ADO Den Haag verslaat FC Eindhoven en is een stap verwijderd van finale

Dinsdag, 17 mei 2022 om 21:56Shane Jebbink • Laatste update: 22:04

ADO Den Haag heeft in het eigen Cars Jeans Stadion gewonnen van FC Eindhoven. De thuisploeg kwam in de eerste helft op een dubbele voorsprong via doelpunten van Dhoraso Klas en Thomas Verheydt. Joey Sleegers bracht FC Eindhoven vanaf de strafschopstip dichterbij, maar de Eindhovenaren konden geen gelijkmaker meer forceren: 2-1. De treffer biedt FC Eindhoven wel perspectief voor de return van de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs, die zaterdag op het programma staat. De winnaar van het tweeluik zal aantreden tegen Excelsior of Eredivisionist Heracles Almelo, die in de andere halve finale uitkomen. De eerste wedstrijd tussen die twee ploegen wordt woensdag om 18.45 uur afgetrapt.

Na vijf minuten leek FC Eindhoven op voorsprong te kunnen komen in Den Haag, toen Charles-Andreas Brym na een uitstekende pass van Brian de Keersmaecker alleen af kon lopen op doelman Alessandro Damen. De jarige doelman van ADO had echter een uitstekende redding in huis, waarna hij een kopbal van Jort van de Sande uit de daaropvolgende corner ook wist te keren. Het antwoord van ADO kwam na een klein kwartier spelen. In een periode waarin FC Eindhoven door een blessure van Matthias Verreth tijdelijk met tien man stond ging Klas de combinatie aan met Verheydt, waarna hij de bal zelf buiten bereik van Nigel Bertrams in de linkerhoek schoot: 1-0.

Sem Steijn testte Bertrams een paar minuten later met een poging van afstand, maar de Bestenaar pareerde de poging. Verheydt wist de voorsprong voor ADO wel te vergroten. Een voorzet van Boy Kemper bereikte de bonkige spits, die met een kiezelharde kopbal via de binnenkant van de paal prachtig doel trof: 2-0. Op slag van rust kreeg Sleegers op aangeven van invaller Jens van Son een kans op de aansluitingstreffer, maar hij schoot recht op Damen af. Tien minuten na rust voorkwam Mawouna Amevor met het hoofd dat Gregor Breinburg vanaf de rand van het strafschopgebied binnenschoot. Diezelfde Amevor stuurde Brym even later op Damen af; de Canadees stuitte echter op de doelwachter.

Na 72 minuten kreeg FC Eindhoven een opgelegde kans om de aansluitingstreffer te maken. De koud ingevallen Justin Ogenia werd in het strafschopgebied aangetikt door Herve Matthys, waarna scheidsrechter Jochem Kamphuis naar de stip wees. Sleegers schoot de strafschop gedecideerd in de linkerhoek, waarmee hij zijn ploeg terugbracht in de wedstrijd: 2-1. Sleegers zorgde met een wippertje op aangeven van Amevor bij aanvang van het Haags kwartiertje bijna voor de gelijkmaker, maar de meegelopen Jamal Amofa kon de bal voor de doellijn weghalen. In dat welbelkende kwartiertje in de Hofstad leek ADO nog een doelpunt te willen maken, terwijl FC Eindhoven vrede leek te hebben met de stand. Laatstgenoemde club kreeg zijn zin, aangezien er niet meer gescoord werd in het restant van de wedstrijd.


Poll

Wie gaat naar de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door dabor)

Achteraf is deze 2-1 toch wel een teleurstellende eindstand, aangezien Eindhoven echt rijp was voor de slacht, we hadden ons moeten kwalificeren voor de finale. Jammer van de onnodige penalty, zeker aangezien Damen voor zijn doen ook een wereldwedstrijd keepte. Nu kan het in Eindhoven nog gaan spoken, zeker met de blessure van Breinburg en Kishna die we al kwijt zijn. Gelukkig is Verheydt terug, dus we zullen wel minstens een doelpuntje in de return.

En desalniettemin, toch weer ontzettend genoten van ADO, wat een ploeg, wat een support, wat een stadion, wat een gras(!)veld, wat een stad.

17 mei 2022 om 22:23

Van het stadion zullen die het inderdaad niet van moeten hebben, echter is het een zaterdagwedstrijd en zal wel heel PSV aanwezig te zijn. Vol uitvak erbij, wie weet.

17 mei 2022 om 22:56

Deze Ajacied zal ook Fc Eindhoven supporten aankomende zaterdag. Ik ga samen met een PSV fan en een Feyenoord fan Klinkt als het begin van een slechte grap hè?

Nee maar is lekker toch? Play off voetbal zo, alles is nog mogelijk voor aankomende zaterdag. Ik ben benieuwd!

18 mei 2022 om 07:36

Alleen maar mooi dat je zulke leuke sportieve concurrentie als vrienden heb... zo zou het ook moeten zijn toch.

18 mei 2022 om 19:43

Dat laatste snap ik dan weer echt niet. Veelal is dat andersom overigens heiligschennis. De meesten van Eindhoven hebben geen band met ‘die van Philips’ ;-)
Mijn opa zou zich omdraaien in z’n urn als hij wist dat ik ‘Philips’ support.. Beste man heeft overigens z’n hele leven voor Philips gewerkt :D

17 mei 2022 om 22:49

Die Amofa is echt een beest zeg, voetballend ook nog is prima.

17 mei 2022 om 23:16

Als je realistisch naar de kansenverhouding kijkt, mag ADO blij zijn dat Eindhoven maar 1 keer scoort. Brym alleen op de keeper af, twee corners die van de lijn worden gehaald en het lobje van Sleegers dat wordt weggehaald. Zeker de eerste helft was ADO vooral heel effectief, maar veel kansen hadden ze niet. Het zegt ook veel dat Damen wordt gekozen als MotM door het ADO publiek.

2-1 verloren, bied zeker perspectief maar als je de kansen zag hadden het er natuurlijk 100% meer moeten zijn. Word hopelijk een mooie middag zaterdag! Vol stadion erachter en gaan. Go Eindhoven!

Toch wel met een zure nasmaak naar huis nu. Onnodig die tegengoal. We hadden moeten doordrukken voor die 3e goal. Nu ga je toch met een enorme spanning naar Eindhoven toe.

Aangezien we toch nog naar Eindhoven mogen gelijk morgen een kaartje halen!

Let’s go !!

3 gespeeld, 3 gewonnen.
Nog 3 finales te gaan

17 mei 2022 om 22:18

Heel veel succes! Na verlies van onze koempels hopen op den Haag. Eredivisie wordt anders wel heel vol met kleinere ploegen( die er ook mogen zijn, voordat ik mensen op mijn dak heb)

17 mei 2022 om 23:39

Dank! We gaan ons best doen en hebben voorlopig de betere papieren. De druk lag vandaag bij ons waardoor Eindhoven toch wel vrij uit kon gaan voetballen. Zaterdag zullen de rollen omgedraait zijn. Eindhoven moet, wij hebben met een goal al een hele hoop erbij.

Jammer voor Eindhoven zit beetje met dubbel gevoel, zal het wel eens mooi vinden om een nieuwe club in de Eredivisie te zien.

Maar ik hoop dat het sterkste team tegen Heracles moet en hun eruit knikkert. (en mogen hun over paar jaar wel weer terug keren hoor maar laat die calimero's maar eens even op de blaren zitten met hun vervelende kunstgras)

Maar ik vind (corrigeer mij als ik geen gelijk heb) Ado een betere selectie hebben en door die -6 punten in mindering heeft hun de kop gekost

17 mei 2022 om 22:27

Zelfs met de zes punten in mindering had ADO dit seizoen echt meer moeten laten zien. Persoonlijk denk ik dat ADO best nog wel dicht op Emmen had kunnen zitten als Ruud Brood gewoon was gebleven. Draaide zeer solide, verliest een keer van MVV en wordt er meteen uitgezet. Francken heeft vervolgens nog wel een paar slappe potten gespeeld die zeker niet verloren hadden mogen worden.

Betreft selectie heb je uiteraard gelijk, mits ze fit zijn, vorig tweeluik zat Verheydt in de lappenmand, nu Kishna weer en Breinburg geblesseerd eraf, Wentges ziek (hopelijk zaterdag weer beter). Qua breedte vallen we wel een beetje tegen.

Hopelijk weet Eindhoven dit om te draaien! Het is natuurlijk makkelijk mogelijk. Hopelijk krijgen we niet weer een capuchonnetjes ploeg in de Eredivisie met ADO.

17 mei 2022 om 22:35

Waar heb je het over man. Den Haag hoort in de eredivisie.

17 mei 2022 om 22:43

Niet als ze 4e geworden zijn in de KKD. In mijn ogen horen alleen de eerste 3 een plek te hebben in de Eredivisie. Helaas hebben ze een play-off systeem. Zie liever Eindhoven.

17 mei 2022 om 22:56

Geinig verhaal dat ADO zonder de zes punten in mindering gewoon boven Eindhoven stond. Volgens je eigen theorie moet je dus inderdaad FC Eindhoven niet in de eredivisie willen.

17 mei 2022 om 23:21

Maar die 6 minpunten hebben ze niet voor niets gekregen natuurlijk. Die zijn er terecht af dus dan klopt zijn theorie gewoon.

17 mei 2022 om 23:27

Volgens mij klopt zijn theorie altijd zolang het maar past dat ADO niet promoveert. Prima natuurlijk, maar als je zogenaamd de beste drie teams wilt zien promoveren dan staat ADO dus gewoon boven Eindhoven. Eerst wilde niemand ADO vanwege het kunstgrasveld wat ze helemaal niet hebben, nu worden deze belachelijke theorie uit de kast gehaald.

17 mei 2022 om 23:32

Ik heb inderdaad liever niet dat ADO promoveert. Dat mogen ze volgend jaar natuurlijk weer opnieuwe proberen. Mijn theorie klopt dus gewoon aangezien ik de eerste 3 liever door zie gaan, daarbij hoort FC Eindhoven. Niet ADO.

17 mei 2022 om 23:47

Prima, begrijp dan alleen niet wat je bedoelt met eerste drie, behalve dat het je nu goed uitkomt. ADO heeft gewoon meer punten behaald dan Eindhoven.

17 mei 2022 om 23:54

ADO had normaal gesproken inderdaad boven Eindhoven geëindigd echter is het zo dat ze 6 punten in mindering hebben gekregen. Dat hebben ze zichzelf toch echt aangedaan. Dat heeft ze dus de 3e plek gekost.

18 mei 2022 om 14:24

Als ze de finale winnen wel, maar anders niet. Persoonlijk hoeven ze van mij niet in de eredivisie, maar dat is echt op basis van mijn gevoel en dus niet op basis van de stad den haag.

Zie Eindhoven dit thuis wel goed maken. Publiek erachter, volle bak! Gaat goed komen. Genoeg kansen gehad en die zullen er zaterdag ook wel komen. Come on Eindhoven!

Blij dat Damen het vandaag heeft laten zien, al had die 1 op 1 er natuurlijk in gemoeten.. Was dan misschien een hele andere wedstrijd geweest. Hoor hier echter nog niemand over hoe ontzettend knap die kopgoal van Verheydt was! Meter of 11 van de goal zo ingekopt… Pure klasse, hopen dat we promoveren en Thomas kan blijven.

17 mei 2022 om 23:12

Doodelijke kopbal 100 procent helenmaal met je eens

Uit of thuis den haag gaat dit afmaken eindhoven had vandaag al met 4-0 kennen verlies en 4 1 als ADO speelt zo als vandaag heeft eindhoven geen kans

17 mei 2022 om 23:24

Als alle 100% kansen erin waren gegaan had Eindhoven gewonnen dus hoezo 4-0 kunnen verliezen lol

Ik dacht dat we kunstgrasvelden eruit willen. Vervolgens zitten de meeste hier eindhoven te supporten. Lijkt mij logisch dat een club als ado het veel meer verdiend.

17 mei 2022 om 23:19

Hoop ook gewoon dat ADO erin komt, je hebt al nota bene 2 clubs erbij(Emmen en Volendam) die al kunstgras hebben, hopelijk gaan ze nog over op natuurgras.

17 mei 2022 om 23:36

Als het goed is gaat emmen overstappen dat waren ze voor de degradatie al van plan. Ik denk dat ze die plannen nu weer terug op tafel hebben

17 mei 2022 om 23:46

Het nieuwe gras komt er met het nieuwe stadion. Aangezien die er nog niet gaat komen, komend seizoen, spelen die ook gewoon op kunstgras in de eredivisie 22/23

17 mei 2022 om 23:29

Nou ja ik vind het wel een beetje een simpele reden om een club niet in de eredivisie te willen hebben eigenlijk. En ik zie ook liever ADO in de eredivisie maar waarom zouden die het dan meer verdienen dan Eindhoven? Vind dat toch ook wel een bijzondere prestatie wat ze nu hebben laten zien. Nogmaals, ik vind Eindhoven ook geen eredivisieclub maar niet alleen vanwege het kunstgras.

18 mei 2022 om 22:33

Ik vind zelf het gezeik om kunstgras precies dat: gezeik. Ik heb liever Eindhoven omdat ADO in hun laatste Eredivisie-jaren weinig tot vrijwel niets aan de competitie toevoegde en omdat FC Eindhoven iets nieuws zou zijn.

Ik hoop toch zo dat ze het halen. Eredivisie zonder Ado is niks. Dus kom op Ado...geef mij een reden om het Nederlands competitie voetbal weer te volgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Emmen8340
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
A. AchemlalVerdediger
J. AmofaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

6 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren