Xavi voert slechtnieuwsgesprek met vier spelers met doorlopend contract

Zaterdag, 21 mei 2022 om 13:21Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:31

Xavi is bezig met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. De oefenmeester van Barcelona voerde de voorbije weken gesprekken met verschillende spelers en heeft Òscar Mingueza, Riqui Puig, Samuel Umtiti en Martin Braithwaite laten weten dat er voor hen geen toekomst is bij de club. Het viertal beschikt over een doorlopend contract, maar mag dus komende zomer op zoek naar een nieuwe werkgever.

De selectie van Barcelona kwam vrijdag weer bij elkaar, nadat Xavi drie dagen vrijaf had gegeven nadat de tweede plek was veiliggesteld. Mingueza, Riqui Puig, Umtiti en Braithwaite hadden zich de terugkeer bij de club iets anders voorgesteld, daar zij te horen kregen dat ze volgend seizoen geen rol van betekenis gaan spelen. Mundo Deportivo schrijft dat de vier echter niet werden verrast door het nieuws. De reacties zouden louter positief zijn. In sommige gevallen zou dankbaarheid zijn uitgesproken richting de Spaanse coach voor de voetbalkennis die hij hen bijbracht.

Xavi zou het kwartet advies hebben gegeven over hoe hun carrière op de best mogelijke manier voort te kunnen zetten buiten de poorten van het Camp Nou. Op die manier hebben zij anderhalve maand voorsprong om een werkgever te vinden die past bij de wensen en aansluit bij de kwaliteiten. Braithwaite schermt met interesse van clubs uit Engeland, Duitsland en Italië en verwacht op korte termijn een nieuwe werkgever te zullen vinden. De Deen heeft nog een contract tot medio 2024, maar hoeft mede door de komst van Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres en de naderende transfer van Robert Lewandowski niet op veel speeltijd te rekenen.

Ook is er een groot aantal spelers dat nog niet rechtstreeks met Xavi heeft gesproken. Enkele van hen weten al dat een langer verblijf bij Barcelona een lastig verhaal wordt. Neto heeft al eerdere pogingen ondernomen om te vertrekken bij de club. Luuk de Jong en Adama Traoré zien hun huurcontracten eind juni ten einde lopen. Xavi heeft altijd erkend laatstgenoemd tweetal nodig te hebben gehad, maar onomstreden waren ze nooit. Sergiño Dest, Clément Lenglet en Memphis Depay zitten in de wachtkamer. Hun toekomst hangt af van de activiteiten op de transfermarkt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door speedyafc)

En terecht. Alle vier spelers die niet het niveau hebben. Eindelijk doorselecteren!

21 mei 2022 om 13:44

Maar wat krijg je ervoor terug? Dat is de vraag.
En wat zijn jullie plannen met Luuk de Jong. Schijnen een aantal Nederlandse clubs interesse te hebben.

21 mei 2022 om 13:45

Luuk de Jong is van Sevilla Prem, daar heeft Barcelona dus niets over te zeggen.

21 mei 2022 om 13:58

Oh echt? Is hij verhuurd. Wist ik niet, dankjewel

21 mei 2022 om 14:31

dat is niet helemaal waar ze hebben hem idd gehuurd echter wel met een optie tot koop voor een klein bedrag dus Barcelona kan wel bepalen wat ze doen met luuk

21 mei 2022 om 18:26

We mogen inmiddels toch wel concluderen dat Koeman het totaal verkeerd gezien heeft wat betreft Puig. Die heeft Xavi meteen weten te overtuigen

jammer dat Riqui Puig niet de niveau heeft gehaald van wat de meeste mensen hadden verwacht is echt een sierlijke speler om naar te kijken. Ik wil hem wel bij Betis zien spelen aangezien Betis dit seizoen aantrekelijk en leuk voetbal spelen onder Pellegrini.

21 mei 2022 om 14:04

Dat Puig weg mag van de almachtige voorzitter. Koeman kreeg bergen kritiek dat hij niet opgesteld werd en nu mag hij weg. Heel vreemd.

21 mei 2022 om 14:46

Celta lijkt interesse te hebben. Betis zou natuurlijk een hele mooie club met een hele goede trainer zijn maar ik weet niet of zij echt interesse hebben.

Psv moet eens kijken of die puig haalbaar is. Zou meteen wat kunnen toevoegen aan het spel. Misschien voor een miljoen of 3/5

21 mei 2022 om 13:33

Denk dat de vraagprijs wel hoger ligt aangezien het zo’n gehypete speler is.

21 mei 2022 om 13:34

Ja denk richting de 8-10 ben ik bang. Gaan een hoop middenvelders vertrekken bij PSV dus zou een mooie toevoeging zijn denk ik.

21 mei 2022 om 13:52

En dan is het maar de gok of hij het niveau heeft. Want eigenlijk heeft hij Barca vrij weinig bewezen.

21 mei 2022 om 14:04

Het half jaar onder Setien was hij echt geweldig, met name richting de zomer was hij vaak de beste man van het veld. In die tijd was het ongeveer niveau Gavi/Pedri. Jammer voor hem kwam daarna Koeman die het om de een of andere reden niet in hem zag zitten en hem naar de bank verwees. Daarna belande hij op een zijspoor. Maar iedere keer dat hij invalt zie je dat hij echt geweldig kan voetballen. Zou voor zowat iedere club een goede aanwinst zijn.

21 mei 2022 om 13:44

Kijken of die haalbaar is? Dat kan mn blinde hond nog voor je zeggen. Die is niet haalbaar.

21 mei 2022 om 14:59

Heb jij een blinde hond die kan praten ? Daar moet je mee naar het circus ! (oh nee die mogen geen dieren meer gebruiken).

21 mei 2022 om 13:47

Ik denk dat Puig het wel best vind. Die blijft lekker op de bank hangen tot ie echt uit zijn contract loopt. Maar voor PSV isniet geschoten altijd mis hé.

21 mei 2022 om 13:54

Hij heeft rijke ouders en heeft nu zelf veel verdient dus het zal me niet verbazen als ie stopt of bij een kleinere club in spanje gaat spelen

21 mei 2022 om 14:36

Ja klopt. Gaat ook veel uit enzo. Leeft totaal niet voor het voetbal. Hij vind het wel prima zo. Een beetje op de bank zitten bij zijn favoriete cluppie en tegelijk rijk worden.

21 mei 2022 om 14:47

Zijn contract loopt nog maar 1 seizoen door. Meer dan vijf miljoen zie ik hem niet opbrengen nu.

Neeeeeeee!!! Niet Umtiti!!!

Hoelang zouden die gesprekken hebben geduurd

21 mei 2022 om 13:34

Per speler of totaal? Per speler verschilde het nl. nogal. Zo was er een gesprek van bijna 8 minuten, maar ook een gesprek van wel bijna 9 minuten.

21 mei 2022 om 13:42

Ik lachte veel harder dan ik zou moeten om deze comment 😂😂😂

Puig was volgens velen hier toch de verlosser hemzelf wanneer hij op de bank werd gezet. Het kan verkeren

21 mei 2022 om 13:38

Denk nog steeds dat het een heel leuke speler kan worden. (Nog) niet op het niveau wat je bij Barca wilt zien, maar kan nog zeker ver komen imo.

21 mei 2022 om 14:15

Mwa, een aantal jaar geleden misschien. Het is mij al jaren duidelijk dat hij nooit ging uitgroeien tot een vaste waarde. Als coach na coach het niet in je ziet, ligt het misschien aan jezelf.

21 mei 2022 om 14:41

=gelul. Niemand zei dat. Wél was duidelijk dat er een hoop potentie in die jongen zat. Dat zagen we ook toen hij regelmatig speelde onder Setien. Echter is het daarna behoorlijk gestagneerd, mede door een gebrek aan speeltijd.

Het voornaamste "probleem" voor sommige supporters, was dat sommige spelers wedstrijd na wedstrijd kut konden spelen, terwijl Riqui om details werd genegeerd. Vidal, Ilaix en Rakitic bv hebben genoeg slechte wedstrijden gespeeld. En hij kon gewoon gebruikt worden om te rouleren/spelers rust te gunnen.

21 mei 2022 om 17:57

Klopt, die Xavi had Puig gewoon meer kansen moeten geven. Wat vaker achter elkaar opstellen zodat die jongen kon groeien. Puig carrière wordt gewoon om zeep geholpen door Xavi.

21 mei 2022 om 20:08

Puig werd wel degelijk door velen als het antwoord op de sportieve malaise gezien. Ook heb ik nog dit seizoen meermaals mensen zien opperen om Puig in de basis te zetten, terwijl trainer na trainer hem negeerde. Hij lijkt/leek een soort obsessie voor een hoop mensen.

21 mei 2022 om 20:44

Joh, zo gaat het bij elke club waar het slecht gaat. Elke bankzitter is dan een onbegrepen verlosser. Hoe minder ze spelen, hoe groter de status.

De wereld was te klein toen Koeman die Puig de deur wilde wijzen. Die jongen is niet goed genoeg, dat was allang duidelijk toch. Mingueza was de absolute dissonant in de selectie als hij speelde.

21 mei 2022 om 13:41

Hele zure reacties. Dat Koeman en Xavi het niet in Puig zagen/zien zitten is een feit. Dat Koeman Puig geen kansen gaf was ook een feit, en ook nog eens een onrechtvaardig feit. Pedri moest nagenoeg alles spelen terwijl Puig prima kon invallen. Geen enkele supporter zei dat Puig basis moest spelen. Maar meer speeltijd was echt wel gerechtvaardigd na dat jaar onder Setien waar hij meer indruk wist te maken dan Vidal en Rakitic. De supporters baseerden hun mening puur daarop. Verder vond ik het vreemd dat Koeman Puig nooit gebruikte, maar tijdens de supercopa mocht hij ineens wel de beslissende penalty nemen? Volgens mij had Koeman gewoon pure rancune jegens Puig.

21 mei 2022 om 14:48

Pedri's blessures komen daar ook uit voort. Hij had zo nu en dan rust moeten hebben.

21 mei 2022 om 15:16

Klopt maar wiens idee was het om Pedri mee te laten doen aan 2 toernooien (O.S & EK) want dat heeft er ook aan bijgedragen terwijl Koeman daar op tegen was..

21 mei 2022 om 17:32

Dat klopt. Deelname aan de OS was echt te absurd voor woorden. Ik snap nog altijd niet hoe dat heeft kunnen gebeuren. Echter is het dan wel weer hypocriet van Koeman aangezien hij tijdens het einde van het seizoen ook duidelijk moet hebben gezien dat Pedri fysiek helemaal op was. Toch bleef hij hem opstellen. Sterker nog pas in oktober van dit jaar kreeg hij van Koeman verplicht verlof.

21 mei 2022 om 20:11

"Geen enkele supporter zei dat Puig basis moest spelen." Dat is dus gewoon niet waar. Er waren een hoop mensen die dat wel degelijk zeiden.

22 mei 2022 om 21:37

Dat is echt niet waar. Dat hij kansen moest krijgen betekent niet automatisch dat hij basis moest spelen. Het liefst natuurlijk wel, maar ook door serieuze invalbeurten krijgt een speler kansen. Die kansen werden Puig door Koeman ontnomen.

Puig en Mingueza zou ik nog wel verhuren eventueel met optie tot koop als ze dan op hun niveau sterk spelen kun je er misschien net iets meer voor krijgen dan als je ze nu verkoopt, Umtiti, Braithwaite en ook zeker Lenglet direct verkopen

Lijkt me sterk dat Umtiti hier positief op reageerde en akkoord gaat met een vertrek nadat ie enkele maanden zijn contract heeft verlengd waarin zijn resterende salaris werd uitgespreid over meerdere jaren.

21 mei 2022 om 20:01

Idd, dit verhaal zou ik met een korreltje zout nemen. Die andere drie, ok dat zou kunnen.

Voeg daar Lenglet ook maar aan toe! Altijd wel een domme handsbal, domme overtreding (denk aan opzichtig trekken in de 16) of rode kaart!

Dest mag van mij ook wel vertrekken die man voetbalt zonder focus! lijkt dromerig maar wat te doen!

Ik zou Nico en Puig(terugkoop) verhuren helemaal als Soler misschien komt en Kessie die al is aangetrokken.

Luuk gaat sws weg en Adama zie ik niet aangetrokken worden als Wolves niet meewerkt aan een Trincao deal!

Zoals in de tekst al staat mogen Umtiti, Mingueza, Martin weg!

Drie middelmatige spelers, drie raak je wel kwijt in de Laliga. Umtiti, overbetaald en dat gaat nog wel eens een probleem worden. Barca zal denk ik nog wel iets van zijn salaris moeten betalen bij de nieuwe club a la Alexis en Manu.

Puig is pure middelmaat. Willem 2 niveau De Clasie van Barcelona. Braithwait is een efficiënte speler maar van maximaal van suptopper niveau. Voegde beide niets toe.

Maar Mingueza komt ook tekort maar zou ik niet weg doen gezien de financiele situatie. En Umtiti heeft weinig laten zien. Is te blessuregevoelig. Verdiend veels te veel en daarom zou ik hem weg doen. Maar vind ik hem wel beter dan Lenglet.

21 mei 2022 om 14:50

De oude Umtiti was een van de beste verdedigers ter wereld. Na zijn blessures is hij niet meer echt mobiel. Lenglet is nu echt een betere speler. Helaas maakt Lenglet te vaak een domme fout want hij kan echt wel voetballen.

Ajax kan Rique Puig wel overnemen, is een jonge speler die bij ons wel tot wasdom gaat komen denk ik.

21 mei 2022 om 20:13

Overbodig en niet goed genoeg. Kan bij een kleinere club in La Liga prima terecht.

Umtiti weet toch al zeker 3 jaar dat er geen plek meer voor hem is? Zal niet geschrokken zijn van dat gesprek

Kan iemand mij vertellen wat er met die contract van Griezman gaat gebeuren?want die heeft nog een doorlopende contract bij barca,die is alleen verhuurd aan atletico Madrid.

21 mei 2022 om 14:51

De verhuurt loopt nog een jaar door. Als hij meer dan de helft speelt dan zou Atletico hem moeten kopen.

Zou persoonlijk als barcelona zijnde terug gaan naar een kleine maar kwalitatieve selectie gaan met 3 keepers ,8 verdedigers 6 middenvelders en 6 aanvallers, en mocht door blessureleed spelers nodig hebben dan vanuit barca B spelers doorschuiven.

En proberen alle overtollige spelers van de hand te doen incl alle verhuurde spelers waar uiteraard mogelijk is.

21 mei 2022 om 20:02

Da’s makkelijk gezegd, maar de spelers die je kwijt zou willen, die hebben doorlopende contracten op hoge salarissen, dus die willen niet weg. En Barca heeft het geld niet om ze af te kopen.

Qua middenvelders is het team ook wel voorzien nu met de komst van Kessie. Vooral achterin zijn er 2 backs en een centrale verdediger nodig. Voorin is er eigenlijk niks nodig behalve als Dembele vertrekt.

De eerste 4 zijn bekend van een groot opkomende schoonmaak , WE ARE BARCA

Tja maar het ligt bij de spelers zelf of ze weg willen, contract is contract

Grappig. Umtiti zijn contract is dit jaar nog verlengd? Ik zou lekker zeggen, ik blijf lekker waar ik zit.

Vorig jaar deugde Koeman niet omdat ie Puig niet opstelde, weten jullie dat nog ?

Puig, ben benieuwd of hij nu ook de media gaat opzoeken. Zielig dat Puig werd gebruikt om Koeman buiten te krijgen en nu mag Xavi er zonder pardon afscheid van nemen. Waar je ooit van Barca hield vanwege het voetbal is het nu net de 2de Kamer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

817 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren