Klaassen lyrisch over ploeggenoot: ‘Hij kan alles, niet normaal’

Woensdag, 18 mei 2022 om 10:35Tim Cozijnsen • Laatste update: 11:03

Davy Klaassen komt woorden tekort om de kwaliteiten van Jurriën Timber te beschrijven. In de Pak Schaal Podcast van Freek Jansen en Arco Gnocchi vertelt de middenvelder dat de centrale verdediger van Ajax in zijn ogen alle facetten van het vak beheerst. “Wat heeft hij niet?”, aldus Klaassen, die zich tevens uitspreekt over de interesse van Manchester United in Timber.

Gnocchi haalt in de podcast de kwaliteiten van Timber aan. “Als je mij anderhalf jaar geleden had gezegd: 'Timber wordt de onbetwiste rechtercentrale verdediger van Ajax’, had ik gezegd: ‘Timber?’” Freek Jansen haakt in op de woorden van zijn collega en is benieuwd naar de mening van Klaassen. “Hoe kijk jij naar hem?” Bij de voormalig speler van Everton bestaat geen twijfel over de kwaliteiten van zijn teamgenoot. “Voor mij kan hij alles. Dan zeggen ze altijd: ‘Ja hij is klein’, maar hij wint ook zijn kopduels, dus dat zegt mij allemaal niet zoveel. Niet normaal, die dribbelt gewoon iedereen voorbij af en toe", aldus Klaassen. “Wat heeft hij niet? Hij is sterk, hij is snel. Hij is rustig aan de bal. Zo goed.”

Timber wordt veelvuldig in verband gebracht met Manchester United, waar hij herenigd zou kunnen worden met Erik ten Hag. "Dat heb ik niet gezegd", reageert Klaassen als hem wordt gevraagd of hij tegen Ten Hag heeft gezegd dat Timber bij Ajax moet blijven. Klaassen denkt dat United een goede zet heeft gedaan door in zee te gaan met Ten Hag. "Engeland is wel iets anders natuurlijk. Het is een stuk heftiger allemaal. Aan de andere kant denk ik: hij (Ten Hag, red.) heeft zo'n duidelijke voetbalvisie. Als de spelers bij United dat willen aannemen en dat uit kunnen voeren, kan hij het ook daar gewoon heel goed doen. Dit is een super grote uitdaging. Ik hoop echt dat hij de tijd en steun krijgt van de voetbalmensen daar."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Klaassen weet hoe het is om in de Premier League te spelen. De middenvelder werd in de zomer van 2017 op advies van toenmalig manager Ronald Koeman door Everton naar Engeland gehaald. Koeman prees Klaassen om zijn werklust en manier van spelen. The Toffees betaalden Ajax een slordige 28 miljoen euro, maar het avontuur van Klaassen draaide uit op een fiasco. Een jaar na zijn komst op Goodison Park werd hij met slechts zeven Premier League-wedstrijden uit zijn lijden verlost door Werder Bremen. In de zomer van 2020 keerde hij terug in Amsterdam, waar hij vorig jaar de dubbel won en dit jaar de landstitel op zijn naam schreef met Ajax.


Poll

Is Jurriën Timber het grootste verdedigende talent in Nederland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door marc 433)

Timber is denk ik in potentie een wereldspeler. Ben benieuwd naar welke topclub hij zal gaan. Hij heeft gewoon haast geen mindere punten. Wel vind ik dat andere verdedigende talenten zoals Hilgers, Kasanwirjo, Beukema, Amofa en Hilgers te weinig aandacht krijgen.

18 mei 2022 om 10:49

Pas op wat je zegt hoor… als hij straks weer bij een buitenlandse topclub zit, verandert hij weer in een matig ‘spelertje’ zoals de vele Voetbalzone helden onze Nederlandse spelers van voor namelijk Ajax noemen. Lees De Ligt, Frenkie en Donny.

18 mei 2022 om 10:53

@Ajajajax, wil je zeggen dat ze de status die ze meekregen van Ajacieden hebben waargemaakt dan?

18 mei 2022 om 11:06

Nee Fr010frdam, maar er wordt wel lichtelijk overdreven als het over Frenkie of De Ligt gaat.
Iedereen doet alsof De Ligt het zo slecht doet bij Juventus, maar letterlijk elke volger van de Serie A zegt dat De Ligt dit seizoen 1 van de beste verdedigers van de Serie A is en een veel beter seizoen draait dan de, hier opgehemelde, De Vrij. Wat dat betreft heeft Ajajajajax gewoon gelijk.

18 mei 2022 om 11:20

Het wordt wel weer eens tijd dat er een jeugdspeler van Ajax de Europese top bestormt. Volgens mij is De Ligt momenteel de enige.

Je ziet het ook in Oranje. Bijna alle basisspelers zijn opgeleid bij andere clubs. En dat noemt zich dan een opleidingsclub…

18 mei 2022 om 11:31

@ajax1812 maar De Ligt en De Jong maken de hoge verwachtingen toch ook totaal niet waar? Allebei hebben ze net hun 3e seizoen bij Barcelona en Juventus afgerond De Ligt heeft de afgelopen jaren kunnen leren van mannen als Bonucci en Chiellini en heeft daar nog geen steek van geleerd, het klopt dat hij dit seizoen bij de beste verdedigers van de Serie A hoort maar voor iemand van 75 miljoen mag je toch verwachten dat die er gelijk staatof maximaal 1 jaar aanpassing nodig heeft. De Vrij werd in zijn 1e seizoen bij Lazio gelijk uitgeroepen tot beste centrale verdediger van de Serie A en daar altijd gebeleven. Maar omdat De Ligt en De Vrij de iedeale schoonzonen zijn mag er geen kritiek op die jongens leveren zoals een Depay etc dat wel krijgen

18 mei 2022 om 11:33

Tuurlijk mag er wel kritiek komen op die jongens, en die is er ook. Veel te veel naar mijn mening.

18 mei 2022 om 11:34

Wat wil je zeggen?

Noem eens 3 spelers van psv en Feyenoord de echt de Europese top hebben bestormt.

En kom nou aub niet met depay (is mislukt bij manu, met dank aan koeman bij barca terecht gekomen en Lyon is geen top) en ook niet met gestopte voetballers.

1. Wijnaldum
2.
3.

18 mei 2022 om 11:35

Ik denk dat Ten Hag met Ajax heeft laten zien hoe je een goed team formeert. Alle spelers vanuit hun kracht laten spelen en ze vullen elkaar aan. Het team stond er en dan kan iedereen boven zichzelf uitstijgen. Dan is het individu dus in een andere samenstelling wellicht iets minder aanwezig, maar maakt ze niet minder goed. Het gaat gewoon om de onderlinge afstemming. Timber moet wat mij betreft nog niet weg gaan. Gewoon nog veel meer wedstrijden in de benen krijgen en mee naar Qatar. Gewoon nog even de tijd nemen bij Ajax en kijken wat er bij United gaat gebeuren. Dan kan hij daarna alsnog de stap maken.

18 mei 2022 om 11:46

Dus je bent van mening dat zij veel en veels te veel kritiek krijgen vanuit Nederland en dat het eigenlijk niet bij de spelers zelfs ligt? Dat vind ik nogal vrij opmerkerlijk eerlijk gezegd. Voor De Jong is zo'n beetje alles gedaan en heeft die op elke positie gespeeld maar het ligt nooit aan De Jong altijd maar aan alles en iedereen. Na 3 volledigie seizoen kunnen we dan ook wel wat anders concluderen toch? Zelfde als De Ligt daar heeft het 3 seizoenen geduurd voordat die genoemd wordt bij de beste verdedigers van de competitie en nog heeft die van vreselijke domme en stomme momenten. Hoe moeten we dit soort jongens dan blijven behandelen?

18 mei 2022 om 12:00

@weszol maar hoe kan het dan dat De Ligt (ondanks wat blessures) altijd het meest gespeeld heeft in het hart van Juventus. Alleen in zijn eerste jaar heeft Bonucci meer wedstrijden.
Ja, de blessure van Chiellini in zijn eerste jaar heeft natuurlijk geholpen. Maar Rugani en Demiral komen nauwelijks aan de bak.

En als ze niet tevreden waren over De Ligt hadden ze al lang een ander gehaald en zat ie op de bank, ondanks zn transfersom. Kijk maar naar Vd Beek en Ziyech. Hij speelt gewoon altijd en toch is ie slecht, zo werkt dat niet in de top.

18 mei 2022 om 12:03

Ligt er maar net aan hoe hij daar presteert. Van de Beek is inderdaad vrij matig, de andere twee hebben wel kwaliteiten om in de Europese (sub)top te slagen.

18 mei 2022 om 12:04

Ik ben het deels met jou eens WesZol maar om een compleet plaatje te schetsen moet jij er ook bij vermelden dat de Vrij 3 jaar ouder was toen hij richting Italië vertrok, verkozen was tot beste verdediger v/h WK + dat Lazio een "kleinere" club is dan Juve. Bij een Lazio lig je veel minder onder het vergrootglas.
De transfersom van De Ligt zorgt ook voor dat vergrootglas.

De Ligt heeft het eerste jaar sowieso niet veel met Chiellini gespeeld en Bonucci was er ook niet altijd bij. Het eerste jaar heeft hij regelmatig met Demiral gespeeld (denk ik).

Edit; de Vrij is volgens mij ook niet meer onomstreden bij Inter als ik zijn naam met regelmaat voorbij zien komen in de transfer geruchten. Had de Vrij recent ook niet een momentje dat hij een belachelijke penal veroorzaakte?

18 mei 2022 om 12:12

De Ligt heeft natuurlijk ook het ''geluk'' gehad dat al zijn concurrenten wel met blessures te maken hebben gehad of zijn verhuurd/verkocht waardoor die veel kon spelen. Daarnaast is Juventus ook gewoon beursgenoteerd bedrijf dat niet gek is die hebben 75 miljoen betaald (wat ook voor Juve) enorm veel geld is en door hem hem te laten spelen zo dat niet zien verdampen.

Ik heb het niet over dat ze niet tevreden over hem zijn want dat zijn ze blijkbaar en anders hadden ze Demiral niet verkocht (die ik wel meer potentie toedicht) of een vervanger gehaald en blijven ze zijn ''cruciale'' fouten op de koop toenemen.

18 mei 2022 om 12:24

@shenkie wat jij nu doet is precies wat er mis is met reacties op vz en waarom ik vaak ook geen zin heb om te reageren. Waarom zijn de spelers van PSV en Feyenoord nou weer belangrijk als iemand kritiek heeft op Frenkie, De Ligt en Donny? Totaal irrelevant. Het klink echt kleinzerig alsof je Ajax hart is gekrenkt vanwege een beetje kritiek op oud-spelers.

Het is toch zo dat Frenkie en De Ligt echt de potentie lieten zien om tot de besten in hun positie te horen (donny was ik al minder gecharmeerd van). Ik ben geen Ajacied, maar van die 2 ben ik echt wel een beetje fan. Het is gewoon jammer dat Frenkie niet zo dominant is als in zijn Ajax tijd en dat De Ligt nog steeds af en toe onvoorspelbaar is met foutjes. Ik had zeker van Frenkie veel meer verwacht. Dat gezegd hebbende zijn het nog steeds hele goede spelers, maar de verwachtingen waren voor mij wel hoger. Ik had ze beiden richting de beste in hun positie verwacht.

Een Dumfries zal gewoon niet zoveel kritiek krijgen aangezien niemand daar hoge verwachtingen van had. Niemand had verwacht dat hij ooit bij de betere rechtsbacks in de wereld zou horen. Die kritiek op ontwikkeling is ook relatief aan de verwachtingen rond die ontwikkeling.

18 mei 2022 om 16:34

@weszol,

Het is helemaal geen probleem om kritiek op spelers te leveren. Daarvoor zitten we op dit forum.

Wel merk ik een bepaalde obsessie (in negatieve zin) voor met name de ex-Ajax spelers in het buitenland. Alles wordt erbij gehaald en tot in der treurnis uitvergroot. Terwijl voetbal juist bestaat uit fouten maken. Anders zouden de meeste wedstrijden in 0-0 eindigen.

Als je gaat inzoomen en alleen zoekt naar fouten dan vind je die ook. Bij elke speler. Van Romos, Chiellini, Ronaldo tot Neuer. Ook de media speelt daarin een rol. Een fout wordt breed uitgemeten en de goede dingen laat men niet zien. Vooral dit seizoen stoorde ik mij behoorlijk aan al die filmpjes met fouten van bijv. De Vrij. Lijkt wel leedvermaak.

Zolang hun clubs tevreden zijn, is er niks aan de hand. Juventus gaat het contract van De Ligt open breken en verlengen tot 2026= vertrouwen.
Barca heeft eerder het contract van Frenkie tussentijds opengebroken en verlengd tot 2026= vertrouwen.
En als je kijkt naar aantal wedstrijden dan behoren zij tot de spelers die de meeste wedstrijden spelen= vertrouwen.

PS: jouw bewering hierboven over De Vrij klopt niet. In die 8 jaar Serie-A is hij slechts 1x uitgeroepen tot de beste verdediger daar. Dat was in 2020 met Inter.

En als je kijkt naar sportief succes; De Vrij speelt al 8 jaar in de Serie-A, maar heeft evenveel prijzen als De Ligt bij Juventus.

Voor mij is het allerbelangrijkste dat de Nederlandse spelers goed terechtkomen in het buitenland. Dat is goed voor Oranje, de Eredivisie en het Nederlandse voetbal in het algemeen. Daarom ook opgelucht en blij dat Memphis speeltijd krijgt bij Barca.

18 mei 2022 om 11:17

Ik denk persoonlijk dat hij dat al is en alleen maar beter gaat worden. Maar ik vond hem dan ook al materiaal voor Ajax 1 voor hij überhaupt zijn debuut maakte. 1 wedstrijdje in Jong Ajax volledig gezien, meestal zie ik ze niet volledig, en ik was overtuigd. Straalt zoveel rust en kracht uit, maar kan ook gewoon creatief zijn.

18 mei 2022 om 15:27

Dit klinkt meer als een lofzang over jezelf dan over Timber.

19 mei 2022 om 17:57

Ach, ik ben dan ook best wel geweldig. Dat had ik na 1 wedstrijd van Jong Ajax volledig kijken al door.

18 mei 2022 om 11:39

Hilgers is so nice you got to name him twice 😆

18 mei 2022 om 12:45

Oh haha oeps. Is wel echt een onderschat talent, zeer goede verdediger.

18 mei 2022 om 12:27

Het is eigenlijk weer best gek dat zijn contract niet al lang is verlengd. Deze jongen zou gewoon nu nog 4-5 jaar moeten vastliggen, maar tegenovergestelde is waar.

Ben zelf ook zeer gecharmeerd van Timber, zo rustig aan de bal en voetballend uitstekend. Hij had toch zelf aangegeven te willen blijven? Dan moet je daar ook alles aan doen. Als hij, Martinez en Alvarez blijven dan houd je die verdedigende kern die zo belangrijk was samen.

18 mei 2022 om 11:08

Sowieso blijven. Het liefst twee seizoenen. Volgens mij zit Ajax ook in die positie om kwaliteitsspelers wat langer te behouden. De top komt wel. Eerst focussen op ontwikkeling en consistentie. 1 goed seizoen is geen garantie voor een topcarriere. Ik hoop dat we nog lang van hem kunnen genieten in de eredivisie.

Ik ben ook een fan van Timber. Maar dat hij ook zijn kopduels wint is natuurlijk een misvatting. Ja hij zal af en toe wel een kopduel winnen maar ik merk af en toe wel bij hem dat hij moeilijk heeft met wat grotere spitsen die fysiek wat sterker zijn en door de lucht worden aangespeeld. Daar zal die een oplossing voor moeten vinden als die bijvooebeeld in engeland wil slagen. Maar van mij mag hij uiteraard ook nog een jaartje bij ajax blijven want blij zijn we zeker met hem!

18 mei 2022 om 10:47

Gewoon een type van Dijk ernaast zetten en het past perfect.

18 mei 2022 om 11:17

Een type van dijk werkt voor alle verdedigers haha

18 mei 2022 om 11:27

Wat is überhaupt 'een type van Dijk'. Van Dijk heeft zo ongeveer alle attributen voor een topverdediger, eigenlijk geen zwakke punten.

18 mei 2022 om 10:57

"ja hij zal af en toe wel een kopduel winnen" is juist een misvatting. Hier een stukje van Ajax Showtime:

"wat betreft gewonnen duels steken Timber (67 procent) en Lisandro Martínez (69 procent) boven de rest van de verdedigers uit. Beide Ajacieden wonnen ruim twee derde van al hun kopduels. Dat is knap, want beide Ajacieden komen niet boven de 1,80 meter uit. Daarmee zijn het ook twee Eredivisie-toppers, want alleen Danilho Doekhi van Vitesse en Gernot Trauner van Feyenoord komen in de buurt van dit soort cijfers. Beide spelers zijn echter wel een stuk langer dan Martínez en Timber."

Hij wint enorm veel duels, kruipt ook vaak voor zijn man. Dat hij het tegen een Haaland lastig heeft geeft niets want daar heeft iedere verdediger het lastig tegen. Wel denk ik dat hij het beste tot zijn recht komt bij een aanvallende ploeg omdat je hem dan in zijn kracht gebruikt. Lekker hoog verdedigen met deze felle, snelle, wendbare en technisch uitstekende verdediger.

18 mei 2022 om 11:10

Statistieken zijn leuk en aardig maar ik redeneer op wat ik zie tijdens de wedstrijden. En als hij 2/3e wint van zijn kopduels betekent dat automatisch dat hij 1/3 verliest en in NL kan dat onbestraft blijven maar in een competitie als de premier league hebben die verloren kopduels meer negatieve gevolgen in de zin dat daar meer gevaar uit zal ontstaan omdat de aanvallers daar meer kwaliteit hebben.

18 mei 2022 om 11:15

Haha Mickey, dit is echt lachwekkend.

18 mei 2022 om 11:16

Absurde reactie inderdaad.

18 mei 2022 om 11:20

Maar hoeveel van die kopduels wint van Dijk bijvoorbeeld?
Juist, ongeveer 75%, en die is 3 turven hoger.

18 mei 2022 om 11:22

Ben wel benieuwd welke kopduels hij aangaat. Dat kan ook nog uitmaken. Wat niet zegt dat hij niet kan koppen maar als je kopduels uit de weg gaat tegen betere koppers wil dat niet zeggen dat je de beste kopper bent, maar vooral dat je heel goed bent in duels inschatten.

Nogmaals, dit is niet specifiek tegen timber gericht, maar gaat over hoe bepaalde statistieken tot stand komen en wat je eruit kunt afleiden.

Wel bijzonder te zien dat een aantal gerenommeerde koppers niet zo lang zijn. Linssen, trauner, timber, martinez.

Als je je bedenkt dat Chris Gyan ooit een kopduel won van Jan Koller kun je concluderen dat lengte echt niet alles is.

18 mei 2022 om 11:26

Beste kopper bij Ajax is misschien wel Tagliafico met zijn 1.70 terwijl Schuurs de slechtste kopper van Ajax is met 1.95. Tuurlijk geeft lengte hierin voordeel, maar Timber is 1.82 geloof ik. Kom je misschien een centimer of 5 tekort, maar dat valt echt wel te compenseren met timing en een klein duwtje.

18 mei 2022 om 11:29

Het is een goed onderbouwd reactie. Als je niks beters weet dan lachwekkend kan je beter je mond houden.

18 mei 2022 om 11:34

Het is een belachelijk onderbouwde reactie, daarom is het ook lachwekkend.

18 mei 2022 om 11:44

Wat jij ziet tijdens wedstrijden is leuk en aardig maar statistieken (mits juist toegepast) zeggen mij toch een stuk meer.

Bovendien kan je prima een kopduel verliezen en toch de situatie opgelost hebben door te zorgen dat de kopper wel het duel wint maar weinig met die bal kan doen. Iedereen kan wel zien dat Timber geen luchtmacht is zoals bijvoorbeeld Sergio Ramos of Ronaldo tijdens hun hoogtijdagen. Maar Timber is een moderne wendbare voetballende verdediger en zou mijn inziens ook zo beoordeeld moeten worden. En voor zo'n profiel speler staat hij ook koppend zeker zijn mannetje.

Maar als je hem zou kopen als middenmotor met een parkeer de bus tactiek en hij moet 90 minuten luchtduels aangaan en met de kont op de eigen 16 staan dan gaat hij het inderdaad lastig krijgen. Daarom is het voor Timber heel belangrijk dat hij de juiste keuze maakt. Ik hoop op een dikke contractverlenging en dan volgend jaar voor een Frenkie / De ligt bedrag naar een mooie voetballende topclub. Dan kom je ook als grote meneer binnen en krijg je alle tijd om je aan te passen.

Er zijn zoveel mensen die lyrisch over Timber spreken. Persoonlijk ben ik ook fan van hem en ben ik heel erg benieuwd wat zijn plafond is. Hij heeft zich razendsnel ontwikkelt , terwijl bewierookte talenten als Eiting en Unuvar dit bijvoorbeeld niet hebben gedaan. Persoonlijk vindt ik hem wel passen bij Liverpool naast van Dijk. Andere opties zouden Barcelona (klasse beter dan Garcia) of Bayern Munchen zijn. United zou ik persoonlijk niet doen. Er is een reele kans dat Ten Hag volgend seizoen wordt ontslagen en dat zou funest voor zijn carriere kunnen zijn

18 mei 2022 om 10:46

De beste man heeft nog geen wedstrijd gecoacht daar en jij praat al over een reële kans op ontslag? Het wordt steeds gekker of ben jij bij de besprekingen geweest?

18 mei 2022 om 10:49

Met reële kans bedoel ik dat er zeker 2 seizoenen nodig zijn voor dat United een Champions League waardige selectie heeft , die kan meedoen om de top 2/3. Van te voren wordt er natuurlijk geroepen dat Ten Hag die tijd krijgt, maar we weten allemaal dat als Ten Hag over een jaar een serie heeft van 5 verloren wedstrijden bijvoorbeeld en per ongeluk op de 10e plek staat dat het dan snel over kan zijn.

18 mei 2022 om 11:31

Eiting is 24 en speelt bij Huddersfield. Ünuvar is 18 jaar oud en speelt bij Jong Ajax. Eiting was nooit hetzelfde type bewierrookt talent en is 6(!!!) jaar ouder dan Ünuvar, het is echt bizar dat je die gelijk trekt. Ünuvar kan nog een heel jaar bij Jong spelen en dan is ie nog steeds een jong talent. Wederom een heel slechte take van je Bundy.

18 mei 2022 om 11:36

Eiting werd als next best gezien in de jeugdopleiding nog meer dan een Timber. En kan waar die nu speelt. bij een middelmatig clubje op het tweede niveau

18 mei 2022 om 12:06

Dat werd ie echt niet, en je gaat ook niet op mijn hoofdpunt in- namelijk dat de vergelijking tussen de 18-jarige Ünuvat die al bijna 60 KKD wedstrijden heeft gespeeld en absoluut uitblonk en de 24-jarige Eiting die bij Huddersfield speelt en nooit voor een echte plek in de ploeg in aanmerking kwam volledig krom en ongeïnformeerd is.

18 mei 2022 om 13:52

@bundy Best knap voor een "middelmatig clubje op het tweede niveau'' dat zij komend weekend in de finale spelen tegen Nottingham Forest, voor een plek in de Premier League.

18 mei 2022 om 12:20

Hij past bij elke club denk ik, maar Liverpool is, hoe graag ik hem ook zou zien bij deze club, niet de meest logische optie. Met Konate staat er al een geweldige en talentvolle verdediger klaar naast Van Dijk en beschikt Liverpool ook over de uitstekende Matip en prima back-up Gomez.

Helemaal mee eens. Wat een heerlijke speler. Echt uniek ook, spitsen zullen wel gek worden dat ze steeds achter hem aan moeten dribbelen. Zie dat hij Na blind de meeste carries (indribbelen) heeft dit seizoen, meer dan 600. Hoogste passnauwkeurigheid van alle verdedigers en nr. 4 van duelwinstpercentage.

Zie hem echt slagen bij elke club ter wereld. Geen CV is zoals hij, dat meen ik echt. Bij NL mag hij van mij ook in erin gezet worden, zeker als we 5-3-2 spelen, dan kan die on beperkt indribbelen.

18 mei 2022 om 10:48

Wat een bizar goede speler is hij. Hoop dat v Gaal dit ook zo ziet voor aankomend WK. Toch wel ongelooflijk knap dat veel mensen , nu al binnen 1,5 jaar , Timber in de basis van Oranje zien staan. Terwijl we al 3 wereldtoppers hebben rondlopen voor de CV positie. Waar dit nu ineens vandaan komt haha jarenlang matige verdedigers en dat slaat in ene om met nu 4 CV’s die makkelijk in de top 10 potentiële wereldtoppers kunnen komen of al zijn, uniek!

18 mei 2022 om 11:02

Timber top 10 potentiele wereldtopper? Die mag nog niet in dezelfde alinea als de Vrij en Van Dijk genoemd worden. Wat een gekkigheid post je zeg.

18 mei 2022 om 11:07

De Vrij die dit seizoen gewoon zeer matig is bedoel je.

18 mei 2022 om 11:07

Ja al die Cv's hebben een 'totaal' andere carriere. De Vrij stond op het WK 2014 gewoon al in de basis, die speelt steeds super degelijk bij zijn club en maakt dan een stap omhoog. Had wel altijd de potentie al. Van Dijk zette bij de nieuwe clubs constant grote stappen en bleef zich maar ontwikkelen. De Ligt altijd een groot talent geweest (mag nu wel wat constanter gaan spelen en die fouten eruit halen) en Timber is gewoon een heel ander type CV. Veel moderner.

Timber heeft de verdedigende kwaliteiten, maar daarnaast kan hij ook voetballen en is niet bang om de voetballende oplossing te zoeken. Dat zie je niet vaak bij verdedigers
Ik vrees dat naast de bekende namen Onana, Mazraoui, Gravenberch wellicht ook Timber, Anthony zullen vertrekken.
Hopelijk wordt Taylor een langer contract aangeboden. Hij heeft alles in zich om ver te komen. Hij kan namelijk ook scoren

28 miljoen voor den dave, blijft toch een heerlijk absurd bedrag wat we als Ajax hebben gekregen.
On:
Martinez en timber zouden wat mij betreft goed bij bayern, city of Liverpool passen, maar ik zou het mooi vinden als timber de keus maakt om bij een club daar net onder in te stappen en ze terug te brengen naar de top in 2-3 jaar, om daarna pas echt ergens in de top 5 ploegen van de wereld aan de slag te gaan. Misschien een voorbeeld nemen aan haaland en met een verkoopclausule werken

18 mei 2022 om 11:04

Haaland had denk ik ook een clausule voordat hij bij Dortmund zat. Dat is denk ik zijn geluk want anders zie ik Dortmund daar niet mee akkoord gaan. Hij kwam voor slechts 20 miljoen naar Dortmund en met een clausule van 60 miljoen verdien je dan nog steeds veel geld.

Deze jongen moet gewoon minimaal 40 miljoen opleveren, zie dan maar is een club te vinden die een clausule voor onder de 100 miljoen in zijn contract zetten.

18 mei 2022 om 12:05

Geweldig talent hoor. Maar een subtop club terugbrengen naar de top? Het is geen Messi. 😂

Ik ben heel benieuwd naar wie de 22 van de mensen die "nee" hebben gestemd op de poll, dan wel het grootste verdedigende talent van Nederland vinden.

Ongeacht clubvoorkeur, is Timber toch objectief gezien het grootste verdedigende talent op de Nederlandse velden?

18 mei 2022 om 12:19

Er zijn meer smaken te bedenken he. Ik zie met zijn mentaliteit Malacia heel ver komen. Die ontwikkelt zich stormachtig en is verdedigend de beste back in hele lange tijd.

Verder ben ik het wel met je eens hoor. Maar 1 seizoen wil niet alles zeggen. Anders hadden tete en een boel andere ajacieden inmiddels ook een topcarriere gehad. Het systeem van Ajax is erg goed. En dat zorgt misschien dat sommige spelers er beter uitzien dan ze zijn. Of dat ze vooral in t Ajax systeem goed zijn maar daarbuiten niet.

Niet heel lang geleden was de kritiek op het Nederlandse voetbal dat we geen goede verdedigers meer konden opleiden. Nu gewoon meerdere wereldtoppers waar je uit kan selecteren.

18 mei 2022 om 12:06

Het probleem is alleen dat we voorin en op het middenveld vrij weinig kwaliteit hebben. Verder hebben we ook geen topper op goal staan, dat zou Bijlow nog wel kunnen worden.

'“wat heeft hij niet?”, aldus Klaassen', een beetje lengte. Maar even zonder dollen, hij mist wel wat lengte maar komt eigenlijk zelden tot nooit in de problemen met kopduels. Heeft dan misschien niet altijd lange spitsen en spitsen van een topniveau tegen zich gehad, maar tegen o.a. Haaland en Núñez (wat toch alles behalve kleine en matige spitsen zijn) hield Timber zich gewoon prima staande.

In de tweede wedstrijd tegen Benfica scoorde Núñez weliswaar en moest Timber hem verdedigen, maar dat was naar mijn mening niet de fout van Timber. Núñez scoorde toen doordat Onana mistastte, en daardoor kon Timber toen uiteindelijk weinig. Maar het is echt geweldig om te zien hoe Timber zich ontwikkeld heeft, en ben ook een heel groot fan van hem.

Heeft hier en daar weleens wat nonchalante momenten, zoals tegen PSV vlak na de winterstop waar toen het doelpunt van PSV uitkwam en de eerste wedstrijd tegen Benfica waar Timber veel te ver mee naar voren ging, Ajax de bal kwijtraakte en daardoor te weinig man achter de bal had en Benfica op 2-2 kwam maar verder is Timber echt heel goed. Is snel, heeft een prima inzicht, gaat kop- en fysiekeduels goed aan, is voetballend goed maar vooral verdedigend gewoon uitstekend.

Timber heeft nog een contract tot medio 2024 bij Ajax en ik hoop eigenlijk dat hij dat contract met twee of drie jaar verlengd en nog 1 of 2 seizoenen bij Ajax blijft. Hij is immers pas 20-jaar en ook al vind ik Timber nu al echt heel goed, toch denk ik dat het beter voor zijn ontwikkeling is als hij nog 1 of 2 jaar bij Ajax blijft.

18 mei 2022 om 12:22

Hij heeft nog niet enkele constante seizoenen gedraaid op dit niveau. Dat is het grootste struikelblok hierin denk ik ook. De Ligt en De Jong draaiden ook super bij Ajax (zoals heel Ajax super draaide) ook tegen de spitsen/ tegenstanders van topclubs/ grote clubs (tegenstanders) in de CL, net als Timber dit jaar heeft gedaan.
Iedereen was lyrisch over die 2, die i.m.o. zeker zeer goede voetballers zijn (ieder op hun eigen positie), maar ook vooral zo goed waren bij Ajax omdat alles zeer lekker draaide. Nu moet ik Timber nageven dat ik hem ook in de slechtere Ajax wedstrijden niet door de ondergrens heb zien zakken, en hem niet op grote fouten heb kunnen betrappen, maar (zeker verdedigers) stabiliteit in prestaties is juist op deze positie erg belangrijk om écht te slagen. Een foutje/ slippertje zo nu en dan (dit heeft de Ligt nog steeds wel eens) is voor een verdediger gelijk vrij funest, terwijl een aanvaller die een grote kans mist (ook een foutje/ slippertje) dat snel wordt vergeven/ vergeten.

Zeker wanneer hij nu even terugvalt (dat gaat vast en zeker gebeuren) of ineens 1-2 slippertjes maakt (dit mag hij doen overigens!) gaat het erom hoe hij zich herpakt en of hij hetzelfde niveau direct weer oppakt. Een foutje maken hoort bij het leerproces, het gaat erom dat je daarna weer jezelf kan herpakken, dat is wat de echte top van de (net niet top) subtop onderscheid. Ook een Ramos, Van Dijk, enz. maken echt wel eens een foutje, maar herpakken zich ook weer snel, dat is wat ze zo constant (en betrouwbaar) maakt.

Simpel gesteld: Stel dat Timber nu ineens een foutje maakt, helemaal de weg kwijt is en erg moeite heeft om zich te herpakken, dan komt hij niet ineens in de absolute top uit. Ik denk wel dat hij 1-van-de grootste talenten is in Verdedigend opzicht in ons land, maar dat is ook gelieerd aan hoe wij voetbal willen spelen (of Ajax): Van achteruit, veel ruimte achter je, meevoetballende verdedigers. Ik denk dat hij bijv. in Italië wel moeite zou hebben bij de meeste ploegen, juist omdat die heel anders spelen, ondanks dat hij goed kan verdedigen (en voetballen), omdat er gewoon dan wat anders van je wordt verwacht. Dat is het meest belangrijke in zijn keuze, voor nu denk ik vooral verstandig de komende paar jaar bij Ajax tot stabiele kracht uit te groeien, alvorens een vervolgstap te maken.

Naja hij kan niet zo hoog springen, vraag maar aan Benfica.

18 mei 2022 om 12:04

Als je verwacht dat de keeper komt (wat ook had gemoeten) dan kun je dat moeilijk sec hem aanrekenen toch? Dat vond ik niet zozeer zijn fout, maar meer die van Onana.
Wil niet zeggen dat Timber nooit fouten maakt, maar dat maken alle verdedigers. Hij is het grootste verdedigende talent van Nederland momenteel. Ik zie hem graag nog even bij Ajax.

Niet normaal goed die jongen, het schijnt dat hij ook heel goed is in UNO junior en UNO flip....
Zeer zeker een talent maar zo worden er elk seizoen talenten opgehemeld. Laat deze jongen lekker nog maar 2 jaar in Nederland ballen en dan kijken hoe het er voor staat.

Het enige wat hij niet heeft is lengte, maar dat compenseert hij met alles wat hij wél heeft. In mijn ogen is dit een groter talent dan De Ligt. De Ligt is fysieker en wat dynamischer, maar qua spelintelligentie loopt hij achter op Timber. Bij Timber maak ik me achterin eigenlijk haast nooit zorgen, bij De Ligt is het toch altijd weer billenknijpen dat hij weer iets lomps gaat doen. Anyways, ik denk dat Timber geen club zou misstaan. Wel denk ik dat bijvoorbeeld de Spaanse competitie hem beter zal liggen dan de Engelse, puur om het fysieke gedeelte, maar dan alsnog zou hij zich daar prima kunnen redden. Ik zou hem best bij United willen zien, daar kunnen ze wel wat spelers gebruiken die van achteruit op kunnen bouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

329 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren