Donderdag, 19 Mei 2022

Barça wil Depay inzetten als ruilmiddel

Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. The Citizens kunnen echter stevige concurrentie verwachten van ??Manchester United, Aston Villa, Newcastle United en West Ham United. (The Mirror)
John McGinn staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur. Antonion Conte wil komende zomer liefst zes versterkingen verwelkomen de middenvelder van Aston Villa geldt als een van de belangrijkste kandidaten. (Daily Telegraph)
Om de transfer van Robert Lewandowski te realiseren overweegt Barcelona om Memphis Depay in te zetten als ruilmiddel. De aanvaller kan echter ook rekenen op interesse van Arsenal, dat de vraagprijs van vijftig miljoen euro vooralsnog te gortig vindt. (The Mirror)
Bayern München heeft zijn pijlen gericht op Sasa Kalajdzi. De aanvaller beschikt over een contract tot medio 2023 bij VfB Stuttgart, dat bereid is om hem voor een bedrag tussen de 25 en 30 miljoen euro te laten vertrekken. (Sky Deutschland)
Lazio hoopt Alessio Romagnoli komende zomer transfervrij over te nemen van AC Milan. De gesprekken lopen al sinds februari en trainer Maurizio Sarri heeft van de verdediger een prioriteit gemaakt. (Calciomercato)
Sergej Milinkovic-Savic staat op de radar van Real Madrid, Paris Saint-Germain en Manchester United. Lazio heeft een vraagprijs van tachtig miljoen euro op het hoofd van de middenvelder geplakt. (Calciomercato)
41 reacties (laatste reactie door pallieter)

Dan moeten ze nog steeds 49 miljoen betalen, ik weet niet of het daar heel veel beter van wordt.

Dan kun je Depay beter verkopen aan een club die er wat geld voor over heeft.

19 mei 2022 om 11:00

Ze willen toch max 35 miljoen betalen? Dan zie ik Chelsea uiteindelijk als zijn nieuwe club want die gaan Barca er makkelijk uit bieden.
Zou ik overigens niet doen als ik Lewa was, bij dit Chelsea, in de superieure Premier League, gaat ie er echt geen 50 per seizoen inleggen. Snap niet waarom hij Bayern verlaat, nergens gaat hij meer deze fenomenale aanvoer vinden. You don't know what you got until....

19 mei 2022 om 11:35

ze zeggen steeds voor de gouden bal, maar daar geloof ik weinig van.

Kan me op zich wel voorstellen dat hij nog een keer een andere competitie wil uitproberen, een nieuw avontuur.

19 mei 2022 om 13:26

Was afgelopen 2 jaar op rij dé topfavoriet voor Ballon D'or, en juist met Bayern, in de Bundesliga die ze als speeltuin gebruiken, kun je extreem veel scoren en dus de Ballon D'or winnen aangezien de meeste goals je automatisch top 3 favoriet maakt.

Sergej Milinkovic-Savic staat al 3 jaar op de radar van weet ik veel wie allemaal met hetzelfde prijskaartje

19 mei 2022 om 10:45

Ze snappen bij lazio niet dat niemand hem wilt hebben voor dat bedrag.

19 mei 2022 om 11:04

Denk dat ze dat wel snappen, net daarom vragen ze zo een hoge prijs. Niemand wil die betalen en Lazio kan over SMS blijven beschikken. En de speler lijkt er best gelukkig bij Lazio.

Wat een grap, alsof Bayern Memphis Depay zou willen. Komt gewoon ongelooflijk te kort. Ook niet iemand die in de kleedkamer van Bayern past, overbetaalde vedette.

19 mei 2022 om 11:25

Wat een grap deze reactie. Niet onderbouwd, pure emotie zonder enige kennis van zaken. Ik zal je helpen:

Ik denk iet dat Bayern München, Memphis Depay wil hebben. Hij past niet in het spel wat zij spelen. Daarnaast is Bayern München een stap te hoog voor Depay, denk ik. Het is geen speler die de klasse heeft om bij de absolute top te kunnen slagen, En Bayern München is natuurlijk wel die top. Daarnaast dek ik dat hij ook niet in de kleedkamer past. Hij is redelijk extravert, daar waar de spelers bij Bayern München meestal toch introverter zijn. Qua houding lijkt dat niet te passen. Natuurlijk hebben ze met Boaten en Vidal ook wel spelers gehad die niet de braafste waren. En dat is ook redelijk goed gegaan. Dus het hoeft geen probleem te zijn. Maar als ik alles bij elkaar optel dan vind ik toch dat Depay teveel vedette gedrag vertoont voor wat hij presteert en vind ik hem ook niet het salaris waard.

Kijk het is wat meer moeite om iets te onderbouwen, maar dat maakt het wel voor discussie vatbaar. Iets in het wilde weg roepen is wel heel makkelijk.

19 mei 2022 om 11:37

@rochus sorry je gebruikt heel veel tekst, maar zegt weinig meer dan Chelsea doet.
Alleen je stukje over introvert en extravert is wat extra informatie.

19 mei 2022 om 11:35

Helemaal eens Chelsea. Goede, concrete opsomming.

19 mei 2022 om 11:44

Is hij zoveel minder dan de huidige aanvallers van Bayern. Sane vind ik erg goed, Gnabry en Coman zijn natuurlijk ook goede spelers maar denk niet dat Depay veel voor hen onder doet eerlijk gezegd. Ook hebben ze niemand achter Lewandowski en dat zou hij eventueel ook kunnen invullen.

19 mei 2022 om 14:29

Niet veel onder doen voor Gnabry? Koekoek. Bovendien, wat heb je aan een backup voor Lewa als je hem ruilt tegen Lewa? Dan heb je geen backup nodig maar een vervanger dus wil je hem niet ruilen maar verkopen zodat je dat geld kan aanwenden om de vervanger te kopen.

19 mei 2022 om 15:23

Bayern heeft geld zat, Depay kan een extra optie zijn voor meerdere posities in de voorhoede. Die kunnen zonder een verkoop ook wel een dure speler halen

Misschien zijn de spelers van Bayern beter, maar hun prestaties zijn nou ook weer niet zo goed dat het echt een onmogelijke opgave wordt om te spelen. Daarnaast heeft Gnabry ook nog maar een contract voor een seizoen. Ik denk in ieder geval dat het niet onmogelijk is dat Depay dezelfde cijfers kan overleggen als Coman en Gnabry in de competitie.

19 mei 2022 om 12:57

Dat is inderdaad het eerste wat ik ook dacht, wat moet Bayern met Depay?

Mooi cv,tje krijg je er wel van.
Psv,Man U, Ol.lyon,Barca,Bayern.

19 mei 2022 om 11:21

Ja, dat gaat dus echt nooit gebeuren. Wat heeft Bayern nou aan Memphis? Echt totaal niks.

19 mei 2022 om 11:35

Het probleem met Memphis is dat je hem belangrijk moet maken, wil je hem echt laten renderen. Doe je dat niet, dan is hij veel te wisselvallig en kan hij zo een maand niet betrokken zijn bij doelpunten. Hij zou het niveau wel aankunnen, maar excelleren gaat waarschijnlijk niet gebeuren. Dan belandt je dus al snel op de bank bij clubs als Bayern.

19 mei 2022 om 12:50

BIj Lyon was hij belangrijk maar alsnog wisselvallig... Memphis is gewoon een niet consequent in het niveau dat hij haalt. De ene week een 9 en dan drie weken een 6, omdan weer eens een 8 te halen.

Daarmee red je het niet in de absolute top (wat Barcelona ondertussen niet meer is en zelfs daar heeft hij het moeilijk, getuige zijn statuut als invaller)

19 mei 2022 om 13:01

Helemaal mee eens, maar Memphis kan wel doelpunten maken als hij slecht speelt. Bij Oranje speelt hij ook lang niet altijd goed, maar scoren doet hij wel. Een topspeler is hij inderdaad niet, maar voor clubs onder de top is hij gewoon een goede kracht. Bij Barcelona word hij overigens ook niet belangrijk gemaakt en dan rendeert hij inderdaad niet geweldig, al zijn z'n cijfers zo slecht nog niet. Hij past ook niet echt in het systeem.

19 mei 2022 om 16:09

Het belangrijk maken van Depay is ook de oplossing niet. Zodra hij 3x gescoord heeft gaat ie zich weer als het mannetje gedragen en gaat het weer mis. Zo gaat het echt al heel zijn carrière. Gewoon een matige speler met weinig consistentie die het maximale uit zijn carriere haalt qua transfers en geld.

Qua voetbal zie ik Depay wel passen bij Arsenal. Veel leuke spelers als Ødegaard, Saka, Martellini en ESM om mee te combineren als zwervende negen en iets te veel gallery play mee te spelen (en een club die inconsistentie wel gewend is)

19 mei 2022 om 11:32

Maar Depay is juist niet iemand die je niet moet gebruiken in de combinatie vind ik. Van de 10 ballen, springen er 4 van zijn voet, 3 ballen zie je sowieso niet meer terug omdat die een actie gaat maken. De andere 3 ballen verwerkt die dan wel goed.

19 mei 2022 om 12:52

@trotski: ik was voorstander van Depay bij Arsenal toen hij gratis op te halen was bij Lyon... maar als hij 35 miljoen moet kosten geloof ik dat er betere opties te vinden zijn.

Nketiah, Depay, Gabriel Jesus zou een mooie dynamische aanvalstrio zijn voor Arsenal. Niet goed genoeg om de Champions League te winnen, maar prima voor een nummer 4, 5, 6 van de Premier League.

19 mei 2022 om 11:23

Gabriel Jesus staat echt 2 niveaus boven die anderen. Nketiah vertrekt bovendien transfervrij en ik denk niet dat Memphis als spits zou worden gezien in de Premier League. Hoop sowieso dat Arsenal hem niet haalt.

19 mei 2022 om 18:52

Belotti (transfervrij) of Calvert-Lewin (spotprijs als Everton degradeert), zouden betere opties zijn naar mijn mening. Bovendien hebben deze spelers attributen die de selectie nog niet heeft, met name koppen en duelkracht.

19 mei 2022 om 19:33

Ik denk dat ze zowel Jesus als één van die twee kunnen gebruiken. Everton zal wel niet degraderen overigens.

Ik mag toch hopen dat we spelers van een hoger kaliber dan Mcginn op de verlanglijst hebben staan. Zeker een degelijke speler, maar als we terug een hoger niveau willen aantikken, moeten we toch in een andere categorie gaan vissen. Wat sowieso wel vaststaat, is dat Levy, Paratici en Conte heel wat werk zullen hebben, zowel op uitgaand vlak als op inkomend gebied. Er doen heel wat namen de ronde (bv. Carrasco, Dybala, Tielemans, Pau Torres en Eriksen), ik ben heel benieuwd. Als we 4de eindigen, hebben we een extra argument (en extra budget) om spelers binnen te halen, en dan maar hopen dat Levy voor het eerst in jaren eens zijn manager steunt. Met gerichte versterkingen zie ik het weer positief tegemoet, maar nu eerst die 4de plek binnenhalen komend weekend. Coys!

19 mei 2022 om 18:55

Ik las in diverse media dat Conte ook geïnteresseerd zou zijn in Bremer en Singo. Hoe denk je de waardheidsgehalte daarvan?

Verder vind ik Pau Torres toch wel overschatte verdediger. Spurs zou beter kunnen proberen om Bastoni of Gvardiol te halen. Zij zijn ook meer ervaren met drie centrale verdedigers.

19 mei 2022 om 19:03

Ik zou Spurs zijnde eerder een rechterwingback als Spence of Atal en linkerwingback als Kostic halen. Carrasco is toch wel blessuregevoelig en heeft het nergens waargemaakt buiten Atletico. Van dat lijstje zou alleen Dybala een prima vertreking zijn, omdat hij transfervrij is.

Als je een type Pau Torres haalt, kun je net zo goed Lenglet halen voor een veel goedkopere prijs. Hij is denk niet minder dan Pau Torres

20 mei 2022 om 09:14

Geen idee of de geruchten over Bremer en Singo kloppen. Volg de Serie A vrij nauw en Bremer zou wel een sterke aankoop zijn volgens mij. Pau Torres zou inderdaad een zeer kostelijke affaire zijn, dan kan je mijns inziens ook beter voor Bremer gaan. Lenglet wordt ook concreet genoemd trouwens (als linker CV in de driemans defensie). De publieke opinie (van Barca fans) is momenteel tegen Lenglet gekant, maar die heeft echt wel het potentieel om uit te blinken (en zou bovendien geen godsvermogen moeten kosten). Maar ook Bastoni wordt genoemd inderdaad. Als er echt een groot bedrag nodig is, zie ik dat liefst naar Bastoni gaan (of Gvardiol inderdaad), dan zit je gebeiteld voor de komende jaren.

Carrasco vind ik ook overroepen. Heeft matchen waarin hij de grote uitblinker is, maar de regelmaat is er niet. Dan zou Kostic top zijn, die heeft cijfers die Carrasco niet kan voorleggen. Anderzijds is Sessegnon wel volop zijn kansen aan het grijpen, maar als we echt willen meedoen voor de prijzen, moet je gewoon op elke positie grondige concurrentie voorzien natuurlijk.

Dybala zou blijkbaar geen optie zijn voor Spurs. Op zich niet erg, aangezien hij een torenhoog salaris moet kosten en je niet zeker weet of hij er weer doorkomt of niet. Dan liever Eriksen (die ik inderdaad boven Tielemans verkies), maar die blijft mogelijk bij Brentford.

Conte zal z'n puzzel wel leggen. Aan Paratici en Levy om de deals binnen te halen (en de geldbuidel boven te halen).

20 mei 2022 om 15:08

Bij Eriksen is nog maar die vraag of hij in het 3-4-3 systeem van Conte past. Bij Inter ging dat ook maar moeizaam.

Nou ja zeg, de grote Depay die als ruilmiddel gaat fungeren, dat zal toch zeker niet?

En wat moet Bayern Munchen met Depay? Dan kan hij daar de bank warm houden, dat is weer een keer een andere bank. En logisch dat Arsenal voor een subtopper geen 50 miljoen gaat betalen. Maar goed, Barca is een kat in het nauw, dus we gaan nog wel gekkere berichten zien....

19 mei 2022 om 12:28

Niet alleen is Depay een subtopper, hij heeft ook nog maar een enkel contract jaar te gaan. En dan wil Barcelona hem op 50 miljoen euro waarderen terwijl ze de absolute topspits Lew waarderen op max. 35 miljoen euro. Humor.

Depay heeft nog maar een contract voor 1 seizoen. Hij was zo slim om het bij een kort contract te houden zodat Barca hem niet zo kan misbruiken en hij volgend jaar weer zelf kan doen wat hij wil.

19 mei 2022 om 12:53

Of Barca was zo slim deze overduidelijke Koeman transfer geen langer contract te geven, aangezien ze hem nu voor een mooie som kunnen verkopen terwijl hij hen niets gekost heeft. Het is maar hoe je de zaken wil bekijken;-)

19 mei 2022 om 13:09

Ze kunnen hem niet voor een mooie som verkopen. Hij heeft nog maar een contract voor 1 jaar. Komen die dwazen met een vraagprijs van 50 miljoen. Wil jij nou daadwerkelijk zeggen dat Barcelona een slimme speler is geweest op de transfermarkt de afgelopen jaren? Ik daag je uit om een slechtere speler te noemen.

19 mei 2022 om 13:57

Depay gratis binnen halen, zodat hem deze zomer kunnen verkopen voor 25-30 miljoen zou geen slechte deal zijn toch? Al verkopen ze hem voor 'maar' 15 miljoen, dan is maken ze een flinke winst. Zo niet, gebruiken ze hem nog een seizoen als de 13de man en laten ze hem volgend jaar gratis gaan. Zou sportief ook geen al te groot verlies zijn. Sowieso hebben zowel Barca als Depay het verstandig aangepakt met een contractje van 2 jaar.

En ik refereer toch duidelijk naar de transfer van Depay, geen idee waarom jij er de transfergeschiedenis van de afgelopen jaren bij haalt...

19 mei 2022 om 14:06

Omdat het relevant is want het wijst erop dat dit waarschijnlijk geen slimmigheid van Barcelona is gezien ze de laatste jaren niet tot iets dergelijks in staat zijn geweest. Als ze daadwerkelijk 25-30 aan hem zouden verdienen zou dat inderdaad goed gespeeld zijn maar Depay heeft zelf al bedacht dat hij volgend jaar zelf weer zijn transfervrije status zal uitbuiten.

Nee depay lekker laten waar die zit en barca gwn laten betalen wat jullie willen hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren