Danny Buijs heeft gewenste eerste buitenlandse klus definitief te pakken

Woensdag, 1 juni 2022 om 17:55Tim Cozijnsen • Laatste update: 18:01

Danny Buijs is officieel de nieuwe trainer van KV Mechelen. De Belgische club meldt woensdag dat de Nederlandse trainer een contract voor onbepaalde duur heeft getekend. Buijs is de opvolger van Wouter Vrancken, de nieuwe hoofdcoach van Racing Genk. "Ik ben superblij. Ik wil mijn steentje bijdragen om dit KV Mechelen verder uit te bouwen", aldus de nieuwe oefenmeester, die blij is met zijn Belgische avontuur.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Danny Buijs slagen bij KV Mechelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door jellede jong)

Nu maar hopen dat alle fans van Mechelen problemen met hun zicht hebben, want de wedstrijden zullen saai tot op het bot zijn. De uitslag Googlen zal voldoende zijn de aankomende seizoenen.

21 mei 2022 om 14:16

Nu maar hopen dat hij Dankerlui, Leeuwenburgh en Mighty Mike meeneemt naar België, zijn oogappels. Beetje schoon schip zou Groningen geen kwaad doen

28 mei 2022 om 17:54

Met die zeer matige selectie van Groningen is ook weinig te beginnen.

1 juni 2022 om 18:24

Niet zo negatief man, de selectie van Groningen was gewoon rechterrijtje/ degradatiemateriaal. Daar kun je geen tiki taka mee spelen, maar slechts naar je vermogens. Top teams in Europa met beter materiaal en 40x begroting spelen behoudend. Buijs heeft t verdienstelijk gedaan

Sterkte Mechelen Buijs kan uitstekend schreeuwen maar is een tactisch onbenul. Onder andere elke keer dankerlui opstellen

21 mei 2022 om 14:19

Ondanks zijn oprechte bevlogenheid vind ik Buijs ook een heel gemiddelde trainer, van wie vooral zijn neiging om onsportief spel te stimuleren om time-outs te creeren heel slecht trek. Ik vraag me af hoe matig het Belgisch trainersgilde wel niet moet zijn als ze overal de bij ons gewogen-en-te-licht-bevonden trainers neerzetten. Misschien een vraag aan een van de Belgische bezoekers hier: wat maakt trainers als Van den Brom, Van Bommel en Buijs nu zoveel meer interessanter dan de trainers uit eigen land?

1 juni 2022 om 18:40

Had hij naar jou betere opties dan?
Gewoon geen goede spelers tot zijn beschikking.

Heeft het ondanks het slechte einde prima gepresenteerd. Elk jaar weer de beste spelers weg en weinig voor terug. Als het goed is kan er vanaf heden ook meer geld worden geïnvesteerd uit vertrekkende transfers door wat afbetalingen.

Qua spel is het wel echt een heel groot verschil met Vrancken afgaande op zijn Groningenperiode. Ikzelf vind het een zeer slechte keuze.

Verder zou komend seizoen ook wel een heel lastig jaar kunnen worden voor Mechelen. Hun succescoach vertrekt, veel belangrijke speler die dit jaar op hun top speelden kunnen wel eens vertrekken/een minder geweldig seizoen draaien en er zullen volgend jaar drie degradanten zijn.

21 mei 2022 om 12:27

Naja dat de beste spelers vertrekken en je er weinig voor terug krijgt, daar heeft danny wel genoeg ervaring mee. Heeft het niet slecht gedaan vind ik, al moet ik ook wel zeggen dat er waarschijnlijk wel betere opties waren en dat Groningen zeker beter kon.

21 mei 2022 om 12:35

Mechelen heeft er niet de kern naar om in de problemen te geraken,
Al zouden Lierse fans dat maar al te graag hebben 😉

21 mei 2022 om 13:00

Normaal gezien niet. Ik acht de kans ook niet groot hoor. Maar het is zo een typisch recept voor een onverwacht slecht seizoen vind ik.

21 mei 2022 om 12:44

Het is niet dat ze zullen degraderen, echter zal Play-Off 2 het hoogst haalbare zijn. Hoelang duurt het eigenlijk nog voordat we terug 'normale' play-offs krijgen? Pre-Corona: 16 ploegen waarvan 6 ploegen in Play-Off 1. Post-corona: 18 ploegen waarvan slechts 4 in Play-Off 1. 0,0 logica, wel typisch Belgisch natuurlijk.

21 mei 2022 om 12:59

Na volgend seizoen denk ik. Al moet het competitieformat nog bepaald worden.

1 juni 2022 om 18:27

Groningen was een gemaximaliseerde prestatie door buijs, en laten we niet doen of mechelen de toptrainers voor t uitzoeken heeft. Of je moet terug willen naar aad de mos.
Denk dat trainer en club beetje op elkaars niveau liggen, benieuwd of t een succesvol huwelijk wordt. Gun het beide partijen iig

1 juni 2022 om 19:23

Mechelen is subtop in België. Iets wat Groningen was maar de laatste jaren met moeite is. Als je dan bij een dergelijke club een trainer gaat halen als Mechelen zijnde, en algemeen gezien zijn de mensen bij die club niet ontevreden dat die trainer weggaat, dan kan je niet volledig tevreden zijn naar mijn idee.

Maar we zullen het zien inderdaad.

1 juni 2022 om 19:37

Buijs heeft bij Groningen subtop tot top gepresteerd, dus een match made in heaven. Je bent erg hard voor buijs, geef hem een kans

2 juni 2022 om 01:35

Groningen heeft de top niet eens benaderd onder Buijs. Subtop wil ik hem nog net geven, het zal eerder middenmoot zijn.

Dan is het voor de ambities van Mechelen geen match made in heaven.

Welkom bij de mooiste club van België.
Kan mij iemand meer vertellen over Buijs?

Hij krijgt de moeilijke opdracht om Wouter Vrancken op te volgen.
De beste trainer van Malinwa sinds Aad De Mos.

Niet vermeld in jullie artikel.
De Europacup Finale werd gewonnen tegen Ajax,
En in de Supercup werd PSV 3-0 droog naar huis gestuurd.
Mooie tijden 😉

Er staat een nieuw stadion.
16-17000man.
Bakkie vol
Suc6 Danny bij Geel&Rood!

21 mei 2022 om 12:36

Eigenwijze trainer die niet echt voetbal speelt waar je van op het puntje van de stoel gaat zitten.

21 mei 2022 om 12:50

Ik vond het wel altijd opvallend hoe enorm gedisciplineerd ze in sommige top wedstrijden konden spelen. Ergerde me dood aan zijn Simeone-achtige houding in sommige wedstrijden, zo erg ging hij tekeer. Als hij nou net zo goed was als trainer..

Succes Mechelen! Mooie club

21 mei 2022 om 13:28

Vind Racing toch wel wat meer hebben, gezellig vanuit je appartement achter de goal een wedstrijdje kijken...

21 mei 2022 om 16:56

Racing Mechelen?
Spelen nu in 3de amateur denk ik.
Daar spelen ze met een moesjn bal!

Dappere keuze van Mechelen. Tactisch geen goed onderlegde trainer. Met een beetje mazzel voor ons Groningen fans, neemt Buijs zijn lievelingen Dankerlui en Leeuwenburgh mee, zijn wij daar ook vanaf.

Leuke nieuwe uitdaging voor Buys. Hoop dat hij wat leuke nieuwe spelers krijgt en een goede periode krijgt. Belangrijkste is dat hij een ervaring a.s trainer meeneemt een Spijkerman b v

28 mei 2022 om 23:12

Ik las dat Buys het deels moet doen met de staf die er nog is. Ik zie Buys als tegenpool van Vrancken maar wie is er wel geschikt deze toptrainer (voor KVM) te vervangen? Ik wens Buys er alle succes vd wereld, vind KVM een geweldige club.

Van groningen naar mechelen is toch geen stap omhoog?

1 juni 2022 om 23:00

Gelijkwaardig
Beiden mooie clubs vind ik met hun eigen identiteit

Gefeliciteerd danny

Gefeliciteerd.
Een goede en menselijke trainer, die zichzelf niet zo nodig op de voorgrond hoeft te plaatsen
Veel succes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

KV Mechelen

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. StormAanvaller3815
K. MrabtiAanvaller3610
G. CouckeKeeper350
H. CuypersAanvaller3413
M. ShvedAanvaller322
L. BijkerVerdediger270
G. EngvallAanvaller212
Voor de complete selectie: Clubpagina KV Mechelen.

7 fans
Coach, 40 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren