. Dat ik niet objectief ben in mijn reacties dat klopt helemaal maar dat is meer om de andere kant te laten zien aangezien jij welnee selectief begint met je VAR en scheids als enige argument te benoemen en nu PSV als kampioen te kronen als Feyenoord die penalty niet had gehad. Erg overtuigend is dat niet.

De ene reactie haal je energie, intensiviteit en emotie er wel bij, de andere keer niet. Je gaat alle kante op 😂.

Maar blijf geloven dat PSV kampioen had kunnen worden want ze werden het helaas voor jou niet. Een trainer die dat wel doet staat iig terecht in het lijstje en of winket wordt zal mij even zijn. Kampioenschap smaakt net zo goed.

23 mei 2022 om 18:13

Dan moet je jezelf eens beter gaan verwoorden, want je zegt gewoon dat PSV kampioen was geworden dan.. Iets wat allemaal hypothetisch gezever is, want we zullen het nooit weten. Voor hetzelfde geldt gaat het knopje ineens bij Ajax om en gaan de spelers van PSV bibberen omdat ze ineens heel dichtbij Ajax komen.

23 mei 2022 om 18:32

Je maakt de discussie zelf zo lastig omdat je allerlei aannames doet die gebaseerd zijn op niets. Als dit, dan dat komt vooral erg naar voren in je verhaal...

24 mei 2022 om 14:36

@enig
Ik denk ook dat die bal bij Blind uit was, maar het was (indien zeker uit) een fout van de grensrechter en niet van de scheidsrechter of VAR.
Daarnaast wordt alles anders als daar een ingooi volgt. Misschien was het 1-1 gebleven, misschien had PSV met 3-1 gewonnen of Ajax met 1-3 of met 1-2 wat het ook geworden is. Wat dat betreft vond ik de beslissing in de Kuip vele malen impactvoller. Dat was in de "slot"minuut (mooie woordspeling hè ) en derhalve op zeker van invloed op de einduitslag.

23 mei 2022 om 12:50

@fossen, Je eerste vraag is of het alleen over de Nederlandse competities gaat? En dan is het antwoord Nee.
Het betreft de prestaties van een coach over het gehele jaar over alle competities.

23 mei 2022 om 13:10

Owja nog toe te voegen, een coach die ook gelijk in de picture stond bij ajax. Oooowww zo goed is hij niet. Nee hij is geen schmidt!

23 mei 2022 om 13:11

Het verbaast mij dat de assistenten van Cambuur niet gewoon zijn genomineerd. In absentie van De Jong gewoon naar de middenmoot geloosd.

23 mei 2022 om 14:37

Ajax heeft maar 3 punten minder dan in het geweldige seizoen 2018-2019 hoor. Sterker nog, vorig seizoen toen we met 16 punten voorsprong kampioen werden hadden we we ook slechts 88.. Dus om nu te zeggen dat Ajax weinig punten pakte dit seizoen?

Maar goed, iedereen kijkt anders naar dit soort lijstjes natuurlijk.

de 5 terechte kandidaten in mijn ogen kijk niet elke eredivisie wedstrijd, maar had zelf ookal dit lijstje opgesteld.

Hmmm, van dat lijstje zou ik kiezen voor Ron Jans. Heeft met Twente een superseizoen gedraaid. Ten Hag heeft gedaan wat van Ajax verwacht mocht worden en Arne Slot heeft ook niet boven verwachting gepresteerd, in mijn opinie.

Oosting en van Wonderen ook goed, maar ik zou toch Jans kiezen.

23 mei 2022 om 12:12Slot presteerde niet boven verwachting? Jij had die finaleplek van Feyenoord al wel in je voorspellingen en prognoses meegenomen begrijp ik?

Jans is een goede kandidaat, maar ik vind wat Slot heeft gespresteerd, ook nationaal met een selectie die begin dit seizoen getipt werd om vierde, vijfde te worden, gewoon bewonderenswaardig. Of speelt bij jou nog wat rancune in dit geval??
Zag dat je de Jameson distillery bezocht hebt, cool!

23 mei 2022 om 12:17

Met Europese prestaties meegenomen, inderdaad Slot, eens. En rancune naar Slot heb ik niet en ook niet gehad, ik kan me helemaal vinden in zijn keuzes en hij is en blijft ook naar AZ nog steeds zeer professioneel. Ik verwijt vooral de directie van AZ gebrek aan daadkracht, toen Slot langer wilde bijtekenen en AZ dat niet wilde. Absurde keuze, toen en nu nog meer.

En ja, Jameson Distillery is erg gaaf, veel geproefd .

23 mei 2022 om 12:17

vierde of vijfde getipt? Kom op Feyenoord had gewoon een prima selectie om 3e te worden. Slot heeft internationaal uitstekend gepresteerd. Maar nationaal heegt hij niet boven verwachting gepresteerd.

23 mei 2022 om 12:21

"kom op Feyenoord had gewoon een prima selectie om 3e te worden."

Achteraf kan ik ook vaststellen hoe het allemaal zit en zat. Alleen refereerde ik naar het sentiment van juli/augustus 2021. Lees nog even terug hoe het er toen voor stond.

Daarnaast reageer ik op de stelling dat Slot 'niet boven verwachting' presteerde. Euroese prestaties zijn ook prestaties. Zeker voor een club als Feyenoord. Wat nu als hij die cup zelfs zou winnen? Ik reageer puur op die stelling van Oeli wapper die dus kennelijk ook op die finale plek had gerekend, anders klopt zijn stelling namelijk niet.

23 mei 2022 om 12:24

Was jij niet 1 van de personen dat zei dat AZ inmiddels boven Feyenoord zou staan? 1 jaar een ander beleid bij Feyenoord en het ziet er al weer anders uit? Moet je nagaan hoe goed Slot het dan wel niet doet met weinig centen?

23 mei 2022 om 12:35

Sergio

Heb je het tegen mij? Of tegen wie dan?

23 mei 2022 om 12:42

Het klopt. Ik dacht dat Feyenoord een middenmoter zou zijn dit seizoen, erbarmelijke selectie. Het werk van het technisch management moet ook niet onderschat worden- in precies elke linie zijn de juiste spelers er bij gekomen. Aursnes, Trauner, Pedersen, Reiss Nelson voor wat verrassing eventueel en Hendrix gratis is, hoewel niet een ambitieuze transfer, een oké selectiespeler om er bij te hebben.

23 mei 2022 om 12:47

Nope, dat heb ik nog gezegd en zal ik nooit zeggen. Al is het maar om dat er helemaal geen ranglijst is op dat vlak.

23 mei 2022 om 13:09

Jameson?? Poets je je velgen mee he

23 mei 2022 om 15:07

Het is natuurlijk wel de Conference League, hè? Erg knap, maar voor de halve finale waren de tegenstanders nou niet bepaald heel indrukwekkend. Het enigste wat ze eigenlijk echt heel knap deden, is Marseille uitschakelen. Slavia is wel een stugge ploeg, maar Feyenoord is natuurlijk een veel grotere club. Nu zijn er meer factoren die voor Slot spreken dan enkel de Europese campagne overigens, maar er mag natuurlijk wel wat nuance zijn betreft het Conference League avontuur. Dat neemt niet weg dat een eventuele overwinning van Slot niet uit de lucht zou komen vallen. Die levert wel vakwerk bij Feyenoord, net als Ten Hag, Jans en Oosting. Van Wonderen heeft het ook goed gedaan, maar heeft niet heel speciaal gepresteerd. Het scheelde maar 1 wedstrijdje tussen die plaats 13 en directe degradatie.

23 mei 2022 om 19:36

Haha sommige Feyenoorders willen nu doen alsof Feyenoord niet gewoon 3de moest worden dit seizoen omdat er een paar mensen waren die zeiden dat het team helemaal niks is. Hoe erg kan je de 3de plek ophemelen. Derde voor Feyenoord dit seizoen is gewoon prima, niks meer niks minder. Bovendien nog tot 2 wedstrijden voor het eind serieus moet knokken voor die plek.

Finale conference league is natuurlijk erg leuk en knap, maar dat is vierde worden met Twente en 10de met RKC en 18 punten in de poulefase van de cl halen ook.

23 mei 2022 om 12:18

Ik zou ook voor Jans gaan. Ik vind dat ook de grootste prestatie. Slot heeft het goed gedaan, maar als je naar het Europese seizoen kijkt, hebben ze eigenlijk pas in de halve finale een topprestatie hoeven leveren tegen Marseille. Dat had ik echt niet verwacht. Maar al die wedstrijden daarvoor waren gewoon matige tegenstanders. Denk wel dat als Slot de finale wint, ze hem toch aan hem geven.

23 mei 2022 om 12:27

Iets van 20 verschillende wedstrijden Europees spelen en er maar één verliezen, nadat de heenwedstrijd al 5-0 was, is de prestatie. Niet perse de namen. Al is soeverein eerste worden in een poule met Sparta Praag en Union Berlin gewoon erg knap. Had maar moeten zien of dit PSV dat had gedaan, bijvoorbeeld.Neemt niet weg dat ik vind dat mijn immer-favoriet Ron Jans hem moet winnen.

23 mei 2022 om 12:55

Maar de tegenstanders doen toch wel degelijk ter zaken. Persoonlijk denk ik dat PSV die tegenstanders ook had verslagen. Nogmaals. Ik vind alleen Marseille echt een topprestatie. Als Slot in de Nederland de beker had gewonnen of 2de was geworden, dan was ie zonder twijfel de winnaar geweest, maar met alleen de Conference-prestaties, vind ik de de prestatie van Jans groter. Ik denk wel dat als Slot woensdag wint, hij zeker wint.

23 mei 2022 om 13:13

Slavia Praag en Haifa zijn dit seizoen in hun land kampioen geworden en Union 5e in Duitsland.

Partizan die Spartak Praag en Dinamo Moscow uitschakelen en vervolgens worden gedeclasseerd door Feyenoord.

Achteraf kan iedereen makkelijk praten.

Achteraf worden ook de prestaties van Ajax afgevlakt in de poulefase CL. Waarom kunnen wij Nederlanders niet gewoon credits geven voor de prestaties van onze deelnemers? BD wordt gewoon 2e in Duitsland en zijn 2x vernederd door Ajax en 6x winst in de poulefase van de CL.

Feyenoord heeft dit seizoen gewoon bovenverwachting gepresteerd, net als Twente. Alleen is Feyenoord boven Twente geëindigd.

23 mei 2022 om 13:14

Gezien waar we vandaan komen is het gewoon erg knap. In de competitie moesten we ons weer richten op de play offs plekken na het vertrek van Berghuis. Uiteindelijk bleken de erg goedkope transfers/huurspelers versterkingen te zijn en heeft Slot er een voetballende ploeg van gemaakt. Dus dat jij aangeeft dat het allemaal vanzelfsprekende overwinningen waren, op Marseille na, dan heb je ons op een mooi niveau zitten. Zelfs in goede jaren was ik van mijn club gewend eruit te vliegen tegen op papier zekerheidjes.

23 mei 2022 om 13:40

@4fredondo. Slot heeft in de competitie naar behoren gepresteerd en in Europa goed gepresteerd. Ik vind zijn nominatie meer dan terecht, maar ik zou de prijs aan Jans geven. Ajax heeft 1ste seizoenshelft echt goed gepresteerd, zeker ook in Europa. 2de helft zakte het helaas in, maar Ten Hag is ook terecht genomineerd. Ik praat de prestaties van die trainers dan ook niet omlaag, ik vind de prestatie van Jans gewoon groter.

23 mei 2022 om 15:26

Daar staat wel tegenover dat Feyenoord al op 22 juli 2021 aan de bak moest en pas aankomende woensdag zijn uitgespeeld. In al die tijd een dubbel programma. Twente heeft daarentegen 2 bekerrondes meer gespeeld.

Neemt niet weg dat de prestaties van Jans en de spelers heel erg knap is.

Oosting wat mij betreft. Tiende met RKC is echt een hele goede prestatie. Die van NEC had ook wel genomineerd mogen worden. Penders voor de KKD.

Worden Europese prestaties hierin meegenomen? Zo ja, dan maakt Slot natuurlijk goede kans. Ron Jans lijkt me ook een terechte keuze.

RKC 10de en Twente heel knap 4de vind ik wel de meest opmerkelijk prestaties uit dit rijtje. Op basis daarvan zou ik zeggen Jans of Oosting.

Al die individuele prijzen slaat toch ook helemaal nergens op. Trainers hebben ook stuk voor stuk te maken met spelers met een geniale ingeving of blunder. Aan het begin van het seizoen had je de top 3 en de bottom 3 ook wel kunnen voorspellen. Er zijn wat dat betreft vrij weinig uitschieters dit jaar.

Gebaseerd op de competitie zou ik voor Jans gaan. Oosting en van Wonderen hebben het prima gedaan maar gezien er maar 5 punten zaten tussen plek 9 & 16 (waar Heracles degradeert) weet ik niet of die trainers nou echt uitzonderlijk hebben gepresteerd.

Als Europees voetbal meespeelt (buiten het sentiment) dan zou Slot ook ineens een kanshebber zijn.

Waarom Franken (ado) niet? Maakt er elke week weer een rotzooitje van, maar staat in de finale om te kunnen promoveren met Den Haag.. dat is toch wel een uitzonderlijke prestatie toch?

On: Mooie uitverkiezing voor Slot en Ten Hag, beide verdienen hem op basis van geleverde prestaties.

Als Ajacied zou ik Slot niet verkeerd vinden al moet je de vraag stellen dat een 3e Europees toernooi anders is als de competitie.T Hag toch weer kampioen na zo'n bewogen jaar is ook niet verkeerd.Jonk zou ook nog kunnen.

23 mei 2022 om 12:26

".t Hag toch weer kampioen na zo'n bewogen jaar is ook niet verkeerd."

Maar dat zou, vanuit het perspectief van Ajax, het armoede standpunt zijn. 'na zo'n bewogen jaar'? Welk bewogen jaar? Ajax hoort toch qua budget, omvang en qua het geld dat ze uitgeven elk seizoen kampioen te worden?
Als je namelijk realistisch kijkt moet je erkennen dat het veel eerder een gevalletje is waarin Ajax nog meer geld uitgaf dan de seizoenen daarvoor gewoon met een straatlengte voorsprong en zeker niet zo krakend, steunend en piepend en met enorme hulp van de VAR uiteindelijk met de hakjes over de sloot de eindstreep haalt. Terwijl Europees alweer de ambities totaal niet waar gemaakt zijn. Dus wat zou de prestatie van EtH dan zo bijzonder maken dat hij deze prijs verdiend? Want 'toch weer kampioen' onder de geschetste omstandigheden lijkt mij geen steekhoudend argument.

23 mei 2022 om 12:45

- Marc Overmars die de hele club een maand lang in een ongekend negatief daglicht heeft gesteld
- Het gehele keepersgilde dat geblesseerd raakte en Onana die zijn best leek te doen zo slecht mogelijk af te sluiten
- Het gedwongen spelen in een nieuwe formatie de laatste maand van het seizoen omdat een hele reeks sleutelspelers geblesseerd uitvalt

23 mei 2022 om 12:48

Nou eerste worden in de CL poule met de maximale score is toch wel een prestatie van formaat te noemen.

Dat gezegd hebbende, de prijs mag naar Slot want wat die in de ECL gepresteerd heeft is van grote klasse. Zeker gezien hoe Feyenoord er verleden jaar bij zat. Spelers zijn echt opgebloeid en dat is toch echt het werk van de trainer.

En voor degene die zeggen dat het een nationale prijs is, zo werkt het niet. Internationale prestaties verdienen ook erkenning en wegen zeker behoorlijk mee in het oordeel over een trainer.

23 mei 2022 om 12:52

Volgens mij heeft steeds Pasveer, Steekelenburg of Onana gekeept. Je kunt niet zeggen dat er een koekenbakker in de goal stond.
Hoeveel wedstrijden hebben ze anders gespeeld ? En waren daar zelfs niet wedstrijden bij waarin Berghuis (de beste rechtsbuiten van Nederland) gewoon op de bank zat ? Daarnaast maakte Ajax vroeger juist indruk door een jong talent dan juist de kans te geven. Je kunt je afvragen wat verstandiger is: het hele systeem in eens overboord gooien of blijven spelen zoals je deed en jonge jongens een kans te geven. In het laatste geval blijft 90% van het elftal intact.

23 mei 2022 om 12:56

"nou eerste worden in de CL poule met de maximale score is toch wel een prestatie van formaat te noemen."

Die verder compleet weer verdampt en teniet gaat als je een ronde verder niet voorbij Benfica komt. Het doel van Ajax was niet om de groep glansrijk te winnen. De ambitie was om Europees 'aan te haken'. Dat aanhaken dat lukt dus maar steeds niet en dat is dit seizoen na die groepsfase alwer pijnlijk duidelijk geworden. Want die halve finale van 2019 is duidelijk een uitschieter geweest. Ondanks alle grote financiële investeringen en uitgaven.

23 mei 2022 om 13:05

Dat het vervolg teleurstellend is wil niet zeggen dat de prestatie van de maximale score niets waard is. Het komt namelijk niet vaak voor en is daardoor vrij uniek, wanneer was de laatste keer dat een Nederlandse ploeg dit presteerde precies?

23 mei 2022 om 13:12

Wat is “Europees aanhaken” volgens jou dan? Niemand bij Ajax heeft volgens mij de illusie dat halve finale CL de standaard hoort te zijn of moet worden.

2 van de 4 seizoenen groepsfase CL doorgekomen. 2 keer, waarvan 1 keer door scheids, net niet (tot de laatste speelronde meegedaan). Dat is gewoon zeer netjes voor een Nederlandse club.

Maar verder leuk geprobeerd.

23 mei 2022 om 13:44

Sjongejonge Constant Kante ik lees van jou echt alleen maar dingen die negatief o Ajax gericht zijn, hebben ze je wat aangedaan ofzo? Compleet verdampt en teniet gedaan? Als Feyenoord de finale verliest is de rest van de campagne dan ook compleet verdampt en teniet gedaan? Nee natuurlijk niet.

Het doel is om Europees aan te haken, volgens mij is het 1ste doel van Ajax altijd 1ste worden in de competitie en Europees te overwinteren. Dat lukt aardig. De halve finale van 2019 is de grootste prestatie van de afgelopen jaren ja, maar dat is dan toch ook de definitie van een uitschieter? Je laat het alleen enorm negatief klinken. Elk seizoen de halve finale van de Champions League is niet realistisch voor een club in de Eredivisie.

En ondanks alle grote financiële investeringen en uitgaven, ook dit is weer zo'n dooddoener die eigenlijk niks zegt. Er komt veel geld binnen omdat je goed beleid voert en daarmee prijzen pakt en spelers voor grote bedragen verkoopt. Moet je dan al dat geld opsparen en niet proberen te investeren?

23 mei 2022 om 16:58

"sjongejonge Constant Kante ik lees van jou echt alleen maar dingen die negatief o Ajax gericht zijn, hebben ze je wat aangedaan ofzo? Compleet verdampt en teniet gedaan? Als Feyenoord de finale verliest is de rest van de campagne dan ook compleet verdampt en teniet gedaan? Nee natuurlijk niet."

Alleen maar dingen negatief over Ajax? Onzin! Er zijn hier velen die elke vorm van kritiek of kritische noot op Ajax niet kunnen waarderen, niet lezen maar gewoon lezen wat ze willen zien. maar ook voor jou, kritiek op Ajax, ook als die jou niet aanstaat, mag gewoon, kan gewoon en probeer jij dan vooral gewoon inhoudelijk je repliek te geven. Want die rare fratsen als 'hebben ze je iets aangedaan' zijn echt heel goedkoop en slaan nergens op. Hebben PSV, AZ en Feyenoord jou ooits iets aangedaan bv??

En dat je Feyenoord vergelijkt met Ajax is apart. Sinds wanneer geldt wat voor Feyenoord geldt voor Ajax?? Zijn ze bij Ajax net zo gelukkig met een bekjer of JCS als dat ze bij Feyenoord zouden zijn? En weet je hoe dat komt? Dus je vergelijking slaat nergens op. De criteria verwachtingen en prestaties zijn verschillend.

"en ondanks alle grote financiële investeringen en uitgaven, ook dit is weer zo'n dooddoener die eigenlijk niks zegt. Er komt veel geld binnen omdat je goed beleid voert"

Dooddoener? Hoezo? Het staat toch gewoon vast? En dat dit niks zou zeggen dat klan ik niet volgen. Wat bedoel je daarmee? het zegt namelijk bijna álles. Zoals ik hiervoor al zei, kijk even om je heen, in álle competities bepaald het geld grotendeels de ranglijst. Dan wil ik wel weten hoe jij erbij komt dat het niets zou zeggen/ Waar baseer jij dat dan op?
En hoe Ajax aan dat geld komt, dat is irrelevant. Al had Ajax een oliesheik. So what eigenlijk. Geld bepaald, dat is gewoon evident. Waarom mag dat niet benoemd eigenlijk? Zeker in een discussie over de vraag of EtH de Rinus Michels award moet krijgen of niet. Heel raar dat jij stelt dat het niets zegt.

"moet je dan al dat geld opsparen en niet proberen te investeren?"
Daar gaat het toch niet om? Ajax heeft het meeste geld en geeft dat bij bakken uit. En zoals dat in alle competities gebeurd eindigt de club met het meeste geld meestal bovenaan. Wat is hier nou zo moeilijk en

23 mei 2022 om 17:06

"2 van de 4 seizoenen groepsfase CL doorgekomen. 2 keer, waarvan 1 keer door scheids, net niet (tot de laatste speelronde meegedaan). Dat is gewoon zeer netjes voor een Nederlandse club."

Mooie visie dit. maar is wel jouw persoonlijke visie. Daar had ik het niet over, wat jij vindt en denkt. Jij bestuurt Ajax niet. De bestuurders van Ajax hebben de ambities van Ajax heel duidelijk gemaakt de afgelopen seizoenen. kennelijk heb jij die gemist. Want die lag beduidend hoger dan wat jij noemt 'netjes voor NL club'. En dat is nameljik ook exact dé reden dat Ajax dankzij Sar die 35 miljoen van de groepsfase CL al in de begroting opgenomen heeft.

Dus leuk geprobeerd door jou, maar de ambities van Ajax lagen stuk hoger dan wat jij hier beweert. Check even wat Sar en Overmars hierover hebben gezegd, want je bent niet op de hoogte.

23 mei 2022 om 21:32

Het erge is nog dat je serieus bent ook. Maar het is goed met je. Als jij een bron kunt vinden waaruit blijkt dat Overmars dan wel Sar heeft aangegeven dat Ajax ieder jaar mee zou moeten dingen naar de eindwinst CL, dan zie ik die graag tegemoet. Maar die is er gewoonweg niet. Want zo hard/meetbaar is het door beide heren nooit gemaakt. Vandaar ook de vraag aan jou wat je verstaat onder "europees aanhaken"? Groepsfase overleven is beste 16 van Europa. Dan ben je aardig aangehaakt in vergelijking met voorheen. Verder heb je het constant over grote financiã£â«le investeringen. Welke grote investeringen, behalve Berghuis voor 4 mln., zijn er afgelopen seizoen gedaan dan? Maar lekker blijven afgeven, wij staan ondertussen wederom (en terecht) met de schaal.

24 mei 2022 om 11:50

"het erge is nog dat je serieus bent ook. Maar het is goed met je. Als jij een bron kunt vinden waaruit blijkt dat Overmars dan wel Sar heeft aangegeven dat Ajax ieder jaar mee zou moeten dingen naar de eindwinst Cl"

Dat zei ik niet. Prima dat je een beknopte weergave geeft van wat ik zeg, maar dan moet je dat wel correct doen. Wat je nu doet is mij fout citeren. Daar kan ik dus ook verder niet op in gaan.

Sar en Overmars hebben duidelijk aangegeven wat de ambities zijn van Ajax. Die hebben letterlijk 'subtop Europa' en zelfs 'aansluiting Europese top' genoemd. Jij hebt dat gemist, dat verwijt ik jou verder niet, je kunt niet alles volgen en weten. maar dat maakt het voorgaande niet opeens onwaar. En jij sugerreert dat ik dat heb verzonnen. Dat is nonsens. Jij geeft hier puur jouw eigen invulling van hoe jij het ziet en niet hoe de directie van Ajax het ziet en communiceert.

Dus nee, de duidelijk uitgesproken ambities van Ajax zijn weer niet gehaald, sterker, er is duidelijker geworden dat die ambities gewoon te hoog gegrepen zijn als Ajax er niet in slaagt om de begroting en omzet nog eens zeer drastisch structureel (dus niet door te gokken op CL inkomsten en transferopbrengsten) te verhogen. En zo nu en dan een keer een uitschieter (zoals in 2019) dát blijft altijd mogelijk natuurlijk. Maar de ambities om aan te sluiten bij de Europese top blijkt net een brug te ver.

"welke grote investeringen, behalve Berghuis voor 4 mln., zijn er afgelopen seizoen gedaan dan?"

Er wordt elk seizoen alleen al 160 miljoen uitgegeven aan saalris en overige bedrijfskosten. Om dat vol te houden moet Ajax niet alleen elk seizoen de CL groepsfase halen én ook nog eens voor 55 miljoen spelers verkopen. Me dunkt dat er zwaar geïnvesteerd wordt.

"maar lekker blijven afgeven, wij staan ondertussen wederom (en terecht) met de schaal."

Als je echt zóveel moeite hebt om kritische noten over Ajax te lezen heb je twee opties. Ofwel je negeert die irritante idioot Constant kante gewoon, danwel je probeert met steekhoudende argumenten een discussie te voeren. 'blijf maar lekker afgeven' want kritiek die jij niet zint is 'afgeven'? Dat zegt meer over jou dan mij. En dat jij 'met de schaal staat' (oh ja joh, jij was erbij op dat bordes, hoeveel minuten heb jij gemaakt in Ajax1 dit seizoen kerel?) zegt wat dat betreft voldoende. Kinderachtig, heel banaal en tekenend voor hoe je kennelijk echt door je inhoudelijke argumenten heen bent.

Anyway, uiteraard zal ik, als daar aanleiding toe is, mijn visie en mijn mening geven zoals nu over de vraag of EtH de prijs voor coach van het jaar moet krijgen of niet. Ik vind van niet. Hij presteerde niet bovenmaats, eerder, gezien al dat geld en al die voorsprongen die Ajax heeft op de rest, matig. Of vind jij dat EtH die prijs moet krijgen?? Daar gaat het om, niet of jij ertegen kan dat er kritische dingen over Ajax gezegd worden.

23 mei 2022 om 12:48

Voor ten Hag was het dan wel een bewogen jaar, maar toen het minder ging kreeg hij er wel een extra spits bij. Dus het was niet alleen maar kommer en kwel.
Ten aanzien van de KKD vind ik dat Jonk het dit seizoen veel minder gedaan heeft. Is dan wel (met moeite) gepromoveerd, maar met van Mieghem en Muhren hebben ze zoveel doelpunten ingekocht dat het misschien wel een schande was als ze niet zouden promoveren. Voetballend was Volendam dit seizoen veel minder dan vorig jaar en ook veel wedstrijden waren ze zeker niet beter dan de tegenstander maar pakten ze wel punten door meer doelpunten te maken. Dat heeft niets met de trainer te maken maar meer met de mogelijkheden. Op dat gebied heeft Eindhoven het (in mijn ogen) gewoon het beste gedaan.

23 mei 2022 om 12:51

Ten Hag hoort misschien op basis van het kampioenschap in het rijtje, maar niet op basis van het 2e seizoenhelft (ookal werden er veel punten gepakt. Persoonlijk wil ik ook goed voetbal zien).

Blijft vreemd dat je als trainer van de kampioen, ongeacht je prestaties, gewoon wordt genomineerd. Tweede seizoenshelft leek het bij Ajax toch meermaals meer geluk dan wijsheid, daar heb je als trainer denk ik weinig invloed op, dat het kwartje steeds de juiste kant op valt heeft meer te maken met de veerkracht en het doorzettingsvermogen van je spelers imo.

Anyway, van mij mag de prijs naar Jans, ongelofelijke prestatie. Henk de Jong had ook wel een nominatie mogen krijgen overigens, deed het uitstekend met Cambuur tot die cyste werd ontdekt.

Ik heb niks met Schmidt maar heel erg onterecht dat hij niet genomineerd is.

23 mei 2022 om 14:25

Tweede en matig in Europa is toch geen uitverkiezing waard? Voor wie moet ie in de plek komen?

Jans verdient m wat mij betreft. Stabiliteit brengen bij Twente is gewoon knap

Twente en RKC hebben voor de eredivisie wel écht boven prestatie gepresteerd. Slot qua Europees voetbal boven verwachting, de beker niet goed en de competitie gedaan waar Feyenoord hoort te staan. Lastige, ik zou voor Jans gaan denk ik.

Altijd redelijk trieste verkiezing. Voor de sier wat middenmoter trainers zoals Oosting maar uiteindelijk gaat de prijs altijd naar een topclubtrainer. Wat Oosting presteerde of een Ron Jans is toch net wat bijzonderder dan weer een kampioenschap voor Ajax, wat nogal wiedes is met hun selectie en kapitaal..

Slot of Jans want wat ze beiden hebben gedaan dit jaar is gewoon erg knap.

Ten Hag, maakt vind ik zowiezo geen aanspraak op de prijs. Hij heeft niet boven verwachting gepresteerd, maar heeft gedaan wat er werd verwacht niks meer en niks minder. Eigenlijk viel het wel een beetje tegen, want Kwartfinale CL had er echt ingezeten en had op basis van het tweeluik echt gehaald moeten worden, en na de winterstop was het spel echt een heel stuk minder en Ajax heeft uiteindelijk maar 1 prijs gewonnen. Slot heeft Feyenoord weer op de kaart gezet. Ze tellen Europees weer mee en het voetbal is weer leuk om naar te kijken. Tegenstanders komen weer met angst naar de kuip omdat ze weer weten dat er steeds vaker niets te halen valt. Feyenoord begint weer een topclub te worden en daarvoor verdiend Slot veel credits. De Rinus Michels award zou een mooie beloning zijn. Het zal close worden tussen Slot en Jans. Wat een topseizoen van Twente. Jans slaagt er in om overal waar hij werkt goed te presteren.

Lijkt me duidelijk Ron Jans in de Eredivisie. Die eindigt zo'n 10 plekken boven de verwachting. Ten Hag is kampioen geworden met een selectie die duurder is dan de rest van de competitie bij elkaar en Slot is 3e geworden, zij het met veel leuker voetbal dan verwacht, maar alsnog gewoon de plek waar Feyenoord hoort. Aan de andere kant dacht iedereen vooraf wel dat we voorbij waren gestreefd door AZ, Vitesse en Utrecht (zoals elk jaar) en is de sfeer rond het team sinds het kampioenschap niet zo goed geweest.

23 mei 2022 om 12:33

"lijkt me duidelijk Ron Jans in de Eredivisie. Die eindigt zo'n 10 plekken boven de verwachting."

Vind je? Was 14e de verwachting? Met de zesde begroting van Nederland, op het niveau van Vitesse en AZ?? Beetje lage verwachting dan.

23 mei 2022 om 12:45

Dan nog eindigen ze twee plaatsen hoger dan de begroting op 7 en 17 punten afstand van hun concurrenten. En op 3 puntjes af van de club die hun begroting x3 heeft. Uitstekende prestatie dus van Jans.

23 mei 2022 om 12:56

Het is zeker knap van Jans en hij is wat mij betreft samen met Slot de kanshebber. Maar van te voren had ik Twente wel opgeschreven voor de play-offs voor Europees voetbal (top 8 dus). Met een 4e plek doet die het alsnog veel beter maar het is geen RKC ofzo die ineens 4e worden.

23 mei 2022 om 12:56

Vorig seizoen eindigde ze 10de, dus dat is wel een flinke progressie. Ik vind het toch knap dat ze ruim boven AZ en bijna boven Feyenoord eindigde.

23 mei 2022 om 12:59

jk Ajax

Twee plaatsen hoger is iets dat wel meer trainers met hun club gepresteerd hebben. Maar belanrijker nog, twee plaatsen hoger is al heel wat anders dan de suggestie dat Twente 14e had behoren te eindigen. Dan heb je het over tien plaatsen hoger. Maar dat is dus niet het geval.

Heb geen probleem met Jans als coach van het jaar, maar dat hij zó ongelofelijk goed presteerde dat vind ik wel wat nuance waard. Twente is gewoon ene grote club hoor! En al decennia lang geweest ook, op die periode na Munsterman na dan.

23 mei 2022 om 13:01

@constant kante

Twente staat qua begroting wel op plaats 6, maar heel veel gaat naar het aflossen van schulden, want de spelersbegroting van Twente is maar 6,7 miljoen!

dus dan is het echt wel knap dat wij 4de zijn geëindigd

23 mei 2022 om 13:06

Alleen begroting meenemen is niet totaal zuiver, mat ja, we zijn qua stadion, supporters en resultaten over de afgelopen 40 jaar wel de 4e club van nl, dus 4e past wel.
Kijkend naar wat er nog aan molenstenen om de nek hangen zie ik 4e helaas nog niet als de minimale standaard

23 mei 2022 om 13:07

Oh hebben ze nog steeds zo'n begroting? Dan heb ik niks gezegd en nomineer ik bij deze onze Arne

23 mei 2022 om 14:30

Voor het seizoen begon vond iedereen het maar vreemd dat Slot naar Feyenoord ging. Hoe kon je naar Feyenoord gaan. Een zinkend schip en nu vinden we alles normaal zeker

Mochten hun de Europese prestaties meetellen, dan is het zonder twijfel dat Slot dit verdiend, zo niet dan heeft Jans hem i.m.o. verdiend

Ik ben best wel benieuwd op basis waarvan dit beoordeeld gaat worden. Slot is natuurlijk favoriet ivm de finale, maar heeft nooit serieus meegedaan om de eerste 2 plekken en ook in de CL met Marseille eigenlijk maar 1 goede tegenstander getroffen. Persoonlijk vind ik dat Ten Hag Ajax naar een nog hoger level had kunnen brengen, door te wisselen waar kan (zeker in de eerste seizoenshelft) en sloot het seizoen moeizaam af, met toch wel een hoop blessures.

Wat ook best opmerkelijk is dat Schmidt ondanks twee prijzen niet eens genomineerd is. Maargoed dat maakt verder ook niet uit, want wat mij betreft wint Kees van Wonderen. Als promovendus totaal niet in de problemen gekomen, knappe resultaten geboekt, mooie uitgaande transfers en een halve finale beker behaald.

Niet genomineerd, maar wat mij betreft een zeer eervolle vermelding voor Ole Tobiasen. Van bijna degradatie kandidaat Heerenveen, heeft een een geïnspireerd team weten te maken, met bij vlagen aantrekkelijk voetbal en ook nog de playoffs weten te halen. 2e seizoenshelft olv hem gewoon een topprestatie geleverd!

Als alleen de Eredivisie zal meetellen voor deze prijs gun ik de prijs aan Ron Jans. Die heeft het met Twente boven verwachting goed gedaan.

Wanneer ook de Europese prestaties meetellen zal ik de prijs aan Ten Hagg geven. 18 punten in de Champions League poule is ongekent. We noemen qua europese prestaties wel Slot, omdat die met Feyenoord in de finale van de conference league zit, maar vergeet niet dat het 'maar' de conference league is. De teams die Feyenoord heeft uitgeschakeld zijn nou ook heel goed ofzo. Alleen Marseille is een ploeg met allure. De andere ploegen kent denk ik de gemiddelde voetbalvolger geen eens.

Mocht Slot daadwerkelijk ook de finale winnen dan gun ik hem de prijs nog wel, maar dan moet wel eerst van Roma gewonnen worden. Anders vind ik de europese prestaties van Ten Hag beter.

Jans, kweetnie.. had nooit 4e verwacht hoor maar het was vooral voor de winterstop beton voetbal.

Oosting voor mij, met RKC 10e is echt heel erg knap.

Oh als het over alle competities gaat is het sowieso Slot aamgezien Feyenoord het als enige in Europa ver boven verwachting goed heeft gedaan.

23 mei 2022 om 13:23

Ajax dan met 18 punten in de Champions league groepsfase? Ik vind dat misschien nog wel een betere prestatie dan dat Feyenoord heeft neergezet. Ik vind dat Ten Hag ondanks de uitschakeling tegen Benfica het goed gedaan heeft in de UCL.

23 mei 2022 om 13:25

Niet als Ajax serieus wil aanhaken bij de Europese top. Bij de Europese top vlieg je er als trainer namelijk door de achterdoor uit als je in de 8e finale wordt uitgeschakeld tegen een zeer middelmatig Benfica.

23 mei 2022 om 13:27

Europees zou niet mee mogen tellen, want niet alle coaches zijn daarin actief. Je kunt Jans niet kwalijk nemen dat ie Europees niks heeft gepresteerd.

23 mei 2022 om 14:40

Tja, zo kan je alles dood redeneren natuurlijk.. De trainer van PEC heeft geen beschikking over spelers met de kwaliteiten van een PSV, Feyenoord of Ajax.. Maar toch wordt hij langs dezelfde lat gelegd.

Slot als je Europa mag meenemen in je keuze. Anders zou ik gaan voor Jans. Ik had in ieder geval niet verwacht dat Twente 4de zou worden. Boven Az, Utrecht en Vitesse is knap, voetbal niet altijd om over naar huis te schrijven maar goed.

Is er toch maar 1 die dit moet winnen? Rons Jans, je kan mij niet vertellen dat 3e worden met het huidige Feyenoord knapper is dan 4e met de huidige Twente selectie en Ajax supporters eerlijk het was voor jullie ook gewoon een bijster matig seizoen als je het mij vraagt.

23 mei 2022 om 14:54

Oh? Ik als Ajax supporter heb een half jaar lang fantastisch voetbal gezien. We hadden tot aan de winterstop een doelsaldo waar je u tegen zei, 18 uit 6 gehaald in de Champions League.. Al stonden we in de winterstop gewoon op plekkie 2.....

Na de winterstop leek het allemaal prima te verlopen, tot aan feburari waarin alles wat mis kon gaan ook mis ging...

Een TD / Directeur voetbalzaken die met andere dingen bezig was wat resulteerde in zijn vertrek. Je verkoopt een buitenspeler zonder dat daar een vervanger voor komt.... Een CL wedstrijd in Portugal waar tijdens een en dezelfde warming up 2 keepers geblesseerd raakten waardoor je weer terug moest vallen op een keeper die alles behalve met Ajax bezig is. Je wordt in de tussentijd uitgeschakeld in de CL door een fout van die zelfde keeper, in een wedstrijd waarin je bij vlagen fantastisch voetbal laat zien.. Je verliest 1 van je betere spelers (antony) waardoor je vleugel lam wordt, vervolgens raken Timber / Martinez geblesseerd.. Brobbey moet je 5 weken missen waardoor je na Haller het moest doen met Danilo...

En toch onderaan de streep heb je de tweede seizoenhelft de helft aan verlies punten t.o.v. voor de winter.. Waardoor je uiteindelijk "gewoon" weer de titel pakt en je verzekert bent van CL voetbal volgend seizoen..

Met slechts 19 doelpunten tegen...

Had het een geweldig, legendarisch seizoen kunnen worden als we Pasveer gewoon onder de lat hadden kunnen laten staan en we niet zoveel geblesseerden hadden (met name Anthony)?
Wellicht wel..

Maar goed.. Het is klaar, op naar volgend seizoen.

Jans mag hem van mij best winnen hoor..

Ik ga ervan uit dat Europees voetbal meetelt en dan vind ik Slot de winnaar. Als alleen Eredivisie meetelt vind ik de 10e plek van RKC (oosting) nog grootser dan de 4e plek van Twente (jans).

Voor mij zijn Ron Jans en Arne Slot hier de enige twee die het verdienen en ookal heeft Slot het echt goed gedaan, Jans heeft Twente echt ver boven het verwachte niveau uit laten stijgen. Ten Hag heeft het gewoon, gezien het materiaal, slecht gedaan. Het valt me mee dat Schmidt er niet bij staat. Ik denk dat hij van zichzelf wel vindt dat hij het verdient. Natuurlijk speculatie, maar gezien het gebrek aan zelfreflectie dat hij gedurende z'n tijd bij PSV toonde ga ik daarvan uit.

Wie denken jullie dat het zal worden en waarom is dat Arne Slot?

Slot of Jans afhankelijk van welke criteria meegenomen worden in de beoordeling en wat dan zwaarder weegt. Nationaal Jans, internationaal Slot. Ik neig op dit moment naar eerstgenoemde, maar mocht Arne Feyenoord naar de eindoverwinning loodsen in de ECL dan is hij toch wel de grootste kanshebber.

Jans, 100%! Wat een knappe prestatie heeft die neergezet, applaus.

Feyenoord speelt onder Slot een stuk leuker dan voorgaande (tientallen) jaren, maar is gewoon derde gewonnen. Dat ze nu in de finale van een C-competitie staan vind ik geen knappe prestatie.

Altijd appels met peren vergelijken zo’n verkiezing. Hoewel tevreden met Ten Hag als trainer va mijn club en zijn prestaties ga ik toch voor de trainer van onze rivaal. Een Europese finale, de manier van spelen en ook nationaal zeer behoorlijke resultaten. Ik begrijp dat er wat consternatie is of Europese prestaties meetellen. Voor mij hoort dit bij het presteren bij de top en subtop, het is een belangrijk onderdeel van je seizoen. Mocht dat in het kader van vergelijkingen niet zijn toegestaan kan ik met Ron Jans ook leven, ook geweldig werk geleverd. Ten Hag (prima) ,Oosting (uitstekend), Van Wonderen (erg goed) schat ik iets lager, maar toch zeker credits voor afgelopen seizoen.

Jans of Oosting. Ten Hag ook goed gedaan, maar prestatie van eerstgenoemde zijn indrukwekkender.

Kkd is Lukkien de beste keus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Schreuder onthult welke spelers moeten blijven: ‘Die willen we echt houden’

Alfred Schreuder heeft in een interview met ESPN laten weten dat hij Antony en Jurriën Timber terug bij Ajax verwacht na de vakantie. Beide spelers worden internationaal begeerd door topclubs, zoals...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren