Feyenoord verklaart uitdelen van eerste profcontract aan Shaqueel van Persie

Maandag, 16 mei 2022 om 18:50Mart van Mourik • Laatste update: 18:57

Shaqueel van Persie heeft zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De vijftienjarige aanvaller van Feyenoord Onder 16 zette maandagmiddag in De Kuip zijn handtekening onder een overeenkomst die hem tot medio 2025 aan de Rotterdammers verbindt.

Van Persie, zoon van voormalig Feyenoord-spits en huidig jeugdtrainer Robin van Persie, is trots dat hij bij Feyenoord zijn eerste profcontract heeft getekend. “Omdat ik al sinds mijn tiende jaar bij de club speel is deze dag extra speciaal voor mij”, vertelt Van Persie op de clubsite. “Feyenoord voelt voor mij als een soort tweede huis. De supporters, het stadion, alles is hier gewoon prachtig. Mijn droom is uiteindelijk om in De Kuip te spelen en het daar goed te doen.”

“We zijn als club zeer tevreden over de ontwikkeling die Shaqueel bij Feyenoord doormaakt”, voegt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord, eraan toe. “Hij is inzichtelijk sterk, beschikt over een uitstekende winnaarsmentaliteit, maakt gemakkelijk doelpunten en laat tijdens trainingen en wedstrijden zien een echte leider te zijn. Het ondertekenen van zijn eerste contract is voor hem dan ook een mooie beloning”, aldus Coolen.

Sinds de zomer van 2017 is Van Persie actief in de jeugdopleiding van Feyenoord. Eerder voetbalde de vleugelaanvaller al in de jeugdopleidingen van zowel Fenerbahçe als Manchester City, toen hij met zijn vader meereisde tijdens diens periodes in Turkije en Engeland. Bij Feyenoord Academy is de linkspoot op dit moment bezig aan zijn vijfde seizoen, terwijl hij aanvoerder is van Feyenoord Onder 16.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door bereta)

En nu hopen dat hij op het niveau van senior komt te spelen...

16 mei 2022 om 19:00

Bah bah wat een vies wereldje.. ons kent ons..moet hij niet gescout worden zoals ieder ander spelertje? Nee, natuurlijk niet! Hij draagt de naam van.. Alles eraan doen om hem tevreden te houden en dan interesseert het mij niet eens of hij goed is of niet. Zelfde geldt voor zoon VDV, toevallig speelt waar vader traint!! Dit is gewoon mijn mening

16 mei 2022 om 19:09

Wat een gejank. Iemand roept bij een artikel van de zoon van RvP dat die hoopt dat die net zo goed wordt. Als er stond Pietje dan had die vast hetzelfde geroepen. Stel je aan ofzo.

16 mei 2022 om 19:23

Misschien zou je eerst eens beelden van hem moeten bekijken voor dat je zo’n kansloze reactie plaatst. Bekijk even zijn doelpunt tegen Ajax. Deze jongen absoluut talent. Of hij het redt kan je op deze leeftijd nooit zeggen.

16 mei 2022 om 19:25

Ja het zal allemaal wel.. naïeve gasten zijn jullie daar.. mijn mening zeg ik toch.. is RVP heilig ofzo??

16 mei 2022 om 19:27

Moet hij niet gescout worden zoals iedereeen? Kan ik mijn zoon, buurjongetje neefje broertje ook op 10 jarige leeftijd inschrijven bij Feyenoord dan?

16 mei 2022 om 19:36

Als ie een beetje kan voetballen, is ie van harte welkom.

16 mei 2022 om 19:45

Candela heeft wel een punt, had zij n vader gene Van persie geheten en anonieme achternaam gehad had echt niemand naar hem omgekeken hoor...

16 mei 2022 om 19:48

Njfromvol meeste kinderen barsten van het talent maar hebben die geluk niet dat ze toevallig worden ontdekt waardoor ze niet die stap kunnen maken. of een zoon zijn van een bekende ex voetballer..

16 mei 2022 om 19:48

@32candela

Iedereen kan zich aanmelden bij Feyenoord. Of al die kinderen de testdagen doorkomen en daadwerkelijk in de opleiding worden opgenomen, is een ander verhaal.

Stel je toch niet zo verschrikkelijk aan en geniet van het feit dat er een ventje rondloopt met potentie. Of hij zo ver komt als zijn vader? Die kans is extreem klein natuurlijk.

16 mei 2022 om 19:50

Haha, kansloos. Is niet een familie bedrijf waar je je zoontje kan laten lanterfanteren. Je kan voetballen of niet, kan je niet faken.

16 mei 2022 om 19:52

Tsjah dat is toch overal zo? Met een kruiwagen kom je ergens sneller binnen niet alleen in de voetbalwereld

16 mei 2022 om 19:53

Ze hebben bij Feyenoord gewoon openbare testdagen hoor en als Piet de Vries of Samir El Abdalloui echt talent heeft dan worden ze gewoon aangenomen door Feyenoord

16 mei 2022 om 19:54

luanda12 ongetwijfeld kan de zoon van hem voetballen, dat is he punt niet, punt is dat die omdat ze geen achternaam hebben van een bekende voetballer dat die niet gescout worden en niet die eerlijke kans krijgen..

16 mei 2022 om 19:57

Hahaha ik moest vreselijk lachen om die droge reactie van je NJfromVOL, waar die Candela zich druk om maakt zeg? Misschien met het verkeerde been uit bed gestapt. 😅

16 mei 2022 om 19:58

Het zal vast dat je meer kansen krijgt als je vader profvoetballer is geweest, maar op deze leeftijd doet dat er echt niet meer toe hoor. Shaqueel is gewoon één van de beste spelers van zijn generatie. Dus stel je niet zo aan.

16 mei 2022 om 20:00

@aqua wat een onzin. Dus alleen omdat hij zijn achternaam heeft, anders was hij niet gescout? Hoe zit het met alle andere spelers die geen vader hebben die op niveau hebben gespeeld, hoe kan het dat zij wel gescout zijn? Mensen doen net alsof dit soort jongens niet kunnen voetballen maar gewoon worden aangenomen en een contract krijgen zonder ook maar iets te laten zien.

16 mei 2022 om 20:00

Aqua1, zoals meerdere al hebben gezegd ben je onzin aan het uitkramen. Qua directe scouting zullen ze misschien een streepje voor hebben maar op testdagen wordt er echt niet naar bekende achternamen gekeken.

16 mei 2022 om 20:01

Ik moet je wel een beetje gelijk geven.

Talent heb je echt wel nodig, maar een bekende naam zet de deuren makkelijker en sneller open.

16 mei 2022 om 20:14

Vind je dat ook niet van de Kluiverts dan? Die teren toch ook alle 4 op “de achternaam” van papa terwijl ze alle 4 helemaal niet zo bijzonder zijn?

16 mei 2022 om 20:18

Maar die deur gaat vervolgens weer net zo snel dicht als je geen knikker raakt. Voordeel van een voetbalgezin is dat er van huisuit wordt meegekregen wat topsport betekent. Niet iedereen pikt dit op, maar gaan alle bashers nu ook roepen dat Max alleen maar een stoeltje bij Torro Rosso / RB heeft gekregen vanwege zijn vader?

16 mei 2022 om 20:27

heb je hem weleens zien spelen?

je mening is niets waard zonder feitelijke onderbouwing, maar dat heb je vast al eerder gehoord...

16 mei 2022 om 20:29

war versta jij onder 'gescout moeten worden'?

het is geen wet ofzo he... als het zoontje van de schoonmaakster goed genoeg is, mag die dan wèl bij dezelfde club als zijn moeder voetballen?

16 mei 2022 om 20:38

Kan hij niet gewoon goed voetballen en is hij gewoon beter dan je zoon, buurjongetje, neefje of broertje... daley blind speelde ook bij United omdat papa Danny was toch en Ronald Koeman kwam ook alleen maar bij Barcelona omdat papa Martin zo een geweldig talent was.... Jezus man

16 mei 2022 om 21:55

Man man man, ik kan al raden wat Candela en Aqua voor mensen zijn. Slachtoffertjes. Luister je krijgt kansen of je zorgt zelf dat je de kans krijgt. En ja, de ene krijgt ze wat makkelijker dan de andere omdat ze iemand kennen.....nou en! Het leven is niet eerlijk, maar dan is het niet meteen een vies wereldje.

16 mei 2022 om 22:42

Als dat het vieze is aan het wereldje.. Zo werkt het overal. Is het eerlijk: niet helemaal, is het leven eerlijk: helemaal niet.

Valt er wat voor te zeggen: jawel. Er zijn vele voorbeelden van voetballers (van verschillende generaties) uit dezelfde bloedlijnen. Daarbij groeit de zoon van op in een sportklimaat en leert ie van z'n vader. Heeft dus hoogstwaarschijnlijk al een voorsprong op de rest en is al bekend bij de club. Dat pappie er dan voor zorgt dat ie kan instromen bij de Fjes is toch logisch. Daarbij is het handig qua vervoer en bindt je pappie aan de club. Jochie voelt zich thuis, pappie trots, club blij, iedereen blij.

16 mei 2022 om 23:15

Dat gevoel had ik ook bij Shaqueel, zal vast bij feyenoord spelen omdat het een zoon is van. Maar ik heb hem zien spelen in de jeugd.
Heeft goed inzicht en is echt een slimme speler met een herkenbaar schot.

17 mei 2022 om 00:34

Die jongen speelt ook in de jeugd van Oranje. Neem aan dat je daar niet geselecteerd wordt om je naam.

Betreft jeugdopleiding van Bvo's is idd een vies wereldje en keihard. Ook daar ben je afhankelijk door wie je gescout bent en hopen dat je geen blessures oploopt, want voor jou 10 andere.

17 mei 2022 om 07:08

@32candela ach ja toen ik als 5 jarig jochie wilde gaan voetballen begon ik ook bij de club waar mijn vader speelde. werd ook niet raar door de anderen aangekeken omdat mijn vader in het eerste speelde

17 mei 2022 om 07:18

Haha wat enorm triest al die vooroordelen van mensen die hem nog nooit hebben zien spelen. Shaqueel is topscorer van de O16 competitie waar hij met Feyenoord bovenaan staat. Scoorde afgelopen weekend nog de winnende goal tegen Ajax in de mini-klassieker en is jeugdinternational van Oranje.

17 mei 2022 om 10:25

@32candela
Het interesseert je niet of die kan voetballen of niet. Waarmee je indirect aangeeft niet te weten wat zijn voetbal capaciteiten zijn.
Als Shaqueel niet goed genoeg zou zijn had hij geen contract gekregen. Heeft niks te maken met zijn vader.

16 mei 2022 om 19:22

Erger vind ik dat online nog steeds filmpjes automatisch afgespeeld worden.

En op de app te slecht hoe dit werkt. Geen notificaties, lastig als je wilt bewerken.
Soms plaats je reactie en wordt niet eens gepost... Moet je opnieuw typen

16 mei 2022 om 20:02

Maar live meepraten mag de grootste shitshow blijven. Naast voetbalprimeur, dan.

16 mei 2022 om 20:53

Weet ook echt niet waar dat niveau 3 voor staat. Aantal Posts ofzo? Niet voor de looptijd van je account, want ik ben al even lid maar post niet zoveel. En de kwaliteit van de posts vraag ik mij ook af als ik een aantal van de reacties op die artikelen zie

16 mei 2022 om 21:08

Vrij begrijpelijk omdat met name nieuwe accounts (met dus te weinig punten voor niveau 3) nogal eens bedenkelijke comments plaatsen bij 'controversiële' onderwerpen. Ik ben het met je eens dat er zo nu en dan te kritisch wordt gekeken naar welk niveau je 'nodig' hebt om te mogen reageren op een artikel. Echter, als je (flink) wat minder punten hebt dan 75, waar je mee begint, dan doe je simpelweg ook echt iets niet goed.

Kan die ook een beetje ballen? Of teert hij vooral op zijn naam?

16 mei 2022 om 19:04

Prima. Al zegt het helemaal niets over waar hij over 3 of 4 jaar zal staan. Net zoals bij de meeste anderen. Maar misschien krijgt ie wat meer interesse of kansen door naam en netwerk. Ook goed, zo werkt het overal

16 mei 2022 om 19:05

Afgelopen weekend de klassieker beslist. Enige doelpunt van de wedstrijd van zijn voet. Daarnaast zijn er ook wat doelpunten te vinden op youtube.

16 mei 2022 om 21:47

@genieterr

Wel bij de les blijven, het doelpunt kwam van zijn hoofd 😉

16 mei 2022 om 19:08

Kan absoluut voetballen. Qua techniek ook echt veel gelijkenissen met z'n vader. Speelt een jaartje hoger en moest dit jaar vooral fysiek echt wennen. Ondertussen echt gewend, fysiek gegroeid en bovendien keihard gewerkt en dat zie je ook weer terug in z'n spel en statistieken. Nee, dit contract heeft hij echt zelf afgedwongen.

16 mei 2022 om 19:09

Die kan wel ballen. Mooie techniek. Tijdje geleden nog doelpunt van de maand van Feyenoord gescoord. Is op YouTube te vinden.

16 mei 2022 om 20:30

tis een smaakmaker, er zijn genoeg beelden.

16 mei 2022 om 22:12

Jazeker. Traint ook fcking veel met zijn vader. Dat helpt uiteraard echt enorm

Benieuwd of hij zijn naam waar kan maken. Als je beelden van hem ziet is het qua (loop)stijl echt zijn vader.

Groot talent met de juiste genen, hopelijk kan hij zichzelf zo blijven ontwikkelen zonder steeds vergeleken te worden met zijn vader.
Maar zit een goede kop op hoor dus hopelijk toekomstige topper

Mooie dag voor zo’n jongen 👍🏻

Maar ach wat begin ik mij oud te voelen haha. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat jongens als Van Persie (sr.), Sneijder, Robben en Van der Vaart (sr.) mochten debuteren in Oranje.

Ook bij de jeugd van Manchester City? Moet dat niet die andere PL club uit Manchester zijn? Edit: zie net inderdaad dat het bij City was. Apart als je vader bij United speelt

16 mei 2022 om 19:49

@Tygo82

Zeker niet. Toen van Persie sr. bij United speelde, speelde zijn zoon in de jeugd van City. Dit gebeurt trouwens vaker bij spelers van United (volgens mij Neville ook).

Zijn vader vermogen in stand houden,vriendjes politiek.

Jaaaa ons kent ons hij heeft een wit kleurtje dat mag geen privileges hebben !

Het is vrij duidelijk dat hij veel voordelen heeft gehad door de naam van zijn vader, maar het schijnt nu ook echt een talen te zijn. Ik heb hem 2 jaar terug op een internationale tornooi zien speler. Ik zag toen geen groot talent, maar volgens de kenners heeft hij dit jaar grote stappen gemaakt, dus we gaan het zien.

Van wat ik heb gezien lijkt hij in zijn spel niet op zijn vader. Heeft niet de techniek in de kleine ruimte of het balgevoel van Robin. lijkt wel die handigheid te hebben in de box en een neusje voor de goal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1687 fans
Aanvaller, 38 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren