Contractverlenging Mbappé leidt tot officiële stappen: ‘Dit is een schandaal’

Zondag, 22 mei 2022 om 13:29Tom Rofekamp • Laatste update: 13:34

Javier Tebas heeft geen goed woord over voor de handelwijze van Paris Saint-Germain bij de contractverlenging van Kylian Mbappé. De president van LaLiga spreekt op Twitter schande van het bedrag waarmee de steraanvaller overgehaald werd in Parijs te blijven, gegeven de miljoenenverliezen van PSG de afgelopen jaren. Met name voorzitter Nasser Al Khelaïfi moet het ontgelden in zijn relaas.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

253 reacties (laatste reactie door rekoebie)

En waar was ie toen PSG die clausule van Neymar op een hele rare wijze afkocht? Ah, vergeten dat wij geen Madrid zijn.

21 mei 2022 om 21:14

Bro het is gewoon een vieze Real supporter, hoe duidelijk moeten we het nog hebben. Vind het overigens apart dat barca niks hierover meldt in het openbaar. Is toch schandalig dat de baas van laliga zich zo druk maakt om een afgeketste RM deal?

21 mei 2022 om 21:18

Pique, Supercopa, Tebas, Olympische Spelen.

21 mei 2022 om 21:19

Hahaha vieze nog wel. Barcelona verkeert in een financiële crisis en is niet eens genoeg aangepakt. Tebas handelt uit eigen belang, oftewel belang van LaLiga. En hoe kom je nu praten na die affaire van Pique en de RFEF? Of ben je vergeten dat Pique en Rubiales beste vrienden zijn? Toen zag ik je niet, hypocriet.

21 mei 2022 om 21:25

Barcelona niet genoeg aangepakt? Tebas geeft letterlijk wekelijks een interview om Barça volledig zwart te maken en steeds maar te dreigen met maatregelen. En dat nieuws over Pique en Rubiales is echt al jaren bekend. Toen dit in 2019 naar buiten kwam hoorde je er niemand over, en nu er een paar audios zijn gelekt is het een heel probleem.

21 mei 2022 om 21:26

Een kwestie van 1 speler met de voorzitter van de voetbalbond, niet van laliga keur ik ook zeker af. Maar jij weet dondersgoed dat dat appels met peren vergelijken is. Het was ook in die vieze tebas zijn belang dat Messi in laliga bleef. En toch ging hij met geen enkele voorwaarde akkoord. Als hij echt om laliga gaf, was messi nog steeds te bewonderen in laliga. Er is namelijk geen 1 type wereldspeler van dat kaliber meer in laliga (commercieel gezien, niet sportief gezien, want sportief heeft benzema die rol overgenomen voor nu). Dus ja, het is een vieze real supporter. Vies noem ik hem omdat deze sukkel onpartijdig moet zijn. Dan kan je wel met allerlei drogredenen komen en zogenaamde beweringen. Maar het is gewoon een real fan, punt uit.

21 mei 2022 om 21:35

Helemaal gelijk jij. Echter spreken de meeste mensen hier geen spaans en krijgen dus ook vrij weinig van veel van het nieuws over de spaanse competitie mee zoals de clubwatchers. De meesten hier doen het met alleen voetbalzone als bron. Dan is het ook niet gek dat je niet ziet, wat iedereen buiten madrid wel ziet. Namelijk dat het bijna allemaal merengues zijn in de organisatie van la liga. Javi Tebas is daar een uitstekend voorbeeld van.

21 mei 2022 om 21:41

Hahaha, dus nu geef je Tebas de schuld van het wanbeleid van Barcelona en Bartomeu? Dat was namelijk de oorzaak. Je kan niet verwachten dat je met alles weg kan komen. Tebas heeft het ook helemaal niet op Madrid, aangezien Perez een Super League wil oprichten. Dus ik zou zeggen, neem een broodje met kip en andalous erop en lekker chillen op deze mooie zaterdagavond, in plaats van zo geïrriteerd reageren!

21 mei 2022 om 21:44

Hahaha blaugrana ik spreek toevallig ook Spaans en ik volg zeker de Spaanse media. En het wordt gewoon duidelijk dat Tebas het niet heeft op Madrid vanwege de Super League. Dan kun je wel zo denigrerend reageren. Maar het klopt wat ik zeg. Jij gebruikt volgens mij alleen Mundo Deportivo als bron.

21 mei 2022 om 21:48

Is Uahshsh, in 2019 was dat bekend ja dat Cosmos het heeft beklonken. Maar dat Rubiales Pique iets schuldig was, juridisch gezien is dat heel kwalijk. Dat heet belangenverstrengeling, ooit van gehoord?

21 mei 2022 om 21:50

Waar zeg ik dat het Tebas z’n schuld is dat er wanbeleid is gevoerd? Jij zegt dat we niet genoeg zijn aangepakt terwijl Tebas degene is die wekelijks in interviews roept dat wij een walgelijke club zijn en dat er maatregelen zullen volgen. Blaugrana11 heeft helemaal gelijk, het lijkt erop dat jullie helemaal niet volgen wat deze man week in week uit roept in de media. Die gozer is meer bezig met Barça dan met La Liga. Gelukkig zijn er snel verkiezingen.

21 mei 2022 om 21:53

Kan je niet lezen? Ik geef tebas zeker niet de schuld van het wanbeleid bij barca, mijn god vraag me af hoe je dat nou kan halen uit mijn reactie maar goed, ik spreek alleen zwaar tegen dat hij zogenaamd handelt in het belang van hem persoonlijk en van laliga, want het was ook in zijn belang en dat van laliga om messi te behouden. Of wil je dat ontkennen? En toen was ie nergens te bekennen. Of naja, hij gaf barca geen enkele ruimte. Maar nu het om Real gaat wilt hij zelfs aanklagen? Bro, doe je Real bril af en zie gewoon de realiteit onder ogen. Is gewoon een vieze voorzitter. Maarja jullie zien het niet in, tot deze taferelen zich hier gaan voordoen in Nederland. Tot de knvb voorzitter elke week feyenoord belachelijk maakt in de media, en als een ajax transfer afketst wordt ie helemaal gek en wilt hij clubs aanklagen. Dan zou ik wel willen zien hoe jullie real fans daarop zouden reageren 😂😂.

21 mei 2022 om 21:55

@r.madridista,

Ex-voorzitter Bartomeu is verantwoordelijk voor het wanbeleid bi Barca. Dat zal niemand ontkennen. Met nu Laporta aan het roer is herstel ingezet.

Echter laten wij aub onze ogen niet sluiten voor het feit dat Tebas een echte Real fan is en graag ziet dat zijn club sterker en sterker wordt. Indien hij belang heeft bij een sterk La Liga dan had hij er alles aan gedaan om Messi te behouden. Na het vertrek van eerst Ronaldo en daarna heel makkelijk Messi laten gaan, terwijl hij wilde blijven, is La Liga flink minder geworden.

En nu afwachten of hij zijn fiat geeft om bijv. Lewandowski aan te trekken.

21 mei 2022 om 21:57

En dat heeft met Real te maken? Daar gaat het toch om? Wat Tebas over Barcelona zegt constant heeft niks met Real te maken.

21 mei 2022 om 22:18

Haha, andalous je bent een beetje dom man. Vergelijkingen maken uit gebakken lucht. Messi behouden zou betekenen, tegen de regels handelen. In dit geval is het PSG dat (volgens LaLiga) tegen de regels handelt. Kom op man, ik moet toch niet Jip en Janneke taal praten voor je.

21 mei 2022 om 22:20

Hey Is Uahshsh, die eerste reactie van me was niet bedoeld naar jou, maar naar Andalous. En trouwens, Tebas heeft genoeg kritiek op Real Madrid en ik volg dat prima in de Spaanse media. Perez heeft alleen goed beleid gevoerd en daar heeft hij af en toe lof voor. Voor de rest alleen maar kritiek, dus kijk verder dan je neus lang is.

21 mei 2022 om 22:40

Ppff Tebas is hoogst persoonlijk naar geld gaan zoeken om Messi in la liga te houden maar Barca ging daar niet akkoord mee. Waar denk je dat die CVC deal opeens vandaan kwam destijds?

22 mei 2022 om 10:12

Ik ben volledig neutraal als het om het Spaans voetbal gaat, ik volg het gewoon vraag. En ja, Tebas is gewoon pro Real Madrid. Prima als je het wil ontkennen omdat je voor Real bent, maar het is gewoon zo.

22 mei 2022 om 10:18

Want de knvb werkt natuurlijk exact hetzelfde als La Liga? Die twee functies kun je niet vergelijken..

22 mei 2022 om 10:55

Skes14, jij bent neutraal? Ik ben een barcafan maar ik Tebas is 100% een barcaman. Een aantal jaar geleden bij het verdelen van de tv gelden zei hij notabene dat real wilt wat barca ook krijgt doelende op hun aandeel. Daarnaast kan hij nooit real supporter zijn al zou hij elke week daar op de tribune zitten. Men moet niet kijken naar wat hij zegt, maar naar wat hij doet.

22 mei 2022 om 11:23

Haha de tv-gelden worden gewoon via een objectieve berekening verdeeld op basis van de eindnoteringen van de afgelopen zoveel (ik denk 5) jaar. Real kreeg geloof ik 4 miljoen minder en het gat naar de nummer 3 was +- 50 miljoen.

22 mei 2022 om 13:31

Ik ben geen Real fan of hater, maar Tebas spreekt zich toch ook uit tegen de super league. Daarmee heeft hij toch een heel anders standpunt dan Real?

21 mei 2022 om 21:15

En waar is meneer om Barcelona af te kraken met hun beleid en de vele schulden die ze hebben. Nee dan hoor je hem niet.

21 mei 2022 om 21:20

Javier Tebas zei recent dat Barca de middelen niet heeft om Lewa aan te trekken, ook al is het waar, dat zijn vreemde uitspraken voor een man in zijn positie, Barca zal ook wel weten dat ze spelers eerst moeten verkopen om Lewa aan te trekken, mss is hij echt een Real supporter zoals Andalous suggereert.

21 mei 2022 om 21:24

Is niet heel moeilijk om dat waar te nemen na hun financiã«le wanbeleid of niet soms? Dan ga je toch als voorzitter de streep trekken dat je moet stoppen met je eigen wanbeleid. Barcelona was de enige club met een negatieve salarisbudget van alle teams. Dan mag je echt wel naar jezelf kijken.

21 mei 2022 om 21:26

Hii is te vaak over Barca bezig.
Andere voorzitters spreken zich daar niet over uit.
Toen ney naar psg ging zei hij ook niks.

21 mei 2022 om 21:31

Dat zijn gewoon de feiten. Wekelijks Barca negatief bejegenen via de media en zich bemoeien met zaken die hem niet aangaan, maar nu het om real gaat zogenaamd stappen ondernemen, rot toch op! Een echte bestuurder, die gaat gewoon naar laporta zijn kantoor of belt hem op en zegt hem ik weet niet wat ik lees, maar zorg maar eerst ervoor dat je de middelen hebt om het 1 of het ander te realiseren. En niet telkens in de media week in week uit. En je weet dondersgoed dat dat niet normaal is. Hebben wij de knvb voorzitter ooit gehoord als het gaat over feyenoord en de financiën? Nee toch? En zo hoort het ook.

21 mei 2022 om 21:46

Andalous, je hebt geen verstand van zaken maat. Wat ga je de KNVB vergelijken met LaLiga. Je moet de KNVB vergelijken met de RFEF, grote vriendje van Pique.

21 mei 2022 om 21:49

Ik heb weinig met Tebas maar Barcelona moet telkens 3 Euro bezuinigen om er een uit te kunnen geven. De regels in la Liga zijn de strengste van alle ligas. Barcelona staat op het punt om de boel wat te saneren en een aantal onderdelen deels te verkopen.

21 mei 2022 om 21:57

Bro jij zit uit je nek te lullen. In nederland wordt de competitie verzorgt door de knvb, in spanje door laliga, niet door de RFEF. Gaat mij niet om het feit dat ik voetbalbonden vergelijk, maar de competitie organisatoren. En dan zijn de knvb en laliga wel te vergelijken, want dat doen ze beiden. Dus eh, ga snel je hoek maar weer in maat en ga lekker huilen om mbappe en het maagdelijk wit!

21 mei 2022 om 21:59

Maar de baas van de competitie hoort zulke uitspraken niet te doen, toch? Zie jij de baas van de KNVB al zeggen dat PSV speler Y niet kan halen omdst ze de middelen niet hebben?

21 mei 2022 om 22:02

R.madridista, wat is het verschil tussen LaLiga en RFEF? Een oprechten vraag want volgens mij kennen we dat niet in Nederland.

21 mei 2022 om 22:08

Laliga is de competitie organisator, RFEF is de spaanse voetbalbond. Deze 2 instanties staan los van elkaar. De spaanse voetbalbond heeft niks met de competitie in spanje te maken, zij gaan alleen over de nationale beker en de spaanse nationale elftallen. En idd, in Nederland kennen we dat niet. Hier is de knvb zowel de bond als de competitie organisator. Maar meneer wilde even slim doen en doen alsof ik de verkeerde vergelijking maak en beweren dat ik geen verstand heb, kansloos 😅.

21 mei 2022 om 22:21

@ Andalous
' Real Federación Española de Fútbol (RFEF) is de Spaanse voetbalbond. De RFEF organiseert de competities zoals de Primera División, de Segunda División A, de Segunda División B, de Liga Femenina en de Copa del Rey, het nationale bekertoernooi. De RFEF is ook verantwoordelijk voor het Spaans voetbalelftal en het Spaans vrouwenelftal '

21 mei 2022 om 22:25

Ahh duidelijk. Maar dan is het toch juist frappant dat de baas van de competitie organisator zich uitlaat over transfers e.d.? Hij moet zorgen dat de clubs zich aan de regels houden, niet zeggen dat een club een speler niet kan contracteren, of zeggen dat een club in een hele andere competitie ietd slechts doet omdat ze meer geld bieden.

21 mei 2022 om 22:30

Klopt inderdaad,, in dat geval had Rubiales dat moeten doen.

21 mei 2022 om 22:32

Dat is ook prima, dan verzorgt hij meer dan ik zei, maar alsnog geen laliga. Primera division is namelijk de hoogste rang onder laliga. Hoe dan ook, de rfef organiseert niet Laliga. Daar draait het om. Dat ze de segunda en vrouwen competitie doen kan me een worst wezen.

21 mei 2022 om 22:33

Precies ...

21 mei 2022 om 22:36

Andalous

Primera División is La Liga !

22 mei 2022 om 00:28

Primera Division RFEF is geen laliga. Maar dat maakt ook niet uit, zoals ik zei, laliga organiseert de competitie en niet de RFEF.

22 mei 2022 om 01:23

Andalous wat zeg je allemaal kerel. Primera Division is LaLiga en de RFEF is de competitieorganisator in Spanje. Waar lees je Primera Division RFEF? Primera Division, Segunda Division A, Segunda Division B, etc, etc. De RFEF is de competitieorganisator en je slaat de plank mis. LaLiga zorgt organisatorisch voor veel dingen, maar daar komt niks langs zonder toestemming van de RFEF.

22 mei 2022 om 10:10

@R.Madridista

Een oprechte vraag, hoe verklaar je dan dat de RFEF in 2019 een rechtzaak heeft aangespannen tegen Laliga tegen wedstrijden in het buitenland? Ik bedoel, als de RFEF die competitie organiseert, dan hoeven ze toch geen rechtzaak aan te spannen? Ik weet oprecht niet wie wat organiseert, maar bovenstaand klinkt heel onlogisch tov jou verhaal dat de RFEF laliga zou organiseren.

Dit vond ik,

De Spaanse voetbalbond heeft wederom gelijk gekregen in een zaak tegen La Liga, de competitie-organisator. Die laatste partij wilde een wedstrijd buiten Spanje organiseren, maar dat is nu definitief van de baan.

De Liga was van plan om het treffen tussen Girona en Barcelona van een paar jaar geleden in Miami te laten spelen. Destijds spande de RFEF, de Spaanse voetbalbond, al een zaak aan en op 6 maart 2020 viel die al in het voordeel van de bond uit. Het beroep van de competitie-organisator heeft nu ook niets uitgehaald, want opnieuw heeft de rechter besloten dat alle La Liga-duels gewoon in Spanje gespeeld moeten worden.

Het lijkt er dus op dat Andalous toch niet zo dom is als hier beweert wordt

21 mei 2022 om 21:15

Dit zijn typisch praatjes van een slechte verliezer. Als Real fan zag hij Mbappe maar al te graag komen. En dan was 130 miljoen aan tekengeld + 30 miljoen salaris per jaar + 80 procent portretrechten geen probleem geweest voor meneer Tebas.

En het was al bekend dat Real dit seizoen met maar liefst 739 miljoen salarisplafond mocht werken.
Ter vergelijking; Sevilla mocht met 199 miljoen aan salarisplafond werken en nummer 3 Atletico 161 miljoen. En juist in Spanje vinden ze schulden maken normaal, want ja de banken helpen wel.
En dan zou de Super League de redder van het voetbal zijn. Yeah right.

Voetbal wordt helaas kapot gemaakt door zulk krankzinnige bedragen uit te geven. Of dit nu Real, PSG, City, Chelsea, United, etc. zijn. Het wordt alleen maar erger.
Ze lijken ook niets geleerd hebben van de Coronacrisis.

21 mei 2022 om 22:02

Hij zou juist kritisch moeten zijn over real. Dat valt namelijk wel onder zijn verantwoordelijkheid en kan hij daadwerkelijk wat aan doen.

21 mei 2022 om 21:16

Hahaha dit gaat helemaal niet over Madrid joh. Dat je uberhaupt dit soort dingen zegt, puur ter provocatie. Het gaat erom dat LaLiga afbreekt als competitie. Neymar ging weg, maar daar kwam 222 miljoen voor terug en Ronaldo en Messi waren hier nog steeds. Dat Barca die 222 miljoen uitgeeft aan slechte spelers is hun schuld. Ja, Tebas handelt hier vanuit eigen belang, maar zeker niet vanuit Madrid’s belang.

21 mei 2022 om 21:21

Wat heeft dit met Real te maken? Dit is gewoon voor La Liga belang. Toen Neymar werd weggekocht hadden we nog ene Messi en Ronaldo. Nu is het wel heel karig. Dus logisch dat hij dit doet. Elke keer Real erbij halen voor Barcelona's financiële puinhoop. Kijk is even naar jezelf hoe je dat geld hebt verspilt letterlijk. Je hebt wel gewoon 222 miljoen ontvangen...

21 mei 2022 om 21:25

Gewoon hypocriet van deze man. Wat Real aan Mbappe heeft geboden is ook belachelijk. Het financiele beleid wat Barcelona heeft gevoerd de afgelopen 7 jaar ook. Messi heeft Barcelona financieel net zo kaal geplukt als Mbappe nu met PSG doet.

21 mei 2022 om 21:31

Real heeft gewoon het maximale geboden wat ze konden. Zie hier dat hij 200 miljoen wou maar Real daar niet mee akkoord ging. Perez weet echt wel wat hij doet. 100 miljoen was echt wel de maximum.

21 mei 2022 om 21:33

Tuurlijk, maar dat neemt niet weg dat 100 miljoen tekengeld alsnog belachelijk is.

21 mei 2022 om 21:34

Bullshit. Gwn een Real supporter. Real bril af doen, dan zie je het.

21 mei 2022 om 21:35

We hebben alles geprobeerd nu is het klaar we kijken vooruit hala madrid

21 mei 2022 om 21:35

Ga je schamen man! Die psg besteelt je club van Neymar. En je komt nu praten hahaha, lachwekkend. Kijk aub anders even in je eigen keuken. Maar ja laliga boeit je vast niks toch. Lekker meegenieten met de olieclub psg uit Qatar. Hoe diep kun je zinken! En dan nog Tebas heeft hier gewoon een point maar alee dat zie je vast niet he.

21 mei 2022 om 21:40

Gezien de financiele situatie dat Barcelona zich nu in bevind, mede door de giga contracten en transfers, denk ik dat Tebas zich de afgelopen jaren al heel coulant richting jouw club heeft opgesteld. Of denk je dat dat uitsluitend door Covid kwam?

21 mei 2022 om 21:55

Wat een onzin. Tebas heeft officieel beklag bij de Uefa gedaan en dat is heel makkelijk te vinden als je Tebas Neymar FFP googelt. Hij heeft zelfs het FFP defect genoemd als dit op deze manier gaat. Calimero gedrag weer.

21 mei 2022 om 22:16

Echt wat een kwal ma goed als er geld uit ze zakken verdwijnt dan klaagt ie maar als hij iets ziet afketsen om geld gaat ie blèren. Hij moet zich richten op la Liga en niet pietepeuterig gaan doen om een transfer. Zeg nou zelf de Primera division is hetzelfde geworden als de Franse Ligue 1. Dus met geld hou de beste binnenboord. Daarnaast heeft ie half miljard mogen meeenaken met Neymar toen hoorde je hem niet hypocriet

21 mei 2022 om 22:42

Is Uashsh, toen met Neymar zei hij er ook wat van toch?!

21 mei 2022 om 23:03

Hij is nog erger dan perez bartomeau RFEF bij mekaar Bro… deze man is zo smerig, dat hij al aankondigde dat Real Mbappe Of Haaland zou halen. Hij begon allang met reclame van Real kan beide spelers deze zomer halen maar dan vind hij het niet erg als dat door ging, en dan bedoel ik de premies commissies en ga zo maar door. Als je zegt dat real deze zomer beide kan halen en je weet dat dat de meest gewilde spelers zijn en je diep diep in de buidel moet tasten dan weet je gewoon 1 ding zeker. EEN VUILE SMEERLAP!!!!!!!!!!

21 mei 2022 om 23:21

Real is ook gewoon een veel geotere club dan Barca

22 mei 2022 om 01:43

Ik volg spaans voetbal niet close, maar ook toen was er serieus protest vanuit laliga weet ik nog.

22 mei 2022 om 16:35

Lul aub geen onzin want sindsdien heeft Tebas ruzie met PSG. Hij heeft vaak genoeg gevraagd voor een onderzoek naar de uitgaven van PSG.

22 mei 2022 om 23:13

Precies, zo gaat het altijd. Hypos

Hypocriete bende hier op het forum. Mensen vinden het een schande dat het WK in Qatar wordt georganiseerd maar wanneer Qatar een contract van een half miljard uitdeelt met tekenpremie 300 miljoen dan is het feesten geblazen want het gaat ten koste van Real Madrid. Tebas heeft natuurlijk gelijk.. niet dat dit iets gaat opleveren want El Khelaifi is de voorzitter van de integriteitscommissie van UEFA 🤣

21 mei 2022 om 21:14

Inderdaad een hypocriete bende, want datzelfde Real Madrid word gesponsord door Qatar, slimmerd...

21 mei 2022 om 21:18

Real wordt niet gesponsord door Qatar..? Als je de shirtdeal met Emirates bedoelt (dat is geen Qatar), dan is dat een compleet marktconforme sponsordeal en totaal niet vergelijkbaar met de staatssteun van honderden miljoenen en frauduleuze contracten van PSG. En dan mij slimmerd noemen 🤣🤣

21 mei 2022 om 21:21

Hahhaa Sirius, even topografie opnieuw doornemen. Of heeft Qatar een invasie gedaan in de Emiraten? Wat overigens niks te maken heeft met die stadions in Qatar o.i.d. Tevens is Emirates gewoon een vliegmaatschappij, niks meer, niks minder. Topo overslaan zou ik niet meer doen.

21 mei 2022 om 21:30

O ja, Emirates inderdaad ook nog eens. Min of meer hetzelfde. Dan zwijgen we nog maar even over de Spaanse banken met de meest dubieuze constructies. Zo dubieus zelfs dat de ECB specifieke vragen betreft het voetbal beantwoord wou zien.

Verder: Real Madrid heeft meerdere shops in Qatar, hebben daar tevens een Football Foundation. Overigens staat het letterlijk op de website van de club: Emirates Qatar. Dat kan overigens een typfout zijn, maar Emirates is buiten het gedoe rond het WK net zo dubieus. Verder worden ze gesponsord door Sportybet. Gokkantoren zijn nooit schoon.

21 mei 2022 om 21:36

Je snapt er weinig van, maar ga niet herhalen. Heeft niks met EERLIJKE inkomsten te maken. Maar de financiele doping van de eigenaar zelf, dus de oliestaat die de club beheert. En via allerlei omwegen betalingen doen!

21 mei 2022 om 22:18

Frauduleuze contracten sorry hoor maar alles is open en bloot te bewonderen op elk dossier papiertje die je van de club kan inzien echt allemaal onzin want als khlalifa real had gekocht was tebas lekker in ze holletje blijven zitten. Er is niks frauduleus aan zijn contracten. Qatar of Emiraten het is allen een pot nat dus gewoon lekker laten meedoen met hun centen want het voetbal is echt moderner en mooier geworden

21 mei 2022 om 23:16

Oh jee, Sirius, je vergist je weer in dat Qatar. Het is Emirates, de vliegmaatschappij, weet je wel? Net als KLM of Transavia bij jullie, dus niet de oliestaat Verenigde Arabische Emiraten. Je zit er dus een beetje naast, dat had ik je eerder ook al gezegd. Jammer dit.

22 mei 2022 om 07:03

Alle aandelen van Emirates worden, middels The Emirates Group, gehouden door de Investment Corporation of Dubai, het investeringsvehikel van de overheid van Dubai. Het is dan ook wat makkelijk om te zeggen dat de luchtvaartmaatschappij niets met de oliestaat te maken heeft.

22 mei 2022 om 08:40

Fly Emirates heeft een sponsordeal met Real en de Qatarese staat is eigenaar van PSG. Dat zijn twee hele verschillende zaken

22 mei 2022 om 09:27

Hahaha serieus Sirius? We worden gesponsord door Emirates en dat is hetzelfde als Qatar? Hahaha dat is roepen dat we banden hebben met noord Korea omdat we Ali express op onze shirt hebben staan.

22 mei 2022 om 10:05

Je kunt wel lachen maar Real Madrid is toch niet vies van datzelfde geld uit Qatar? Alleen omdat het niet op hun shirts staat wil niet zeggen dat ze geen geld verdienen in Qatar?

Ik snap sowieso deze hele discussie niet. In Nederland kan een club zijn licentie al kwijt raken als ze 16.000 euro te kort komen op hun begroting terwijl in Spanje de banken al jaren bibberen van het voor financieren van de schulden. Als er al een land is die er voor gezorgd heeft dat er een scheur is gekomen in Europees ongelijkheid is dat Spanje wel waar zelfs Barca zijn licentie nog heeft mogen behouden.

Dit voelt echt alsof de Italiaanse maffia roept dat de wereld kapot gaat door de gok criminelen.

22 mei 2022 om 10:24

Sirius man serieus. Wat voor onzin kraam je toch uit man. Had meer van je verwacht. Qatar? Man man man

21 mei 2022 om 21:15

Tebas is al jaren PSG aan het afbranden en zwart aan het maken. Het is vooral zijn schuld dat PSG doorzette. La Liga moet het hebben van absolute ster spelers, zonder hen is de competitie oninteressant dus ze zullen dit zeker voelen maar je oogst wat je zaait.

22 mei 2022 om 11:29

Welke competitie moet het niet hebben van absolute sterspelers?

22 mei 2022 om 16:37

Klopt. Het begon toen PSG Neymar en Mbappe binnenhaalde met zoveel schulden.

21 mei 2022 om 21:23

Als hij toch zo van principes is moet hij Barcelona hun licentie afpakken na hun financiele wanbeleid, maar nee dat kost hem geld. Net of het normaal is dat Real Madrid hem 100 miljoen tekengeld heeft geboden? Nee ook dat verziekt het voetbal. Het enige waar die man om geeft is geld van sponsors en kijkcijfers. Met Messi en Ronaldo is hij zijn posterboys verloren en Mbappe was een perfecte vervanger geweest.

21 mei 2022 om 21:36

Javi Tebas is gewoon merengue. Ja logisch dat je het dan kut vind als mbappe niet komt.

21 mei 2022 om 21:50

Dus dat, zo duidelijk als wat. Echt Bah, vies! Ze zijn opeens stil, en genieten. Wat een afgunst zeg. Zo hypocriet! Opeens zijn de olieclubs geweldig. Ze maken het voetbal kapot maar neuhhh laten we genieten hoor.

21 mei 2022 om 22:01

When everyone thinks Real Madrid is dead and buried, we go and win the Champions League - Don Alvaro Arbeloa. Eens kijken wie er lacht op de 28ste

21 mei 2022 om 22:55

@sosuzsz. Ga niet zo stoer doen hier joh. Of dacht je van jullie kopen Mbappe en hij gaat de finale winnen voor jullie? Steeds comment van jouw met daarin de 28ste. Wees een vent en geef gewoon toe dat je t niet had verwacht van Mbappe en ervan baalt.

22 mei 2022 om 12:26

Ik zou een pylon niet per sé een don willen noemen. En al helemaal niet als het zo'n knuppel is.

21 mei 2022 om 22:04

Volgens mij kun je prima vinden dat hij wel een punt heeft over PSG, maar tegelijkertijd ook een enorme bak boter op zijn hoofd heeft. Want als Barca en Real belachelijke bedragen betalen of bieden en hun enorme schuldenlast verder uitbreiden hoor je hem niet. Maar zodra PSG op een dergelijke manier een wereldster uit La Liga houdt, is het huis te klein.

21 mei 2022 om 22:39

Loop niet zo te zeiken joh. Doe niet alsof jij en Real heilige boontjes zijn. Jij gaat ook gewoon WK kijken, let maar op. Het is over, klaar, Mbappe gaat NIET naar Madrid en BLIJFT bij PSG! Deal with it! Snapte sowieso niet waarom Real niet eerder afhaakte, want zo moeten ze nog meer lenen bij de bank en daar zijn ze al goed in.

21 mei 2022 om 23:05

Hoezo heeft Tebas gelijk? Psg is al jaren bezig met dikke dikke euro’s uitgeven maar nooit zegt iemand er wat van? Of nooit een onderzoek? Tebas hoeft dit niet te zeggen want het is allemaal al iets wat de meeste wisten

21 mei 2022 om 23:58

Ik vind het vooral schitterend dat al die Madrid-fans, die zeker wisten dat Mbappe al met zijn hoofd in Madrid was (sommigen spraken zelfs van een mediatehetze tegen Mbappe) nu met lege handjes staan.

22 mei 2022 om 00:47

Welke salarissen ontvingen Messi en Ronaldo in Spanje? Sta me bij dat Ronaldo 93 miljoen kreeg en Messi iets van 112. Dan komt 50 miljoen met speciaal belastingtarief voor profvoetballers daar geeneens in de buurt. Wie is er dan hypocriet?

22 mei 2022 om 05:16

Ik heb een bloedhekel aan PSG en alles waar het voor staat. Maar jouw reactie is ongelofelijk hyphocriet. had Tebas ook geaggeerd wanneer Mbappe naar Real was gegaan. Want het financiele plaatje wat Real hen bood was ook volstrekt idioot. Pot verwijt de ketel.

22 mei 2022 om 12:25

Toch knap om de aanval in te zetten en jezelf praktisch in een slachtofferrol te manouvreren. Het is leedvermaak omdat jij en je vriendjes hier al maanden arrogant aan het lullen waren, niet meer dan dat.

Ach dit lijkt me overbodig hoe vervelend ik psg als club ook vindt. Mbappe heeft zn keuze gemaakt.

Neh, slechts wanneer het om het WK gaat, dan komen de moraalridders hier. Maar omdat 4 a 5 fans van Madrid stoer deden, is 300 miljoen aan bloedgeld opeens geoorloofd. Ik heb zelf nooit met zekerheid gesproken over Mbappe’s komst. En vele Madrid fans met mij ook niet! Maar goed, wat zijn al die mensenlevens nou waard, we kunnen Madrid-fans uitlachen! Hypocrieten zeg. Overigens ben ik het niet eens met wat LaLiga doet. Gewoon lekker laten gaan en Mbappe het beste wensen. Het blijft een geweldige voetballer

21 mei 2022 om 21:13

Is ook belachelijk die constructies van tegenwoordig, het over een kam scheren van alle real fans lijkt mij ook niet de bedoeling, alleen die wat het betreft verpest het. Aangezien je dan al snel anderen ook daarvoor verantwoordelijk houdt

21 mei 2022 om 21:15

Bewijst maar weer eens dat Real Madrid met afstand de allergrootste van de wereld is. De afkeer voor Real Madrid is groter dan de liefde voor hun eigen club.

21 mei 2022 om 21:29

Hahaha de arrogantie. Meest verschrikkelijke ploeg die er bestaat. Hoop dat Liverpool real helemaal sloopt volgende week

21 mei 2022 om 21:47

Je bewijst meteen mijn punt. Hoop jij maar dat Feyenoord niet vernederd wordt woensdag. Succes.

21 mei 2022 om 22:33

Hoe bewijs ik jouw punt? Door te hopen dat Liverpool wint? Misschien trouwens even een andere profielnaam kiezen als je zo over Feyenoord in Europees verband praat

21 mei 2022 om 22:37

Ik heb niets tegen Real, maar dit soort zielige reacties trek ik slecht ...

21 mei 2022 om 22:55

Je laat je afkeer tegen Real Madrid weer eens blijken. En hoe praat ik over Feyenoord dan? Ik zeg alleen dat je als Feyenoord fan beter je aandacht aan woensdag kan besteden. Je bent de underdog dus een vernedering door een team van tactisch meesterbrein Mourinho is een realistische optie. Daarnaast wens ik jou ook nog succes voor Feyenoord. Volgende keer beter jongen.

21 mei 2022 om 23:01

Wie is volgens jou de allergrootste dan?

22 mei 2022 om 10:30

Zelf voor de club met de meest domme supporters zijn en dan Real verschrikkelijk noemen.

21 mei 2022 om 21:15

Weet je wat hypocriet is? Real Madrid-fans die klagen over bloedgeld uit Qatar, terwijl datzelfde Real Madrid zelf ook geld ontvangt uit die staat. De pot verwijt de ketel dat 'ie zwart ziet...

21 mei 2022 om 21:24

Sirius, nogmaals niet op mij reageren als je je topo niet kent man. Alsjeblieft, zet jezelf niet nog meer voorschut. Verenigde Arabische Emiraten en Qatar zijn 2 verschillende landen!! Tevens is Emirates een internationale vliegmaatschappij en doen ze het zonder staatsgeld uitstekend! Real Madrid krijgt geen cent uit Qatar. Emirates is dus niet Qatar!!! Heb ik het goed uitgelegd? Of nog moeite?

21 mei 2022 om 21:41

Natuurlijk, en de VAE zijn heel anders dan Qatar. In de VAE zijn mensenrechten uiteraard gewaarborgd.
En dan de Emirates doen het zonder staatsgeld. De Emirates zijn volledig eigendom van Dubai. Het is een staatsbedrijf.
Laat me niet lachen zeg. Echt zelfde laken een pak.

21 mei 2022 om 21:47

Emirates zonder staatsgeld? Zonder de staat waren ze allang failliet geweest, dan zouden ze nooit kunnen concurreren met de Europese grootmachten zoals Afklm en BA.

21 mei 2022 om 21:52

@R.madridista haha deze man is gepikeerd denk ik. Snapt wr ook weinig van zo lijkt het. Zei dit al tegen hem want er is een groot verschil!

@Sirius Jij snapt niet hoor. Ik zie je alleen maar reageren als een gepikeerde, maar volg je het wel? Dit gaat om eerlijke manier money verdienen. Dat doet Real met zulke sponsors. Het geld is niks mis mee, maar de wijze waarop. Ze omzeilen regels, financiele doping want die clubs zijn van een hele oliestaat, unlimited geld. Doen betalingen achterom, dus op papier en in de boekhouding komt niks te staan bij de club zelf die ze beheren. Zie hoe neymar naar psg ging etc.! Ze verheven zichzelf boven het voetbal, laten het eco voetbalsysteem compleet ontploffen. Ze kunnen Mbappe zo meegeven doe even wat marketing activiteite op het Wk en je krijgt 100 mil en zo betalen ze hem dan. Omzeilen dus de refels. Maar nog erger Uefa loopt met ze weg. Nasser ia voorzitter vn de ECA van de uefa. Olalaa prachtig allemaal.

21 mei 2022 om 21:58

Is allemaal same shit different toilet daar joh. Zie je dat oprecht niet in?

21 mei 2022 om 22:03

Begrijpen mensen serieus niet het verschil tussen een MARKTCONFORME SHIRTDEAL en de ongelimiteerde staatssteun die PSG ontvangt????? Madre mia

21 mei 2022 om 22:46

@SosuzSZ; ze speelden toch laatst ook in Saoedi-Arabië? Daar zijn de mensen wel gelijk? Real denkt ook alleen maar aan geld geld en nog eens geld. Die laten zelfs hun eigen fans stikken ervoor.

21 mei 2022 om 23:23

Ja ik moet zeggen dat het niet overloopt van enige intelligentie of kennis momenteel, ze praten elkaar liever na en stapelen stommiteit op stommiteit, ipv zich te gaan verdiepen in hoe het echt zit Sosuhsz.

22 mei 2022 om 01:28

Janter, dat is niet de beslissing van Real Madrid. Maar dat is de beslissing van de RFEF (de Spaanse voetbalbond).

22 mei 2022 om 01:30

Sosuh, soms denk ik echt dat mensen niet hebben opgelet jaren geleden op school. Kom op zeg. Een shirtdeal die tientallen clubs hebben met Fly Emirates (een legitieme vliegmaatschappij) vergelijken met letterlijk onbeperkte staatssteun van de staat Qatar. En dan mij hypocriet noemen? Mensen zien waas voor de ogen bij de naam Real Madrid.

22 mei 2022 om 16:40

Voor gasten als hem zijn alle Arabieren 1 pot nat.

21 mei 2022 om 21:19

Ja, er zijn helaas een heel groot aantal kinderen hier die nooit reageren, maar wanneer Real in het nadeel is of iets misloopt, wordt er gelijk getrolled. Jammer eigenlijk wel.

Ik vind dit ook maar stinken, maar los daarvan, dit zegt uiteindelijk toch veel meer over Mbappe? Wat voor ambitie heb je om in zo'n competitie zonder aanzien te blijven voetballen? Je wilt je toch meten met de grootsten, die gouden bal winnen wegens uitzonderlijke prestaties? En de Champions League wordt voorlopig ook daar niet gewonnen verwacht ik. Money rules, zo blijkt maar weer.

21 mei 2022 om 21:27

Hypocriet is iedereen, maar bij het WK is de link met bloed net wat sneller gelegd omdat het daar gaat om de arbeiders die de stadions gebouwd hebben. Blijft verder wel wat in zitten wat jij en Tebas zeggen hoor. 300 mil tekengeld is niet echt gezond voor het voetbal. Ik hoop dat er ooit financiele regels komen die wel werken en de macht van dit soort voorzitters wat aan banden leggen, anders vraag ik me af waar dit stopt.

21 mei 2022 om 21:30

Je hoort genoeg geklaag over clubs als City, PSG, Chelsea en sindskort Newcastle dat het schandalig is hoe die clubs gefinancierd zijn en hun vele uitgaven en waar het geld vandaan komt.

21 mei 2022 om 21:50

Ja, inderdaad. En Madrid heeft in de jaren 00-10 ook veel uitgegeven en dat mag terecht bekritiseerd worden. Maar nu gaat alles over 4 a 5 jongentjes en niet over het feit dat Mbappe letterlijk sportief directeur wordt.

22 mei 2022 om 08:27

Bloedgeld? Weet je wel wat dat betekent? En waarom gaat het hier om bloedgeld?

Tja, Spanje is het goede voorbeeld qua het huishoudboekje van clubs. Oh wacht...

21 mei 2022 om 21:22

Niet dan? Volgens mij merkt Barcelona nu wat er gebeurt als je je er niet aan houdt?

21 mei 2022 om 21:43

Nee hoor. Barcelona mag ondanks elk jaar verliezen gewoon weer Europees spelen. Net zoals Atletico, Valencia, Sevilla.
Er is nog nooit een Spaanse club uitgesloten van Europees voetbal wegens het overtreden van FFP.

21 mei 2022 om 22:47

Nee hoor, Barcelona mag gewoon doorgaan waar ze gebleven zijn

Met neymar gebeurde er niks, nu de real fan wat hij openlijk toegegeven heeft dat hij psg de oorlog wil verklaren omdat hij niet naar zijn favo club gaat. Bizar, wat een waanzin deze loser.

21 mei 2022 om 22:32

Bij neymar heeft hij ook officieel een klacht ingediend het gaatpuurom la liga want Tebas en Perez haten elkaarIk hoef hem niet nooit meer wat een loser, is mijn mening kiest liever voor het geld de olieclubs verzieken helaas het voetbal.. Als Real zijnde is het razend knap dat je dat soort clubs verslaat inde CL. Zoals Benzema zegt wij hebben minder kwaliteit maar wij hebben leiders en houden van de club dat kan je niet kopen.

21 mei 2022 om 21:18

Olieclubs zijn 1 van de factoren die het voetbal verzieken. Ik hoor je niet over al die dubieuze sponsors van Real Madrid, waaronder Qatar. Je bent zo hypocriet als maar kan.

21 mei 2022 om 21:46

@Sirius Jij snapt niet hoor. Ik zie je alleen maar reageren als een gepikeerde, maar volg je het wel? Dit gaat om eerlijke manier money verdienen. Dat doet Real met zulke sponsors. Het geld is niks mis mee, maar de wijze waarop. Ze omzeilen regels, financiele doping want die clubs zijn van een hele oliestaat, unlimited geld. Doen betalingen achterom, dus op papier en in de boekhouding komt niks te staan bij de club zelf die ze beheren. Zie hoe neymar naar psg ging etc.! Ze verheven zichzelf boven het voetbal, laten het eco voetbalsysteem compleet ontploffen. Ze kunnen Mbappe zo meegeven doe even wat marketing activiteite op het Wk en je krijgt 100 mil en zo betalen ze hem dan. Omzeilen dus de refels. Maar nog erger Uefa loopt met ze weg. Nasser ia voorzitter vn de ECA van de uefa. Olalaa prachtig allemaal.

21 mei 2022 om 22:40

Samen met de Amerikaanse miljardairs verzieken zij inderdaad het hele voetbal. Binnen een paar jaar komt die Super League er alsnog denk ik.

21 mei 2022 om 22:49

@Sirius; laatst speelden ze ook in Saoedie-Arabië. Laten hun eigen fans in de steek door te voetballen in eveneens geen-brandschone plek en denken alleen maar aan geld geld en nog eens geld. Maar door hoor je ze niet over.

22 mei 2022 om 11:10

Jij volgt het ook niet goed denk ik. De Supercopa werd in Saoudi Arabië gespeeld, door een deal van de RFEF. Daar heeft Real niks, maar dan ook niks mee te maken.

21 mei 2022 om 21:24

Ja indd want Real deed natuurlijk een slechte bod, 130mil tekengeld.
Psg is gewoon de toekomst, real heeft een mindere ploeg, dat ze met geluk de finale hebben gehaald, verandert daar niks aan

21 mei 2022 om 21:35

Met geluk de finale?

Psg, Chelsea en City verslaan, welke geluk?

Ik denk dat Real Madrid een betere toekomst heeft dan PSG. Buiten Mbappé en Donaruma hebben zij niemand? Neymar en Messi zijn niet jong meer.

21 mei 2022 om 21:58

Hahah jij bent dom. Woorden van Modric, niet van mij. Modric noemt mensen die jouw uitspraken doen namelijk dom. Ik zie dat het je pijn doet dat Real Madrid terecht de finale heeft bereikt. Met geluk 3 topploegen verslagen poepoe

21 mei 2022 om 22:24

Werkelijk waar, hoe oud ben jij? En ja, dit is de tweede keer dat ik het vraag aan je… je reageert als een klein kind die in de winkel niets mag uitzoeken. Mijn zoontje van drie is er niets bij…

22 mei 2022 om 10:12

Jij bent nou precies het voorbeeld van de Real fans waar veel comments over gaan. Die het hilarisch vinden dat MBAPPE niet komt, puur vanwege die zure reacties als de jouwe

Hilarisch, wat een matige verliezers zeg... alsof de ffp in laliga zelf niet vaak genoeg wordt overtreden.

Deze met Real geobsedeerde sukkel (ultra fan) zou zich met hele andere dingen bezig moeten houden ... geen wonder dat hij barca geen enkel ruimte gaf om messi onder contract te laten. Is gewoon een vieze Real supporter terwijl het zogenaamd de voorzitter moet zijn van de voetbalbond. Wat mij betreft mag barca zwaar werk gaan maken van de Super League, clown dat het is die Tebas.

Real moet de eer aan zichzelf houden en Mbape niet eens meer bij de club willen hebben al zouden ze hem gratis krijgen. Ze hadden vol voor Haaland moeten gaan.

21 mei 2022 om 22:37

Ze moeten gewoon doen wat goed voor de ploeg is.. Verdediging versterken en een rechtsbuiten halen

Die Tebas begint een soort slechte grap te worden, laat hem eerst naar zijn eigen manier van handelen kijken voordat hij weer eens kritiek op anderen heeft.

Kunnen zich beter bezig houden met de financiële situatie in de eigen competitie, als er 1 competitie zich daarmee compleet belachelijk maakt is het La Liga wel.

tebas die openlijk extreem rechts steunt en duidelijk fan van madrid is maakt zich zelf belachlijk

Ik geloof dit nog steeds niet, morgen is Mbappe gespot in Madrid. om een contract te tekenen bij Real..

Tebas laat hier duidelijk zijn club kleuren zien! Eerst barca kapot maken en nu de oorlog verklaren aan PSG.

Genoeg andere spelers jongens waarom zo wanhopig Real Madrid heeft laliga gewonnen en staat in de Cl finale even serieus tuurlijk maakt Mbappe een team beter maar genoeg andere spelers Mahrez, bernardo silva. Gnabry, Salah, Sane

21 mei 2022 om 21:31

Voor Tebas gaat het niet zozeer om Real, maar om de algemene aantrekkingskracht van La Liga, dat is nou eenmaal zijn job: het Spaanse voetbal zo aantrekkelijk mogelijk maken en de rechten zo duur mogelijk verkopen. Het is gewoon niet leuk als je nu een aantal supersterren misloopt, zeker nu Ronaldo en Messi al weg zijn uit Spanje. Met Real als club komt het echt wel goed, die hebben ook zonder Mbappe een ijzersterk team.

Deze man is ook een lachertje, toen Ney en Messi naar psg gingen zei hij helemaal niks.
Nu het om real gaat, komt hij in actie.
Hij zei ook elke keer Barca kan haaland niet halen, gisteren zei hij Barca kan lewa niet betalen.
Voor Real komt hij wel in opstand

22 mei 2022 om 10:33

Kunnen ze toch ook niet

Gaat toch niks opleveren. Die Tebas heeft niks te zeggen over dit. Die voorzitter zit bij de Uefa. Alsof dat werkt.

21 mei 2022 om 21:26

Hoef hem niet meer en laat aub hem nooit met Ronaldo vergelijken komt niet in de buurt van de waardigheid van Ronaldo. Ronaldo is en The goat die veel meer respect verdient dan deze verrader gene goed woord voor over. Kiest oil club boven real Madrid.

21 mei 2022 om 22:22

Werkelijk waar, hoe oud ben jij? En ja, dit is de tweede keer dat ik het vraag aan je… je reageert als een klein kind die in de winkel niets mag uitzoeken. Mijn zoontje van drie is er niets bij…

21 mei 2022 om 22:43

Ach wat maakt het uit. Of een oil club of een club die het boegbeeld was van Franco om te laten zien hoe groots Spanje wel niet was.

21 mei 2022 om 22:45

Verrader? Zou je dat kunnen toelichten?

21 mei 2022 om 22:51

Hahahah kerelo wat heb jij? Het is over Aqua... O-VER! Jullie krijgen heus nog wel een andere leuke speler. Nu blij?

21 mei 2022 om 23:06

@aqua1. Kiest oil club die hem groot hebben gemaakt. Waar ie onder contract staat. Team met supersterren en in eigen land. Niet doen alsof hij naar Barca js gegaan in plaats van Real. Kan m totaal niks kwalijks nemen. Heeft aldoor gezegd er niks over kwijt te willen ondanks een Ronaldo poster op zn kamer toen ie klein was.

Ik snap dit wel van Tebas, dit is idd een flinke klap voor de commerciele aantrekkingskracht van La Liga en wellicht toekomstige TV deals - Messi en Ronaldo weg, en de drie opvolgers Neymar, Mbappe en Haaland allemaal niet bij Spaanse clubs.

21 mei 2022 om 23:10

De tijden dat zowel Barca als Real iedereen kon aantrekken is iig voorlopig voorbij. In het verleden haalden ze grote naam na grote naam binnen als Ronaldo, Kaka, Bale, Suarez, Neymar, Coutinho en Dembele voor monsterbedragen. Flinke klap idd.

Deze baas ziet in dat LaLiga niet meer de supersterren heeft als 5 jaar geleden wat afstraalt op zijn competitie. Iedereen weet dat PSG en City de boel financiëel flashen door rare en vage constructies waarmee onuitputtelijke geldstromen de clubs spekken. FFP faalt continu. Deze clubs zijn door oliesjeiken volgeblazen ballonnen waar het tuutje nooit kan worden dichtgeknoopt en zodra een goede FFP oplossing zijn werk kan doen of de oliesjeik zijn mond van de tuut afhaalt de ballon direct begint leeg te lopen.

21 mei 2022 om 21:45

Maar FFP faalt ook al jaren in Laliga. Spaanse clubs worden nimmer uitgesloten van Europees voetbal terwijl de schuldenlasten daar extreem zijn. Buiten Real voldoet geen enkele Europees spelende club daar aan FFP.

Was het niet Real met een bankschuld van 800 miljoen? Of is dat inmiddels ingelost? Heeft iemand een idee?
Dan zou het behoorlijk hypocriet zijn namelijk

21 mei 2022 om 21:33

Real heeft letterlijk alleen een afbetaling van het stadion. Maar dat kan betaald worden over 30 jaar. Voor de rest staat Real er uitstekend voor. De afgelopen 10 jaar enorm veel verkocht en bespaard vergeleken met het kopen. Zelfs in de Covid jaren als enige club in Europa winst gedraaid.

21 mei 2022 om 21:38

Deze gassies snappen er weinig van en kunnen alleen maar kibbelen. De afgunst is REAL!

22 mei 2022 om 08:29

Het stadion kost 700 en daarvan is 360 inmiddels al gedekt sinds woensdag. Rest nog 340 over 30 jaar uitgesmeerd. Dus met de hypo valt het best wel mee Wout.

22 mei 2022 om 09:05

Woutje, als je niet snapt hoe een hypotheek werkt dan moet je misschien voortaan eerst even nadenken voor je op ‘verzenden’ drukt.

Bovendien heeft Real met deze verbouwing, van het Bernabeu een dermate grote cashcow gemaakt door nieuwe contracten, dat deze restschuld bijna peanuts is.

Als je een club zoekt die wél in de financiële misère zit…Misschien moet je dan bij de buren in Barcelona even kijken? Die gooien de naam van het stadion te grabbel voor een paar extra centjes.

Ben ik de enige die dit absurde bedragen vindt. Wat een drama voor het voetbal. Je merkt dat Mbappe echt fan is van Real.!! Man,man,man Of je nou 100mil aan teken premie krijgt of 50mil. Die jongen krijgt het toch al van ze lang zal ze leven niet meer op. Lekker nog 10 Xkampioen worden in Frankrijk. Als je helemaal financieel onafhankelijk bent dan ga je toch voor het sportieve aspect. Real is in alles een mooiere club. Dat PSG wordt nooit een team en gaan nooit winnen wat Real gaat winnen de aankomende jaren. PSG heeft voor mij nul sympathie.

Nu hoor je ze niet hoor hier. Allemaal stilletjes genieten, vol afgunst. Maar eerlijk kijken naar de zaak kunnen ze niet. Alee, ogen opennen mensen. Dit is een pure schandaal. En de Uefa zal er geen knikker aan doen! Die lopen weg met die psg. Dit gaat diep, inmenging van Franse en Qatar politiek aan toe. Dit is exact wat ik dus bedoel, ze maken het voetbal kapot. Ze verheven zichzelf boven het voetbal.

Maar ongekend hoe dom de fans kunnen zijn. Dan zie je stom ook barca fans genieten haha doe diep ben je dan gezonken. Zij die neymar wegstalen van hen. En niet denkende aan de eigen comp. Lachwekkend. Was Haaland naar barca gegaan zou ik het meer dan prima vinden. Maar zie hun afgunst, te triest. En idd wat Tebas hier zegt, dit kan gewoon weg niet. Die hele kostenpost is zowat psg's omzet! Maar ja doe er maar wat aan!

21 mei 2022 om 23:05

Een en al roze bril is het bij jou. Je maakt je druk om niks. Jij ziet het als afgunst, ik denk dat velen grinniken omdat veel Real-fans deden alsof Mbappe zelfs lopends naar Madrid wilde verkassen. Hier hebbje dan ook de deksel op de neus.

Daarbij, waar voetbalde Real laatst? Juist, Saoedi-Arabië. Zogenaamd zeker om prachtige redenen, maar het ging om geld. Jouw club denkt ook altijd aan de fans of niet?

22 mei 2022 om 10:15

InsideRMadrid is that you? Alleen maar jank reacties. Hoogmoed komt voor de val.
Hoi,

Hier een bericht van Voetbalzone-lid die nooit de tijd en moeite neemt om te reageren op een topic. een Real Madrid fan sinds 2009, die zijn hart even moet luchten, alvast excuses voor dit lang en emotioneel bericht.

Na de breuk van mijn all-time favorite Cristiano en Real Madrid is er een stuk van mijn voetbalvreugde verloren. Ik ben zelf wat ouder geworden, voetbal zelf niet meer en mijn vroegere idool schitterde ook niet meer in mijn favoriete clubtenue. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik het eerste jaar na zijn vertrek ook met wrok naar Real heb gekeken, een misplaatst gevoel wat gericht was richting Perez omdat ik het hem kwalijk nam dat Cristiano vertrok.

Sinds kort heb ik mijn liefde voor Real Madrid weer hervonden, door de opleving van de oud-collega's van Cristiano, en een aantal fantastische talenten. Ik zag de toekomst dan ook erg positief in omdat er een nieuwe naam in de voetbalwereld is gekomen die mij erg veel aan een jonge Cristiano deed denken. Een bescheiden jongen met een mooi achtergrondverhaal, die vreugde heeft in het spelletje en nu al records aan flarden schiet, Genaamd Kylian Mbappe. Ik hoopte dan ook dat mijn zoon later naar Kylian zou kijken en hetzelfde plezier zouden beleven als ik met Cristiano heb beleefd en net zo geinspireerd zou raken.

Mijn waardering werd des te groter toen hij in een interview aangaf dat hij dagen heeft gehuild omdat zijn transfer naar Real Madrid vorige zomer niet doorging. Daar begint voor mij dan ook direct de onbegrip. Als je al jaren affectie toont voor Real, Ronaldo, interviews geeft met liefdesverklaringen naar de club, wat maakt dan dat dit nu gebeurd?

In de wandelgangen gaat het gerucht dat het zijn familie is die hem heeft overgehaald, betekend dit dan dat hij nooit naar Real komt, omdat zijn familie dat niet fijn vindt? Is het omdat hij een relatie heeft met de dochter van Frankrijks grootste Rock 'n Roll ster? Of is hij tot de conclusie gekomen dat hij nooit zijn thuisland wilt verlaten?

Al met al, ik zie geen, oprechte en rechtvaardige verklarking waarom Kylian over 2/3 jaar wel zou komen. En daarom, wil ik hem ook nooit bij Real Madrid zien, want mocht dit wel gebeuren, vaagt dat elke verklaring die van zijn kamp naar buiten zal komen direct van tafel. Alles aan heel dit verhaal geeft een nare nasmaak. En wellicht dat dit heel bot klinkt, maar het gevoel wat hij achterlaat geeft mij ook de bewustwording dat deze jongen misschien wel als gegoten zit bij een club als Paris Saint-Germain.

Ik zal hem niets misgunnen, maar.... gezien mijn 2 meest 'gehate' spelers al voor PSG spelen. En Kylian bij mij nu ook in het pisvakje staat. Zal ik zeker juichen bij elk jaar dat zij geen CL winnen.

Naar alle reaguurders, die zich op het dijen slaan van het lachen. Waren jullie echt zo bang dat hij naar Real zou gaan? De afgunst naar Real Madrid in Nederland is echt te triest voor woorden. Nog nooit heb ik mensen zoveel haat en venijn voor een club zien hebben als mensen al jaren tegen Real hebben. Eens, er waren een aantal mensen die deden alsof hun vader het contract tussen Real en Kylian zelf hadden opgesteld, maar de reacties die nu naar buiten komen zijn echt overdreven zielig, sorry.

Naar alle Real Madrid fans wil ik zeggen, wij hebben echt een hele mooie toekomst. Valverde, Camavinga, Vinicius, Mendy, Rodrygo. Laten we hopen op mooie versterkingen en dat er op een dag weer een talent opstaat die ECHT affectie heeft met onze club, of wellicht zelfs wordt opgeleid door onze club. #halamadrid!21 mei 2022 om 21:47

Amen!

21 mei 2022 om 21:57

Pff je maakt me gewoon blij man! Gesproken! 👏 On point. Gracias. En niemand is groter dan de club! Wij gaan verder, ook zonder hem. Real Madrid zal blijven zegevieren!

Hala Madrid!

21 mei 2022 om 23:46

Mbappe is maar een speler. Voetballen doe je met een team, en daarom staat Real in de finale. Mbappe heeft gekozen voor PSG, Real heeft nu geld genoeg om te investeren in spelers die echt willen spelen voor Real en prijzen willen pakken. Ik ben enigszins tevreden dat Mbappe blijft in Parijs. We moeten ons focusssen op de finale volgende week!! Dat is veel belangrijker dan een speler uit Parijs. En we staan in de finale zonder Mbappe.

22 mei 2022 om 11:29

👑❤️

22 mei 2022 om 14:12

Geen zorgen joh. Benzema met zijn huidige vorm is de beste spits vd wereld…

Geld zal middelmaat altijd benadrukken. Passie zal armoede rijk doen voelen. Project PSG heeft heeeel veel aandacht nodig. Daar heb je strategische denkers voor nodig maar zo te zien is het beleid geld smijten. Grofweg Ego vanuit VAE en strijd met de Man City eigenaren. Voetbal is dood.

Want die tekenpremie van 130 miljoen die Real aan Mbappé wilde betalen was natuurlijk wel een heel normaal bedrag. Ik denk dat de reactie van deze man een van de meest hypocriete is die ik de laatste jaren voorbij heb zien komen....

21 mei 2022 om 22:44

130 miljoen was de limiet geweest omdat er geen transfersom was... Real heeft dat geld ook letterlijk omdat ze al een paar jaar rustig aan doen. Met het vertrek van een aantal spelers was dit doodnormaal.

Het feit dat psg hem nu 300 mil tekengeld plus 100 mil per jaar geeft is bizar. Psg zet misschien 500 miljoen om dan zou 400 naar mbappe gaan..

22 mei 2022 om 00:36

De bedragen in het verhaal zijn 100 miljoen tekengeld en 50 miljoen salaris. Dat is nog steeds belachelijk veel, maar geen idee hoe jij aan die andere absurde bedragen komt.

22 mei 2022 om 01:25

Omdat dat nettobedragen zijn, zoals in Frankrijk gewoon is. De echte bedragen zijn dus gewoon dubbel zo hoog wat voor een corrupte bende als PSG geen probleem is op te hoesten, ze verkopen gewoon weer een toiletjuffrouw voor 300m aan Qatar ofzo

22 mei 2022 om 13:50

De bedragen zijn niet dubbel zo hoog. Je kan ze niet zomaar eventjes verdubbelen.

Je vergeet dat Mbappe als miljoenen asset in de boeken komt. Afgeschreven wordt in drie jaar. Als hij eerder verkocht wordt dan zijn de kosten veel lager.

Verder gaan salaris en tekengeld gewoon af van de winst. Dus wordt er ook bespaard.

Het is zelfs mogelijk dat tekengeld als investering aangeduid wordt en wellicht extra aftrekbaar is.

Het zit dus veel complexer in elkaar dan zo eventjes bedragen verdubbelen.

PSG is niet corrupt. Daar zijn geen bewijzen voor, jij hebt die ook niet. En dat gewauwel over FFP, die wordt al jaren niet gehandhaafd en dat is maar goed ook want anders deed alleen Real Madrid mee in een Europese competitie.

Tebas spreekt hier niet als voorzitter van La Liga maar als gefrustreerde Real supporter, die net zoals andere supporters vanaf vandaag niet meer zal kunnen genieten van de voetballer Mbappe omdat hij voor een betere financiële aanbieding van PSG heeft gekozen. Zoals bijna elke speler voor het geld zou kiezen als de sportieve uitdagingen ongeveer gelijk zijn

21 mei 2022 om 21:52

Die sportieve uitdagingen zijn helemaal niet gelijk.

21 mei 2022 om 22:46

Zowel bij Real als PSG is de landstitel wel een formaliteit. Barcelona is door de financiële problemen in sportief opzicht afgehaakt bij Real. En in Europa heeft PSG denk ik ongeveer evenveel kans als Real. In de CL werd het tweeluik op details beslist, namelijk Benzema.

21 mei 2022 om 22:45

Benzema ze carrière alleen is groter dan de historie van psg 'sportieve uitdaging gelijk'

Hierdoor gaan mensen PSG nog meer haten. Die club verpest het hele voetbal. Twitter loopt ook al vol met negatieve reacties richting Mbappe. Geld geld geld. Wat is die jongen hebberig zeg. Geld boven het sportieve. Heb je al niet genoeg jongen? Ik heb echt een hekel aan Real maar die jongen had gewoon die nieuwe stap moeten maken. Als je 80 keer de franse competitie winnen boven de beste van de wereld willen worden zet....blijf dan maar lekker eeuwig in die competitie spelen. Dan neemt straks niemand je meer serieus als topper.

21 mei 2022 om 22:10

"hierdoor gaan mensen PSG nog meer haten".
Nah, kijk maar hoe blij iedereen op vz is. De haat jegens Real is nog groter.

21 mei 2022 om 22:53

Nou ik vind het niet erg hoor. Zo blijven de sterren overal een beetje huppelen. In het verleden was dat anders. En dat hij voor het geld gaat... geef hem eens ongelijk?

21 mei 2022 om 22:57

In het verleden was het anders?
In het verleden was het veel meer verspreid dan nu..

21 mei 2022 om 23:03

Kan me een tijd herinneren dat elke speler naar Barca ging of anders naar Madrid. Die twee waren de absolute trekpleisters in het voetbal. Als Barca-fan was het natuurlijk smullen toentertijd, maar zo was het wel. Nu zie je dat een speler wel paar keer nadenkt voordat ze naar 1 van die twee gaan.

21 mei 2022 om 23:10


Italiaanse competitie is niet sterk meer, juist omdat er geen goeie spelers daar meer rondlopen. In Duitsland heb je alleen maar Bayern, waar vroeger Leverkussen, Dortmund ook echt top top waren.
Hangt ervan af wat je "lang geleden noemt".. 5-10 jaar geleden is niet lang geleden voor mij.

21 mei 2022 om 23:13

Waar noem ik 'lang verleden' dan? Ik noem wel 'in het verleden'.

21 mei 2022 om 23:40

Okay, in het verleden..
Maar hopelijk begrijp je mijn punt?

21 mei 2022 om 23:00

Alsof jij het niet zou doen even 2 jaar blijven en zoveel geld krijgen? Daarnaast als hij met PSG de CL wint is hij een absolute held in Parijs en ik wil nog wel eens zien of vanaf volgend seizoen wie die cup eerder wint Real of PSG.

22 mei 2022 om 09:10

Sportief verschillen ze net zoveel van elkaar, ze doen allebei mee voor de CL en voor PSG is het een stuk lastiger om de CL te pakken en om de reden dus ook een stuk uitdagender dan bij Real.

Ah man hou toch op in Spanje deden ze ook niet anders en doen het nog steeds, ondanks alle schulden die ze hebben.
Maar ik vind al die bedragen belachelijk door wie ze ook betaald worden.

laten ze eens laliga onder de loupe nemen met al die louche financiele constructies, dan zijn de meeste clubs falliet. van de 20 europeese topclubs zijn alleen Bayern en Ajax echt schuldenvrij. Hoezo financial fair play....

Leuk die hypocrieten daar in Spanje. Vind die olieclubs echt het meest afschuwelijke wat het voetbal is overkomen, echter vind ik Madrid en Barcelona niet veel beter. Mensen lijken vergeten te zijn dat de 2 Spaanse giganten de inflatie in het voetbal in hebben gezet en daar nu financieel niet meer in mee kunnen gaan. Real was degene die het startsein gaf voor transfers rond en boven de 100 miljoen, met Ronaldo en Bale.

21 mei 2022 om 22:47

Real heeft buiten het stadion wat in 30 jaar betaalt word geen schulden.. Barca is momenteel wel een ander verhaal.

22 mei 2022 om 00:04

Zeg ik toch ook niet of real? Ik zeg dat zij deze gekte hebben ingeleid en er nu niet zelf meer in meekunnen. Dat is de reden ook dat ik weinig met real heb, maar ook met barca vanwege al die schulden en niet zoals bv liverpool tijdelijk je even koest houden, gezond worden en dan weer groeien.

Laat die beste man zich nu eerst druk maken over de financiële status van de clubs in zijn La Liga voordat je gaat klagen over andere clubs. Of ben je Real vergeten die ook een bizar bedrag neerlegde voor een Alaba? Of mag het dan wel en als het nu in het nadeel van een Spaanse club is niet?

Hypocriet. Spaanse clubs zijn ook al jaaaaren technisch failliet en konden ook met miljoenen blijven smijten.
Pot verwijt de ketel....

Commercieel allemaal Mbappe is een soort mascotte voor de club en het wk wat er aan gaat komen big business en hij wilt dol graag met psg de hoofdprijs pakken champions league voor dat hij de club verlaat dat is een prijs waar zij elke jaar op hameren dan pas kan hij met gerust de club achter zich laten en hij speelt ook dagelijks met de beste spelers die er momenteel rond lopen en dus heeft hij weinig te klagen daar, voor nu alleen maar cashen 💰💰💰💰💰

Ik lach me werkelijk (of figuurlijk) kapot als ik zo'n bedragen zie. Dat stond toch al meteen vast dat hij zou bijtekenen? Hij weet ook wel dat hij bij Barca af zou gaan. Een wereldster slaagt alleen bij Barca als hij daar ook opgeleid is...eigen jeugd dus. Hij dreigde gewoon met deze club om meer centjes en andere privileges te kunnen ontvangen. Ik zou precies hetzelfde hebben gedaan, zodat ik me financieel geen zorgen meer hoefde te maken en elke avond een broodje shoarma kon kopen.

Insidemadrid en CMG hebben ze vakantie??

22 mei 2022 om 09:13

@Visca el barca

Dat je Insider nog wil aanpakken kan ik enigzins begrijpen, maar CMG is een aangenaam lid die enkel gepikeerd reageert op leden die hier enkel zijn om te trollen en kinderachtig reageren.

22 mei 2022 om 09:35

Denk het wel. Snel nog even voor de CL finale. En jij? Kijk jij nog ergens naar uit de aankomende weken?

22 mei 2022 om 10:23

Hoe voel jij je? Sergio Ramos zal die Mbappe aanspreken dat hij Real zo in de luren heeft gelegd? Gewoon misbruikt eigenlijk. Maar eerlijk? Heerlijk voor bepaalde mensen die denken dat elke voetballer alleen maar naar Real Madrid wil. Waar is die linksbuiten trouwens? Die had al een profielfoto met Mbappe in een Real tenue. Ironie ten top. En je ken wel refereren naar de CL finale, maar jullie waren maanden lang overtuigd. Nu gewoon op de blaren zitten, de reacties/provocaties als een vent accepteren en door. Als je geschoren wordt moet je kaal zitten gap. Succes de 28e ieder geval!

Dat die Spanjaarden het met droge ogen gezegd krijgen, joh.... Iets met pot en ketel

Tebas de voorzitter van LaLiga moet eerst eens gaan kijken wat er in zijn eigen competitie aan de hand is. Een club als Barcelona met meer als 1,5 miljard schuld kan nog steeds spelers kopen. Geld lenen voor verbouwing van het stadion e.d. Barcelona is niet de enige club in Spanje met een bankrekening ver in het rood. Maar nu Real financieel wordt afgebluft door Paris is het hek van de dam. Reaal wilde ook aan de niet misselijke salaris eisen van Mbappe voldoen, maar dan was het in zijn ogen de normaalste zaak van de wereld geweest. Ze kunnen in Spanje niet meer betalen wat ze in Frankrijk en Engeland de spelers bieden.

Het is inderdaad schandalig maar dat was het bedrag dat Real hem wilde geven ook en dat de bondsvoorzitter zich op deze wijze bemoeid met een transfer van een club die de naam heeft toch al voorgetrokken te worden door diezelfde bond vind ik ook nogal schandalig.

De voetbalwereld is sowieso een lachertje. Dit is al redelijk belachelijk te noemen, want dit geld moet ergens weer vandaan terugkomen en dat start bij de fans. Daarnaast zullen de teams in de top 5 landen steeds meer macht krijgen, de Champions League/Super League voorspelbaar en saai worden, ook de kleine clubs in de grote competities eraan onder kunnen gaan, als de competities al blijven bestaan. Vind dit een zorgelijke ontwikkeling.

En waarom Spanje zich zo roert is helemaal onbegrijpelijk, daar zou de helft van de competitie niet meer mogen bestaan vanwege schulden.

Lineker heeft gelijk. Real en Barcelona smijten al jaren met geld om de grootste spelers aan te trekken, nu lukt het een keer niet met Mbappe en is het een schande? Laten we ook niet vergeten dat het Spaanse voetbal 8 jaar geleden nog een gigantische schuldenlast had van 3 miljard waarvan 1 Miljard door Barcelona en Real Madrid. Toen maakte het ministerie van sport ook nog eens bekend dat de schuld was afgenomen met 200 miljoen en noemde dat goed nieuws. Maar toen werd er gewoon met geld gesmeten voor nieuwe spelers. Meneer Tebas dat is pas een schande. Hoe is dat mogelijk met zo een groot bedrag aan schuld. Financial Fair Play? Jaja die clubs hadden jaren geleden allang failliet verklaard moeten worden.

Maar in spanje spelen geeft meer voldoening dan elke match winnen tegen weer is montpellier 🙄

22 mei 2022 om 14:06

Absoluut, wie wil er nou niet spelen tegen Elche, Levante, Granada, Mallorca, Cadiz, Alaves of Vallecano. Stuk voor stuk topwedstrijden, werkelijk genieten op het hoogste niveau.

Boter op z’n hoofd die president van la Liga zeg! Zijn topploegen hebben jaren met hinderden miljoenen schuld geopereerd en atletico en Barca nog steeds schulden die in Nederland je licentie zouden kosten en ook Madrid had dat voor jaren! En dan nu gefrustreerd doen als president van de Liga omdat iets niet lukt bij Madrid .... zegt genoeg..

Wat wilt hij doen dan?
Het is jammer van Mbappe maar Real gaat gewoon verder net als dat PSG verder gaat en daar gaat deze meneer niks aan veranderen.

Ik zie dat sommigen hier dit vieren als een soort van prijs... Hoe zielig is dat, hou je gewoon bezig met je eigen club en laat mensen lekker lullen, dat de 1 al weken iets roept over het maagdelijk wit ofzo maakt het niet zo dat alle Real fans dit dachten.

Valt me erg op dat Laliga fans met erg veel emotie reageren altijd. Real of Barca, voor beide. Alles wordt aangedikt, wij wij wij wij, ons ons ons ons, het is eigenlijk lachwekkend. Het is maar een spelletje hermanos, probeer je rustig te houden. Het ziet er niet uit.

Haha heerlijk dit. Tebas kan er niet tegen dat er tegenwoordig grotere vissen in vijver zijn dan de laliga. Buiten dat zelf is Laliga ook altijd een schimmig zooitje geweest.

Het was wachten tot deze man weer wat te klagen had. Elk jaar begin of eind van een seizoen heeft hij wat te klagen. Dat niemand hem zat is daar in spanje

Waarschijnlijk kan geen enkele club deze bedragen betalen aan één speler zonder de FFP regels te overtreden en al zeker niet PSG met zulke negatieve financiële Boekhouding.
Het is natuurlijk wel grappig dat de kritiek net uit Spanje komt waar de laatste 25 jaar uitgaven zijn gedaan door de topclubs die helemaal niet in verhouding stonden tot de werkelijke inkomsten en met steun van de politiek. Er werden titels en tornooien gewonnen door fraude , dus financiële doping zonder dat men ingreep. Op een bepaald moment was de vice-voorzitter van Barça, de topman van Unicef, de leading man qua aanduiding van de referees en ook dat heeft tot fraude geleid met merkwaardige beslissingen in het voordeel van Barça ....Neen het voetbal is corrupt en Spanje zou beter stilletjes blijven want de corruptie is daar volledig ontspoord!
Dit betekent zeker niet dat de PSG situatie ok is maar hier gaat het nog over geld van 1 magnaat terwijl het in Spanje werkelijk over actieve corruptie gaat met goedkeuring van de politiek omwille van electorale redenen.

Die Tebas is hypocriet. Die was voor meer fair play, dacht ik. Maar nu krijgt zijn competitie geen superster erbij en dan begint ie een relaas over PSG. Wat wil hij nou?

Fifa en Uefa hebben zelf dit mogelijk gemaakt door FFP niet serieus te implementeren. De Quatarezen hadden al teveel geld maar met de huidige olieprijzen doen ze nog een schepje bovenop, voor zoveel het al kon. Natuurlijk is die La Liga baas hypocriet maar dat het voetbal verder kapot gemaakt wordt is een feit zolang ploegen als PSG en City geld pompen uit hun landactiviteiten en niet uit clubactiviteiten.

22 mei 2022 om 13:52

FFP kon niet serieus geïmplementeerd worden want dan zouden zo'n beetje alle Spaanse ploegen op Real Madrid na uitgesloten zijn van Europees voetbal.

22 mei 2022 om 14:23

*Qatari. FFP is idd een grote farce.

LaLiga die PSG de maat neemt. Het is alsof de UEFA de FIFA beticht van corruptie.

Financieel is voetbal altijd al een vuil spelletje geweest.

Het financiële systeem van de NBA (en mogelijk ook de NFL, MLB, MLS en NHL) is mega gecompliceerd (vind ik) maar in de kern is er een salarisplafond waar men zich aan dient te houden. Het loopt echt werkelijk de spuigaten uit in het voetbal. De kloof tussen arm en rijk wordt alsmaar groter en de middenklasse is aan het verdwijnen. Ik heb het over wereldwijd. Commercie en marktwerking is leuk maar dit gaat echt alle proporties te buiten. En niet alleen in sport of entertainment maar ook op andere gebieden. Moreel verwerpelijk zoals bijvoorbeeld de farmaceutische industrie, andere industrieën en politiek. Alles en iedereen wilt meer en meer en meer en meer. Alles en iedereen moet wijken, steekpenningen worden betaald, beloftes worden gedaan en er wordt in allerlei bochten gewrongen om het te krijgen. Natuurlijk is sponsoring dan de uitweg voor in dit geval sporters en clubs. Dus op te lossen is het niet. Ik vind het hoe dan ook schandelijk maar begrijp tegelijkertijd dat Mbappe geen nee zegt. Hoewel.., op een gegeven moment hoef je het niet meer voor het geld te doen, zou ik denken. Anyway, ik ben klaar met m’n rant.

Man man als er iemand geen recht tot spreken heeft is het die belachelijk Spaanse competitie met alle vormen van creatief omgaan met geleend geld. Hele topvoetbal is al jaren verrot en walgelijk. Succes met pik meten haantjes.

Hoor ik nou Real Madrid klagen? Bizar.

Vind het persoonlijk best wel vreemd deze ontknoping, maar als die jongen nu oprecht gelukkig is daar? Het is zijn stad, speelt bij een grote club en verdient bakken met geld. 23 jaar, is nog steeds jong en kan later nog een grote transfer maken als hij dat wil. Natuurlijk speelt geld een grote rol en heeft zijn beslissing daar deels mee te maken, maar er spelen nog andere factoren mee die velen over het hoofd zien. En de Spaanse voetbalbond mag zich opwinden zoveel het maar wil, gaat je nergens brengen hoor.

Ach La Liga, nu janken omdat een andere club wat ze daar al decenia doen.
Zielig gedoe.

Mbape is de kleuren van Real niet waardig.
De fans en Real als club moeten de eer aan zichzelf houden en lekker laten gaan. De toekomst van Real ziet er mooi uit, ook zonder Mbape.

Als Real ipv Mbape vol voor Haaland was gegaan hadden ze hem kunnen tekenen. Over twee jaar als Big Benz op zn retour is, alsnog Haaland proberen binnen te halen 😎.

Haha, het is wel gezellig in Spanje zo te lezen.

On topic: beetje een pot-verwijt-de-ketel verhaal.
Het toont aan dat het voetbal nog verre van financial fair play is.
Maar goed, als die giganten elkaar zwart blijven maken, helpt dat misschien (onbedoeld) een handje

Jammer dat het genuanceerde bericht van M'Bappé (op zijn Instagram account) niet op VZ staat. Met het artikel hierboven en vele andere over vermeende overeenkomsten wordt er alleen maar tweedracht gezaaid en gestimuleerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

105 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 35 28 10 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 31 27 5 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren