Leegloop bij Vitesse dreigt: ‘Ik wil hogerop, richting Oranje'

Dinsdag, 17 mei 2022 om 12:56Jordi Tomasowa • Laatste update: 13:00

Riechedly Bazoer heeft over belangstelling niet te klagen. De 25-jarige centrale verdediger annex middenvelder beschikt bij Vitesse over een aflopend contract en zal Arnhem komende zomer na drie seizoenen verlaten. Via een topclub wil Bazoer weer in beeld komen bij het Nederlands elftal.

Bazoer kon tijdens de winterse transferperiode rekenen op concrete belangstelling van Feyenoord en PSV. Een transfer naar de Nederlandse top lijkt er komende zomer echter niet meer in te zitten. Mede dankzij zijn transfervrije status is Bazoer wel een gewild doelwit voor verschillende buitenlandse clubs. In Frankrijk staat hij op een shortlist van AS Monaco, Lille, Olympique Marseille en Olympique Lyonnais, terwijl de zesvoudig international in Duitsland wordt gevolgd door Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach en VfB Stuttgart. In Italië heeft hij zich in de kijker gespeeld bij AS Roma, Sassuolo en Fiorentina de spelbepaler in de gaten.

Bazoer kijkt er naar uit om op de korte termijn weer een stap omhoog te maken. “Ik wil om de prijzen spelen én op persoonlijk vlak sportief vooruitgang boeken”, zegt Bazoer tegenover De Gelderlander. “Er is veel interesse en er zijn volop contacten. Daarbij zijn clubs ook concreet. Maar een keuze maken, is daarmee ook best lastig. Dat komt door de luxe van het aanbod, maar ook door mijn persoonlijke voorkeuren. Ik wil hogerop. Richting Oranje, ja. Dat zou mooi zijn.”

Danilho Doekhi vertrok maandag naar Union Berlin 1. FC Union Berlin. Zijn vertrek leek het begin van een ogenschijnlijke leegloop bij Vitesse, daar naast Bazoer ook Eli Dasa en Oussama Darfalou vertrekken bij de club. Zij beschikken eveneens over een transfervrije status. Daarnaast keren huurlingen Jacob Rasmussen, Yann Gboho, Loïs Openda en Adrian Grbic terug naar hun eigenlijke werkgever. Vitesse had de mogelijkheid om in de winter verschillende spelers te verkopen, maar gaf destijds prioriteit aan het sportieve aspect, daar de Arnhemmers nog op drie fronten actief waren. Uiteindelijk bleek in de beker Ajax te sterk (5-0), was in de Conference League AS Roma het eindstation en moet nu via de play-offs een Europees ticket voor volgend seizoen bemachtigd zien te worden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door 4fredondo)

Hoe gaat Vitesse dit allemaal opvangen zonder geld? Wat een leegloop! En eigenlijk ook allemaal sterkhouders, er blijft wel heel weinig over zo. Bazoer ook nog maar 25 jaartjes zeg. Ik weet nou niet of ik blij zou zijn als PSV er daadwerkelijk werk van gaat maken. Ik vind het een goede speler, maar hij laat soms ook echt het team in de steek door vreemde fratsen. Daarnaast lijkt hij soms vooral voor zichzelf te spelen.. Hij is niet hã©ã©l betrouwbaar. Iets wat Schmidt echt heel belangrijk vond, maar die is weg natuurlijk.

17 mei 2022 om 13:08

Vitesse had natuurlijk allang pas op de plaats moeten maken. Die hebben nu een giga-schuld en gaan zeer waarschijnlijk hele zware jaren tegemoet (als ze uberhaupt nog veel jaren hebben). Die hebben zich krampachtig vastgeklampt aan de eigenaar en de subtop, terwijl het uit zichzelf dat draagvlak helemaal niet heeft. Ze hadden dat geld moeten gebruiken om het fundament te doen groeien, maar in plaats daarvan maakten ze structureel schulden en de eigenaar vulde dat wel even aan. Het is een kwestie van tijd voordat zoiets faliekant misgaat.

17 mei 2022 om 13:10

Ik zie hem héél graag komen, prachtvoetballer met een hele goede trap en multifunctioneel. Verder klopt het helemaal wat je zegt. Voetbalt voor zichzelf, maar ik hoop dat het een goede combi kan worden met RvN. Transfervrij dus gokje waard!

17 mei 2022 om 13:23

Moeizaam denk ik. Denk dat we het volgend jaar erg zwaar gaan krijgen. Nou moet ik zeggen dat Vitesse mij al vijf jaar zonder budget weet te verrassen, maar voor aankomend jaar gaat er veel nodig zijn.

We hebben minimaal 4 nieuwe verdedigers nodig, een nieuwe keeper en 4 nieuwe aanvallers. Momenteel hebben we namelijk geen vleugelaanvallers en nog maar twee spitsen die allebei niet aan de eisen voldoen vooralsnog. Vanuit de jeugd lijkt het ook niet echt veel soeps op een paar spelers na. Middenveld is het enige waar we voldoende spelers hebben, maar ik zou daar nog graag een creatieve speler bij krijgen aangezien we nul creativiteit hebben. Ik denk dat we blij mogen zijn als we 10de worden volgend jaar. Even pas op de plaats maken en hopelijk met eigen jeugd en spelers in eigen bezit aan een toekomst gaan bouwen. Zit helaas weinig visie achter bij Vitesse en de afgelopen TD heeft er al helemaal een potje van gemaakt.

17 mei 2022 om 13:30

Weet jij hoe het zit met een eventuele overname? Volgens mij hoor ik al wel 2 maanden helemaal niets meer.

17 mei 2022 om 14:12

Las op verschillende fora dat het in de wandelgangen rondgaat dat ze redelijk ver zijn met een kopende partij, maar dat is alleen maar van horen zeggen. Het zou dus nergens op gebaseerd kunnen zijn. Hopelijk komt dat in de komende anderhalve maand rond, want dan kunnen we met nieuwe eigenaar het nieuwe jaar in en hopelijk met wat gezond beleid bouwen aan een duurzaam Vitesse.

17 mei 2022 om 14:37

@026vitesse - En hoe zit het met die schuld? Het lijkt me onwaarschijnlijk dat Oyf die 132-150 miljoen euro kwijtscheldt. De man was zelden in Arnhem te vinden en had niet echt liefde voor Vitesse. Bovendien gaat geen eigenaar die schuld overnemen.

17 mei 2022 om 15:02

Geen flauw idee Sirius. Ik denk dat we dat pas zeker weten wanneer er een overname gedaan is. Die schuld zit in een aparte holding, dus is niet per se een direct gevaar voor Vitesse, maar het is precies wat jij zegt wel iets wat Oyf terug wil zien. Aan de andere kant is er niemand die het over gaat nemen logischerwijs. Er zal ergens een oplossing moeten komen. Ofwel Oyf neemt zijn verlies, ofwel Vitesse wordt niet overgenomen, ofwel een nieuwe eigenaar neemt (een deel van) de schuld over. Wat de precieze oplossing gaat worden zien we pas op het einde vrees ik.

17 mei 2022 om 15:17

Te lezen bij een landelijke krant:

"accountantskantoor BDO weigert een handtekening te zetten onder de jaarrekening van de Nederlandse firma van Vitesse-eigenaar Valeri Oyf. Het betreft het brievenbusbedrijf Performance Management Holding van de Rus in Oosterbeek. De accountant wil overtredingen op de internationale sancties tegen Russen uitsluiten.

Vitesse wordt door de kwestie (vooralsnog) niet geraakt. De Arnhemse betaaldvoetbalorganisatie (bvo) heeft zelf een positief eigen vermogen van 14,8 miljoen euro. In de bvo zit ook de proflicentie opgesloten.

Performance Management Holding zit buiten de club. Er staat een schuld van 155 miljoen euro in de boeken. Dat is het bedrag dat de Russen sinds 2010 in de eredivisionist hebben gestopt.

Reactie Vitesse
,,het klopt dat de handtekening van de accountant nog onder de jaarrekening van de holding boven de club, Performance Management Holding, ontbreekt”, verklaart een woordvoerder van Vitesse. ,,maar het klopt niet dat er gevaren dreigen omtrent de licentie van Vitesse. Of dat er boetes dreigen of andere sancties. Dat heeft de KNVB ook nog eens aan ons bevestigd.”

Vitesse is sinds 2010 in Russische handen. Oyf voert vanaf 2018 de regie. Hij nam de club over van de Moskoviet Alexander Tsjigirinski."

Het is mij niet geheel duidelijk of de club nu wel of niet in de schulden zit gezien de constructie.

17 mei 2022 om 15:29

De club niet. Alle schulden zitten in de Performance Management Holding. Dat is de aparte BV van Oyf van waaruit het geld kwam in Vitesse. Die hebben een negatief eigen vermogen van rond de 150 miljoen. Vitesse is op papier heel gezond, maar het is wat lastiger natuurlijk omdat we wel verlies lijden, maar dat tekort wordt elk jaar opgevuld door Oyf vanuit die aparte BV.

17 mei 2022 om 16:33

026vitesse - Dan is Vitesse dus niet heel gezond. Bovendien kun je wel raden op wie Oyf die 150 miljoen euro gaat verhalen, namelijk Vitesse. Daar is dat geld namelijk naartoe gegaan. Niet voor niets zei Pascal van Wijk dat het wel degelijk de schuld van Vitesse was. Dat zeg je alleen als je weet op wie het verhaald word. Dat het (nog) geen direct gevaar voor Vitesse is, dat kan ik wel geloven. Zolang Oyf zich namelijk op de vlakte houdt, is er niets zeker. Echter ben je afhankelijk van de genade van Oyf. Op het moment dat hij besluit dat Vitesse het moet gaan terugbetalen, komt Vitesse natuurlijk acuut in gevaar.

18 mei 2022 om 13:52

Klemvast

Vitesse heeft, net zoals Chelsea dat heeft bij Abramovic, een rekening courant verhouding van Orf die dus 155 miljoen bedraagt. Kort en goed, dit komt neer op alle bedragen, cumulatief, die sinds Jordania door de verschillende eigenaars in Vitesse zijn gestoken. Want het blijft een hardnekking gerucht, maar Sinterklaas bestaat niet. Elke geldschieter, eigenaar geeft nooit geld maar leent dat uit aan de club die hij leidt of bezit. Ooit moet dat geld dus ook terug betaald worden.

Dus in die zin staat Vitesse dus voor 155 miljoejn 'rood' bij de eigenaar. Al moet je dat wat anders zien dan een schuld bij een derde partij of bank. Die zullen snel betaling of aflossing eisen. Dat zal de eigenaar van Vitesse niet doen. Doet hij dat wel, is de club namelijk direct failliet. En is hij dus ook die lening kwijt.

Maar dat de club dus in feite een schuld van 155 miljoen heeft, dat staat wel vast.

18 mei 2022 om 13:54

Sirius

Ja klopt, als Oyf wil is Vitesse snel failliet. Maar daar heeft hij verder niets aan. Want dan krijgt hij sowieso geen cent meer van zijn investeringen. Dus dat valt allemaal best wel mee. Het enige is dat hiermee de prijs voor Vitesse als club omhoog gedreven wordt. Want in feite kan je de aandelen van de club wel kopen maar dan koop je ook de schulden die daarbij horen.

17 mei 2022 om 14:03

itstom

"hoe gaat Vitesse dit allemaal opvangen zonder geld?"

Voornamelijk weer huurlingen. Of misschien eens ook kijken bij Ajax en PSV wat daar mogelijk is. Ik weet niet of Thomas bijv contract afloopt, maar zou geschikte speler zijn. Of proberen een Schuurs en Unuvar te huren.

17 mei 2022 om 14:25

Net zoals de afgelopen 5 a 10 jaar en op dezelfde wijze als FC Twente.

17 mei 2022 om 14:39

En jij denkt dat Vitesse gewoon door kan gaan met dat beleid? De verwijzing naar FC Twente snap ik niet echt, aangezien beide situaties totaal verschillend zijn.

17 mei 2022 om 15:04

Niet zo heel verschillend hoor, ook Twente had een eigenaar die een luchtkasteel bouwde en toen plotseling er vandoor ging.

17 mei 2022 om 23:13

Munsterman was geen eigenaar en werd op een gegeven moment gewoon blind van ambitie. Die man speelde Russisch roulette met geld van de club. Dat is bij Vitesse natuurlijk totaal anders. Die hebben in pakweg 10 jaar tijd 150 miljoen euro moeten 'lenen' om in de subtop te kunnen blijven. Er zijn uiteraard overeenkomsten, maar meer verschillen.

18 mei 2022 om 13:58

Bongi

"niet zo heel verschillend hoor, ook Twente had een eigenaar die een luchtkasteel bouwde en toen plotseling er vandoor ging."

Wel heel verschillend. Totaal andere voorzitters. Een echte fan versus een Rus met een enorme zak met geld. En de bedragen die door die Rus persoonlijk in de club gestoken zijn, die heeft Munsterman echt niet in Twente gestoken. Daarnaast is er geen sprake van, tenzij jij dingen weet die wij niet weten, schimmige deals met Doyen, de KNVB is niet voorgelogen en verder zijn er bij Vitesse ook geen spelers verschenen met salarissen die zo exorbitant waren dat de liquiditeit geheel opgedroogd was.

En ook weet ik niet wat je bedoelt met luchtkastelen. Heeft Oyf iets gezegd in dat verband? Licht ons eens in dan!

Tot zover datgene waar de situatie stotaal verschilden. Waar ze overeen komen is mij echt volledig onduidelijk. Iets met appels en peren.

18 mei 2022 om 17:27

Karel Aalbers was net zo ambitieus als Munsterman. Beide zijn en waren afhankelijk van de gemeente. Hoe en waarom schulden ontstaan en door wie, dat kan je idd niet met elkaar vergelijken. .

Verder moeten beide ploegen het hebben van transfervrije spelers en gehuurde spelers.

17 mei 2022 om 15:03

Volgens mij is de Chelsea-connectie niet meer zo sterk en met de onzekerheden in Londen zal die spelersstroom wel definitief opdrogen voor Vitesse. Ze zitten er zonder meer knijp en doelstellingen afstemmen op middenmootklassering de komende jaren lijkt me zonneklaar. Niettemin kan daar best iets moois uitkomen, zoals we ook bij het stapje terug dat FC Twente heeft moeten maken hebben kunnen zien. En in de ED en misschien KKD lopen genoeg transfervrije spelers en habbekratsjes rond die Vitesse zou kunnen overwegen als versterking.

Transfervrij lijken me Jamie Jacobs (cambuur), Mohamed Taabooni (az), Ryan Thomas (psv), Joris van Overeem (FC Utrecht), Miguel Araujo (emmen), terwijl Thijs Dallinga (excelsior), Marco van Ginkel (psv) en Pol Llonch (willem II) je ook de kop niet hoeven te kosten. Met zulke oplossingen kun je voor een appel en een ei heel leuk meedoen in de middenmoot denk ik, en wie weet alsnog verrassen met een subtopklassering.

PSV moet deze jongen halen zou goede aankoop zijn

17 mei 2022 om 13:07

Van PSV met veel hommeles naar Ajax gegaan. Bij Vitesse beland. En dan nu terug naar PSV gaan? Denk dat zowel PSV als Bazoer dat niet moeten willen. Je kan wat dat betreft beter naar een club gaan waar je cv blanco is

17 mei 2022 om 13:11

Hij is geen favoriet in Eindhoven. Maar na een paar goede wedstrijden zijn de supporters dat ook weer vergeten. Buiten dat is het voor PSV wel een optie die extra breedte toe kan voegen in meerdere linies. Ook kost hij alleen een tekensom, dus al met al hou je geld over om je op andere posities te versterken.

17 mei 2022 om 14:04

Cas

Zou leuk zijn een Nl topclub zoals PSV of Feyenoord, maar als je lijst leest met geinteresseerde clubs. Zo zeg, wat een clubs tussen!

Dit gaat een hele pittige kluif worden zo te horen.
Ben benieuwd hoe ze dit gaan doen.
Dit lijkt een pure leegloop, hopen op het beste dat ze volgend jaar met een goeie ploeg alsnog komen te staan.

Voor de breedte lijkt mij dit voor de subtop in Europa een perfecte speler, kan achterin of op het middenveld prima uit de voeten (bij een voetballende ploeg). Denk dat hij bij Feyenoord en PSV op de bank zit en dat hij daar geen genoegen mee neemt. Nederlands elftal zie ik echter niet heel snel gebeuren, aangezien er voldoende centrale verdedigers en middenvelders zijn.

Nadeel van transfervrij is meestal wel dat het wat moeilijker is om een basisplaats af te dwingen. Plus je komt echt als nobody binnen. Een trainer moet grote uitgaven doorgaans toch ook wel verantwoorden, dus spelers met een grote som geld krijgen dan wat eerder de kansen (en hebben meer krediet). Verschil met NL is dat je teamgenoten en supporters je al kennen. Dan kom je toch anders binnen.

In die Franse, Duitse of Italiaanse clubs zie ik hem niet zomaar ineens ene basisplaats krijgen. Of hij moet zich uitzonderlijk goed laten zien op de training. Daarbij denk ik dat de kans om Oranje te halen bij die genoemde clubs (op Roma na) ook niet bijzonder groot zijn. Spelers van clubs uit de eredivise (waarschijnlijk omdat die ook meer tot de verbeelding spreken bij supporters) krijgen daarin eerder een kans.

17 mei 2022 om 14:08

"nadeel van transfervrij is meestal wel dat het wat moeilijker is om een basisplaats af te dwingen."

Mbappe, Kessie, Christensen, Rudriger, Dyabla, Mazzroui, lezen jullie even mee

Over de clubs, hij moet goed kijken welke systemen de clubs spelen. Club kiezen die 352 spelen, waar hij een van de 3 Cv's kan worden.
Voor middenveld of CV (met systeem 2 Cv's) komt hij te kort.

Dus bijv een Roma speelt vaak 352. Zou een goede club kunnen zijn. Kasdorp zit er en Mourinho schijnt nog Kocku en Senesi te willen halen. Maakt integratie ook wat makkelijker voor hem met de bekende gezichten.

17 mei 2022 om 14:23

Mbappe is daarin toch een speler die tot de verbeelding spreekt, plus 100 miljoen tekengeld lijkt me een flink bedrag wat een trainer moet verantwoorden. Wat je overige spelers betreft denk ik dat ze inderdaad ook als minder binnenkomen. Dan is de vraag aan Xavi of hij Frenkie (85 miljoen) opstelt of Kessi (kost niks). Die waarde moet je gewoon verdedigen tegenover het management.

Je kan altijd extreme voorbeelden aanhalen om een punt te ontkrachten natuurlijk. Bazoer komt van Vitesse. Dat is gewoon een europese nobody. Er zal geen Romein of Fransman zijn die hem of zijn prestaties kent.

17 mei 2022 om 16:22

westend niet zo serieus man. Je ziet toch de smiley. Was gewoon grapje

Bazoer heeft natuurlijk nu veel wedstrijden gespeeld en wat (europese) clubs achter zijn naam. Is natuurlijk niet echt een nobody. Zat tegen oranje aan (of zelfs gespeeld, kan mij niet herinneren)

Een Doekhi is in het buitenland natuurlijk veel minder bekend. Die komt echt als onbekende binnen

Voor zijn positie in het Nederlands elftal lopen er bijna 10 beteren rond.
In de eerste seizoenshelft was hij geweldig, maar in de 2de seizoenshelft valt hij toch amper op.

Vitesse lijkt mij wel echt in de problemen te komen met de selectie volgend jaar, bijna geen geld om uit te geven en de belangrijkste spelers vertrekken gratis.

17 mei 2022 om 13:10

Tsja ligt er ook maar net aan wat zijn positie precies is. Hij gaat De Ligt, Van Dijk, De Vrij, Timber er niet uitspelen centraal achterin (hoewel Van Dijk en De Vrij ook al de 30 zijn gepasseerd). Verdedigend middenveld is het De Roon en Koopmeinders. Frenkie en misschien Gravenberch? Daar is het ook wel vol ja.

17 mei 2022 om 13:59

Ik vind dat Bazoer echt wel de kwaliteiten heeft om De Roon eruit te spelen. Gravenberch zal volgend seizoen niet veel spelen gok ik zo. Met een juiste clubkeuze en een goede start van het seizoen zie ik Bazoer er gewoon bijkomen. Is multifunctioneel, dus je dekt er minimaal meteen 2 posities mee af.

17 mei 2022 om 14:45

Maar daar loopt tegenwoordig Koopmeiners en die is completer dan Bazoer. Die kan ook centraal achterin uit de voeten, als verdedigende middenvelder en als centrale middenvelder. Hetzelfde geldt eigenlijk ook een beetje voor Frenkie de Jong, die's ook redelijk multifunctioneel. Bazoer zal er denk ik pas weer echt bijkomen als hij het in een top competitie laat zien. De centrale verdedigers speelt hij er niet uit en de strijd met Koopmeiners en De Jong gaat hij niet winnen.

17 mei 2022 om 14:49

En Koopmeiners speelt vaak ook nog dieper bij Atalanta. Niet altijd, maar wel vaker.

De Roon kan Bazoer er echt wel uitspelen. Gravenberch moet maar eerst minuten gaan maken bij Bayern. Dan heb je nog Frenkie over, daar kan die echt wel naast spelen.

Overigens kan hij als CV in de 3 mans defensie wel centraal spelen. Creeer je meteen een extra middenvelder bij het aanvallen. Van Dijk en De Vrij ernaast en hup.
De Ligt blijft nog voldoende foutjes maken. Maar goed, je kan dan ook eventueel Timber op die plek zetten ipv Bazoer!

17 mei 2022 om 15:38

@sirius, in waarin is Koopmeiners completer dan Bazoer ? Ik vind dat in potentie Bazoer een veel betere speler is. Het is een speler die fysiek en voetbaltechnisch een hoog niveau aan kan. Echter heeft hij wel hele rare fratsen en brengt hij te weinig voor zijn kwaliteiten. Maar ik zie niet in dat Koopmeiners completer is.

17 mei 2022 om 23:20

Koopmeiners is misschien nergens geweldig in, maar is allround gewoon een prima speler. Dat is echt een klassieke centrale middenvelder die in elke rol uit de voeten kan.

Bazoer heeft toch wel vrij specifieke kwaliteiten. Echter, het grootste probleem van Bazoer is naar mijn mening z'n handelingssnelheid. Als het tempo omhoog gaat, heeft hij moeite het bij te benen. Kijk de beelden van z'n optredens in Oranje en bij Wolfsburg maar eens terug. Ja, hij is ouder maar zelden wordt de handelingssnelheid aanzienlijk beter.

Hier heeft Vitesse zelf voor gekozen helaas. Zij weigerden afgelopen zomer en winter te verkopen en gingen voor de sportieve prestaties in Europa. Dan vraag ik mijzelf af of je misschien niet meer had verdiend met de verkoop van Bazoer en Doekhi dan wat er is opgehaald in Europa.

17 mei 2022 om 13:31

Nou misschien dat wel, maar denk ook met het oog op Europees voetbal voor komend seizoen dat zij Bazoer en Doekhi graag wilden behouden. De kans is natuurlijk veel groter met die twee spelers dan zonder dat we Europees halen. Dat levert je volgend jaar dan wel meer geld op en maakt het makkelijker om betere spelers te halen. Dat gezegd hebbende denk ik niet dat we Europees gaan halen dus wellicht was het inderdaad beter geweest.

17 mei 2022 om 13:54

@026vitesse. Toch denk ik dat je dan alsnog had moeten verkopen. Want na deze leegloop heb je weinig budget om een selectie bij elkaar te krijgen die volgend seizoen strijd voor de Top-6. Daarmee maak je het jezelf heel lastig en kan je eigenlijk bijna geen risico's meer nemen. helaas gegokt en verloren.

17 mei 2022 om 14:10

Maar eerlijk, Doekhi en Bazoer, hoeveel had je daarvoor gekregen deze winter? 3 miljoen gezamenlijk, maximaal. Dat bedrag kan je ook niet volledig besteden. Vitesse heeft al 5 jaar lang het minst te besteden van alle (sub)toppers en toch doen we het elk jaar. Ik denk dat we het volgend jaar zwaar gaan krijgen, maar dat is niet om de reden dat we Doekhi en Bazoer niet verkocht hebben deze winter. Dat zou hoogstens een doekje voor het bloeden zijn.

17 mei 2022 om 14:47

@026vitesse - Dat neemt niet weg dat Vitesse wel gewoon een flink salarishuis heeft. Ze geven misschien geen grote transferbedragen uit, maar de salarissen die uit worden gedeeld, zijn gewoon dat van een Nederlandse subtopper.

17 mei 2022 om 15:03

Dat wel, maar dat is wel minder geworden en met het vertrek van deze spelers nog minder. De dure spelers die wij hebben/hadden gaan allemaal weg. Het realisatiemoment dat onze salarishuis te groot is, is al een tijd geleden gekomen, maar toen zaten we nog met lange contracten en veel mensen die het prima vonden om bij Vitesse te blijven omdat ze toch ergens anders niet meer zouden verdienen.

Dan kan hij beter weer een middenvelder worden, daar liggen genoeg kansen nu in Oranje.

Ook al is maar de helft van de geïnteresseerde clubs voor Bazoer echt waar: wat een clubs voor hem zeg!!! Natuurlijk helpt die transfervrije status hier in mee, maar het lijken mij allemaal enorm mooie clubs voor hem om voor te spelen. Hopelijk loopt dit buitenlandse avontuur wat beter af

17 mei 2022 om 13:34

Lijkt mij geen slimme stap om meteen weer terug te willen naar het niveau wat hem zo genadeloos afserveerde. Feyenoord, PSV, AZ of misschien zelfs Ajax lijkt mij een goede vervolgstap. Dan zal je eerst weer international moeten worden om echt met een beetje krediet binnen te komen bij dat soort ploegen.

Een Doekhi en een Bazoer zouden wel een stapje hoger kunnen, maar zie ook clubs voorbij komen dat ik denk oei...

Ik zou deze jongens wel bij PSV willen zien
Helemaal als dhr. Schmidt daar wat spelers weg haalt.

Openda zou ik wel bij Feyenoord willen zien! En bazoer gratis ook eigen wel.

17 mei 2022 om 15:40

Dat snap ik. Als je hem vergelijkt met Hendirx, dan heb je met Bazoer toch iets meer voetbal.

Dit wordt pijnlijk voor Vitesse er is geen geld en spelers lopen weg. Hoe gaan ze in vredesnaam hun begroting sluitend maken zonder geld van een investeerder?
Ik voorzie net als vele hele grote problemen ontstaan bij Vitesse.
Ik dacht dat Feyenoord nog probeerde in de winsterstop Bazoer binnen te halen voor 1,5 miljoen .... of meer...achteraf gezien dom dat Vitesse dat niet heeft gedaan gezien de enorme tekorten die nu onstaan zijn...maar Feyenoord lijkt mij een uitstekende keuze als vervanger van Toornstra, Kokcu of Senesi of Geertruida.

17 mei 2022 om 17:55

Tja, dat denk ik ook. Kan zomaar einde verhaal zijn en dat begint nu eigenlijk al want iedereen is bezig met nieuwe spelers, weet niet wat Vitesse op dit moment kan doen… risico van dergelijke investeerders

Bazoer heeft al eerder de fout gemaakt om te denken dat hij het in het buitenland ook wel ging redden. Dat is faliekant mislukt. Hoop toch dat mensen hem adviseren dichter bij huis te blijven. Ben benieuwd!

Als deze jongen zijn hoofd erbij houd is het gewoon een topper in de Eredivisie. Ik heb veel wedstrijden van hem gezien afgelopen seizoen, die man maakt zelden een fout. Heerlijk om zo een muur achterin te hebben.

Hopelijk krijgen we in de zomer een nieuwe eigenaar die kan investeren.
Anders gaat het een moeilijk volgend seizoen worden.
Sowieso moeten we meer inzetten op de eigen jeugd en spelers zoals: Buiting, Huisman, Manhoef, Cornelissen een kans geven. Dan wordt het misschien wel rechter rijtje maar na 1-2 seizoenen als iedereen blijft dan heb je weer een goed fundament.

Alsjeblieft niet naar psv. Deze jongen heeft allang laten zien niet goed genoeg te zijn en het vak niet serieus genoeg te nemen. Daar wordt psv op geen enkel vlak beter van.

Kwaliteit heeft Bazoer meer dan voldoende maar ja dat onvolwassen onprofessionele gedrag... Voor iemand van die leeftijd dat moet niet meer kunnen m.i. teveel kaarten gepakt voor praten ! Conflict met de trainer moet je niet zo ver laten komen als echte prof.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente6818
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. LetschUnknown
J. HouwenKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

102 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Vitesse 30 2 9 0
2020/2021 Vitesse 29 5 7 2
2019/2020 Vitesse 22 3 6 1
2018/2019 Porto II 2 0 1 0
2018/2019 FC Utrecht 14 3 2 1
Laatste voetbalnieuws

Dit zijn de meest interessante spelers die sinds 1 juli gratis op te halen zijn

Het gros van de spelerscontracten in het voetbal verloopt per 1 juli, wanneer de zomerse transferperiode is aangebroken. Veel spelers weten al ruim voor het verstrijken van hun verbintenis waar ze...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren