‘Frenkie de Jong kan slechts onder één voorwaarde bij Barcelona blijven’

Dinsdag, 17 mei 2022 om 16:05Shane Jebbink • Laatste update: 16:08

Frenkie de Jong kan volgens Gerard Romero enkel bij Barcelona blijven als hij een salarisverlaging accepteert. Dat meldt de journalist en Barça-watcher op zijn twitch-kanaal los Jijantes FC. De Nederlander wordt al enkele weken in verband gebracht met een transfer, daar de Catalanen wanhopig op zoek zijn naar manieren om hun precaire financiële situatie te verbeteren. Een verkoop van De Jong zou de club daarbij goed uitkomen, ondanks dat zowel Xavi als de middenvelder zelf tevreden lijken over de samenwerking.

De Jong kwam in de zomer van 2019 voor maximaal 86 miljoen euro over van Ajax. Daarbij werd een contract tot 2026 ter waarde van 12 miljoen euro netto uitgedeeld aan de destijds 22-jarige Oranje-international. Dat afgesproken bedrag drukt nog altijd zwaar op de begroting van Barcelona, dat wanhopig op zoek is naar manieren om de kosten te drukken. Een van de opties die momenteel besproken worden is een salarisverlaging voor De Jong. De middenvelder zou naar verluidt niet onwelwillend tegenover de salarisvermindering staan, aangezien hij graag wil blijven bij de nummer twee van LaLiga.

Volgens Romero zijn andere contractvoorwaarden de enige manier voor De Jong om te kunnen blijven bij Barcelona. De club zou overwegen om de middenvelder te verkopen. Buiten het verdwijnen van zijn astronomische salaris zou dat een stevig transferbedrag kunnen opleveren wat Barcelona kan gebruiken voor andere doeleinden. Romero meldde eerder dat Barça uit angst voor vermindering van de transferwaarde van De Jong bereid zou zijn om zijn verlies te nemen en voor minimaal zeventig miljoen euro afscheid te nemen. Verschillende clubs hebben hun interesse inmiddels kenbaar gemaakt.

Onder meer Manchester United wordt nadrukkelijk genoemd als nieuwe bestemming. Volgens Romero zou het zelfs al voor ‘95 procent zeker zijn’ dat De Jong naar de Engelse grootmacht vertrekt, al ontkende de Engelstalige tak van ESPN dat met klem. De Jong zou sowieso het liefst in Camp Nou blijven, zoals transfermarktexpert Fabrizio Romano eerder deze maand ook al benadrukte. Mocht De Jong toch vertrekken, zou hij mikken op een club die volgend seizoen uitkomt in de Champions League; Manchester United voldoet niet aan dat criterium.

Een andere club met belangstelling, Manchester City, zou wél een aantrekkelijkere optie kunnen zijn. In 2019 hadden the Citizens al interesse in De Jong, die er toen voor koos om Ajax in te ruilen voor Barcelona. Josep Guardiola, de manager van Manchester City, wordt omschreven als een 'bewonderaar' van De Jong. Hoewel de kapitaalkrachtige grootmacht vorige week al de portemonnee trok voor Erling Braut Haaland, meldt ESPN dat men nog niet klaar is op de transfermarkt. Mede door een aanstaand vertrek van Fernandinho is er ruimte voor versterking op het middenveld.


Poll

Moet Barcelona zijn verlies nemen en Frenkie de Jong verkopen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

Hoop dat ie blijft, maar als het al moeilijk is om een salarisvermindering te krijgen van cules zoals pique, alba en busquets, dan is het voor Frenkie nog moeilijker.

17 mei 2022 om 17:08

Mocht dit waar zijn: Barca is gewoon afgezakt naar een ordinair niveau. Dure spelers gehaald de laatste jaren, tegen veel te absurde salarissen. En dan nu, nu je je hand overspeeld hebt van de spelers verwachten dan veel inleveren. Terwijl ze aan de andere kant weer topspelers willen halen voor opnieuw topsalarissen.

Mijn advies aan de Jong is: ik blijf voor mijn huidige salaris, en geen cent minder. En als jullie me willen verkopen, dan voor een lager bedrag dan in mijn contract staat want Barca houd zich tenslotte niet aan het contract.

Wat een verloedering daar, ongelooflijk. Schaamteloos zooitje is he

17 mei 2022 om 22:55

Ze willen Frenkie gewoon verkopen, maar hij wil zelf niet weg dus proberen ze op deze manier hoor elkaar te krijgen dat hij wel weg wil.

18 mei 2022 om 07:46

Dat typeert dan nog meer de club Barcelona. Van hoog aangeschreven club met mooi voetbal afgegleden naar een niveau van liegen en bedriegen.

Ik ben geen Frenkie fan, absoluut niet, maar je moet als club contracten respecteren, maar Barca denkt zich tegenwoordig alles te kunnen permitteren om maar aan geld te komen om aan te kunnen haken bij de (europese) top.

Wat mij betreft stort deze club weer in zoals het in mijn jeugd was, gewoon een subtopper in Spanje. Ondanks Cruijff en Neeskens in die tijd deelden de Baskische clubs en Real Madrid de boventoon in Spanje en was Barca alleen leik vanwege bovengenoemde spelers.

17 mei 2022 om 18:36

Frenkie is een overschatte speler..kan je niet vergelijken met de 3 bovenstaande legendes

Dat zou ik niet doen, maar hebben wel geld voor Ferran 55 miljoen en Lewandowski dikke salaris aanbieden.. het is zo scheef als het zijn kan...

17 mei 2022 om 16:14

@aqua1

Auba zou voor 1/3e van het contract dat hij bij Arsenal had spelen.

17 mei 2022 om 16:30

Leuk dat Barcelona voor bepaalde spelers nog een droomclub is zoals Auba, Aguero en Lewandowski, maar je kan niet ontkennen dat Barcelona gewoon zware jaren tegemoet gaat. Alba, Dani Alves, Pique en Busquets hebben geen hele lange houdbaarheidsdatum meer en zijn geen absolute wereldtop meer. Nu kom je uit bij topspelers als Lewandowski, Aguero en Aubemayang die ook nog maar 1-2 seizoenen echt kunnen meedraaien op wereldtop niveau. Dan ga je kijken bij transfervrije subtoppers als Kessie, memphis en Christensen. Is er een keer geld dan betaal je 60 miljoen voor Ferran Torres of 20 miljoen voor Dest. Met alle respect, maar als je daar zit als Frenkie of Pedri dan moet je daar gewoon weg voor je carriere. Barcelona moet gewoon opnieuw gaan bouwen en dat zie ik niet snel gebeuren met al die oude en transfervrij spelers die vaak ook al oud zijn.

17 mei 2022 om 16:35

Beetje raar om de conclusie te trekken dat Barcelona zware jaren tegemoet gaat mag ik je glazenbol lenen?

Daarbij word het voor Busquets, Alba, Pique & Sergio Roberto het laatste seizoen in een Barcelona tenue. Ook beetje raar om de conclusie te trekken dat Pedri weg moet om zijn carriere te redden terwijl hij net een contract tot 2026 heeft getekend? Blijkbaar denkt hij daar heel anders over. Lewandowski voor 2 jaar + 1 lijkt mij gewoon prima die heeft nog een aantal goede jaren in zich.

17 mei 2022 om 16:39

Die zware jaren is nog maar afwachten. Ondanks alles zijn ze toch op een mooie 2e plek geëindigd, iets wat ik zelf in de winter niet snel zag gebeuren. Als ze met dit materiaal toch nog een beetje kunnen blijven aanhaken bij de top, valt het allemaal wel mee.

17 mei 2022 om 16:44

Met welk geld wil Barcelona vervangers voor die spelers halen? Het is al geen top meer, maar ze horen nog wel bij de betere. Aubameyang en Lewandowski nog 1-2 goede seizoenen en dan begint de tijd ook te tellen. Voor de rest loopt er potentieels ook niet heel veel rond. Paar leuke talenten, maar het is de vraag hoe ze zich gaan ontwikkelen en of ze het niveau aankunnen. Het geld wat binnen komt wordt ook meteen weer uitgegeven aan spelers waar je je vraagtekens bij kan zetten. Als ik daar nu zou zitten als Frenkie, Pedri of Gavi zou ik wel mijn vraagtekens bij zetten hoe ze er over 3 jaar voorstaan. Pedri en Gavi hebben misschien die tijd wel, maar tegen die tijd is Frenkie ook iets van 27/28, dus kan die beter verder kijken en naar een stabielere club gaan met meer zekerheid.

17 mei 2022 om 16:52

“ Voor de rest loopt er potentieels ook niet heel veel rond.”

Pedri, Gavi, Ansu Fati, Ronald Araujo, Nico Gonzalez, Pablo Torre? Barcelona heeft meer dan genoeg potentie in de selectie om weer tot de top te behoren binnen afzienlijke tijd. Jij weet duidelijk niet waar je het over hebt. Het geraamte voor de toekomst staat er al, veel hoeft Barcelona eigenlijk niet te doen wellicht een centrale verdedidger en twee backs zijn nodig. Wat betreft Frenkie zouden niet heel veel Barca fans rouwig zijn om zijn vetrek, dus als hij weg zou willen zou dat niet eens zo erg zijn. Met Gavi/Kessie word Barca er niet eens veel zwakker op. Plus je krijgt een grote transfersom en zijn salaris uit de boeken.

Betreft Lewandowski ik begrijp jou gezeik niet helemaal. Heeft dit seizoen weer 50 goals gemaakt. Zelfs hij 60% van die 50 goals in een seizoen bij Barca zou maken zou het een geslaagde aankoop zijn. Wellicht op Benzema na is er geen betere spits. Zou gewoon een welkome versterking zijn.

17 mei 2022 om 17:04

Alleen Pedri, Araujo, Fati en eventueel Gavi zie ik persoonlijk iets in. Die Nico Gonzalez vind ik persoonlijk niks speciaals. Die gaat ook niet spelen als Pedri en Gavi er zijn. En een nummer 6 vind ik hem al helemaal niet. Daarbij moet je bij Ansu Fati maar afwachten of hij een heel seizoen kan spelen. Pablo Torre is natuurlijk nog afwachten of hij mee kan doen met het niveau van Barcelona. En ook hij heeft hevige concurrentie van Pedri en Gavi.

17 mei 2022 om 17:41

Hoeveel gaan daarvan de wereldtop halen? Pedri en Fati mits fit. Bij Nico, Gavi en Torre moet ik het nog maar zien. Sinds de generatie van Messi, Pique en Fabregas heeft Barcelona altijd wereldtalenten, maar hoeveel hebben de wereldtop gehaald? Deulofeu, Cuenca, Bojan, etc. noem ze maar op. Die Puig zou ook moeiteloos wereldtop worden een paar jaar terug. Enige die echt wereldtop geworden is na die generatie is Thiago.

17 mei 2022 om 18:21

@Zytto34 dat is wel het zwartste scenario, wat jij nu schetst. Je hebt met Pedri, Gavi en Fati drie talenten van de buitencategorie, Araujo wordt een hele stabiele kracht achterin. Dan heb je eigenlijk al de kern voor een nieuw topelftal. Als Dembele blijft, heb je daar nog een speler bij en Ferran vlak ik absoluut ook nog niet uit. Daar omheen moet je het opvullen met talenten/aankopen en dat houd ik prima voor mogelijk. Nu het Camp Nou weer volstroomt, stijgen de inkomsten ook weer.

Barca is dit seizoen lachend tweede geworden na de slechtste start ooit. De komende jaren zijn we geen topfavoriet voor de CL nee, maar zo treurig is het ook weer niet.

17 mei 2022 om 18:21

@Zytto34 dat is wel het zwartste scenario, wat jij nu schetst. Je hebt met Pedri, Gavi en Fati drie talenten van de buitencategorie, Araujo wordt een hele stabiele kracht achterin. Dan heb je eigenlijk al de kern voor een nieuw topelftal. Als Dembele blijft, heb je daar nog een speler bij en Ferran vlak ik absoluut ook nog niet uit. Daar omheen moet je het opvullen met talenten/aankopen en dat houd ik prima voor mogelijk. Nu het Camp Nou weer volstroomt, stijgen de inkomsten ook weer.

Barca is dit seizoen lachend tweede geworden na de slechtste start ooit. De komende jaren zijn we geen topfavoriet voor de CL nee, maar zo treurig is het ook weer niet.

17 mei 2022 om 18:37

@zytto34

Gozer als al die gasten weggaan die jij opnoemt, weet je wel hoeveel salaris er dan vrijkomt .. het zijn niet alleen subtoppers die transfer vrij worden .. elk jaar zitten daar wel toppers tussen en Barcelona blijft voor velen een droomclub .. nu zie je bv dat een dybala ook weer transfervrij ineens is .. ik maak me niet zo druk, komt zwz wel goed met Barcelona en ik denk dat pedri en de jong zich ook niet zo druk maken .. alleen jij maakt je druk, misschien iets meer je focus op Ajax houden, die gaan ook wat spelers kwijt raken.

17 mei 2022 om 23:09

@marton3103 2de plek heeft vooral te maken met dat de concurrenten nog meer zaad voetbal spelen dan Barcelona. En zou niet heel tevreden zijn, paar keer verloren van clubs zoals Cadiz

17 mei 2022 om 16:30

Dit dus. Ik zou lekker naar City gaan als ze echt geïnteresseerd zijn. Ben echt benieuwd hoeveel beter Pep Frenkie gaat maken.

17 mei 2022 om 17:38

City kan wel een optie zijn maar dan ga je weer die verhalen krijgen dat Frenkie het beste rendeert in een middenveld met 2 nummer 6 posities. Is united of eventueel Bayern dan niet een betere optie want Rodri gaat hij er niet uitspelen denk ik.

17 mei 2022 om 17:49

Meneer Frenkie wil daar niet heen, vanwege het weer.

17 mei 2022 om 17:54

City speelt ook niet met een dubbele pivotHet ziet er heel raar uit.... Laporta is overigens nu aan het lunchen met Peter Lim(valencia), hopelijk is het voor Gaya, maar iets in mij zegt dat het voor Soler is en dat wij FDJ gaan verkopen.

17 mei 2022 om 16:21

Romero versprak zich. Laporta is aan het lunchen met Anil Murthy en Joey Lim. Valencia heeft Gaya en Soler aangeboden aan Barça. Valencia heeft namelijk dringend geld nodig.

17 mei 2022 om 16:22

Gaya heb ik altijd al gezien als de gedroomde opvolger van Alba. Soler liever niet genoeg middenvelders zelfs als Frenkie vertrekt.

17 mei 2022 om 16:26

Eens

17 mei 2022 om 16:40

@isuahshsh

Soler kan ik niet zo goed inschatten wat nu zijn sterke punten zijn, het lijkt me een all round middenvelder.

Gaya is uiteraard welkom!

17 mei 2022 om 16:47

Gaya had Barcelona al 6 jaar geleden moeten kopen. Maar ze komen met Junior Firpo, Digne en Emerson Royal aanzetten. Uiteindelijk zou ik hem wel halen mwar wat een waardeloos beleid. Ferran kon je ook rechtstreeks van Valencia ophalen toendertijd. Hopelijk blijft Frenkie, blijf het toch een geweldenaar vinden

17 mei 2022 om 16:59

@azulgranito

Ferran kreeg destijds ook wel een aanbieding van Barça hoor, alleen heeft hij toen de keuze op City gemaakt (guardiola was daar een belangrijke factor in).

Digne vond ik overigens geen slechte hoor, Firpo was dramatisch helaas. Emerson van wat ik bij Tottenham zie is het een wonder dat we die hebben kunnen slijten voor 30 miljoen.

Clubs moeten eigenlijk gwn meer met prestatiebonussen werken. Barcelona kon zulke salarissen betalen toen zij goed presteerden. Maar nu het minder is kunnen zij het zich niet meer veroorloven.

17 mei 2022 om 16:20

Het probleem zit bij de aquisitie. Barcelona wilde perse PSG aftroeven en bood Frenkie daarom een asyronomisch salaris.
Achteraf gaan ze dan moeilijk doen, want het is zoveel geld.
Barca zou zich moeten schamen. Je gaat willens en wetens contractuele verplichtingen aan. Kom ze dan ook zonder te zeuren na.

17 mei 2022 om 16:40

Frenkie de Jong krijgt echt geen 12 per jaar netto. 4.5 max 6 per jaar. Schandalig hoe ze met hem omgaan daar.

17 mei 2022 om 17:37

Frenkie zit tegen de 15-20 mil per jaar denk ik. Vergis je niet. Zelfs spelers als Umtiti en Arda Turan hadden astronomische salarissen in die tijd. Frenkie werd nog gehaald voor deze crisis.

17 mei 2022 om 16:25

@zekiyech

Dat zijn ze nu aan het doen met de contractverlengingen, daarom dat het wat langer duurt. Ze onderhandelen wat langer over het basisbedrag en de variabelen die gekoppeld zijn aan prestaties. Dat stuk zou hoger liggen verhoudingsgewijs dan het basis salaris.

Persoonlijk zie ik De Jong als de opvolger van Busquets met Gavi en Pedri in de aanvallende rollen. Niet omdat het een directe kopie is van Busquets. Maar omdat dat de plek is waar Frenkie zich comfortabel voelt en iets meer ruimte heeft. Verder zie ik op een Rodri na niet zo snel iemand op de velden rondlopen die beter geschikt is als controleur voor Barcelona.

Overigens kan Frenkie toch gewoon blijven hoor als hij wilt. Hij heeft v*rdomme gewoon een contract. En die contracten werken twee kanten op! Als Frenkie zijn contract uit wilt dienen in Barcelona heeft hij daar het volste recht op. Barcelona kan hem niet zomaar verkopen zonder instemming alsof ze een soort VOC zijn...

17 mei 2022 om 16:23

Waarom speelt die dan altijd zo matig op de plek van Busquets? Dan komt die niet bepaald comfortabel over.

17 mei 2022 om 16:35

@arsenal890 Waarom praat iedereen elkaar na dat Frenkie op die positie slecht speelt, want dat is niet zo. Daarnaast kan je iemand pas echt beoordelen als hij 5/6 wedstrijden achter elkaar of eigenlijk het liefst een heel seizoen op die positie speelt. Af en toe op een positie moeten spelen zegt mij niks. Sinds Xavi en Iniesta weg zijn gaat het ook echt een stuk minder met Bus en kan hij het verdedigend niet belopen.

17 mei 2022 om 16:48

Ik praat niemand na. Het is gewoon een feit dat hij daar voldoende wedstrijden heeft gespeeld en het daar gewoon niet goed heeft gedaan. Het is duidelijk dat hij niet als enige verdedigende middenvelder kan spelen. Dat was bij Ajax niet anders. Als Busquets het niet meer kan gelopen waarom heeft niemand de kans aan Frenkie dan? Juist ja omdat die dat niet aan kan.

17 mei 2022 om 17:51

Je mening als feit brengen haha. Het is jouw mening waar ik het totaal niet mee eens ben. Ik zie hem niet veel anders dan Busquets doen maar hij is de enige speler op die positie die goals en assists moet geven. Misschien moeten we onze verwachtingen temperen want die zijn totaal niet realistisch en daarnaast nogmaals, misschien moet hij vijf of zes wedstrijden achter elkaar op die positie spelen dan pas kan je een duidelijk oordeel vellen. Niet 20 wedstrijden als linkshalf dan een wedstrijdje op die positie en dan weer op een andere positie.

17 mei 2022 om 16:24

Frenkie kan beter verkassen. Mits iedereen fit is zie ik komend seizoen geen basis staan. In ieder geval niet in de grootste wedstrijden die er echt toedoen, al zal hij weleens basis staan omdat er gerouleerd zal worden.

Gewoon laten gaan joh. Overhypde speler al 3 jaar geen potten kunnen breken. Speelt alleen maar als postbode.
Met Pedri, Gavi, Kessie en Nico nog uitstekende opties, plus ze zouden het geld goed kunnen gebruiken.

17 mei 2022 om 16:36

Ik heb hem periodes bij Barcelona gewoon goed zien spelen hoor en bij Ajax was hij ijzersterk. Waarom hij zo ijzersterk was bij Ajax? Omdat dat de enige club was die een sterke trainer had die wist hoe spelers moest laten renderen. Bij Barca is het qua trainers sinds Frenkie zijn komst dramatisch evenals het beleid en de balans in de selectie.

Als Frenkie naar Man U gaat onder Ten Hag wordt het gewoon weer een enorm succes. Dan wil ik al die Frenkie haters weleens zien op dit forum. Ik vind het sowieso vrij bizar hoever deze haat strekt, deze jongen is naast zijn voetballen vermogen enorm sympathiek, maar blijkbaar kunnen mensen dat moeilijk hebben. Zeg wellicht enorm veel over hen waarbij de sympathie ontbreekt.

17 mei 2022 om 18:52

Periodes goed gezegd. Dat jaat was IEDEREEN goed bij Ajax. En kijk nu?
Niemand echt beter geworden.
Frenkie is gewoon niet constant genoeg en niet goed genoeg. Een andere omgeving zou ‘misschien’ helpen maar TOT nu toe bij Barca niet waargemaakt en zie het eerlijk gezegd ook niet gebeuren. Er bestaat niet iets als ‘frenkiehaat’ wij in Nederland hypen snel spelers terwijl die ik het buitenland bakken vol met kritiek krijgt. (Nederland trouwens ook) Maar ‘sommige’ kunnen gewoon niet accepteren dat het niet lukt. Buitenom dat die een sympathieke jongen is.

17 mei 2022 om 22:06

Echt met ieder woord eens. Dank voor je reactie

17 mei 2022 om 22:10

Misschien omdat Ajax als team functioneerde met rollen bijbehorend aan iemand z'n kracht. En met een goede coach, goed idee en complementaire spelers (TEAMsport, weet je nog?) waren spelers als ziyech, Frenkie, vd Beek, Neres, De Ligt en Tadic niks minder dan wereldtop. Maar behandel je ze als losse poppetjes waarmee je kan schuiven en op andere plekken kan plaatsen, dan zijn ze dat niet. En dan doen alsof dat iets slechts aan Frenkie is... Dat is toch inherent aan de sport...?

17 mei 2022 om 16:36

@karimthedream Wordt gehaald en vervolgens geprobeerd een hele andere speler van te maken. Bijna nooit op de plek laten spelen waar hij het liefst speelt met een 2 controlerende middenvelder naast zich. Makkelijk om Frenkie de schuld te geven, maar het ligt eerder aan het beleid dat Barcelona de afgelopen jaren heeft gevoerd dat hij tot op heden nog niet onomstreden is. Hoeveel goals heeft hij bij zijn tijd bij Ajax gemaakt? Hoeveel assists? Volgensmij speelde hij daar ook als "postbode", als hij naar een club gaat die wel nadenkt over aankopen met een goede trainer waar hij in het systeem past ben ik ervan overtuigt dat hij alsnog een van de beste middenvelders op zijn positie kan worden!

17 mei 2022 om 18:47

Onzin. Vaak genoeg gespeeld op zijn positie. Deze argument kan ook de prullenbak in. Brengt te vaak de bal, breedte passjes. Is gewoon niet zo goed als mensen hadden voorgesteld. Het wordt eens tijd om het gewoon te accepteren.Een werelklasse speler zou daarbij dan ook geen moeite moeten hebben om 1 meter van zijn ‘origine’ positie te spelen, het is ook niet alsof die opeens rechtsback speelt. Het is tenslotte op het middenveld.

17 mei 2022 om 17:23

En zo is het ik woon zelf in Spanje de supporters zijn hem ook zat en zijn medespelers ook. Hij speelde redelijk tegen degradanten maar voor de rest was het niks.
Bangerik is het als hij een bal krijgt van zijn medespelers is het meestal weer terug spelen naar dezelfde speler. Of naar achteren. Hij durft de confrontatie niet aan zag je ook al tegen Duitsland hij was onzichtbaar.

17 mei 2022 om 18:58

Laten gaan is nog niet zo eenvoudig. Barcelona wil heel veel geld vangen en de nieuwe club moet ook nog eens dat astronomische salaris overnemen.
En dat voor een speler die al drie jaar geen potten heeft kunnen breken. Zie maar eens een club te vinden die voor gekke Henkie wil spelen.

Om dan vervolgens Lewandowski, Kessie, Azpi, Christensen, etc. transfervrij binnen te halen met miljoenen aan salarissen en tekengeld waarvan een paar al redelijk oud zijn en op Lewandowski na ook geen wereldtop is momenteel. Zou als ik Frenkie was een mooie transfer naar een van de clubs uit Manchester maken. Kom je in ieder geval in een mooi project terecht waar een idee achter zit. Bij Barcelona zie ik dat niet snel gebeuren. Wat een zooitje is het op bestuurlijk gebied in Barcelona de laatste jaren. Coutinho, Griezmann en Demebele voor 400 miljoen gehaald met een topsalaris. Die hebben echt niks gepresteerd en 700 miljoen gekost om vervolgens Suarez en Messi transfervrij te moeten weg doen omdat ze geen geld meer hebben. Dan zie je Suarez dat seizoen erna Atletico kampioen maken en dan sta je daar met Braithwaite. Nu moeten alle spelers inleveren en worden er weer een hoop oude en te dure voetballers gehaald zoals Ferran Torres van de winter voor 55 miljoen. Zou als ik een Frenkie of Pedri was niet heel gelukkig worden van de huidige situatie. Ze gaan dezelfde kant op als AC Milan 10 jaar terug.

Frenkie heeft al eerder een salaris offer gebracht onder Koeman. Sterker nog hij krijgt nog geld van Barca. Jammer dat hij alleen bij zijn droomclub kan blijven als hij wederom inlevert. Als ik hem was zou ik vertrekken plus al het geld wat ik nog tegoed heb. Zo zie je maar. De club denkt ook niet aan jou.

Maar wel even Lewandowski halen en gewoon rustig nieuwe andere spelers binnenharken, onbeschofte club.

17 mei 2022 om 16:23Dat nette club is het allang niet meer, kijk alleen hoe ze op linkse wijzen het contract van Messi hebben laten lopen zodat ze van hem af waren, toen dat afliep kon hij door geld problemen van Barca niet meer ingeschreven worden, daar heeft Laporta dankbaar gebruik van gemaakt, en ja Messi heeft jaren de club financieel uitgeknepen dat zeg ik er ook bij, geen pijl op te trekken, je wil af omdat Messi oud is, maar je wilt een oude Lewandowski wel vet contract geven.

Laporta komt er als ene held uit omdat hij zo sluw is als een vos, en de fans kan bespelen door zijn charisma..

17 mei 2022 om 16:47

Mooiste was nog dat ze Suarez naar de uitgang pushte omdat hij te oud was en met Braithwaite in de spits moesten spelen. Seizoen later won Suarez als topscorer van Atletico de competitie met heel veel belangrijke goals.

17 mei 2022 om 22:11

Dat was om te smullen

Als je 2 jaar geleden Messi gewoon had verkocht voor 100 mil zag het er allemaal rooskleuriger uit voor Barca nu. Maar nee, hij moest blijven van de voorzitter omdat hij niet degene wilde zijn die Messi liet vertrekken. Zorg maar eerst dat ze spelers verkopen en een goede huishouding. Iedere week komt er wel weer iets nieuws naar buiten. Een grote grap daar.

Het nieuws omtrent verandert nog sneller als de koers van Terra Luna

lijkt me niet dat hij tot 2x aan toe salaris verlaging accepteerd? Zeker als je club net weer allemaal spelers heeft gehaald en haalt. Voor beide sowieso beter om afscheid te nemen volgends mij.

Misschien moet Bayern proberen om Lewandowski te ruilen met Frenkie. Barca wil er duidelijk van af en als Lewa zo graag wil vertrekken dan kan Bayern misschien wel gebruik maken van de situatie.

17 mei 2022 om 16:28

precies. Omdat Barca zo graag van hem afwil, zou ik gewoon beginnen met Lewa + 20 miljoen. Lewa zelf op 40 miljoen zetten en dan 20 erbij doen. 60 miljoen is toch een mooi bedrag voor zo'n dramatische voetballer? Ik hoop dat Frenkie naar Bayern gaat, kan die ouderwets vlammen!

17 mei 2022 om 16:39

Nagelsmann had ook aangegeven dat hij het liefst Mbappé en de Jong zou willen hebben dus hij ziet het zeker zitten in Frenkie. Ook is het een positie waar Bayern dringend iemand nodig heeft.

17 mei 2022 om 17:25

Bayern pakt hem niet of voor een fooi zelfde voor Manchester of wie dan ook. Niemand neemt het risico.

Ik stel voor dat hij terug naar Ajax komt, daar wordt hij wel gewaardeerd

17 mei 2022 om 22:13

Samen met die ook belachelijke nietsnutten Ziyech, De Ligt & vd Beek please!

Hoewel Frenkies prestaties onder de maat zijn, heeft hij het volste recht om zijn overeengekomen salaris te eisen. Barcelona dacht drie jaar geleden een potentiële topper binnengehaald te hebben. Dat pakte even anders uit. Wil alleen niet zeggen dat hij salaris moet inleveren, zodat Barcelona een nieuw project met bijvoorbeeld Lewandowski kan aangaan.

Lol, 'kan'? Volgens mij kan Barca helemaal niets beslissen en kan Frenkie alles maken.

daar de Catalanen wanhopig op zoek zijn naar manieren om hun precaire financiã«le situatie te verbeteren.
-hier klopt ook geen woord van
"daar de Catalanen wanhopig op zoek zijn naar manieren om ondanks hun precaire financiele situatie meer spelers te kopen" is wat er moet staan.

Als Frenkie zijnde zou ik niks inleveren. Kessie krijg miljoenen, christensen ook en dan bieden ze Lewa vast ook nog wel wat moois aan. Barca moet maar eens weten waar de grens ligt en niet maar spelers smeken om geld in te leveren om nieuwe toppers te halen. Wat een wanbeleid.

Lekker blijven zitten voor hetzelfde salaris Frenkie. Laat jezelf niet de dupe zijn van een slechte financiële leiding.

Gewoon weg gaan daar.
Een werkgever moet wel met een bepaalde respect met je omgaan, dat krijgt hij niet.
Je kan zeggen over Frenkie wat je wilt. Maar hij heeft daar wel altijd hard gewerkt.

Lekker een nieuw avontuur zoeken bij een club waar niet de overschatte oude garde de dienst uitmaakt. Daar leveren de verdedigers tenminste de in bij iemand die er wat mee kan.

Frenkie, wegwezen!! Als ze nu al aan je salaris willen zitten terwijl alles dat binnenkomt astronomische bedragen gaat krijgen zou ik lekker naar Manchester gaan. Als Sancho al zo ziek veel geld kan krijg per jaar en pogba ook, dan kan hij vast ook wel een salaris verdubbeling krijgen

Als Frenkie dat wil moet hij gewoon bij Barca blijven en geen cent inleveren. Barca heeft zelf afgelopen transferperiode een aantal spelers binnen gehaald. Komende zomer zullen er ook vast enkele bij komen en die komen echt niet allemaal voor een appel en een ei spelen.

Kan iemand dit bevestigen ik heb gehoord dat Erik ten Hag Ziyech en Frenkie wil halen bij Manchester utd maar is dit waar of gwn leugens die worden verspreid iemand die dit kan bevestigen ?

17 mei 2022 om 17:45

Zijn (nog) geruchten meer niet.

Toch wel makkelijk wat Barcelona doet. Bepaalde spelers eerst jaren overbetalen, te hoge transfers blijven doen, ook voor Frenkie naar mijn mening. Maar een contract is een contract. Nu hem dan proberen laten inbinden vind ik not done.

Geloof niet dat sportieve argumenten een grote rol spelen. Hij vond klimaat en de stad wel aantrekkelijk…. Misschien z’n vriendin ook wel. Dan is Manchester niet echt een optie.
Maar goed, als je nu al dergelijke argumenten gebruikt dan is ambitie niet groter dan levensgenot. Prima maar zegt wel iets.
Ideale positie voor Barca om salarisverhoging af te dwingen. En dan Lewa binnenhalen…

18 mei 2022 om 08:28

Wauw, dat er mensen bestaan die deze manier van handelen ook nog steunen gaat mijn pet teboven…

Chapeau!

Barcelona kan ws helemaal niets afdwingen. Als de Jong geen contract elders accepteert dan moeten ze hem tot 2026 gewoon betalen wat is afgesproken. Bogarde heeft er nog eens een mooi boekje over geschreven. Uiteindelijk zal de Jong wel eieren voor z'n geld kiezen maar het presenteren als voorwaarde lijkt mij niet juist.

Ik vraag me echt af welke domme club er nou 70 miljoen gaat betalen voor Frenkie. Die jongen speelt al 3 jaar bij barca en ja geloof mij hij is oo elke positie geprobeerd. Het was gewoon alleemaal niet goed genoeg. Hij heeft weleens wedstrijden gespeeld waar hij goed speelde maar over het algemeen is het gewoon een miskoop. Ook Barca ziet dit in anders zouden ze niet Lewa en al die andere zoveel geld bieden. 40mil moet je als barca zijnde tevreden mee zijn

Niet doen. Alsof Lewa rekening houdt met het salarishuis en de mogelijkheden. Diep trieste club is dit geworden, erg jammer. Lekker Frenkie verkopen, voor allebei beter.

Overschatte speler..altijd geweest..betere zet zou spurs of Arsenal zijn.
Want als je hem moet vergelijken met Davids, Seedorf of Cocu..komt hij niet in de buurt..
Troost voor hem, hij heeft bijna het zelfde gepresteerd als Boudewijn Zenden 😄

Word tijd dat ze de achterstallige miljoenen gaan terug betalen

Ik zou lekker me contract uitdienen en al mijn geld willen hebben.
Ze zijn hartstikke gek daar bij Barcelona.
Smijten met het geld en dan moet de Jong inleveren.

Heel simpel: F. de Jong heeft een contract, door beide partijen ondertekend. Dus hij hoeft formeel niets te accepteren. Daarnaast heeft hij al een "lening" uitstaan voor wat betreft salaris uitgesmeerd over meerdere jaren, dus is hij al redelijk coulant geweest. Hij hoeft toch niet te boeten voor de financiële wanorde bij Barcelona? Laat die club maar even pas op de plaats maken en meer jeugdspelers inpassen. Oftewel, de tering naar de nering zetten.

Hij kan onder inderdaad 1 voorwaarde in Barcelona blijven; namelijk een contract.

Ze hebben toch niks te willen bij Barca. frenkie heeft gewoon een doorlopend contract en barca schuwt niet om nog steeds tientallen miljoenen uit te geven aan transfers.

Frenkie moet lekker vertrekken en kiezen voor een stabiele club waar hij prijzenkast gaan winnen. Barca gaat de komende jaren geen potten breken. Ook Xavi gaat dat niet lukken en als je steeds geld moet inleveren is het op een keer wel klaar . Barca moet zijn verlies nemen en financieel gezond proberen te worden. Frenkie kan echt goed voetballen daar is geen twijfel over .

In dit Barcelona op zijn positie is hij niet van meerwaarde, een hele goede slimme speler die prima past in elk topelftal, zal met elite om zich heen elk elftal een boost geven. Niet accepteren en mooi naar City of Bayern gaan.

Haha en Barca fans gaan weer door met de waan van de dag. Frenkie wordt er op een slinkse manier uitgewerkt, maar ze hebben het alleen maar over de komst van Soler, Gaya en Lewandowski. Overal wordt met geld gestrooid, maar Frenkie moet opzouten of geld inleveren.

Wat een smerige slangenkuil is deze club geworden, met een marcherend Laporta voorop.

En dan Lewa halen die ook het nodige zal verdienen. Schaamteloos vind ik dit, contract iscontract, afspraak is afspraak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
S. DestVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

262 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Barça wil Frenkie de Jong behouden en kan duo eindelijk transfervrij inlijven

Barcelona gaat er alles aan doen om Frenkie de Jong te behouden, zo vertelt voorzitter Joan Laporta in een interview met Cadena Cope. De 25-jarige middenvelder wordt hevig gelinkt aan een...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren