Wormuth ‘stomverbaasd’ door plotseling ontslag: ‘Nooit enig signaal ontvangen’

Maandag, 16 mei 2022 om 17:28Tim Cozijnsen • Laatste update: 09:28

Frank Wormuth 'betreurt' zijn plotselinge ontslag bij Heracles Almelo. Wormuth en de Almelose club gaan per direct uit elkaar. Dat besluit volgt uit gesprekken die tussen de club en de Duitse trainer zijn gevoerd. Wormuth zou na afloop van dit seizoen al vertrekken naar FC Groningen, maar er bestaat in Almelo onvoldoende vertrouwen om met de 61-jarige oefenmeester de play-offs voor lijfsbehoud in te gaan. Volgens Roderik van Kerkhof, zaakwaarnemer van Wormuth, zagen zij het besluit allebei niet aankomen: "Wij hebben nooit enig signaal ontvangen", reageert Van Kerkhof tegenover TC ubantia.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door zlatan65)

Verschrikkelijke paniekclub met nepgras.
Wormuth verdient meer respect

16 mei 2022 om 18:15

Hij zou toch al vetrekken. Ik snap best dat ze op dit punt alles op alles zetten om de selectie een schok effect te geven. Ik vind het apart maar begrijp ergens wel waarom ze dit doen, Er staat enorm veel op het spel

16 mei 2022 om 18:20

Heb je gezien wat voor resultaten Heracles de laatste weken heeft gehaald? Die hebben van 3 degradatiekandidaten verloren waardoor ze nu zelf op het randje staan. Op deze manier zouden ze het wss niet gaan redden. Een andere trainer bied ook geen zekerheid maar is een logisch laatste redmiddel. Plus Wormuth zou toch al vertrekken. En ja je moet.respect voor hem hebben, maar dat betekent niet dat je hem moet laten zitten als het duidelijk heel slecht gaat en degradatie op het spel staat. Vrij logische keuze van Heracles, al hoop ik alsnog dat ze degraderen.

16 mei 2022 om 19:58

Wat wil je nou met Gilissen die heeft ook bij NAC na de kloten geholpen

16 mei 2022 om 20:54

Ik hoop dat Heracles eruit gaat. Slappe clubs sinds Jan Smit weg is en dat kunstgras is schandalig

Ach ja, er zit weer zo'n hopeloze TD die een rotselectie heeft neergezet en nu zal hopen op een uitgehold "schokeffect" om zich met de hakken over de sloot te handhaven. Maar laten we ondertussen even naar Willem II kijken. Hebben het vorig jaar geflikt met Petrovic die in de zomer daarna al zag dat het hopeloos was zonder versterkingen. Proberen het nu doodleuk opnieuw maar donderen er uit. Zo'n schokeffect is geen beleid, je bouwt er niks mee op. Het is hopen op wat geluk. Zelfs al handhaaf je je, is er geen goede basis volgend jaar succesvoller te zijn.

Neem nou Emmen. Zijn gewoon gedegradeerd, hebben fatsoenlijk beleid gevoerd en keren meteen terug. Omdat ze bij die club begrepen dat dat eens kan gebeuren en niet overdreven in paniek zijn geraakt. Als je nu als Heracles er volgend jaar wel uit vliegt ga je zo Roda, NAC en nu Willem II achterna. Het wanbeleid gaat je opbreken dan waardoor je een snelle terugkeer kan vergeten.

16 mei 2022 om 17:43

Even over Petrovic. Die wilde dolgraag door bij Willem2 alleen Willem2 niet met hem en dat had niks met de selectie te maken dat hij er niet meer zat. Willem2 wilde wat anders (Grim) wat hun goed recht is. Emmen bleef rustig want het wist we kunnen degraderen dat zouden meer clubs moeten doen.

16 mei 2022 om 17:50

Er is veel mis met het transferbeleid van Willem II de afgelopen twee seizoenen, maar de trainerswissels waren allemaal volkomen logisch. Adrie Koster mocht lang blijven zitten, maar op een gegeven moment houdt het op en uiteindelijk is die wissel goed uitgepakt. Vervolgens trekken ze in de zomer Grim aan, volgens mij was iedereen het er toen over eens dat dat een geweldige keuze was. Petrovic is toch niet iemand waar je je op lange termijn wil verbinden? Grim leek dat wel te zijn. Uiteindelijk presteert Grim slecht (zelfs als je rekening houd met de matige selectie) en wordt hij terecht vervangen door Hofland, wie veel meer uit deze groep haalt en naar alle waarschijnlijkheid aanblijft.

16 mei 2022 om 17:57

Sorry hoor, maar je kan toch niet zeggen dat wanneer je de laatste 16 maanden drie verschillende trainers hebt gehad interims niet meegerekend dat fatsoenlijk beleid is? Jullie laatste drie trainers hebben het gezamenlijk nog minder lang uitgehouden dan de laatste drie trainers van trainers kerkhof Watford samen...

16 mei 2022 om 19:53

Oke, dus je hebt zojuist niet gereageerd op ook maar één van de argumenten die ik aandroeg. Ik geef je context en jij zegt: kan mij die context schelen, ik heb al een mening.

16 mei 2022 om 18:26

Lekker makkelijke conclusie. Als Vloet nooit met alcohol op het verkeer in gestapt was dan was Heracles er met gemak in gebleven. Sierhuis en Blaswich die een groot deel van het seizoen geblesseerd zijn. Het zit ze ook niet echt mee.

Verder vind ik je verhaal ook niet echt sterk. Natuurlijk had deze man wat mij betreft best mogen blijven want hij heeft het volgens mij best wel laten zien een lange periode. Maar als ze door een schokeffect in de eredivisie blijven is dit wel degelijk een goede basis voor volgend seizoen. Ik begrijp deze kritiek ook niet echt. Heracles speelt volgens mij al 20 jaar eredivisie voetbal en voor zover ik me kan herinneren zijn daar weinig trainers gesneuveld.

Blij als ze degraderen, affectie tegen die club, dat kunstgras en vooral de houding erom heen 🤢

16 mei 2022 om 18:46

Je bedoelt aversie, denk ik?

16 mei 2022 om 20:26

Klopt, mijn excuses. Zat ondertussen uitgebreid van de faciliteiten gebruik te maken. Dit stuk werkte gelukkig mooi mee😜

Alleen om die kunstgrasliefhebberij van ze mag Heracles van mij wel degraderen (kan de ED BV / KNVB vanaf volgend seizoen ook misschien echt gras als voorwaarde voor deelname invoeren). Daarnaast toonde de club zich weinig empathisch in de zaak Vloet. Maar het omslaan van een succesvolle trainer, een gentleman en een boegbeeld als Wormuth is wel de druppel. Waardeloos om zo met je mensen om te gaan. Enkeltje KKD graag!

16 mei 2022 om 17:42

Is succesvolle trainer wel een juiste omschrijving als je met Heracles 16e eindigt? Betreft kunstgras helemaal eens, lachwekkend dat de KNVB die regel niet gewoon invoert.

16 mei 2022 om 17:48

9e, 10e en 12e geworden met Heracles. Met hoe weinig budget er is, is zeker p9 en p10 geweldig van hem. Dit seizoen is het gewoon klaar, te weinig kwaliteit voor directe handhaving. Ik hoop dat Heracles eruit vliegt, wanbeleid mag nooit beloond worden. Om nog maar te zwijgen over kunstgras, Rai Vloet, het meppen van een Twente speler in de derby. Ajuu Heracles en welkom terug ADO hoop ik.

16 mei 2022 om 17:52

Drie seizoenen op een rij met een kleine begroting in het linkerrijtje geeindigd. Daarbij spelers beter gemaakt, de nodige miljoenen verdiend en vooral in de eerste jaren ook leuk voetbal gespeeld. Heeft ook wat memorabele wedstrijden gecoacht (ik denk zo snel aan de knappe zeges en remises tegen Ajax). Uiteindelijk is dit opportunisme van de bovenste plank. Heracles verliest drie wedstrijden, waarbij ze zeker twee ook zomaar hadden kunnen winnen. Dan tik je al de playoffs (bijna) aan.

16 mei 2022 om 17:54

FC Eindhoven*

16 mei 2022 om 17:55

@ajaxf1, Zijn vorige prestaties hebben toch niks te maken met het huidige seizoen? Ik vind het een beetje een dooddoener om te zeggen over laag geklasseerde teams dat ze een kut elftal hebben. Is dit elftal zo slecht dat je onder RKC, Go Ahead, Fortuna en Sparta moet eindigen? Ik denk van niet namelijk. Heeft 3 jaar prima gepresteerd maar 16e is gewoon echt slecht. Daarmee zeg ik niet dat het ontslag slim is en dat ik de woorden van @gomes1psv niet begrijp. Ben het ermee eens, maar 16e is echt te mager met Heracles.

16 mei 2022 om 17:56

@Suarez7, Wat is dat nou weer voor argument dat ze zomaar hadden kunnen winnen? Ze hebben ze volgens mij verloren en tikken de playoffs aan, om degradatie wel te verstaan.

16 mei 2022 om 18:15

Het is toch hartstikke opportunistisch. De verschillen zijn klein, die selectie is zeker niet beter dan die van Sparta, RKC, Fortuna en Willem II en met heel veel pech valt het balletje verkeerd. Dat maakt je toch niet opeens een slechte trainer?

16 mei 2022 om 18:40

Vind de selectie van Heracles toch zeker niet beter dan Sparta en co. Gelijksoortig niveau, soms kan het balletje dan eens verkeerd vallen. Zeker met een seizoen waarin alles zo dicht bij elkaar zit. Strijd om P8 en degradatie duurde in primcipe tot de laatste minuut van de laatste pot.

16 mei 2022 om 18:04

Kunstgras liefhebberij? Ze kunnen niet anders anders kost het ze gigantisch veel geld, ten cate de vroegere shirtponsor is namelijk een fabriekabt van kunstgras..

16 mei 2022 om 18:11

Dan zoeken ze een nieuwe hoofdsponsor, kunstgras hoort niet in het topvoetbal.

16 mei 2022 om 18:36

@sociomasia, sterker nog: Vooral dankzij de competietievervalsende kunstsprieten heeft de club uit Almelo jarenlang boven zijn nivo gespeeld. Het is de hoogste tijd dat Heracles Almelo inziet dat ze niet door kunnen gaan met kunstgras.

16 mei 2022 om 20:23

Ja, dus? Is toch hun eigen keuze? Veel voetballiefhebbers buiten Almelo, waaronder ik, hebben helemaal geen begrip voor die 'verzachtende omstandigheid.'

Stomverbaasd nog wel. Op de broek krijgen van degradatiekandidaten Sparta, RKC en Willem 2, waardoor je nu nacompetitie moet gaan spelen. Dan lijkt het me meer dan terecht dat ze iemand anders gaan zoeken.

16 mei 2022 om 17:50

Tja, maar of dat zo handig is op dit moment…. Hangt nogal wat vanaf…

Belachelijk, het siert Wormuth dat hij niet reageren wil om geen onrust te veroorzaken.

16 mei 2022 om 17:57

Volgens mij in echte gentleman die dinge binnekamers houdt

Tja, al had je Guardiola of Klopp voor deze groep gezet, was het niet beter gegaan. Maar is lastig kijken met oogkleppen op.

Dat ku(ns)tgras is KKD divisie waardig. Kan niet wachten. 😊

Hopelijk is die kunstgrasclub volgend seizoen in de KKD te bewonderen....

Even zo der gekheid, er was in heel Nederland toch wel een betere trainer te vinden dan deze. Is de fc mooi mee in de aap gelogeerd

16 mei 2022 om 18:42

P9,10 en 12 met Heracles afgelopen 3 jaar. Uitstekende prestaties en verdient een stap hogerop bij een club met meer mogelijkheden, Groningen is een uitstekende optie dus.

Tja dit seizoen had Wormuth gewoon echt een gigantisch lastige klus, omdat er zoveel spelers zijn weggevallen. In de eerste seizoenshelft raak je Vloet, Sierhuis, Burgzorg en Azzaoui kwijt, waardoor je je hele aanval kwijtraakt en ook een aanzienlijk groot deel van je doelpunten. Als je dan met Bakis, Laursen, en Basacikoglu verder moet, lever je gewoon heel veel kwaliteit in. Hansson en Ouahim zijn nog wel versterkingen gebleken vind ik, maar zijn ook nog niet op het niveau van de oude aanval. Verder raak je dan ook nog je eerste keeper en captain kwijt aan een blessure en speel je in deze cruciale fase ook al een lange tijd zonder Kiomourtzoglou. Ik ben het vaak niet eens met keuzes van Wormuth, maar de opgave was gewoon immens lastig. Als je dan ook nog in een situatie komt waar 34 punten niet genoeg is heb je ook wel pech. Bovendien hebben ze gister ook gewoon ontzettend veel pech gehad. Ouahim bij 0-0 onderkant lat niet erin. Bij 1-0 achter een 500% penal niet gekregen. Het zit gewoon allemaal even tegen, maar in de nacompetitie is alles nog mogelijk. Wormuth succes bij Groningen en bedankt voor de mooie jaren!

Blijft raar hoe deze man gisteren twee minuten voor tijd al ging schudden bij Steijn. Ondanks dat gun ik Heracles nu echt de degradatie, na zo’n actie!

Ik begrijp de bestuurders van Heracles, maar
- het is erg dom om een schokeffect nu proberen teweeg te brengen. De spelers zullen juist van slag zijn of ze willen of niet. Als er nog een aantal wedstrijden te spelen waren dan zou het misschien kunnen werken.
Voorwaarde is dan wel dat de vorige trainer direct of indirect schuldig was aan de slechte reseulaten, zoals Fraser bij Sparta
- het tekent de onvolwassenheid van de bestuurders. (nou maar hopen dat het jonkies zijn en geen oude rotten zoals Smit)

Een paar jaar terug werd de degradatie van FC Twente gevierd door de supporters van Heracles alsof ze kampioen waren. Tja, karma is a b*tch. Lekker gaan voetballen in KKD, daar horen clubs ook thuis met kunstgras.

16 mei 2022 om 19:06

En dan voelen ze zich ook nog de gebeten hond dat wij hier nu plezier van hebben. Iets met bal en kaats

De reacties hier.. mijn god wat een negatieve gevoelens dragen mensen elke dag met zich mee..

@FCT-Tuulk, ik kan me ook nog dondersgoed de jubelende en haatdragende berichten vanuit de Heracles-aanhang herinneren toen FC Twente in 2018 degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Want, trompetterden ze luidkeels, Heracles Almelo had zijn zaakjes wel financieel op orde. Hetgeen ongetwijfeld het geval was. Terwijl Heracles aan het einde van dat seizoen op een mooie 10e plek stond in de Eredivisie. Gemakshalve wordt daarbij vergeten dat de club uit Almelo zijn mooie klasseringen met name te danken heeft aan het spelen op competitievervalsend en voetbalverziekend kunstgras. Het kan, vind ik persoonlijk, helemaal geen kwaad voor een betaald voetbalclub om eens minimaal een jaartje op een lager niveau te spelen. Dat biedt de mogelijkheid om zaken die niet goed gaan, te veranderen of te verbeteren.

In Enschede gaat de vlag uit wanneer Heracles degradeert. En vanwege het kunstgras, ook ver buiten Twente. Die antipathie vanuit Enschede heeft Heracles volledig aan zichzelf te wijten. Tot niet zo lang geleden was de Twente supporter helemaal niet zo haatdragend richting Heracles. Omgekeerd was dit vele malen erger. Maar gezien alle akkefietjes rondom de Twente- Heracles wedstrijden en de euforie in Almelo toen Twente degradeerde is dat sentiment veranderd. Dus zijn er nu maar heel weinig Twente supporters die een traantje weg zullen pinken bij degradatie van Heracles.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
18.PEC Zwolle27-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. BuckerKeeper
N. BakboordVerdediger
N. FadigaVerdediger
J. HoogmaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren