Valentijn Driessen ziet parallel tussen Kylian Mbappé en Steven Berghuis

Maandag, 23 mei 2022 om 07:29 • Laatste update: 07:43

Valentijn Driessen is van mening dat Javier Tebas geen recht van spreken heeft met betrekking tot de contractverlenging van Kylian Mbappé. De voorzitter van LaLiga diende een officiële klacht in nadat zaterdag bekend werd dat Mbappé tot medio 2025 aan Paris Saint-Germain verbonden blijft. Volgens Driessen denkt Tebas 'alleen aan zijn eigen hachje'. De columnist van De Telegraaf trekt bovendien een parallel met Steven Berghuis.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door norgenederland)

Wauw, wat een verbanden en complottheorieã£â«n. Wat een kennis heeft deze man. Ik hang aan zijn lippen.

23 mei 2022 om 08:03

Off: Complottheorieën, daarvan wordt altijd gedaan alsof die altijd niet kloppen. Alsof complotten niet bestaan. Zeer naïef. On: Driessen zegt niks vreemds. UEFA en FIFA zijn een grote grap en het grote geld regeert. De vergelijking met Berghuis, tja. Hij had dezelfde vergelijking met tal van andere spelers kunnen maken. Maar we zitten in NL dus snap ik het wel.

23 mei 2022 om 08:10Misschien kloppen ze, misschien niet. Daarom zijn het complottheorieã«n. Noem je mij naã¯ef, of bedoel je dat complottheorieã«n in het algemeen als niet waar worden afgedaan? Ik vond zelf deze stellingen van Driessen niet zo sterk en vergelijking met berghuis al helemaal irrelevant, maar goed ieder zijn ding. Hij probeert wel over zaken te praten die interessant kunnen zijn, maar maakt het vervolgens zo vaag dat ik afhaak. Die neemt die op schoot, die is een wolf in schaapskleren, die wordt omarmd door die en is die ander weer schatplichtig, bla bla onder de uefa vlag Jeetje, vertel gewoon een goed verhaal en onderbouw het en ik ben overtuigd, nu is het meer een sprookje uit 1001 nachten. Pas toen ie over Feijenoord en berghuis begon, kwamen er wat onderbouwde feitelijkheden op tafel.

23 mei 2022 om 09:13

Het is alleen ronduit hilarisch dat types die er hard in geloven meteen in alle gekke dingen geloven.

23 mei 2022 om 09:42

Maar dit is helemaal niet waar. Je hebt er een paar zitten die dat inderdaad geloven, die worden er uitgelicht, en dan lijkt het net alsof iedereen die legitieme vragen heeft meteen word neergezet als "gekkies" die denken dat de aarde plat is.

23 mei 2022 om 09:45

Het blijft er nooit bij eentje hoor. Verder zijn de vragen ook totaal niet zo legitiem. Dat blijkt nu bijvoorbeeld ook weer bij die ophef omtrent de “Pfizerpapers”. Allemaal opgeklopte leugens om toch maar een denkbeeldige vijand in stand te kunnen houden.

23 mei 2022 om 09:49

DRL80, het probleem is niet dat mensen doen alsof complottheorieën niet kloppen. Het woord theorie zegt het namelijk al allemaal. Het moet nog bewezen worden en dat gebeurt in veel gevallen niet. Het probleem, en soms ook het gevaarlijke, is dat mensen complottheorieën juist aannemen voor een 100% waarheid en daar ook naar handelen.

On: helemaal eens met Yoda, hij schrijft heel veel, maar zegt helemaal niks. De vergelijking met Berghuis raakt kant nog wal.

23 mei 2022 om 09:54

Feyenoord heeft slot, dit was al langer bekend dat hij Slot gewoon een top coach people manager en een zeer talentvolle trainer is met een goed technisch beleid en assistenten achter zich. Hij heeft ingespeeld op dat wat ie heeft en niet achterom gekeken. Met veel geluk aan zijn zijde is hij ver gekomen en wacht hem een grotere toekomst dan ten Hag. Zal me niks verbazen als een atletico Madrid hem zomaar aanstelt over een paar jaar. Gewoo. Top gedaan van slot

23 mei 2022 om 11:10

Heb een glazen bol of zo, dat je zo in de toekomst kan kijken wat betreft Slot of Atletico Madrid, knap.

23 mei 2022 om 13:36

@skes14

Het woord 'theorie' in de volksmond is iets dat niet bewezen is, in de wetenschap is een theorie juist met bewijs ondersteund, verklaard en gevestigd. Er zit een groot verschil tussen een complottheorie en bijvoorbeeld de evolutietheorie.

23 mei 2022 om 09:51

Eerlijk gezegd kan ik me best scharen achter deze mening. Hoe je het ook went of keert deze man (MBappe) word sportmiljardair door alleen maar handtekeningen uit te delen 🤩 en dan moet ie nog een knikker raken. Niet Liga niet real niet PSG maar Mbappe lacht als laatst en het hardst.

23 mei 2022 om 10:59

Ja die Mbappe, die heeft iedereen letterlijk bij de ballen hè. Iedereen valt over elkaar heen en hij kan heerlijk achterover leunen en dit soort berichten met een glimlach aanschouwen. Niemand heeft de ballen om te zeggen; Hey kylian, wegwezen, ga jij effe lekker ergens anders voetballen. Dat zouden ze wel willen zeggen misschien, maar dan valt de hele meute over hen heen, dus dat speeltje moet binnenboord blijven.

En Pipo de Clown lijkt op Bassie.

Waarom Feyenoord vergelijken met PSG? En heb je met voetbal niet altijd 11 spelers in een team nodig?

Ik ben het er mee eens dat Feyenoord een beter team is geworden zonder Berghuis, hun absolute vedette. Echter zal PSG altijd een team met vedettes hebben, misschien niet zoveel als nu maar ze zullen altijd een topper in de spits willen hebben. Wat ze bij PSG misschien wel kunnen doen is een trainer neerzetten die daar mee om kan gaan en ze toch wijs moet maken dat als je de CL zal willen winnen dat er meer een team op de mat moet staan. Elf individuen winnen echt geen prijs.

23 mei 2022 om 08:14

En daar hoort ook de salaris huishouding bij. Een ploeg met alleen maar vedetten en miljoenen salarissen zullen minder snel een team vormen dan 1 waar dat in mindere mate aanwezig is. Wat betreft Feyenoord en Berghuis’ ben ik blij dat het zo loopt, laat duidelijk zien dat 1 speler nooit groter is dan de club en meerdere wegen naar Rome leiden 😉

23 mei 2022 om 08:48

Dezelfde trainer/coach die met vedettes als Kane, Son en Lloris de CL finale haalde zou het volgens u niet kunnen?

23 mei 2022 om 09:13

Ik zeg niet dat hij een slechte trainer is, maar misschien niet de geschikte voor PSG.

23 mei 2022 om 08:59

En je denkt echt dat als een trainer zegt tegen Messi je moet druk zetten en meeverdedigen dat hij dat gaat doen? Een Neymar trekt ook zijn eigen plan. Dan speel je op het moment dat je de bal niet hebt dus net 8 spelers en dat werkt niet in de CL

23 mei 2022 om 09:14

Dan moeten ze misschien met minder vedettes optreden.

23 mei 2022 om 09:33

Messi was gewoon een vedette teveel. Toen ze alleen nog Mbappe en Neymar hadden was het voetbal veel beter en haalden ze ook een CL finale. De balans is nu helemaal weg

23 mei 2022 om 11:53

Hey maar Japie, wat zeg je me nu? Volgens jouw theorie wint kapitaal altijd en nu heb je het opeens over de balans in een elftal? De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

23 mei 2022 om 12:59

@nick

Kapitaal wint altijd gepaard met goed beleid. Als je er drie voorin hebt lopen die geen meter teveel willen lopen gaat het lastig worden.

Sinds mijn buurman vertrokken is, is het gras aan zijn kant wel groener geworden en heb ik minder onkruid....is dat net zo'n verband ?
Wat een onzin praat deze man weer zeg........dat mensen hem nog serieus nemen snap ik echt niet.

Hij heeft over een aantal punten wel gelijk, in mijn ogen staat Tebas daar zich enorm aan te stellen omdat er iemand is die nee heeft gezegd tegen Real Madrid/la Liga. De overtrokken en buitenproportionele verontwaardiging is echt van een lachwekkend niveau, jammer genoeg is het niet de eerste keer dat die man zo hysterisch reageert op een ontwikkeling binnen het voetbal.

Is het een goede ontwikkeling voor de sport dat PSG Mbappe in feiten de club laat runnen? Nee, waarschijnlijk niet. Ik vind het vooral niet professioneel en ik geloof ook echt niet dat dit vruchten af gaat werpen. Geen trainer met serieuze bedoelingen gaat nu nog naar PSG, want daar wordt de club gerund door een mannetje van 23..

Over het geld dat PSG gaat betalen maak ik me niet zo druk om de doodeenvoudige reden dat Real Madrid een soortgelijk bedrag wilde betalen.

23 mei 2022 om 08:05

Het is hetzelfde als LeBron James @ Lakers. Kijk hoe ze dat vergaat.. Ja, in de bubbel “kampioen” geworden maar ze zitten met een totaal scheve selectie zonder toekomst.

23 mei 2022 om 08:52

Precies. PSG is eigenlijk het voorbeeld van hoe het niet moet. Ja, ze worden praktisch ieder jaar kampioen in eigen lang maar ze zijn erg ver verwijderd van het beste team van Europa zijn. Ze zijn dit jaar ook uitgeschakeld door een ploeg die gevuld is met mindere spelers, maar die uiteindelijk als team veel beter waren (ondanks dat ze ook het nodige geluk nodig hadden natuurlijk).

Ze zullen een andere manager en TD krijgen en als ze dat goed aanpakken dan lossen ze de helft van hun problemen al op in mijn ogen. Ondanks dat PSG het meeste geld uitgeeft stelt het Europees natuurlijk eigenlijk geen klap voor wat ze gepresteerd hebben de afgelopen 10 jaar, constant staat er een selectie die of niet in balans is of een selectie die geleid wordt door Pipo de Clown's broer. Dit jaar was dit zelfs allebei het geval!

23 mei 2022 om 08:31

Het geld is juist wel het bizarre van dit hele verhaal. Ze betalen nu honderden miljoenen voor de verlenging van Mbappe's contract en zijn salaris, maar vergeet niet wat er nog meer verdiend wordt in die selectie. Er zijn 14 (!) spelers die meer dan 10 miljoen per seizoen verdienen, waarvan Messi en Neymar samen al een slordige 90.000.000 per seizoen verdienen!

Hoe kan deze club met een omzet van 540 miljoen (waarvan het grootste deel aan inkomsten via Quatarse staatsbedrijven binnenkomt) nou weer deze salarissen betalen? Dit is niet alleen een verwijt aan PSG (al zijn zij wel de ergste op dit gebied), maar eerder een verwijt aan voetbal in het algemeen. Het wordt tijd dat er gewerkt gaat worden met nieuwe regels zodat het kopen van ladingen topspelers met veel te dikke contracten niet meer onbeperkt kan.

23 mei 2022 om 08:47

Waarom "moet" dat? Wat is het uiteindelijke doel van zulke regels? Als we het doen omdat er bepaalde clubs zijn die bang zijn dat ze achtergelaten worden door een paar anderen dan moeten ze dat eens hardop zeggen. Dat gedoe over "eerlijkheid" en kansen ongelijkheid binnen het voetbal vind ik zo'n onzin. Zolang die rijke Qatari's iedere maand netjes aftikken is het toch allemaal geoorloofd wat ze doen? De clubs die nu het meest aanschoppen tegen Manchester City en PSG zijn in mijn ogen de traditionele elite die hun plek zijn kwijtgeraakt.

Manchester United, Real Madrid, Liverpool, Barcelona en dat kaliber clubs hebben jarenlang de vruchten mogen plukken van hun traditionele topstatus, ze hebben (zeker de Engelse clubs) geprobeerd om hun positie in de top te consolideren en uit te breiden. Dat is niet gelukt, mede door het nieuwe geld dat de voetbalwereld in is gekomen.

Er zijn nu eenmaal enorme schatladingen geld nodig om de echte top in te halen. Real Madrid mag van de Spaanse banken enorme bedragen lenen, op basis van geschiedenis. In mijn ogen is dat net zo oneerlijk als wanneer PSG een sponsorcontract afsluit met hun eigenaar.

23 mei 2022 om 08:58

Idd "zolang" ze aftikken. En laat dat nou net het probleem zijn gezien zo'n afhankelijkheid niet echt handig is en financieel niet verantwoord. Zie je nu ook met Chelsea en heb je in het verleden ook gezien met Malaga etc.
En los daarvan is het ook niet echt eerlijk dat clubs die het met eigen gegenereerde inkomsten moeten doen moeten opboksen tegen clubs met zulke externe geldschieters.
Real Madrid leent geen bedragen obv hun geschiedenis oid. Ze lenen obv hun gigantische omzet waarmee ze schulden kunnen afbetalen. Hun eerlijk, zelf gegenereerd omzet.

23 mei 2022 om 09:09

Geld is eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Je ziet dat perfect bij Ek's en Wk's waar vooral de eer en trots op het spel staan. Bij het clubvoetbal is iedereen te koop tegenwoordig omdat de bedragen echt nergens meer over gaan. Dat gebeurd al bij jeugdspelers. Ik vraag me gewoon echt af of je als bijvoorbeeld PSG supporters straks echt trots bent op je club omdat de CL een keer gewonnen is, doordat een eigenaar toevallig jouw club heeft uitgekozen om zijn geld in te stoppen. Dat ze blij zijn en feesten mooi vinden geloof ik wel, maar dat er trots bij komt kijken kan ik me niet voorstellen.

23 mei 2022 om 09:58

@bjk4ever, op zich natuurlijk wel waar maar hoe heeft Real die enorme omzet gekregen? Dat is puur op basis van hun geschiedenis. Niets meer, niets minder. Real Madrid heeft het in de jaren '50 van de vorige eeuw enorm goed gedaan en is daardoor een 'household name' geworden, maar is dat dan waarom ze van toen tot in de oneindigheid het verdienen om altijd het beste van het beste te mogen zijn?

Buiten het feit dat je nog maar af moet wachten hoe "eerlijk" die zelf gegenereerde omzet is, vind ik het kul om daarom maar enorme leningen bij de bank te mogen afsluiten maar een ander een sponsorcontract te ontzeggen. Zoals ik al eerder zeg zijn er door de traditionele topclubs heel veel verschillende manieren bedacht om er voor te kunnen zorgen dat zij rijk zijn en rijk blijven. Er mogen vooral geen nieuwe topclubs bij komen. Daarom is de opzet van de Champions League veranderd, de top clubs vonden het wel prima want nu kwalificeren 4 clubs in plaats van 1. De tickets voor de CL worden onderverdeeld in de competitie in plaats van in de beker bijvoorbeeld. De tv-gelden worden verdeeld op basis van de ranglijst.. Als we het eerlijker willen maken, laten we dan vooral eens beginnen in de nationale competities, daarna de internationale competities en uiteindelijk eens kijken naar de externe factoren. De hele Premier League is een constructie geweest om de koffers van Manchester United, Liverpool en Arsenal te spekken, dat zij door ongekend wanbeleid tegenwoordig geen voordeel meer hebben van hun eigen constructie is natuurlijk humor om te lachen, maar het laat zien dat er zelfs voor deze clubs nog niets loos is als het misgaat. Manchester United verdient nog steeds idioot veel geld, ondanks het compleet uitblijven van prestaties over de afgelopen 10 jaar. Liverpool heeft jarenlang, eigenlijk sinds 2000 een incidentele prijs gewonnen, maar is toch niet meer het powerhouse van de jaren '80. Toch krijgen zij nog wel op basis van die prestaties betaald. Daar hebben ze dit hele huidige team en hun eerste Premier League van betaald!

Hoe is dat precies eerlijk? Daarom heb ik niet zulke problemen met de externe geldschieters. De traditionele topclubs zijn dusdanig geworteld en goed gefinancierd voor de aankomende decennia dat zij zich nergens druk om hoeven te maken. Manchester United kan de aankomende 20 jaar door blijven gaan met teleurstellen, maar uiteindelijk toch weer een enorme sponsordeal pakken. Allemaal omdat ze in de jaren '90 enorm succesvol waren.

23 mei 2022 om 10:54

Het doel is het voetbal eerlijker maken en een bredere top te creëren.

Ik vind het prima dat je de clubs met het grote geld verdedigd, maar PSG geeft jaarlijks 650 miljoen uit aan salaris met een omzet van 540 miljoen. Dat zou niet moeten kunnen. Geven ze vervolgens mbappé een (netto!) salaris van 50 mil en een enorme tekenbonus van 100 miljoen netto. Ben benieuwd hoeveel verlies ze dit jaar weer mogen lijden zonder dat er gevolgen aan verbonden zijn.

23 mei 2022 om 09:45

Real Madrid Wilde een soort gelijk bedrag betalen? Dan zou ik nog maar even de cijfers nazoeken. 100m salaris pre tax, 300 miljoen tekenbonus pre tax. Dat zijn de bedragen die PSG uiteindelijk heeft geboden, daar zat Real niet in de buurt. Overigens kan Real Madrid met hun omzet die leningen wel veroorloven en is het bij PSG gewoon bijdrukken van geld terwijl dat helemaal niet legaal is volgens de FFP.

23 mei 2022 om 10:01

Dat is onzin. Hij gaat 50 miljoen per jaar verdienen en heeft een tekenbonus gekregen van 150 miljoen euro. Dat is nog steeds bizar veel geld, maar die overdreven bedragen die de Madrid-fans hier noemen komen bij VI, the Guardian, the Athletic en de Gazzetta totaal niet voor. Wat ik bijzonder kinderachtig vindt is dat er nu door fans van Real geschreven wordt over 'pretax', want het enige wat dat doet is het bedrag flink opblazen. Dat is niet wat hij gaat verdienen, zo schrijven we de salarissen van zijn medespelers ook niet op. Als je het zo leest lijkt het nog veel meer en dat is gewoon jokkebrokkerij.. Lees het aub even terug, dan zul je zien dat het wel meevalt!

Sky Sports bijvoorbeeld schrijft:
"real - who were willing to pay 230m to sign the forward on Deadline Day last summer - were ready to give Mbappe a signing-on fee of 110m and wages of 20m-a-year. Their total investment would have been about 300m.

PSG are understood to have offered Mbappe a pay package worth 4m a month, double his current terms, making him the highest earner in the game. An extension would also secure a mammoth signing-on figure in the region of 100m"

23 mei 2022 om 11:23

Je noemt netto bedragen. Dat is niet wat PSG kwijt is he? Dat hij het niet krijgt, betekent niet dat PSG het niet betaald. Hoezo is dat kinderachtig? Over Frenkie wordt toch ook gezegd dat hij 16 miljoen per jaar verdiend en niet 9..

24 mei 2022 om 01:10

@TILBURG013
Belasting tarief Frankrijk is 45% vanaf 152k
Bruto zou tekengeld uitkomen op ~150m
Bruto salaris ~77m per jaar
Echter Mbappe heeft bij Monaco gespeeld en zal waarschijnlijk daar nog officieel ingeschreven staan. Wat voor hem als frans staatsburger inhoud dat ie 20% belasting betaald

Eigenlijk geeft ie hiermee zelfs toe dat zijn Bayern-van-Nederland bewering niet opgaat.

""bij de FIFA is Qatar als WK-organisator op schoot genomen door president Gianni Infantino. Bij de UEFA wordt PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi, de wolf in schaapskleren, omarmd door president Aleksander Ceferin. Hij is schatplichtig aan Al-Khelaifi nadat PSG een jaar geleden de UEFA hielp de Super League te torpederen. Onder de UEFA-vlag kan PSG ongegeneerd met honderden miljoenen euro’s aan gas- en oliegeld blijven rondstrooien en zo de positie van PSG op sportief- en marketingvlak verder versterken.""

Eerst dit beweren, maar wel tot de conclusie komen dat Tebas geen recht van spreken heeft? Ok man.

Hij heeft een heel goed punt daar, echter is de marktwaarde een punt waar Berghuis geen vergelijking is, wel als vedette in een team die weg zou vallen..

Dan denk je alles gelezen te hebben, het idee te hebben dat Valentijntje je niet verder teleur kan stellen.. BAM maandagochtend is here.

Zou Driessen zich niet afvragen of het spel van Feyenoord niet komt doordat ze een andere (misschien wel betere) coach hebben en dat ze gewoon betere spelers gehaald hebben. Het verschil tussen Bozenik en Dessers is groot. En dat geldt ook voor Aursnes en Mark Diemers is ook heel erg groot. Daarbij is Trauner ook wel een schot in de roos. Vooral als je ziet dat de rechtbuiten positie van Feyenoord misschien wel het grootste probleem is had Berghuis misschien wel de ontbrekende schakel in misschien wel een kampioenswaardig team kunnen zijn.
Maar het klopt wel dat een goed elftal zeker over een seizoen beter is dan 1 goede speler.

Valentijntje heeft weer te diep in het glaasje gekeken jongens…. Man ok dacht alles van deze gek te hebben gezien maar blijkbaar kan het nog gekker.

Ik zie nog steeds totaal geen link tussen Mbappe en Berghuis..

23 mei 2022 om 10:27

De link is dat PSG bang is voor instorting van het elftal, zoals Feyenoord daar bang voor was toen Berghuis vertrok. Maar Feyenoord is er beter op geworden, dus had PSG is deze zin ook beter Mbappe kunnen laten gaan.

Ik ben het totaal niet eens met de vergelijking van Valentijn, maar dit is een beetje waar zijn onzin op neer komt.

Het huidige niveau van Feyenoord is niet alleen te koppelen aan het vertrek van Berghuis. Er zijn nieuwe spelers en vooral een nieuwe trainer die Feyenoord veel beter laat voetballen dan Dick Advocaat. Ik vind de vergelijking dus nergens op slaan, maar goed, wat kun je verwachten van Valentijntje....

Dit is wel weer een nieuw staaltje van spelers behouden/aantrekken.
Naast 2 pakhuizen vol geld bied je se speler ook gewoon doodleuk op zijn 23e aan om inspraak te hebben op belangrijke posities binnen de club.
Ongelofelijk dit verhaal, heeft eigenlijk weinig meer met voetbal te maken vind ik.
De sympathie voor de voetballen MBappe is hiermee ook gedaald tot een bedenkelijk niveau, want hij laat hiermee zien dat hij gewoon een balletje in het spel is van rijklustige mannetjes.

Beide man, daar houdt het wat mij betreft mee op.

Valentijn Driessen? Is dat niet de waarzegger die Lucas M. van Tottenham belachelijk d8 te kunnen maken waarop er een hattrick van diezelfde Lucae volgde in de 2e helft? Ja o'nie? Deze jongen heeft er echt bijster veel verstand van zeg!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

60 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren