AZ krijgt in absolute slotfase keiharde dubbele dreun van Heerenveen

Donderdag, 19 mei 2022 om 20:36Shane Jebbink • Laatste update: 21:10

SC Heerenveen heeft donderdagavond op spectaculaire wijze in de allerlaatste minuten een achterstand tegen AZ omgebogen in een overwinning. De Friezen zagen in de eerste play-offwedstrijd een door Sydney van Hooijdonk tot stand gebrachte voorsprong gekeerd worden door Alkmaarse treffers van Hakon Evjen en Vangelis Pavlidis. AZ leek op weg naar een belangrijke uitzege, maar dat was buiten Amin Sarr en Tibor Halilovic gerekend. Met fraaie schoten in respectievelijk minuut 90 en 95 van de genoemde spelers werd het 3-2 voor Heerenveen. Zondag zal in Alkmaar bepaald worden wie zich in de finale van de play-offs mag meten met FC Utrecht of Vitesse.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie stoot door naar de finale van de play-offs om Europees voetbal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

141 reacties (laatste reactie door london calling)

Deze nederlaag typeert dit seizoen van AZ. Seizoen is klaar, wij verdienen geen Europees voetbal. Wat moet er meer nodig zijn om afscheid te nemen van de trainer?

19 mei 2022 om 20:47

Dus als je met AZ een keer geen europees haalt moet je er meteen uit?

19 mei 2022 om 20:50

Jansen is echt een drama al is het spelers materiaal ook niet geweldig. Laat hem juist daarom idd maar nog een jaar zitten.

19 mei 2022 om 20:51

Het is niet alleen de schuld van de trainer. Huiberts heeft het dit jaar op technisch vlak zwaar ondermaats gedaan maar ik verwijt de trainer van het structureel spelers opstellen die absoluut niet in de basis bij AZ horen.

19 mei 2022 om 20:55

100%… als je er tegen Heerenveen uitgaat wel.

19 mei 2022 om 20:56

Wel na een mega zeperd tegen Bodo Glimt. Geen excuses

19 mei 2022 om 21:04

@joshua11,

Dat ben ik met je eens! Er is vorig seizoen voor maar liefst ruim 53 miljoen aan kwaliteit verkocht. En voor slechts 9 miljoen vervangers gehaald. Dat merk je direct.

AZ begon ook heel slecht aan het seizoen, kwam knap terug met een serie van 18 wedstrijden ongeslagen geloof ik. Maar overall kom je gewoon kwaliteit te kort.
Dat kun je de TD aanrekenen.

Ik weet dat het beleid van AZ is om vooral mer jeugd te werken en max. 4 miljoen aan een transfer uit te geven, maar daarmee maak je het jezelf heel lastig. Zeker als de ambitie is om de top-3 aan te vallen.

19 mei 2022 om 22:25

Ja inderdaad. Wat is dit überhaupt voor vraag? We zijn steveevast top 4 of 3.

20 mei 2022 om 12:52

Geen enkele speler is onder Jannssen beter geworden. In tegendeel die zijn gewoon slechter.

19 mei 2022 om 20:47

Vroeg ik me ook al af. Dit bedoel ik niet provocerend, want ik weet dat de gemiddelde AZ-fan er anders over denkt, maar het AZ bestuur ziet zichzelf gelijkwaardig aan de top 3 toch? Of tenminste dat het concurrenten zijn. Dan is plek 5 met slecht voetbal toch eigenlijk reden voor ontslag? Vind dat het bestuurd/TD ook bij zichzelf te rade mag gaan. Als je zoveel kwaliteit kwijt raakt en er amper wat voor terug koopt, dan is plek 5 misschien wel het maximale.

19 mei 2022 om 20:53

Dat ontslag had sowieso wel gemogen nadat we 3x puntverlies leden tegen de hekkensluiter. Zelfs bij de nr 15 lig je dan zwaar onder vuur, maar bij AZ vinden we het allemaal wel prima.

19 mei 2022 om 22:41

Als eerst wil ik zeggen als AZ is dat ons doel is om steevast aan de top 3 aan te sluiten. Wij halen best goede resultaten tegen de top 2 maar zien ons niet beter dan de top 2. Dat is maar een mythe. Plek 4 is prima. Plek 3 is top. En plek 5 is slecht.
Daarnaast wil ik wel zeggen dat er sprake is van een top 2. De afgelopen jaren zijn Feyenoord en AZ aan elkaar gewaagt qua resultaten. Vorig seizoen was AZ beter dan Feyenoord. En dit seizoen is Feyenoord beter. Maar dat had bijvoorbeeld wel anders eruit kunnen zien. Want op het nippertje en met een beetje geluk won Feyenoord net op het rand tegen hun tegenstander in de voorrondes van de Conference Leuqea. Nu staan je in de finale voor Nederland punten aan het halen, maar dat had dus wel anders kunnen zijn.

19 mei 2022 om 23:35

Finaleplaats van Feyenoord is gewoon afgedwongen, want wil je nu eigenlijk precies zeggen? Zitten tig wedstrijden tussen Dritta en een finaleplaats. Wat een afgunst

19 mei 2022 om 23:53

Lezen is ook een vak

20 mei 2022 om 01:55

Europees voetbal halen ook

20 mei 2022 om 04:46

Mja is verlies bij een nr 15 (meerdere keren) reden voor ontslag? Ik twijfel eerlijk gezegd of je RKC vorige week hierin meeneemt.. ja het is bij AZ zeker minder dan vorig jaar, maar ookal heeft mijn club vandaag heel goed gespeeld, acht ik ondanks dit verlies AZ nog steeds als favoriet om de play offs te winnen. 1 doelpunt moeten ze gewoon goed kunnen maken in Alkmaar. Als ze dat niet kunnen, verdienen ze het inderdaad niet. Helemaal in eigen hand nog..

20 mei 2022 om 04:48

Als je aan het eind van de rit, ongeacht tegenstanders, in de finale staat is dat gewoon helemaal je eigen verdienste

20 mei 2022 om 13:00

Het gaat niet om een resultaat tegen RKC of Herenveen. Het gaat structureel mis met deze trainer. Spelers maken individueel of collectiev wekelijks de zelfde fouten. Van doorstroom van de jeugd is bijna geen sprake meer. De zelfvertrouwen bij de spelers is helemaal weg. In de laatse 2 wedstrijden waren de 2 beste spelers de 2 18 jarigen die eerder (bijna) geen deel van de selectie waren. Toeval? Denk ik niet.

19 mei 2022 om 20:49

Niet overdrijven, dit kan AZ thuis wel rechtzetten. Gewoon zondag in Alkmaar erachter gaan staan als supporters en vol voor de overwinning gaan. Normaal wint AZ dat wel.

Ook die hele negatieve tendens is niet helemaal begrijpbaar. Je hebt een tussenjaar, wat gezien de verkochte spelers wel te begrijpen valt. In Europa nog steeds behoorlijk gedaan, in de Eredivisie van de subtoppers alleen Twente laten voorgaan omdat die een uitzonderlijk jaar hadden.

Volgend jaar kan AZ gewoon weer een prima seizoen draaien en 4de worden. En dan doe je het in principe gewoon goed als je Europees ook na de winter actief bent.

19 mei 2022 om 20:52

Inderdaad zeker als je bestuur niet wil investeren in je selectie nadat je Boadu, Stengs en Koopmeiners voor ongeveer 35 a 40 miljoen hebt verkocht. Dan doet die Jansen het toch prima als die zowat alles intern moet opvangen. Dat het bestuur nalaat om wat te investeren in je selectie is wel kwalijk. Er is niet elke keer een topgeneratie in je jeugdopleiding.

19 mei 2022 om 20:54

Het probleem is in principe niet de uiteindelijke 5e plaats. Een top 5 klassering zouden de meeste fans voor tekenen vorige zomer. Iedereen wist dat er een minder jaar verwacht kon worden. Maar dan moet er wel een basis voor de toekomst gelegd worden, dat is simpelweg niet gebeurd. AZ had 6 jaar op rij procentueel de meeste minuten voor eigen jeugd, dit seizoen waren we geloof ik 13e op die lijst. Er staan in de gebruikelijke basis 2 jeugdspelers en die hadden allebei al een basisplaats vóór dit seizoen. (Wijndal en Hatzidiakos). En ook in het spel is totaal geen lijn te ontdekken, op het eindeloze geschuif achterin na.

19 mei 2022 om 20:55

2 winstpartijen tegen een sparta, rkc, Willem 2 of pec zwolle waren genoeg geweest, maar toch kreeg Jansen het voor elkaar de spelers niet te motiveren voor de laatste 6 beslissende potjes, waarmee je plek 4 dus compleet weggeeft. Dan kan je best zuur zijn. Net zoals ze bij Rangers zuur zijn dat ze de EL finale hebben verloren, ondanks dat ze van tevoren allang blij waren geweest als ze de halve finale hadden gehaald.

19 mei 2022 om 20:56

Het kan best een tussenjaar zijn, maar niet als je in dat tussenjaar helemaal niets doet aan ontwikkeling. Dan is het gewoon het begin van een periode... En het voetbal is in de laatste anderhalf jaar stap voor stap steeds beroerder geworden. Precies wat je kan verwachten als er een sterke coach vertrekt en iemand anders dat overneemt. Dan kun je nog even voortborduren, maar dat houdt een keer op.

Dus de negatieve gevoelens zijn echt niet enkel gebaseerd op de positie, maar op alles er omheen.

19 mei 2022 om 21:08

Ja maar wacht even, die pot tegen RKC ging al nergens meer om. Dan achteraf zeggen “als we die in combinatie met PEC hadden gewonnen” is een beetje te kort door de bocht. Sparta uit had je overigens onterecht niet gewonnen, met die vrije trap die er geen was.

Het is zeker niet goed van AZ in de laatste fase van het seizoen. Maar over een heel seizoen doet AZ het lang niet slecht.

@Dembele
Het argument wat ik lees over jeugdspeler: als je drie sterkhouders verkoopt die uit eigen jeugd komen hoef je ook niet heel gek op te kijken dat je op zo’n lijstje zakt. Ik denk dat het allemaal wel mee valt. Of jullie trainer ook de man is verder te bouwen is een terechte vraag. Maar zo slecht als soms gesuggereerd wordt, dat vind ik overdreven. In 1,5 jaar zeer verdienstelijk gedaan.

19 mei 2022 om 21:11

Utrecht hadden we ook niet hoeven te verliezen, die speelden toch nergens meer om en we stonden na 20 minuten al 2-0 voor. De laatste 8 (?) wedstrijden iets van 2 winstpartijen, dan gaat er iets grandioos mis, al helemaal omdat de spelers juist nu tot op het bot gemotiveerd zouden moeten zijn. De wedstrijd regen RKC ging inderdaad nergens meer om, maar dan hebben we nog een heleboel wedstrijden punten verspeeld tegen tegenstanders die op papier een aantal klassen minder zijn.

19 mei 2022 om 21:20

Uiteraard is de terugval in jeugdminuten deels te verklaren door de verkoop van jeugdspelers. Alleen vertikt Jansen het buiten de basisploeg ook om talenten in te brengen als wissel. Er is eigenlijk geen enkele speler van de nieuwe lichting die gewend is geraakt aan het eerste. Er zijn een aantal jongens gedebuteerd maar op de 3 minuten van hun debuut na hebben we ze niet meer terug gezien. En dat terwijl Jansen nota bene voormalig hoofd jeugdopleiding is.

19 mei 2022 om 21:24

RKC uit leek trouwens ook nergens op, hadden we ook kunnen winnen, toen het nog wel ergens over ging.

19 mei 2022 om 22:21

@Spursfan
Jullie vorm is een probleem en natuurlijk gaan er dingen mis. Maar het zit ook niet heel erg mee (zoals tegen Sparta met die vrije trap of al die late goals tegen). Vandaag had AZ eigenlijk ook niet hoeven verliezen, het gebeurt wel. Toch is het niet zo dat er geen perspectief is om alsnog deze play-off door te komen en de doelstelling te halen. Dan maar even geen mooi voetbal of frivoliteit, maar op karakter.

@Dembele
Ik kijk te weinig Jong AZ om een oordeel daarover te vellen. Ik weet niet wat er momenteel klaar staat en aankomt in de jeugd (hoewel AZ onder 18 erg goed was).

De echte stappen moeten volgend jaar gezet worden. Het aankoop beleid zal dan scherper moeten. Ik blijf die keeper niet overtuigend vinden, in het centrum mis ik een goede centrale verdediger en ook aanvallend moet er minimaal een speler met rendement bij. En dat is zonder uitgaande transfers, dus er is wel wat werk te doen in Alkmaar.

Of jullie dat met Jansen als trainer moeten doen is een andere vraag. Ik weet niet hoe hij intern ligt en hoe ze oordelen over andere aspecten (zoals talent ontwikkeling). Maar puur qua resultaten kun je niet spreken van een waardeloze trainer.Daarvoor presteert hij te goed.

19 mei 2022 om 23:39

Het mooie voetbal heb ik ook allang opgegeven, ik mis alleen juist dat karakter, de wil om te winnen. Sinds dat we in een mindere vorm zitten heb ik geen moment het gevoel gehad dat er echt werd geknokt om de 4e plek te behouden, of nu om de playoffs te winnen. Dat is enorm jammer om te zien, juist omdat je weet dat het zoveel beter kan.

19 mei 2022 om 23:41

@oelie wapper; je hebt helemaal gelijk. Je zag inderdaad toen slot vertrok dat het nog eventjes goed is gegaan. Maar daarna ging het hard bergafwaarts. Ook met de spelers die zijn vertrokken, want zij hadden voor meer geld verkocht kunnen worden.
Jansen is gewoon een slechte trainer, en ook de TD heeft zijn werk niet goed gedaan.

19 mei 2022 om 20:52

joshua11

Kan Max Huiberts niet beter de deur uit? Die heeft alleen verkocht en zijn trainer opgezadeld met grotendeels matigheid.

20 mei 2022 om 03:24

En AZ opgezadeld met deze waardeloze trainer.

19 mei 2022 om 21:24

Niemand wil de play offs spelen als je 5e wordt. Dit zal wel schraal zijn dat je uitgerekend door Heerenveen wordt uitgeschakeld. Die zaten nog een maand zowat geleden in degradatie stress. Ik snap eigenlijk ook niet waarom die play offs worden gespeeld. Sta je zoveel punten hoger na een seizoen dan de nr 6.. al heeft t wel wat.

19 mei 2022 om 21:45

Joshua11: toch hoop ik dat AZ de play-offs wint. Komen meestal erg fatsoenlijk voor de dag in Europa. Bovendien, als je wint verdien je het in mijn optiek gewoon. Net als degradanten en de kampioen😉.

20 mei 2022 om 17:01

Het ligt toch zeker niet alleen aan de trainer. Geen enkele club in Nederland kan voor 50 miljoen een half elftal, inclusief de dragende spelers, verkopen en dan zo maar het zelfde niveau halen als daarvoor. Daarmee was het vooraf duidelijk dat ze dit jaar niet in de top 3 zouden eindigen.

Het enige verschil is dat FC Twente zich weer in de (sub) top lijkt te nestelen. Daar zullen AZ en de traditionele top 3 de komende jaren wel weer vaker last van gaan krijgen. Los van de ambities van AZ die ze zeker moeten is Twente op basis van het stadion, de achterban, historische ranglijst en de omzet (exclusief europees voetbal) de 4e club van Nederland, alleen inderdaad niet op basis van de prestaties over de afgelopen paar jaar.

Daar gaan de punten voor het Nederlands voetbal op UEFA Coefficient. Bij Heerenveen, Vitesse of Utrecht kun je nu al incalculeren dat ze bij de eerst volgende ronde in Conference League worden uitgeschakeld. AZ heeft tenminste nog een beschermde status in voorronde en kan daardoor makkelijke tegenstanders loten. Utrecht en Heerenveen niet. Wat snijt de KNVB zichzelf ook in de vingers met zo'n klote play-offs systeem... Zonder die klote play-offs had Nederland gewoon een Conference League waardige club kunnen afvaardigen met AZ.

19 mei 2022 om 20:46

Ik las dat Twente een geplaatste status heeft vanwege de prestaties van overige Nederlandse ploegen, waarom zou dat niet voor een Utrecht of Vitesse gelden?

19 mei 2022 om 20:48

Iedere club krijgt de basis coëfficient van het land en als dat genoeg is, ben je daardoor geplaatst, maar in latere rondes is dat niet genoeg om geplaatst te zijn.

19 mei 2022 om 20:49

Twente heeft alleen in 3e voorronde Conference League een geplaatste status. Niet in play-off ronde, waardoor ze zomaar een Villarreal, Man Utd, FC Koln, SC Braga, Fiorentina, FC Basel, Young Boys of Lyon kunnen treffen.

19 mei 2022 om 20:55

Nice, wij tikken United helemaal scheel. Cristiano wie?

19 mei 2022 om 21:54

Maguire VS sarr. Makje

19 mei 2022 om 22:03

Maguire vs. De Gea bedoel je, denk ik?

19 mei 2022 om 23:51

Hilgers speelt Cristiano uit de wedstrijd. Marktwaarde stijgt 10 miljoen. Unnerstall paar geniale reddingen, ook +10 mln. Ricky scoort de return in de 93e minuut Twente naar de groepsfase, heeft voor een miljoen of 8 direct een buitenlands avontuur te pakken. En wij als supporters een mooie awayday. Waar kan ik tekenen?

20 mei 2022 om 08:40

@FCT 4 ever laat Ricky zijn wedstrijd met Utrecht tegen Celtic nog maar eens zien en tell him to do that again

19 mei 2022 om 20:46

De Playoffs zijn inderdaad belachelijk en mogen wat mij betreft direct worden afgeschafd maar dit is de eigen schuld van AZ. Ze hebben het laten liggen.

19 mei 2022 om 21:16

De Playoffs zijn er al jaren, maar nu AZ mogelijk er Europees voetbal door gaat missen is het een probleem?

Ik denk dat er voor beide kanten iets voor valt te zeggen, enerzijds heb je graag dat het team dat over het gehele seizoen Europa in mag. Anderzijds hebben teams die al Europees spelen een bijzondere extra belasting op hun club en spelers, waarbij een Ajax, PSV of Feyenoord dit nog redelijk kan dragen, kost dit alle clubs daaronder echt ontzettend veel punten, waardoor je mogelijk gestraft wordt voor het feit dat je Europees mag spelen.

Ik zou mij persoonlijk als AZ supporter vooral richten op het feit dat de ploeg ogenschijnlijk de mentaliteit van een natte krant heeft omdat ze zo vaak niet thuis geven, ongeacht of het competitie is of play-offs, terwijl de kwaliteit in de selectie wel degelijk aanwezig is.

19 mei 2022 om 21:27

Hi Dajoowie! Volgens mij geef ik juist aan dat het de schuld van AZ zelf is. Ik deel compleet jouw mening dat AZ als een natte krant speelt en daarom vind ik ook dat we het niet verdienen. Echter, wat ik jaren geleden ook al vond, vind ik de playoffs belachelijk. Hoe is het mogelijk dat je als team 20 punten meer hebt behaald en alsnog naast de pot pist? Als wij op plek 8 stonden en Heerenveen op 5 had ik precies hetzelfde gezegd en was het meer dan terecht geweest dat Heerenveen Europa ingaat. Maargoed, vooralsnog blijven de playoffs en heeft AZ zondag nog de kans om het recht te zetten.

19 mei 2022 om 20:47

Want vitesse was dit seizoen ook zo slecht?

19 mei 2022 om 20:52

Vitesse krijgt een enorme leegloop en problemen met de Russische eigenaar. Vitesse is daarom verre van een ideale club om in Europa te hebben, ondanks hun beschermde status.

19 mei 2022 om 20:47

Wie zegt dat? Dit seizoen heeft Vitesse toch ook goed gepresteerd. Wel eens met je dat play-offs onzin is. Gewoon weer bekerfinale als toetje op het seizoen.

19 mei 2022 om 20:47

Zermatt , moet az maar beter voor de dag komen, seizoen is pas ten einde als alle prijzen zijn verdeeld

19 mei 2022 om 20:48

Dit was de 1ste gedachte die ook in mij opkwam. Ben wel klaar met die play-offs. Kwalificatie door ranking veel eerlijker en kansrijker voor Nederland.

20 mei 2022 om 01:57

Play-offs werken er wel aan mee dat meer clubs aan het einde van het seizoen nog echt ergens voor strijden. Die ene plek in de conference league kan daar prima voor dienen. Als je op basis van de ranglijst Europa in wil had je maar 4e moeten worden…

19 mei 2022 om 20:50

LMAO wat? Hoezo zou Vitesse geen beschermde status hebben? Door de resultaten van afgelopen seizoen is Vitesse flink omhooggeschoten in de club rankings.

19 mei 2022 om 20:51

Vitesse kan dan wel een beschermde status hebben, maar krijgt ook te maken met een flinke leegloop en problemen met Russische eigenaar. Kan dus zomaar een veel slechter team staan volgend seizoen bij Vitesse.

19 mei 2022 om 20:57

Oekrains-Russische, en waarschijnlijk komt er een Amerikaanse eigenaar voor terug.

Plus, die 'problemen' zijn alleen ontstaan doordat Nederlandse media opeens druk gingen uitoefenen, terwijl er nul komma nul bewijs is (iig van wat ik langs heb zien komen) dat Oylf betrokkenheid heeft bij de Russische oorlogsindustrie of betrokken is bij het Kremlin.

Het is een heel ander verhaal dan bv bij Chelsea of CSKA Moskou.

19 mei 2022 om 20:55

Zernatt

Je hebt helemaal gelijk, klotr play-offs kan beter de deur uit.

Ben je als club aan het strijden, eindig je 4e en dan moet je play offs. Kan je door pech uitgeknikkerd worden door nr 8

En gaan die Europa in.

Clubs als Heerenveen, maar ook NEC etc wil je niet in Europa

19 mei 2022 om 21:03

Eh, dank je hè. Anders koop je meteen even een plaats in Europa.
O wacht… jullie laten al het geld op de bank staan.
Wie is er nu fout bezig???

19 mei 2022 om 21:34

je hoeft geen plaats kopen, gewoon geen playoffs.

Twente en AZ gewoon Europa in obv hun prestaties

19 mei 2022 om 21:03

Systeem bestaat al twintig jaar. Voor je overtuiging zijn redenen te bedenken uiteraard. Maar zelfs in de tijd dat het NL voetbal ver voorbij ruk was bleef het systeem bestaan. Nu omdat het eventjes goed gaat zou je het PO systeem moeten schrappen. Dat is een kul argument. Geen enkele NL club biedt garantie op succes in Europa. Wellicht een Ajax, PSV in de EL en toevallig dit seizoen Feyenoord in de Conference League… al die seizoenen daarvoor was het misschien per jaar een club die goed presteerde. Dus dit argument gaat niet op. Verder is het seizoensverloop van de ED op deze manier ook veel interessanter. Ook dit AZ gaat geen potten breken in Europa komend seizoen… dus wat betreft hebben alle 4 clubs dezelfde potentie.

19 mei 2022 om 21:16

In mijn optiek is er wel degelijk iets veranderd sinds de komst van de Conference league. Daar dicht ik az over het algemeen toch meer kansen toe om ver te komen dan de overige clubs. Hoewel Vitesse knap heeft gepresteerd dit jaar.

19 mei 2022 om 21:32

Zermatt_person. Ja hoor AZ heeft het de laatste wedstrijden wel laten zien toch??? Gewoon een lamlendig elftal geworden. Niet vooruit te branden. Doorselecteren en vooral een Clasie en Indi zijn geen schim meer. . Ze kunnen en moeten in de thuiswedstrijd het recht kunnen zetten maar ik betwijfel het.

19 mei 2022 om 21:53

Ben het ermee eens dat dit seizoen echt enkel enkel de top 5 punten op UEFA coëfficiënt zou kunnen pakken. Er was dit jaar toch wel een erg groot verschil tussen az en twente en de rest van de subtop. Ik geef Twente dan als de loting een beetje meezit wel kans om wat puntjes te pakken en als az de playoffs alsnog wint hebben we gewoon 2 redelijke teams die wel wat punten zouden kunnen gaan pakken. Als een Utrecht,Vitesse of Heerenveen wint wordt het erg lastig idd. Playoffs systeem is leuk voor de ploegen die zelden meedraaien in de subtop maar het gaat nl qua de coëfficiënten idd niet ten goede.

19 mei 2022 om 21:58

Triest dat je alleen maar aan de Coefficient denkt. Het hoort er nou eenmaal bij. Het klinkt een beetje alsof je vind dat sommige clubs moeten halen en dat je het andere clubs niet gunt

19 mei 2022 om 21:59

Vitesse heeft het dit jaar toch gewoon hartstikke goed gedaan in Europa? Ik wil ook geen Heerenveen, vooral hun niet, maar AZ en Vitesse presteren weleens wat. Utrecht zou ik ook weleens willen zien. Probleem is gewoon dat we buiten de top 3 gewoon onvoldoende kwaliteit in onze clubs hebben. Dus het zal standaard zijn dat je met twee clubs zit te billenknijpen.

19 mei 2022 om 22:57

Vitesse gaat een enorme leegloop krijgen en heeft een Russische eigenaar wat ter discussie staat. Dat gaat dus drama worden komend seizoen.

19 mei 2022 om 23:15

@Zermatt er is geen Heerenveen fan die dat ook maar iets kan schelen.

20 mei 2022 om 00:54

Maakt mij als Heerenveensupporter indd geen ruk uit. Maar als ik Zermatt goed begrijp, mag je alleen als geplaatste club Europees spelen. Dan hoeven een Groningen en Heerenveen dus nooit meer een poging te wagen.

20 mei 2022 om 08:41

En als AZ Europa in gaat , gaat het gegarandeerd goed? Hieronder me RKC uit en thuis verloren, Sparta verloren.
Als je het niet haalt verdien je het niet #simpel #zwaksteschakel

20 mei 2022 om 09:58

Alsof de geplaatste clubs, buiten de top 3 om, coefficientpunten halen voor Nederland.. het is toch mooi dat subtoppers in EU komen te spelen. Zowel voor die clubs als voor de Eredivisie. Want door dat extra opgeleverde geld kunnen subtoppers tenminste nog wat aanhaken met de top 5 i.p.v. dat het niveau verschil steeds groter wordt. Want dat is ook niet goed toch? er is ook altijd gejank dat er buiten de top 3 (4?) geen kwaliteit is in de Eredivisie.

Als Heerenveen-fan boeit het mij geen flikker of wij het nou verdienen of niet. Volgend jaar Sven van Beek in duel met Ronaldo, lekker man!
Wij genieten ervan zolang het kan en mag. Als wij zondag verliezen, is dat ook prima joh (liever niet natuurlijk).

20 mei 2022 om 12:41

@mario Inderdaad spijker op z'n kop. Het verbaast mij ook dat enerzijds supporters (van voornamelijk de topclubs) in Nederland mekkeren over het betrekkelijke lage niveau maar anderzijds ook een play-off systeem ontmoedigen waardoor een bredere en kwalitatief sterkere subtop steeds verder weg zal zijn. De topclubs hebben juist baat bij een sterkere en meer attractieve competitie maar kijken op dit moment niet verder dan hun neus lang is door puur te focussen op die coefficientenlijst. Daarnaast, het zou toch prachtig zijn dat Heerenveen de goede flow door kan zetten in deze play-off campagne en volgend seizoen weer flink meer seizoenskaarten gaat verkopen. En ook voor het aantrekken van de sponsoren zal het alleen maar voordelen opleveren. Ik merk in ieder geval aan alles dat er weer leven in de club komt na al die grijze jaren die er zijn geweest!

Doodzonde. Het seizoen van AZ krijgt wel een heel zuur einde zo.

19 mei 2022 om 21:07

Zuur begin, zoet in het midden, maar erg bitter aan het eind, ik krijg er zelfs maagzuur van.

19 mei 2022 om 21:14

Thuis kan AZ het nog prima afmaken. Je staat maar 1 goal achter.

19 mei 2022 om 22:21

Heb je Rennies in huis?

Max weer niet ingegrepen voor deze wedstrijd.
Max mag opbokken en neem die waardeloze Pascal mee.
De top 3 aanvallen..... Dit is niet meer serieus te nemen.

19 mei 2022 om 20:50

Top 5 is toch niet slecht? Ja misschien hadden jullie boven Twente moeten eindigen maar die deden het ook echt uitstekend hoor dit seizoen. Waren heel erg consistent. Die Jansen heeft het in mijn ogen best prima gedaan met het materiaal. Hij raakt elke topspeler kwijt en moet het intern opvangen. Dat is echt lastig. Je moet vooral boos zijn op het bestuur inderdaad. Als je meer dan 40 miljoenen ontvangt en niet eens iets wil investeren in je selectie is het echt triest.

19 mei 2022 om 21:05

Het spel is sinds zijn aanstelling waardeloos. Ook toen jongens als Koopmeiners nog in de rondte liepen hier. Ik had een tussenjaar wat het nu uiteindelijk blijkt helemaal prima gevonden, maar wel met zicht op de toekomst. NUL jonge spelers en/of eigen jeugd is dit jaar ingevoegd en Max Huiberts vindt het allemaal prima. De frustratie bij de gemiddelde AZ supporter is afgelopen anderhalf seizoen enorm en ik weet zeker dat dit seizoenskaarten gaat kosten.

20 mei 2022 om 08:47

Ik hoop dat de ben side nog meer gaat boycotten. Nog meer gaat laten horen.

20 mei 2022 om 17:16

Misschien zit het probleem wel in de interpretatie van "de top 3 aanvallen" dat is niet hetzelfde als elk jaar in de top 3 eindigen.

En dat kan dan ook wel eens top 5 worden, zeker wanneer een club als FC Twente, een club die qua achterban, stadion e.d. nog iets groter is als AZ zich ook weer gaat mengen om die plaatsen boven in mee gaat doen.

Poehpoeh, blij dat wij geen playoffs hoeven te spelen. Leuke climax, al was een 2-2 gelijkspel terecht geweest. Maar dit maakt het ook weer leuker richting komende zondag.

Wat een ongekend heerlijk einde. Die Tobiasen, zou je die niet gewoon aanhouden als hoofdcoach bij Heerenveen. Ze zijn weer terug als toen hij nog speler was. Ik hoop dat Heerenveen Europees haalt, wat knap hoe dat team zich uit een soort van degredatiezone zich omhoog heeft gevochten tot waar ze nu staan.

19 mei 2022 om 21:02

Dank. Geweldige speler ook vroeger die Tobiasen. Had van mij mogen blijven maar vWonderen en de Haan zijn vriendjes geloof ik. Nouja Kees kan ook we iets.

19 mei 2022 om 21:14

Tja, als je een bepaalde coach wil dan kan je daar niet te lang mee wachten. Op zoch ben ik ij met van Wonderen. Wie had gedacht dat het onder Tobiasen zo goed zou gaan? Als je nu de keuze kon maken zou ik voor Tobiasen gaan. Maar ik snap 100% dat ze toen voor van Wonderen zijn gegaan. Anders had hij nu bij een andere club gezeten. En het had ook gekund dat het onder Tobiasen niks was, dan had je nu wel een beetje een probleem.

19 mei 2022 om 21:19

Daarbij hard Tobiasen toch ook wel opstartproblemen. Maar hij blijft toch wel bij Heerenveen mag ik hopen?

20 mei 2022 om 00:11

Hij heeft nog contract als assistent dus ga er wel vanuit. Net als Reekers. Ben wel benieuwd naar komend seizoen

19 mei 2022 om 21:58

Vind het mooi van je dat er tenminste nog iemand is die niet woest staat te trappelen omdat az niet heeft gewonnen want de Europese punten oeeh. Hoop dat de weg omhoog weer watbi geslagen kan worden met wat goede aankopen deze zomer.

JANSEN OUT, wat een slappe trainer. Gaat helemaal niks van uit, word een jaar geen europees.

19 mei 2022 om 20:48

Man elke keer weer valse hoop bij de trainer heel teleurstellend

19 mei 2022 om 22:20

Jansen is toch al weg?

20 mei 2022 om 08:42

Gelukkig is die Jansen weg, is geen hoofdtrainer. Puur een jeugdtrainer.

Ach, ik had het al wel een beetje zien aankomen, het is nou ook weer niet zo dat we de laatste wedstrijden nooit doelpunten tegenkrijgen in de slotfase...

Uiteindelijk speelde AZ ongeveer 10 minuten goed, net als tegen Utrecht. En dat is niet genoeg. Ik kan er wel vrede mee hebben, seizoen is gewoon dramatisch. Sodemieter die Janssen er nou uit, haal een trainer die weer voetbal brengt én de jeugd kansen geeft en haal een paar versterkingen binnen.

Klaar mee...

Lekker potje met veel drama. Zo lijkt AZ alles onder controle te hebben en zo staan ze 3-2 achter. Denk dat de Alkmaarders wel favoriet zijn om zondag door te gaan, maar AZ krijgt de laatste tijd wel veel doelpunten op het eind tegen.

De 'tactiek' van Jansen werkt totaal niet. Enorme ruimtes tussen de linies en iedereen staat als een kluitje in het centrum dus totaal geen afspeelmogelijkheden. Dan valt de tegengoal en zet Midstjo 5 minuten aan, scoor je zowaar zelf twee keer. Maar vervolgens weer lekker achteruit lopen en totaal verkeerd staan achterin.

Uiteindelijk krijg je dan hetzelfde als altijd. Niet de nul gehouden, een late tegengoal en vandaag zelfs verlies door weer een zwakke slotfase.

#JansenOut alsjeblieft zeg.

Zo zeg wat een goals van Heerenveen op het einde. En het is geen verrassing meer dat AZ het wederom weggeeft.

Mocht AZ uitgeschakeld worden dan is de kans groot dat Pascal Jansen het veld moet ruimen. AZ is te wisselvallig.

Off:
Ligt het aan mij of begint Ole Tobiasen steeds meer op Jack Nicholson te lijken...

AZ moet opzoek naar een nieuwe trainer. Dit kan echt niet. Pascal Jansen denkt dat als hij boos kijkt en interessant doet voor de camera dat wij ook echt zou gaan geloven dat hij een goede trainer is. Helemaal niets uit dit elftal gehaald en totaal geen gebruik gemaakt van de talenten uit jeugdopleiding. ongeschikt voor dit niveau.

19 mei 2022 om 20:56

Het bestuur moet is wat investeren in de selectie. Jansen heeft geen fatsoenlijke aankoop gekregen terwijl die Koopmeiners, Boadu, Svensson en Stengs in 1 zomer heeft zien weggaan. Heeft het met een top 5 nog prima gedaan. Lijkt net Ajax van 13-15. Die verkochten ook alles en haalde daar niks of middelmaat voor terug. Later bleek dat investeren wel degelijk invloed had. Dat zag je in 16-17, 18-19 etc.

19 mei 2022 om 21:14

De vervangers van Stengs en Svensson waren met Evjen en Sugawara al aanwezig binnen de bestaande selectie, maar Evjen kreeg amper minuten en Sugawara werd misbruikt als rechtsbuiten. Pavlidis is als vervanger van Boadu derde geworden op de topscorerslijst en heeft betere cijfers gehaald dan hij deed, ondanks dat hij door Jansen eerst als diepe spits werd ingezet alspf hij dezelfde snelheid had als Boadu. Beukema moet al het hele jaar lijdzaam toekijken hoe BMI en Hatzidiakos wekelijks falen. De enige die echt voelbaar is, is Koopmeiners maar die is dan ook bijna niet te vervangen aangezien dat zo ongeveer de beste AZ speler sinds het kampioenschap is.

Amin Sarr, wat een klasbak! Oogt soms aartslui maar wat een balcontrole, zo snel en wat een afmaker is dat zeg!

wat mij betreft mag jansen vandaag nog weg. Weet er geen ploeg van te maken die knokt tot het einde. Hele seizoen al slappe hap die laatste 5 minuten. weg die man.

De goals waarvan je wist dat ze zouden vallen. Wanneer heeft AZ eigenlijk voor het laatst gewonnen. Ik hoop oprecht dat ze die play offs verliezen. Dan maar een jaartje geen europees. Maar hopelijk volgend jaar wel met een coach met een plan. Eén die gaat bouwen aan het elftal, spelers laat doorstromen uit onze geweldige eigen jeugd. Naar AZ kijken doet al het gehele seizoen pijn aan mijn ogen. Die paar potjes die we in de groepsfase van de Conf. League wonnen waren ook niet om aan te gluren, maar het resultaat verbloemde toen nog het spel dat al een tijd niet goed was. Toen kwam er voor de winterstop een soort opleving waarin alles beter leek te worden, de supporters kregen zowaar een beetje vertouwen in Jansen. Maar na de winterse onderbreking is alles als een kaartenhuis ingezakt. Elke wedstrijd mogen Hatzidiakos en BMI weer komen opdraven, maar iedereen ziet dat die gasten zo ongelooflijk traag in de opbouw zijn. Als Midtsjø (die vandaag weer eens liet zien de beste speler bij AZ te zijn) niet of niet goed speelt is het elftal niks. Als Karlsson niet één of twee geniale momenten in een wedstrijd heeft, dan winnen we niet, want we krijgen er ook altijd één of twee (en soms nog meer) tegen. Laten we volgend jaar beginnen met een nieuwe coach, een nieuwe keeper (want die lange kan er helemáál niks van), een nieuwe CV die samen met Beukema de leiding achterin krijgt. En middenvelder die de concurrentie met Clasie aan kan gaan. En een rechtsbuiten die we al een jaar niet hebben.

Oja, Heerenveen fans van harte gefeliciteerd. Jullie team bleef strijden tot de laatste minuut. Tot zondag!

19 mei 2022 om 20:58

Dank! En AZ is wel beter hoor, alle kans om recht te zetten. Zitten paar hele slechte spelers bij Heerenveen. Maar iig leuk om naar te kijken. Dat de beste uiteindelijk maar mag winnen

Op een zeker punt vraag je je af hoeveel van Az's problemen aan de trainer liggen, en hoeveel aan het beleid. Het geld klotst tegen de muren na de verkopen van de afgelopen jaren, maar er wordt niet echt geinvesteerd. Begrijpelijk dat Slot weg wou en met andere clubs ging praten. Want hoeveel perspectief je ook creeert, het wordt door de directie voor je neus weggekaapt. Alles voor de netto winst.

19 mei 2022 om 21:00

Hij wilde helemaal niet weg, hij wilde langer bijtekenen dan AZ wilde en dáárom is hij weg gegaan. Dat is een groot verlies voor AZ, dat zal de directie nu ook wel beseffen, maar het is echt niet zo dat Slot weg wilde.

19 mei 2022 om 21:07

Heel goed punt! Ik zat er inderdaad naast. Maar dat sluit wel aan bij het andere wat ik zei; Eenhoorn lijkt relatief bang om de verzamelde winst terug in de ploeg te investeren. Natuurlijk was dat lange tijd zeer verstandig, omdat AZ daardoor wel een behoorlijk kapitaal heeft opgebouwd. Maar op een zeker punt moet dat toch geinvesteerd worden? Of in de ploeg of met een trainer meer vertrouwen geven. Hoewel die trainer waarschijnlijk net Jansen zou moeten zijn. Het is bijna het directe omgekeerde van het wanbeleid wat Feyenoord lange tijd had, waar elke cent in de ploeg geïnvesteerd werd zonder enig kapitaal te creeeren.

19 mei 2022 om 21:15

Het is een afweging en een combinatie van factoren. Je moet investeren op een slimme manier, zoals Ajax dat al jaren heel goed doet. Spelers uit de jeugd ontwikkelen en door laten breken en een aantal gerichte aankopen doen, die het elftal écht versterken.

Alleen heeft Janssen dit seizoen de jeugd veel te weinig kansen gegeven en heeft de TD te weinig aankopen gedaan om het elftal echt te versterken.

Dan is dit geen tussenjaar, maar een verliesjaar, want wat je nu ook gaat doen, het volgende seizoen wordt op zijn best een "tussenjaar" om beide zaken wel uit te voeren.

Leuke wedstrijd waar Heerenveen typische wedstrijd speelt, spel kunnen we niet maken, Woudenberg is een groot foutenfestijn. Mulder maakt nog steeds dezelfde fouten en van Ewijk was wel wat minder. Dresevic ongeleid projectiel. Maar Sarr, Halilovic, Tahiri kunnen aardig voetballen. Van Hooijdonk is niet best roept iedereen maar scoort, prima dan.
Maar AZ is wel maatje groter maar laat t liggen zowel qua transfers als voetbal tot id laatste minuten, das geen toeval meer.
Ondanks super tweede helft kan AZ nog prima alles rechtzetten en dat zou ook weer niet helemaal onterecht zijn. Niettemin, leuke wedstrijd id tweede helft.

Ik val in herhaling, maar wat een kutseizoen! Waardeloze trainer en selectie. Er moet kwaliteit komen aankomende zomer. Verliezen van zo een matig Heerenveen is gewoon schandalig

20 mei 2022 om 01:25

Zo matig is dit Heerenveen inmiddels niet meer. Vrij arrrogant om verliezen van dit Heerenveen schandalig te vinden. Even pas op de plaats. Je bent AZ, geen Real Madrid.

Hoppa, wat heerlijk einde! Weet niet wat wij in Europa moeten, maar winnen is altijd top dus gewoon ervoor gaan! De andere ploegen zijn ook niet best nu dus exht wel kans.

Weer een potje des AZ, 2 goals in de laatste minuten, dat is nog slechter dan de afgelopen weken. Mij als supporter kan het trouwens vrij weinig interesseren. Als uitschakeling in de play offs ook de uitschakeling van Jansen betekent, dan teken ik ervoor. Van de laatste 7 wedstrijden 5 keer niet gewonnen door goals in de slotfase. Vooral achteruit blijven lopen, dan kom je er wel. Zelden zo’n tactisch onbenul als Jansen gezien.

20 punten verschil in de competitie..
Waarom wordt deze wedstrijd uberhaupt gespeeld? Weg met die playoffs!

19 mei 2022 om 21:29

Dat is nog wel te doen, maar België is nog belachelijker waar Kampioen bestolen wordt van de titel.

19 mei 2022 om 21:44

Dat is nog belachelijker ja. Dat heeft niets meer met sportief succes te maken, maar alles voor de centen voor extra wedstrijden. Ik zou het ontzettend triest vinden wanneer AZ het met deze voorsprong niet haalt.

Waarom voetballen die Friezen nooit eens tegen ajax zoals ze vanavond oa weer wel deden tegen AZ.

19 mei 2022 om 21:59

Nu voetbalden we vanavond niet echt super tot de laatste 5 minuten en verliezen we vrijwel standaard thuis van AZ, moet ik het met je eens zijn. Ik weet nidt wat het is, maar van Ajax verliezen we elk jaar 2x met 4 goals verschil minimaal en thuis tegen PSV ben ik teleurgesteld met een punt inmiddels

20 mei 2022 om 00:14

Tja, het is niet dat we altijd slecht spelen tegen Ajax. Maar zij krijgen altijd makkelijk die goals, en als dat niet van onszelf komt dan is het wel de scheidsrechter

Kan toch niet, 20 punten meer en dan plat offs verliezen

Op basis waarvan heeft die Jansen het zo goed gedaan dat hij het hele seizoen mocht blijven zitten? Enorm zonde dit. We hadden nog 1 seizoen nodig met goede Europese prestaties om Portugal in te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. JansenUnknown
M. BakkerKeeper
A. KabbaKeeper
B. ReusKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

Nederland
2 fans
22 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren