Zaakwaarnemer Lewandowski haalt uit in interview: ‘Bayern is geschiedenis’

Zondag, 22 mei 2022 om 21:50Jordi Tomasowa • Laatste update: 22:13

Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van Robert Lewandowski, haalt in een interview ongenadig hard uit naar Hasan Salihamidzic. De sportief directeur van Bayern München stelde dat Zahavi het hoofd van Lewandowski op hol brengt en verwijt de 78-jarige zaakwaarnemer ook dat hij informatie over de contractonderhandelingen met der Rekordmeister heeft gelekt naar de buitenwereld. Zahavi voelde zich hierop geroepen via een interview met BILD.

Lewandowski maakte onlangs bekend Bayern komende zomer te willen verlaten. De spits heeft een transfer naar Barcelona voor ogen, maar vooralsnog wil de Duitse club hem niet laten gaan. Het leidde tot moddergooien tussen Salihamidzic en Pinavi. “Eigenlijk, wilde ik deze uitspraken niet publiekelijk doen omdat ik veel respect heb voor deze historische club (Bayern München, red.), maar het is onmogelijk voor mij om niet te reageren op de uitspraken van Hasan Salihamidzic”, zo luidt de reactie van Zahavi. Salihamidzic stelde dat Bayern Lewandowski wel degelijk een contractaanbieding tot 2023 heeft gedaan, maar dit wordt door Zahavi ontkend. "Het feit is dat Robert Bayern na acht jaar, waarin hij alles voor de club heeft gegeven, wil verlaten. Nu, op bijna 34-jarige leeftijd, heeft hij de kans om een levenslange droom te vervullen en naar de club te verhuizen waar hij altijd van heeft gedroomd. Waarom wil Bayern hem deze kans ontnemen?”, vraagt Zahavi zich hardop af.

De zaakwaarnemer van Lewandowski haalt vervolgens een anekdote van vorig jaar aan. “Ik had een ontmoeting met Oliver Kahn (algemeen directeur, red.), Hasan Salihamidzic en Marco Neppe (technisch directeur, red.). Ik zei tegen hen: Hoe staan jullie tegenover de contractverlenging van Robert Lewandowski? Het bleef vervolgens stil. Geen ja, nee of een misschien, gewoon helemaal geen reactie. Tegen het einde van de meeting zei ik: Verkoop hem dan volgende zomer. Maar zei zeiden: “We willen hem eigenlijk niet verkopen, maar als we een bod van 120 miljoen euro ontvangen, dan kunnen we praten’. Dat is ongeveer het bedrag dat Haaland gekost zou hebben om in de zomer te contracteren, inclusief alle vergoedingen, vertelt Zahavi.

De zaakwaarnemer laat weten dat Haaland een grote rol speelt in de vertrekwens van zijn cliënt. “Lewandowski is een zeer intelligent persoon, niet alleen de beste spits ter wereld. Hij weet precies wat Bayern van plan was. Dus Robert wist al die tijd dat Bayern hem wilde vervangen door Haaland. Erling's vader heeft het zelfs bevestigd. Hij vertelde Lewandowski enige tijd geleden in een persoonlijk gesprek: 'Mijn zoon komt voor vijftig procent naar Bayern'. De voetbalwereld is groot, maar er zijn geen geheimen..."

Algemeen-directeur Kahn maakte onlangs in duidelijke taal kenbaar dat Lewandowski zijn contract moet respecteren. Zahavi hoopt echter dat de raad van commissarissen nog eens na wil denken over een vertrek van de Poolse doelpuntenmachine. “Natuurlijk kunnen ze Robert nog een jaar houden”, zegt de zaakwaarnemer. “Hij heeft een contract tot 2023, maar ik zou dat niet aanraden. Voor Robert Lewandowski is Bayern nu geschiedenis.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door cas1)

Is die zaakwaarnemer 78!!?? Tijd om met pensioen te gaan kerel! Lewandowski heeft nog een contract dus Bayern is alleen geschiedenis als ze instemmen met een transfer.

22 mei 2022 om 22:13

Niemand die hem tegenhoud om lekker door te gaan met z'n passie op zo'n leeftijd.

22 mei 2022 om 23:56

Het is ook gewoon een louche figuur, zeg maar een crimineel, daar rol je niet zo snel uit natuurlijk.

23 mei 2022 om 15:47

Nou dan weet je meer dan ik. Dat is nogal een aantijging, wat is je bron?

23 mei 2022 om 00:12

Hij heeft zeker nog een contract maar zeker op zijn leeftijd met zijn staat van dienst kan je hem ook nog een transfer gunnen. Dat mis ik nog wel eens in het wereldje. Hij heeft jaren alles gegeven, alles gewonnen en wil nog een avontuur mee maken dan kan je het iemand die zo belangrijk is geweest voor de club ook gunnen. Overmars was daar over het algemeen een mooi voorbeeld van de afgelopen jaren.

23 mei 2022 om 01:29

Dat is toch wel een lastig besluit. Hij heeft uiteraard veel voor de club gedaan, maar is daar natuurlijk al die jaren ook vorstelijk voor betaald. Daarnaast heeft Bayern hem ook een contract gegeven tot 2023, wat Lewandowski ook weer de zekerheid gaf op een goed salaris tot aan zijn 35ste. Het mes snijdt dus een beetje aan twee kanten wat dat betreft. Daarnaast kan Bayern natuurlijk nooit een waardige vervanger vinden voor de 35 miljoen die Lewandowski nu zou opleveren en heeft droom kandidaat Haaland inmiddels bij City getekend...

Het is misschien niet heel vriendelijk van Bayern om niet mee te werken bij de vertrekwens van Lewandowski maar uiteindelijk is het gewoon werk en heeft Lewandowski gewoon een contract tot 2023. Dus het is Bayern zijn goedrecht als ze lewandowski niet willen verkopen.

22 mei 2022 om 23:02

Tsja, ze kunnen 'm gewoon aan zijn contract houden, lijkt mij stug dat hij dan opeens opzettelijk minder gaat spelen, dan komt hij volgend jaar helemaal niet weg. Stel dat hij bagger speelde de afgelopen 2 jaar , dan had hij ook niet geaccepteerd dat Bayern zijn contract wilde opzeggen. Werkt 2 kanten op...

23 mei 2022 om 08:05

Klopt helemaal , maar Bayern werkt volgens mij nooit een transfer tegen als de speler wilt vertrekken.
Als Lewa wilt vertrekken dan zal die hoogstwaarschijnlijk weg mogen.
Misschien dat het dit x anders gaat met Salihamidzic aan het roer tho...

23 mei 2022 om 08:31

Bayern is juist een van de lastigste clubs om weg te komen. Als iemand daar gaat, gaat hij transfervrij als zijn contract is afgelopen

23 mei 2022 om 11:38

Maar is dat omdat ze niet weg mogen of omdat het contract niet verlengt wordt. Ik heb niet het gevoel dat je heel erg verkeerd zit bij Bayern. Bijna zeker van een titel en je weet dat je Europees ook elk jaar wel heel ver komt. Echt heel veel stappen vooruit kun je niet maken als je bij Bayern zit.

23 mei 2022 om 07:44

Uiteindelijk is het gewoon werk inderdaad. En nog altijd gedragen voetbalclubs zich niet als gewoon werkgever.
bij "gewoon werk" bepaalt de werknemer waar hij geen gaat, en niet de werkgever.

"hoe staan jullie tegenover de contractverlenging van Robert Lewandowski? Het bleef vervolgens stil. Geen ja, nee of een misschien, gewoon helemaal geen reactie."

Dit lijkt me niet echt geloofwaardig. Net alsof er dan geen reactie komt of dat ze het ineens over het weer gingen hebben ofzo.

22 mei 2022 om 22:05

Omdat ze denken aan zijn leeftijd en ze verrast waren. + ze waren met Haaland bezig dus ja dan ben je even stil...

23 mei 2022 om 00:25

Ik mag toch aannemen dat ze wel voorbereid zijn op een gesprek over een contractverlenging, ook al zijn ze bezig om een vervanger te halen.

Waarom wordt bijna iedere transfer van Barca een langdurige drama. Veder vraag ik me af, hoe verstandig het is om minimaal 35 miljoen te besteden aan 34 jarige. Lewandoski is een van de beste op zijn positie, maar geen 35 miljoen meer waard in mijn ogen. Transvrij was het een ander verhaal.

22 mei 2022 om 22:03

Onzin, 35 miljoen euro voor een spits die dit seizoen 50 goals heeft gemaakt op het allerhoogste niveau heeft gemaakt en topscorer van Europa is een koopje. Ook al is hij 33 heeft zeker nog twee goede jaren in zich.

Buitenkansje voor Barcelona moeten ze zeker doen, Benzema vs Lewandowski is ook uiterst aantrekkelijk van uit La Liga oogpunt.

22 mei 2022 om 22:37

Voor Barcelona is tegenwoordig niks een koopje.

Al helemaal niet een 33 jarige spits..

22 mei 2022 om 22:47

Je vergeet een belangrijk punt, hij is 33 jaar inderdaad maar ook Europees topscorer voor de tweede keer op rij Gouden schoen winnaar.

35 miljoen euro voor de huidige gouden schoen winnaar lijkt mij zeker een koopje ook voor Barcelona in de winter werd er nog 55 + 10 miljoen euro afgetikt voor Ferran Torres.

23 mei 2022 om 00:38

Wanneer hij aansluit bij Barcelona is hij 34 jaar oud. Best prijzig voor iemand van 34, als je al heel erg op de centjes moet letten.

23 mei 2022 om 08:38

Natuurlijk zit er wat risico aan zijn leeftijd, maar Lewandowski is praktisch nooit geblesseerd, leeft als een absolute prof en is voor zijn leeftijd echt top fit. Benzema is 34 en speelt zijn beste seizoen ooit!

Ik snap wel dat Barca dit wil, Lewa legt er minimaal meer dan 20 in in La Liga. Mocht Dembele dan nog blijven en Fati weer helemaal fit zijn dan heb je gewoon een topclub waardige voorhoede.

Zoiets levert alleen maar verliezers op. Natuurlijk heeft Lewa nog een contract van een jaar, maar Bayern heeft niks aan een speler die ongemotiveerd is. En het is niet zomaar een speler, Lewa heeft 8 jaar alles gegeven voor de club. Gun hem dan zo'n transfer. Hij is de jongste niet meer en wilt nog op niveau kunnen spelen.

Bayern doet er verstandig aan om een transfersom te pakken en deze in nieuwe spelers te investeren.
Een nieuw elftal samenstellen en vooruit kijken.

22 mei 2022 om 22:54

Gunnen ??? We hebben het hier over miljoenen aan waarde, in geld en op het veld ...

Ik denk dat je er iets te romantisch over denkt ...

22 mei 2022 om 23:02

Ik zit er anders in inderdaad. Ik vind dat spelers geen slaven moeten zijn. Als zij weg willen dan moet het kunnen. Hebben ze nog een contract dan moet het afkocht worden.

Als ik ergens werk en het bevalt mij niet meer dan ga ik ook een nieuwe uitdaging aan elders.

Je ziet ook steeds meer spelers hun contracten niet meer verlengen en transfervrij vertrekken. Zie eerdere uitspraken van Mino over dit onderwerp.

22 mei 2022 om 23:11

Als jij een contract voor bepaalde tijd hebt kan je geen ontslag nemen.
Maakt niet uit of je popartiest, voetballer of monteur bent. Contract is contract.
Slavernij is geen woord wat je moet gebruiken als iemand tientallen miljoenen per jaar verdiend. Bayern kan er niks aan dien dat Barca geen geld heeft om Lew te kopen.

22 mei 2022 om 23:15

Ik denk dat je wat dingen door elkaar haalt.

Ten eerste het woord slaven ... Zoek ff op wat dat voor connotatie heeft voordat je het gebruikt in relatie tot zwaar (maar dan ook echt zwaar) overbetaalde hobbyisten.
Ten tweede door jezelf te vergelijken met een voetballer die flinke waarde vertegenwoordigt. Lewandowski is nauwelijks te vergelijken met een andere aanvaller. Van zijn niveau zijn er max 5 (?). Jij zal in het ergste geval zeer waardevol zijn voor je werkgever, maar waarschijnlijk binnen 2 maanden vergeten.
Ten derde ... Lewandowski kan inderdaad transfervrij vertrekken, maar dan moet ie nog een jaartje wachten.

22 mei 2022 om 23:37

De term slaven is in dezen niet het juiste woord inderdaad. Ik probeerde alleen aan te geven dat je als werkgever zijnde een werknemer niet tegen zijn zin in moet vasthouden.

In dit specifieke geval heeft Lewa 8 jaar lang zijn werkgever ontzettend veel sportief en financieel succes bezorgd. Hij heeft dus zijn salaris en mogelijk transfersom dubbel en dwars verdiend.

Nu heb je een ongemotiveerde speler. Levert vaak alleen maar verliezers op.

22 mei 2022 om 23:40

Hij zou niet ongemotiveerd mogen zijn met jaarsalaris en dat geloof ik ook niet. Als hij 'gedwongen' wordt een jaar te moeten blijven, geloof ik dat -ook in zijn eigen belang- er zeker het beste van zal maken.
Dat is nl. ook het uitgangspunt voor zijn volgende onderhandeling.

23 mei 2022 om 10:23

@marc 443 betaald jouw werkgever miljoen om jou aante trekken en ook miljoen per jaar aan salaris? Lewa moet niet zeuren, die krijgt 20 miljoen per jaar en hij heeft zelf dat contract getekend. Of Barca betaald 40 miljoen of hij blijft nog een jaar.

23 mei 2022 om 18:45

@arends,

Haha zo belangrijk ben ik niet

Ik snap je punt hier zeker. Echter, bedenk ook wel dat Lewa ook miljoenen voor zijn werkgever verdient.

Over je laatste zin zijn we het eens. Dat is ook wat ik hierboven zei. Alleen wilt Bayern geen enkel bod accepteren. Dat is wat het complex maakt.

24 mei 2022 om 02:51

Tja iedereen brengt meer op dan dat ze kosten of is in ieder geval de bedoeling. Als jij niet winstgevend bent laat je baas je ook gaan. Argument is dus beetje nutteloos.

Haha geniepig maar ja dat zijn ze allemaal, clubs en spelers/agents. Trouwens die Salihamidzic zorgt wel vaker voor issues, ook met vorige coaches enzo. En kan Lewa wel begrijpen, even wat anders. Gun het hem dan ook zou ik zeggen. Beste man is 34 jaar, kwam transfervrij man. Heeft de club veel gegeven. Gun hem dan. En voor barca zou dit top zijn. Geweldige goalgetter.

Voor mij is het duidelijk dat zowel Brazzo als Zahavi hierin verkeerd handelen. Dat is een typisch moddergevecht. Zelfs moeilijk te beoordelen wie de waarheid spreekt.
Ik begrijp Lewandowski volkomen dat hij zich niet lekker voelt nu bij Bayern. De ruzie tussen Brazzo en Flick is het startschot geweest voor de troebele sfeer bij Bayern. Anderzijds is er Zahavi die volstrekt waanzin is. De farce was al kenbaar geweest inzake David Alaba. Ik vraag me uiteindelijk hoeveel commissies hij en Alaba senior hebben ontvangen om Alaba naar Real te loodsen. Dat zaakje stinkt ook te veel.

Dit lijkt mij weer een typische Barca transfer (ik weet het, dat is het ook) in de zin van dat een speler uiteindelijk met ruzie o.i.d. weggaat bij een club om naar Barca te gaan

Ik ben zelf fan van Bayern maar als Lewa weg wil moeten we hem laten gaan. Ik houd enorm veel van hem en is voor mij de beste spits. Hij heeft ons zoveel gegeven, en het is te begrijpen dat hij iets nieuw wil. Vergelijkbaar met Thiago, met Bayern hebben ze letterlijk alles gewonnen. Het doet pijn maar laten we deze legend, beste speler van de bundesliga allertijden deze transfer gunnen als blijk van dankbaarheid. Jammer dat we Haaland niet op hebben kunnen kopen, maar laten we kijken naar Dybala of Darwin Nunez. Of anders Bernardo Silva halen en Gnabry naar de punt verschuiven.

Bayern weet dat het nu echt over en uit is.
Of ze laten hem gaan ( dit zullen ze zeker doen maar ze drijven de prijs op)
Of hij schiet er volgend jasr nul in en dan hebben ze spijt.
Waardeloze club bah

24 mei 2022 om 02:53

Als 1 club niet waardeloos is is het Bayern wel. Geloof jezelf dat Lewa opzettelijk niet gaat scoren? Werkt ook in zijn eigen nadeel. Daarbij is het Bayern zijn goed recht om het contract uit te laten dienen.

24 mei 2022 om 09:31

Voortdurend kleine blessures voorwenden, ach ze kunnen van alles verzinnen als het ze niet bevalt. Lewandowski is ook een mens.

Ik hoop dat Bayern hem niet laat gaan.
Zou dom zijn van Barca om 40mil uit te geven aan een 34jarige speler, die alleen maar minder wordt.
Zeker als je Auba hebt, en ook nog Fati die als spits kan spelen.
Barca heeft als Dembele vertrekt spelers met actie nodig, en geen diepe spits.

Man laat die Lewandowski gaan. Zelf gratis overgekomen van rivaal Borussia Dortmund, jarenlang alles geven, records verpulveren laat die gozer in de "herfst" van z'n carrier nog een keertje een stap maken.

22 mei 2022 om 23:23

Was het maar zo makkelijk. Lewandowski moet ook gewoon accepteren dat hij een contract heeft en volgend jaar transfervrij maar vertrekt. Bayern moet zijn vervanger halen wat onmogelijk is. Al is Lewandowski gedemotiveerd hij zal wel zijn doelpunten maken hij is tenslotte een professional.

Barca was vroeger ook altijd mijn droomclub. Toegegeven ik zou er nooit raken maar het Barca van vandaag is toch maar een schim van de gigant die het ooit was? Dan vind ik het bijzonder dat Lewa precies daar nog naartoe wil. Maar bon ik gun hem een transfer van harte als dat is wat hij wil. Wat meer moet hij voor Bayern doen opdat ze hem op deze leeftijd dit nog gunnen

Tjah, bij deze moet ik toch echt de kant van de club kiezen hoor. Als een speler geblesseerd raakt, in verval is, uit vorm is, noem maar op, dan wordt wel verteld dat de club zijn contract moet respecteren en hij doorbetaald moet krijgen. Zie Bale als laatste mooie voorbeeld.
Dan moet het omgekeerd ook gelden. Lewandowski moet zijn contract respecteren. Deze 'dreigement' vind ik al reden genoeg om een rechtszaak te openen eerlijk gezegd, gaat toch nergens meer over.
Als het zo relevant voor je was had je maar tot 2022 moeten tekenen of een Barca-clausule moeten opnemen. Ik hoop dat Bayern hem aan zijn contract houdt en zolang hij niet presteert of moeilijkheden veroorzaakt ze hem naar de tweede sturen en hem daar lekker laten slijten.

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom Lewa weg zou willen. Ik bedoel je bent 33/34 top van je carriere en speelt bij 1 van de beste clubs. Met alles respect maar als speler zou je nu niet toch naar Barca willen?
als je nog 30 zou zijn oke maar op dit moment gewoon lekker afsluiten bij Bayern joh.

23 mei 2022 om 10:01

@karimthedream

Waarom niet? Leider van een nieuw project, een hele nieuwe en zware uitdaging gezien de positie van Barça nu. Ze willen terug top van Europa worden met Lewandowski en Lewa wilt graag onder Xavi werken.

23 mei 2022 om 10:15

Zware uitdaging op je 34e wanneer die komt?
Snap ik niet nee. Als die nog 30 was oké nog even 5 jaar knallen. Maar zou je als Barca zijnde niet ook naar wat jonger kijken?

23 mei 2022 om 10:21

@karimthedream

Als Lewa nog zo competitief is, waarom niet? Je hebt inderdaad spelers die op hun 34e op zijn en liever uitbollen in een competitie zoals de MLS of in het Midden Oosten/azië. Hij lijkt me dat type niet, hij is misschien 34 maar fitheid van een 28-30 jarige.

Barça heeft gelimiteerd budget, de toekomstige topspitsen kosten hedendaags minstens 60 miljoen euro. Dan kom je bij de B-spitsen uit of spelers die bijna uit contract zijn. Lewa is een garantie voor doelpunten de komende 2-3 seizoenen, dus ik snap het wel hoor.

Pini Zahavi is nu de grootste zaakwaarnemer samen met Jorge Mendes

24 mei 2022 om 02:56

Ik neem aan dat het bedrijf van Raiola nog steeds bestaat en de grootste is?

waarom maakt iedereen zich druk om zijn leeftijd? heeft benzema of überhaupt een andere spits lewandowski ooit kunnen overtreffen zonder moeite ? zeker niet en daarnaast is het inderdaad logisch als de club hem dit zou gunnen aangezien hij ook zo veel gedaan heeft voor de club, als hij nu zijn rug naar bayern keert gaat 2022 er niet goed uitzien voor lewan & niet voor bayern lijkt mij hij is gemotiveerder om de nieuwe uitdaging bij barcelona aan te gaan als bayern hem dit niet laat doen zal hij niet tevreden zijn en zich niet gelukkig voelen bij de club wat leid tot mindere prestaties 🤷🏾‍♂️

Bayern gunt spelers niets en dat gaat ze nu en in de toekomst echt problemen opleveren bij het (langer) vastleggen van spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

352 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Bayern München 34 35 2 0
2020/2021 Bayern München 29 41 4 0
2019/2020 Bayern München 31 34 5 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
2017/2018 Bayern München 30 29 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Drie clubs hopen zich te versterken met ontevreden Cristiano Ronaldo’

Erik ten Hag lijkt serieus te moeten vrezen voor een vertrek van Cristiano Ronaldo bij Manchester United. The Times meldde zaterdag dat de Portugese sterspeler aan de clubleiding heeft aangegeven te...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren