Angstige momenten na Duitse finale: ambulance en reanimatie op veld

Zaterdag, 21 mei 2022 om 23:30Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:46

In het Olympiastadion in Berlijn is zaterdagavond een feestelijke prijsuitreiking bij de finale van de DFB Pokal omgeslagen in een zwaar terneergeslagen sfeer. Nadat RB Leipzig in een strafschoppenserie had afgerekend met het SC Freiburg van Mark Flekken (1-1 eindstand, 2-4 in strafschoppen) brak onrust uit, toen iemand op het veld onwel werd. Onduidelijk is nog om wie het precies gaat, maar Duitse media spreken over een medewerker van RB Leipzig, in elk geval geen speler.

Het hele incident werd buiten beeld gehouden, maar wel te zien was hoe na enkele minuten een ambulance het veld op kwam rijden. In het stadion werd een kwartier later gemeld dat de toestand van de getroffen persoon 'stabiel' is. Ronald van der Geer, commentator van Ziggo Sport, stelt vast dat een succesvolle reanimatie heeft plaatsgevonden en dat het slachtoffer naar het ziekenhuis wordt gebracht. De prijsuitreiking werd, weliswaar met enorme vertraging, alsnog afgemaakt, waardoor Leipzig de DFB Pokal toch nog in de lucht mocht tillen.

Daarvoor had zich voor het oog van 75.000 toeschouwers een lange bekerfinale afgespeeld, waarin Freiburg al na vijf minuten op voorsprong kwam. Maximilian Eggestein reageerde alert en plaatste een afvallende bal van zeventien meter binnen: 1-0. Leipzig zag de problemen twaalf minuten na rust groter worden toen Marcel Halstenberg na een grove tackle met rood van het veld werd gestuurd. Desalniettemin kwam Leipzig terug, niet voor het eerst dit seizoen dankzij Christopher Nkunku, die een voorzet van Willi Orban binnenkopte: 1-1. Het doelpunt legde de kwetsbaarheid van Flekken bij hoge ballen bloot, want de doelman schatte de situatie volledig verkeerd in.


In de verlenging leek Leipzig een penalty te krijgen na een vermeende overtreding op Dani Olmo, maar de VAR draaide dat terug. Leipzig-middenvelder Kevin Kampl, die al gewisseld was, kreeg in de consternatie die daardoor ontstond zijn tweede gele kaart. Flekken kon in de strafschoppenserie zijn matige reputatie als het gaat om het keren van penalty's niet verbeteren en wist geen enkele poging van Leipzig te keren. Flekken stopte in totaal slechts 4 van de 31 penalty's die hij in het profvoetbal op zich af zag komen. Freiburg miste twee van zijn vier genomen strafschoppen, waardoor die Roten Bullen wonnen: 4-2 in strafschoppen na een 1-1 eindstand.21 reacties (laatste reactie door backcorner)

Ik hoorde dat het om een fotograaf zou gaan, maar uiteraard onbevestigd.

Anyway, hopen dat deze persoon er weer helemaal bovenop komt!

Oei, dit is zeker niet goed! Gelukkig hebben ze hem of haar weer tot leven kunnen wekken! Vraag me af om wie het gaat.

Dat is even schrikken. Ondanks dat een niet zo spannende finale. Had het zeker Freiburg gegund, maar van beide kanten stelde men teleur.

22 mei 2022 om 02:25

Knap van leipzig aangezien ze vanaf minuut 60 een man minder hadden en 1-0 achter stonden

Heel naar, en bizar hoe snel het feestende stadion stil werd toen duidelijk werd dat er echt iets fout was.

Aan de andere kant zie je weer dat als zoiets je over komt, dit het beste in een voetbalstadion kan gebeuren, goede hulp is dan gelukkig altijd heel snel aanwezig. Hopelijk herstelt deze persoon helemaal goed.

'in de verlenging leek Leipzig een penalty te krijgen na een handsbal, maar de VAR draaide dat terug'
Was geen handsbal maar een 'overtreding' op Olmo toch?

22 mei 2022 om 09:00

Die penalty met handsbal was in de 2e helft.
Was terecht geen penal trouwens

Tja dit gebeurt elke minuut van de dag overal ter wereld op straat, thuis, en dus ook in een stadion. Heel naar om te zien. Gelukkig wel sneller hulp ter plaatse dan wanneer je op straat onwel zou worden. Dat is misschien toch, hoe raar het ook klinkt, het geluk van deze persoon geweest. Dat het in een stadion gebeurde.

Hopelijk is hij oke en komt het allemaal goed, dit gun je natuurlijk niemand en zal schrikken zijn voor iedereen. In Shaa Allah komt het goed.

Hartstilstanden die op zo'n gigaschaal plaatsvinden. Daar moet onderzoek naar worden gedaan.

22 mei 2022 om 00:09

Hartstilstand? Waar lees je dat? Tot nu toe enkel bekend dat een persoon onwel is geworden, helaas iets dat ten allen tijde voor komt. Maar voor onderzoek naar hartstilstanden kan ik je adviseren om mooi te doneren aan de hartstichting, daar zijn zij druk mee bezig.

22 mei 2022 om 00:22

Ik lees dat hij of zij succesvol is gereanimeerd. Dat diende niet als je hyperventilatie hebt. En wat betreft onderzoek naar hartstilstand is welnee ruim begrip. Wat wil je daar mee zeggen. Want waar hartstilstanden van komen is wel bekend en dat er onderzoek gedaan wordt om dit eerder te traceren en beter is een ander verhaal. Weet niet zo goed wat je er mee bedoeld eerlijk gezegd.

22 mei 2022 om 00:23

@VZ Moven met dit soort onwijs vervelende treurlingen. Om te kotsen werkelijk. 2 opties: Hij meent er niks van en is aan het provoceren, wat ontzettend treurig zou zijn. Óf hij is ontzettend wantrouwend en daarbij met name niet capabel om simpele zaken te overzien, wat leidt tot dit soort vervelende debiliteiten.

22 mei 2022 om 00:40

Het is waarschijnlijk gewoon een grappig bedoelde inhaker op wat dansleraar Willem Engel op Twitter zette bij de reanimatie van Christian Eriksen. Daar was toen ook (terecht) behoorlijk wat kritiek op.

22 mei 2022 om 00:45

Ah, dat zou natuurlijk kunnen. Deze reacties triggeren nogal. Kan me zijn naam nog herinneren van andere topics aangaande medische issues. Weet alleen niet meer of dat in positieve, of negatieve zin is. Hoe dan ook, eigenlijk dieptriest dat die uitspraken van dhr. Engel zo wijdverbreid zijn. Die man moet je doodzwijgen.

22 mei 2022 om 06:08

Omdat jij dit zegt ben ik onderzoek gaan doen of dit klopt.
Op de site van de Amerikaanse overheidsinstantie VEARS kun je lezen dat hartkwalen sinds 2021 heel erg sterk is toegenomen. Dit is de grootste organisatie wereldwijd waar dokters en ziekenhuizen door kunnen geven waar hun patiënten aan lijden.
Dus het is geen discussie. Hartkwalen komt vanaf 2021 vele malen vaker voor. Of het komt door corona of door de injectie daar laat ik me niet over uit.

22 mei 2022 om 08:27

Je weet dat Vears een instantie is waar mensen zelf melding kunnen doen van bijwerkingen en dat er al meerdere keren is aangetoond dat je de grootste onzin kunt invullen en dat dit door het systeem als zoete koek wordt geslikt? Vears is geen betrouwbare bron, dus het is dus wel een discussie. Er zijn echter wel, al sinds de vroege uitbraak van Covid, onderzoeken gedaan naar de relaties tussen Covid en een ontstoken hartspier, waarbij is gebleken dat een ontstoken hartspier vaker voorkomt na een besmetting dan na een vaccinatie.

22 mei 2022 om 10:45

@etownron Als op Vears kijken al "onderzoek gaan doen" is, tja.. Werkelijk iedereen en zijn hond met 3 poten kan daar melding doen van 'bijwerkingen' zonder enige adequate controle.
@adam24 Inderdaad. Kan niet vaak genoeg gezegd worden. Vears is NIET een betrouwbare bron. Verre van zelfs.

22 mei 2022 om 11:41

Je trekt 1 conclusie, en zelfs die weet je nog mis te slaan…

“Hartkwalen komt vanaf 2021 vele malen vaker voor.” Nee. Hartkwalen wordt sinds 2021 vaker gemeld bij het VAERS, net als bijvoorbeeld een jeukend litteken, een vaginale schimmelinfectie en nog zo’n beetje vrijwel elk ander willekeurige bijwerking. Er is echter niet ineens meer ziekte en ellende in de wereld alleen door de massahysterie over de bijwerkingen is men MASSAAL gaan melden, maar zoals het VAERS zelf al duidelijk op de hoofdpagina als disclaimer heeft staan: “het aantal meldingen van een bijwerking zegt niets over de incidentie van een bijwerking.”

22 mei 2022 om 07:22

Wat dacht je.. dat er nooit onderzoek werd gedaan naar hartstilstanden? Dagelijks zijn daar wereldwijd duizenden mensen mee bezig. Al vele jaren lang.

Blij dat Leipzig eindelijk een prijs heeft gepakt. Het werd langzamerhand wel een dingetje en de club mag wel eens beloond worden voor hun toevoegingen aan het voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren