Eigenaar stormt veld op in minuut 96 om speler van penalty af te houden

Zondag, 22 mei 2022 om 12:27Rian Rosendaal • Laatste update: 17:38

Curieuze taferelen zaterdag in de degradatiepoule van de Bulgaarse competitie. De clubeigenaar van Tsarsko Selo betrad ver in blessuretijd het veld, toen men zich klaarmaakte voor een strafschop. De bestuurder wilde ten koste van alles voorkomen dat Yusupha Yaffa zou aanleggen. waarna de aanvaller zichtbaar teleurgesteld en verbaasd afdroop. Martin Kavdanski miste vervolgens vanaf elf meter, waardoor Tsarsko degradatie niet wist af te wenden.

Op de beelden is te zien hoe de eigenaar in de 96ste minuut het veld opstormde om Yaffa bij de strafschop weg te houden. De aanvaller uit Gambia werd zelfs weggeduwd en onder begeleiding van een steward verliet hij ontdaan het veld in de absolute slotfase. Ook is te zien dat de scheidsrechter een rode kaart uitdeelde, al is niet te zien wie werd weggestuurd. Ook de eigenaar verliet uiteindelijk met hulp van enkele stewards het veld.

Toen de rust enigszins was teruggekeerd, ging Kavdanski achter de bal staan. Zijn schot in de linkerbenedenhoek werd makkelijk gepakt door de doelman van Lokomotiv Sofia, waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan. Na de gemiste strafschop is te zien hoe Yaffa ruziede met de boze eigenaar van de thuisploeg. Tsarsko had bij winst degradatie op doelsaldo ontlopen, maar door het gelijkspel speelt de club volgend seizoen een niveau lager.34 reacties (laatste reactie door derkaiser123)

Ik wil niet de racismekaart trekken maar in Oost-Europa hebben ze nog jaren te gaan , die lopen echt eeuwen achter! Als je dat filmpje afkijkt krijgt die donkere speler gewoon een paar rake klappen en wordt er echt respectloos met hem omgegaan, ik zou hier echt achteraangaan als ik die speler was zo laat je in geen enkele situatie met je omgaan!

22 mei 2022 om 12:41

Als je die kaart niet wil trekken, moet je het ook niet doen.

22 mei 2022 om 12:42

Ik wil hem niet snel trekken maar in dit geval trek ik hem zeker. Kijk dat filmpje is af en hoor wat er geroepen wordt en hoe met die speler wordt omgegaan.

22 mei 2022 om 12:58

Sorry maar stel je niet zo aan man

22 mei 2022 om 13:12

Stel je niet zo aan? Ik heb dat hele filmpje bekeken op Twitter en als je weet wat er allemaal wordt geroepen in het Bulgaars naar de jongen dan denk ik dat je spontaan in tranen uitbarst van ellende. Omstanders moesten de voorzitter rustig zien te krijgen maar als jij er voor bent om dit soort gedrag te normaliseren zijn we inderdaad nog lichtjaren verwijdert voor dit zal verdwijnen.

22 mei 2022 om 13:13

Stel je niet zo aan? Weet je hoe Bulgaren over het algemeen naar donkere mensen kijken? Jij zou je zo laten behandelen? Hij zit hem gewoon fysiek aan te vallen.

22 mei 2022 om 14:40

Ja ik zou zelf daar dan ook niet willen spelen en zeker als je het weet maar goed als geld dan belangrijker is zullen de normen/waarden voor lief genomen worden.

En nee ik keur het niet goed en zal ik ook nooit doen maar ik geloof niet dat je het totaal niet weet voor je tekent ik zulke landen.

22 mei 2022 om 13:09

@pelota ik dacht eerder aan matchfixing dan aan rasicme, maar vanaf minuut 93.50 komt die voorzitter richting speler en klinkt het een aantal keren dat er "makaak" wordt geroepen. Snap sowieso niet waarom die speler (met rood?) het veld af moest.

22 mei 2022 om 13:13

je hebt gelijk, ik zie het ook aan de oekrainers die nu in NL zijn, die zijn een kruitvat en haten alles wat niet blond en blank is.

22 mei 2022 om 13:46

Het is net zo goed racisme om alle Oekraïners voor racisten uit te maken.

22 mei 2022 om 19:12

Als je als te gast hier komt omdat er oorlog is in jou land mag je toch verwachten dat zij wat vriendelijker zijn.

22 mei 2022 om 13:33

In Oost-Europa en in Aziã« hebben ze andere normen en waarden wanneer het om zwarte mensen gaat.
Zoals ze in Afrika en Aziã« weer andere normen en waarden hebben wanneer het om blanken en vrouwen gaat.
Alleen kijken wij er met onze Westerse ogen naar, en vinden wij daardoor dat andere landen fout bezig zijn omdat we in de Westerse wereld zwarte mensen en vrouwen anders behandelen.
In de rest van de wereld zijn ze wel klaar met ons als Westerse wereld omdat wij wereldwijd onze normen en waarden willen opleggen aan andere landen.
Terwijl veel van die landen liever kiezen voor hun eigen normen en waarden, tradities, religie.
Dat het Afghaanse leger weigerde te vechten tegen de Taliban omdat religie belangrijker voor ze is dan de vrijheid van de Westerse wereld, is volgens velen het voorbeeld dat je de normen en waarden van de Westerse wereld niet kunt indoctrineren bij mensen die zijn opgegroeid met andere normen en waarden.
Dat moeten wij als Westerse wereld respecteren.

22 mei 2022 om 13:41

Je wilt de racisme kaart niet trekken maar het eerste wat je doet is hem trekken. Je overweegt niet eens een andere opties. Ik wordt hier doodziek van. Altijd in de slachtofferrol kruipen. Blank staat synoniem voor slecht gekleurd is goed. Ik kan aan de hand van het filmpje echt niet zien wat de aanleiding is voor de klappen. Als het echt racisme is moet het aangepakt worden maar hier is alweer de conclusie getrokken en de schuldige aangewezen. Get a life man en zet die tunnelvisie aan de kant.

22 mei 2022 om 13:47

"blank staat synoniem voor slecht gekleurd is goed" en dat praat over in de slachtofferrol kruipen en zegt get a life... De hypocrisie...

22 mei 2022 om 13:43

PelotaZiyech is hier gewoon realistisch. Ik trek ook niet snel de racisme kaart maar de kans dat hier racisme mee gemoeid gaat is erg groot.

22 mei 2022 om 13:55

Denk ik ook hoor. Ik heb een groteske hekel aan alle vormen van 'intersectionalisme' om allerlei redenen.
Dat maakt het dat ik de 'racisme-kaart' niet graag trek en ik vind dat die veel te vaak langskomt. Maar het filmpje is echt zo ingewikkeld niet. Daarnaast is het Bulgarije. Donkere mensen zijn daar weinig en racisme naar donkere mensen tiert welig. Is echt een totaal andere situatie dan hier. Niet enkel naar donkere mensen overigens. In het Oost-blok, serieus mooie landen en ook echt geen verschrikkelijke mensen, haten ze gewoon veel dingen haha. En dat gaat echt niet om huidskleur maar meer dan dat om nationaliteit, ethniciteit, geloof, soort geloof en ongetwijfeld voetbalclub. Tis een heftige regio en dat is eigenlijk nooit anders geweest.

22 mei 2022 om 13:52

Ik denk dat je de situatie compleet verkeerd interpreteert en dat hier gewoon sprake is van matchfixing. Die speler mag de penalty niet nemen, omdat de penalty gewoon gemist moet worden. Je ziet ook helemaal geen teleurstelling bij die desbetreffende penalty nemen. Waarschijnlijk was dat de vaste nemer en wou die donkere speler graag de penalty nemen (misschien was de overtreding op hem).

22 mei 2022 om 15:23

Het probleem is dat hele families afhankelijk zijn van deze spelers.

22 mei 2022 om 15:28

Klopt, in die oost Europese landen is racisme aan de orde van de dag.
In Nederland zal er vast hier en daar sprake zijn van racisme maar dat is niets vergeleken bij die Oostbloklanden.
Ik ben paar keer in o.a. Oekraïne geweest (Kiev en Odessa)en ik weet uit ervaring dat wat Poetin roept over racisme, nazisme en fascisme wel degelijk klopt, dat zit daar in Oekraïne diep geworteld.
Maar ook dit Bulgarije en bijvoorbeeld Estland hebben ze er een behoorlijk handje van.
Jammer dat je daar nooit iemand over hoort.

Haha wat een bijzonder filmpje!
Toen ik de woede zag bij de captain kon je je al inbeelden dat hij karma zou krijgen.
Dit terwijl de spits juist heel erg zeker van zijn zaak leek.

Overigens zouden de voetbalbonden hard moeten optreden tegen dit soort voorzitters.
Spelers zijn niet groter dan de club, bestuurders ook niet toch?

22 mei 2022 om 13:14

Je vindt het grappig dat een speler verbaal en fysiek wordt aangevallen? Dat is pas bijzonder.

22 mei 2022 om 13:37

Beste Mokuku,
Nergens heb ik gesteld of beticht dat ik het een grappige situatie vind.
Het is dus bijzonder dat je jouw conclusie voor waarheid aanneemt.

Je kan ook lachen uit angst, woede, of zoals ik hier deed lachen uit schrik, schrik omdat ik schrik van deze voorzitter zijn reactie en zoals ik al aangaf moet dit in mijn inziens worden aangepakt.

verder een prettige dag!

Het lijkt er op alsof de aanvoerder boos is dat hij de strafschop niet mag nemen. Ik vermoed dat de aanvoerder wel de eerste op het lijstje was en dat hij daarom zo boos is. Dan komt die voorzitter het 'ff' regelen en dan krijg je dit. Ongelofelijk haha.

Heeft dit niet wat weg van matchfixing? De coach wilt perse dat die andere speler de penalty neemt (gaat hier wel heel ver voor) en die schiet vervolgens een uitermate slap balletje in de verkeerde hoek. Als dit dé kans is om in de competitie te blijven ram je die bal toch met overtuiging een hoek in?

22 mei 2022 om 12:55

Hahaha je zou het wel gaan denken toch? Ook die blik laat niet echt teleurstelling zien. Ik zou door de grond zakken na zo'n moment..Het is natuurlijk wel een laag niveau, maar wel genoeg (gok) reclame langs de lijn

22 mei 2022 om 13:24

Natuurlijk is dit matchfixing.

En verdiend. Heb het zo te doen met die gast. Iedereen leek tegen hem te zijn en wilde hem weg hebben alsof hij er niet bij hoorde!

Gerechtigheid

Zeljko Petrovic duikt ook overal op 😉

Zulke mensen direct ophangen als het aan mij ligt hierdoor hou je ellende en verschillen in de wereld! Dat dit anno 2022 nog gebeurt clubs die (gekleurde) spelers halen maar niet helpen en of accepteren als mens maar meer als een poppetje voor eigen gewin.

Die Yaffa had blijkbaar nog bijna geen minuten gemaakt en ook niet gescoord dit jaar maar dit is wel mooie karma hoor. Wat een slechte penalty ook.

Is dit toevallig familie van Jan-Pipo de Clown??

Ben in dat stadion geweest van Tsarko Selo. In hoeverre je het een stadion kan noemen.
Die van menig amateur teams zijn nog groter.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren