Mark van Bommel kiest voor tweejarig contract bij Royal Antwerp

Zaterdag, 21 mei 2022 om 07:31Jeroen van Poppel • Laatste update: 07:33

Mark van Bommel gaat definitief aan de slag als trainer van Royal Antwerp, zo meldt De Telegraaf zaterdag. De Nederlandse coach, die al enige tijd in beeld was bij sportief directeur Marc Overmars, heeft een mondeling akkoord bereikt en tekent op korte termijn een tweejarig contract bij de Belgische club. Van Bommel is in Antwerpen de opvolger van Brian Priske.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Mark van Bommel een goede trainer voor Royal Antwerp?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Verassend, maar dit zou nog wel eens een goede match kunnen zijn.

16 mei 2022 om 22:28

Het lijkt mij een hele grote gok.... Van Bommel heeft nou niet veel laten zien als trainer.

16 mei 2022 om 22:31

Daarom haalt hij hem naar Royal Antwerp en niet naar Manchester City.

16 mei 2022 om 22:32

Ik denk, dat als van Bommel de tijd krijgt er best iets moois neergezet kan gaan worden. Want van de kwaliteiten van Overmars als TD ben ik heel overtuigd. Hij zal dus ook aardig materiaal krijgen om mee aan de slag te gaan.

16 mei 2022 om 22:35

@genieterr,

Mwoah zijn eerste jaar bij PSV deed hij het veel beter dan Schmidt:
- 83 punten
- 98 goals gescoord
- 24 tegen slechts

En Van Bommel kreeg geen 13 nieuwe spelers zoals Schmidt.

Hopelijk pakt het voor zijn carriere goed uit en weet hij weer te presteren.
Ik zag dit niet aankomen, maar leuk dat Marc Mark helpt.

16 mei 2022 om 22:47

@marc 433,

Lekker makkelijk. Van Bommel kreeg een goed achtergelaten PSV door Cocu. Dat elftal was gewoon stukken beter, dan het team van nu. Voor PSV begrippen hadden ze toen 3 topaanvallers, 2 ijzersterke backs en een stabiele keeper. Denk dat er weinig spelers van het huidige PSV toen in de basis zouden staan.

16 mei 2022 om 22:53

@Marc433 Lol. Van Bommel kreeg in zijn eerste jaar 8 nieuwe spelers voor een totaalbedrag van 21,25 miljoen. In zijn tweede seizoen nog eens 8 nieuwe spelers ter waarde van 33 miljoen (!). Schmidt kreeg in zijn eerste seizoen 7 nieuwe spelers voor een bedrag van 15,5 miljoen. In zijn tweede jaar 7 nieuwe spelers voor een bedrag van 14,5 miljoen. Schmidt kreeg dus voor 30 miljoen aan spelers, van Bommel voor ruim 54 miljoen. En dan kon van Bommel ook nog eens verder met wat Cocu had neergezet terwijl Schmidt in zijn eerste seizoen eerst de puinhoop van Mark moest opruimen. Misschien handig om voortaan eerst iets te controleren voor je het roept?

16 mei 2022 om 22:54

De keuze van MvB vind ik juist meer opvallen, De reuring omtrent Overmars geeft direct een vinkje achter je naam. Oftewel je heult met de vijand of het viel wel mee met Marc. (Niet mijn mening maar wel hoe nieuws wordt gebracht en gebruikt).

16 mei 2022 om 23:20

@fossen,

Kern van mijn verhaal is dat sommigen mensen steeds roepen dat Van Bommel niks gepresteerd heeft, terwijl het niet klopt. Als je de cijfers erbij pakt van een heel seizoen dan zie je dat hij het beter heeft gedaan dan Schmidt. Dat zijn de feiten.

Tweede seizoen raakte hij nagenoeg al zijn beste spelers kwijt en kreeg hij daar middelmaat voor terug. Oa Luuk, Lozano, Angelino gingen weg. De resultaten werden hierdoor logisch minder en Mark werd na 16 of 17 wedstrijden ontslagen.

En vergeet niet dat veel spelers onder Schmidt transfervrij kwamen, maar veel verdienen middels tekengeld en salaris. Zie bijv. het verhaal Zahavi en Gotze.

16 mei 2022 om 23:33

"De resultaten werden hierdoor logisch minder". Van Bommel werd ontslagen na 1 zege in 12 (!) duels. Dat is niet even 'mindere resultaten'. Jouw reactie klopt gewoon niet en nu maak je er weer een ander verhaal van om je verhaal kloppend te maken. Bij van Bommel gingen Luuk en Angelino weg, bij Schmidt Dumfries en Malen net zo goed. Dat gebeurt elk seizoen. En de 'middelmaat' die van Bommel volgens jou terug kreeg maakte Schmidt overigens basisspelers van he...? Boscagli en Doan oa, en Bruma heeft Schmidt ook nog steeds mee te maken 😅 Klopt ook niet. En ook met het tekengeld van Zahavi en Götze kom je bij lange na niet aan die 54 miljoen van van Bommel hoor. Dus nee, dat klopt ook nog steeds niet. Conclusie: vrijwel niks van wat je zegt klopt.

16 mei 2022 om 23:57

Dan pakken we wederom keiharde cijfers:
in het tweede jaar van Bommel is er voor 95,45 miljoen aan kwaliteit ingeleverd= verkocht.

En voor slechts 33 miljoen vervangers gehaald. Dat maakt het dat het elftal flink ingeleverd heeft en logisch dat de resultaten minder werden. Een Luuk, Lozano, Angelino vervang je niet zomaar. Dat zijn bijna 98 goals die weggingen.

Voor factcheck zie transfermarkt aangezien linkjes hier niet mogen.

Tot dusver ben ik de enige die steeds met echte feiten komt. Dat kun je dus niet afdoen met "vrijwel niks klopt wat ik zeg". Dat levert namelijk geen prettige conversaties op.

Fijne avond!

17 mei 2022 om 00:11

@marc 433,

Je hebt ook gewoon gelijk in veel dingen die je zegt. van Bommel toonde ook gewoon aan in zijn eerste seizoen de zaakjes goed op orde te hebben. Daarna gingen zijn beste spelers weg en kreeg hij met Bruma, Baumgartl en Doan er niets voor terug. Hoewel hij in het eerste seizoen wel het sterkste elftal had van de afgelopen 4 jaar.

Echter zakte PSV wel weer door een ondergrens heen. Ook was het van Bommel die ruzie begon te maken met mensen binnen PSV die al jaren succesvol bij PSV werkte. Heeft hij overigens ook zelf toegegeven dat hij daarin doorsloeg. Waarschijnlijk mocht hij gewoon blijven als dat niet gebeurt was. Achteraf weet je natuurlijk nooit hoe het gelopen zou zijn als hij gebleven was maar Schmidt heeft PSV wel weer redelijk teruggekregen want 19/20 was een beschamend seizoen.

17 mei 2022 om 00:35

@memphisdepay,

Kijk zo kan het ook; een normale discussie voeren. Klasse!
Van Bommel had toen echt de pech dat hij tegen een Ajax moest strijden dat uiteindelijk de halve finale van de CL haalde. Normaal gesproken werd hij met dat team, aantal punten, spel kampioen.

Dat laatste heb je zeker gelijk in. Dat heeft Van Bommel vooral de das omgedaan.
Hij was topsport mentaliteit gewend en uitte zich op de verkeerde manier. Hierdoor kreeg hij intern collega's tegen zich ipv mee.

Ja eens, we weten niet hoe het afgelopen zou zijn. Schmidt heeft het vooral dit seizoen goed gedaan. Op naar het volgende seizoen. Iedereen begint weer op nul.

Morgen vroeg op, dus ik duik mijn bedje in. Fijne nacht verder en bedankt voor je fijne manier van reageren. Tot snel weer!

17 mei 2022 om 10:32

@Marc433, je komt niet met feiten, die heb ik namelijk net weerlegd, maar dat wil je niet horen. Nu kom je weer met een ander 'feit' en hoewel ik die manier van rederen nogal simplistisch vind, wil ik je feit best vergelijken hoor: Je zegt dat van Bommel voor 95,45 miljoen aan spelers zag vertrekken en daar 'slechts' 33 miljoen aan spelers voor terug zag komen ( voor PSV begrippen enorme investeringen maargoed). Dat is een herinvestering van 34%. Schmidt zag in zijn tweede seizoen voor 53,07 miljoen aan spelers vertrekken en kreeg er voor 14,50 miljoen aan spelere voor terug: herinvestering van 27%. Conclusie: je feiten kloppen weer niet, zijn selectief, opportunistisch en simpel geredeneerd 😘. En als je prettige conversaties wilt is het misschien ook een idee om niet steeds van invalshoek te veranderen als blijkt dat jouw zogenaamde feiten nergens op gebaseerd zijn...

17 mei 2022 om 14:36

@fossen,

Ik merk dat je per se gelijk wilt hebben...
Prima, jij hebt gelijk en ik ongelijk.
Jouw feiten kloppen en die van mijn niet.
Schmidt heeft uitstekend werk verricht en Van Bommel was een prutser.

Rest mij nog jou een fijne dag verder te wensen!

17 mei 2022 om 14:42

Mag ik wel opmerken dat jij begint met de opmerking dat Schmidt veel meer spelers haalde dan van Bommel en dat het toch duidelijk is dat dat niet zo is. Zowel niet in aantal als in transfersommen.
Dat er goed verkocht is onder van Bommel ligt ook meer aan de periode voor hem dan aan van Bommel. Van Bommel was een belangrijke voetballer voor PSV maar heeft niet of nauwelijks als trainer waarde gehad. Waar een Cocu wel openstond voor advies ed was van Bommel te veel van zichzelf overtuigd.

17 mei 2022 om 16:11

@marc433,

Hehe, zo moeilijk was dat toch niet? Fijne dag! 😄

17 mei 2022 om 18:09

@Marc 433 Ik ben het met je eens. Even los van de aankopen wat ik allemaal niet weet. Van Bommel deed 1 seizoen mee om de titel en 1 seizoen om de katzekut en Schmidt ook. Dat Schmidt het beter heeft gedaan dan Van Bommel is een fabeltje wat zijn eigen leven is gaan leiden. Schmidt werd in zijn eerste seizoen tweede maar Van Bommel heeft nooit 16 punten achter gestaan op Ajax. Die tweede plek van Schmidt in zijn eerste seizoen had dus meer met de zwakkere concurrentie te maken dan met de prestaties van Schmidt

17 mei 2022 om 18:20

Overmars kan hem ook moeilijk naar Manchester city halen aangezien hij daar niet werkt

17 mei 2022 om 18:20

Klopt, 2 prijzen is even goed als 0 prijzen.

17 mei 2022 om 18:22

Toen Gio die twee prijzen won met Feyenoord werden we uitgelachen. Nu Schmidt ze wint stellen ze opeens wel wat voor

17 mei 2022 om 18:27

Feyenoord werd niet uitgelachen, dat verzin je om een punt te maken. Maar jij vindt dus het aantal punten achter Ajax belangrijker dan het aantal prijzen. Duidelijk. Met van Bommel zijn gemiddelde waren we op 62 punten geeindigd in zijn laatste seizoen. Dat hadden nog veel meer punten achterstand geweest dan 16 Japie. Vandaar dat hij ontslagen werd. Dus zeggen: "Van Bommel is nooit 16 punten achter Ajax geeindigd" slaat nergens op. Voordat dat kon gebeuren werd hij ontslagen. Maar jij vond het aantal punten het aller- aller- allerbelangrijkste, dus komt ie: gemiddeld aantal punten per wedstrijd bij PSV. Mark van Bommel: 1,95. Roger Schmidt: 2,16. Er zijn in de geschiedenis van PSV slechts 4 trainers geweest die minimaal 1 seizoen hoofdtrainer waren en meer punten per wedstrijd hadden dan Schmidt. I rest my case.

17 mei 2022 om 18:36

Dat vind ik idd nergens op slaan want het is helemaal geen feit dat Van Bommel punten zou blijven verspelen. Dat puntengemiddelde is ook een vreemd voorbeeld, want Schmidt zat er twee volledige seizoenen en Van Bommel niet. Wie weet had Van Bommel wel een beter puntengemiddelde gehad als hij zijn seizoen had af kunnen maken. En we werden idd uitgelachen door PSV en Ajax supporters toen. Die stelden tweede elftallen op in de beker omdat ze de KNVB beker geen prijs vonden volgens die fans. Om over de JC schaal nog maar te zwijgen. Dat is trouwens ook niet veel meer dan een veredeld pre season oefenpotje en dat gaf ik ook al eerlijk toe toen Feyenoord de JC schaal won

17 mei 2022 om 18:42

Als van Bommel had mogen blijven zitten en vervolgens alle resterende wedstrijden van dat seizoen had gewonnen (17 stuks), dan had hij nog steeds een lager puntengemiddelde dan Schmidt: 2,14 om 2,16. Daarnaast: het seizoen dat Feyenoord de beker won speelde PSV achtereenvolgens in de beker tegen Putten, Volendam, VVV en werd het uitgeschakeld door Feyenoord. Tegen Putten speelde PSV 50/50 met A spelers en B spelers, de andere drie wedstrijden met een volledig A elftal. Japie, je kunt dingen gewoon beter eerst opzoeken voor je ze roept. Staat wat sterker. Joe!

17 mei 2022 om 19:17

Waarom moet ik dingen opzoeken als dat de argumenten van Ajax en PSV fans waren om Feyenoord uit te lachen met die KNVB beker? Dat puntenaantal vind ik een vreemd verhaal. Ik zag net dat Van Bommel in zijn eerste seizoen meer punten haalde dan Schmidt en dat hij in zijn tweede seizoen nooit zo ver herft achter gestaan op Ajax als Schmidt. Ben je nu andere competites erbij aan het rekenen of iets?

17 mei 2022 om 19:33

Nogmaals: niemand lachtte feyenoord fans uit met de beker, dat verzin je. En buiten dat: ook het winnen van een non-prijs is beter dan het niet winnen van een non-prijs, lijkt me. Het puntenaantal is over alle officiële wedstrijden, competitie, beker en Europees.

17 mei 2022 om 19:37

Ok, ik wilde al zeggen want ik snapte dat puntenaantal niet. In de beker en KO rondes EL krijg je geen punten maar dat terzijde. Ik zou die oude topics maar eens terug kijken. "Wij worden kampioen en jullie zijn al blij met een troostprijs als de KNVB beker" etc etc en dat waren niet twee of drie reacties

17 mei 2022 om 19:41

Puntenaantal per wedstrijd Eredivisie: Roger Schmidt 2,25, Mark van Bommel 2,24. Maar vind je de beker nou wel of geen troostprijs?

17 mei 2022 om 19:43

Precies, die zocht ik want de Conference League bv bestond toen nog niet. In de Eredivisie gaat het praktisch gelijk op. In Europa is Schmidt in zijn eerste seizoen wel 1 ronde verder gekomen in de EL

17 mei 2022 om 19:49

Maar Japie je kunt toch niet ontkennen dat het onder van Bommel alleen maar slechter is gegaan en dat je het tegenover gestelde bij Schmidt hebt gezien !!! Dus ...

17 mei 2022 om 19:53

@marc 433: je kunt het aantal goals toch moeilijk aan de trainer ophangen? De ene heeft een voorhoede met Lozano, De Jong en Bergwijn, de andere heeft alleen met Gakpo stelselmatig een speler van dat niveau en moet het verder doen met Zahavi, Doan, Vinicius, Bruma of in het gelukkigste geval Madueke.

Niet dat ik heel tevreden ben over Schmidt; over zijn hele termijn vind ik het geen voldoende waard. Dus geldt dat in mijn optiek ook niet als referentiekader om Van Bommel aan af te meten. Is ook niet nodig, want er is genoeg aanwijsbaars om de man niet al te hoog aan te schrijven als trainer.

Sinds zijn puntverlies tegen Emmen in 2019 is het hem een heel kalenderjaar niet gelukt met iets alternatiefs te komen. Een poging hiertoe in Amsterdam tegen Ajax was een van de dieptepunten, met een middenveld dat met Hendrix, Rosario en Sadilek het meest anti-voetbal is dat PSV ooit heeft opgesteld. En ook daarna was Van Bommel tactisch te beperkt om iets rooskleurigers en vooral succesvollers op de mat te leggen. Van de laatste 12 wedstrijden onder zijn leiding verloor PSV er zes, waarvan vier met drie doelpunten verschil of meer.

Daarnaast was onder Van Bommel geen eenheid; lievelingetjes kregen een voorkeursbehandeling en waren vrij van kritiek en wissels, de tweede garnituur liet hij links liggen en zijn relatie met de latino's verpeste hij grondig.

Verder verzamelde hij jaknikkers om zich heen in zijn staf en toonde hij zich binnen de organisatie zo'n dominante bemoeial, bij het parasitaire af, dat Mart van der Heuvel er twee jaar later in een podcast niet voor terugdeinst om een clubicoon als Van Bommel de maat te nemen en hem een klootzak te noemen. Er is veel voor nodig om dat gedaan te krijgen, als je het profiel van die man een beetje kent.

Last but not least zeg je het niet eens te zijn met de bewering dat Van Bommel niets gepresteerd heeft. Maar hij heeft werkelijk niets gepresteerd: geen JC Schaal gewonnen, geen KNVB-beker (waarin hij een blunder van formaat maakte waarvoor hij naar eigen zeggen absoluut weer voor zou kiezen), geen titels, geen overwintering in Europa en ook geen kwalificatie voor CL.

17 mei 2022 om 20:09

@Japie Oke dus van de Eredivisie weten we dat het overall bijna gelijk op gaat, licht in het voordeel van Schmidt. JC Schaal, van Bommel verloor hem van Ajax en Feyenoord. Schmidt won hem van Ajax. Dan de beker: van Bommel uitgeschakeld door RKC (!) en NAC (!). Schmidt uitgeschakeld door Ajax en bekerfinale gewonnen tegen Ajax. Europees: van Bommel 2 punten tegen Barca, Spurs, Inter. Prima, wel 4e in de poule. 2e seizoen uitgeschakeld door Basel in vCL, vervolgens 3e in een poule met Sporting, Rosenborg en LASK. Heel matig tot slecht. Roger Schmidt: 1e in een EL poule met Granada, PAOK en Omonia, voor het eerst sinds 5 jaar met PSV overwinterd, op 4 minuten na de 8e finales misgelopen tegen Olympiakos. Tweede seizoen: Galatasaray en Midtjylland verslagen in vCL, Benfica op een haar na niet verslagen, vervolgens 3e in een poule met Monaco, Sociedad en Sturm Graz. Conference League tellen we maar niet mee aangezien van Bommel die niet kon spelen, maar ook daarin verder gekomen tegen Maccabi en Kopenhagen, eruit tegen Leicester. Niet werelds, ook niet heel slecht. Als je dit zo achter elkaar zet, dan kun je mij echt niet vertellen dat van Bommel het beter deed dan Schmidt bij PSV. Ik geloof niet dat jij dat echt vindt. Dat kan namelijk niet, want de feiten staan hierboven. In elke competitie heeft Schmidt het beter gedaan. En let wel, voordat dat stokpaardje gebruikt wordt: ja Schmidt had van mij mogen blijven, nee ik vind niet dat hij uitzonderlijk goed gepresteerd heeft. Genoeg op aan te merken. Maar daar gaat het nu niet om.

17 mei 2022 om 20:25

Europees hebben ze allebei gefaald. Beiden 1 goed seizoen in de Eredivisie en 1 slecht seizoen in de Eredivisie. Als je dan de KNVB beker en JC schaal als een serieuze prijs ziet dan heeft Schmidt het idd beter gedaan

17 mei 2022 om 20:50

Maar van bommel begon met een goede basis en daarna is het alleen maar slechter geworden, schmidt had een slechte basis en is beter geworden. Of heb je een andere mening Japie ?

17 mei 2022 om 21:05

Nee Japie. Jouw stelling is constant dat van Bommel het beter deed dan Schmidt. Dat het beide niet genoeg was voor PSV betekent niet dat ze het dus beide even goed doen. Dat is hetzelfde als zeggen dat een club die graag eerste wil worden maar in seizoen 1 2e wordt en in seizoen 2 14e, het twee keer evengoed heeft gedaan. Schmidt heeft het letterlijk in alle competities beter gedaan, van de JC Schaal tot Europees en de beker tot de competitie én heeft daarnaast ook nog eens twee prijzen gewonnen. En of dat grote kleine prijzen zijn is niet relevant: 2 nietszeggende prijzen is nog steeds beter dan 0 nietszeggende prijzen, is het niet. Maar goed, je hebt net zelf geconstateere dat Schmidt het beter heeft gedaan, dus wil je nu in hemelsnaam dan vanaf nu stoppen met benoemen dat van Bommel het beter deed dan Schmidt? Dat is nu wel klaar lijkt me he, eindelijk.

17 mei 2022 om 21:26

@Janssen Ik was idd. niet onder de indruk van Schmidt. Europees gleed hij af van voorronde CL (tegen 10 man van Benfica) naar de Conference League. Zowat alle topwedstrijden leverden een teleurstellend resultaat op. Het spel was niet geweldig en hij was constant de Calimero aan het uithangen met allerlei complottheorien over de scheidsrechters en de KNVB. Het enige wat hij beter heeft gedaan dan Van Bommel was twee troostprijzen winnen. In Europa kwam hij dan 1 schamele ronde verder en vloog hij eruit tegen een nikszeggend Olympiakos

17 mei 2022 om 21:29

Zo goed vond ik die basis van Van Bommel overigens niet met o.a. Sadilek, Brenet, Hendriks en Rosario. Schmidt beter noemen is hetzelfde als zeggen dat de drol die ik gisteren legde er mooier uitzag dan de drol van de dag daarvoor. Het was allebei een drama

17 mei 2022 om 21:37

Was sadilek niet het oog appeltje van van Bommel ? Maar je ontwijkt volgens mij mijn vraag of je ook niet vind dat het bij van Bommel alleen maar slechter werd een bij schmidt juist beter.

17 mei 2022 om 21:38

@janssen dat is ook het enige wat hij zou moeten afleren om wel te slagen als trainer want ben er van overtuigd dat hij die kwaliteiten die hiervoor nodig zijn gewoon bezit.

17 mei 2022 om 21:48

@grensneus, je mag me ook rechtstreeks aanspreken. Vertel. Wat klopt er niet van wat ik zeg?

17 mei 2022 om 21:48

@fossen Ga is ergens anders de betweter uithangen jongen.

Jij hebt jouw mening die respecteren wij dus respecteer die van anderen dan ook met je procenten enz enz en theoriën over hoeveel punten van Bommel achter ajax was geëindigd Want dat zullen we nooit weten.

Als de KNVB niet zo achterlijk had gedaan door Ajax 2 keer veel rust te geven, en in het onderling duel wat PSV met 5 punten voorsprong dat seizoen op Ajax in ging.....jawel onder leiding van trainer MARK VAN Bommel , als daar de VAR zijn werk goed had gedaan en de schwalbe van Neres op de achterlijn niet met een pingel had beloond, dan had PSV dat jaar gewoon kampioen geworden in het debuut jaar als Hoofdtrainer van Mark van Bommel.

Zover is Smidt nooit gekomen ofwel maar feit is dat beide niet hebben gebracht wat er van ze werd verwacht.

17 mei 2022 om 21:50

@grensneusje, "jongen". Haha. Grote meneer jij. Een mening die gebaseerd is op onderbuikgevoel heeft geen waarde. Als ik dat weerleg met feiten dan kun je op je teentjes getrapt zijn en met een slap verhaal komen, maar dat verandert niks aan de feiten. Knul.

17 mei 2022 om 21:54

@fossen jij bent tegen iedereen altijd zo super negatief over hun mening en wil zo graag laten zien dat jij het beter weet maar heej een mening van mij of marc433 of wie ook hoeft de jouwe niet te zijn toch, en waar zeg ik dat het niet klopt wat je zegt? respecteer gewoon ieder zijn mening en denk er het jouwe van maar hang niet bij elk bericht de betweter uit joh is voor niemand leuk toch.

17 mei 2022 om 22:00

Je praat over respecteren maar noemt mij "jongen". Dit heeft niets met een mening respectereren te maken. Dit is een openbaar forum. Daarin geeft iemand een mening waarop andere mensen kunnen reageren met informatie of andere inzichten waarna een discussie volgt met argumenten. Dat is precies wat ik doe. Dat er dan veel mensen zijn die hier hun mening niet willen herzien omdat ze liever op hun onderbuikgevoel willen afgaan dan reageer ik daarop. En volgens mij alles binnen de regels aangezien we moderators hebben om in te grijpen waar nodig.

17 mei 2022 om 22:07

@fossen je meet hier wel met twee maten. Ja van Bommel kreeg speler met een budget van 54 miljoen. Maar Schmidt heeft qua salarishuis duurdere spelers gekregen. Want geloof mij een Gotse, Sangare Ramalho Max, zullen meer verdienen dan een sadilak en de andere aankopen van Van Bommel

17 mei 2022 om 22:10

Jawel heeft er alles mee te maken, niet iedereen zit overal zo in als jij misschien doet dat kun je toch gewoon respecteren.

Ik noem jouw geen jongen wel een betweter en dat vind ik ook ook al zul je vast gelijk hebben op veel vlakken je hoeft dan niet meteen neerbuigend te doen tegen anderen en dat doen je eigenlijk constant tegen mensen die niet exact alle cijfers weten net als jij ......is nergens voor nodig toch.

maar goed volgend jaar onder van Nistelrooy worden we ook weer gewoon 2e dat is alvast mijn mening ga daar alvast maar wat cijfertjes over opzoeken enne ginne ambras erover meer gewoon samen supporteren voor mooiste club van brabant.

17 mei 2022 om 22:10

@Japie haha nou wordt ie mooi. Wij mogen Schmidt niet beter noemen omdat het allebei volgens jou drama was, maar jij noemt van Bommel constant beter dan Schmidt. Wat is het nou?

17 mei 2022 om 23:20

Mensen doen net of Schmidt een wereld van verschil was met Van Bommel en die mening deel ik niet. Ik heb zo vaak gezegd dat Van Bommel net als Schmidt ook een drama was en dat vind ik nog steeds. Kijk maar naar mijn eerste reactie ook. Ik heb nooit gezegd dat Van Bommel het beter deed dan Schmidt, maar ik vind dat Schmidt er net zo weinig van gebakken heeft. Ik denk dat als straks Van Nistelrooij de boel overneemt dat veel PSV fans ook anders zullen kijken naar Schmidt. Ik heb veel vertrouwen in Ruudje en ik vind hem ook een perfect uithangbord voor de club. Met zijn komst heeft PSV bij mij weer de gunfactor terug iig en ik verwacht bij veel meer mensen. Cocu vond ik ook een goede coach overigens die vaak niet de credits krijgt, maar wel kampioen werd met PSV en overwinterde in de CL. Die klaagde ook nooit over de KNVB of scheidsrechters, maar deed gewoon uitstekend zijn werk

18 mei 2022 om 07:08

Volgens mij is er een wereld van verschil binnen psv tussen deze 2 trainers. De 1 heeft vooral afgebroken (en voetbal en stemming) de ander heeft weer op moeten bouwen. Waar ze van de 1 gek werden en ze deze ontslagen hebben wilden ze graag dat de ander bleef. Daarnaast haalde de 1 wel prijzen en de ander niet.

18 mei 2022 om 17:23

@japie_krekel,

Ik vind het ook onbegrijpelijk hoe zo'n grote clubicoon afgeserveerd wordt en Schmidt - een passant - verdedigd wordt.

Als je 83 punten haalt, doelsaldo 98-24, dan lijken mij dat hele duidelijke cijfers.
En dit tegen een Ajax dat de halve finale van de CL haalde.
Bovendien was het spel onder van Bommel dat jaar aantrekkelijker om te zien.

Van Bommel klaagde niet wekelijks over meer budget en minder rust. Die hield zich alleen bezig met PSV. Doordat PSV onder zijn hoede goed presteerde, is er daarna voor ruim 94 miljoen euro verkocht aan kwaliteit. Van dat geld is slechts 33 miljoen geïnvesteerd in vervangers zoals Bruma en Luckassen. Tja, vind je het dan gek dat de resultaten minder zijn.

Laat ik het anders zeggen; als Schmidt trainer was bij Ajax dan had ik mijn seizoenskaart ingeleverd.

21 mei 2022 om 08:55

@G-schock
Een tweejarig contract, daar uit blijkt niet dat hij veel tijd krijgt om iets neer te zetten. Hij zal het eerste jaar iets neer moeten zetten en progressie tonen, zodat er reden is om dat contract te verlengen

21 mei 2022 om 09:00

Helemaal eens met Fosse. Hij lult ze een voor een faliekant van tafel, met goed onderbouwde cijfers en feiten. Als mensen hem dan persoonlijk aan gaan vallen of zoals zo vaak struisvogelpolitiek gaan bedrijven weten we eigenlijk genoeg. Chapeau Fossen!

Japie gaat zijn mening nooit herzien. Al pretendeert hij zelf van wel als je met goede argumenten komt haha. Dat kom je, maar nope

21 mei 2022 om 09:45

Helemaal mee eens Fossen. Je laat heel duidelijk zien op basis van allerlei statistieken dat Schmidt het beter doet. Dat Japie nog steeds vol houdt dat van Bommel het beter doet is gewoon typisch door de hetze die Japie altijd al opvoert tegen Schmidt.

16 mei 2022 om 22:30

Want? Gewoon gehaald op zijn naam want voor de prestaties hoef je het niet te doen.

16 mei 2022 om 22:33

Kom op zeg, we hebben het over Antwerp. Ik ben geen fan van Van Bommel, maar het is wel gewoon een trainer die ervaring heeft opgedaan bij PSV en Wolfsburg. Er zullen echt niet veel betere trainers beschikbaar zijn.

17 mei 2022 om 14:44

Je kunt niet echt zeggen dat hij een ervaren trainer is omdat hij een paar jaar bij een topclub trainer is geweest. Daarbij was hij daar trainer vooral vanwege zijn naam en niet vanwege zijn bewezen diensten als trainer.

16 mei 2022 om 22:30

Ik ben heel benieuwd 2 mensen die beiden nou niet bepaald de wind mee hebben kan alleen maar goed aflopen zou je zeggen

Oei, met Ten Hag had Overmars natuurlijk een gouden greep bij Ajax, maar denk dat ie met v. Bommel hier echt een waardeloze trainer neerzet bij Antwerp.

16 mei 2022 om 22:43

Misschien had hij ook weinig te kiezen en kwam hij daarom uit bij van Bommel?!

21 mei 2022 om 08:22

Overmars wil heel graag weer naar ajax, dus hij wil het hier zo snel mogelijk verpesten

In van Bommel totaal geen vertrouwen, in Overmars daarentegen wel.

Als Overmars overtuigd is van Van Bommel laat ik me graag verrassen komend seizoen.
Spelers maken de trainer, dus als Overmars een paar leuke spelers uit de hoge hoed tovert kan het zomaar eens succesvol wezen met van Bommel.

17 mei 2022 om 14:45

Maar als van Bommel faalt dan heeft Overmars ook gefaald.

Heel aparte keuze van Overmars. Het maakt me wel nieuwsgierig hoe dit gaat werken (of niet). Van Bommel begrijp ik wel, want met Overmars als technisch directeur heb je wel iemand erbij die kijk heeft op spelers en kan onderhandelen.

Ik denk dat Overmars van Bommel wel in toom kan houden. Laatstgenoemde heeft nogal de neiging om alles te willen controleren en heeft bij PSV gewoon de sfeer verpest met z’n eigenwijze gedoe. Ik heb het idee dat dat onder Overmars toch net iets moeilijker is dan onder types als John de Jong of Gerbrandts. Het succes is van Bommel natuurlijk gegund, maar ‘n verleden spreekt niet voor hem.

16 mei 2022 om 22:40

Is bij Ajax ook gebeurt onder hem. Met Bergkamp en wim Jonk bijvoorbeeld waardoor Peter Bosz wegging. Die eigenwijsheid zal van Bommel altijd blijven houden, maar denk dat zijn ego wel een flinke deuk heeft opgelopen na de afgelopen 2 jaar. Iemand als Toon gebrands is daarnaast geen lichtgewicht, heeft jarenlang succesvol gewerkt bij PSV en AZ.

Kunnen ze hopelijk Schmidt aanstellen om de zooi weer op orde te brengen als ie over een jaar wordt ontslagen

Die Overmars gaat alles maar ook alles doen om zijn reputatie weer waar te maken!! Uiteindelijk gaat Ajax hem smeken om weer terug te komen. Zou een mooi scenario zijn zeg!!

Lekker centjes verdienen om de hoek. Niets mis mee.

Waar begint Marc aan.... Hij lijkt totaal de weg kwijt.. Hoezo Van Bommel? Wat heeft die nu als trainer gepresteerd?

2 beschadigde Nederlanders aan het roer, als dat maar goed gaat daar in Antwerpen...

Verrassende keuze. In de wandelgangen toch al verschillende namen zien passeren waarvan Van Bommel niet bij het lijstje stond. Benieuwd wat hij zou teweeg kunnen brengen. Priske staat bekend als een people manager die heel veel door de vingers zag maar totaal geen inzicht had qua tactiek. Zal wss wel een Nederlandse enclave op de Bosuil terechtkomen

Moet bij van Bomnel toch altijd denken aan beton voetbal. Dit is niet geheel terecht doordat hij ook fases bij zijn teams met pressie heeft getracht te spelen. Echter pakte dit niet altijd goed uit. Antwerp gaat een interessante toekomst tegemoet. Ik ga het geïnteresseerd volgen.

Het overmars effect want zonder Overmars was Van Bommel natuurlijk nooit gekomen. Denk serieus dat dit wel eens erg goed kan uitpakken

Dit kan gewoon een prima match zijn. Het zijn bekenden van elkaar en als de band net zo groeit als met Overmars en ten Hag kan dit goed uitpakken. Het zal allemaal wel tijd nodig hebben, maar ik denk dat het een slimme zet is van Overmars. Nu afwachten welke spelers hij weet te porren. In ieder geval wordt Antwerp en de Belgische competitie nu veel leuker om te volgen voor de Nederlanders.. Ik ben benieuwd, we gaan het meemaken!

Dit zou wel eens een goede match kunnen zijn. Racing Genk is te braaf voor een trainer als v Bommel.

Kennelijk houdt Overmars wel van een gokje. want Van Bommel is natuurlijk alles behalve een zekerheid gebleken als trainer/coach.

Overmars mag van geluk spreken dat ie sowieso nog ergens emplooi heeft gevonden. Die gast moet bij elke club geweigerd worden.

Ongelooflijk. Eerst zelf lachend de imagoschade omarmen met Overmars en nu sportief de lachers op de hand krijgen? Zou me niets verbazen als Quincy Promes en Rai Vloet volgend jaar ook in Antwerpen spelen, want ze lijken daar weinig oog te hebben voor wat er in de buitenwereld gebeurt. Hoe haal je het in je hoofd om Van Bommel je ambities toe te vertrouwen na zijn debacles bij PSV en Wolfsburg? Dit lijkt wel een mop!

17 mei 2022 om 01:13

Begrijp de link tussen Van Bommel en Promes/Vloet niet. Van Bommel heeft nooit strafbare feiten gepleegd. Verder denk ik dat Van Bommel een goede trainer is alleen is zijn eigenwijsheid & controlfreak zijn grootste valkluil.

17 mei 2022 om 10:08

Die link probeer ik ook niet te maken. Wat ik bedoelde te onderstrepen is dat Antwerp totaal geen notie lijkt te hebben van de imago's die hun nieuwe aanwinsten hebben. Dat er nog vers een onderzoek in gang is gestart tegen Overmars en zijn grensoverschrijdend gedrag hield ze niet tegen. En dat Van Bommel natuurlijk helemaal geen trainer is, een narcistische luis in de pels voor een betaald voetbalorganisatie is gebleken en iedereen die niet gelijk voor hem is als tegen hem beschouwd geeft daar ook geen red flags. Gekscherend voeg ik eraan toe dat in dat licht Promes en Vloet ook kandidaat zouden kunnen zijn met hun achtergrond.

Hmmm, heb hem niet tevolged in de Eredivisie..
Probleem is dat de de eigenaar van Antwerp enkel een top3 wilt en/of beker.. Hij investeert enorm (stadion, jeugd, complex, spelers) en wilt rendement.
Laten we hopen!

Had dit niet verwacht, geen idee of het goed uit gaat uitpakken, ben benieuwd 🤔

Valt me toch een beetje tegen van Mark. Dan weten we ook meteen waar hij staat in deze kwestie. Het zal wel weer om geld gaan.

17 mei 2022 om 19:19

Welke kwestie? Moet hij dan een aanbieding afwijzen omdat Overmars toevallig bij dezelfde club werkt?

17 mei 2022 om 20:19

Hij had toch ook een aanbieding van Genk? Dan vind ik dit zeker een aparte keuze ja. Persoonlijk zou ik liever werken voor een baas die niet zo'n dingen gedaan heeft.

2400 stemmen en 50% vindt van Bommel een goede trainer🤔. Toch bijzonder. Praktisch geen prijzen en overal met ruzie weg.

Overmars waagt een gokje. Benieuwd of vBommel het tij kan keren en deze klus wel met succes kan gaan klaren. Wat is het doel daar bij Antwerpen voor komend seizoen eigenlijk?

Lijkt me echt een geweldige klus voor Van Bommel. Wordt echt een mooi project daar in Antwerpen. Hopelijk kan ik zelf ook snel weer eens gaan kijken.

Zou mooi zijn als ze succes gaan beleven bij Antwerpen, zowel voor van Bommel als voor Overmars. Ben heel benieuwd

Waarom zou v Bommel het nu goed doen. Was bij psv matig. Bij Wolfsburg. Soort Frank de boer.

Laat me graag verrassen. Maar iets zegt me dat het karakter van van Bommel weet in de weg gaat staan. Die jongen heeft een enorme winnaars mentaliteit. Is gewend om in de absolute top te werken. Overmars moet echt zorgen dat alles top geregeld wordt daar dan heb je kans. Valkuil van van Bommel is dat hij zich overal tegen aan gaat bemoeien. Misschien moet hij zijn schoonvader maar af en toe laten invliegen. Net zoals van Bronckhorst toen met Advocaat deed.

Van Bommel, wat een grap. Die man heeft een groter ego dag heel Antwerpen te samen. En nog niets bewezen als trainer. Als daar de resultaten gaan tegenslaan, dan heeft hij binnen de kortste keren ruzie met de harde kern. Ik hoop dat Overmars weet wat hij doet.

Ik vind het een goede keuze van Overmars. Geef die Van Bommel nog een kans. Hij is toch niet echt Frank de Boer dat hij al afgeschreven is?
Hij is nog jong voor een trainer en moet nog veel leren denk ik. Nou gun hem dat gewoon...
Je mag je eigen mening hebben maar het is wel verkeerd om iemand bij voorbaat af te schrijven. Zelfs iemand die in de Pro League gaat. Niet zo'n goeie competitie vind ik. Die competitie moeten ze ook anders opstellen vinden jullie niet. Gwn met 18 clubs. Dat werkt toch beter?

Ik ben heel sceptisch betreffende zijn keuze. KV Mechelen pakt het hier beter aan door in zee te gaan met Danny Buijs.
Ik ben benieuwd welke Nederlandse coaches nog zullen volgen naar Belgiã«

Slim van Van Bommel om op Overmars' verzoek in te gaan. Na twee weinig succesvolle avonturen is het ideaal een TD achter hem te hebben die hem bijna op persoonlijke titel had, die nog wel drie keer nadenkt voordat hij ontslagen zal worden en er ook voor gaat liggen als de eigenaar of een evt. vijfde colonne Van Bommel eruit wil werken. Zeker wanneer als die TD een (professionele) reputatie heeft die van een topniveau is; Overmars' reputatie en zijn commitment aan hem zijn echt de verzekeringspapieren van Van Bommel om het ergens eens wat langer vol te houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FreyAanvaller3924
B. ManuelAanvaller345
J. ButezKeeper400
K. MiyoshiAanvaller251
V. FischerAanvaller183
B. NsimbaAanvaller10
J. BatailleVerdediger300
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

272 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren