Richarlison haalt uit naar Liverpool-legende: ‘Heb geen respect voor jou!’

Vrijdag, 20 mei 2022 om 12:10Jordi Tomasowa • Laatste update: 14:48

Everton verzekerde zich donderdagavond op spectaculaire wijze van lijfsbehoud door een 0-2 achterstand tegen Crystal Palace om te buigen in een 3-2 zege. Een belangrijke rol was hierbij weggelegd voor Richarlison. De 25-jarige aanvaller was begrijpelijkerwijs content dat de cruciale degradatiewedstrijd in winst werd omgezet, maar kon het vervolgens niet laten om een sneer uit te delen aan Sky Sports-analyticus Jamie Carragher.

Palace stond bij rust met 0-2 voor via doelpunten van Jean-Philippe Mateta en Jordan Ayew. Michael Keane was in het tweede bedrijf verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer, waarna Richarlison Everton - net als vorige week tegen Brentford - bij de hand nam door een kwartier voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. Dankzij het winnende doelpunt van Dominic Calvert-Lewin verzekerden the Toffees zich in de slotfase van handhaving.

Everton heeft lijfsbehoud mede te danken aan de sterke vorm van Richarlison, die in de laatste negen competitieduels goed was voor zes treffers. Na het feestgedruis haalde de Braziliaans international met een nachtelijke tweet zijn gram bij Liverpool-icoon Carragher. De oud-voetballer is tegenwoordig actief als analyticus bij Sky Sports. Carragher liet zich eind april tijdens de Merseyside-derby (2-0 zege Liverpool) kritisch uit over de duikelingen van Richarlison.

"Eerlijk, elke week zie ik hem dit doen! Sta op, ga door met spelen! Hij heeft al drie keer op de grond gelegen en er is niets aan de hand”, aldus Carragher, die na het zien van de herhaling toch iets minder hard was: “Misschien was ik een beetje te hard voor Richarlison, als ik kijk naar de tackle. Maar hij gaat zo vaak neer in de wedstrijd, hij is al twee keer naar de grond gegaan in deze wedstrijd waarvan je niet zeker weet of dat wel nodig was.” Richarlison kwam donderdagnacht terug op de eerdere kritiek aan zijn adres. “Ga je mond spoelen, voordat je over mij en Everton praat. Ik heb geen respect voor jou!”, aldus de Braziliaan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door rm1335)

En Richarlison heeft geen respect voor de sport die hij zelf beoefent. Dit soort types zijn naar mijn mening wel het vergif van de sport

20 mei 2022 om 12:45Je moet jezelf als speler ook beschermen, een verdediger kan de meest vieze tackles maken en 3 wedstrijden schorsing krijgen en de aanvaller kan een blessure hebben van een maand. Als je een aantal klasses beter bent dan de rest, krijg je nou eenmaal meer trappen.

20 mei 2022 om 13:17

Dat excuus gebruikt Robben ook lang, wat zeker in zijn Chelsea-dagen ook een vervelende duiker was. Alleen vind ik dat wel een verschil. Op- of wegspringen om een tackle of sliding te ontwijken en dan jezelf op de grond terugvinden is een ding. Maar vervolgens pijn veinzen, een kaart vragen of gaan liggen rollebollen alsof er geen morgen komt vind ik zonder meer vallen onder 'het in diskrediet brengen van de sport.' Met zo'n stukje amateurtoneel van Anthony tegen Dortmund naai je met Hummels gewoon een collega, tegen zulke dingen zouden bonden en clubs zich uit moeten spreken. En niet alleen Antony natuurlijk, we hebben Lozano vergelijkbare acties zien uithalen en zien elk seizoen dat hele elftallen van bijvoorbeeld Benfica, Sporting en Getafe hier prat op gaan. Bestraffen die handel, wat mij betreft.

20 mei 2022 om 14:24

Ja mag jezelf zeker beschermen als speler. Maar om te doen alsof je been hebt is gebroken en 10 seconden later kan je weer lopen als een kieviet krijg ik als kijker echt enorm jeuk van.

20 mei 2022 om 14:32

Ben dat deels met je eens, de kans is groter dat een scheidsrechter het vertikt een penal te geven als je niet valt of meteen weer op staat. Ondanks dat het een penalty is. Ik begrijp je frustratie dat spelers tegenwoordig doen als ze een gebroken been hebben en niet eens heel hard worden geschopt. Soms is het inderdaad erg overdreven.

20 mei 2022 om 12:53

't hypocriete is alleen dat Mane misschien wel de grootste duikelaar is van de PL, maar daar hoor je hem niet over, want die is van Liverpool.

20 mei 2022 om 13:05

En Salah ook een lange periode.. niet dat ik ze hier dat kwalijk ga nemen want zijn zoveel spelers die dat doen maar hypocriet is het inderdaad wel..

20 mei 2022 om 13:18

Dat is helemaal niet hypocriet. Als het gesprek over Richardlyson gaat op dat moment, mag een analist van een tv-zender toch ongeacht zijn verleden vinden dat het een aansteller is of niet dan? Het wordt pas hypocriet als het over Mané gaat en hij neemt die jongen met hetzelfde gedrag in bescherming.

20 mei 2022 om 13:28

meh...ik vind het bewust niet benoemen van duikelaars van Liverpool ook hypocriet als het algemene onderwerp duikelaars is. En dat is wel voorgekomen.

20 mei 2022 om 13:43

Is hypocriet het volwassen woord voor...nee jij dan? Lekker man!

20 mei 2022 om 13:44

Je vergeet alleen dat Richarlison de grootste duikelaar in de prem is, mss wel de meest gehate speler in de prem wat jammer is want talent heeft hij zeker, hij kan een grote speler worden als hij stopt met die onzin.

20 mei 2022 om 13:48

Hij kan een grote speler worden als hij stopt met die onzin? Naja, salah en mane zijn ondanks hun schwalbes ook groot geworden.

20 mei 2022 om 13:58

Je ziet niet dat de Richarlison schwalbes gewoon erg erg slecht zijn? Doen alsof zijn been breekt, super krachtig opstaan op datzelfde been en dan 3 sec later een sliding inzetten met dat been haha

20 mei 2022 om 14:08

Jawel hoor, ik ontken niet dat hij vaak acteert. Maar je ziet wel dat spelers van Liverpool (en wat engelse spelers als Kane, Sterling enzo) niet dezelfde behandeling krijgen. Zelfs de liverpool fans zijn objectiever dan de analisten daar (carra, richards, etc).
Maar hey, wie weet is dit puur met entertainment purposes gedaan. Krijgen we straks een hele mooie derby te zien.

20 mei 2022 om 14:16

Blink wat bedoel je precies want Richarlison komt erg vaak weg met zijn theater waardoor hij juist zo gehaat is. Verder is hij de beste speler van Everton en zouden ze al zeker gedegradeerd zijn zonder hem en daardoor word hij vaak opgezocht maar zijn acteer levels vind ik toch iets extremer dan Salah en Mane, bij hem valt het meer op.

20 mei 2022 om 14:22

Na je eerste zin zijn we het dan toch gewoon eens? Hele discussie over Richarlison is dus gesloten haha.

20 mei 2022 om 12:58

Dan heb je op dit moment ontzettend veel vergif in de sport.

20 mei 2022 om 13:19

Heb je ook zeer zeker. Onder andere door dit gedrag ben ik afgehaakt om veel wedstrijden te kijken. Ik volg de eredivisie en de Nederlandse ploegen in Europa, maar ik blijf er niet voor thuis. Buitenlands voetbal/Europese wedstrijden van clubs buiten Nederland kijken ik nog heel zelden.

20 mei 2022 om 13:21

Dat is ook zo. 'vroeger' werd je nog met schande van het veld gehaald, nu is het 'winnaarsmentaliteit'

Als er iemand biased is, is het Carra wel. Dat ze die gek een podium geven als analist is mij tot de dag van vandaag een raadsel.

20 mei 2022 om 12:38

Nadat hij dat meisje in haar gezicht spuugde op de snelweg had hij wel van televisie gemogen ja

20 mei 2022 om 13:05

Hij zou zijn baan ook verloren hebben, ware het niet dat de ouders van het meisje voor hem hebben gepleit om hem niet te ontslaan.

20 mei 2022 om 16:00

Slippy G ft. Spitty C

20 mei 2022 om 12:38

Heeft hier toch wel echt een punt

20 mei 2022 om 12:43

@H7Z-22

Is dat zo?? Ik vind bvb Gary Neville veel meer biased dan Carra.

20 mei 2022 om 12:46

Bvb?! 😂😂

20 mei 2022 om 12:48

Nee joh. Neville heeft ook nog diepgaande interviews met andere spelers, ook ex-rivalen en hij heeft daar veel respect voor. Hij praat ook vaak respectvol over Liverpool, terwijl Carra niks maar dan ook niks positiefs kan zeggen over United en haar spelers.

20 mei 2022 om 12:57

@blaugrana11

Bijvoorbeeld :D

20 mei 2022 om 14:14

Klopt. Neville, net als Keane, heeft nog enigszins het respect naar rivalen toe. Zij zijn veel objectiever dan Carra.

20 mei 2022 om 12:48

Ach die hele commentaar club is biased in Engeland . Richards, Neville etc, is ook vele maal ruwer dan hier.

20 mei 2022 om 13:11

Henry is de enige goeie daar. Die vind ik dan wel echt geweldig. Ferdinand probeert nog subjectief te zijn, Lescott met momenten ook. Al de rest zijn subjectief als de pest en voegen ook helemaal niets toe. Richards zit er alleen voor zijn aanstekelijke lach.

20 mei 2022 om 13:34

Uiteraard is Henry de enige goeie;-)

20 mei 2022 om 14:03

Keane wordt vaak uitgelachen maar hij is de enige die iedereen hard aanpakt. United of geen United spelers. Cara heel hard Liverpool biased, Neville zit meer tegen het neutrale. Ferdinand is een lachertje en Richards is er voor de sfeer.

20 mei 2022 om 14:02

Wat is er mis met subjectiviteit? Het is in de PL bij de meeste programma's nog een old boys club waar ze met wat humor nog voor wat leuke tv zorgen? Zitten we hiet met die dikzakken Sneijder/vdvaart en appelvlaai die objectief proberen te zijn en eigenlijk geen donder zeggen en er alleen maar voor het geld en de bitterballen komen...

20 mei 2022 om 14:16

Je bent een analist, geen comedian. Ik als voetballiefhebber heb niks aan iemand die op tv zijn eigen clubje probeert te verheerlijken ten koste van rivalen. Ik heb T Henry anders nog nooit neerbuigend zien doen tegenover andere ploegen. Zo kan het ook.

20 mei 2022 om 14:19

En nog iets, er was een periode dat Salah ook duiktrekjes had, dan hoor Carra weer niet. Kinderachtig.

20 mei 2022 om 14:27

Als ik kijk zie ik naast erg goede tactische analyses van Neville en Carra (henry is daar veel minder in) ook de grapjes als leuk onderdeel van de show..... show....show... grapjes worden eruit gepakt om in de media te herhalen en zie hier het resultaat.

Ik kijk voetbal en deze programma's voor plezier, misschien moet je 10 voor taal gaan kijken? Dat je Salah er weer bij haalt is nog een teken dat je de humor niet snapt in deze. De rivaliteit en het feit dat Richarlison er niet tegen kan is alleen maar mooi.... zorgt voor sfeer.

Dus sfeer, humor, analyses vs analyses. Zoals ik al zei....beter dat je dan niet kijkt of 10 voor taal

Zo onnodig, waarom moet je nou zo reageren, maakt er veel meer van dan nodig.

20 mei 2022 om 12:47

Hij mag reageren, die analisten leven in hun veilige Sky-TV of BeIn bubbel en mogen roepen wat ze willen, logisch dat sommige spelers de onzin dan zat worden

20 mei 2022 om 12:58

Gaat er niet om of het mag of niet, natuurlijk mag het, maar je creëert hier alleen maar weer een controverse mee, die niets oplevert. Zeker als je dat op twitter zet.

Het is vooral erg kinderachtig.

20 mei 2022 om 13:26

Welke controverse? Hij krijgt een sneer en deelt er zelf ook weer een uit. Zoals het hoort in mijn ogen, uitdelen en incasseren en weer verder met je leven. Snap niet zo waarom van voetballers verwacht wordt dat ze altijd maar moeten incasseren. Lekker je muil open trekken als je daar zin in hebt.

Ach dat respect hebben/tonen en het te pas en te onpas uitspreken en/of opeisen word ik ook wel een beetje moe van. "Vroeger" mocht je iemand of niet, het werd 1x uitgesproken en verder ging je over tot de orde v/d dag en werd er niet meer over gesproken..

20 mei 2022 om 12:47

Social media biedt helaas een platform om dit soort zaken tot in de ellende te blijven oprakelen.

20 mei 2022 om 12:55

I know, ik heb hier een account en speel Hattrick (online voetbal simulatiegame) maar verder heb ik er een broertje dood aan..
Aajoh, wanneer Kane een duik maakt noemt Carra het vast 'intelligent play' o.i.d.
Die Carragher wil gewoon weer goedkoop scoren door de niet-Engelse speler weer eens af te branden op nationale tv, de Engelsen zijn erg xenophobisch wanneer het op niet-Engelse spelers aankomt (heeft ie dit trouwens ooit gezegd over Mo Salah, de Liverpool speler? Vind het wel geinig dat Richarlison via Twitter reageert, analisten zitten altijd in hun veilige bubbel en mogen met zoveel poep smijten als ze willen, alleen maar eerlijk toch!Hahaha 6 doelpuntje gemaakt in de competitie en denk dat hij God is. Triest mannetje. Hij mag dromen dat hij bij Liverpool mag spelen. Aansteller.

20 mei 2022 om 13:28

Even lezen voordat je reageert, 6 doelpunten in de laatste 9 wedstrijden. 10 in totaal met 5 assists daarbij, zo slecht is dat echt niet.

20 mei 2022 om 14:16

Maar nog steeds minder laten zien dan Carragher bij Liverpool. Dit is zo'n gevalletje, Carragher doet zijn werk, geeft zijn mening en daar moet je als voetballer zolang het normaal is mee dealen. Dit soort uitspraken zorgt er voor dat Richarlison er nog slechter op komt te staan, hij kan toch niet ontkennen dat hij met regelmaat duikt?

20 mei 2022 om 14:36

Toch wel een presentatie die statistieken in een team wat voor geen meter draait. Heeft met zijn aandeel in principe Everton gered en in de PL gehouden.
Ik denk dat Liverpool de laatste club is waarover die zou dromen om te mogen spelen

Ach ik snap hem wel. Carragher is een verschrikking van een analist. Zo subjectief en zijn eigen agenda erdoor rammen. Zou verder overigens best kunnen dat Richarlison een duikelaar is maar dat horen we dan nooit over Salah wanneer die weer eens opzichtig neergaat wanneer Carragher in de studio zit. Ik kan hem ook niet uitstaan.

Carragher is toch geen legende, houd toch op man. Dat zijn spelers als Rooney, Lampard, Gerrard, Henry etc. Carragher was een 13 in een dozijn voetballer. Zou zijn mening ook niet zo serieus nemen als Richarlison zijnde. Weer de zoveelste die met zijn Liverpool bril overal op af loopt te geven. Deze man is alsof we Sjakie de analyses laten doen bij Feyenoord, of Van Hanegem die bij Ajax. Een parodie op een analist en compleet ongeloofwaardig.

20 mei 2022 om 13:30

Henry, Lampard en Rooney voor Liverpool gespeeld dan?
Carragher, 508 wedstrijden voor Liverpool gespeeld, dan ben je toch echt wel een Liverpool legende hoor en heeft zeker echt wel seizoenen gehad, waar hij echt een topverdediger was in de PL. Los van zijn werk als analist heeft Carragher met o.a. het winnen van de CL en Uefa Cup een prachtige carriere gehad.

20 mei 2022 om 14:04

Vind ik wel meevallen. Hij heeft nooit de Premier league gewonnen en Carragher zat er ook bij wanneer het ontzettend slecht was bij Liverpool en dat was niet omdat hij zo goed was en aanblijf het niveau daalde met hem mee. Carra heeft niks van wereldklasse aan zichzelf en is waarschijnlijk ook niet een van de beste Engelse verdedigers. De namen zoals Gerard en Lampard etc. zijn dan weer wel de beste van hun soort.

20 mei 2022 om 14:12Los van het feit wie beter was/is vind ik er niet toe doen. Wanneer je zoveel wedstrijd voor de club Liverpool heb gespeeld, vind ik inderdaad dat je dan mag spreken over een Liverpool icoon/legende. Voor de PL: is dat natuurlijk weer een ander verhaal. Note: Gerrard heeft overigens ook nooit de PL gewonnen.

20 mei 2022 om 13:53

Jij snapt de rivaliteit jokes niet he, Richarlison is een perfect slachtoffer, die hapt gewoon altijd. Zelfde als Neville en Carragher tussen elkaar. Waarom ben je zo geergerd?

Carragher is een legende voor Liverpool en de PL en dan een punt.

Ze zouden ook moeten stoppen om types als Carra podium te geven. Absurde type ook met totaal geen verstand

Haha, Mane en Salah duiken dagelijks. Dat is verder niet erg, helaas heeft elke team wel duikelaars. Maar over Mane en Salah (en ook jongens als Harry Kane en Sterling bij Engeland) hoor je deze man nooit. En bij een speler van Everton dan weer wel. Wat is hij toch ongelofelijk bevoordeeld en oneerlijk als analist. Kan zulke analisten echt niet uitstaan. Overigens heeft dat hele groepje analisten in Engeland weinig niveau. Carragher, Richards, Mcmanaman, Joe Cole. Grappig om te zien dat de beste analisten die op de Engelse TV zijn geweest, allemaal buitenlanders zijn. Henry, Wenger, Slaven Bilic om er maar een paar te noemen.

Salah en Mane gaan 20x per wedstrijd naar de grond maar daar zegt Jamie niks van

20 mei 2022 om 13:59

Zou ik ook niet doen als het onderwerp Richarlison is en hij zo lekker hapt? Perfect slachtoffer...

Onnodig van Richarlison dit vind ik, maar
Carragher is sws nooit objectief anders pakt hij Mane en Salah ook aan. Verschrikkelijke analist vind ik hem.

Waarom zijn veel goede Braziliaanse spelers toch van die duikelaars? Wordt daar op getraind bij de nationale ploeg? Neymar, Vinicius, Antony en Richarlison zijn er allemaal heel goed in

20 mei 2022 om 14:19

En portugesen, en uruguayanen, en duitsers, en italianen, en arjen robben

21 mei 2022 om 02:19

en Egyptenaren, Senegalezen en Engelsen ... aardig wat Engelsen.

Dus Carra en Richarlison stoken het vuurtje Liverpool/everton op en mensen zijn op hun pik getrapt aan beide kanten van het verhaal? Dit is toch mooi voor de rivaliteit.

OFF: de manier waarop Richarlison steeds naar de grond gaat is gewoon erg slecht, heel erg doorzichtig. Gekken worden wel vaker genegeerd :D

Stel je voor, een mogelijke voorhoede van Brazilië Neymar, Richarlison en Antony. Dan raad ik iedereen aan van tevoren een jointje te roken om eens goed te kunnen lachen.

20 mei 2022 om 14:18

Je vergeet Vinicius, die kan ook nog wel eens graag neergaan.

20 mei 2022 om 14:18

Deyverson als pinchhitter als er tijd moet worden gerekt

20 mei 2022 om 14:37

Vergeet onze Casemiro en Vini niet :D

Irriante gozer die richarlison, had het zo mooi gevonden als CP nog de 3-3 had gemaakt na al die kneuzen op het veld

Veel redenen tot vreugde gisteren bij Everton maar een dag later na alle commotie zal men zien dat de schulden nog altijd even hoog zijn als een dag eerder en dat Everton niet bij machte is, om een sterker team te gaan opbouwen want daar zijn geen middelen voor, dus volgend seizoen wordt weerom een struggle om niet te degraderen. Misschien komen er nog minpunten bij in het klassement omdat Everton de Engelse Financial fairplay niet heeft nageleefd ! Lijkt me beter dat Richarlisson vlug een nieuwe club zoekt !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Southampton40-24
16.Everton39-23
17.Leeds United38-37
18.Burnley 35-19
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
H. TyrerKeeper
R. AstleyVerdediger
J. BranthwaiteVerdediger
S. ColemanVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

3 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Everton 30 10 9 0
2020/2021 Everton 34 7 4 1
2019/2020 Everton 36 13 8 0
2018/2019 Everton 35 13 5 1
2017/2018 Watford 38 5 4 0
Laatste voetbalnieuws

Tottenham bevestigt komst van peperdure aanvaller; focus komt op Bergwijn

Richarlison is officieel speler van Tottenham Hotspur, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. De 25-jarige aanvaller tekent tot medio 2027 in Noord-Londen. Volgens Fabrizio Romano en diverse toonaangevende Engelse...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren