Feyenoord krijgt nul op het rekest en ziet Zoet verlengen in Serie A

Vrijdag, 20 mei 2022 om 15:16Tom Rofekamp • Laatste update: 15:36

Jeroen Zoet gaat voor zijn kans bij Spezia. De 31-jarige sluitpost is doorgaans tweede keus bij de huidige nummer zestien van de Serie A, maar is enorm op zijn plek bij de club. Op zijn beurt is Spezia 'onder de indruk van de professionaliteit' van Zoet, waardoor hij zijn aflopende verbintenis met twee jaar verlengt. Daarmee slaat de elfvoudig Oranje-international interesse van onder meer Feyenoord in de wind. Het Eindhovens Dagblad meldde vrijdagochtend al dat Zoet zou gaan verlengen bij Spezia.

"Ik ben erg blij dat ik mijn contract heb verlengd en dat ik zoveel emoties bij deze club heb mogen ervaren. Mijn familie en ik zijn hier erg gelukkig, we voelen ons thuis en ik ben klaar om de toekomstige sportieve uitdagingen aan te gaan", zo verklaart Zoet vrijdag na het zetten van de handtekeningen. Clubpresident Philip Platek is blij met het aanblijven van de doelman. "Jeroen is een voorbeeldige professional met een belangrijke carrière achter de rug. Zijn ervaring zal van fundamenteel belang zijn voor de groei van onze jonge talenten en we zijn erg blij dat we zijn contract hebben verlengd."

Zoet maakte in de zomer van 2020 voor anderhalf miljoen euro de overstap van PSV, waar hij zes seizoenen lang de onbetwiste eerste keus was, maar in zijn laatste jaar zijn plek verloor aan Lars Unnerstall. De geboren Veendammer begon als eerste keeper in Italië, echter gooide een liesblessure al na twee duels roet in het eten. Ivan Provedel deed het uitstekend als vervanger van Zoet en gaf zijn plek onder de lat nooit meer weg.

Ondanks zijn geringe perspectief op speeltijd verlengt Zoet zijn verbintenis dus tot medio 2024. De clubleiding bij Spezia is te spreken over de professionaliteit die de doelman naar de spelersgroep uitstraalt, waardoor een verlenging ook van hun kant de insteek was. Ook onderhouden Provedel en Zoet de concurrentiestrijd ten spijt een erg goede relatie; de twee proberen elkaar constant naar een hoger niveau te brengen.

Zoet laat daarmee de veelvuldige belangstelling die er voor hem was links liggen. Onder meer Feyenoord en diverse andere Eredivisie-clubs zouden hengelen naar de diensten van de goalie. 1908 schreef half april dat Zoet een terugkeer naar Nederland serieus overwoog, mede omdat hij voor de tweede keer vader zou worden. In de toekomst zou Zoet wel degelijk openstaan voor een terugkeer naar zijn geboorteland, maar nu is zijn streven om nog zo veel mogelijk wedstrijden in de Serie A te spelen. Feyenoord Transfermarkt weet tevens dat dit ook te maken heeft met een belastingregel die eraan komt voor buitenlandse spelers in Italië. Bij een contractverlenging zou Zoet deze regel nog kunnen omzeilen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door nicomos)

Goede zet van Spezia. Houden zich toch aardig staande in een sterke competitie. Hopelijk kunnen ze ook nog een aantal veldspelers erbij halen, zodat ze kunnen groeien. Wingers hebben ze al met Verde en Gyasi.

Niet heel rouwig om. Zal ook geen misselijk salaris vragen. Hoop ook dat Bijlow komend seizoen minder pech heeft met blessures, waardoor de 2e keeper minder belangrijk wordt. Marciano heeft natuurlijk niet gebracht wat we hadden gehoopt, maar heeft het in de wedstrijden waar het er echt om ging toch goed gedaan.

20 mei 2022 om 08:15

Hoe groot acht je de kans dat Bijlow komende zomer vertrekt eigenlijk? Zit inmiddels al heel wat jaar bij Feyenoord en er zal, zeker als hij in de finale geen grote fouten maakt, genoeg interesse zijn. Of wil hij zelf per se blijven?

20 mei 2022 om 08:22

Fossen. Ik denk dat Bijlow nog wel minimaal 1 jaar blijft. Mits fit, is hij de absolute nummer 1 van Feyenoord en ook in beeld bij Oranje. Bij een andere club moet hij de concurrentiestrijd nog maar zien te winnen en met een beetje pech raakt hij geblesseerd en komt hij er niet meer in. Met het oog op het WK lijkt mij dus dat hij nog wel blijft.

20 mei 2022 om 08:23

Ik denk dat Bijlow nog wel een jaartje blijft hoor. Heeft vorige zomer een verbeterd contract (tot 2025) ondertekend en is ook echt een Feyenoord supporter pur sang, die leeft echt zijn droom momenteel. Hij is pas 24 dus nog tijd zat voor een keeper om ooit nog een stap hogerop te maken. Om nummer 1 van Oranje te worden op het WK moet hij ook basis keeper zijn natuurlijk en die garantie heeft ie bij Feyenoord wel.

20 mei 2022 om 08:24

Lijkt me erg klein. Hij is gewoon erg blessuregevoelig waardoor clubs denk ik niet snel zullen komen. Hij ligt vast tot 2025 en Feyenoord zal hem denk niet willen verkopen. Absolute hoofdprijzen krijg je niet voor een keeper en er zal vast genoeg verkocht worden van de zomer. Zelf word hij ook nog vader dus staat hij wellicht ook niet te poppelen om direct naar het buitenland te gaan.

20 mei 2022 om 08:30

Eens met de mannen hierboven. Hij zal eerst een jaar of 2 fit moeten blijven voordat de grotere clubs interesse zullen tonen. Ook het wk zal meespelen en daarnaast is hij een echte Feyenoordfan. Normaal speelt dat niet mee, maar Bijlow is wel extreem.

20 mei 2022 om 08:35

Duidelijk inderdaad, WK speelt uiteraard een grote rol. Zou mooi zijn als hij zich kan ontwikkelen tot internationale topkeeper. Die kunnen we bij Oranje wel gebruiken.

20 mei 2022 om 10:43

Fossen ik denk dat een prestatie in de finale en een goed WK een onderdeel zijn, maar vooral zijn fitheid een belemmering is om een top transfer te maken. Eerst maar eens een geheel seizoen fit afmaken anders gaat geen club zich daar aan branden.

20 mei 2022 om 12:44

0% zal eerder nog gaan verlengen.

20 mei 2022 om 10:29

Marciano vind ik persoonlijk niks. Een goede tweede doelman is zeker voor Feyenoord een must, want Bijlow ligt er elk seizoen wel minimaal een maand uit. Dan is Zoet juist prima om achter de hand te hebben

Geef hem groot gelijk. La Spezia is een prachtige stad (en omgeving).

Denk dat Feyenoord dit niet heel erg moet vinden. Was zeker van meerwaarde geweest maar denk dat ze iets hoger aan kunnen komen en moeten mikken.

20 mei 2022 om 08:42

Als 2e keeper zou hij prima zijn, mss wat aan de dure kant...

20 mei 2022 om 08:56

Wellicht zou een Wellenreuther een optie zijn? Kan nooit al te veel kosten na de degradatie van Willem 2. Geen hoogvlieger, maar voor Eredivisiebegrippen gemiddeld denk ik? En dan hopen dat het net zo uitpakt als met Marsman. Zekerheid met een 2e keeper heb je toch nooit, maar Marciano zit wel onder het niveau van een gemiddelde Eredivisiekeeper.

20 mei 2022 om 09:04

Met Marciano hou je elke keer je hart vast, vooral bij hoge ballen en ballen die er tussen in vallen. De tweede goal van Twente afgelopen weekend was natuurlijk een nieuw hoogte- euh ... dieptepunt ...

Tja. 2e keeper bij Spezia of 2e keeper bij Feyenoord. Ik had ook voor het leven in Italië gekozen. Echter zou hij bij Feyenoord best veel wedstrijden keepen omdat Bijlow doorgaans geblesseerd is.

20 mei 2022 om 09:41

Serie A of Eredivisie. Serie A een stuk hoger aangschreven. Ok het salaris zal in Italie hoger zijn. Het weer is er beter en je kan er uitstekend uit eten op elke straat hoek. ''ik snap zijn keuze wel.

20 mei 2022 om 09:49

Dat is een beetje het geroep over Bijlow, maar hij is eigenlijk helemaal niet zo vaak geblesseerd. In het begin van zijn carriere lag hij er vaak uit, omdat hij vaak in contact kwam met aanvallers (zijn manier van uitkomen). Had hij weer een botsing en lag hij er weer uit. Je zag in dit seizoen dat hij dat heeft geleerd en vrijwel blessurevrij is gebleven. Die voetoperatie hebben ze uiteindelijk zelf voor gekozen om dat op dit moment te doen. Als Bijlow deze lijn van keepen doorzet, zie ik niet in dat hij er volgend jaar veel uit zal liggen.

20 mei 2022 om 12:45

doorgaans? Gaat dat nu een eigen leven lijden? Omdat nu wel werk gemaakt is van de pees in zijn voet en de vorige keer niet

Groot gelijk, beter 2e keeper in Italie dan in Nederland.
Als Feyenoord hem puur als 2e keeper zou halen dan getuigd het voor klasse.
Maar als eerste keeper / opvolger van Bijlow moet je echt hoger mikken

Begrijpelijk, van bede kanten.
Het zou natuurlijk een uitstekende vervanger kunnen zijn van Bijlow die nogal eens geblesseerd is. Zoet snap ik ook wel die heeft geen zin om voor minder geld in een kleinere competitie de twee viool te spelen.

20 mei 2022 om 09:50

En op je 31ste in Italie wonen lijkt me op dat moment ook een stuk relaxter dan alweer terug naar Nederland gaan. Geef hem nog een jaar of 4 en hij is met voetbalpensioen. Dan is de kans groot dat hij alsnog terugkomt. Dan zou ik het er nu ook gewoon van nemen

Je moet zeker op Bijlow bouwen,hij leeft ja in de glazen kast.trouwens veel teveel opgehemeld,ook hij heeft zijn fouten.bv uitkomen en uittrappen naar zijn mede spelers
Daarom hoop ik dat flekken erbij het ned elftal erin komt,zeer goed met uittrappen en uitkomen en mee voetballen.

De keepersjacht voor Feyenoord is toch wel ingewikkeld. Een uitgesproken eerste keeper zal lastig te billijken zijn omdat je Bijlow hebt en die krijgt normaal gesproken de voorkeur. Als je dan op zoek gaat naar een uitgesproken tweede keeper zit je weer met de categorie Marciano.
Als eerste keeper had je Zoet waarschijnlijk wel van de Italiaanse bank kunnen lokken. Maar als tweede keeper is het duidelijk een ander verhaal.

Niet heel jammer. Als je Zoet de laatste jaren ziet keepen is hij of Marciano als 2e keeper een beetje lood om oud ijzer.

Ik geef hem groot gelijk. In Nederland komt hij weer onder een vergrootglas te liggen. En nu kan hij fijn in Italië, tegen waarschijnlijk een vergelijkbaar salaris, in de luwte zijn ding doen.

Na 3 jaar betalen buitenlandse spelers in Italië maar 20% belasting ipv 45%, dus dat zal ongetwijfeld meespelen in zijn “professionaliteit”

Ik vind het eigenlijk wel jammer eerlijk gezegd. Je ziet nu hoe belangrijk het is om een goede tweede doelman achter de hand te hebben. Zoet had een perfecte reserve doelman geweest voor ons. Je kan wel roepen dat Feyenoord hoger moet mikken. Maar zoek maar eens een betere doelman die trek heeft in een rol als reserve, die zijn er denk ik niet echt. Ik hoop dat Feyenoord niet gaat voor een Erwin Mulder. Hopelijk gooien ze eens wat lijntjes uit bij Paes, Olij of Wellenreuther.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spezia Calcio

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Empoli41-20
15.Sampdoria36-17
16.Spezia36-30
17.Salernitana31-45
18.Cagliari30-34
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. GottiUnknown
A. HugeuxUnknown
J. ZoetKeeper
P. ZovkoKeeper
K. AmianVerdediger
S. BastoniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Spezia Calcio.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spezia Calcio.

115 fans
Keeper, 31 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren