Overmars krijgt gespekte kas; megacontract voor ex-Ajacied tóch in de maak

Dinsdag, 17 mei 2022 om 10:06Tom Rofekamp • Laatste update: 10:12

Antwerp legt de hand niet op de knip voor Marc Overmars. Eigenaar Paul Gheysens heeft de technisch directeur van the Great Old volgens Belgische media een flink transferbudget gegeven om de selectie van het eerste elftal een kwaliteitsimpuls te geven. De eerste speler voor wie een megacontract zou klaarliggen in Antwerpen was onlangs nog te gast op De Bosuil: Toby Alderweireld.

Peter Vandenbempt onthult de plannen van Antwerp met Alderweireld maandagochtend in Sporza. De journalist heeft daar zelf echter zo zijn twijfels bij. "Antwerp heeft veel geld met Paul Gheysens en die wil dat ook investeren, maar het zal het de komende jaren toch op een meer beredeneerde manier moeten uitgeven, in plaats van een megacontract te geven aan Toby Alderweireld, zoals we nu horen. Misschien dat Marc Overmars daarvoor de geknipte man is." Overmars noteerde in periode als directeur voetbalzaken bij Ajax een positief transferresultaat van naar verluidt 350 miljoen euro, wat hem op veel lof kwam te staan.

Toby Alderweireld werd onlangs al aan de zijde van Marc Overmars gespot tijdens het play-offduel tussen Antwerp en Anderlecht (0-4).

De veelbesproken technisch directeur nodigde Alderweireld - die momenteel uitkomt voor het Qatarese Al-Duhail - uit voor de play-offwedstrijd tussen Antwerp en Anderlecht (0-4 verlies), en de aanwezigheid van de verdediger deed de geruchtenmolen beginnen met draaien. Alderweireld was vlak daarna te gast in het programma Extra Time, waarin hij een overstap naar Antwerp niet uitsloot. "In het voetbal weet je het nooit. Ik kom van Germinal Ekeren, ik zat in de jeugd van Germinal Beerschot. Maar ik ben ook gewoon fan van het Antwerpse voetbal, dat kan ik niet ontkennen. Iedereen weet dat ik een Antwerpenaar ben en de stad in mijn hart draag."

Nu zou er dus een megacontract klaarliggen voor de voormalig Ajacied in Antwerpen. Alderweireld heeft in Qatar nog een tweejarig contract, waardoor er daarnaast ook nog een transfersom zal moeten worden betaald. Mocht het tot een transfer komen van de 118-voudig Belgisch international, zou hij de tweede grote naam in de selectie worden. Radja Nainggolan maakte afgelopen zomer al de overstap naar zijn geboortestad Antwerpen. Met zijn club eindigde hij dit seizoen als vierde in de Jupiler Pro League. Mark van Bommel is nadrukkelijk in beeld om vanaf komende jaargang hoofdtrainer te worden van Antwerp.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door vazquez)

Met Alderweireld en Naingollan heb je 2 ervaren grote namen die sportief nog van waarde kunnen zijn de komende jaren. Als je dit elftal aanvult met talenten uit Belgie/Nederland/Afrika/Zuid-Amerika/Scandinavie kan je een goed elftal vormen. Interessante spelers uit Nederland zouden zijn: Zian Flemming, Perr Schuurs, Lois Openda en Bazoer.

17 mei 2022 om 10:15

Zelf ben ik geen fan van Perr Schuurs, dus denk niet dat het een verstandige keuze om hem erbij te halen, verdedigend moet hij nog erg veel groeien. Misschien is een stap naar Celtic een goede keuze, qua kwaliteiten komt hij wel overeen met Van Dijk in het begin van zijn carriere.

Wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat Openda speler is van Brugge, dus ben benieuwd of ze hem naar de concurrent laten gaan.

17 mei 2022 om 10:42

Toch is Schuurs een prima verdediger, heeft miss niet dat extra's maar is toch wel een redelijke speler, zeker voor Antwerpen

17 mei 2022 om 10:54

@Wout, Schuurs is helemaal geen prima verdediger, Schuurs is gewoon een Van der Hoorn 2.0 maar dan alleen wat jonger met wellicht wat meer rek. Schuurs bijvoorbeeld in een CL duel laten invallen is gewoon een risico door zijn handelingsnelheid en fouten dat hij maakt. Prima verdediger voor de KNVB beker, maar voor CL niveau komt hij te kort en ja ook voor de bank.

17 mei 2022 om 11:05

Ik mag hopen voor Antwerp dat Overmars wat hoger mikt dan het niveau Schuurs. Eigenlijk is het best vreemd te noemen dat een stad van het formaat Antwerpen jarenlang geen noemenswaardige voetbalploeg heeft gehad. Je kunt mij niet vertellen dat we Daar geen talent zit. Natuurlijk is het in Vlaanderen wel drukbevolkt met de voetbalopleodingen van Brugge, Gent en op steenworp het instituut van Anderlecht. Ben benieuwd wat Ze er daarvan gaan maken. Ik ga het in ieder geval op de voet volgen want het is een interessant project.

17 mei 2022 om 10:17

Nainggolan was een schim van zichzelf dit seizoen en vaak ronduit de slechtste op het veld. Ik denk dat Alderweireld iets meer discipline heeft, maar voor de toekomst moet je dit toch allemaal niet willen.

17 mei 2022 om 10:22

Overmars gaat gewoon weer hetzelfde trucje proberen uit te halen als bij Ajax. Een paar ervaren jongens halen die het team kunnen leiden en dit aanvullen met jeugd/jong talent om zo een sterke ploeg te bouwen.

17 mei 2022 om 10:38

Nu heeft ajax dan wel de betere talenten rondlopen en geen idee hoe dat bij zo een royal antwerp is. Geforceerde jeugdspelers heeft ook weinig zin.

17 mei 2022 om 10:50

@flamezzz: inderdaad, als Antwerp denkt dat ze het met dit soort transfers gaat flikken... nou, dan zal Ome Ghysens nog veel euro's in Antwerp mogen pompen. En dan Van Bommel als trainer aanstellen... lijken me 2 dure gokken.

Het is te hopen dat Overmars ook nog enkele creatieve transfers kan realiseren want in tegenstelling tot bij Ajax kan hij bij Antwerp niet rekenen op een constante aanwas van supertalenten die hij voor miljoenen kan verkopen. Hij zal dus ook enkele transfers a la Davinson Sanchez moeten kunnen doen voor Antwerp.

17 mei 2022 om 13:23

Wel heeft overmars het voordeel dat Non EU spelers kunnen komen voor een minimumsalaris van 80.000 euro. De markt waaruit hij kan vissen is dus aanzienlijk groter dan toen hij bij Ajax begon.

Het halen val Alderweireld lijkt mij niet zon strak plan. Ervaring zat maar dan zou ik liever met even iets meer uitgeven voor een absolute topper uit zuid Amerika. Type Davinson Sanchez.

17 mei 2022 om 10:23

Denk dat Ajax dat wel zou willen, Schuurs voor leuk prijsje weg laten gaan. Misschien Magallan ook nog? Hebben nog wel wat te doen in Amsterdam qua verkopen en doorselecteren maar heb zo’n vermoeden dat Overmars daar niet bij gaat helpen…

Alsof een over de top speler zoals Alderweireld nog zo een megacontract waard zou zijn.. Klinkt allemaal heel leuk hoor wat Antwerp van plan is, maar kunnen ze zich niet beter focussen op talenten zoals bijvoorbeeld wat een Leipzig doet?

17 mei 2022 om 10:17

Een megacontract voor Antwerp begrippen dan he

17 mei 2022 om 10:29

Ik heb geen idee wat voor budget Antwerp heeft, maar een Alderweireld zal niet voor 2 miljoen in de zandbak spelen..

17 mei 2022 om 11:26

Niet alles draait om geld hè, ik neem aan dat Alderweireld genoeg verdiend heeft in zijn carrière en misschien vind hij wel dat het tijd is huiswaarts te keren. Je moet niet vergeten dat Toby al van jongs af aan in het buitenland zit en dit is de laatste kans om toch nog eens in België op het hoogste niveau te spelen..

17 mei 2022 om 10:19

Een combi van ervaring en talent heeft bij Ajax ook goed gewerkt, dus denk dat hij die weg wil bewandelen. Zou wel een vast patroon qua beleid en visie verklaren. Mocht het met Huntelaar niet echt werken, mag Overmars best weer terugkomen naar Ajax over enige tijd..

17 mei 2022 om 10:41

Met alleen talenten red je het niet.

17 mei 2022 om 10:46

Hij is alweer wat ouder, maar over de top is overdreven. Zo slecht was Alderweireld niet toen hij naar Qatar vertrok. Deed het nog prima bij de Spurs en wilde gewoon even cashen. Daarnaast is de Belgische competitie gren topcompetitie en kan hij met zijn ervaring zeker van waarde zijn.

Overmars kennende gaat van Antwerp ook een sterke club maken met een mix tussen oud ervaren spelers en jong talent met potentieel en restwaarde.

Alderweireld is 33 jaar en kan zeker nog 2 jaar mee. Overmars zal hem zo'n 3 miljoen per geven wat tekengeld en dat is nog altijd goedkoper dan een speler kopen van zijn kaliber.

En mocht Van Bommel definitief de trainer worden dan zal Overmars hem op alle mogelijke manieren helpen om succesvol te zijn.


17 mei 2022 om 10:23

Ik ken de jeugdopleiding van FC Antwerp niet, maar bij Ajax harkte Overmars veel geld binnen dankzij de jeugdopleiding. Ik heb nog nooit van een FC Antwerp jeugdspeler gehoord die voor vele miljoenen verkocht werd.

17 mei 2022 om 10:25

Nouja, Overmars kent de jeugdopleidingen van Ajax, Feyenoord en PSV. Zover is Antwerpen niet zullen we maar zeggen. Kan zo wat pareltjes opvissen als hij deal met vBommel kan maken over speeltijd voor die gasten. Lijkt me uitgelezen kans voor Overmars

17 mei 2022 om 10:41

Boris19,

Je hebt gelijk. Ik zie dat FC Antwerp een transferbalans heeft van bijna 28 miljoen in het rood. Uitgaande transfers zijn er niet afgelopen jaren.

Dan zal dit het begin zijn van een project. Een rijke eigenaar + Overmars die veel ervaring heeft en een groot netwerk.

17 mei 2022 om 11:47

De spelers konden zich wel ontwikkelen aan de hand van ervaren spelers. Maar ben het wel met je eens dat het meeste geld wel opgebracht werd door de jeugd spelers (waarbij Frenkie dan misschien de grootste uitzondering is).

17 mei 2022 om 15:50

Ziyech 45 miljoen, Sanchez 40 miljoen, Milik 32 miljoen. Hier kan je in principe Martinez, Alvarez, Haller en Antony nog aan toevoegen de komende seizoenen.

17 mei 2022 om 10:30

Een salaris van 3 miljoen lijkt mij toch wat van de gekke voor een club als Antwerp in deze fase. 3 miljoen is voor Ajax-begrippen al een hoog salaris, laat staan voor Antwerp.

17 mei 2022 om 10:51

3 miljoen is inderdaad veel geld voor FC Antwerp. Maar ja Alderweireld is natuurlijk wat gewend in Engeland en de zandbak.

Blijkbaar wilt de rijke eigenaar met het aantrekken van Overmars flinke stappen gaan maken.

17 mei 2022 om 18:43

Topverdiener bij Antwerp is Nainggolan met 2 miljoen dus in principe zouden ze min of meer hetzelfde moeten/kunnen bieden.

Denk dat je Antwerp onderschat qua financiele mogelijkheden.

Die Overmars gaat het daar gewoon wéér flikken. Let maar op.

17 mei 2022 om 10:38

Ik hoop dat je het over zijn technisce directeurs-capactiteiten hebt.....

Typische eigenaar die zijn eigen ego wil strelen door grote namen aan te trekken. Maar met die grote namen alleen ga je het natuurlijk nooit redden. Het valt te bezien of Overmars hetzelfde kan doen voor Antwerp als dat hij voor Ajax heeft gedaan. Heb toch het idee dat de naam Ajax hem vaak genoeg over een dood punt heeft geholpen, dat is voor Antwerp natuurlijk een stuk lastiger scouten.

Potverdikkeme, Toby Alderweireld. Die is nog niet op zijn retour hoor. Gewoon nog een redelijke topverdediger die Overmars weet te strikken.

17 mei 2022 om 11:49

Een redelijk topverdediger vind ik wel vreemd klinken. Je bent een topverdediger of niet, Bij de redelijk denk ik niet aan een Topverdediger. (waarbij ik bij Toby ook niet echt aan de top denk).

Grappig dat ineens FC Antwerp hot-topic is hier op Voetbalzone.
Dit noem ik het Overmars effect!

Ook al heeft Overmars slecht gedrag vertoond, iedereen verdient een tweede kans.

17 mei 2022 om 11:46

Die tweede kans krijgt hij nu toch ook bij Antwerp (en dat al behoorlijk snel terwijl het onderzoek naar zijn gedrag nog niet eens is afgerond).

Zou Alderweireld dit zelf al willen doen ?
Zit nog geen jaar in het midden oosten...
Zou zeker een topaanwinst zijn voor Antwerp.
Vraag me eigenlijk af waar Anderlecht geen poging doet.
Coucke kan dit zonder problemen doen, geeft je elftal direct een kwaliteits impuls.
Goede mix van jeugd en ervaring.
En een verdediger kan altijd wat langer mee.

Heaaa?!!!

Speelt onze Toby tegenwoordig in Qatar? Dat is mij helemaal ontgaan. Zou het niet wat voor Ajax zijn? Het mooiste zou zijn een terugkeer van zowel onze Toby als onze Marc Bruto terug op hun oude nest namelijk Ajax! Maarja zal allebei wel niet gebeuren en als het 1 wordt dan is het toch wel Alderweireld.

Alderweireld is een prima verdediger voor de Belgische competitie hoor. Die kan dan nog wel jaartje of 2 mee.

Maar Overmars moet niet alleen maar van die oude vedettes gaan halen.

Ik zou vooral inzetten op jonge talentvolle spelers uit Zuid-Amerika bijvoorbeeld. Daar is een enorm grote markt en hij heeft aangetoond daar goed te kunnen shoppen.

had hem ook wel graag bij Ajax gezien, maar als Timber blijft is dat niet nodig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FreyAanvaller3924
B. ManuelAanvaller345
J. ButezKeeper400
K. MiyoshiAanvaller251
V. FischerAanvaller183
B. NsimbaAanvaller10
J. BatailleVerdediger300
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

49 jaar
137 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Afspraak uit Overmars-tijdperk geldt niet meer: Ajax wil vertrek voorkomen

Alfred Schreuder is niet van plan om Perr Schuurs deze zomer te laten vertrekken bij Ajax. De hoofdtrainer van de landskampioen heeft dit in een persoonlijk gesprek met de centrale verdediger...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren