Real Madrid zwaait Isco en Marcelo uit na unieke ‘dubbele’ erehaag

Vrijdag, 20 mei 2022 om 23:03Jeroen van Poppel • Laatste update: 01:20

Real Madrid heeft vrijdagavond tegen Real Betis zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. Voorafgaand aan het duel gaven de landskampioen en winnaar van de Copa del Rey blijk van veel respect door voor elkaar een erehaag te vormen vanwege het behalen van die genoemde Spaanse prijzen. Real Betis-icoon Joaquín, die op 21 juli 41 jaar oud wordt, speelde zijn 600ste wedstrijd in LaLiga en miste in de slotfase een enorme kans, anders was de routinier de oudste doelpuntenmaker uit de competitie geworden. Real Madrid nam ondertussen afscheid van Isco en Marcelo, die een invalbeurt kregen. Gareth Bale gaat eveneens vertrekken, maar was niet in het stadion. Doelpunten vielen er niet: 0-0.

Ancelotti gunde het toegestroomde publiek een seizoenafsluiting met alle grote namen aan de aftrap, onder wie Luka Modric, Toni Kroos, Karim Benzema en Vinícius Júnior. De Italiaanse coach vergat ook zijn oudgedienden niet, want Marcelo en Isco mochten in de zeventigste minuut voor de allerlaatste keer hun opwachting maken in het maagdelijke wit. De routiniers kwamen dit seizoen nauwelijks meer in actie en nemen transfervrij afscheid. Benzema gunde zijn aanvoerdersband aan Marcelo, op moment dat de Braziliaan het veld betrad.

Waarschijnlijk veroorzaakt door de hoge temperatuur (31 graden Celcius) en het feit dat er niets meer op het spel stond was er in het Santiago Bernabéu weinig te beleven. Pas na rust werden de eerste grote kansen gecreëerd, waarvan de meeste voor Real. Karim Benzema reageerde alert op een lage voorzet en zag zijn inzet gekeerd worden door Rui Silva. Rodrygo verprutste vervolgens de rebound van dichtbij. In de eindfase kreeg Benzema nog eens drie uitstekende kansen. De Fransman zag daarbij twee schoten het doel niet bereiken en een kopbal voorlangs gaan, maar werd desondanks met liefst 27 doelpunten voor het eerst in zijn loopbaan topscorer van LaLiga.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door kinggeorge)

Een saai einde van een geweldig seizoen in La Liga. Wedstrijd was geen zak aan en beide teams vonden het wel best. Mooi dat Joaquin en Marcelo beide hun afscheid hadden gekregen. Ook Isco natuurlijk aan de kant van Real. De laatste keer Marcelo zien in Bernabeu pfff. Hopelijk kan hij de hoofdprijs volgende week de lucht in tillen!

20 mei 2022 om 23:10

Zeker mooi! Joaquin gaat alleen nog wel een jaar door!

20 mei 2022 om 23:24

Oh maar dan niet bij Betis dan toch? Want het zag er wel uit als een afscheid.

20 mei 2022 om 23:59

Bij Betis gewoon. Maandje of 2 geleden aangekondigd.

21 mei 2022 om 00:02

Wauw helemaal gemist dus haha.

21 mei 2022 om 05:11

Waar gaat Marcelo heen?

Joaquin had nog de winnende kunnen maken. Jammer dat Benzema niet wat goals kon maken. Het ging stiekem toch niet voor de 100 procent. Ergens begrijpelijk maar dat maakte de wedstrijd niet heel erg leuk. Vini JR had er overigens wel zin in. Er is straks wel duidelijk een derde wereldklasse aanvaller nodig. Alee, voor nu volle focus op volgende week zaterdag!

Ik hoop dat vooral Vinicius een hoger niveau haalt, volgende week. Of speelde hij vandaag gewoon op zijn niveau, en heeft hij een uitzonderlijk seizoen gehad? Ik blijf toch niet overtuigd van Vini. Ik vind hem nog steeds te onbesuist, spelen met oogkleppen. Als ik dan zie wat voor een stappen Rodrygo gezet heeft, de laatste weken. Dan blijf ik die toch hoger inschatten. (Al was die vandaag ook niet goed, maar die verwacht in volgende week niet aan de aftrap).

20 mei 2022 om 23:40

Ik neem aan dat je pas dit seizoen wedstrijden van Madrid kijkt? Vinicius heeft zoveel progressie gemaakt t.o.v. van de vorige seizoenen in zowat elke opzicht, daar waar Rodrygo juist is blijven hangen in zijn progressie en pas sinds een aantal maanden weer zijn waarde laat zien..

20 mei 2022 om 23:43Ik kijk misschien al langer wedstrijden van Real dan jij. Hij heeft progressie gemaakt dat klopt. Maar in mijn ogen niet zoveel als iedereen beweerd. En dat is mijn mening, ieder mag toch een mening hebben.

21 mei 2022 om 00:31

Zijn statistieken en zijn spel over het hele seizoen bekeken spreken voor zich toch? De man is misschien wel 1 van de beste linksbuiten spelers op dit moment en je zegt hij heeft weinig progressie geboekt. Meer dan 40 g/a en ook veel belangrijke doelpunten gemaakt. Wat wil je nog meer?

21 mei 2022 om 03:19

Ben eens met @Wilgenduin wat betreft Vinicius. Ik doe zelf een schepje boven op. Het is een betere versie van Narsingh. Meer is het niet. Een hoger niveau haalt hij never nooit.

Ik heb niets met de statistieken. Statistieken zijn wel de feiten, dat klopt, maar vertellen nooit de waarheid.

21 mei 2022 om 08:06

Statistieken vertellen juist de waarheid, maar niet het hele verhaal

21 mei 2022 om 08:34

Canniggiw

Hahaha 3.33 was je denk ik echt ver heen of niet?? Met jr betere versie dan Narsingh.
Wat je ook gebruikt hebt, deel met ons!

betere versie Narsingh

Te vroeg op VZ is echt niet goed

21 mei 2022 om 00:15

Vini is op dit moment de beste linksbuiten van de wereld, ik denk dan dat je idd niet goed de wedstrijden volgt.

21 mei 2022 om 01:02

Ik snap wel wat wilgenduin bedoelt. Vini is dit seizoen belangrijk maar mis toch paar kenmerken wat hem een topspeler zou maken. Is misschien vaak betrokken bij doelpunten maar verpest ook vaak zat een aanval. IMO

21 mei 2022 om 10:35

Ik vraag me echt af op basis van wat jij zegt dat Vinicius op dit moment de beste linksbuiten ter wereld ik. Mané? Die speelt geen linksbuiten meer? Carrasco? Ook geen linksbuiten? Neymar (ben er zeker geen fan van, maar meer kwaliteiten dan Vinicius). En dan vergeet ik er waarschijnlijk nog en deel vanuit Engeland.

21 mei 2022 om 12:40

@Wilgenduin eerste wedstrijd van het seizoen gekeken ofs? Zakpatat ben je..

23 mei 2022 om 11:32

Carrasco en Neymar serieus???? Dan heb je er weinig kaas van gegeten. Mane vind ik dit seizoen gelijkwaardig.

Hopelijk knalt Benzema ze er de 28e wel in, het vizier was duidelijk niet op scherp vandaag. Het worden een paar bewogen dagen, maar het meest belangrijke is wel dat Alaba als hij maandag weer bij de groep aansluit, dat hij geheel fit is en zich normaal kan voorbereiden.

Militao was toch weer terug wat stabieler precies. Niet dat hij zwaar op de proef werd gesteld, maar hij deed wel geen kemels zoals de laatste wedstrijden het geval was.
Zaterdag starten met Valverde en zeker ook Camavinga op tijd inbrengen. En Benzema heeft zijn goals opgespaard voor de finale!

21 mei 2022 om 08:35

Gebeurt niet, Kroos staat sws basis.

Vrees wel met Kroos in basis tegen dat middenveld van Liverpool

21 mei 2022 om 09:16

Valverde voor Rodrygo bedoel ik. En Kroos, waar ik ook wel voor vrees om het tempo van Liverpool te kunnen belopen, zo snel mogelijk wisselen voor Camavinga.

Zat op restaurant en helaas de wedstrijd niet kunnen zien. Las ik daarstraks nou echt een reactie waarin iemand Ancelotti verguisde omdat ie Bale 'geen afscheid gunt'? Wat voor een halfgare tosti ben je dan? Werd notabene in de selectie opgeroepen voor de kampioenswedstrijd waarin hij afscheid zou nemen en liet gewoon verstek gaan...

Over de wedstrijd zelf: niet veel gemist klaarblijkelijk. Hoe liep het middenveld? Ik hoef KCM absoluut niet te zien in Parijs in hun huidige vorm maar misschien toonde ze vandaag wel iets hoopgevender dan de afgelopen 6 maanden en heb ik het net gemist.

20 mei 2022 om 23:36

We gaan heerlijk naar kcm kijken tegen liverpool!

20 mei 2022 om 23:38

In Liverpool nog wel. Gelukkig voeg je veel toe

20 mei 2022 om 23:39

Valverde had moeten beginnen en voor ritme speel je sowieso met je beste elf een week van te voren.

20 mei 2022 om 23:42

Er gebeurde weinig en Betis was ook wel heel lief hoor, het zal me niet verbazen als er afspraken mee zijn gemaakt. Niemand kleunde er echt hard in, behalve die gek Marc Bartra natuurlijk, maar die is zo een onbehouwen kluns, hij kan er volgens mij zelf niet veel aan doen. Je hebt niks gemist. Camavinga blijft een genot om naar te kijken, ik hoop echt dat hij start in de finale maar ik vrees van niet.

Denk dat Real niet voluit gegaan is, titel is al binnen en geen risico lopen voor 28e Parijs CL Finale

20 mei 2022 om 23:41

Je met juist wel voluit gaan ritme is wel belangrijk he, weken met b team gespeeld dan moet je nu wel voluit gaan, dit kan je tegen Liverpool nekken gezien het hoge tempo dat Liverpool hanteert.

Dat dubbele erehaag was mooi om te zien. Nog nooit gezien.

Over de wedstrijd kort maar krachtig: het leek op een zomer vriendschappelijke wedstrijd. Beide teams hadden er niet echt zin in leek het wel. Wel een schandalige statistieken van Real tegen Betis. 5 jaar niet gewonnen en gescoord. What the hell? Hoe dan? Achja. De grootste winst is dat niemand geblesseerd is geraakt.

Verder leek het erop dat dit Marcelo's laatste wedstrijd was in Santiago Bernabau. Damn, naar Real gekomen, bij Real eindigen. Wat een speler in zijn prime tijd. Waanzinnige carriere. Ik hoop op god dat die afscheid kan nemen met een vijfde CL titel.

Isco wens ik veel succes in zijn carriere. Buiten de top 3 van Spanje, zou die bij iederen club in de basis staan. Betis wilt hem hebben, alleen zijn salaris is een probleem. Moet inleveren als die iedere week bij dat soort clubs wilt spelen

Bale? Tsja. Zegt genoeg dat die er niet bij was. Zat wel bij de selectie. Maar het zal allemaal wel. Bedankt voor de CL finale goals, vooral 2018 zal mensen die omhaal niet gauw vergeten. Of die waanzinnige solo goal tegen Barca in de Copa del Rey finale. Ik had hem een betere afscheid gegund.

20 mei 2022 om 23:41

Misschien, als Real het lief vraagt, doet Bale zijn sloffen nog eens aan de 28e..

21 mei 2022 om 07:31

Dat zou het verhaal wel afmaken. Komt die als joker erin die niemand had verwacht, en scoort dan de winnende omhaal.

21 mei 2022 om 01:57

Bale was aanvankelijk wel opgeroepen, maar heeft afgehaakt met nog steeds last van zijn rug ... is het verhaal. Hij was dus weer afwezig.

Saaie wedstrijd vandaag. Hoogtepunten van de wedstrijd: Dubbele pasillo en de knuffel van Joaquin en Marcelo. Fijne avond iedereen!

Isco en Marcelo zijn geweldige spelers die een mooi afscheid hebben verdiend. Maar de absolute eindbaas is toch wel Gareth Bale.

Iemand een idee waar Marcelo heen gaat? Of gaat hij met pensioen?

21 mei 2022 om 01:54

Vorig jaar had hij wel geopperd dat hij terug zou keren naar Brazilie om daar te kunnen spelen bij een club en zich in de kijker te spelen bij Tite. Hij wilde naar het WK. Maar ergens in maart jl. las ik dat hij heeft besloten te stoppen. Het lijkt me ook niet dat Tite hem nog zou oproepen. Ik denk dat hij gewoon een leuke baan binnen de club krijgt, daar zie ik hem wel voor aan.

21 mei 2022 om 10:32

Real Madrid gaat na de CL finale met Marcelo in gesprek. Marcelo wilt blijven, zelfs tegen een salaris verlaging.

21 mei 2022 om 10:42

Okay, wil hij nog spelen dan? Dat wist ik niet. Ik dacht dat hij aangaf in maart dat hij zou stoppen. Ik weet niet of de club hem moeten aanhouden als speler, er moet nodig extra mankracht bij op beide vleugels achterin en verdedigend lever je toch veel in als je hem opstelt.

21 mei 2022 om 17:08

Met de komst van Rudiger, is LB positie wel dubbel bezet met Mendy en Alaba. Er moet imo alleen een rechtsback komen. Ik houd Marcelo er graag bij als leider.. zeker als hij veel minder gaat verdienen.

21 mei 2022 om 17:20

Daar heb je zeker een punt inderdaad, in die rol is hij van grote waarde. Vooral voor de jongere spelers is het toch wel een steunpilaar.

Slordig Real Madrid, maar wat heb ik mij weer lopen ergeren aan Sierd de Vos. Die man is echt niet leuk en plaatst zichzelf zo storend op de voorgrond. Jammer dat Ziggo ondanks klachten , er niets mee doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4277 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller3517
RodrygoAanvaller334
T. CourtoisKeeper360
Toni FuidiasKeeper00
Luis LópezKeeper00
A. LuninKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren