Marcos Senesi kan uitgerekend tegen Italië debuteren in Argentijnse ploeg

Vrijdag, 20 mei 2022 om 14:53Jordi Tomasowa • Laatste update: 16:04

Marcos Senesi is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Argentinië. Men speelt op 1 juni in Londen tegen Italië voor de zogeheten ’Finalissima’, een duel tussen de kampioenen van Zuid-Amerika en Europa. Senesi koos er onlangs voor om beschikbaar te blijven voor Argentinië. Vorige week vrijdag maakten diverse journalisten uit Italië nog bekend dat hij eveneens opgeroepen werd voor de voorselectie van de Italiaanse ploeg. De 25-jarige verdediger van Feyenoord bevestigde dat hij een uitnodiging op zak had, maar geeft de voorkeur momenteel aan een interlandcarrière bij Argentinië.

“Het is natuurlijk mooi dat twee nationale teams mij willen hebben”, zei Senesi tegenover de Argentijnse krant Olé. “Dat betekent in elk geval dat ik mijn werk goed doe. De geruchten over Italië kloppen. Ik heb contact gehad met Mancini, hij vertelde me over zijn project. Toen heb ik ook met de Argentijnse technische staf gesproken en op dat moment heb ik mijn wens uitgesproken om voor dát land te spelen. Mijn beslissing staat al vast, ja.”

Senesi beaamde dat Mancini hem wilde overtuigen om voor het nationale elftal van Italië te kiezen. “Hij wil een nieuw team samenstellen en wilde dat ik er deel van zou uitmaken. Hij staat op het punt een grote herstructurering door te voeren bij Italië en wilde dat ik daar deel vanuit ging maken." Met zijn dubbele nationaliteit en gezien zijn jonge leeftijd was Senesi een interessante optie voor Mancini geweest, aangezien de centrumverdedigers Leonardo Bonucci (35) en Giorgio Chiellini (37) op leeftijd zijn.

De mandekker van Feyenoord hoefde naar eigen zeggen niet lang na te denken om uiteindelijk de knoop door te hakken. "Ik ben met familieleden gaan zitten en heb naar hen geluisterd, maar de realiteit is dat ik van kinds af aan er altijd van gedroomd heb om voor het Argentijnse nationale team uit te komen”, aldus Senesi.

Argentinië en Italië treffen elkaar in juni in het kader van de zogenoemde Finalissima, een wedstrijd tussen de winnaars van het EK en de Copa América. Dat affiche werd in 1985 en 1993 al eens afgewerkt en werd nieuw leven ingeblazen na het EK en de Copa América van vorig jaar. De wedstrijd wordt gespeeld op Wembley en maakt deel uit van een nauwere samenwerking tussen de UEFA en de CONMEBOL. Omdat Senesi zowel een Italiaans als Argentijns paspoort heeft, is hij speelgerechtigd voor beide landen. Hij had de eerste speler ooit kunnen worden die door twee landen werd opgeroepen voor dezelfde wedstrijd. Ook de Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico zijn geselecteerd voor de aanstaande interland in Londen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door weef)

Bij Argentinië is er op de lange termijn toch net iets meer perspectief denk ik dan. Bastoni zal namelijk wel een zekerheidje worden links in de defensie bij Italië voor de komende 10 jaar.

En dan schat ik iemand als Martinez als concurrent toch wat lager in.

19 mei 2022 om 11:55

Het klinkt alsof hij niet naar perspectief heeft gekeken maar vooral zijn hart laten spreken. Dat vind ik bij interlandvoetbal alleen maar mooi.

19 mei 2022 om 11:55

Bastoni, Romagnoli, Ogbonna, Gabbia, Rugani, Mancini. Een greep uit de voorraad centrale verdedigers uit Italië. Kan je prima op voortborduren.

19 mei 2022 om 12:06

Valt nog wel mee vind ik. Ogbonna wordt binnen 4 dagen 34, Romganoli, Gabbia en Rugani komen tekort voor het hoogste niveau en bij Mancini heb ik ook niet het idee dat die ooit echte top gaat worden (bij Senesi ook absoluut niet trouwens).

19 mei 2022 om 14:40

Argentinië heeft nu Otamendi links centraal staan en heeft daarachter nog Martinez, Medina, Avila en Amione (over een paar jaar). Dan heb je als rechtsbenige spelers nog onder andere, Romero, Pezzella, Quarta, Foyth, Perez, Balerdi en Mosevich (over een paar jaar). Argentinië zit dus ook meer dan prima in de centrale verdedigers voor de komende jaren

20 mei 2022 om 10:20

Rugani is een geflopt talent.

19 mei 2022 om 11:59

Ik heb het idee dat hij vooral op gevoel voor Argentinië heeft gekozen. Hij is namelijk daar geboren, opgegroeid, in de jeugdelftallen gespeeld en droomde er altijd van om voor Argentinië te spelen.
Zijn droom komt dus uit.

Extra motiverende factor is natuurlijk het WK samen met Messi meemaken.
Op zich een logische keuze van Senesi. En als hij goed is dan dwingt ie ongetwijfeld speelminuten af.

19 mei 2022 om 14:27

Het probleem voor Senesi is, dat wanneer iedereen fit is hij geen deel uit zal maken van de WK selectie. Hij is nu opgeroepen vanwege blessures en omdat ze hem "achter de hand" willen houden nu Italië ook een poging deed.

19 mei 2022 om 15:00

Otamendi gaat hij er niet uitspelen en al helemaal niet voor het WK begint. Mocht Otamendi na het WK stoppen, dan geeft dat wat meer ruimte, maar dan nog steeds staat Martinez er een heel stuk beter op dan Senesi

19 mei 2022 om 15:32

Otamendi is het hele seizoen al foutloos en een zeer belangrijke speler voor de Argentijnse ploeg, niet alleen qua spel maar ook als leider en aanjager. Hij is een van de aanvoerders van de ploeg en alleen daarom zal Senesi hem er vlak voor het WK nooit uitspelen. Daarnaast durf ik met 100% zekerheid te zeggen dat Martinez er een heel stuk beter op staat dan Senesi en dat Senesi enkel is opgeroepen omdat Martinez geblesseerd is en omdat er anders de mogelijkheid bestaat dat Senesi voor Italië kiest

19 mei 2022 om 19:09

Senesi zal zich o.a. door de conference league ongetwijfeld meer in de kijker hebben gespeeld. Matinez stond er tot nu toe bij de huidige bonscoach in iedergeval beter op, zelfs toen hij begin vorig seizoen op de bank zat werd hij opgeroepen i.p.v Senesi. Daarnaast werd Senesi ook niet opgeroepen voor de laatste WK kwalificatie wedstrijden die Martinez moest missen door een blessure dus staan er sowieso nog een paar spelers hoger in de pik orde.
Dat kan Senesi door zijn prestaties best omdraaien natuurlijk.

Voor het WK zie ik hem Ottamendi er niet uitspelen, op dit moment is Senesi nog niet eens de derde keus getuige zijn absentie bij de laatse kwalificatie wedstrijden dus hij zal echt niet zo maar eerste keus worden. Tot zijn blessure was de verwachting dat Martinez naast Ottamendi zou spelen omdat Romero geschorst was, maar zelfs met die beide absenties centraal achterin zat hij niet bij de selectie. (Dan kun je toch wel stellen dat hij er op dit moment niet zo goed op staat als Martinez bij de huidige bondscoach).

Ottamendi zal alleen niet nog jaren door gaan, daarmee komt er in de toekomst in ieder geval een plekje vrij, alleen als ik naar de clubs kijk waar de overige centrale verdedigers van argentinie nu spelen dan zal Senesi toch ook snel een keer de stap moeten zetten richting de Europese subtop om zich in dat elftal of in iedergeval vast in de selectie te spelen.

19 mei 2022 om 19:16

Jouw betoog snijdt zeker hout. Sterker nog, ik ben het met je eens.
Er is een grote kans dat Senesi deze zomer een transfer gaat maken. Scouts zullen hem allang in beeld hebben. En straks de finale spelen en hopelijk winnen, dan zal de interesse alleen maar toenemen.

Zaak voor hem om een goede keuze te maken voor club, competitie.
Hij zal zich in de kijker moeten spelen van de bondscoach. Wie weet wat er dan gebeurt.

20 mei 2022 om 15:06

Als hij bij een nog grotere club gast spelen gaat zijn status vanzelf ook omhoog. Zie hem wel het WK meepakken, of dat op de bank of basis is wachten we maar af.

Ik vind de keuze ook gewoon best logisch. Argentinië heeft Lisandro Martinez en Senesi als Linksbenige centrale verdedigers maar verder kan ik geen andere opties bedenken die wekelijks gewoon een goed niveau halen. De andere centrale verdedigers zijn rechtsbenig.

Vreemd dat Mantsjien zo ver gaat voor Senesi. Lopen in Italië een stuk of 10 topverdedigers rond die alle jeugdelftallen hebben doorgelopen en Italiaans zijn tot in de kern. Leuke speler hoor maar dat zijn er wel meer.

19 mei 2022 om 12:38

Noem eens 3 van die 10 topverdedigers op

Senesi lijkt me op dit moment niet van het niveau dat Argentinie moet nastreven. Hij laat te vaak steekjes vallen in de eredivisie en is een stuk minder goed dan Martinez. Maar wie weet kan hij zich ontwikkelen bij een Italiaanse middenmotor of subtopper.

19 mei 2022 om 11:56

Zoveel beter is Martinez helemaal niet dan Senesi. Zeker als je naar zijn niveau van de laatste maanden kijkt. Ontlopen elkaar niet veel.

19 mei 2022 om 11:59

Zou niet best zijn dan voor senesi want de laatste maanden van het seizoen heeft Martinez alleen nog op krukken gelopen .

19 mei 2022 om 13:14

Martinez is echt eindeloos veel beter dan Senesi, wat een grap.

19 mei 2022 om 13:24

Martinez is eindeloos beter in vuil spel.

Je ziet pas hoe goed Martinez is als Ajax onder druk komt te staan. Dan is het best een beperkte verdediger. Martinez is wel beter bij hoog druk zetten en de tegenstoot / counter onschadelijk maken. Pas de laatste maanden heeft Senesi dit onder de knie en de laatste maanden ben ik heel blij met Senesi. Senesi is ook beter met de lange bal en zonedekking.

19 mei 2022 om 14:01

Onder druk kan Martinez zich uitstekend redden. Erg rustig aan de bal, welke wedstrijd heb je toevallig gekeken waar het minder was?

19 mei 2022 om 17:05

Daar ben ik ook echt benieuwd naar..

Martinez is uitstekend, niet voor niets Ajacied van het jaar geworden. Onder druk in de 1 op 1 situatie is hij juist hartstikke sterk, gaat er altijd bikkelhard in en weet zich altijd goed weg te draaien als hij de bal heeft. Senesi is een prima verdediger, maar meer ook niet.

19 mei 2022 om 20:03

Senesi is ook een bikkelharde verdediger sterk in de duels en heeft een veel betere lange bal dan Martinez. Ook koppend een stuk sterker aangezien hij langer is. Qual felheid en korte combinatie is Martinez wat beter. Niet alles van Ajax is eindeloos veel beter omdat net in Amsterdam voetbalt, wel beetje objectief blijven jongens.

19 mei 2022 om 20:38

In Argentinië vinden ze Senesi juist niet hard en fel genoeg in de duels en ook dat hij vaak te ver van z'n man afblijft en daardoor ruimte weggeeft. Daarnaast valt over wie een betere lange bal heeft te twisten, aangezien Martinez ook een uitstekende lange bal heeft

20 mei 2022 om 15:16

Onder druk staan betekent niet 1 op 1. Databus een counter neutraliseren. Onder druk als de tegenstander hoog drukt zet. Tegenstander constant de bak heeft op de helft van Ajax. Dat laatste komt sporadisch voor, zeker in NL. maar in de wedstrijden of delen van de wedstrijden dat dit voorkomt, dan zie je hoe wankel de verdediging van Ajax is. Duidelijkste en meest redelijk recente voorbeelden zijn de 2e helft tegen Benfica in Portugal. Finale KNVB beker. Eerste helft tegen Feyenoord.

19 mei 2022 om 12:39

Op dit moment heeft Senesi dat niveau juist wel. Halverwege het seizoen had hij een mindere periode, waarbij hij ook de pech had dat zijn foutjes gelijk gevolgen hadden. Verder kun je Martinez en Senesi lastig vergelijken omdat het andere type spelers zijn, maar hun statistieken dit seizoen wel opvallend vergelijkbaar. Het verschil is in ieder geval zeker niet zo groot als sommige willen doen vermoeden.

19 mei 2022 om 13:01

Ik vind de statistieken helemaal niet opvallend vergelijkbaar. Martinez maakt een stuk minder overtredingen, heeft een veel hogere passnauwkeurigheid (zowel op eigen helft als op helft van de tegenstander) en wint een veel hoger percentage van zijn duels. Senesi heeft dan weer een paar intercepties meer (52 om 46)

19 mei 2022 om 13:03

Laat ik voorop stellen dat ik Senesi een goede verdediger vind. Maar er is wel degelijk een verschil tussen Senesi en Martinez. Al is het alleen maar al dat Martinez het op CL niveau heeft laten zien.

Ik denk dat het voor Senesi belangrijk is om deze zomer een stap te maken naar het buitenland. Daar kan hij zich zeker nog verder ontwikkelen. En hopelijk levert hij Feyenoord een flinke transfersom op zodat ze gericht kunnen inkopen.

19 mei 2022 om 16:09

Ik vind het vergelijken van twee verschillende type verdedigers een beetje onzin. Dat een Martinez zich op CL heeft laten zien, dat is niet zo gek. Aangezien Senesi met Feyenoord geen CL heeft gespeeld. Maar wat zegt dat dan precies? Dat hij dat niveau niet aan zou kunnen? Dat hij niet goed genoeg is? Dat is voor mij in ieder geval geen graadmeter om aan te tonen welke speler nou precies beter is. Perretje Schuurs heeft ook meer CL wedstrijden gespeeld dan Senesi, en dat is een waardeloze verdediger. Het is jammer dat Senesi zich (nog) niet op niveau heeft laten zien. Maar we kunnen er toch niet omheen dat het een geweldige verdediger is? Hij speelt ijzersterk en is absoluut toe aan een stap hogerop. Hij heeft wel eens mindere fases gehad en daarop word hij nog steeds door veel mensen op afgerekend. Dat is jammer maar geeft tegelijkertijd ook aan, hoe intensief die mensen Senesi volgen.

20 mei 2022 om 15:58

@JK-Ajax: Die verschillen zijn zo groot niet. Passnauwkeurigheid van Senesi is 85 dit seizoen tegenover 89 voor Martinez. Waarbij Ajax over het algemeen dominanter speelt en Martinez dus vaker goede afspeelmogelijkheden zal hebben. En wat betreft duels wint Martinez 69 en Senesi 62, zo gigantisch is dat niet. Ze hebben gemiddeld 10 duels per wedstrijd dus Martinez wint iets meer dan 1 duel meer per twee wedstrijden.

Ik had verwacht dat Martinez significant beter zou scoren qua tackles en duels, en Senesi op intercepties en dieptepasses, maar dat is niet het geval. Ze hebben statistisch gezien een sterk vergelijkbaar profiel. Hun statistieken lijken meer op elkaar dan op bijv Timber, Trauner, Ramalho of Boscagli.

Perspectief maakt niets uit, volg je hart!! Liever 1 wedstrijd voor de ploeg waarvoor je altijd wilde spelen, dan 20 voor een ploeg waar je gevoel minder voor is.

Had toch voor Italië gekozen als ik hem was. Daar werd hij echt voor uitgenodigd met een heel gesprek met Mancini, voor Argentinië is het nu, ohjaa, ff binnenhalen en nooit meer selecteren. Het is té toevallig dat dit precies samenvalt.

19 mei 2022 om 11:53

Argentijnse centrale verdedigers op niveau zijn schaars. Daarnaast is hij geboren en getogen in Argentinië. Toevallig is het ook niet; hij staat in een europese finale dus de alarmbellen gaan bij elke scout af. Een hartstikke normale verloop van omstandigheden.

19 mei 2022 om 12:10

Dat is natuurlijk niet zo. Hij heeft met Lisandro Martinez al een uitstekende linksbenige centrale verdediger op zijn positie voor zich die hem de komende jaren buiten de basis gaat houden. Ik denk juist dat hij bij Italië meer kans had gehad. Dat blijkt ook uit de moeite die Mancini voor hem doet. Overigens snap ik persoonlijk wel dat hij voor Argentinië kiest. Hij is gewoon een Argentijn. Dat zou voor mij ook het enige argument zijn.

19 mei 2022 om 12:38

@redbaron: Dat links en rechtsbenige gedoe boeit niemand wat behalve Nederland omdat we hier ellenlang moeten kunnen opbouwen (lees overspelen van verdediger naar verdediger naar keeper naar verdediger). In Argentinie moet je gewoon normaal kunnen voetballen en heel goed verdedigen. Al speel je de ballen met hoofd in, het zal ze een worst wezen.

19 mei 2022 om 19:18

@jackherrer Ik ben het met je eens dat verdedigers ook moeten kunnen verdedigen, maar het is wel opvallend dat Senesi tot nu toe nooit bij de Argentijnse selectie zat.
In de vorige interland periode misten ze Martinez (blessure) en Romero (schorsing) centraal achterin en toen zat hij er nog niet bij.
Nou zie ik de overige argentijnse verdedigers niet vaak genoeg aan het werk maar dan was hij op dat moment in de ogen van de bondscoach dus ook niet de derde keus. Dat kan hij best omdraaien met zijn prestaties natuurlijk, maar voorlopig heeft hij bij de huidige bondscoach nog een paar spelers voor zich in de pikorde.

19 mei 2022 om 11:57

Je weet toch niet hoe het gegaan is? Je gaat er nu gemakshalve vanuit dat Argentinië het 'vergeten' was en toch nog even een belletje eraan waagden.
Misschien heeft hij bij Argentinië -23 al aangegeven voor hen uit te willen komen alleen schrokken ze toen Italië ook nog contact opnam?
Maar ook dat is gissen..

Dit klinkt overigens wel als een logische keuze, in Argentinië opgegroeid, de jeugd van San Lorenzo doorlopen en vervolgens doorgestroomd naar het eerste daar om vervolgens naar Feyenoord te vertrekken.
Hij heeft meer voetbal gekend in Argentinië dan in Italië.

Ach, hij kan altijd nog switchen. Franco Vazquez speelde ook eerst voor Italie en toen later pas voor Argentinie. Daarnaast verbaast het me wel hoeveel spelers Italie wilt gaan neutraliseren. Met Jorginho, Emerson, Joao Pedro, Toloi, Eder, Luiz Felipe, etc. hebben ze al een aardige verleden aan geneutraliseerde spelers rondlopen (spelers zoals Giuseppe Rossi, Vincenzo grifo, Nicolas Sansone, Roberto Soriano, etc. buiten gelaten, want die zijn geboren in een ander land, maar zijn volbloed Italiaans, beetje zoals onze Turkse Nederlanders en Marokkaanse Nederlanders die voor Turkije en Marokko uitkomen). Vraag me af wat Mancini van plan is.

19 mei 2022 om 11:57

Huh? Wisselen mag tegenwoordig gewoon niet meer. Zodra je een echte interland hebt gespeeld, ligt je keuze voor altijd vast.

19 mei 2022 om 12:23

Dat is kort geleden versoepeld. Zolang je onder de 3 interlands blijft, mag je nog switchen.

19 mei 2022 om 12:26

Tot je 21e mag je nog gwn wisselen als je onder de 3 caps staat.

En dan heb je nog officiele duels en nutteloze duels.

19 mei 2022 om 12:26

Maximaal 3 interlands volgens mij, inclusief competitieve (kwalificatiewedstrijden en eindtoernooien). Weet niet als deze interlands worden gezien als oefeninterlands of als competitieve interlands? Daarom kon El Haddadi tevens ook switchen, terwijl die al een kwalificatie interland voor Spanje had gespeeld.

19 mei 2022 om 12:45

@afshin

Dat wist ik niet maar dan nog is Senesi al te oud.

19 mei 2022 om 13:37

Afshinzafarani... - Wat meer respect mag wel. Dat eerste zinnetje had je prima weg kunnen laten. Komt wat sympathieker over...

Wel heel toevallig dat hij opeens door Beide landen uitgenodigd wordt? Zal het één met het ander te maken hebben?

19 mei 2022 om 16:42

Uiteraard. Zijn beide bang om hem mis te lopen mocht hij wel ineens een wereldverdediger worden.

19 mei 2022 om 19:21

Ik denk eerder dat Italie ineens een kans zag. Hij zit al een tijd lang regelmatig in de voorselectie alleen is het nooit tot een oproep gekomen.

Veel mensen die de wedstrijden van feyenoord niet bekijken, maar toch oordelen heel vreemd.Marco Senesi wordt nooit een wereldverdediger. Kan wel 20 betere verdediger opnoemen. Misschien wellicht leuk voor Argentina om af en toe op te roepen in een verre Kwalificatiewedstrijd of oefeninterland bij gebrek aan beter. Kan hij toch aan 10-20 interlands komen. Daarna lekker na zijn avontuur bij As Roma afsluiten in de Argentijnse competitie

20 mei 2022 om 16:16

Niemand zegt toch ook dat hij een “wereldverdediger” wordt? En daarnaast doe jij nu alsof dat een feit is. Dat weet je echter niet. We kunnen allemaal niet in de toekomst kijken. Alleen als ik jou reactie lees, zou ik haast denken dat jij dat wel kan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
124 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4535
3.Uruguay280
4.Ecuador268
5.Peru24-3
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
W. SamuelUnknown
F. ArmaniKeeper
J. MussoKeeper
G. RulliKeeper
M. AcuñaVerdediger
J. FoythVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

6 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 32 2 4 0
2020/2021 Feyenoord 34 3 5 0
2019/2020 Feyenoord 16 1 2 0
2019/2020 San Lorenzo 4 0 1 0
2018/2019 San Lorenzo 23 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Feyenoord switcht en richt zich nu op behouden andere steunpilaar’

Feyenoord heeft de verkoopplannen gewijzigd, meldt verslaggever Dennis van Eersel donderdag in de FC Rijnmond Podcast. Waar Voetbal International begin juni naar buiten bracht dat naast Luis Sinisterra middenvelder Orkun Kökcü...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren