Opmerkelijk snel vertrek eigenaar Go Ahead Eagles; Ajax wordt genoemd

Maandag, 16 mei 2022 om 21:05Tim Cozijnsen • Laatste update: 22:44

Go Ahead Eagles-eigenaar Alex Kroes heeft zijn vertrek bij de club aangekondigd. Kroes tekende in 2019 in Deventer en had als doel gesteld om van Go Ahead Eagles de veertiende club van Nederland te maken. Op de clubsite vertelt Kroes dat er 'andere uitdagingen' op zijn pad zijn gekomen en hij zich gaat richten op een van die kansen. “Ik kan me zo voorstellen dat dit bericht de nodige mensen zal verrassen.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

4 reacties (laatste reactie door martijn r)

Jammer voor Kowet. Consortium van aandeelhouders lijkt me stuk beter dan eenling als eigenaar. Bovendien had hij aardige plannen waardoor je stappen kunt maken. Maar de mens is altijd op zoek naar meer en beter, grotere uitdagingen. Toch lastige geschiedenissen met dat eigenaarschap van bedrijven en privé personen. Voor groei van clubs buiten top 4 lijkt het haast enige manier om structureel aan te haken. Maar de voorbeelden zijn niet zo heel vrolijk. Zelfs Utrecht wordt toch tamelijk dramatisch verhaal zo onderhand als je naar euro’s versus rendement kijkt en ik hou mn hart vast voor Vitesse de komende jaren.

"structureel de veertiende club van Nederland te worden."

Wat een dom idee om je de kosten van een vergroot stadion op de hals te halen om de veertiende club te worden. Dat betekent evengoed dat wanneer je een slecht jaar hebt je maar twee plekken lager dan je "rang" hoeft te eindigen of je kan al weer degraderen. Dit soort onrealistische en risicovolle ambities hebben echt de potentie dit soort provincieclubs helemaal te verzieken voor de komende acht jaar. Blijf eerst eens drie jaar in de Eredivisie en ga dan eens heroverwegen...

17 mei 2022 om 07:48

Lekker roepen op basis van summiere informatie. De uitbreiding is al gedeeltelijk voltooid (verhogen Leo Halle en hoofdtribune). De andere 2 tribunes staan al jaren te wachten op dezelfde behandeling. De kosten die dit met zich mee brengt worden elk jaar gedeeltelijk opgenomen in de begroting. Verantwoord sparen dus. Eagles is al jaren een van de, zoniet de financieel gezondste club van Nederland.

17 mei 2022 om 18:07

En ook niet onbelangrijk het stadion is altijd uitverkocht, zelfs bij degradatie kan gae makkelijk rekenen op 8000 seizoenskaart houders. Er is gewoon vraag naar simpelweg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.NEC38-14
12.FC Groningen36-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RommensMiddenvelder342
I. LidbergAanvaller324
F. RossAanvaller70
S. OzturkAanvaller00
N. HengelmanKeeper00
S. JansenKeeper00
J. SchuurmanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren