Matthijs de Ligt geeft onverwachts antwoord op aanhoudende geruchten

Dinsdag, 17 mei 2022 om 19:00Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:09

Matthijs de Ligt staat op het punt om een nieuw contract te tekenen bij Juventus, zo melden Sky Italia en Fabrizio Romano. De 22-jarige verdediger werd volop in verband gebracht met een vertrek, maar gaat zijn verbintenis met twee jaar verlengen tot juni 2026. De Ligt is de afgelopen jaren klaargestoomd als opvolger van Giorgio Chiellini, die maandag tegen Lazio (2-2) afscheid nam van Juventus.

Er wordt momenteel nog druk onderhandeld door Juventus en de zaakwaarnemer van De Ligt, een plaatsvervanger van de onlangs overleden Mino Raiola. Een volledig akkoord is dan ook nog niet bereikt, maar beide partijen verwachten er hoe dan ook uit te komen. De Ligt was na het vertrek van Cristiano Ronaldo al de bestbetaalde speler van Juventus en zal er uiteraard nog verder op vooruitgaan.

De Ligt maakt met zijn beslissing meteen een eind aan de vele geruchten rond zijn persoon. De Spaanse journalist Oriol Domènech verzekerde onlangs dat de Oranje-international serieus in beeld was bij Erik ten Hag, die per 1 juli begint bij Manchester Untied. In Engelse media werd De Ligt ook genoemd als opvolger van Antonio Rüdiger, die transfervrij vertrekt bij Chelsea.

Juventus zal in de onderhandelingen met De Ligt zeker spreken over zijn ontsnappingsclausule, die door Raiola drie jaar geleden werd afgedwongen. Daardoor zou de voormalig Ajacied, die zijn jeugdclub 75 miljoen euro opbracht, vanaf deze zomer voor 120 miljoen euro van club kunnen veranderen. De Ligt staat inmiddels op 116 officiële duels voor la Vecchia Signora, één minder dan hij speelde voor Ajax.Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door juvedeef)

Had hem graag gezien bij Chelsea.😜

17 mei 2022 om 00:08

Denk dat ie in de PL snel door de mand zal vallen aangezien de intensiteit en tempo een stuk hoger ligt dan in de Serie A waar hij t al lastig genoeg heeft blijkbaar..

17 mei 2022 om 00:23

Slechter dan Harry Maguire lijkt mij onmogelijk. En toch speelt hij al jaren in de Pl.

Het is juist goed dat De Ligt bij Juventus blijft. Hij is de toekomst van de club waarop zij jaren vooruit kunnen bouwen. ik bedoel, Chiellini is gestopt en Bonucci is alweer 35 jaar oud. Op termijn zie ik De Ligt daar aanvoerder worden en flinke stappen zetten.

Die stappen kunnen versneld worden wanneer Juventus eindelijk een sterk team gaat samenstellen. Het team is nu niet in balans waardoor de verdedigers vaak onder vuur worden genomen door de tegenstanders.

17 mei 2022 om 00:23

Ja daar kan ik niet echt over oordelen omdat ik de Serie A niet volg.
Maar Tuchel heeft wel al bewezen dat hij het maximum heeft kunnen halen van Rudiger & Christensen.
Al is die laatste wel al paar maanden terug van af.

17 mei 2022 om 01:02

die anti deligt comments zijn echt puur van mensen die werkelijk nooit serie a zien en hem bezig zien bij juve.
er wordt op deze site enorm aan stemmingmakerij gedaan met een groot anti deligt sentiment. zijn keuze voor juve boven barca zit nog steeds diep.

elke fout va nde ligt wordt tot in het extreme uitvergroot hier, waardoor de perceptie lijkt dat ie helemaal niets klaarspeelt.elke verdediger maakt wel eens fouten zelfs die met veel meer ervaring, chiellini, ramos, van dijck,niemand van hen is perfect smetteloos en zonder zonden.
als je deligt elke week bezig ziet,begrijp je dat hij een uitzonderlijk talent is en gewoon reeds nu al een van de beste verdedigers op de planeet is die zeker nog groeimarge heeft.
die knul kan beter verdedigen dan alle duizenden mensen op deze site tesamen. en zou het gewoon bij elke topclub meer dan redelijk doen.maar het helpt natuurlijk om hem daadwerkelijk echt regelmatig te zien spelen, en niet opinies te funderen op enkele sensationele headliners of het blind napraten

17 mei 2022 om 02:25

Het tempo is misschien hoger maar het voetbalniveau niet

17 mei 2022 om 09:42

Waarom zijn dat anti De Ligt comments? Is iedereen die niet onder de indruk is van een Memphis dan een Memphis hater? Er zijn spelers die buiten alle discussie staan zoals een Benzema, Messi, Ronaldo, De Bruyne, Ramos, Van Dijk, Chiellini etc. Voor de rest zullen er altijd spelers zijn van wie mensen wel of niet onder de indruk zijn. Was De Ligt van Ramos of Chiellini niveau is dat een ander verhaal maar dat is hij op dit moment niet. Wordt hij dat ooit wel zal hij ook niet meer ter discussie staan

17 mei 2022 om 09:55

@japie, tuurlijk moest jij hierop reageren want ik heb het vermoeden dat jij past in het plaatje van Barmitswa. Ergens heeft ie wel een punt mbt het groot uitlichten ven elk foutje tov zijn uitstekend verdedigend spel. Hij is vele malen beter dan jij vaak doet geloven omdat jij vooral reageert op een fout en deze zo groot maakt alsof je door een fout niet meer goed kan spelen of goed kan zijn.

Jij hebt ene andere mening over de Ligt en dat is verder prima. Dat jij vind dat er spelers zijn die buiten elke discussie staan zegt voor mij weer veel. Die maken allen fouten en spelen soms dramatisch. De ligt is een van de beste jonge verdedigers en Juventus heeft met een nieuw contract iig uitstekend werk gedaan.

17 mei 2022 om 10:58

Een cruciale fout is een cruciale fout. Dan heb je als verdediger gewoon geen goede wedstrijd gespeeld want je staat erin om goals te verhinderen, niet om ze in te leiden. Als een Varane, Maguire of Laporte een cruciale fout maken worden ze daar ook op afgerekend, dus waarom zou dat niet voor een De Ligt moeten gelden? Toen Varane twee keer in de fout ging in de CL was het een prutser. Toen De Lugt drie keer in de fout ging tegen Villareal moesten we er allemaal niet te zwaar aan tillen want iedereen maakt fouten. Dat is toch gewoon volstrekt belachelijk?

17 mei 2022 om 11:10

Ach hou toch op met die onzin man haha! Spelen genoeg matige spelers in de PL man.

17 mei 2022 om 12:40

Japie. Zelfde als Van Dijk die lucht stond te dekken tegen Villareal? Toch ook een cruciale fout, maar nog steeds staat die in je rijtje van spelers waar je niet negatief over mag zijn?

17 mei 2022 om 13:17

van Dijk werd ook altijd bekritiseerd. Pas na zijn 1e seizoen Liverpool waren de meeste overtuigd dat hij geen slechte verdediger is. De enige manier om iedereen te overtuigen is om prijzen te pakken.

17 mei 2022 om 16:58

@Ducktaildo Daar heb ik toen ook kritiek op gehad want dat was ook slecht van Van Dijk.De Ligt gaf echter drie goals weg tegen Villareal. Dat is natuurlijk een regelrechte schande op dat niveau. Bij Van Dijk zijn cruciale fouten ook incidenteel waar De Ligt er een abonnement op heeft. Iedere verdediger maakt idd fouten maar de een maakt er een stuk minder dan de andere. Mogen we dan ook niet kritisch meer zijn op een Michiel Kramer? Hij maakt namelijk net als Zlatan, Mbappe en Benzema ook af en toe een goal. Dat is jullie theorie ongeveer. Iedere verdediger maakt fouten, maar nooit kijken jullie naar het aantal fouten ondat fat niet zo lekker uitkomt in de De Ligt discussie

18 mei 2022 om 11:26

Voor "het grootste verdedigende talent van zijn generatie" maakt hij gewoon te veel fouten. Kan me zo al 3 hands ballen voor de geest halen. En ook echt hands ballen dat je denkt; als dit je eerste reactie is kun je echt beter gaan handballen. Geeft penalties weg alsof het niets is en is werkelijk waar in niets beter geworden bij Juventus. Hij is gewoon groot en sterk dus zijn duels wint hij, meer is het niet.

Eeuwig zonde als hij daar bijtekent, zie hem liever in de PL of de Bundesliga. Ten hag misschien ff een belletje doen?

Erg jammer, hoopte op een nieuw avontuur voor mathijs, dit juve vind ik persoonlijk erg zwak en ze spelen niet mee voor de grote prijzen, had hem graag gezien bij chelsea of onder ten hag bij MANU

17 mei 2022 om 08:45

Want United speelt wel voor de grote prijzen ??

Totaal niet onverwachts. Wie denkt dat juve De Ligt laat gaan, nu Chiellini stopt, komt van een koude kermis thuis. En blijkbaar De Ligt tevreden

Zal wel wat salaris in moeten leveren aangezien hij fouten blijft maken op belangrijke momenten. Miss een 'penalty boete' toevoegen. Misschien dat dat werkt.

Lekker Matthijs! Prima keuze. Valt nog genoeg met Juventus te winnen, de club past bij hem. Wordt daar sws een van de sterkhouders komende jaren. Zit ook lekker in Italie lijkt het zo, spreek te taal ook goed. Zal wel een leuke upgrade krijgen haha.

Nergens was dit onverwacht. De media wilt hem weg bij juve maar hij zit er gewoon goed en juve is ook tevreden met hem

Hier zie ik het dus echt niet in. Van Dijk is geweldig. De Vrij en Timber zijn super of wordt super. Maar ik heb het nooit in De Ligt gezien. Log. Lomp. Onhandig. Ik zie liever Timber of zelfs Aké in Oranje. Maar topclubs zien het wel, dus ik zal wel iets missen.

17 mei 2022 om 00:11

Ake is natuurlijk nooit beter en Timber speelt met alle respect in de eredivisie. Hoe kijk jij voetbal als ik vragen mag?

17 mei 2022 om 00:15

Wat is dat tegenwoordig toch met dat mensen niet meer normaal kunnen reageren? Laat maar weer wezen. Wat begint die "reageer-sectie" toch kinderachtig te worden.

17 mei 2022 om 00:31

Haha gast als jij van die rare dingen loopt te roepen met je Ake is beter. Ik dacht namelijk precies hetzelfde. Hoe kijk jij naar voetbal. De ligt had misschien achteraf gezien beter naar een andere club kunnen gaan dan Juventus maar hem lomp,log en onhandig noemen slaat nergens op. Zelf rare dingen roepen en bij een tegen geluid het kinderachtig noemen. Man man man.

17 mei 2022 om 00:15

Heb jij het serieus nooit in hem gezien? Hij was 19 jaar toen hij aanvoerder was bij Ajax en bijna de cl finale haalde. Mijn verwachtingen waren ook dat hij nu verder was, maar het valt me wel op hoe extreem kritisch iedereen over hem is. Bijna alle topverdedigers maken wel is fouten, dus ook hij.

17 mei 2022 om 00:24

Ik vond Frenkie, Tadic en Zyjech geweldig dat jaar. Dat zag ik als het fundament. De Ligt niet, ondanks dat hij aanvoerder was. Hij is niet slecht. Zeker niet. Maar wereldtop vind ik hem niet. En ik zie de potentie ook niet. Maar als vele anderen het anders zien, zie ik het vast niet goed. Mij kan het in ieder geval niet bekoren

17 mei 2022 om 01:16

Je hebt dus nooit de wedstrijden bekeken. 3 spelers waren het fundament. Tadic, Blind en de ligt.

17 mei 2022 om 00:17

Lieg niet tegen jezelf

17 mei 2022 om 00:27

Ik snap wel wat je bedoelt, ik vind een van Dijk en De Vrij ook gewoon een aantal klasse beter, Timber durf ik (nog) niet te zeggen, is voor een centrale verdediger toch best klein en heeft tegen Benfica bewezen in de lucht niet best te zijn. Ake ben ik niet met je eens, verdedigend erg druistig vind ik zelf maar koppend wel van wereld niveau. Als Timber nou het kopsterke van Ake had, was het een wereldverdediger geweest.

Bij de Ligt zet ik ook nog steeds vraagtekens, destijds bij Ajax natuurlijk geweldig maar lijkt bij Juve gewoon stil te staan, maakt echt teveel fouten vind ik en dat komt in mijn ogen niet alleen door de Ligt, maar ook door de speelstijl van Juve. Ik denk echt dat wanneer de Ligt bij een Liverpool, Bayern of City gaat spelen, hij veel beter zal presteren omdat hij dan met ruimte in de rug speelt, wat hij destijds bij Ajax ook deed. Daar liggen juist zijn kwaliteiten ipv constant in de 16 hangen waar hij echt teveel fouten maakt.

17 mei 2022 om 00:34

Aké vind ik ook gelijkwaardig hoor. Alleen voetballend in een 5-mans verdediging graag erbij. Zo dacht ik lichtjes te ver door. Verder eens met jou, behalve dat ik zeer betwijfel of De Ligt het redt bij die clubs

17 mei 2022 om 01:17

Voor mij zijn de ligt en v dijk gelijkwaardig (v dijk maakt ook gewoon fouten). De vrij komt daar onder en timber moet zich eerst gaan bewijzen, maar is hoe dan ook een heel andere speler.

17 mei 2022 om 08:28

De vrij speelt een slechter seizoen dan De Ligt.

20 mei 2022 om 15:26

Van Dijk wordt overgewaardeerd. In principe een uitstekende verdediger, maar lui, laks, onnauwkeurig en is net zo bescheiden als Zlatan. Hij verpakt het alleen wat tactischer.

Maar dat mag ik zeker niet zeggen?

17 mei 2022 om 00:30

Realiseer je allereerst dat hij nog maar 22 jaar is. Op zijn leeftijd verder dan alle jongens die jij noemt.
Van Dijk stond nooit te boeken als een absoluut talent, vaak dromerig, kwam pas in Engeland tot bloei. De Vrij was weliswaar een talent, maar nog niet consequent bij Feyenoord, later bij Lazio werd hij een stabiele verdediger en bij Inter tegen de wereldtop aan, wel veel pech met blessures gehad. Ake heeft op zijn best nooit de Ligt op zijn best geëvenaard naar mijn mening. Ook was de Ligt op de leeftijd van Timber al verder. Timber is sneller en voetballend beter, maar de Ligt de leider (op die leeftijd al), maar ook een wapen bij standaard situaties. Ook dribbelen hij geregeld, gevaarlijk in. Lomp en onhandig was hij absoluut niet. Is niet voor niets voormalig Golden boy.

Ondanks een matig seizoen van Juventus behoort de Ligt toch tot de top 5 verdedigers van de competitie.

De Ligt lijkt ietwat te stagneren, iets wat elk talent een keer overkomt. Hij is een slimme jongen, nog steeds jong, talentvol en werkt hard. Ik ben ervan overtuigd dat hij hier alleen maar sterker uit komt.

Verdedigers zijn vaak eind 20 pas op hun best. Dat zie je bij van Dijk en de Vrij. Verdedigen is vooral een ervaringsvak. Dit soort tegenslagen kunnen hem juist helpen sneller stabiel te worden.

17 mei 2022 om 00:39

Ik ben het wel eens dat anderen met 22 minder ver waren. Timber even buiten beschouwing gelaten dan trouwens. We zullen dan zien. Het blijft ook altijd een kwestie van smaak ook erbij natuurlijk

17 mei 2022 om 01:48

De Ligt heeft inderdaad 'de perfecte schoonzoon' uitstraling. Niet ideaal voor een meedogenloze verdediger.

Daarnaast werd hij in het vervelend non-stop geprezen door velen. Ik heb het idee dat misgunners (en daar bedoel ik niet automatisch jou mee omdat je kritisch ben. Je onderbouwt het en discussieert normaal ipv roeptoetert. Je mag immers een eigen, andere mening hebben) daarom maar al te graag hem naar beneden praten. Hoge bomen vangen veel wind als het ware.

Timber doet het uitstekend, maar ik vind hem minder bepalend dan de Ligt in zijn Ajax tijd. Vooral aanvallend. Beiden waren stabiel verdedigend bij Ajax over het algemeen.

17 mei 2022 om 05:58

@Lunny, de Ligt was absoluut niet verder dan Timber op dezelfde leeftijd. Timber is namelijk veel stabieler en volwassener. Een dergelijke kamikaze aktie van Timber tegen Benfica komt sporadisch voor als de rest van het team weer eens te weinig voor elkaar krijgt en hij zelfs dat wil oplossen. Was bij de Ligt wekelijkse kost dat hij enthousiast naar voren knalde. Timber heeft een keer een verkeerde aktie ingezet vanuit achteruit. Tegen Utrecht. De Ligt had dat echt vaker. Tot slot Timber heeft geen twijfelachtige verdediging momentjes, het dat had slimmer gekund of dat is onhandig. Daar had de Ligt er ook meer van. Vergelijk anders ff het debut in Oranje van die twee. Timber debuteerde bijna net zo snel als de Ligt. De Ligt speelde een goede fout, maar ook een cruciale fout met een tegengoal als gevolg. Timber leek al jaren te ballen in Oranje. Betrouwbaar en zeer degelijk. Het streepje dat de Ligt voor heeft is dat hij het ideale fysiek heeft voor een moderne verdediger. Als je dan ook nog eens het talent hebt en de juiste mentaliteit (itt bv een schuurs) dan kom je heel ver. Timber heeft die fysieke overmacht niet en moet dus al het andere in nog veel grotere hoeveelheden hebben om net zo ver te komen. Ga voor de lol maar eens durven hoeveel vrije trappen op onhandige plekken en pingels Timber veroorzaakt. Mag je Europees gewoon bijnemen. Dat is echt een belachelijk laag percentage voor hoe hoog Ajax speelde.

17 mei 2022 om 07:32

Dan verschillen wij van mening. Laat ik allereerst zeggen dat ik niks negatiefs te zeggen heb over Timber, maar waar hij vaak de voordeel van de twijfel lijkt te krijgen is dat bij de Ligt andersom heb ik het idee. De Ligt debuteerde zowel bij Ajax als bij Oranje ongeveer een jaar eerder, niet een groot verschil natuurlijk, maar daar zit wel een kleine voorsprong.

De Ligt debuteerde weliswaar noodgedwongen, maar had meteen zijn basisplek te pakken. Ajax haalde met hem de finale van de EL en halve finale CL. De Ligt had inderdaad achterin moeten blijven, dan hadden we wellicht ook de finale gehaald, maar ook Timber heeft die rushes. Recent liep ook hij voorin rond waardoor de tegenstander uit een counter kon scoren. Beiden waren/zijn een zekerheidje achterin bij Ajax, waarbij ze beiden hun jeugdige foutjes maakten.

De de Ligt van nu komt vooral negatief in het nieuws omdat het ook verkoopt. De Ligt wordt gezien als een van de beste verdedigers in Italië, een land waar ze het verdedigen hebben uitgevonden. Dat is gewoon erg knap in een slecht presterende Juventus.

De fase waarin beiden debuteerden bij Oranje is ook compleet anders. De Ligt debuteerde, te vroeg, onder Blind in een van de slechtste periodes van Oranje. Waarbij de ervaren jongens afwezig waren en hem dus niet onder zijn hoede kon nemen bij wijze van spreken. Blind had hem daar in bescherming moeten nemen. Maar al was hij er wel klaar voor, is een slecht debuut niet allesbepalend.

17 mei 2022 om 11:57

Je moet 1 ding niet vergeten. De ligt stond bij Ajax 9 van de 10 keer alleen achterin. Timber heeft martinez naast zich. Dit is een heel groot verschil.

17 mei 2022 om 00:42

De Ligt was bizar bij Ajax. Die stopte Benzema, Lewandowski en Ronaldo af. Vooral de pot Ajax Juve eens terugkijken. Ongekend wat ie op die leeftijd liet zien…
Ontwikkeling wel gestagneerd ja, dat wel…

17 mei 2022 om 07:20

Lewandowski en Ronaldo scoorden dat jaar gewoon gemiddeld 1 keer pet wedstrijd tegen De Ligt. Lekker afstoppen, zo kan ik het ook

17 mei 2022 om 08:15

Lekker scorebord journalistiek. Waren die goals zijn schuld of die van iemand anders? Al zijn persoonlijke duels met bovengenoemde won die glansrijk.

17 mei 2022 om 09:04

Ake boven de Ligt verkiezen vind ik echt lachwekkend. Zelfs Timber heeft het niveau van de Ligt nog niet, heeft wel de potentie, dat wel...

17 mei 2022 om 09:06

Bij het teruglezen kwam dat van Aké inderdaad verkeerd naar voren. Ik vind dat van hetzelfde laken en pak. Alleen is De Ligt wel groter en heb ik liever een speler als Aké achterin. En dan naast een beuker a la Van Dijk. Naast een positioneel en voetballend sterke De Vrij zie ik liever weer een De Ligt ipv Alé bijvoorbeeld. Timber vind ik heel compleet. Dat wordt echt absolute top

17 mei 2022 om 12:00

V dijk een beuker?? Hahahahaha als hij 1 ding niet is dan is het een beuker. Timber is een goede verdediger, maar is op dit moment nog lang niet zo goed als een de ligt, de vrij of v dijk.

Matthijs de Ligt moet daar weg. Ik zie hem graag in de premier league (man utd)

Even laten zien aan Maguire hoe het moet!

Gewoon doorgaan Mathijs . Opvolger van de legende Chiellini. Moet nog werken aan zijn fouten in het spel. Maar wordt binnen paar seizoenen een wereldverdediger

Vaak las ik hier reacties dat wat mino doet(deed) allemaal niet zoveel voorstelde, maar bedenk je dan eens dat deze jongen op zijn eerste contract al de bestbetaalde speler bij een enorme club als juventus. Ik had graag eens een vlieg op de muur geweest als die man zat te onderhandelen.

17 mei 2022 om 00:42

Volgens mij waren dat niet zozeer de problemen betreft Mino Raiola, we weten allemaal dat hij voor zijn cliënten het grote geld binnenrijdt.
Je kunt eerder stellen dat de kritiek op Raiola bestond om het feit dat juist dat grote geld de nadruk had boven het sportieve. Het zogenaamd gek maken van die jongens voor een transfer, wellicht adviseren een contract uit te dienen om tekengeld te vangen.

Mij maakt het niet zoveel uit, de meeste jongens uit de stal van Raiola komen op mij ook over als jongens die voornamelijk spelen om een soort rapper-lifestyle erop na te houden, dat nu eenmaal gepaard gaat met flink pronken en patsen waarvoor dan weer geld moet zijn. Ik geloof van ganze harte dat die jongens het ook niet anders hebben gewild, maar het is gewoon een jammerlijk product van deze commerciele, kapitalistische wereld waarin we zogenaamd zo gelukkig zijn.

17 mei 2022 om 00:53

Ja ik zie dat bij matthijs niet zo.

Maar idd dat was commentaar dat je nog veel meer hoorde. Maar heb hier toch heel vaak gelezen dat het allemaal niet zo spannend is en dat iemand zelf of hooguit met een goede advocaat hetzelfde kan doen. Vanzelfsprekend bij topics waar gesproken werd over exorbitante fees die hij binnen harkte.

17 mei 2022 om 00:59

Nee, dat zie ik zelf ook niet zo bij Matthijs, maar bij veel anderen zie ik dat dan wel weer terug. En tuurlijk werd er weleens lacherig gedaan over hetgeen wat Raiola aan bijzaken regelt, neemt niet weg dat hij dan ook ver boven de Balkenende norm hieraan verdiende.

17 mei 2022 om 08:54

Dat klopt. Maar "we" hebben gekozen voor een kapitalistisch systeem en daar hoort een balkenende norm wat mij betreft niet bij in de vrije markt. Bovendien krijgen politici hun payout pas later als ze makkelijke klusjes mogen doen voor exorbitante bedragen voor alle mensen die ze geholpen hebben toen ze aan de macht waren.

17 mei 2022 om 23:49

Bijzonder wereldbeeld

Zit sowieso een clausule in van een redelijk bedrag anders slaat dit nergens op. Vorige afkoopsom was 150 miljoen, dat was veel te hoog natuurlijk. Maar voor een miljoen of 70 zou hij best wel eens kunnen vertrekken. Vind dit niet eens zo gekJammer. Is er bij Juventus niet beter op geworden. De Ligt zou er bij gebaat zijn naar een club te gaan waar wat meer voetballen wordt gedaan. Bij Juventus is het alleen maar tegenhouden en het balletje breed spelen.

17 mei 2022 om 02:40

Niet beter geworden zegt em....

Zie toch weer veel negatieve meningen over De Ligt. Is pas 22 jaar en toch een van de belangrijkste pionnen bij Juventus. Hier en daar wat slordigheden maar Juventus doet hier gewoon goede zaken want het is gewoon een topverdediger en zal alleen nog maar beter worden.

Goede zet, is natuurlijk nog jong maar nog steeds grote potentie, en Juventus heeft de afgelopen jaren alle jonge verdedigers verkocht - dan ga je niet ook nog Matthijs de deur uit doen. Mensen kunnen (terecht) wijzen naar zijn recente blunders, maar zelf met die slippertjes hoort De Ligt nog wel bij de beste 10 U23 verdedigers ter wereld lijkt me.

Met een verlenging valt misschien ook wat aan het te hoge salaris te doen - dat is denk ik wel onderhandelbaar.

Prachtig nieuws als hij zou bijtekenen. Ik had het niet verwacht toen hij hier jaren geleden tekende. En aan al de criticasters die wat fragmenten zien en een oordeel vellen, kijk maar verder naar jullie tiktok, jullie mening is niet onderbouwd en dus waardeloos.

In de titel staat dat De Ligt "onverwachts antwoord geeft". Waar staat dat hard in de tekst?

Natuurlijk blijft die! We gaan bouwen aan een mooi team, Heb zin in komende transfermarkt

22 jaar pas en al een eeuwigheid aan ervaring in de top, zo voelt het. En van Nederlanders al jaren pispaaltje als ze Frenkie ff zat zijn. Pas over jaren van nu in z'n prime. Net als van Dijk gewoon griezelig goed en compleet over een paar jaar. Van een luxe voor Oranje men hen en dan ook nog De Vrij en Timber

"Matthijs de Ligt staat op het punt om een nieuw contract te tekenen bij Juventus, zo melden Sky Italia en Fabrizio Romano."
"De Ligt maakt met zijn beslissing meteen een eind aan de vele geruchten rond zijn persoon."

Zolang deze woorden niet uit de mond van de Ligt of zijn zaakwaarnemer zelf komt, blijven het in mijn ogen nog steeds geruchten.

Geen fan van De Ligt. Hij kan een fenomenale wedstrijd verpesten met 1 domme, cruciale actie. Dat is hem tot nu toe te vaak overkomen, zo vaak dat ik me afvraag of hij het er nog wel uit gaat krijgen. Is weliswaar nog maar 22, maar heeft al veel wedstrijden gespeeld op topniveau. Lijkt mij een soort onbeholpenheid wat in zijn spel vastzit. Laten we hopen dat hij het afleert, want dan is het een geweldenaar, maar voor nu hoop ik dat hij geen basisplaats heeft bij het Nederlands elftal, het is altijd billenknijpen met hem.

Prima keuze, ik lees veel negatieve berichten over Matthijs, ja hij heeft soms domme fouten en vaak hands gemaakt, maar hij heeft ook vaak uitstekende tackles gemaakt en doelpunten verkomen en is gewoon een uitstekende verdediger en zal alleen maar gaan groeien. Volgend seizoen is Bonucci de Captain en daarna zal De Ligt dat gaan overnemen.

17 mei 2022 om 12:02

Ach ik ga daar niet meer op in. Zie ook het ek. Hij zorgde er persoonlijk voor dat nederland niet al een aantal goals tegen kreeg, maar vervolgens is hij de schuldige aan het verlies door een rode kaart.

17 mei 2022 om 21:18

Voor mij is het vrij simpel. Vind zeker dat hij nog iets teveel fouten maakt. Maar hij is verdomme nog maar 22 jaar. Geen enkele verdediger was op die leeftijd foutloos. Als die foutjes eruit gaan. Heb je gewoon een toepverdediger achterin. Hopelijk snel een vervanger voor Bonucci. En dan zit het goed achterin bij juve.

Hij kan beter weggaan want hij is al een tijdje t helemaal kwijt

17 mei 2022 om 19:14

Hoeveel wedstrijden van Juve heb jij gekeken?

17 mei 2022 om 19:48

Ik gok 0.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1065 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. AllegriUnknown
S. GoriKeeper
F. IsraelKeeper
M. PerinKeeper
M. RainaKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

164 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Juventus 31 3 3 1
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
Laatste voetbalnieuws

‘De Ligt spreekt voorkeursclub uit en wacht pokerspel van drie in spanning af’

Matthijs de Ligt heeft zijn voorkeur uitgesproken voor een overstap naar Bayern München, weet Sky Deutschland. Het gaat naar verluidt tussen Chelsea en der Rekordmeister in de strijd om de handtekening...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren