PSV heeft staf Van Nistelrooij ingevuld: ‘Een uitgebalanceerd team’

Vrijdag, 20 mei 2022 om 14:22Jordi Tomasowa • Laatste update: 14:32

PSV heeft de trainersstaf voor het komende seizoen ingevuld. De Eindhovenaren melden op de officiële clubwebsite dat trainer Ruud van Nistelrooij wordt bijgestaan door onder meer Fred Rutten en André Ooijer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Tja, leuk en voldoende ervaring lijkt me, maar je kunt er nu nog weinig van zeggen. Veel vertrouwen in Ruud en de staf, maar alles moet nog beginnen

20 mei 2022 om 14:38

Juist vrij onervaren toch? Alleen rutte heeft een staat van dienst, maar was geen succes bij psv. De rest eigenlijk nog onbewezen. Ik ben benieuwd naar van nistelrooij. Ik heb er zelf nooit een trainer in gezien. Bij van bommel wel, maar die wordt overal uitgekotst, dus dat hoeft niks te zeggen.

20 mei 2022 om 14:44

Nou ja, Ooijer zit er al even en Rutte zou zeker voor de juiste balans moeten zorgen. Zeg ook niet dat het heel veel is, maar het lijkt me voldoende

20 mei 2022 om 17:05

Ja als spelers leken een van Bommel en cocu veel meer met tactieken bezig dan van Nistelrooij. Had van hun meer verwacht(ondanks dat cocu wel prijzen heeft gepakt met psv, is hij toch ook niet echt geslaagd als trainer)

20 mei 2022 om 15:17

Hoewel het niet mijn eerste keuze zou zijn geweest om hem - tegen zijn wens in eigenlijk - aan te hebben gesteld heb ik er wel vertrouwen in dat het wat kan worden. Van Nistelrooij is tenminste niet zo'n losgeslagen stier als Van Bommel, die controlmaniakaal, eigenwijs en argwanend een spoor van vernieling optrok terwijl zijn jaknikkers achter hem aan hobbelden. Hij lijkt me een stuk opener, bedachtzamer en voor reden vatbaar en heeft aan Fred Rutten een echte vakman naast zich die niet bang zal zijn de discussie te zoeken, zonder de redelijkheid ervan te verliezen.

Wel weer een veelzeggend nietszeggende quote trouwens bij de afbeelding: 'iedereen kent onze visie en deelt onze ambitie om met PSV op hoog niveau te presteren.' Dat eerste is wel heel aanmatigend, want was precies Psv's visie is en volgens welke normen zij succes meten is volstrekt onduidelijk (toon Gerbrands gaf Roger Schmidt gisteren een 7,5(!) voor zijn prestaties de afgelopen twee jaar). Nota bene dat tweede bevestigt dat volledig in het donker blijft wat er nou precies verwacht en beoogd wordt: 'presteren op hoog niveau.' Lekker algemeen en vaag gehouden, want er zouden volgend jaar weleens vragen kunnen komen van de buitenwacht...

Wederom geen erg inclusieve staf helaas.
Buiten dat kijk ik wel enorm uit naar Van Nistelrooij als trainer. De laatste echte wereldspits die vanuit Eindhoven kwam.
Symphatieke man met een rustig karakter.

20 mei 2022 om 14:31

Wat zit je nou al te lullen over diversiteit overal? Lijkt me dat PSV gewoon de in hun ogen beste mensen neer zet op die plekken.

20 mei 2022 om 14:33

Ze zoeken de beste mensen voor het vak, als dat toevallig geen getinte non-binaire transseksuele hermafrodiet is, het zij zo.

20 mei 2022 om 14:34

Noem het maar niet inclusief: een Brabander, een Tukker en een Amsterdammer.. Vrijd divers gezelschap als je het mij vraagt ;-)

20 mei 2022 om 15:03

Sorry. Diversiteit is enkel te meten door oppervlakkige kleurverschillen en waar je graag op wil liggen. Wees eens progressief!

20 mei 2022 om 15:37

Klinkt als het begin van een slechte grap

20 mei 2022 om 14:38

Sorry dat er transgender of pakistaan in zijn staf zit…. Wat een geklets weer over diversiteit. Moet er dan een vrouw, getinte man of een Chinees bij zitten. Van Nistelrooy en PSV zullen een staf uitgekozen hebben waar ze volle vertrouwen in hebben.

20 mei 2022 om 14:42

Ze hadden inderdaad beter PC Principal voor de ploeg kunnen zetten..

20 mei 2022 om 14:43

Wie is dat? @peedek. Ik ken dat niet, is dat een instantie?

20 mei 2022 om 14:53

Jij kijkt klaarblijkelijk geen south park Prem?

20 mei 2022 om 14:54

@Douwe Dabbert, poeh nee. Niet mijn humor en kan daar niet mee lachen. Dat is die animatie serie toch?

20 mei 2022 om 14:57

Yep, en daar verwijst Peedek met PC principal naar waarbij PC staat voor Political Correct...

20 mei 2022 om 15:04

@douwe Dabbert,ah oke, dankjewel voor de uitleg.

20 mei 2022 om 15:07

Jij kunt het er mee eens zijn of niet maar volgens mij mag en kan Prem zijn mening hier gewoon uiten..

20 mei 2022 om 14:43

Tering wat word ik moe van jou. Met je gezeik over diversiteit. Gaat toch om kwaliteit niet om of je homo of transgender etc. bent.

20 mei 2022 om 14:44

@prem: misschien moet je jezelf eens de bedenking maken of er wel valabele kandidaten zijn van 'andere origine' om dergelijke taken in te vullen? Want we gaan de kwaliteit van de staff toch niet onderhevig maken aan de diversiteit ervan? Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Dan kunnen we zelfs spreken van 'positieve discriminatie' wat mij betreft want je selecteert dan een kandidaat enkel en alleen omdat hij/zij een andere origine heeft en niet op zijn/haar kwaliteiten. Zou jij zo gekozen willen worden? Ik alvast niet.

20 mei 2022 om 14:47

Wat is men toch altijd snel op zijn teentjes getrapt als iemand een keer benoemt dat de staf niet inclusief is? Het blijft toch opmerkelijk dat het trainersvak een witte aangelegenheid blijkt, terwijl de arbeidskrachten grotendeels uit oud-voetballers bestaan, een pool van mensen die misschien zelfs voor het overgrote deel uit niet-witte mensen bestaat?

20 mei 2022 om 14:51

"een keer benoemt", nee, Prem doet het bij elk nieuwsbericht wat verschijnt over nieuwe trainers, assistenten, Td's. Vreselijk vervelend, je wil de beste mensen hebben op de belangrijkste posities, als die geen kleurtje hebben dan is dat zo.

20 mei 2022 om 15:05

@ajax1812. Ik benoem het inderdaad wat vaker dan gemiddeld omdat het gewoon een belangrijke kwestie is.
Maar buiten dat zeg ik toch ook veel meer over Ruud van Nistelrooij etc? Dat een zin zoveel woede opwekt... er is nog veel terreinwinst te boeken.

20 mei 2022 om 16:10

@prem: Adil Ramzi is trouwens de opvolger van van Nistelrooij bij de beloften. Ter info.

21 mei 2022 om 10:25

@ajax1812 ... beste wat je dan kan doen is niet reageren op zijn berichten. Is het niet waard om daar aandacht aan te geven.

20 mei 2022 om 15:07

Hoezo wederom? Vorig jaar bestond de staf bijna volledig uit buitenlanders.

20 mei 2022 om 16:02

Ho Ho daar doelt hij niet op he. Het moeten waarschijnlijk gekleurde mensen zijn (als ik dat zo netjes zeg?)

20 mei 2022 om 16:08

Nou dan kan ie zijn lol op, want Adil Ramzi is definitief trainer van Jong PSV.

20 mei 2022 om 15:45

De clubs gaan het nooit leren Prem, zolang de leiding niet inclusief is zullen de trainers dit ook niet worden. Kijk maar naar Ajax: De situatie was ideaal om Reiziger door te schuiven als hoofdtrainer, maar toch kiezen ze voor Schreuder.

20 mei 2022 om 16:07

@bundy, wie zegt dat Reiziger dat wilde? Wie zegt dat Ajax geen eis had dat de nieuwe trainer ervaring had als hoofdtrainer zoals Schreuder dat heeft in Duitsland en Belgie? Je zoekt iets wat er niet is. Triest

20 mei 2022 om 16:19

Wat maakte die situatie zo ideaal om Reiziger door te schuiven dan? En waarom ligt je dat niet toe? Het Ajax dat onder Ten Hag vorm kreeg valt met de nodige uitgaande transfers zodanig uiteen dat de nieuwe trainer de uitdagende opgave heeft om de selectie te renoveren met zo weinig mogelijk kwaliteitsverlies. Met al de nodige veranderingen op de TD-post is het dan best prettig als een trainer kan meedenken die al enige ervaring op het hoogste niveau heeft en internationaal in enkele keukens heeft rond kunnen kijken. En zoals Jmaassen hier ook opmerkt: wie zegt dat Reiziger wilde? Of dat hij informeel niet gepolst is? Weet jij hoe die jongen ligt in de groep om met harde en zachte hand als eindverantwoordelijke aan de groep te staan?

Volgens mij lul je zo maar wat met deze comment, net als die ongefundeerde prijsschieter Prem.

20 mei 2022 om 15:47

@prem_93
Het afgelopen seizoen zaten er drie niet nederlanders is de technische staf. Alleen Ooyer was toen als Nederlander aanwezig in de technische staf. Dat lijkt me toch wel redelijk exclusief voor een Nederlandse club ?
Soms lijkt het er wel een beetje op dat jij dit soort reacties plaats om de reacties ??

20 mei 2022 om 16:01

Poh gelukkig. Ik begon in een ander topic over Koeman al aan mezelf te twijfelen of je nu sarcastisch was of niet. Maar ik had dus toch gelijk en dat was je niet, maar dat maakt jou wel echt een sneu figuur moet ik zeggen.

Ik ben wel klaar met dat principieel gedoe van mensen over diversiteit wanneer dit helemaal niet van toepassing is.ruud kiest de mensen waar hij een klik mee heeft en goed kan samenwerken. Daarnaast is er ongetwijfeld naar ervaring en kwaliteit gekeken.

20 mei 2022 om 16:13

Precies dat. Ik snap niet dat hier het onderwerp racsime besproken wordt. Als we bij PSV of Ajax zo racistisch waren hadden er uberhaupt geen mensen met een kleurtje gewerkt. Maar omdat Reiziger (zoals Bundy hierboven noemt) bijv. niet als hoofdcoach gekozen is bij Ajax komt dat omdat men hem niet wilde vanwege zijn kleur? Als dat zo was had hij uberhaupt niet bij Ajax gezeten. Zouden ze dan toch echt naar kwaliteit kijken?

Prima groep, Ruud heeft een mooie staf gevormd met gasten die hij goed kent en het volste vertrouwen in heeft. Daar gaat het om. Verder is hier nog weinig over te zeggen inderdaad.

Ik ben oprecht benieuwd wat het zowel met PSV als Ajax gaat worden. Nieuwe staf heeft denk ik tijd nodig. Zie in van Nistelrooy echt wel een trainer en qua mentaliteit zit het ook wel goed bij hem. Heeft ook echt de gun factor. Hoop op weer een spannende competitie.

20 mei 2022 om 15:18

Zou een nieuwe staf tijd nodig hebben denk je ja?

Ook bekend wat er met John Feskens gaat gebeuren? Video analist maar geen klik met Schmidt. Van Nistelrooy pikte hem toen op en die is erg te spreken over hem. Gaat Feskens nou met Ruud mee naar het eerste en in welke rol? Hij is namelijk kandidaat om terug te keren naar Willem II als hoofd Scouting.

20 mei 2022 om 15:44

John Feskens keert inderdaad gewoon weer terug als analist bij de A-selectie, lees ik op de website van PSV.

Tim wolf. Bij psv 1. Wat een prestatie van onze udenaar zeg.. heel knap gefeliciteerd tim

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

190 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2022- PSV
2021-2022 Jong PSV
2018-2022 PSV U19
2011-2012 Málaga
2010-2011 Hamburger SV
Laatste voetbalnieuws

Hans Kraay jr. ziet belangrijkste zomertransfer van PSV op onverwachte plek

De aanstelling van Ruud van Nistelrooij heeft volgens Hans Kraay junior de weg geplaveid naar de tot dusver succesvolle transferzomer van PSV. De analist zag elke van de zogeheten topaankopen van...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren