Rangers-fans misdragen zich op vlucht: ‘Misselijkmakend om te aanschouwen’

Dinsdag, 17 mei 2022 om 18:23Shane Jebbink • Laatste update: 18:31

Een aantal fans van Rangers is maandag uit een vliegtuig gezet wegens misdragingen. Eén supporter werd zelfs al voor het opstijgen verwijderd uit het toestel. De fans waren op weg naar Sevilla, waar de Schotten onder leiding van Giovanni van Bronckhorst woensdagavond in actie komen in de Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt. De plaatselijke politie verwacht dat er in totaal zo'n 150.000 fans hun weg naar Zuid-Spanje zullen maken.

Het vliegtuig met Schotse fans stond gepland te vertrekken uit Manchester en te landen in Faro. De vertrektijd moest echter worden uitgesteld doordat een Ranger-fan de orde verstoorde. De man - die na de verwijdering op de startbaan druk discussiërend met enkele gerechtsdienaren te zien was en later in handboeien werd geëscorteerd - bleek echter niet het laatste probleem op de vlucht.

De vlucht moest zelfs noodgedwongen worden omgeleid naar het Franse Nice, nadat fans van Rangers zich misdroegen in het vliegtuig. De medewerkers van het vliegtuig voelden zich genoodzaakt deze beslissing te nemen nadat de fans tijdens een medisch noodgeval, waar een vrouw door een aanval aan het zuurstof moest, producten stalen en zich richting de stewardessen van dienst misdroegen. Tevens negeerden de supporters meerdere aankondigingen om te stoppen met roken en vapen in de toiletten.

De vijf raddraaiers werden achtergelaten in de handen van de lokale politie in de Franse havenstad, waarna het vliegtuig zijn weg kon vervolgen richting Faro. Een ooggetuige schrok door het gedrag van de fans. “Het was ronduit misselijkmakend om te aanschouwen - mensen die zich zo dronken en dom gedroegen in een vol vliegtuig", citeert the Sun uit de mond van een getuige. "Ze negeerden simpelweg alles wat ze te horen kregen. De stewardessen deden hun best, maar ze wilden niet luisteren."

Ondertussen bereidt de lokale politie in Sevilla zich voor op de eindstrijd van woensdagavond. Er wordt verwacht dat een stortvloed aan fans zich zullen verplaatsen richting de stad. In totaal zouden zo’n 100.000 Schotse fans en 50.000 Duitse fans rond de eindstrijd te vinden zijn in Sevilla. Dit aantal overtreft de capaciteit van het Estadio Sanchez Pizjuan ruim: in het stadion is slechts plek voor 42.700 mensen. Beide clubs hebben 'slechts' 9.500 tickets gekregen voor hun fans, waardoor het merendeel van de supporters ticketloos zal afreizen naar Andalusië.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door migi)

Wat ik niet snap: je gaat richting de belangrijkste wedstrijd van je club in jaren. Eindstand: mis je het hele spektakel (of je nou kaartje hebt of niet) door het zo te verkloten. Voetbalfans blijven aparte lui

17 mei 2022 om 18:58

Beter gezegd: mensen blijven bijzondere wezens, het is niet alsof dit gedrag alleen plaats vind onder voetbalfans.

17 mei 2022 om 19:04

Beter gezegd: dieren blijven bijzondere wezens, het is niet alsof dit gedrag alleen plaats vindt onder mensen.

17 mei 2022 om 19:27

Zelden een olifant zien vapen op de wc’s van een vliegtuig.

18 mei 2022 om 10:18

Ik afgelopen jaar nog. Later claimde ze toch echt een mens te zijn.

17 mei 2022 om 22:51

Minimaal vast laten zitten tot na de wedstrijd.

17 mei 2022 om 23:33

Gebrek aan intelligentie. Enorme hang naar kudde gedrag, ergens bij willen horen, stoer doen ten overstaande van. Vaak ook niet verwonderlijk dat dit soort mensen ook te zien zijn bij de demonstraties van de wappies, in sociale huurwoningen blijven wonen, nergens een vaste aanstelling krijgen en vooral steen en been klagen over al het onrecht dat ze wordt aangedaan door de overheid. De mensheid is in z’n algemeenheid niet echt ontwikkelt de afgelopen decennia. We hebben ons dusdanig omringt met convenience dat we veel van ons vermogen onbenut laten. Dat beetje holbewoners/ apen gedrag wat je gratis en voor niets toch al meekrijgt zodra je voet zet op deze planeet komt dan wat onhandig tot uiting. Natuurlijk is hooliganisme van alle tijden en van veel sporten, maar het lijkt zich qua niveau de laatste jaren toch echt op een dieptepunt te bevinden.

17 mei 2022 om 23:48

Er valt niet veel te snappen, deze lui denken gewoon niet na over wat ze doen. Bezopen, gesnoven, nooit geleerd om over gedrag en consequenties na te denken. Dan krijg je dit. Voor normale mensen niet voor te stellen.

Wat mis ik het voetbal tijdens de corona periode waar er geen toeschouwers aanwezig mochten zijn tijdens de wedstrijden. Laat maar weer zien dat voetbal het grootste tokkie sport is van alle andere sporten. Gelukkig zitten er bij de basketbal wedstrijden wel normaal volk tussen de tribunes.

17 mei 2022 om 18:39

Ik zou basketbal supporters niet zo normaal noemen als die tussen de tribunes zitten in plaats van erop

17 mei 2022 om 19:03

Als je die tijd mist kun je beter supporter worden van een professionele biljarter, i.p.v. voetbalsupporter.

17 mei 2022 om 19:05

Wat een onzin, als je de NBA zou volgen weet je dat daar geregeld ook incidenten zijn met bv eten en drinken wat naar uit spelende teams wordt gegooid.

17 mei 2022 om 23:06

@g0d3.....ik denk dat onzin uitkraamt. Gemiddeld kijk ik 15 NBA wedstrijden per week en bezoek ik er 10 per seizoen. Er zijn incidenten ja, maar dat zij ook inderdaad incidenten. Bij voetbal is het een structureel probleem. De problemen die de NBA met fans heeft staan in schril contrast met de supporters probemen in het voetbal

18 mei 2022 om 03:52

Ook wel eens basketbalwedstrijden uit de Griekse competitie gezien? Dan zijn de meeste voetbalsupporters lieverdjes.

17 mei 2022 om 19:16

Heb nog nooit zulke saai wedstrijden op tv gezien als tijdens de corona periode.

17 mei 2022 om 20:24

Dan blijf je lekker bij het basketbal ipv voetbal

17 mei 2022 om 20:39

Basketbal? Bedoel je Griekenland, waar ze muntjes afslijpen om tijdens de wedstrijd te gooien naar de tegenstander? Haha slecht voorbeeld! Neem dan rugby, waar iedereen door elkaar zit en (niet geheel onbelangrijk) de scheids nog gerespecteerd wordt..

Haha wat een gasten. Even in een vliegtuig je zo misdragen, dat je niet eens bij de eindbestemming komt. Dan ben je volslagen idioot

Het gaat dinsdag en woensdag een enorme puinhoop worden. Rangers is echt mijn weak spot maar helaas heb ik ook meegemaakt dat ze zich als beesten kunnen gedragen. Zoals in Manchester in de finale jaren geleden.

Helaas heeft het filmpje van Souness niet gewerkt... ff paar uurtjes gedragen is al teveel gevraagd voor sommige...

Hoe haal je het in je hoofd? Kan het echt niet begrijpen. Zoiets moois en belangrijks op het spel zetten..

Wat ik niet snap is wel aandacht voor zo'n zooitje ongeregeld en helemaal niks nada over een voetbalwedstrijd van vandaag???. Lekkere voetbal site je kan beter aansluiten op de hooligan site en het voetbalnieuws links laten liggen.

"Eén supporter werd zelfs al voor het opstijgen verwijderd uit het toestel."

Komen ze nog goed mee weg. De rest schijnt tíjdens de vlucht eruit gezet te zijn.

17 mei 2022 om 19:24

Wat je wel niet van die Argentijnen kan leren he

Sinds corona voorbij is wordt het steeds gekker met supporters. Als ze uefa of knvb binnenkort zegt geen publiek meer dan zijn die mafkezen het die t verpesten voor de normale mensen onder ons. Meteen een stadion verbod geven aan zulke is een beter idee. Achterlijk gedoe elke dag met supporters.

Bij de boardingdesk een alcoholmeting doen, zeker op vluchten met veel voetbalsupporters zou een simpele oplossing zijn. Ze worden vaak dronken na de douane op de luchthaven zelf.

17 mei 2022 om 20:52

Dan duurt het vier uur voordat de boarding gedaan is.

Achterlijk gedrag, slaat echt nergens op. @voetbalzone de vlucht was uitgeweken naar Nantes, niet naar Nice!

Tijd voor een alcoholpromillage test bij in instappen en een alcohol verbod tijdens het vliegen. Mensen kunnen zich helaas niet gedragen met alcohol op.

Wat een aandacht voor een aantal supporters, terwijl in het artikel staat er worden er 150.000 verwacht. Maar ja, negativiteit heeft de overhand tegenwoordig. Positiviteit heeft geen nieuwswaarde

17 mei 2022 om 20:54

Dus omdat er veel mensen worden verwacht (er dus nog niet zijn) kan je een (ernstig) incident niet benoemen? Normaal gedrag behoeft inderdaad geen nieuws te zijn omdat dit niet uitzonderlijk is.

Hopelijk zijn er elk bericht als deze 1-2 mensen die bedenken dat dit eigenlijk niet kan en zich kapotschamen door zo'n bericht en het de volgende keer laten

Wat schiet je er mee op? Hersenloze gasten.

Hahaha logisch dat er zo veel Schotten heen zijn! Tickets kostte maar 17 pond op sommige vluchten naar Sevilla!

Ben ik even blij dat ik vorige week al in Sevilla ben geweest... denk dat er niks meer van die stad over is als ik dit zo hoor. Vraag me echt af wat er in de hoofden van zulke 'fans' omgaat.

Gelukkig zijn die 3 heren en 2 vrouwen (idd ook vrouwen..) eruit gezet en konden de overige Rangers fans gewoon naar Faro doorvliegen. Prachtig hoe Rangers fans van over de hele wereld (uit bijv Australie en Amerika) komen overvliegen naar Sevilla of de meeste gekke goedkope routes hebben uitgestippeld om naar Sevilla te komen. Faro, Porto, Malaga en Albufeira schijnen ook goed vol te zitten met Rangers fans.

Ik heb jarenlang in Schotland gewoond en kan u verzekeren dat dit voor Schotse begrippen een normale dinsdagavond is.

Bezopen schotten?! Hoe is he mogelijk joh.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rangers

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Celtic9370
2.Rangers8949
5.Motherwell46-19
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. FirthKeeper
L. BalogunVerdediger
B. BarišićVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Rangers.

140 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren