‘Feyenoord kan overbodige Bozeník aan nog eens drie clubs kwijt'

Donderdag, 23 juni 2022 om 18:25Tim Cozijnsen • Laatste update: 18:29

Róbert Bozeník heeft over belangstelling niets te klagen. De bij Feyenoord op een zijspoor geraakte aanvaller uit Slowakije staat volgens het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl op de lijstjes van Hamburger SV, Sparta Praag en Ferencvárosi TC. Het Twitter-account wist vorige maand nog te melden dat Bozeník in verregaande onderhandelingen was met Slavia Praag, al leverde dat toen geen definitieve transfer op. Ook Hertha BSC en Legia Warschau zijn recentelijk met hem in verband gebracht.

De toekomst van Bozeník ligt hoogstwaarschijnlijk buiten Rotterdam. De pas 22-jarige spits werd afgelopen seizoen verhuurd aan Fortuna Düsseldorf, maar kon in Duitsland geen potten breken. Bozeník kwam in 20 van de 34 wedstrijden op het tweede niveau in Duitsland in actie, en wist daarin 2 keer het net te vinden. Zijn laatste doelpunt maakte hij op 16 oktober vorig jaar, in de uitwedstrijd bij Hamburger SV (1-1). Feyenoord legde in januari 2020 vier miljoen euro neer voor de spits, die nog vastligt tot medio 2024. De verwachting is dat het transferbedrag bij een eventuele verkoop een stuk lager zal liggen.

“Het is een blinde die superhard werkt. Hij doet er alles voor, maar het is niet zo’n goede speler”, zo vatte Perez augustus vorig jaar de aanvaller uit Slowakije nog samen. Arno Vermeulen was destijds van mening dat Feyenoord diezelfde maand zowel Bozeník als Bannis weg moest doen en ‘een goede spits’ moest halen. “Ze hebben nu twee spelers waarbij ik merk dat Feyenoord geen vertrouwen in ze heeft. Ze vinden ze allebei niet goed. Feyenoord moet een spits halen waarvan iedereen zegt: ‘Verdomd zeg, dat is een goede spits’.”

Bozeník begon zijn profcarrière bij MSK Zilina, waar hij zich met 19 doelpunten in 58 officiële wedstrijden in de kijker wist te spelen van Feyenoord. In Rotterdam kon de spits echter nooit overtuigen. In anderhalf seizoen noteerde hij 4 doelpunten in 28 officiële wedstrijden namens Feyenoord, waarna werd besloten om hem tijdelijk bij Fortuna Düsseldorf te stallen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door london calling)

Was te verwachten dat hij het ook daar niet zou gaan halen, hij heeft eigenlijk zelden tot nooit laten zien iets in zich te hebben van talent van wat ik heb gezien. Miskoop helaas, kan gebeuren.

19 mei 2022 om 13:08

Is een spits die je gewoon moet bedienen en dan is hij niet slecht. Kijk bijvoorbeeld op Youtube: 'derbyzege in snikhete Kuip 🔥 | Highlights Feyenoord - Sparta | Friendly 2020-2021' daar is hij een prima eindstation.

19 mei 2022 om 15:10

Onzin, dat hij toevallig één wedstrijd het prima doet betekent niks. Het is een prima afmaker hoor, begrijp me niet verkeerd, maar je merkt aan alles dat hij gewoon niet kan voetballen. Je hebt als spits van een topclub gewoon meer nodig dan dat.

19 mei 2022 om 13:09

Zijn grootste talent is op de juiste plek staan om een goal te maken. Verder inderdaad te weinig om het te redden bij Feyenoord. Scoorde tot zijn blessure toch best wel wat goals.

19 mei 2022 om 13:12

Nouja Feyenoord kan zich niet zoveel permitteren als jullie (ajax).

Hopelijk halen ze wel iets naar binnen. En diegene die met hem bezig waren om binnen te halen, die mogen ook even onder de loep gezet worden. Wat een slecht seizoen was dat zeg.

Bozenik, Bannis, de argentijn (ben zijn naam kwijt) en linssen.

19 mei 2022 om 13:36

Ajax heeft ook genoeg missers hoor, dat hoort er nou eenmaal bij. Pratto bedoel je denk ik haha

19 mei 2022 om 16:49

Oh ja, Pratto, dat was nog eens een miskoop. Ik vind het altijd wel leuk om het met vrienden over miskopen te hebben. Pratto is er zo een, bij Ajax vond ik die Luque destijds een aanfluiting, en zo zijn er nog wel meer.

20 mei 2022 om 10:26

Haha ja Luqeu inderdaad of wat dacht je van Atouba en Urzaiz haha.

19 mei 2022 om 14:02

In zijn eerste maand in Nederland heeft hij voor Feyenoord twee keer de winnende goal gemaakt. Scoorde ook in de beker, speelde goed uit bij PSV. Toen stopte het seizoen wegens corona. In de voorbereiding van het nieuwe seizoen deed hij het weer prima en vond vrijwel iedereen dat hij eerste spits moest zijn. Toen raakte hij zwaar geblesseerd. Toen hij terugkwam, speelde Feyenoord het voetbal waarin hij op de middenlijn aan de bal kwam. Dan heb je niks aan hem. Na drie halve invalbeurten werd hij afgebrand door Advocaat, die dat met meerdere spelers deed. Eigen materiaal naar beneden praten om zijn eigen prestatie omhoog te praten. Bozenik heeft echt kwaliteiten. Hij legt heel veel energie in de pressing en blijft ondanks dat scherp voor de goal. Ik vind het jammer dat het zo is gelopen, want in het begin was het echt wel veelbelovend

19 mei 2022 om 15:36

Helemaal mee eens, ik zou hem ook graag een volledige voorbereiding zien draaien. Inzaghi kon ook de bal nog geen drie keer hooghouden.

19 mei 2022 om 16:53

Helemaal mee eens. Men kijkt zonder nuance naar het verhaal van Bozenik, maar zijn start was goed, jammer dat Advocaat een vies spel heeft gespeeld en die jongen zijn zelfvertrouwen volledig heeft afgebroken.

19 mei 2022 om 18:58

Op zich ben ik het wel met je eens. Als Dessers in de periode Advocaat had gespeeld, was hij waarschijnlijk ook niet zo succesvol geweest. Bozenik is scherp voor de goal, maar enkel voetballend (net als Dessers) is het heel matig. Er is een grotere kans dat hij onder Slot wel tot wasdom komt, maar wij zullen het waarschijnlijk nooit weten..

19 mei 2022 om 19:17

Je zegt het goed: net als Dessers. Achteraf had ik dit seizoen geen spits liever gehad dan Dessers, maar inderdaad. Voetballend is hij niet heel veel beter dan Bozenik. Ik denk dat er echt nog potentie in Bozenik zit en het zou me helemaal niets verbazen als Bozenik over een paar jaar in de subtop van de Serie A speelt

20 mei 2022 om 10:31

Bobiku dit is wel echt een fantastisch stukje van een drol met goud bekleden. Hij scoorde de 3-0 tegen NAC in de beker, een club uit de Kkd.. Zijn twee keer de winnende klinkt mooi en dat is ook goed, maar met alle respect tegen PEC en Fortuna. De nummer 15 en 16 van dat seizoen.hij heeft nergens laten zien een neusje voor de goal te hebben en zijn basistechniek viel toch vooral amateuristisch op in de minuten die hij wél kreeg.

20 mei 2022 om 11:13

Wat maakt het uit tegen wie? Het waren zijn eerste weken in een volstrekt onbekend land. Hij was net 20 jaar en hij beslist de wedstrijd tot twee keer toe terwijl zijn team het moeilijk heeft. Dat is hartstikke knap. Hij heeft juist laten zien een neusje voor de goal te hebben, maar na zijn blessure heeft hij nauwelijks de kans gekregen. En als Advocaat hem al liet spelen, brandde hij hem voor de wedstrijd begon al af. Zijn basistechniek is niet goed nee, maar zijn torinstinct wel en hij heeft net zo'n ijzeren wil als Weghorst. Daarbij is hij fysiek echt goed in orde. Sterk, kan blijven gaan, redelijke snelheid. Zijn techniek is niet goed, maar je moet ook kijken naar wat iemand wel kan

Wellicht wel beter ook.
Behalve dat die de kwaliteit wellicht niet heeft is die ook publiek afgemaakt door eerst Advocaat en vervolgens Slot.
Niemand die het voor hem opnam, hij was moederziel alleen in een wildvreemde stad.
Slavia Praag is een prima club in een prima competitie voor hem

Goed nieuws! Met Danilo (en eventueel Dessers of andere spits) is er toch geen ruimte meer. Bannis moet ook echt verkocht worden, dat gaat hem niet worden bij Feyenoord. Die kan beter het pad van Dylan Vente volgen....

19 mei 2022 om 13:33

Moet men nou echt zo blij zijn met Danilo? Heeft bij Ajax ook geen knikker geraakt op wat oefen- en bekerpotjes tegen amateurs na. Gaat hij er bij Feyenoord dan zomaar even 20 in leggen?

19 mei 2022 om 13:42

@Naalvies. Hij haalde anders bij FC Twente wel dubbele cijfers. Met de juiste aanvoer komt hij er wel.

19 mei 2022 om 13:57

Ajax is van een hoger niveau ja, maar ik zie een bankzitter die nimmer heeft overtuigd niet Feyenoord naar een hoger niveau tillen. En dat is toch het doel van een aankoop?

19 mei 2022 om 14:45

Niet van elke aankoop. Feyenoord heeft 2 nieuwe spitsen nodig en werkt met een beperkt budget. Een spits zal dus goedkoop moeten zijn. Een transfervrije jonge spits die bewezen heeft te kunnen scoren in de Eredivisie is dan een logische keuze

19 mei 2022 om 16:51

@naalvies

Hij is geen zekerheidje, maar die kan je als Feyenoord ook nauwelijks vinden denk ik. Hij is jong, kan nog doorgroeien. En je hebt er ook geen 20 nodig om te slagen he. Dat is wel erg hoog gegrepen.

23 juni 2022 om 18:49

Waarom vergelijken met Ajax? Ajax en Feyenoord spelen heel anders. Bij Ajax moet je sterk aan de bal zijn met de rug naar de goal. Bij Feyenoord speel je als spits veel meer met diepgang. Danilo komt dan denk ik beter tot zijn recht.

23 juni 2022 om 19:11

Het zal er bij Danilo wel een keer uit moeten komen.
De verhalen over de training zijn dat hij daar verschrikkelijk effectief is in de afwerking en ook bij Twente deed hij het best aardig.
Ik heb bij Danilo eerder het idee dat hij er voor Feyenoord 20 gaat maken dan dat ik dat vooraf bij Dessers had.

Toch wel bijzonder dat voor die jongen vier miljoen euro is betaald- was er hype om hem heen? Ik volgde Feyenoord- en nieuws rond Feyenoord -totaal niet in de zomer dat hij aangetrokken werd, en ik hoorde pas aan het eind van het jaar dat Feyenoord een spits van vier miljoen had rondlopen die helemaal niks kon. En twee doelpunten in de 2.Bundesliga, in zo'n competitief seizoen daar.. Dat is wel heel erg matig hoor.

19 mei 2022 om 13:12

Was nog jong. Werd A international bij Slowakije. Scoorde wel redelijk makkelijk. Blijft sowieso altijd een gok natuurlijk maar begreep het wel. Helaas mislukt

19 mei 2022 om 13:47

Die jongen debuteerde op 18 jarige leeftijd in de Slowaakse hoogste competitie en werd 3 maanden later uitgeroepen tot beste speler van Slowakije. Mede omdat hij zijn debuut maakte in het Nationale elftal en daar 4x scoorde in 8 wedstrijden, o.a. tegen Frankrijk.

Er zaten veel clubs achter hem aan daar het leek dat hij een neusje voor de goal had in de 16.
Denk dat hij best zou passen als hij bij een ploeg komt die op de counter speelt.

Leuke club en een prachtige stad. Hoop voor die jongen dat het een succesvol avontuur wordt.
Kan echt wel wat, maar is technisch gewoon net niet goed genoeg voor Feyenoord.

Deze speler heeft voor mij 100% bewezen dat ie een uitstekend neusje voor de goal heeft en dodelijk kan zijn in de 16. Alleen verder kan ie echt zeer weinig en tegenwoordig kom je daar gewoon niet mee weg. Zie je niet alleen aan hem, maar ook aan types als Kramer. De enige spits die ik kan bedenken die met deze speelstijl slaagde is Inzaghi geweest.

Daarom ben ik overigens ook niet zo'n voorstander van Danilo, want die schat ik in als precies hetzelfde type.

19 mei 2022 om 13:38

Fr_rulez

Maar ja om waarde te creeeren is dit wel ideale situatie.

Bozenik (volgend seizoen) verkopen. Levert wat geld op. Intussen transfervrij een speler halen - die ik wel wat hoger inschat dan hem - als 2e spits. Met het extra geld, kan ergens anders een back-up positie versterkt worden.

Na paar jaar kan je met geluk ook Danilo kwijt voor paar miljoen.

Dit is funest voor zijn zelfvertrouwen, had hem de kans in de voorbereiding gegeven en laten strijden voor tweede spits met Bannis. Gaat niet spelen bij Praag ook.
Maar als Feyenoord nu Botheim haalt met het salaris dat vrij komt, hoor je mij niet klagen.

19 mei 2022 om 14:43

Botheim? WIe is dat?

19 mei 2022 om 14:47

Jonge Noorse aanvaller die nu in Rusland speelt

19 mei 2022 om 14:53

Voormalig spits van Bodo/glimt, stond in de winter in de belangstelling van Feyenoord. Ging naar Krasnodar en heeft daar gister zijn contract laten ontbinden en is dus transfervrij!

Fijn voor Feyenoord. Door de jaren heen heeft Feyenoord - vaak ook noodgedwongen - genoegen genomen met spelers die voor PSV en met name Ajax nooit in aanmerking zouden komen. Houtje-touwtje-aanwinsten waar niet bepaald de kwaliteit van afdroop. Eerder waren dat met Immers en Kazim Richards een beetje de voorbeelden, maar hoe de club het een goed idee vond om Robert Bozenik aan te trekken is me nog steeds een raadsel. Die is niet beter dan pakweg Finn Stokkers. Met Danilo en nog meer Walemark, en waarschijnlijk Brynhildsen lijkt de club meer in te zetten op technisch wat begaafdere spelers, met een leeftijd die groeiperspectief geven.

Bij Bozenik zag je al na zijn eerste balcontact dat ie er geen hol van kan. Echt de meest onbegrijpelijke transfer in de recente geschiedenis. Die gast struikelde een paar keer tegen een bal aan in z'n eerste potjes, maar echt, ik vraag me nog steeds af of ie niet gewoon een oplichter is.

19 mei 2022 om 16:34

Dat was bij Sinisterra ook het geval. Het is acheraf makkelijk praten, en ja het bedrag was misschien wel erg hoog voor een gokje, maar je kan nou niet altijd een 6 gooien.

19 mei 2022 om 17:19

Je kan het opzich terugzoeken, ik dacht het bij Bozenik echt meteen Sinisterra is overigens wel een goeie die begon ook dramatisch, maar daaraan zag je wel dat ie de basistechniek had.

19 mei 2022 om 17:24

Nou, dan ben je echt 1 van de weinigen. Feyenoord supports maakten hem af. Op TV werd hij afgemaakt. Het leek echt een hert op het ijs hoe hij blind over dat veld rende hoor.

20 mei 2022 om 09:58

Ah nee ik vond Sinisterra ook slecht hoor in het begin, maar je zag wel af en toe dat ie kon voetballen. Heb ik bij Bozenik nooit ontdekt.

Dat is grappig. Ik was gisteren nog bij Slavia Praag. Geweldige stad en ik zou als ik Bozenik was dit ook gewoon doen. Geen toekomst meer bij Feyenoord hij is technisch gewoon te beperkt

Die gaat bij Slavia ook buiten de boot vallen. Werkt hard, maar komt gewoon te kort. Ook voor Slavia (op basis van de Europese wedstrijden die ik dan van ze heb gezien).

23 juni 2022 om 18:43

Het is dan ook Sparta Praag

Ik ben er toch nog steeds van overtuigd dat als je hem het hele seizoen laat staan en vertrouwen geeft, hij er 20 inlegt in de competitie. Ik vind hem echt niet per se minder dan Dessers of Linssen en die hebben ook de nodige goaltjes meegepikt dacht ik. Met zijn werkethos ook nog eens een potentiële publiekslieveling .

23 juni 2022 om 18:59

Gebaseerd op wat? Hij krijgt nergens het vertrouwen, hij kan alleen op de goeie plek staan maar niet afmaken en hij heeft lang genoeg de kans gehad om indruk te maken op trainers. Linssen kreeg ook van Slot de voorkeur. Dat zegt toch genoeg?

Desondanks alleen verkopen voor 18 miljoen of meer uiteraard

23 juni 2022 om 19:25

Op basis waarvan? Bij een club uit de middenmoot van de 2e bundesliga komt hij er ook niet aan te pas. Het afgelopen EK zat er in de Slowaakse selectie met Bozenik maar 1 centrum spits. Maar de Slovaakse bondscoach zette Bozenik liever op de tribune en speelde met een middenvelder in de spits (je zou zeggen dat als je maar 1 spits in je selectie hebt dat je die dan op zijn minst op de bank zet maar zelfs daar was hij niet goed genoeg voor).

@zwollywood: sorry, maar deze (vriendelijke) jongen komt op alles tekort voor topniveau, ook het niveau van Feyenoord. Dat had Advocaat heel goed gezien, er was geen eer te behalen met deze jongen.

Technisch komt hij tekort, als je zijn balaanname ziet, het kaatsen van en passeren met de bal …helaas, te slecht voor het niveay Feyenoord.

Ik wens deze jongen desondanks veel succes vanwege zijn sympathieke uitstraling.

Feyenoord moet zo een spits halen waarvan iedereen, nou dat is een goede spits.

Dat wilt iedere club toch ofnie😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Fortuna Düsseldorf 20 2 2 0
2021/2022 Feyenoord 1 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 16 1 2 0
2019/2020 Feyenoord 5 2 1 0
2019/2020 MSK Zilina 16 3 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Feyenoord kan overbodige Bozeník aan nog eens drie clubs kwijt'

Róbert Bozeník heeft over belangstelling niets te klagen. De bij Feyenoord op een zijspoor geraakte aanvaller uit Slowakije staat volgens het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl op de lijstjes van Hamburger SV,...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren