Sjaak Swart zag Marc Overmars graag terugkeren bij Ajax: ‘Het is jammer’

Woensdag, 18 mei 2022 om 15:20Jordi Tomasowa • Laatste update: 15:40

Sjaak Swart betreurt nog altijd het vertrek van Marc Overmars als directeur voetbalzaken bij Ajax. Overmars raakte begin februari in opspraak vanwege grensoverschrijdend gedrag bij meerdere vrouwelijke collega’s. De ex-directeur van Ajax besloot per direct te vertrekken, maar als het aan Swart had gelegen, had Overmars een nieuwe kans gekregen. De voormalig profvoetballer van onder meer Ajax, Barcelona en Arsenal ging in maart als technisch directeur aan de slag bij Royal Antwerp.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door soccerfan_1)

Wie weet over 2 jaar samen met ten hag terug

18 mei 2022 om 17:23

Laten we het hopen. Hoewel ik het met Swart een ben, is het klimaat er nu niet naar in Nederland en moet Ajax even schijnheilig doen, braaf meedoen met de show en het goede voorbeeld geven. Laat ze dat onderzoek maar afronden, sijpelde al wel door dat er geen hond te vinden is die echt belastend materiaal heeft of een aanklacht wil doen. Het lijkt me inmiddels wel duidelijk dat Overmars in tien jaar zo’n drie keer geflirt heeft met een collega, waarschijnlijk net als de meesten hier. De vrouwen zullen zelf ook wel hun deel gehad hebben. De media vond dit té smeuïg om niet met beiden handen aan te grijpen, maar ook na diep graven kwamen ze niet verder dan drie aan elkaar geknoopte en uit hun verband gerukte anonieme quotes. Laat de onafhankelijke onderzoekers dat ook maar concluderen, dan is de weg open voor een toekomstige hernieuwde samenwerking en is hij hartelijk welkom. En als ik me vergis, nog niets wijst erop, als Overmars volledig eenzijdig en zonder instemming zwaar over de schreef is gegaan, dan ga ik graag door het stof en is het terecht dat hij verbannen is naar België. Maar nogmaals, de feiten die vooralsnog op tafel liggen wijzen op niets. Je kunt mij niet wijsmaken dat al die conversaties verdwenen zijn, dus als het zo shocking en eenzijdig zou zijn, maak ze openbaar dan.

Tsja, maar dat is allemaal niet zo gegaan. Al dat ge-als over Overmars wordt wel vermoeiend.

Ik blijf het vreemd vinden dat Marc niet rustig heeft gewacht op een Engelse topclub.

18 mei 2022 om 15:50

Met de Engelse tabbloids en zijn handeling..lijkt mij voor hem en zijn gezin niet handig.
UK zal hij denk ik uit zijn hoofd moeten zetten.

Tja, sportief gezien is het natuurlijk een enorme aderlating, maar het was gewoon niet netjes geweest naar de vrouwen toe, de man lijkt er ook niet echt spijt van te hebben. Getuige het tekenen bij Antwerp binnen 3 weken van zijn ontslag en nooit echt een excuses gegeven te hebben.

Jammer, maar ik hoef hem eigenlijk niet meer bij Ajax te zien. Laat Hamstra en Huntelaar hun werk maar doen.

18 mei 2022 om 15:47

Vooral dat gebrek aan berouw is hetgeen wat zo gek is. Buiten een geforceerde soort van excuses lijkt hij het vooral gek te vinden dat hij wordt aangepakt / zo breed wordt uitgemeten. Als hij daadwerkelijk excuses had gemaakt en een workshop/cursus/seminar o.i.d. had gevolgd dan denk ik dat hij best had kunnen blijven.
In plaats daarvan vertrekt hij (met een dikke tekenbonus) naar België waar hij lijkt te pretenderen alsof er nooit iets is gebeurd.

18 mei 2022 om 15:52

@ajax1812

Hoe weet je dat hij er geen spijt van heeft?
Geen idee of hij prive zijn excuses heeft aangeboden aan de vrouw(en) en zijn familie.

Wat is een goed tijdvak? 3 maanden, 3 jaren?

Mogelijk voor een bezige bij als Overmars voelt 3 weken niets doen, alsof hij jaren niets doet.

Van mij mag hij wel terug bij Ajax.

18 mei 2022 om 15:56

Heb je die reactie wel van hem gezien? Hij wist zelf niet eens wat die fout deed. Heeft daarna ook niet oprechte excuses gemaakt en wou zo snel mogelijk weer verder naar de orde van de dag. 3 weken is natuurlijk onwijs kort, dat snap je zelf ook wel toch?

18 mei 2022 om 15:56

Ik zeg "lijkt".
Daarnaast komt achter mijn "getuige" de redengeving hiervoor. Ik hoef hem niet meer bij Ajax te zien, ook over 3 jaar niet. Hij verdient een 2e kans, maar niet bij Ajax.

18 mei 2022 om 16:02

arsenal

"heb je die reactie wel van hem gezien? "

Nee, niet gezien. Tuurlijk zou het makkelijker en fijner zijn als hij toen de kans had gepakt. Geen idee of dit afgeraden is door zijn adviseur of advocaat.

"en wou zo snel mogelijk weer verder naar de orde van de dag."

Vanuit zijn kant snap ik dat. Heeft een grote blunder gemaakt. Denk dat zijn familie er ook heel veel last van heeft. Hij wilt zo snel mogelijk achter laten.

"3 weken is natuurlijk onwijs kort, dat snap je zelf ook wel toch?"

Nee dus niet. Ieder mens gaat anders door processen heen. Ook met de dood. De een heeft onwijs lang tijd nodig om een verlies te verwerken en de ander gaat dezelfde middag weer aan het werk.

Volgens mij kan je niet goed of fout aanplakken, helemaal we niets gehoord hebben van de dames. Althans ik niet. Mogelijk hebben de dame(s) gezegd, voor ons nu klaar nu hij weg is. Willen hier geen tijd meer aan besteden. Is er veel last, ja dan begrijp ik dat het te kort is.

18 mei 2022 om 16:48

@ajax1812,

Zijn positie was inderdaad onhoudbaar. Echter, officiele excuses heeft hij wel aangeboden. Op 6 februari 2022 heeft hij middels een statement op de website van Ajax dit gezegd:

"Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk."

"Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privã©situatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten."

Maar goed dat Sjakie niet in de clubleiding zit dan. Zo run je geen business.

18 mei 2022 om 15:55

Hoezo run je zo geen business?

Mensen met krasjes verdienen ook kansen. Als de vrouw(en) in kwestie geen issue hebben met zijn terugkeer en hij belooft beterschap (desnoods therapie te volgen) waarom niet. Je wilt uiteindelijk de beste mensen voor je business.

Veel mensen geloven in de evolutieleer. Als dat zo is, wat is de basis om deze man te beoordelen? Er is 0,0 basis om hier iets van te vinden of te zeggen. Kan hij er verder iets aan doen, dat zijn DNA nog steeds wil voortplanten en overleven.

18 mei 2022 om 16:03

Wat zeg jij nou met betrekking tot zijn DNA? Wtf joh.

Hij heeft al 2 kinderen en een vrouw.

18 mei 2022 om 16:06

Je DNA wilt nog meer. Zo veel mogelijk voortplanten zodat het kan voortleven.

1 partner hebben is ook een redelijk nieuw fenomeen in de menselijke geschiedenis he.

Overmars is niet schuldig, maar zijn DNA in survival modus!

18 mei 2022 om 16:09Maar je wilt dus zeggen dat het in de aard van een man zit om een dickpic te sturen? Of is dit gewoon een excuus om Overmars te verdedigen?

Ik loop al 36 jaar rond op deze aardkloot en heb het nog nooit in mijn hoofd gehaald om een foto van mijn jandoedel te sturen naar een vrouw, en al helemaal niet een vrouw waar ik dagelijks mee werk "omdat mijn DNA zich voort wil planten".

Belachelijke comment.


18 mei 2022 om 18:29

Gast heb jij nog nooit ergens gewerkt ofzo? Reken maar dat als Overmars aan zou blijven dat er veel werknemers daar een probleem mee hebben. Zelfs al zijn het er maar een paar, kan dat funest zijn voor de business. In zo'n situatie is er bij een goed gerund bedrijf nooit een weg terug voor die persoon.

Ben er zelf ook nog steeds ziek van. We gaan nu van Ten Hag-Overmars naar Schreuder-Huntelaar? Ik wil ze natuurlijk wel een eerlijke kans geven maar het is nogal wat om deze mensen op te volgen met zo weinig ervaring.

Nou Swart en Molenaar erbij die vinden dat hij gewoon terug moet / nooit weg had gemoeten. Het blijft een rare club bij elkaar. Zoveel controverse heb je nog nooit bij elkaar op een hoop gezien.

18 mei 2022 om 16:05

Hollywood aan de Amstel

Geen drama serie kan hier tegen op! Dit gedrag, vechtpartij door familieleden, steekpartij, mogelijk verkrachting, doping, ontspoorde talent binnenhalen, wat mis ik?

18 mei 2022 om 16:15

Het verhaal van Labyad mis je.

18 mei 2022 om 16:16

Is ajax schuldig aan , Promes ? Is ajax schuldig aan dat Onana doping neemt ? En wat is er mis om een groot talent binnen te halen die nog een hele toekomst voor hem heeft ,

18 mei 2022 om 18:08

Dooie crimineel vereren, zwarte pop aan de galg, duwen van steward die zijn werk doet, vergeten spits in te schrijven voor Europa, stalking, allerlei vreemde zaken die je toch niet verwacht bij wat moet doorgaan voor het boegbeeld van jullie voetbal. Of het nou de club zelf is of individuen binnen de club of heel veel van de fans, er is altijd wel wat. En het overgrote deel van de fans speelt dan de vermoorde onschuld. Ook op dit forum. Vreemd is dat.

Hoe jammer ik het ook vind dat Marc niet meer voor Ajax werkt, vind ik wel dat je nu een punt erachter moet zetten en verder moet. Geef Hamstra samen met Huntelaar het vertrouwen en kijk hoe ze het doen. Als blijkt dat het tegenvalt ga je weer verder kijken. Ajax is ook een club van kansen geven.

Marc is klaar bij Ajax. Nu verder met de nieuwe mensen. Eerste beslissing na Ten Hag periode (schreuder) vind ik wel teleurstellend. Hoop dat mijn mening bijdraait.

Het valt mij op dat veel prominente ajacieden en ook veel supporters. Het sportieve aspect op nummer 1 plaatsen boven het welzijn van de slachtoffers. En het vertrek van Overmars werd door een groep mensen ook betreurd want dat is voor de sportieve belangen een slechte zaak. In dit geval staan de sportieve belangen niet op 1 maar de belangen van zijn slachtoffers. En verdiende hij het dus om buiten te worden geschopt en hij zou niet aan het werk hebben gemogen totdat een juridisch onderzoek is afgerond en is bepaald of hij gestraft moet worden of niet

18 mei 2022 om 17:01

Er zijn geen slachtoffers in dit geval
Het ontvangen van een foto maakt je geen slachtoffer. Het is niet netjes, maar daar houdt het wat mij betreft echt op.

18 mei 2022 om 18:15

Niet netjes en daar houdt het op... ongelofelijk. Het zal jouw vrouw, vriendin, dochter of moeder moeten overkomen. Wat een waardeloos standpunt. Maar het is je goed recht om dat te hebben hoor. Hoe waardeloos het ook is.

18 mei 2022 om 18:23

Het is strafbaar vriend. En het waren niet alleen die foto's he. Ook opmerkingen en stalk gedrag. Dat laatste is ook strafbaar.

Straf gegeven? Hoe dan? Paar dagen in de hoek zetten?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

49 jaar
137 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Afspraak uit Overmars-tijdperk geldt niet meer: Ajax wil vertrek voorkomen

Alfred Schreuder is niet van plan om Perr Schuurs deze zomer te laten vertrekken bij Ajax. De hoofdtrainer van de landskampioen heeft dit in een persoonlijk gesprek met de centrale verdediger...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren