Feyenoord krijgt concurrentie van Dortmund in strijd om nieuwe linksback

Woensdag, 18 mei 2022 om 12:59Tim Cozijnsen • Laatste update: 15:17

Borussia Dortmund is geïnteresseerd in de diensten van Ian Maatsen, zo weet het Duitse BILD te melden. De Nederlander staat onder contract bij Chelsea, en is dit seizoen verhuurd aan het Engelse Coventry City, dat uitkomt in de Championship. Naast de Duitse interesse geniet Maatsen naar verluidt ook belangstelling van Feyenoord. Volgens 1908, een Twitteraccount gelieerd aan het doorgaans betrouwbare Feyenoord Transfermarkt, zouden de Rotterdammers de linksback op hun wensenlijst hebben staan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou een vertrek van Ian Maatsen bij Chelsea de juiste keuze zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door birotor)

Wat moet Dortmund met Maatsen? het reserve-elftal? Lijkt me niet dat ie daar zin in heeft.

18 mei 2022 om 13:15

Vind dit altijd bijzondere opmerkingen. Je hebt hem waarschijnlijk amper kunnen volgen de afgelopen jaren. Waar een club als Dortmund overal scouts naartoe stuurt en dan is Dortmund ook nog een club die aardig goed is in het inschatten van potentie

18 mei 2022 om 13:48

Charlton en Coventry City zijn anders vrij makkelijk te volgen hoor. Vind het minstens net zo bijzonder dat er zodra iemand een andere mening heeft maar vanuit word gegaan dat hij hem amper heeft zien spelen..

Overigens wel met je eens dat Dortmund een uitstekend oog heeft voor talent.

18 mei 2022 om 14:26

Daarom zeg ik ook waarschijnlijk. De mensen die hier dat soort wedstrijden regelmatig (niet 1 of 2x het laatste jaar) bekijken zijn op een hand te tellen. Maar de mensen die heel resoluut een mening hebben over een speler die ze de afgelopen jaren niet hebben zien spelen zijn nog niet op 10 handen te tellen.

Beide teams zijn denk goede keuzes voor zijn ontwikkeling. Tot vorig jaar zou ik Feyenoord bij concurrentie van Dortmund vrij kansloos achten, maar er gebeurt nu zoveel moois en goeds in Rotterdam dat ik nu een stuk positiever ben.

18 mei 2022 om 13:34

Omdat ze een finale van een 3de Europese competitie hebben gehaald?

18 mei 2022 om 13:44

Zucht..

Of omdat er leuk verzorgd voetbal word gespeeld, talenten worden ontwikkeld door een uitstekende trainer die spelers aantoonbaar beter maakt.. Natuurlijk is het geen uitgemaakte zaak wanneer je concurreert met Dortmund maar er ligt in Rotterdam vast een mooi vooruitzicht voor hem klaar.

Wat is dit soms toch een vermoeiende site zeg waar elke zuurpruim de hele dag zijn gal kan spuwen..

18 mei 2022 om 13:45

He, heb je dat nieuws wel meegekregen?! Want als dat het enige is dat je over de ontwikkelingen bij Feyenoord kan zeggen heb je wel onder een heel dikke steen gelegen het afgelopen jaar.

18 mei 2022 om 13:54

Dat hebben meer dan 100 andere teams in hetzelfde toernooi niet gedaan.

18 mei 2022 om 13:56

Mee eens Baardgrasmus!

Je ziet toch dat ze niet alleen maar qua prestaties beter zijn geworden, maar ook geheel als Feyenoord. Met Slot hopen we dat er nog meer jeugd doorbreken.

Al met al, Malacia vond ik onder Advocaat echt beter worden.

Ik hoop dat hij voor Feyenoord kiest, dan hebben wij een goede vervanger voor Malacia.

18 mei 2022 om 14:22

Volgens mij scheelt het niet veel, maar United zou aankomend jaar ook in die '3e Europese competitie' actief kunnen zijn😉

18 mei 2022 om 16:54

Manufcd, is toch een finale.. een prijs is een prijs. Maar goed jou cluppie speelt ook een finale?

18 mei 2022 om 17:45

Wat een zure reactie. Dat is tegenwoordig echt mode op Vz. Ik ken een voetbalsite waar Feyenoord ( en PSV ook) altijd afgemaakt worden door types als jij en Ajax tot voorbij de hemel opgehemeld. Ga lekker daar heen.
Ik vraag al enkele dagen of moderators tegen die soort types eens harder op kunne treden. Je leest gewoon dat dit soort mensen het heerlijk vinden on Feyenoord de grond in te trappen.
On:
Met een Slot die de meeste spelers beter maakt zou een Maatsen geen gekke oplossing zijn voor linksback. We wachten het af.

18 mei 2022 om 18:33

Kijken of man united het wel haalt volgend jaar? Als ze überhaupt Europees voetbal spelen

Het feit dat Borussia Dortmund concurreert met Feyenoord om een speler, toont de groei van de club van Zuid in het afgelopen seizoen.
Ook goed voor het Nederlandse voetbal als geheel en ik hoop dat die groei doorzet voor alle clubs.

18 mei 2022 om 13:09

Nou, als het er op aankomt is dat geen concurrentie natuurlijk. We hebben het over een Chelsea-huurling die uitstekend meedraait op het tweede niveau van Engeland. Om dan maar ineens te doen alsof Dortmund en Feyenoord uit dezelfde vijver vissen is natuurlijk een farce.

18 mei 2022 om 13:40

en natuurlijk dat het een NL speler is. Heeft voor PSV volgens mij ook bij Feyenoord en Sparta gezeten.

Anders had Fey hem niet op d korrel

18 mei 2022 om 14:39

Als Dortmund echt all-in gaat heeft Feyenoord niks te vertellen natuurlijk. Daar heeft Bongiorno gewoon gelijk in. Dat ene goede seizoen doet er dan niet toe ben ik bang. Ook heeft Dortmund een veel vetter spaarvarken waarvan ze gebruik kunnen maken om hem te overtuigen. Persoonlijk heb ik deze jongen niet zoveel gevolgd afgelopen tijd. Hoe doet hij het in de sky bet?Gelijk halen als Feyenoord zijnde. Nederlands, jong talent met doorgroeimogelijkheden die geld kan opleveren. Zeker als je geen linksback klaar hebt staan en mogelijke vertrek van Malacia. Gok wel waard.

18 mei 2022 om 13:21

Het zal je verbazen maar de als - zijnde combinatie is fout. Het is óf 'als' óf 'zijnde'. Eén van de meest gemaakte fouten in de Neerlandse taal.

18 mei 2022 om 13:23

Oké, bedankt voor de info. Ik zal het opslaan tot ik het vergeet.

18 mei 2022 om 13:30

Op VZ leer je altijd wat ...

18 mei 2022 om 13:39

Toch interessant an sich.

Ik snap ook nooit dat mensen zich aangevallen voelen als ze op zo een foutje gewezen worden (in het algemeen). Ik zie het altijd eerder als een opportuniteit.

18 mei 2022 om 13:42

Hey Dominee, wat is precies de Neerlandse taal? Een Neerlandicus ken ik en de Nederlandse taal ook maar dit is een nieuwe voor mij.

18 mei 2022 om 13:50

Ik snap het ook niet, maar goed. Wellicht denk ik in de toekomst terug naar dit moment. Als hij/zij zich prettig voelt bij het verbeteren van mensen op een forum, prima. Ik ben daar zelf niet zo van.

18 mei 2022 om 14:07

Puur als weetje bedoeld hoor. Verder hoop ik vooral dat Ian Maatsen wordt gehaald!

18 mei 2022 om 16:36

Lierse, ik heb weinig moeite met taalfouten, maar het irriteert me heel erg als iemand een lid hier corrigeert op een betweterige manier. Of het doen lijken alsof zijn argument niet klopt, alleen vanwege een taalfoutje. Het kan ook op een degelijke manier waarop DomineeDirksen het doet.

18 mei 2022 om 13:28

Maar zal ook wel wat kosten, met een marktwaarde van €5M. Nu verwacht ik dat Feyenoord na zo'n goed seizoen op Europees niveau wel wat meer te makken heeft, maar heeft iemand - los van uitgaande transfers die ongetwijfeld nog gaan plaatsvinden - enig idee van Feyenoords financiele slagkracht momenteel? Zelf zat ik, om dezelfde redenen als die jij hier boven noemt, aan Alex Bangura te denken. Die jongen maakte bij Cambuur een prima indruk dit seizoen, heeft een marktwaarde van onder de €1M, een contract tot medio 2023 en is bovendien een bekende die zijn opleiding kreeg op Varkenoord als ik me niet vergis.

18 mei 2022 om 13:52

Nou exact durf ik het niet te zeggen maar de slagkracht is op dit moment nog steeds niet groot. De CL heeft wel wat miljoenen opgeleverd maar dat zal netto niet meer dan 5-10 mio zijn. Echter zal de slagkracht vanuit verkopen moeten gaan komen. Als malacia kokcu en Sinisterra per stuk voor 20 mio de deur uit gaan, ontstaat er natuurlijk wel een aardige transferpot

18 mei 2022 om 13:53

Hopen dat Chelsea een klein bedrag vraagt maar verwacht dat je gelijk hebt. Bangura is mij niet echt opgevallen. Goede - Nederlandse - linksbacks zijn schaars helaas.

18 mei 2022 om 14:03

Chelsea zal natuurlijk alles erop zetten om een zo hoog mogelijke transfer som te ontvangen. Gelukkig hebben wij Marina Granovskaia als technisch directeur. Zij weet als geen ander het maximale bedrag uit de onderhandelingen te ontvangen. Ook nu Dortmund interesse heeft drukt de vraagprijs natuurlijk omhoog. Wellicht is een huren een betere optie voor Feyenoord.

18 mei 2022 om 15:04

@johnnie: ik vind dat eigenlijk wel meevallen hoor. Niet dat iedere naam van de volgende per se potten gaat breken bij Feyenoord, maar er zijn toch best wat jongens in de Eredivisie die het waard zijn om in de gaten te houden. Naast de genoemde Bangura is Wijndal natuurlijk de meest bekende, terwijl Bjorn Meijer ook niet voor niets voor €6M naar Club Brugge verkast, Mees de Wit als vlag op de Zwolse modderschuit een transfer naar AZ verdiende en vóór zijn blessure Jayden Oosterwolde (momenteel verhuurd aan Parma) leuke dingen liet zien bij FC Twente. Wat betreft buitenlandse linksbacks zou ik Wittek niet bij Feyenoord vinden misstaan en was Mauro Junior bij PSV een openbaring die Max uit het elftal houdt als hij niet op rechtsback gevraagd wordt.

18 mei 2022 om 16:08

Wijndal heeft potentie inderdaad. Die zou wel een stap kunnen maken en dan zien wat zijn plafond is. Bangura, wat ik zei, ken ik niet goed maar wellicht is dat het onbekende pareltje. Meijer moet nog blijken. Is jong en liet potentie zien bij Groningen maar zoals vaker blijkt dat de stap naar een topclub vaak te groot is. Hoop wel dat hij het gaat redden natuurlijk. Afwachten wat de nieuwe trainer wil. De Wit en Oosterwolde zijn leuk voor onze competitie, maar Oosterwolde speelt nu (volgens mij) weinig in Italië.

Momenteel zie ik alleen muziek in Malacia en eventueel Wijndal. Zegt ook genoeg dat Blind nog steeds de nummer 1 is van Oranje. Ik ben wel fan van Blind, maar die gaat ook geen 4 jaar meer mee. Misschien 2/3 op hoog niveau.

Wat ik vooral uit dit artikel haal, is dat Feyenoord hem op achtjarige leeftijd heeft weggestuurd omdat hij te klein was. Hoe is dat mogelijk? Dan moet hij wel heel, heel erg klein zijn geweest op die leeftijd.

18 mei 2022 om 14:18

Speelde Lamprou niet bij Feyenoord in die tijd? Dat zou het helemaal vreemd maken

18 mei 2022 om 14:31

Het is een aanname, maar saarschijnlijk op die manier uitgelegd door de ouders. Ik verwacht dat ze hem fysiek gewoon niet goed genoeg vonden.

Wellicht kan Chelsea er voor kiezen om het contract van Maatsen te verlengen en hem vervolgens voor 2 jaar te verhuren aan de Rotterdamse club. Ik vind het toch altijd een goede zaak als spelers worden verhuurd naar een competitie als de Eredivisie. Als een speler in de Eredivisie furore maakt zoals Broja, Mount en Matic kunnen deze vervolgens verhuurd worden aan een club onderin de Premier League of in de Championship. Voor mij is dit de ideale route naar succes. Ik zal het zeer toejuichen als Maatsen naar Feyenoord zal gaan, maar dan wel op huurbasis.

Zou een prima aanwinst zijn voor Feyenoord.

Moet Lennard Hartjes niet eens een kans in het eerste krijgen? Dat is toch zo'n groot talent? Is inmiddels 19.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

SeizoenClubW
2021/2022 Coventry City 40 3 9 1
2020/2021 Charlton Athletic 34 1 9 0
2020/2021 Chelsea U18 0 0 0 0
2020/2021 Chelsea U23 4 1 3 0
2019/2020 Chelsea U23 14 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord heeft vervanger voor Tyrell Malacia zo goed als binnen

Feyenoord gaat Ian Maatsen aantrekken als vervanger van Tyrell Malacia, zo weet het Algemeen Dagblad vrijwel zeker. De twintigjarige linksback van Chelsea komt via een huurconstructie naar Feyenoord, dat daarnaast probeert...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren