Heracles Almelo neemt per direct afscheid van Frank Wormuth

Maandag, 16 mei 2022 om 14:40Tom Rofekamp • Laatste update: 14:51

Frank Wormuth en Heracles Almelo gaan per direct uit elkaar. Dat besluit volgt uit gesprekken die tussen de club en de Duitse trainer zijn gevoerd. Wormuth zou na afloop van dit seizoen al vertrekken naar FC Groningen, maar er bestaat in Almelo onvoldoende vertrouwen om met de 61-jarige oefenmeester de play-offs voor lijfsbehoud in te gaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door redbaron)
16 mei 2022 om 14:50

Ik denk dat het niet aan de trainer ligt. De club, het beleid daar gaat het gewoon mis.
Toen het zo goed ging was Wormuth wel de held he.
In Almelo noemden ze hem ook wel gekscherend de betere versie van Schmidt. Wat is het nu dan?

16 mei 2022 om 14:56

Tja, zo gaat het in voetbal he. Maar gelijk heb je! Frank heeft het een aantal jaren fantastisch gedaan hier, maargoed een eventuele degradatie overschaduwd dat uiteraard. Erg zonde want die man verdient dit in mijn ogen niet. Anderzijds, als er geen vertrouwen meer is in hem vanuit de spelersgroep houdt het op natuurlijk, dat zou geen goede basis zijn voor de playoffs.

16 mei 2022 om 15:23

@marthafc ik vind dat een vreemd iets.. de spelers groep heeft geen vertrouwen meer in de trainer, uiteindelijk zijn het diezelfde spelers die niet de prestaties leveren die nodig zijn. Die hebben echt maar geluk dat een coach niet het vertrouwen in de spelers op kan zeggen en 11 man kan laten ontslaan.

16 mei 2022 om 15:47

Inderdaad. Met de verkoop van Burgzorg en het afscheid van die wegpiraat verdween al het scorend vermogen in het team. Is dat de schuld van Wormuth? Erg kortzichtig om hem te slachtofferen voor mismanagement en pech. Maar ja, de club is in paniek en zoekt houvast.

16 mei 2022 om 15:13

Een beste trainer voor Heracles. Hij kan er ook niks aan doen dat jullie zoveel blessures hebben bij de belangrijke spelers waardoor dit team in de basis al het slechtste team van de eredivisie is. Zou we zuur zijn dat je hierdoor dan degradeerd, al kan ik er ook wel een beetje van genieten.
Vind dit ook wel een domme zet om hem eruit te gooien.

16 mei 2022 om 15:22

Het beleid kon toch ook niet goed blijven gaan? Je hebt niet altijd maar voltreffers en dit seizoen kwam de klad er ook nog eens in. Nu houden de selecties kwalitatief sowieso lang niet altijd over bij Heracles, maar vaak is het wel een collectief. Dat is meestal goed genoeg voor de stabiele middenmoot. Dat collectief is er dit jaar niet echt en dan hebben ze ook niet de individuele kwaliteiten om dat te compenseren. In voorgaande jaren vond ik Wormuth wat overschat, maar dit seizoen krijgt hij wel te vaak de schuld voor een gewoon niet echt goede ploeg.

16 mei 2022 om 15:37

Kon je gewoon op wachten!

Had hem gewoon laten zitten.. Nu begin je aan de play-offs met een onbekend iemand voor groep. Alsof dat beter zou zijn..

16 mei 2022 om 14:46

Kan goed gaan, zie Sparta

16 mei 2022 om 14:49

Ach kom. Sparta had nog 3 of 4 wedstrijden te gaan met Steijn. Nou moet een andere trainer H'cles (met een beetje pech) door 2 playoff wedstrijden loodsen die overmorgen al begint.

16 mei 2022 om 14:47

Normaal ook niet zo'n fan van trainers ontslaan hoor, maar we hebben de laatste maanden gezien dat een trainerswissel wel degelijk effect kan sorteren. Los van het menselijke aspect, want Wormuth is een prachtkerel en hem gun je zijn ontslag niet.

16 mei 2022 om 14:59

2 wedstrijden. Nu hoop ik echt dat ze degraderen. Dan moet je het ook afmaken met die man.
2 wedstrijden

16 mei 2022 om 15:12

Het zouden er natuurlijk vier kunnen worden en dan zit je al op hetzelfde aantal als de andere interim-trainers. Neemt niet weg dat Heracles van mij ook best mag degraderen. Daar ben ik trouwens al jaren voorstander van. Hup Excelsior.

16 mei 2022 om 15:02

Het is geen onbekend iemand hoor.

16 mei 2022 om 15:04

Kolmschot is al sinds 2005 assistent-trainer en van 1986-2003 speler van Heracles. Ik hoop niet dat jij een carriére hebt waarin ja na zoveel dienstjaren nog steeds onbekend bent

16 mei 2022 om 15:15

René Kolmschot neemt het over, geen onbekend gezicht mijns inziens

16 mei 2022 om 15:32

Nou vind Sparta een hele mooie voorbeeld.. Ze waren al klaar voor de seizoen iedereen dacht al dat ze zouden degraderen kijk waar ze nu staan

16 mei 2022 om 15:55

Kolmschot is natuurlijk geen onbekende voor de spelersgroep.

Was altijd wel gecharmeerd van die man, niet lullen maar poetsen en vrij realistisch. Echter lijkt Heracles al een tijdje de weg kwijt, dus heel raar sta ik hier niet van te kijken.

16 mei 2022 om 14:51

De zaak Vloet, de blessure van Sierhuis en de verkoop van Burgzorg hebben ook niet echt geholpen denk ik.

16 mei 2022 om 15:05

Precies dat! En nu moet een trainer bloeden omdat de club (lees bestuur) niet capabel is, of de situatie zo heeft gemaakt, dat de trainer hier geen vervanging voor heeft gekregen.

Buiten het kunstgras veel sympathie voor Heracles, maar na deze actie verdienen ze de exit! Wormuth verdiende de voordeur na zeer knappe jaren.

Overigens zou degradatie dit jaar om een andere reden ook terecht zijn. Op behaalde punten op tegen clubs op natuurgras zijn ze strak onderaan geëindigd.

16 mei 2022 om 15:15

Als ik kijk naar de selectie van Heracles, zit er echt weinig bijzonders bij. Vooral voorin heel weinig doelpunten, dat zag je ook tegen Sparta, veel beter maar geen goals.

16 mei 2022 om 15:26

Ze hebben jarenlang een stabiele organisatie gehad, maar als die dan vertrekken moet je opnieuw bouwen. Daar moet je ook een beetje mazzel mee hebben. Heracles gaat altijd voor die verrassingen en dat heeft vaak best goed uitgepakt, maar ze hebben al vaker met degradatie in het achterhoofd gespeeld. Een aantal jaren terug stonden ze na 14 wedstrijden stijf onderaan, maar herpakten ze zich. Toch ga je ook eens jaren krijgen waar het succes op de transfermarkt uitblijft en aankopen wat tegenvallen. Het is kwalitatief gewoon geen goede selectie en Wormuth had moeite om er dit seizoen een collectief van te smeden. Dan weet je dat het alleen maar lastiger wordt naarmate het seizoen vordert.

16 mei 2022 om 16:12

Zo'n de la Torre vind ik toch echt wel een leuke speler hoor maarja die kan het ook niet in z'n eentje.

16 mei 2022 om 14:52

Ook ongelofelijk veel pech gehad. Hele seizoen staan ze rond plek 10. Speelronde 31 staan ze 12de met 2 punten van plek 8 en 8 punten boven degradatie en dan hebben al die clubs onderin opeens een opleving van jewelste waardoor je nacompetitie moet spelen. Ter vergelijking: als ze van sparta hadden gewonnen gister (wat niet onterecht was geweest) waren ze gewoon 12de geworden en had iedereen gewoon gezegd "dat degelijke heracles blijft er weer vrij eenvoudig in", maar goed maakt het ook wel weer leuk. Uiteindelijk is heracles net als pec toch een ploeg dat wonder boven wonder heel lang in de Eredivisie is gebleven na hun promotie. Voor 2005 hadden ze 40 jaar in de KKD gevoetbald. Van oudsher zou ik ado wel weer mooi vinden. Een club als excelsior of eindhoven voegt ook weinig toe. Mis toch wel een beetje de clubs als nac, de graafschap en roda. Wat mij betreft wel een domper als willem 2 en heracles degraderen en we emmen en eindhoven krijgen.

16 mei 2022 om 15:16

De laatste speeldag is vaak net een sinterklaasfeest. Als of az in speelronde 33 gaat verliezen van rkc hetzelfde als utrecht.. Heracles heeft voornamelijk veel pech gehad met blessures verkoop en zaak rondom Vloet. Anders waren gwn tussen 9-13 geëindigd. Daarnaast zag ik dit wel aankomen dat ze nog een punt hebben gepakt tegen Twente en 3 punten bij Groningen vond ik erg verassend

16 mei 2022 om 15:28

Nou ja, als die clubs een opleving kunnen bewerkstelligen, zou Heracles dat ook moeten kunnen. Kwalitatief houdt het niet over en als de angst er dan eenmaal insluipt, wordt het lastig. Die andere ploegen lopen het hele seizoen al met degradatie in het achterhoofd te voetballen. Voor Heracles is dat toch nieuw. Dat is wel een probleem voor ze.

16 mei 2022 om 15:52

De grootste verrassing vond ik nog wel dat ze wonnen van Fortuna want ze hadden op dat moment pas 2 punten gepakt in uitwedstrijden en Fortuna was in de tweede seizoenshelft gewoon prima. Dat heeft ze nog een beetje gered want anders speelde Willem II nu play-offs (hoewel je natuurlijk een gigantisch butterfly effect krijgt dus dit is wel heel erg koffiedik kijken).

16 mei 2022 om 16:22

Fortuna had een massale offday. En Ultee hield nog vast aan de verkeerde namen tot net na die wedstrijd.

Nou die gaan er dus gelukkig uit met hun natuurveld.

Hier heb ik maar 1 woord voor en dat is belachelijk. Als ze in de playoff winnen met een andere trainer, dan zou dit puur geluk zijn.

Jammer, vind Wormuth een sympathieke vent en je zou denken dat hij wat krediet heeft opgebouwd in de jaren hiervoor. Anderzijds bewezen Willem II (al zijn ze dan gedegradeerd) en Sparta dat een trainerswissel wel degelijk een schokeffect kan opleveren, dus wie weet... ik geef Heracles niet veel kans in de nacompetitie en ik zou het ook niet zo erg vinden als ze eruit vliegen.

Ik word altijd zo moe van dit soort berichten… technisch directeuren die trainer eruit gooien terwijl zij zelf verantwoordelijk zijn voor de selectie die op het veld staat. Als je kijkt naar de selectie van Heracles is dat gewoon een heel matig elftal. En als je er dan toch voor kiest om een trainer eruit te gooien doe je dat niet voordat de play-offs beginnen, dat had je dan al veel eerder moeten doen. Echt een belachelijk beleid…

16 mei 2022 om 15:29

Tja, een kat in het nauw maakt rare sprongen. Het sust het rumoer van de achterban en de technisch directeur leidt de aandacht van zichzelf af. Het shock-effect is ook vaak een dingetje.

Zal dit gaan helpen dan? De selectie van Heracles is gewoon niet goed genoeg.Zoals altijd is de trainer weer de kop van jut... want een hoop blabla, maar hij is gewoon ontslagen. Ik vind het zo makkelijk. En bij een nieuwe trainer gaan de spelers ineens wel weer rennen en inzet tonen? Deze trainer heeft het gewoon goed gedaan.

Bijzonder zo voor de playoffs. Het is maar de vraag hoe zijn opvolger het gaat doen. Mocht je de playoffs verliezen krab je jezelf wel achter je oren denk ik. Ondanks dat veel mensen hopen dat Heracles degradeert door hun kunstgras vind ik het niet erg als ze blijven. Het liefst hoop ik op FC Eindhoven!

Stiekem wel blij mee als heracles degradeert. Toch de kunstgrasclub van Nederland. Dan zie ik veel liever ado den haag weer terug komen. Ook de enige club die tegen was om verplicht natuurgras te hebben? Hopelijk degraderen ze en kunnen we een nieuwe stemronde houden waar het eindelijk verplicht wordt.

16 mei 2022 om 14:49

Ik heb dus totaal niets met ADO. Dan nog liever Heracles, die vind ik een sympathiekere uitstraling hebben.

16 mei 2022 om 14:57

Ja ik heb helemaal niks met eindhoven en excelsior. Dan is ado toch een veel grotere club die op Eredivisie niveau thuis hoort. En een degradatie van heracles vind ik helemaal niet erg aangezien het de enige club is die niet bereid is om op termijn over te stappen naar natuurgras. Al verwacht ik wel dat ze weer snel promoveren. De club heeft een sterke basis opgebouwd. Dat zag je ook met willem 2 en nec toen ze na vele jaren Eredivisie een seizoen degradeerde. Totaal anders dan roda of ado met buitenlandse eigenaren.

16 mei 2022 om 15:09

Nee daar kan ik wel inkomen. Heracles heeft een stabielere basis. Het kunstgras vindt iedereen verschrikkelijk, ben ook overtuigd dat dat zorgt voor blessures. ADO is totaal niet sympathiek in mijn ogen, maar wel een grote club die op basis daarvan wel thuishoort in de eredivisie. Willem 2 die degraderen doet wel echt pijn in het hart...

16 mei 2022 om 15:14

Ja willem 2 is wel bizar. Die hadden de sterkste competitiestart ooit en ze wonnen de laatste 4 duels. Die hebben daartussen in een reeks van 22 wedstrijden echt maar 2 punten gepakt. Echt te bizar voor woorden, want vorig seizoen speelde ze nog Europees voetbal. Als je ze de laatste weken zag spelen dan had je ze echt ingeschat als de 9de ploeg van de competitie.

16 mei 2022 om 16:04

Precies en echt leuke spelers door de seizoenen heen en zelfs dit seizoen. Nunnely is echt een favorietje

16 mei 2022 om 16:18

ADO is ook een club met een vreemdelingenlegioen (neemt wel iets af) en rare deals met buitenlandse eigenaren. Daarbij heeft ook ADO 'gewoon' kunstgras. Qua club en historie leuke naam, tegenwoordig echt een club van niks. Die zitten best daar in de KKD.In de KKD snap ik kunstgras nog wel ergens, iets met geld enzo. Maar in de Eredivisie zou er een regel moeten komen binnen nu en 5 jaar er vanaf. Hebben de clubs nog reëel de tijd om het een en ander ervoor te regelen. En het zou dan een voorwaarde moeten zijn om te promoveren. En anders gewoon dikke vette boete (die uiteraard hoger is dan de aanleg van natuurgras).

16 mei 2022 om 16:21

ADO heeft geen kunstgras

16 mei 2022 om 16:39

Zo sneu om een club de degradatie te gunnen vanwege alleen kunstgras. Sowieso is het al sneu iemand anders iets te misgunnen, hoop gewoon op succes van je eigen ploeg en laat het daar lekker bij. Heracles heeft gewoon slim beleid gemaakt mbt het kunstgras, als de rest van de Eredivisie het kunstgras wil verbieden dan zal Heracles ook gewoon moeten meebewegen. Hiervan is echter nog geen sprake dus kun je het Heracles onmogelijk kwalijk nemen dat ze met dat veld gewoon beleid voeren volgens de geldende regels.

16 mei 2022 om 20:40

Helemaal mee eens, verschrikkelijk veld bij Heracles! Haags kwartiertje is ook wel weer eens leuk.

Naja als het echt niet meer ging tussen hem en de selectie moet je natuurlijk gewoon ingrijpen.. Ik heb er een hard hoofd in voor Heracles, ze zijn echt in hele slechte doen op dit moment. Wanneer je op deze manier de play offs in gaat richting wedstrijden waar de tegenstanders alleen maar wat kunnen winnen en jij alles te verliezen hebt gaat het een lastig verhaal worden. Zelfs al heb je nog zoveel kwaliteit.

Hopelijk heracles er gewoon uit met hun kunstgras.

Twee dubbele finales en het paniekvoetbal is al begonnen..

Pfff, wat een wanbeleid zeg! Na jaren goed beleid is dit seizoen echt alles verkeerd. Alsof het nu nog hoor om hem weg te sturen. Zo krijg je alleen maar meer onrust in de ploeg vlak voor de play-Offs

Paniek! Maar het maakt mij niet uit. Eerlijk gezegd hoop ik sowieso dat clubs met kunstmatten lekker in de KKD blijven ballen of gaan ballen. Een trainerswissel op dit moment gaat nergens aan bijdragen.

Als je kijkt naar de selectie heeft Wormuth het niet slecht gedaan. Heracles heeft door het kunstgras thuis ook gewoon echt een groot voordeel t.o.v. concurrenten (kijk naar ranglijst van alleen thuiswedstrijden, dan staat Heracles 7e, terwijl ze bij alleen uitwedstrijden stijf onderaan staan). Ben benieuwd wie het nu moet gaan doen dan bij Heracles in zo'n korte tijd. Als Ajacied zou ik er niet heel rouwig om zijn als Heracles degradeert, Ajax heeft het altijd lastig daar in Almelo haha, maar tov de 3 andere ploegen in de NC hoop ik toch wel op Heracles of anders ADO die in de Eredivisie blijft/komt.

Achja Koning Willem II stadion is ook leuk!

Wat een waardeloze actie dit, de beste man heeft ze jaren wel kunnen prikkelen en heeft halverwege dit seizoen al gewaarschuwd.
Onbegrijpelijk dat bestuur zo ingrijpt ook door de spelers.
Dit gaan ze dus niet redden

Komt wel goed met Heracles. De kkd ploegen acht ik niet in staat om Heracles er uit te gooien

16 mei 2022 om 15:02

Denk ik dus ook. Ploegen als Ado, FC Eindhoven en Excelsior hebben bij lange na niet zoveel kwaliteit als Heracles. Ik zag ze laatst tegen FC Twente spelen en dat was prima. Qua materiaal echt wel beter dan zeker 4/5 ploegen in de ED. Snap niet hoe ze hier terechtgekomen zijn

16 mei 2022 om 15:31

Het is duidelijk dat je de verhoudingen in het Twentse niet kent. Voor de Heracles fans zijn er uiteindelijk maar 2 wedstrijden belangrijk per seizoen. De derby’s tegen Twente. Opgezweept door de blinde haat van de fans tegen Twente loopt iedereen zich het vuur uit de sloffen. En op die wedstrijd baseer jij je mening maar dat is totaal niet representatief. Heracles heeft een heel matig elftal. Enkel de La Torre steekt er met kop en schouders bovenuit alleen heeft die totaal geen scorend vermogen. Na het luid bejubelde gelijkspel tegen Twente dachten ze dat ze er waren en hebben ze zich in slaap laten sussen. De enige die nog bij de tijd was is vandaag ontslagen. Wormuth heeft alles en iedereen in Almelo voorgehouden we hebben nog 2 punten nodig. Als Twente fan heb ik altijd ook wel sympathie voor Heracles gehad maar die is de laatste jaren flink minder geworden en na de laatste derby helemaal verdwenen gezien de misdragingen van de fans. De enige die in Almelo nog normaal deed was Wormuth.

16 mei 2022 om 15:33

Nou ja, FC Twente was echt onthutsend slecht die wedstrijd. Heracles speelde ook behoorlijk zwak. Alleen die Amerikaan was erg goed (De La Torre heet hij geloof ik). Die ploeg voelde duidelijk de degradatiedruk toen ze veel punten naar de tegenstanders zagen gaan. Ga er dan maar aanstaan. Die playoff-wedstrijden zijn altijd wedstrijden op zich en daar waar Heracles echt iets te verliezen heeft, hebben die andere ploegen juist iets te winnen. Dan hoeven we denk ik niet te discussieren over welke ploeg dan meer zelfvertrouwen heeft getankt.

16 mei 2022 om 18:33

Welke kwaliteitsspelers heeft Heracles dan? Niveautje KKD is Heracles qua spelersmateriaal. Ik zie ze er wel uit gaan.

Ik zou het toch wel een vorm van sportieve gerechtigheid vinden als ze nu degraderen nadat ze al zoveel jaren onevenredig veel voordeel hebben gehaald in hun thuiswedstrijden op dat afschuwelijke veld van ze. Volgens mij waren ze bij de laatste stemming over het uitbannen van kunstgras in de Eredivisie ook de enigste ploeg die pertinent tegen was dus een degradatie nu van Heracles zou ook een prima moment zijn om nog eens opnieuw te gaan stemmen. Ik blijft het onbegrijpelijk vinden dat ze vanuit de KNVB dit nog altijd niet als een licentie eis hebben opgesteld als je Eredivisie wilt spelen. Vooral in de wintermaanden is dat veld spekglad gewoon onverantwoord om op te spelen.

16 mei 2022 om 15:29

Ja dat heb ik ook. Op zich niks tegen de club, spelers, supporters of stad maar hoop dat ze er uitvliegen puur alleen om dat verschrikkelijk kunstgrasveld. Iedere kuntstgrasclub die er uit gaat is er een. Jij zegt vooral dat het in de wintermaanden onverwantwoord is maar ik vind het met warmte helemaal verschrikkelijk zo'n droog en warmte absorberend kunstgrasveld. Het is al een ramp met Volendam en Emmen die gepromoveerd zijn en Cambuur en Sparta die er helaas in gebleven zijn.

16 mei 2022 om 21:38

@redbaron, mijn club Sparta Rotterdam heeft besloten met ingang van het komend seizoen weer op echt gras te gaan voetballen. Iedereen kan zien en merken dat de namaaksprieten van het Kasteel echt op zijn. Het is eigenlijk al bezopen dat een club die inmiddels 134 jaar oud is, niet op echt gras voetbalt.

17 mei 2022 om 11:46

Gelukkig. Helemaal gelijk als het bij een club niet past om op kunstgras te spelen dat is het een mooie historische club als Sparta.

Best lullig, hij heeft het toch vrij goed gedaan bij Heracles gezien de zeer beperkte middelen daar. Zal uiteraard ook aan hun thuisvoordeel van dat plastic veld liggen, maar om hem er na 3 zeer goede seizoenen zo uit te donderen. Meh.

Frank Wormuth is helaas voor Heracles en voor hemzelf een jaar te lang bij de club uit Almelo gebleven. Mocht de club het niet redden in de nacompetitie dan is het eerste wat het moet doen is het vervangen van de vermaledijde kunstgrassprieten door echt gras. Want kunstgras is voor topvoetbal niet van deze tijd. Ik verwacht verder dat op korte termijn ook bestuursleden Hans Bredewoud, Rob Toussaint en Tim Gilissen het veld moeten ruimen. Die acht ik minstens even medeschuldig aan de neergang van de club.

16 mei 2022 om 15:34

De technisch directeur mag blijven? Die zadelt deze Wormuth toch op met deze selectie, die overigens helemaal niet zo goed is.

16 mei 2022 om 15:40

@sirius, je hebt helemaal gelijk. Ik heb de tekst dienovereenkomstig aangepast. Overigens betekent eventuele degradatie natuurlijk nog niet het einde van de wereld voor een voetbalclub. Dat zag je bijvoorbeeld bij de Oosterburen van Heracles uit Enschede. Die in 1983 en 2018 degradeerden uit de Eredivisie. En nu, veel sneller dan verwacht, de weg terug naar de top van de Eredivisie hebben ingeslagen.

16 mei 2022 om 16:33

Maar FC Twente is wel even wat anders dan Heracles. FC Twente wist te overleven met een totale schuldenlast van 90+ miljoen euro. Als Heracles een kwart daarvan aan schulden zou hebben, zijn ze binnen een halfjaar failliet. Bovendien heeft FC Twente wel wat financiele risico's genomen tijdens het KKD-jaar. Die selectie was duurder dan de huidige selectie. Best gek eigenlijk.

Blinde paniek dus in Almelo

tja... tis best bizar qua ranglijst. een groningen staat maar 3 punten van degradatie.
hopelijk komt er voor heracles nu een "schok effect".. weet anders niet echt wat ze hiermee hopen te bereiken. dat de spelers het niet meer in de trainer zien zitten geloof ik eerlijk gezegd niet zo.

ze zijn goede spelers kwijt geraakt gedurende het seizoen

Heracles gaat het niet redden. Excelsior is fit en zeer gemotiveerd. Heracles oogt al weken uitgeblust.

Ik verwacht dat Excelsior Heracles woensdag al de genadeklap toebrengt

16 mei 2022 om 15:32

Niet met je eens. Excelsior legt het af tegen Heracles. Veel meer kwaliteit in Almelo

16 mei 2022 om 21:30

@repelste76, op papier heeft de ploeg wellicht meer kwaliteit. Maar in de praktijk, vrees ik, minder mentaliteit. Ik ben er van overtuigd dat een jaartje KKD heilzaam is voor een club als Heracles. Waar het eigenlijk al het hele seizoen rommelt. De KKD kan er aan bijdragen dat de neuzen weer dezelfde kant op gaan. Hetgeen op dit moment absoluut niet het geval is. Om te beginnen zullen de Almeloers moeten afstappen van het competitievervalsende kunstgras.

Wat een actie, zal weinig effect hebben, vrees ik.

Tja ben benieuwd wat Heracles nu wil doen. Niet echt handig om een paar dagen voor de play-offs een nieuwe trainer aan te stellen. Tuurlijk bij Sparta pakte het goed uit maar dat is meer een uitzondering vind ik. En Steijn had natuurlijk ook meer wedstrijden om het te doen. Heracles moet in deze 2 al presteren. Maar ik hoop dat ze er gewoon uitvliegen met hun kunstgras. Enige club in Nederland die zegt dat ze niet van het kunstgras willen afstappen.

Dank aan Heracles, kan hij nu snel bij Groningen beginnen. Welkom Frank....

Heracles had beter het voorbeeld van Emmen kunnen volgen. Ik wens ze nu een prettige degradatie.

Iedereen zal het wel met mij oneens zijn, en dat neem ik wel voor lief hoor (hint: als drie mensen hun onvrede hebben uitgesproken hoef je echt niet meer antwoord nummer 93 te plaatsen). Maar ik vind dat je zonder veroordeling die Rai Vloet gewoon de hand boven het hoofd had moeten houden. In plaats om hem om maatschappelijke reden in plaats van sportieve uit de selectie te zetten. Die Patrick Kluivert is echt niet minder "verschrikkelijk" maar als er om functies bij Ajax of Oranje wordt gesproken mag zijn naam continu geopperd worden terwijl die op wat details na vrijwel hetzelfde heeft geflikt. Je gaat gewoon ten onder hier aan selectieve verontwaardiging.

Je doet echter rond je winter je beste speler transfervrij weg. Nou, tel uit je winst. Nu deug je voor 95% van de bevolking, maar speel je daar straks mee in de KKD en is iedereen je weer even goed vergeten. Zelfs nu al. Er is niemand meer die zijn bewondering uitspreekt over hoe ze sterk hebben opgetreden door hem te verbannen luttele maanden geleden. Nee, men loopt nu al weer massaal op de club te schelden en te hopen dat ze degraderen vanwege het kunstgras.

In de topsport telt alleen je laatste wedstrijd, de rest doet er niet toe. Heracles wordt nu dus redelijk gehaat en speelt straks misschien KKD. Waar je met Vloet ook gehaat zou zijn maar je comfortabel had gehandhaafd. Het is hard, maar zo is de topsport nu eenmaal.

16 mei 2022 om 15:46

Ik ben het deels met je eens, maar dat Heracles zo goed heeft gehandeld met Vloet ben ik het niet mee eens. Die lieten hem pakweg 2-3 weken later gewoon weer spelen, pas toen de ophef daarover kwam werd de stekker eruit getrokken.

16 mei 2022 om 16:52

Zonder veroordeling wanneer de verdachte aangeeft onschuldig te zien/ontkent. In dit geval was daar geen sprake van.

Dit besluit volgt uit gesprekken tussen club en trainer staat er. Wellicht heeft Wormuth aangegeven er geen vertrouwen meer in te hebben? Of komt hij over naar het bestuur toe dat het hem niks meer interesseert, want gaat naar een andere club. Als het iets is gezegd zoals bovenstaande, dan is het logisch dat ze per direct afscheid nemen. Als de spelers aangeven geen vertrouwen meer in hem te hebben, dan is het ook de juiste beslissing, want dan gaan spelers niet volgas. Tuurlijk zijn spelers zelf ook verantwoordelijk, maar het gaat om het nu, de strijd tegen degradatie. Het kan een logisch besluit zijn, maar ook een raar besluit. Als de spelers en trainer nog vertrouwen erin hebben met elkaar is het een domme zet van heracles.

Haha die heeft het ook wel even lekker verpest zeg. Laatste 3 wedstrijden verloren van RKC, Sparta, Willem II en nu play offs.

Voorbeeld voor AZ, alleen ben ik bang dat Janssen er volgend jaar nog staat...

Als je 3 keer op rij kansloos verliest van mede degradatiekandidaten dan is dit een logische keuze.
De magie was al een tijdje weg, dit seizoen was alles heel matig, maar nu zakt het hele team volledig door de ondergrens.
Een nieuwe selectie wordt hem niet, dan maar de trainer en hopen op een schok effect, want met deze instelling ben je ook kansloos tegen een team als Excelsior wat gewoon goed staat.Uiteraard ligt het aan de trainer....

En niet aan;
- De spelers die dit seizoen door blessures of andere oorzaken (lees Vloet) niet inzetbaar waren.
- De beleidsbepalers die dit seizoen bijzondere keuzes hebben gemaakt en veel geld hebben uitgegeven aan (in mijn ogen) niet essentiã«le posities (een echte spits was er nodig in de winterstop)
- De instelling van de meeste spelers in de laatste drie wedstrijden toen er nog slechts 1!! puntje nodig was.

Ik lees bij veel mensen de afkeer tegen Heracles. Uiteraard vanwege het kunstgras, maar ook om dit soort gebeurtenissen. Een trainer ontslaan die 4 jaar keihard gewerkt heeft en goede resultaten heeft behaald op zo'n manier uit Almelo laten vertrekken verdiend inderdaad alles behalve de schoonheidsprijs.

Heracles is en blijft mijn cluppie! Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mij de laatste weken wel een beetje schaam voor wat er allemaal gebeurd hier in Almelo.. Laten we hopen dat we de rug op tijd kunnen rechten en gaan vechten voor lijfsbehoud. Ik hou vertrouwen!

16 mei 2022 om 16:37

Ik heb vooral het idee dat Gillessen ongeschikt is om als technisch directeur te fungeren. De selectie wordt met het jaar slechter, dus zelfs als ze er dit jaar in blijven, is het nog niet gezegd dat het gevaar afgewend is. Nu vind ik Wormuth wel een ietwat overschatte trainer, maar de huidige sportieve staat van Heracles kun je eigenlijk niet echt op hem schuiven als bestuur zijnde. De man heeft pech gehad en kwalitatief houdt het niet over buiten 1 of 2 spelers.

Zou er iemand rouwig om zijn als Heracles eruit vliegt? De club heeft het met Rai Vloet totaal verkeerd aangepakt. En ze blijven voorstander van kunstgras. Vlieg er dan ook maar uit met je plastic veld. Dat is alleen maar goed voor de eredivisie

Tja, weet niet of dit zo verstandig is. Zo vlak voor de cruciale wedstrijden. Maar goed, als we er een club voor terug krijgen wat gewoon echt gras heeft dan ben ik tevreden... Al is het uberhaupt absurd dat de KNVB dat nog altijd niet eist van clubs die deelnemen aan de Eredivisie.. Het is immers niet zo dat ons klimaat zo slecht is voor gras....

Hoe belachelijk kun je jezelf als club maken. De enige die realiteitszin toonde was Wormuth die alles en iedereen waarschuwde dat ze er nog niet waren. Maar alles in Almelo liep 3 weken in de polonaise omdat er een puntje was gepakt tegen Twente. Per slot van rekening is er niets belangrijkers op deze wereld. En nu bepalen een volledig falende directie en een incompetente spelersgroep die alleen tot het gaatje kan gaan in de lokale derby dat deze vakman moet verdwijnen. Eigenlijk moeten we Wormuth maar feliciteren dat hij verlost is van dat zootje. Ik hoop echt dat Heracles eruit vliegt en dat de onzekerheid lekker lang duurt. De laatste wedstrijd tegen ADO met 1-0 voorkomen en dan de nieuwe Twente aanwinst Sem Steyn die in de extra tijd de 1-1 maakt om vervolgens in de verlenging het vonnis voltrekt. Dromen mag toch? En als we dan eindelijk verlost zijn van Heracles dan moet de eredivisie direct afspraken maken over een verbod op kunstgras in de eredivisie. Heracles was de club die dat altijd tegenhield.

Ik hoop zo dat Heracles degradeert. Ik vind het ontzettend sneu voor de fans, maar dat is het altijd. Kunstgras hoort gewoon echt niet, je ziet gewoon dat alle clubs het er moeilijk mee hebben en dat is gewoon competitievervalsing. Kun je nagaan, zelfs met kunstgras moeten ze playoffs spelen. Dat had ik nooit verwacht.

Poeh de beleidsmakers in Almelo maken er echt een zooitje fan. Gun de fans van Heracles geen degradatie en wat een gedoe dit seizoen. Zou helemaal gek worden van de rare keuzes en beslissingen van het bestuur. Van mij mag FC Eindhoven in de plaats komen. Gun die club wel een keer eredivisie na jaren van opbouw naar de top van de kkd.

Als Heracles per ongeluk 1 of 2 wedstrijden meer gewonnen had dan stonden ze in het linker rijtje. Grappig hoe klein die verschillen dan zijn, bij dit scenario heeft de trainer blijkbaar gefaald en als het balletje net even anders valt gaat hij met bloemen in de hand door de voordeur weg. Denk in dit geval dat een nieuwe trainer voor de groep zetten complete waanzin is. De nieuwe trainers heeft dan 2 dagen om alles om te gooien. Dit terwijl Wormuth al 4 jaar bezig was met vrij goed en duidelijk spel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
18.PEC Zwolle27-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. BuckerKeeper
N. BakboordVerdediger
J. HoogmaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

2 fans
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren