Cambuur-doelman Bos (25) moet carrière noodgedwongen beëindigen

Woensdag, 18 mei 2022 om 12:28Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:43

Pieter Bos moet wegens hartproblemen per direct een punt achter zijn loopbaan zetten, zo heeft medisch onderzoek uitgewezen. Volgens medisch specialisten is het voor de 25-jarige doelman van SC Cambuur niet mogelijk om topsport op een veilige manier uit te oefenen. “Op nadrukkelijk verzoek van medisch specialisten is Pieter Bos genoodzaakt om zijn topsportcarrière per direct te beëindigen", zo luidt het statement van Cambuur op de clubsite.

Technisch manager Foeke Booy reageert aangeslagen op het nieuws: “Dit is vooral een persoonlijk drama voor Pieter zelf. Zo’n nieuwsbericht ontvangen als topsporter en dat ook nog eens op zo’n jonge leeftijd is ronduit verschrikkelijk en het mag voor zich spreken dat we hem als club en team zullen steunen waar we maar kunnen", aldus Booy.

Bos maakte in 2016 vanuit de jeugdopleiding van sc Heerenveen de overstap naar Cambuur. Hij is daarmee de speler uit het eerste elftal die het langst actief is voor de Friese club. Bos kwam in totaal negen officiële duels in actie voor het eerste elftal. Vanwege een blessure van Sonny Stevens, verdedigde Bos in de afgelopen maanden tijdens vijf competitieduels het doel van Cambuur.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door backcorner)

Enorm balen voor die jongen. Hopelijk vind hij iets anders wat hij leuk vindt om te doen.

Verschrikkelijk nieuws voor hem. Heeft het zeer verdienstelijk gedaan toen Stevens geblesseerd was. Gezondheid gaat natuurlijk voor alles, maar voor hem persoonlijk is dit een drama. Sterkte Pieter!

Jeetje heftig nieuws dit. En wat sneu voor Pieter. Veel te jong om te stoppen met voetballen.
Sterkte voor hem!

Fysieke gesteld is ook onderdeel van topsport. Zuur voor hem dat zijn lijf er niet voor gemaakt is. Vind het wel bijzonder dat hij om die reden is 'afgekeurd' als keeper. Keepers hebben toch significant minder cardiovasculaire belasting (rennen met hoge hartslag). Zou verwachten dat je daarin minder snel zou worden afgekeurd door hartproblemen. Maar ik weet natuurlijk nite wat zijn hartproblemen zijn

18 mei 2022 om 13:16

Zo bijzonder is het niet dat een keeper wordt afgekeurd. Je begint te speculeren, dat past niet onder een artikel als deze. Kennelijk zijn de hartproblemen van dien aard dat het niet verantwoord is om zijn loopbaan als keeper te vervolgen. Daarom dit besluit. Duidelijk toch? Heel triest voor deze jongen.

18 mei 2022 om 13:21

Speculeren is wat deze site draaiende houdt. Hangt verder geen waardeoordeel aan.

18 mei 2022 om 17:48

Een beetje slap lulllen over voetbal is wat deze site draaiende houdt. Ongehinderd door enige kennis van zaken het oordeel van medische specialisten in twijfel trekken heeft daar weinig mee te maken.

18 mei 2022 om 13:18

Je laatste zin is ok. We weten niet wat de problemen precies zijn. Maar om top te zijn als keeper moet je trainen en vallen en opstaan is zwaarder dan je denkt. Soms lijken trainingen voor keepers zwaarder dan die van veldspelers. Denk dat vooral de intensiteit tijdens trainingen het probleem zou kunnen zijn.

Is dat toeval; een topic over n speler met hartproblemen en daaronder een advertentie om je uitvaart te regelen... ? Of is dat om het topic extra cachet te geven

18 mei 2022 om 13:14

Geen idee, ik krijg gewoon good old Eurojackpot en Bet365.. om gek van te worden

18 mei 2022 om 14:11

Haha, dat zijn ook leuke ja! Dan past 'mijn' advertentie toch beter bij t topic... :-D

18 mei 2022 om 17:49

Niet zo veel gokken, man.

Enorm zonde voor Bos. Jammer dat hij moet stoppen.
Vraagje: Is deze keeper gevaccineerd en dus een nieuwe toevoeging aan de 1024 atleten die na het covidvaccin opeens hartklachten kreeg? (bron: goodsciencing) Of heeft deze persoon een andere oorzaak waarom hij opeens niet meer topsport kan beoefenen?

18 mei 2022 om 13:56

Een correlatie hoeft nog altijd geen causaal verband te zijn.

18 mei 2022 om 16:06

Waarom bannen ze hem niet? Typisch voetbalzone. Straks wel minder inkomsten door zulke gestoorde users.

Daarnaast zogezegd 8 jaar dus die mag hier niet zitten.

18 mei 2022 om 23:20

Vrijheid van meningsuiting zal het wel onder geschaard worden. En dan gaat het te ver om iemand om zijn 'mening' van de site te schoppen. Het is om kotsberoerd van te worden. Iedere keer die tentoonspreiding van totale onwetendheid, maar wel stellig beweringen doen en suggestieve 'vragen' stellen. Opsodemieteren met dit soort rommel wat mij betreft. Van de 100 lezers zullen er 90 niets van geloven, 5 twijfelen, en 5 overtuigd raken van die waanzin. Iedere overtuigde is er gewoon een te veel. Want oh oh oh wat is het opeens een drama als ze in het ziekenhuis belanden. En mocht iemand dit nog lezen en het niet geloven: ja, er komen nog steeds genoeg mensen in het ziekenhuis door Covid (en andere zaken die volkomen te voorkomen zijn).

18 mei 2022 om 13:56

Vraagje: *maakt infantiel scheetgeluid*

Sowieso dat je geen antwoord op je vraag gaat krijgen, maar het boeit toch werkelijk niemand meer iets.

18 mei 2022 om 14:10

Hoe kom je erbij dat niemand het iets boeit? Ik denk dat Bos de oorzaak zelf toch wel graag zou willen weten, kan gewoon pure pech zijn uiteraard.

18 mei 2022 om 14:21Nou Westend, er zijn genoeg die dit wel boeien. Een grote groep mensen wereldwijd heeft om precies deze reden geen prikkie genomen. Dat in de openbaar gemaakte documenten van Pfizer staat dat er een aantoonbaar risico op dit gebied ontstaat, terwijl de prikkies na enkele dagen nauwelijks meerwaarde hebben, dan is deze serieuze zaak iets om acuut mee te stoppen.

18 mei 2022 om 14:29

Pasevski,

Ja, er is een verband tussen kortdurende, niet schadelijke(!!!) pericarditis na bepaalde vaccinaties. Zeer zeldzaam. En ja, er is een verband tussen wél mogelijk schadelijke pericarditis na een COVID-besmetting. NIET zeldzaam. Begrijp je de voorgaande 2 zinnen? Zo ja, dan hoef je dit soort dingen nooit meer te zeggen. Zo nee, lees het opnieuw tot je het snapt, of beslis dat je niet gekwalificeerd bent om hier over te 'discussiëren' en houd er over op.

18 mei 2022 om 14:34

Nee in principe boeit het je geen fluit, maar zoek je weer eens een excuus om dat complete corona weer op te rakelen. Je gebruikt zijn afkeuring nu weer eens als excuus om complotsneren uit te delen. En voor je het weet zitten we hier weer allemaal zelfbedachte procenten en twijfelachtige feiten over en weer te gooien.

18 mei 2022 om 20:55

''speculeren is wat deze site draaiende houdt. Hangt verder geen waardeoordeel aan. '' - Westend

18 mei 2022 om 14:25

Beste Nr.11,

Fiets een eind weg met die onzin. Met je vreselijk irritante retorische vraag. Keer op keer op keer op keer. 99,9% zeker dat je het antwoord niet weet op simpele vragen over de menselijke fysiologie, en toch kom je iedere keer weer met deze treurige onzin aan. Ga lekker tv-kijken, Ongehoord Nederland zal vanavond vast wel weer een of andere fantast een podium geven. Houd er mee op. Of ga een medische studie volgen, als je dan nog steeds overtuigd bent van deze mening, kom dan maar weer terug.

18 mei 2022 om 14:31

Leuk dat je een bron vermeld, maar ik kan ook elk willekeurig blogje vermelden. Ik heb een klein kijkje genomen in de lijst van 1024 atleten (niet alleen atleten overigens, ook oudere coaches), en ik begrijp niet wat sommige in de lijst doen. Er zitten spelers tussen waarbij het niet eens duidelijk wordt wat ze precies hebben, en het vaccin niet eens ter sprake komt. Mocht Bos gevacinneerd zijn, zal hij vast niet de eerste zijn die daar Mogelijk hartklachten aan overgehouden hebben, want het is niet eens 100% zeker vast te stellen dat dit door het vaccin komt. Maak voor jezelf de keuze of je het vaccin neemt of niet, maar hou je retorische vragen lekker achterwegen.

18 mei 2022 om 14:36

@giesburts Ik zou durven stellen dat het voor 99,99999999% zeker niet door het vaccin komt. Geen 100%, want zo werkt wetenschap. Niet dat Nr.11 daar iets van begrijpt. Het is bij sommigen eigenlijk kansloos om het te herhalen, maar het is gewoon te irritant om te zien dat sommige figuren keer op keer dit soort armetierige onzin blijven herhalen.

18 mei 2022 om 20:22

Als je weet hoe wetenschap werkt, laat je daar verrekt weinig van merken in je tekst. Voortschrijdend inzicht is al 1.daarnaast werkt wetenschap/statistiek met betrouwbaarheidsintervallen die iets wel of niet significant maken. Als in 2020 al bekend was bij de introductie van het vaccin dat myo-/pericarditis en van de bijwerkingen zou zijn (wat ook nog eens gekatalyseerd wordt door de vakkundigheid van de verstrekker van het vaccin.), dan vind ik het knap dat jij met zo een grote zekerheid weet te melden dat het niet door het vaccin komt omdat wetenschap zo werkt. Volgens mij moet je terug de schoolbanken in.

18 mei 2022 om 20:23

Als je weet hoe wetenschap werkt, laat je daar verrekt weinig van merken in je tekst. Voortschrijdend inzicht is al 1.daarnaast werkt wetenschap/statistiek met betrouwbaarheidsintervallen die iets wel of niet significant maken. Als in 2020 al bekend was bij de introductie van het vaccin dat myo-/pericarditis en van de bijwerkingen zou zijn (wat ook nog eens gekatalyseerd wordt door de vakkundigheid van de verstrekker van het vaccin.), dan vind ik het knap dat jij met zo een grote zekerheid weet te melden dat het niet door het vaccin komt omdat wetenschap zo werkt. Volgens mij moet je terug de schoolbanken in.

18 mei 2022 om 23:09

Leuk pompebledsje. Gelukkig zit ik nog in de 'schoolbanken'. Echter wel de schoolbanken waar je een hele hoop leert over o.a. dit onderwerp. "gekatalyseerd door de vakkundigheid van de verstrekker"; waar heb je het nu precies over? En nee, de vaccins veroorzaken geen lange-termijnschade in de vorm van een heftige, langdurige pericarditis. Dat is al lang aangetoond. Enig idee wat wel mogelijk een heftige, langdurige pericarditis veroorzaakt? Juist.

Verder is een myocarditis niet hetzelfde als een pericarditis. Myocarditis is altijd gevaarlijk. En laat myocarditis nou géén mogelijke bijwerking zijn van de vaccins. Concluderend is duidelijk dat je maar wat praat wat betreft dit onderwerp. Over schoolbanken gesproken.

19 mei 2022 om 07:35

Of het wel of niet in de bloedbaan in plaats van de spier wordt gespoten. Dan kan het direct naar het hart van. Zijn meerdere voorbeelden van en is niet uitsluitend voorbehouden aan dit vaccin, alleen is de kans wel groter.

19 mei 2022 om 10:08

Ah ja, daar is precies 0 bewijs voor. Overigens, hoe denk je precies dat een vaccin werkt als het in een spier gespoten wordt? Betere vraag misschien: waarom in een spier? Als je dat begrijpt, weet je misschien al genoeg. En nee, er zijn geen "meerdere voorbeelden van". En verderop over Campbell; gewoon nee.

19 mei 2022 om 17:08

Ik heb zelden zulk onnozel antwoord gehad wat kant nog wal raakt op reacties van mij. Gefeliciteerd met dit toppunt. Verdiep je eerst maar eens wat beter voordat je dingen gaat beweren die niet kloppen. Er zijn tig voorbeelden van mensen die een hartslag kregen van 150 na injectie omdat het direct in de bloedbaan gespoten wordt. Kans is bij een ervaren prikker (arts) al 1 op 30000 (als ik me niet vergis. Pin me niet vast op dit getal). Als je de naald niet terug trekt nadat je hebt geprikt, weet je ook niet of je in de bloedbaan zit of in spierweefsel (aspiratie). Volg Campbell maar. Even zijn filmpjes van het afgelopen jaar, dan zie je genoeg. Maar zoals ik zei is het prematuur om conclusies te trekken. Dat onafhankelijke onderzoek moet uitwijzen of er daadwerkelijk een significante afwijking is een of het wel of niet door het vaccin komt. Dat hoeft bij Pieter Bos, want daar gaat het over, helemaal niet aan de orde geweest te zijn. Maar het zijn geen indianenverhalen over de relatie tussen dit vaccin en eventuele myocarditis. Je hoeft alleen de site van Lareb maar te raadplegen of de dossiers van Pfizer of Moderna dat er een reële kans is. Wel grappig dat jij denkt dat een vaccin in de bloedbaan geïnjecteerd wordt.

18 mei 2022 om 16:18

Hangt er vanaf. Indien hij een milde vorm van myocarditis heeft gehad wat niet tot problemen heeft geleid, kan dit in sommige gevallen binnen enkele jaren tot problemen en zelfs de dood leiden. Echter is het te prematuur om op basis van deze info conclusies te trekken. Opvallend is het alleszins. Myocarditis is een bekende bijwerking. Ik hoop dat het onderzoek naar de oversterfte over 2021 meer uitsluitsel geeft over de nadelige gevolgen van het vaccin die er wel degelijk lijken te zijn. Hopen dat Pieter bos ellende bespaard blijft. Zonde voor zijn carrière.

18 mei 2022 om 23:13

Stukje info voor diegenen die dit geloven: Myocarditis is niet hetzelfde als pericarditis. Pericarditis is in milde vorm inderdaad een mogelijke bijwerking van een aantal vaccins, zonder restschade overigens. Myocarditis gelukkig niet. Dan ben je namelijk een stuk verder van huis. Waarom? Omdat myocarditis een ontsteking is van de binnenkant van het hart, grof gezegd. Pericarditis is een ontsteking van het hartzakje, en heeft niets met de binnenkant van het hart te maken.

19 mei 2022 om 07:31

Myocarditis is wel degelijk een mogelijke bijwerking. Volg John Campbell maar op YouTube.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Emmen1-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. van der WaterAanvaller00
H. de JongUnknown
B. MinnemaKeeper00
R. RuiterKeeper00
A. BanguraVerdediger20
L. BergsmaVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

0 fans
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren