Koeman en Laporta herenigd op evenement Barça; Spaanse media gaan los

Dinsdag, 17 mei 2022 om 06:59Tom Rofekamp • Laatste update: 16:08

Er heerst nog altijd een gespannen sfeer tussen Joan Laporta en Ronald Koeman. De Nederlandse oefenmeester werd afgelopen oktober door eerstgenoemde ontslagen als hoofdtrainer van Barcelona na een reeks tegenvallende resultaten. Na Koemans congé kwam het tot vele sneren over en weer, maar maandag liepen de twee ruziemakers elkaar tegen het lijf op een evenement van Barça ter herinnering aan de Europa Cup 1 winst van 1992. De Spaanse media smulden ervan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Logisch, iemand die je een mes in de rug stak die groet je niet hartelijk. Mooi dat Xavi en hij geen problemen hebben kunnen die fabels de ijskast in.

17 mei 2022 om 07:55

Als Laporte degene is die ik denk dat het is in dit filmpje dan vind ik dit vrij vriendelijk hoor. Als iemand mij de streek had geflikt die Laporte Koeman geflikt heeft dan zou ik echt niet even gezellig een handje schudden, dan gaat de blik op oneindig en loop ik er langs. Uiteindelijk weet Koeman ook wel dat zijn ontslag er aan zat te komen, hij presteerde niet optimaal en zou het Real nooit moeilijk hebben kunnen maken. Daar komt nog bij dat Laporte duidelijk reserves op heeft zitten bouwen voor wanneer Xavi uiteindelijk het roer over zou nemen van Koeman, om maar even te kunnen laten zien hoeveel meer hij Xavi steunt dan hij Koeman steunde.

17 mei 2022 om 09:21

Koeman was niet goed genoeg en nam de eer niet op gewoon op te stappen. Het was een zakelijke beslissing. Je ziet ook dat Barcelona het duidelijk beter doet zonder hem.

17 mei 2022 om 10:21

Koeman heeft het niet fantastisch gedaan maar heeft ook wel de meest Barça onwaardige selectie in deze eeuw gehad. Messi vervang door Luuk de Jong is wel echt een enorme jas uitdoen.

Xavi doet het beter maar is wel wisselvallig. Hij heeft dan ook wel betere spelers tot zn beschikking en het vertrouwen van het bestuur

17 mei 2022 om 10:32

Luuk de jong had Koeman ook echt zelf binnengehaald. Deze zelfde Luuk presteerde ook stukken beter onder Xavi.

Xavi heeft het beter gedaan met Koemans materiaal en mocht ook spelers aantrekken die vors hebben ingeleverd, waarschijnlijk een kunstje van Laporta, want deze spelers konden elders meer verdienen. Xavi heeft nooit de optie gehad om Suarez en Griezmann weg te doen, of te houden, of om überhaupt Messi te gebruiken.

Als er iemand wisselvallig was dan was dat Koeman met zijn rare wissels, opstellingen en veldspel. Hij liet het ook altijd afweten in de toppers. Komende zomer is het cruciaal voor Barcelona om de selectie ''barcelona waardig'' te maken. Op dit moment is het beetje beter, maar nog steeds niet top.

17 mei 2022 om 09:50

Als je voorzitter bent, zeker van een instituut als Barcelona, moet je af en toe hele vervelende beslissingen nemen. Ik denk dat in iedere multinational (want die omzet heeft de club) mensen aan de kant gezet worden die niet voldoen aan de standaard die de board voor ogen heeft. En het is allemaal niet fraai, zeker niet als je hier met een Nederlandse bril naar kijkt, maar toch ben ik als fan blij dat iemand met de voetbalvisie van Xavi de sportieve leiding heeft over de selectie.

17 mei 2022 om 10:05

Het probleem was eerder dat Laporta geen beslissing nam omdat Xavi toen nog niet wilde.
Werken zonder steun van de voorzitter is verschrikkelijk want je bent aangeschoten wild.

17 mei 2022 om 10:18

Ja, en op een hele bizarre manier aangeven dat hij mag blijven als er geen geschikte(re) coach gevonden wordt. Het verdient niet de schoonheidsprijs, Koeman had eigenlijk de eer aan zichzelf moeten houden, maar goed.

17 mei 2022 om 10:49

Dat ging niet want Koeman had zes miljoen euro geleend aan Barcelona die hij dan kwijt geweest zou zijn.
Laporta had Koeman gewoon moeten vervangen in de zomer als hij er geen vertrouwen in had. Iemand laten bungelen kan geen positieve uitkomst hebben.

17 mei 2022 om 11:07

Zo zie je maar, iedereen heeft zijn eigen (al dan niet verborgen) agenda. Als Laporta Koeman had kunnen vervangen in de zomer, had hij dat gedaan. Hij had geen geschikte opvolger (meerdere namen werden er toen genoemd), Koeman stapte niet op, dan krijg je deze gekke situatie, een kroniek van een aangekondigde dood.

17 mei 2022 om 15:38

Speedy heeft hier absoluut gelijk in en ik snap dat Koeman hem dat kwalijk neemt. Echter flikte Koeman hetzelfde bij zijn eigen spelers. Viel hen publiekelijk meermaals af en gooide de schuld constant op de spelers.

17 mei 2022 om 15:47

Niet vergeten dat Koeman PSV ooit voor Valencia inruilde, volgens mij midden in het seizoen. Ook het NL elftal verliet hij om naar Barcelona te gaan, wat ik op dat moment normaal vond, door Corona verschoof het eindtoernooi met een jaar. Hoe dan ook, ook Koeman kiest voor zichzelf, waarom zou een club dan niet gaan voor een bepaalde visie?

17 mei 2022 om 19:04

Natuurlijk mag een club voor een bepaalde visie gaan. Dat moeten ze juist doen.

Alleen serveerde Laporte Koeman al af terwijl hij nog helemaal geen opvolger had. Toen Xavi in de zomer vervolgens niet wilde, liet Laporte Koeman dus bungelen. Dan krijg je wat we gezien hebben. En dat was niet fraai, zeker niet voor een club icoon.

Ook Xavi zal vroeg of laat voelen hoe Koeman zich heeft gevoeld.

Komend seizoen begint de echte test voor Xavi. Indien hij de leider in ergens midden november niet bij kan houden, zie ik hem ook ontslagen worden.

Barcelona moet dringend haar niveau hervinden van voor en tijdens El Classico, toen zag ik ze echt weer schitteren. Alles erna was simpelweg dramatisch en het gaf geen garantie voor komend seizoen.

Ben dus zwaar nieuwsgierig!

17 mei 2022 om 07:31

Ik ben ook heel nieuwsgierig, maar ik denk niet dat Xavi snel ontslagen wordt. Is, meer nog dan Koeman, echt een legende bij Barça en de fans zijn gek op hem.

17 mei 2022 om 11:12

Hahahah jij hebt echt geen idee hoe een grote legende xavi is. Die gooien ze echt niet zo snel uit hoor. Ook mooi hoe erg je steeds zit te hopen dat xavi het slechter doet dan koeman 😂😂😂.

17 mei 2022 om 11:32

@blaugrana11
Legende of niet, alles valt of staat bij resultaten, Koeman is een clublegende, Seedorf, Pirlo, Lampard, zo maar even een paar clublegendes die er vrij snel werden uitgegooid.. Reden allemaal hetzelfde, niet snel genoeg resultaat laten zien. Voor Xavi staat er komend seizoen alles op het spel.

17 mei 2022 om 11:47

Wat Ramon hier beneden zegt. Pirlo en Lampard zijn ook zo aan de kant gezet door hun clubs en die waren ook zulke grote legends. Ik heb echt vertrouwen in Xavi. Ik verwacht dat hij in de voorbereiding het team naar zijn hand kan zetten. Dit seizoen verloopt ook voor hem heel vaag doordat hij halverwege is ingestapt. Met Lewa, Kessie en Christinsen heb je echt al weer paar leuke opties er bij. Ik zou City en United tegen elkaar laten opbieden en Frenkie van de hand doen. Misschien kan je een gedeelte van het geld gebruiken om nieuwe backs te kopen en dan staat er toch weer een goed team. Fati, Pedri, Araujo en Gavi hopelijk een seizoen fit en je hebt ook echt super talenten die het team bij de hand kunnen nemen.

17 mei 2022 om 12:02

Nou Koeman was ook snel eruit gegooid nadat hij nooit steun heeft gehad van boven. Voor Xavi is er opeens genoeg geld beschikbaar.. ze hadden van te voren al geen vertrouwen in Koeman zo gaat Laporta blijkbaar met clublegendes om..

Ik was vorige maand in het Barca museum. Alle trainers van de laatste jaren staan netjes op een tijdlijn, inclusief Xavi. Maar Koeman wordt helemaal niet genoemd. Dat is vast niet per ongeluk

17 mei 2022 om 09:42

Maar wel heel triest.

17 mei 2022 om 10:05

Setien staat er volgens mij ook niet tussen toch? Vind het ook wel vreemd ja...

17 mei 2022 om 10:06

Wauw! Dat is wel echt een hele lelijke actie van een club als Barca. Mes que un club dus 🤔

Laporta en Koeman zullen nooit meer vrienden worden. Maar Koemans liefde voor de club zal nooit verdwijnen ondanks zijn ontslag. Vraag het bijvoorbeeld ook maar aan Pep hij werkt er al jaren niet meer maar als kind van de club en catalaan zal de situatie van Barca hem echt pijn doen. Trainers zijn ook gewoon mensen met een favoriete club

Ach met 10 miljoen euro mee bij ontslag zal het wel meevallen met Koemans frustratie.
Nu straks weer lekker baantje bij oranje

17 mei 2022 om 10:06

Die tien mjoen is ook inclusief terugbetaling van geleend geld.

17 mei 2022 om 10:09

Dan blijft er een hongerloontje over SpeedyAFC 😉

Lees wat reacties, maar waarom is Koeman slachtoffer?

Hij wist dat hij gehaald was door oude voorzitter die een groot zooitje gemaakt heeft. Verkiezingen voor de deur en zoals vaak, wil de winnaar eigen mensen plaatsen.

Heeft daardoor ook goed clausule ingebouwd. Als alleen om blinde liefde zou gaan, had hij nooit 12 mil gezet, terwijl je weet dat de club financiele problemen heeft.
En ook dit, is uiteraard goed recht van Koeman.

Als Koeman ergens aan de slag gaat als trainer, hoe vaak heeft hij ook gelijk spelers wg gestuurd. Bij iedere club waar hij geweest, gelijk lijstje met spelers die weg moeten.
En ook dit doen heel veel trainers.

Dus snap niet waarom Koeman zichzelf als grootste slachtoffer ooit vind en ook leden hier doen hier aan mee.

17 mei 2022 om 09:57

Als je zelf je eigen afkoopsom hebt betaald (6m) Tijdens zomerstop de wacht word gezet en vervolgens mag aanblijven. De voorzitter te pas en on te pas fabeltjes de wereld inslingert.
Onrealistische doelstelling eist.
Voorzitter die openlijk uit Koeman te willen vervangen, het geen dat ook invloed op het team heeft.
Laporta hoopte hiermee dat Koeman zelf zou opstappen.

17 mei 2022 om 15:41

Doelstelling was absoluut niet onrealistisch. Een prijs en in ieder geval goed voetbal. De beker of supercup had voldoende geweest. Maar wel met positief, aanvallend voetbal.

Part of the job.
Grote mannen zetten zich over grote dingen heen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
S. DestVerdediger
Eric GarcíaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 59 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Frenkie is overtuigd van Ten Hags plannen en stemt in met vertrek bij Barça

Frenkie de Jong is helemaal overstag en staat open voor een avontuur bij Manchester United, zo meldt the Guardian woensdagavond. De middenvelder gaf onlangs meermaals aan het liefst bij Barcelona te...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren