Daders leveren gestolen kampioensmedaille Pioli af bij de politie

Dinsdag, 24 mei 2022 om 15:15Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:18

De kampioensmedaille van Stefano Pioli is terecht. De oefenmeester van AC Milan werd zondagavond na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen Sassuolo (0-3) bestolen van het eremetaal, toen hij met zijn ploeg de eerste Scudetto in elf jaar greep. La Gazzetta dello Sport schrijft dinsdag dat drie daders de medaille hebben afgegeven bij de lokale politie. Het drietal zegt de medaille buiten de kleedkamer te hebben gevonden.

De festiviteiten rond het titelfeest van AC Milan liepen voor Stefano Pioli al snel uit op een fiasco, toen hij werd besloten van zijn kampioensmedaille. In eerste instantie werd vermoed dat een fan het eremetaal van de nek van Pioli had gehaald. De oefenmeester deed een oproep om de medaille terug te brengen. De Serie A beloofde de Italiaan een nieuwe medaille indien de originele niet zou worden teruggebracht. Zo ver komt het niet. De daders van de diefstal hebben zich dinsdag gemeld op het politiebureau met het aandenken.

Het Mapei Stadium kleurde zondag rood en zwart, toen Milan op bezoek bij Sassuolo met 0-3 wist te winnen en daarmee voor het eerst in elf jaar de Scudetto greep. Van de 21.000 zitplaatsen waren er zo'n 17.000 kaartjes verkocht aan fans van Milan. Na het laatste fluitsignaal bestormden zij het veld om de spelers te eren. Bij de festiviteiten raakte Pioli dus zijn medaille kwijt. Het is niet precies bekend hoe de coach de medaille is kwijtgeraakt. Al snel na het kampioensduel verschenen foto's op Instagram waarop de drie waren te zien.

"Mijn kampioensmedaille is gestolen, iemand heeft die van mijn nek gehaald. Ik wil degene die hem heeft meegenomen graag oproepen om hem weer terug te geven. Ik zou erg dankbaar zijn, het is de enige kampioensmedaille die ik heb", zei Pioli tegen La Repubblica. De Serie A kwam vervolgens met een reactie op social media en beloofde Pioli een nieuwe kampioensmedaille indien het origineel niet teruggebracht zou worden. Het is voor Pioli zijn eerste landstitel als trainer. Als speler werd hij kampioen met Juventus.

Pioli kon tevens rekenen op een individuele prijs. Na afloop van de kampioenswedstrijd werd hij gekroond tot Trainer van het Jaar in de Serie A. De 56-jarige keuzeheer droeg de prijs op aan zijn vader, die in 2019 vlak voor zijn aanstelling bij AC Milan overleed. "Ik denk dat hij heel trots op mij is, waar hij nu ook mag zijn." Milan bleef in de laatste zestien wedstrijden ongeslagen. De laatste vijf werden allemaal in winst omgezet. Uiteindelijk bedroeg de voorsprong op stadsgenoot en aartsrivaal Internazionale twee punten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Dit is echt heel jammer!! Dit doe je toch niet als fan zijnde. Schande.

23 mei 2022 om 07:36

Er zijn naar mijn mening de laatste tijd steeds meer dingetjes die je niet doet als 'fan' zijnde, maar toch gebeuren. Het is inderdaad echt een schande.

Rondom zo'n pitch invasion is de veiligheid van spelers en staf ook echt niet te garanderen, helemaal niet met hoe er gefouilleerd wordt in sommige stadions.

Hopen voor Pioli dat ze medaille teruggeven, maar als je gek genoeg bent om 'm van zijn nek te halen verwacht ik niet dat diegene 'm zomaar terug gaat geven.

Wat een zielige mensen lopen er toch op de wereld. Zo'n pitch invasion is allemaal leuk en aardig wanneer iedereen zich normaal kan gedragen, helaas is het dus niet meer mogelijk. Wat er rondom Vieira gebeurde is ook al triest. Fan zijn betekend dat je je club steunt, niet dat je gaat jatten en slaan naar tegenstanders.

23 mei 2022 om 08:44

Bedoel je de pitch invasion direct na de wedstrijd? Toen had ie de medaille nog niet toch? Op de foto’s waar Milan gehuldigd wordt heeft ie m volgens mij wel om. Of zijn er daarna ook nog fans t veld op gekomen?

23 mei 2022 om 08:52

Ook na de huldiging waren er weer fans op het veld inderdaad.

23 mei 2022 om 08:57

Oké. Dat vergroot iig de kans op diefstal als optie.

23 mei 2022 om 08:55

Nation

Zo'n pitch invasion is allemaal leuk en aardig wanneer iedereen zich normaal kan gedragen,""

Dat is alleen leuk - vind ik - als het iets speciaal is. AC Milaan na 11 jaar kampioen, een Everton die net degradatie ontloopt,

Niet willekeurig club die jaarlijks kampioen wordt zoas City, PSG of een Real. Ziet er zo gemaakt uit die emoties.

23 mei 2022 om 09:40

Everton die degradatie ontloopt, moeten zich ook kapot schamen. Staan zowat in alle lijstjes van uitgaven bovenaan de laatste jaren weten op minimaal verschil van Burnley te winnen die nooit geld uit geven. Vervolgens vallen ze de trainer van de tegenstander aan.. nee hoeft van mij ook niet meer.

24 mei 2022 om 18:25

Ik vind het ook niet meer zo bijzonder nu het de afgelopen weken 42 keer is gebeurd, en er 42 keer sprake was van hommeles. Dan wordt er een keeper geslagen, dan provoceren fans de tegenstanders, er gebeurt altijd wat.

Daarnaast was het juist leuk omdat je het bijna nooit zag. Nu is het mode.

23 mei 2022 om 09:39

De pitch invasie is de lol ook wel weer vanaf omdat er sinds dit jaar, genoeg idioten zijn die zich niet kunnen gedragen. Letterlijk elke wedstrijd heeft al incidenten opgeleverd en het is wachten op een gruwelijk incident. Gewoon veel harder straffen voor betreden van het veld..

23 mei 2022 om 11:18

Het is Vieira, hoe je in vredesnaam bij Viarra komt... Sorry, één van m'n favoriete spelers van vroeger, moet het toch gezegd hebben.

On: ik vind het altijd moeilijk te zeggen of dit soort dingen erger worden of of dat op meer individuele elementen de nadruk wordt gelegd.

23 mei 2022 om 14:09

Word tijd dat de hoge hekken en scherpe stekkels erop weer terug komen.
Het publiek vraagt er kennelijk om.
Dit word met de dag erger.
Van veldbestormertje die met Depay op de foto wilt tot supporters die het nodig vinden om spelers aan te vallen.
Denk dat ongeveer 99% van alle stewards hier vrolijk van zou worden.Kan ie m niet gewoon kwijt zijn geraakt? Als ik na zo’n feestje thuis zou komen, zou m’n vrouw waarschijnlijk zeggen dat ik te veel gezopen zou hebben en m ergens afgedaan en vergeten. Ik zou ontkennen, maar ook denken dat ze misschien wel gelijk heeft.

23 mei 2022 om 08:52

Ik ontken altijd dat ik teveel gedronken heb.

23 mei 2022 om 08:54

Ik ook. Maar schijnt niet geloofwaardig meer te zijn.

23 mei 2022 om 14:17

Ja haha weet jij veel waar (of bij wie) hij dat ding met een dronken hoofd heeft laten liggen...dan zou ik ook zeggen dat iemand de medaille heeft 'gestolen'

Die komt de medaille ala Theo Maassen over 20 jaar terug brengen bij de Italiaanse versie van Studio Voetbal.

Hij krijgt vanavond bij de huldiging een nieuwe gelukkig

23 mei 2022 om 11:32

Ah, kijk, gelukkig!

Je ziet toch paralellen tussen de schofterige gedragingen van mensen op de velden en de wijze waarop de laatste tijd wordt gediscussieerd hier. He wordt er allemaal ook niet heel veel gezelliger op zo. Dan ga je straks toch weer grote hekken rond de velden krijgen en is de interactie tussen fans en spelers op den duur helemaal verdwenen. Leuk hoor

Van alle spelers/staff juist hij… ik vind het voor hem het zuurste want hij had voor gister nog NIETS gewonnen als trainer(geen idee als speler) deze prijs was dus extra speciaal… Als ze hem niet terug brengen hoop ik dat Milan gewoon een replica maakt. Geen idee of het echt goud is, en hoe duur het is, maar als het een ton kost, gewoon doen. Heeft Pioli wel verdiend.Edit; Heb ff opgezocht of hij beetje succesvol was als speler, en heeft toch 1 landstitel,wereld beker, CL beker en supercup gewonnen met juve allemaal in 1985. En serie C landstitel met Parma en serie B landstitel met Fiorentina, maar dat heeft natuurlijk wel een andere lading.Dus heeft gelukkig wel wat prijzen thuis staan

Hmm raar verhaal. Hoe laat je zoiets van je nek halen? Dit verhaal zal vast wel een beetje anders zijn gegaan lijkt me 🤔

23 mei 2022 om 15:07

In een onoplettend moment misschien?

23 mei 2022 om 23:29

Dus in een 'onoplettend moment' laat jij een medaille om je hoofd heen schuiven??

24 mei 2022 om 16:13

Jij snap dus niet wat er gaande was; er was een pitch invasie. Alle fans hingen om iedereen’s nekken, ja dan gebeurd dat ja

Flauw. Hij had al de toezegging voor een nieuwe, had ze dan gwn die andere laten houden joh.

24 mei 2022 om 15:47

Ja joh, ga het nog belonen ook. Diefstal is en blijft fout. Verloot de 2e medaille dan onder de fans, of veil 'm voor het goede doel. "had ze dan gwn die andere laten houden joh".. Ja joh, ik neem gewoon een TV mee uit de BCC, die krijgen toch een nieuwe van de verzekering.

@voetbalzone, waarom wordt er gesproken over daders? Zij geven namelijk aan dat ze hem gevonden hebben of hebben jullie bewijs dat dit niet het geval is.

Ontopic, mooi dat die weer terug is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1690 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
G. MurelliUnknown
S. PioliUnknown
L. NavaKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

2 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren