‘Los eindje’ in huurdeal maakt aankopen van Dessers stuk complexer

Woensdag, 18 mei 2022 om 20:32Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:36

Het definitief binnenhalen van Cyriel Dessers behelst voor Feyenoord meer dan alleen het afgesproken optiebedrag van vier miljoen euro op tafel leggen, zo vertelt technisch directeur Frank Arnesen aan Voetbal International. Het weekblad spreekt van 'een los eindje' in de huurdeal die op 31 augustus tussen Feyenoord en Racing Genk werd gesloten. "We hebben een optie, ja, met Genk", begint Arnesen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door bossie)

Ik denk dat er genoeg clubs zijn die Dessers ook voor dat bedrag willen overnemen en hem een beter contract kunnen aanbieden. Zeker als hij er in de finale nog 1 of 2 in schopt. Het zal er vanaf hangen hoe graag Dessers in het Feyenoord shirt speelt.

18 mei 2022 om 20:42

Ja maar die clubs hebben misschien niet die deal met zijn club eb dan kan ik me voorstellen dat na dit suuccesvolle seizoen die club wel iets meer wilt vangen dan 4 miljoen. Hopelijk komt Feyenoord eruit met hem want hij is belangrijk voor ze

18 mei 2022 om 20:46

Als ze 4.5 miljoen bieden dan is het al een betere deal dan dat hij naar feyenoord gaat. Daarnaast is hij niet opeens 20 miljoen waard nu.

18 mei 2022 om 20:49

Maar dat bepaalt Genk niet. Als Feyenoord 4 miljoen betaald en Dessers is akkoord gaat hij naar Feyenoord al wil een ander honderd miljoen betalen. Het ding is dus dat Feyenoord Dessers moet verleiden om te tekenen en dat zal nog lastig worden als een ander hem meer salaris biedt.

18 mei 2022 om 20:52

Hoe bedoel je Zytto? Genk heeft er namelijk niks over te zeggen. Als Dessers wil blijven is het gewoon 4 miljoen, ook als iemand 4,5 biedt

18 mei 2022 om 20:56

Dat klopt. Hangt dus vooral van dessers af en of hij eruit komt met feyenoord.

19 mei 2022 om 00:27

Dit is dan ook puur tactiek van Arnesen. Ik kan mij best voorstellen dat Dessers nu lekker in de onderhandelingen zit, maar Feyenoord moet geen gekke dingen als hoge salarissen gaan doen. De publieke opinie verschuift nu van de transfersom naar de wil van Dessers om te blijven. Dat brengt Feyenoord weer in een gunstigere positie.

19 mei 2022 om 07:28

Daar heb je wel een goed punt ja

18 mei 2022 om 20:46

Naja , hij kon naar spanje, last minuye belt feijenoord en hij wil alleen nog daarheen xD denk dat dat wel goed zit

18 mei 2022 om 22:40

@Barcefail, ik maak op uit de tekst dat het last minute niet door ging.

18 mei 2022 om 20:49

Zo werkt het niet Siebe. Dit is een clausule die is opgesteld voor het huurcontract. Op het moment dat Feyenoord ervoor kiest om deze niet te lichten, kan Genk van anderen vragen wat we willen, tenzij er in zijn contract zelf (maar volgens mij is dit niet het geval) ook nog een gelimiteerde transfersom staat.

Verder vind ik het overigens ook enigszins raar dat Arnesen met dit verhaal naar buiten komt want het is heel normaal dat je pas het gesprek aangaat met de speler over contractuele voorwaarden nadat je de transfersom overeen bent gekomen met de club. Gezien het een optie is om Dessers over te nemen tegen een afgesproken bedrag, is het normaal dat je de contractuele voorwaarden pas bespreekt wanneer je deze optie licht. Hadden we hier gesproken over een zogenaamde 'mandatory future fee', wat bijvoorbeeld in Italie veel gebeurd, dan ligt de aankoop al vast en heb je in principe voornamelijk een uitstel van betaling dus moet je het contract vooraf overeenkomen met de speler. Je ziet het ook op het moment dat er een clausule in het contract staat dat de speler na een X aantal wedstrijden over moet worden genomen (bijvoorbeeld Yusuf Demir destijds bij Barcelona). Gezien je dan contractueel verplicht bent de speler over te nemen, moet er een akkoord en ondertekening zijn voor het geval dat men dit aantal wedstrijden bereikt.

18 mei 2022 om 20:42

Als je leest, was dat dus geen foutje, maar niet meer haalbaar..

18 mei 2022 om 20:48

Als je vroeger op de middelbare school niet op tijd een werkstuk inleverde dan was dat ook gewoon je eigen schuld omdat je niet op tijd begonnen was. Ze hadden Dessers al eerder kunnen benaderen voordat hij al aan het strand lag in Spanje.

18 mei 2022 om 20:49

Onzin dat kan ook nog geregeld worden na de transfer. Voor de deadline is alleen overeenstemming tussen clubs nodig. Dit had in de weken daarna ook nog geregeld kunnen worden. Dus gewoon een fout.

18 mei 2022 om 20:53

Natuurlijk hadden ze dat kunnen doen. Maar Dessers was voor Feyenoord een noodgreep, al zullen ze dat nooit zeggen. Op die transfer deadline day hebben ze nog eerst geboden op Seuntjes, maar Fortuna wilde dat niet. Toen kwam Dessers het laatste uurtje even snel om de hoek.

18 mei 2022 om 21:15

Dat snap ik, echter was deze deal met Dessers niet eerder geïnitieerd, dus valt daarin weinig meer te doen.
In meer algemene zin hadden ze wellicht wat eerder met andere prospects kunnen onderhandelen. De noodgreep bleek een aardige aanwinst, dat hadden ze zelf ook niet bedacht ;-)

18 mei 2022 om 23:51

@rombom Nou dat hadden ze toch ook gedaan, of denk jij dat die zaakwaarnemer in eens uit het niks naar feyenoord belt? Dan moet arnesen toch al eerder contact hebben opgenomen met kamp dessers.wat ook gebeurt was zoals aangegeven in interviews met dessers. Het is allemaal pas zo laat op gang gekomen omdat de spits positie nog erg onduidelijk was bij genk. De eerste spits die 1 op 1 liep met goals en assists, leek eerst verkocht te worden, maar leek op het eind steeds minder het geval te worden. En daarnaast is er nog op 25 augustus een nieuwe spits gehaald door genk. Het lijkt mij dan dat dessers toen pas is gaan doorpakken met verhuur, op de laatste dag was hij nog in contact met meerdere clubs, maar had hij aangegeven door voorkeur te geven aan leganes of Antwerp, die gingen beide toch niet door en kwam feyenoord het nog maar eens proberen

19 mei 2022 om 16:51

Volgens mij reageer je niet op mij? Althans, inhoudelijk reageer je niet op mij.. ;-)

Leuk als hij komt maar we moeten geen gekke dingen gaan doen. Als hij wilt tegen het juiste bedrag, prima maar spelers als Dessers zijn er elders ook wel te vinden. Zo spectaculair vind ik hem ook weer niet. Krijgt een hoop kansen en mist er een hoop. Uiteraard scoort hij er ook maar dat doet Linssen idem.

19 mei 2022 om 07:14

Linssen vertrekt zeer waarschijnlijk naar de andere kant van de wereld dus lijkt me voor Feyenoord heel belangrijk om Dessers binnenboord te houden.

Het feit dat ze tijdens het seizoen niet met hem zijn gaan zitten is bijzonder. Al was het om een contract in concept af te spreken.

18 mei 2022 om 21:01

Aan de ene kant wel aan de andere kant niet naar mijn mening. Ze hadden het beter af kunnen spreken om nu geen risico te lopen. Aan de andere kant is hij ook pas in de tweede seizoenshelft echt los, de eerste seizoenshelft was hij vooral wissel. Het zou mij niet verbazen als ze in januari nog dachten niet met hem door te willen gaan voor dat bedrag.

Feyenoord moet nog om de tafel....

Wat gebeurt er dan bij die club? Moeten alle spelers op de knieen om zelf een contract bij de club te mogen tekenen? Die is dus weg als Feyenoord geen stappen onderneemt.

Met een beperkte budget moet je dit gewoon voor hem neerleggen. Als hij nog zo een seizoen draait kan je hem wellicht voor het dubbele verkopen zo niet meer dan dat. Biedt hem een contract voor 3 jaar aan met die afspraak dat als een mooie club langskomt en het gewenste bedrag neerlegt dat hij weg kan. Alle partijen blij.

18 mei 2022 om 21:10

Het probleem is dus dat al het papierwerk voor de deadline in orde moest zijn en zijn salaris (als Feyenoord hem zou overnemen) dus nog niet vastligt voor komende jaren. Het is dus nu ook in Dessers' handen voor welk salaris hij bij ons zou willen blijven.

Je hebt een speler die zeker 5 dagen per week op de club is en dan nu zeggen dat er nog niet is gesproken over eventuele salariseisen. Lijkt mij dat als je Dessers graag wilt hebben, je al na de winterstop een balletje opgooit en vraagt wat zijn wensen / eisen zijn.

18 mei 2022 om 22:19

Optie 1 (amad Diallo) raakt vlak voor de transferdeadline (29/8) zwaar geblesseerd en de nagenoeg overeengekomen huurdeal gaat niet door. Optie 2 (seuntjes) blijkt niet haalbaar. Optie 3 (dessers) komt aanwaaien door zaakwaarnemer en is een gok.

Dessers is pas na de winterstop een basisspeler geworden. Daarvoor voldeed hij nog niet aan de eisen van Slot. En Feyenoord kan wel om tafel gaan met Dessers, maar als je niet de benodigde miljoenen heb om de clausule te lichten heeft het ook geen zin.

Dit is gewoon een samenloop van omstandigheden.

Zei het toch, die gaat weg. Danilo gaat de eerste spits worden.

Dan ga je toch als Feyenoord zijnde voor de finale harde afspraken met Dessers maken met als consequentie geen finale voor Dessers mits hij weigert. Als je hem wilt moet je er voor gaan en geen halfbakken maatregelen.

18 mei 2022 om 22:21

Liever geen Dessers en winst CL, dan wel Dessers en geen winst CL. Je gaat geen risico's nemen om iemand onder dwang een contract te laten tekenen.

Zou het niet erg vinden als hij vertrekt, omdat ik nog steeds van mening ben dat hij niet van het niveau is waar Feyenoord naartoe moet streven.

18 mei 2022 om 22:36

Is die Thijs Dalinga van Excelsior niks?

18 mei 2022 om 22:42

Estupinan gratis op te halen uit Portugal, prima cijfers. Ceesay van Zurich ook

18 mei 2022 om 22:47

Die willen niet voor het salaris komen wat Feyenoord maximaal kan bieden is zo mijn vermoeden.

18 mei 2022 om 22:49

Laat die het eerst maar bewijzen bij een club als Heerenveen of Groningen.

18 mei 2022 om 22:52

Maar dan kost hij vervolgens 7 miljoen of meer en maakt hij de overstap naar Ajax of Psv.

18 mei 2022 om 22:38

1 of 2 middenvelders voor de diepte van de selectie dan neem ik aan?

Ben het verder met je eens, ik heb heel sterk het idee dat dit Dessers zijn max was. Kzou toch een verder neuzen als Feyenoord zijnde, zeker nu het scoutingsapparaat weer wat beter lijkt te werken.

18 mei 2022 om 22:47

"Pas bij een goede uitgaand transfer gaan investeren in versterkingen voor de basis."

Dan gaat deze vlieger dus niet helemaal op. Stel we verkopen niets of niemand voor een aanzienlijk bedrag dan moeten we alsnog investeren voor een basisspeler toch?

Voor de rest eigenlijk helemaal eens. Ik zou het niet anders doen😜.

Ik denk dat Feyenoord door moet zoeken. Niks ten nadele van Dessers.
Maar nu kun je op een mooie manier afscheid nemen. Het zou jammer zijn dat er nu een seizoen of wat aan vastgeplakt wordt en je erachter komt dat je geen stap verder komt, omdat hij niet doorgroeit. Ik denk dat die kans groot is. Als 2e optie binnen hengelen zou perfect zijn, maar daar heeft Feyenoord gewoonweg niet genoeg poen voor.

18 mei 2022 om 22:29

Dessers scoort volgend seizoen ook gewoon weer 15 doelpunten, mits eerste spits.

Dit seizoen 119 minuten nodig per doelpunt. Tranferwaarde 3 miljoen volgens transfermarkt.
De topscoorder van de eredivisie 123 minuten nodig per doelpunt in de eredivisie. Zijn transferwaarde is maal 10.

19 mei 2022 om 07:24

Eens. En als Feyenoord hem niet wil, laat hem dan maar naar PSV komen!Dessers is geen eendagsvlieg! Waseerder al (gedeeld) topscorer in de Eredivisie toen hij bij Heracles speelde en voordien, bij NAC schoot hij ze er ook altijd heel vlotjes in. Omnog maar te zwijgen over hoe gemakkelijk hij zelfs Europees scoorde dit seizoen...Maar je hebt gelijk: mits hij genoeg vertrouwen en voldoende speeltijd krijgt én met een paar goede 'aangevers', scoort die bij iedere club in de Eredivisie minimaal 15 goals per seizoen!

Dessers ligt nu heel anders in de markt, de vraag is hoe hoog hij in de boom gaat zitten. Als het naar zijn zin heeft, en dankbaar is voor de kans, kan het lukken. Dit vertellen door Arnesen legt in die zin ook wat druk bij Dessers, ipv het alleen maar gezeik op Feyenoord wordt wanneer het niet lukt. Overigens twijfel ik of er geen Trauner oid rondloopt voor een minder bedrag. Met Danilo (en evt. Bannis) heb je al een wat jongere speler.

Mooi, van mij hoeft het ook niet. Is voor mijn gevoel echt een one hit wonder. Die gozer ziet er in zijn balans en behendigheid uit alsof ie de avond er voor iets te ver doorgezakt is.

Dus op initiatief van zijn zaakwaarnemer redt Feyenoord Dessers van een verloren seizoen in zijn carriere en nu zouden salariseisen van diezelfde Dessers een sta-in-de-weg worden om definitief door Feyenoord worden overgenomen? Dat zou wel erg ondankbaar zijn en ik zie Dessers dat eigenlijk niet doen. Komt vast wel goed.

Ben benieuwd hoe Feyenoord straks omgaat met uitgaande transfers, die onvermijdelijk zullen zijn. Hopelijk kunnen ze in ieder geval een deel van de inkomsten van Kokcu, Malacia, Sinisterra en Senesi herinvesteren, maar ik verwacht dat de Vrienden van Feyenoord en andere herinvesteren na de kaalslag van de laatste jaren wel wat terug willen zien van hun financiele steun.

Niettemin kan Feyenoord misschien ook op transfervrije basis een mooie slag slaan. Danilo is al binnen natuurlijk en ik denk ook dat Arnesen opnieuw een poging waagt voor Bazoer als vervanger van Kokcu. Als vervanger van Sinisterra zou ik voor Cristian Pavón gaan; 26-jarig Argentijns international, jarenlang sterspeler van Boca Juniors en over een maandje transfervrij op te pikken. En als opvolger van Malacia zou ik Ghislain Konan, Ivoriaanse linksback en international van eveneens 26 jaar transfervrij oppikken bij Stade Reims.

Bijlow
Pedersen
Geertruida
Trauner
Konan
Bazoer
Aursnes
Til
Walemark
Dessers
Pavon
18 mei 2022 om 23:10

Die linksback heb je potjandrie goed gespot Gomes. Zou inderdaad een uitstekende optie zijn voor wat ik kan vinden aan beeldmateriaal.

Pavon echter, is hele andere koek. Bovendien betaald sowieso meer salaris dan Feyenoord en hij zal wel opslag willen. Denk niet dat Fey een serieuze kans maakt.

18 mei 2022 om 23:34

Ja, backje is niet onaardig he? Vond ik zelf ook wel een verrassing

Kleine google-search leert dat Pavon inderdaad op zo'n €3m per jaar zit, dus kan moeilijk worden inderdaad. Anderzijds zou je met het argument dat hij transfervrij overkomt ook een paar miljoen vrij kunnen maken om de salarisbeperking bij Feyenoord te compenseren met tekengeld en een gelimiteerde transfersom in zijn contract op te laten nemen. Pluk je er sportief de vruchten van en kan je transferwinst in ieder geval bekekenen dat je het tekengeld weer terugverdient. Zou het wel een statement vinden namelijk als Feyenoord zo'n stunt uithaalt namelijk.

18 mei 2022 om 23:47

Net te laat trouwens. Zie dat vandaag is bekend gemaakt dat het Ghislain Konan voor Trabzonspor heeft getekend. Had Feyenoord prima mee kunnen concurreren, zeker met het afgelopen Europese seizoen op het cv.

Irritant zeg, zien dat een Nederlandse subtop club moeite heeft om rond de vier miljoen euro op tafel te leggen voor een aankoop. Is dit de aanstaande norm waar de Eredivisie over 10 jaar staat als we, als geheel, financieel nog verder achter raken op de top 6 competities?

18 mei 2022 om 23:50

Ook irritant dat je niet eens de moeite neemt om het artikel te lezen. Staat toch helemaal niet dat die €4M het probleem is, maar het op salaris stuk kan lopen omdat die voorwaarden niet in het contract zijn opgenomen in geval van verlenging? Storm in een glas water natuurlijk, VZ probeert gewoon weer een clickbaitje eruit te halen.

Lekker positief nieuws weer om Feyenoord uit balans te brengen...kom met dit nieuws na de finale..wat een domme afleiding zeg

Misschien kunnen er wat supporters van Feijenoord langs gaan bij hem om hem te overtuigen om voor Feijenoord te tekenen voor een degelijk salaris.

Ik ga iets geks zeggen... Desserts naar Ajax als stand in voor brobby voorde laatste 10 minuten. 4 mil is niks..voor een scorende spits

Als je een speler graag wilt hebben dan bespreek je toch tijdig eea met elkaar, want met Genk zijn ze er al uit.

Denk dat Feyenoord het tot op de laatste moment een onhaalbaar plan vond.

Maar goed nu ze De Roo als investeerder hebben en zij het geen probleem vinden om voor Dessers te betalen, moeten ze informeren of De Roo ook mee wilt betalen met de salaris, want volgens mij wilt De Roo koste wat kost Dessers erbij hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ToornstraMiddenvelder313
L. SinisterraAanvaller3012
A. JahanbakhshAanvaller274
J. BijlowKeeper220
P. WålemarkMiddenvelder121
O. MarcianoKeeper120
S. ValkMiddenvelder00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 27 9 0 0
2021/2022 Racing Genk 3 0 0 0
2020/2021 Racing Genk 32 7 1 0
2019/2020 Heracles Almelo 26 15 1 0
2018/2019 FC Utrecht 15 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Frank Arnesen zwaait speler met ‘belangrijke stempel’ definitief uit

De transfer van Bryan Linssen naar Urawa Red Diamonds is definitief beklonken, zo maken de Rotterdammers bekend via de officiële kanalen. De 31-jarige aanvaller wordt per direct overgenomen en tekent bij...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren