ADO ontbindt contract Zwinkels (39): einde samenwerking van 17 jaar

Vrijdag, 20 mei 2022 om 15:44Shane Jebbink • Laatste update: 16:01

Robert Zwinkels vertrekt na dit seizoen bij ADO Den Haag. De doelman maakt al liefst zeventien jaar deel uit van de selectie van de Hagenaren, maar dit seizoen leefde Zwinkels in onmin met zijn club. Zwinkels werd nauwelijks nog gebruikt door ADO, waarna een conflict ontstond tussen de technische leiding van de club uit de hofstad en de doelman. Ondanks een contract voor onbepaalde tijd, wat betekende dat Zwinkels ook na zijn loopbaan aan ADO verbonden zou blijven, is er nu gekozen om na het lopende seizoen afscheid te nemen van elkaar.

“Robert is een icoon en heeft veel betekend voor de club”, geeft Edwin Reijntjes, de algemeen directeur van ADO, aan in gesprek met RTV West. “Ik ben blij dat we eruit zijn na alles wat er is gebeurd. Dat we op een normale manier door kunnen en elkaar de hand kunnen schudden als we elkaar weer zien.” Sinds oktober 2021 komt Zwinkels niet meer in de plannen voor bij ADO. Ook een zware blessure van eerste doelman Luuk Koopmans bracht geen verschil in de situatie van de 39-jarige Zwinkels.

“Nee, die kan niet keepen. Dat is beleidsmatig”, zei toenmalig trainer Ruud Brood over de suggestie. Na de uitspraken van Brood besloot Zwinkels zich ziek te melden. Ook het congé van de oefenmeester bracht geen verandering meer in de situatie. Zo gaat de carrière van Zwinkels enigszins als een nachtkaars uit. De doelman kwam in zeventien jaar bij ADO tot 155 wedstrijden voor de club.

Grote delen van zijn dienstverband moest Zwinkels genoegen nemen met een reserverol; slechts in drie seizoenen was hij basisspeler. Het was de bedoeling dat Zwinkels na zijn carrière een andere functie zou krijgen bij ADO, maar zo ver zal het dus niet komen. Het is nog niet bekend of de keeper ook direct een punt achter zijn loopbaan zet of nog op zoek gaat naar een andere club.


Poll

Is ADO Den Haag slecht omgegaan met Robert Zwinkels?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door maugaza)


Raar antwoord van Brood: ''die kan niet keepen''. Misschien een goede optie voor clubs als GAE, RKC, FC Emmen, Fortuna als 2e of 3e doelman. Hoeveel zal zo iemand verdienen? 2.500 bruto excl. reiskostenvergoeding? Makkelijk verdient met een beetje meetrainen misschien 1x per seizoen in de KNVB Beker een wedstrijdje keepen tegen de plaatselijke amateurs

Nogsteeds bizar dat hij in 2012 een aanbieding van Ajax afwees. Had daar toch 2/3 jaar een paar ton kunnen verdienen en met Ajax op zijn CV de stap naar het buitenland kunnen maken.20 mei 2022 om 15:55

Misschien heeft ajax dit keer meer geluk, is wel de leeftijdscategorie waarin ze doorgaans keepers zoeken

20 mei 2022 om 16:00

Haha daar heb je een punt! Zwinkels, Stekelenburg en Pasveer. Alvast in het contract opnemen dat ze een aanleunwoning van de zaak krijgen

20 mei 2022 om 16:06

Kan niet keepen als in, hij kan ‘vandaag’ niet. Verder vind ik het als ado fan het een schande hoe ermee om is gegaan

20 mei 2022 om 16:07

Verwacht toch dat die hoger dit een 2500 in de maand hoor. Hij zal geen tonnen verdienen, maar zal denk ik toch wel rond de 50k per jaar zitten?

20 mei 2022 om 16:18

Met zijn vorige contracten wel ja, maar als hij nu nog naar een degradatiekandidaat gaat dan zal het wel echt voor het minimale zijn.

Ik had zijn voetbalkaartje nog, van de Albert Heijn geloof ik destijds? (1 ster geloof ik)

Rick Hoogendorp had in die zelfde collectie een legendarische kaartje. Google het maar is

20 mei 2022 om 23:24

Ja! De All-Stars uit 2005 dacht ik, blauwe kaartjes waren dat. Geweldig, haha pure nostalgie. Volgens mij moet de mijn map nog in een kast ergens liggen.

ADO is mijn club, en met mij delen bijna alle supporters een groot hart toe aan spelers afkomstig uit Den Haag. Ik snap echt niet hoe het bestuur telkens zo omgaat met de helden binnen de club. Had hem laten keepen tegen Emmen? Gun die man een benefietwedstrijd? Laat hem een ereronde lopen? Maak hem keeperstrainer? Maar nee, die wordt gewoon in de luwte gezet en vervolgens zonder pardon weggestuurd als al eerder met Immers, Beugelsdijk, Meijers, Goossens (geen Hagenees ik weet het).
Hoe dan ook Zwinkels, jij bent onze superkeeper, succes in je carriere na je actieve loopbaan!

Ja echt onbegrijpelijk, krijgt hij eerst een contract voor het leven en nu zo bij de vuilnis gezet? Hat zal wel met geld te maken hebben. Het geld maakt het voetbal stuk en daarmee ook de clubliefde straks zitten er alleen nog maar van die bobo's die niets beter met hun geld hebben te doen. Tot ze het zat zijn en weer ergens anders hun geld uitgeven en dan vallen al die clubs in de afgrond. De enige die dan overblijven zijn de echte supporters de mensen die echt van hun club houden ronduit walgelijk. Rot op met dat kut geld wat alles stuk maakt. En Robert bedankt voor je jaren die je bij onze club hebt door gebracht wij houden van je en je blijft voor altijd een echte clubman. Succes met je verdere leven en ik wens alle geluk 💚💛😘

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Emmen8340
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
A. DamenKeeper
J. AmofaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

4 fans
Keeper, 39 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren